Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

...ΤΟ "ΜΑΖΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

1322753239_eyes-above-water

…πολλά σχετίζονται με την αγριότητα αυτού του κόσμου!! ένα από τα σημαντικότερα συστατικά που λείπουν είναι η αυτογνωσία. Δυστυχώς (ή και ευτυχώς) η αυτογνωσία και η αυτοαντίληψη του εαυτού είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία (και βεβαίως όχι στατική). Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι καθρεφτίζουν το τέρας που έχουν μέσα τους στον απέναντι, χωρίς καν να υποψιάζονται ότι τους αφορά, ότι είναι το δικό τους τέρας!! 
…και ξέρεις όσο πιο πολύ φωνάζεις και μάχεσαι το όποιο απέναντι τέρας που τόσο σίγουρος είσαι ότι είναι ο απροκάλυπτος εχθρός, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει και το μέσα σου τέρας… και μεγαλώνει μπας και το ακούσεις, μπας και του δώσεις σημασία αλλά… ναι το αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο…
Είναι πιο εύκολο, αυθόρμητο, βολικό και αναίμακτο… να θυματοποιείσαι, να είσαι ο καημένος, ο ριγμένος, ο χαμένος (προσωπική πείρα χρόνων!!). Είναι βολικός τέτοιος πόνος να σου φταίει πάντα κάποιος άλλος για τα δεινά της ζωής σου. Βολικός για σένα (ίσως άθελά σου, ας το πούμε ότι γίνεται ασυνείδητα) αλλά είναι βολικό και για το γνωστό “σύστημα” που μας φταίει, λες και δεν το φτιάξαμε ΚΑΙ εμείς (με τον όποιο τρόπο συμμετοχής ή μη συμμετοχής δεν είναι το θέμα να μοιράσουμε ευθύνες αλλά το “εδώ και τώρα”).
Γιατί έτσι θα ξοδέψουμε τη ζωούλα μας, αν ποτέ δεν καταφέρεις να δεις τι μπορείς και είναι ν’ αλλάξεις, ΕΣΥ και μόνον εσύ, και να μην κρύβεσαι στο μικροκοσμό σου. Γιατί με τον πόνο σου κατάστηθα, δύσκολα θα καταλάβεις πως δεν είναι εύκολοι πλέον οι τρόποι μεμονωμένης αντεπίθεσης και δράσης (και όχι αντίδρασης), αν δεν συναντηθείς με τους άλλους “χαμένους” για να ψάξουμε το “εμείς”. Προσωπική ευθύνη λέγεται, και, αν και αυτή την έννοια την βεβήλωσαν, προηγείται του κοινωνικού γίγνεσθαι, “αγαπητοί σύντροφοι”, που βάζετε μπαϊράκι την αξιακή σας καθαρότητα, ανωτερότητα και υπεροχή!!
Αν δεν δει ο καθένας μας που είναι και που αντιστοιχεί η δική του η ευθύνη και η συμμετοχή του στο πως εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή του τότε όσα συνθήματα κι αν ουρλιάζουμε, σε όσες διαδηλώσεις και να πάμε, ότι αναρτήσεις κι αν κάνουμε εδώ κάπου μέσα στο διαδίκτυο θα σερνόμαστε και θα μηρυκάζουμε την άθλια μοίρα μας που αυτοί που μας διαφεντεύουν δεν την σέβονται… λες και τη σεβόμαστε εμείς κλαψουρίζοντας και γκρινιάζοντας ότι τίποτα δε γίνεται!!! και υπάρχει μια απορία, από ποιον μεσσία περιμένουμε να γίνει αυτό το κάτι;; σίγουρα όχι από εμάς εεε;; οι άλλοι είναι οι ανίκανοι, εμείς αν βγει κάτι καλό τότε θα το ακολουθήσουμε!! εμείς γιατί δεν φτιάχνουμε το όποιο καλό; μικρό ή μεγάλο λίγη σημασία έχει, αρκεί να φτιάξουμε κάτι όμως! …και όταν φτιαχτεί ένα “μαζί” να το σεβόμαστε και να μην το ξεπουλάμε εύκολα και γρήγορα στα δύσκολα, και δύσκολα εννοούμε όταν βαλλόμαστε και προσωπικά, αγγελικά πλασμένο δεν είναι τίποτα, όλα με δουλειά χτίζονται, προσπάθεια και κόπο και αγάπη και ανθρωπιά, αααα βασικό… και προσωπικό κόστος!!! Εμείς είναι να δείξουμε αν θα κερδίσουμε το στοίχημα ζωής που βάζουμε, εμείς και μόνο εμείς!!
Είναι πιθανό να μη γίνομαι κατανοητή σε όλους γιατί είναι δύσκολες οι μέρες οι τελευταίες!! Η πρόταση είναι να γυρίσουμε προς τα μέσα μας ΟΧΙ ενοχικά και μίζερα αλλά ψάχνοντας άλλους τρόπους για να βγούμε θετικά προς τα έξω, αναγνωρίζοντας αδυναμίες και φόβους μας και ανοίγοντας (ή έστω μισανοίγοντας σιγά σιγά) πόρτες στο “μαζί”. Το “μαζί” είναι ένας τρόπος να βγούμε απ΄τον φόβο, ένας τρόπος για να βρούμε και να μοιραστούμε λύσεις, ένας τρόπος για να μην δεχτούμε αμαχητί να ξεφτιλίσουμε τη ζωή μας, που προσπαθούν εκείνοι “οι άλλοι, οι κακοί” να μας ξεφτιλίσουν.
Ας πάρουμε πρώτα τέτοια θέση μέσα μας και μετά θα βρούμε και τρόπους και ιδέες να βγούμε απ’ τη φυλακή του φόβου και της αδράνειας. Θαύματα δεν γίνονται, μεγάλα παιδιά είμαστε, αν δεν κουνήσουμε τον εαυτό μας πρώτα και γερά, λύσεις δεν πέφτουν εξ ουρανού, ούτε θα αλλάξουν μαγικά, ούτε θα πέσει το σύστημα εν μια νυκτί, το ακούω εδώ και 30 χρόνια (από τα 18 μου εννοώντας!) και τα χειρότερα είναι εδώ!!! Αυτή ήταν εδώ και χρόνια η πολιτική μου θέση και ισχυροποιείται όσο ζω και ζούμε την καθημερινή επίθεση εξαθλίωσης και αποκτήνωσης της αξιοπρέπειας της ζωής μας.
John Lennon art in Liverpool
John Lennon art in Liverpool
psycheandlife2: κείμενο που γράφτηκε μετά από δύσκολες σκέψεις απορίας, απογοήτευσης, αδικίας και προβληματισμού στο πως μπορεί (ο τρόπος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η…αγριότητα!) να “ταρακουνηθεί” γερά μια ομάδα ανθρώπων που ουσιαστικά το μόνο που έχουν να μοιράσουν είναι η όποια βοήθεια (κυρίως ψυχολογικής στήριξης) μπορεί να προσφέρει ο ένας στον άλλον ανιδιοτελώς, κι όμως ακόμα και έτσι είναι δύσκολο!!!! 
At the end of the day, you can focus on what’ s tearing you apart, or what’ s holding you together.
At the end of the day, you can focus on what’ s tearing you apart, or what’ s holding you together.
Όπως λέει η λεζάντα στη φωτογραφία (από το additionstoourtable)
Στο τέλος της μέρας, μπορείτε να εστιάσετε σ’ αυτά που σας χωρίζουν ή σ’ αυτά που σας ενώνουν, που σας φέρνουν κοντά“.
_________

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΣυνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου 

Ενόψει της πραγματοποίησης των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων της Π.Ε. Πέλλας σε συνάντηση στο Διοικητήριο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (3ος όροφος Διοικητηρίου), στην Έδεσσα, την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει: 
“Αξιότιμοι Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας, 

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για την έγκαιρη προετοιμασία και άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με πιθανότερη ημερομηνία εορτασμού την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014. 

Προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας και ο εορτασμός να λάβει ένα ευρύτερο ιστορικό και παλλαϊκό περιεχόμενο, σας προσκαλώ να παραβρεθείτε σε συνάντηση-συζήτηση για την από κοινού οργάνωση του περιεχομένου των επίσημων εκδηλώσεων. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (3ος όροφος Διοικητηρίου), στην Έδεσσα, την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι. 

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και αναμένω τη θετική και εποικοδομητική συμβολή σας στον επίσημο εορτασμό.  
 
Με εκτίμηση, 
Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας». 

ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ 65.835 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
     Αθήνα, 21 Αυγούστου 2014

Δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Μετά από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια του Ν.4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1-1-2011) και πλέον θα λαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.
Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού  συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για  θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς  όλοι οι  αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης. 
Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειες τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα».

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Μετά από την παραίτηση του κ. Κώστα Γάτσου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νεου Δ.Σ.. Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Γάτσος θα συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα του Άρη Λουτρακίου σε ότι χρειαστεί δείχνοντας την αγάπη του για την ομάδα.  

Το νεό Δ.Σ. έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΝΑΣΟΣ ΜΠΟΤΣΦΑΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΝΟΥΣΚΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΒΟΛΤΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΛΕΣΚΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΡΙΤΑΣ
Β΄ΕΦΟΡΟΣ : ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ
ΥΠΕΥΘ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΪΚΟΣ
ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΜΕΝΗ ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ
ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ TΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014


 ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΤΩΝ  ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

           Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των νέων Αντιπεριφερειαρχών και των νέων Περιφερειακών Συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας στον εμπρόσθιο προαύλιο χώρο στην έδρα της Π.Κ.Μ. (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.


           Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟΘΕΜΑ: «Καταρροϊκός πυρετός Αιγ/των – Βοειδών (ευαίσθητα είδη) – Σύσκεψη με τους Κτηνιάτρους των Κτηνιατρικών Γραφείων Π.Ε. Πέλλας»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, Τμήμα Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αν. Κελεσίδη και παρουσία κτηνιάτρων από τα Κτηνιατρικά Γραφεία της Π.Ε. Πέλλας συζητήθηκαν τρόποι προληπτικής αντιμετώπισης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού (ζωονόσος και όχι ζωοανθρωπονόσος), ο καθορισμός ζωνών ελέγχου, προστασίας ή επιτήρησης και οι προϋποθέσεις για τη διακίνηση των ζώων εντός και εκτός των ζωνών (Ρητή απαγόρευση της εξόδου των ζώων από τη ζώνη ελέγχου πλήν εκείνων που προορίζονται για άμεση σφαγή σε σφαγεία μόνο της ζώνης ελέγχου υπό προϋποθέσεις π.χ. ψεκασμοί με εντομοαπωθητικά κλπ.)

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες στους κτηνιάτρους να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για την αναγκαιότητα των ψεκασμών -  προληπτικά - για την προστασία του ζωϊκού τους κεφαλαίου.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να απευθύνονται στα κατά τόπους κτηνιατρικά γραφεία της Π.Ε. Πέλλας για κάθε πληροφορία καθώς και στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Έδεσσα στα τηλέφωνα 23813-51335, 23813-51336 και 23813-51338

Από τη Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας

& Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...