Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.


Με επιτυχία διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, με τα εξής θέματα: 
 1) προτάσεις  για την ανάπτυξη του Δήμου Αλμωπίας,
 2) γνωμοδότηση για την ονομασία και μετονομασία  οδών Αριδαίας,
 3) γνωμοδότηση για τα αδέσποτα  ζώα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτρης, οι Αντιδήμαρχοι Καλδερεμτζή Δέσποινα, Καραμαριάς Σταύρος, Θεοδωρίδης Αναστάσιος, Τραπεζανίδης Γεώργιος και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νικολαΐδης Κων/νος και πολλά από τα μέλη της επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά με απούσα τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με παρόντες 16 μέλη επί συνόλου 27, συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτρη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί των παραπάνω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις ενέργειες και τα έργα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, με την εισήγησή του στο πρώτο θέμα, αναφέρθηκε στη σημασία του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου όπου αποκαλύπτονται οι ανάγκες του Δήμου, οι δυνατότητες ανάπτυξής του και οι πηγές χρηματοδότησής του αλλά και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες που τέθηκαν γύρω από τους παρακάτω άξονες:

α. Φυσικό και Οικιστικό Περιβάλλον – Τεχνικές υποδομές
β. Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία και Πολιτισμός
γ. Τοπική Οικονομία και Απασχόληση
δ. ο Ο.Τ.Α. ως οργανισμός και οι σχέσεις του με τους πολίτες, την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέλη της επιτροπής, συζήτησαν με το Δήμαρχο για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη της Αλμωπίας καθώς και για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ενώ διατύπωσαν και προτάσεις για την ονομασία και μετονομασία των οδών της Αριδαίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, στην εισήγηση του στο δεύτερο θέμα, πρότεινε την ονομασία και μετονομασία κάποιων οδών της Αριδαίας με βάση ονόματα που σχετίζονται άμεσα με την ιστορία της Αλμωπίας και τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, στην εισήγηση του στο τρίτο θέμα, ανέφερε αρχικά  ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν δημιουργείται από συνειδητή παράκαμψη της νομοθεσίας ή από αδιαφορία των τοπικών αρχών, αλλά από προβλήματα της ίδιας της νομοθεσίας (πολυπλοκότητα), αλλά και από οργανωτικά προβλήματα (έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού, οργάνωσης κτλ.). ενώ ανέφερε κάποιες από τις ενέργειές του Δήμου, σχετικά με τα αδέσποτα.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος επισήμανε ότι τα αδέσποτα δεν αποτελούν το πρόβλημα αλλά το αποτέλεσμα ενός προβλήματος που έχει τις ρίζες του στην νοοτροπία των συνδημοτών μας και όχι μόνο και  τόνισε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την ουσιαστική αντιμετώπιση τόσο του προβλήματος που συζητάμε σήμερα όσο και άλλων προβλημάτων που προκύπτουν.

Θεωρούμε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης ήταν από τις πιο ουσιαστικές, μιας και αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Προσοχή! Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.
Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.

Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους. ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.

Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΥΖΙΣΤΑΣ;


Γιατί υπάρχει τόσος πόνος στη ζωή; Πόνος παντού. Και δεν μιλάω μονάχα για τον πόνο του ανθρώπου. Η φύση από ψηλά δείχνει πανέμορφη αλλά αν τη βάλεις κάτω από το μικροσκόπιο της σκέψης, βλέπεις παντού πόλεμο κι αιματοχυσία με περιστασιακές στιγμές ευτυχίας και γαλήνης.

  • Ποιο είναι το νόημα του πόνου; 
  • Γιατί συμπεριλήφθηκε ο πόνος στην πλάση; 
  • Γιατί η γνώση και η δημιουργία είναι πόνος;


Οι κ. κ. Θεοδοσίου και Δανέζης λένε ότι ο θάνατος είναι το πέρασμα από το αισθητόν αλλά μη υπάρχον, στο υπάρχον αλλά μη αισθητόν.
Να όμως μερικές ερωτήσεις ικανές να στοιχειώσουν τα βράδια μας:

  • H διαδικασία της δράσης-αντίδρασης είναι και ''διαμετενεργειακή''; 
  • Αν είμαστε απεικάσματα του όντως υπάρχοντος, σημαίνει άραγε αυτό ότι ο πόνος βασιλεύει και στο Μετά; 
  • Κι αν αυτό ισχύει, ισχύει και για την αδικία και την ειρωνεία; 
  • Αν ναι, ισχύει και για την αγάπη, την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη ή και για όλους τους πιθανούς συνδιασμούς;


Καμιά φορά κάνω πλακίτσα στον εαυτό μου φανταζόμενος πως είμαι μια από τις πειραματικές, δυνητικές, πιθανολογικές σκέψεις μέσα στον Μεγάλο Νού. Πως δηλαδή ο αδιαίρετος, ενεργειακός και κοχλάζων χυλός που περιγράφουν οι κ. κ. Δανέζης και Θεοδοσίου είναι ένας νούς που πειραματίζεται, διαπραγματεύται, δημιουργεί και καταστρέφει -ίσως[για τα δικά μου γούστα], ο νούς ενός ροκά ή ενός μπλουζίστα με έφεση στα μαθηματικά. Και μετά ψάχνω βρύση για να βάλω το κεφάλι μου από κάτω. . .
Διότι, όσο το σκέφτομαι το θέμα, μου γεννιούνται συνεχώς καινούριες ερωτήσεις ενώ για τις διάφορες απαντήσεις και τα συμπεράσματα, ποτέ δεν είμαι ολικά σίγουρος πως συνιστούν πράγματι μερίσματα της ''αλήθειας''! 

Οριακά ερωτήματα. . .

  • Έχουν νόημα η καλοσύνη, η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση;
  • Έχει νόημα η διάθεση να θές να κάνεις καλό στους άλλους ανθρώπους, να μην τους καταναγκάζεις, να μην τους πονάς, να μην τους εκμεταλλεύεσαι, να νυν τους υποδουλώνεις;
  • Έχει νόημα να αντισταθείς στην αδικία;
  • Έχει νόημα προτού πεθάνεις να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο;
  • Εγώ, ένεκα διαίσθησης περισσότερο, λέω ναι, ειδάλλως η ζωή αρχίζει να μοιάζει με κακεντρεχής φάρσα.
  • Αλλά τι ισχύει για αυτούς που για διάφορους λόγους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα;
  • Τι είναι αυτοί; Ατυχήματα;
  • Εγώ φέρ'ειπίν, που δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, τι είμαι; Είμαι-εκτός από μαλάκας-, ένα ατύχημα; Μια αποτυχημένη ή περιορισμένη σκέψη;


Ρώτησα και σε ένα άλλο κείμενο: «φιλοσοφικές προκλήσεις για ποιούς; Τόσοι και τόσοι [για να μην πώ όλοι] καταστρέφονται πνευματικά και ψυχολογικά πριν προλάβουν να ζήσουν ή, σε πολλές περιπτώσεις, πριν ακόμα προλάβουν να μιλήσουν έστω. Δεν είναι φοβερά άδικο αυτό; Και η Ζυστίν; Γιατί υπέφερε τόσο; Ποιο ήταν το νόημα του πόνου της


Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που βιώνουν φοβερές καταστάσεις. Φοβερό πόνο και δυστυχία. Ανείπωτο. Αφάνταστο. Και αυτή είναι μια πιθανότητα που μας απειλεί όλους. Τι να πούμε; Ότι ''πληρώνουν'' τα κρίματα μιας παλαιότερης ενεργειακής πύκνωσης; Έχει πολλά κενά λογικής μια τέτοια άποψη. Και είναι άδικη, συγκεντρωτική, τελματική.
  • Κι αν φτάσουν στο μίσος μετά από όλο αυτό τον πόνο; Χάνουν; Κι αυτό άδικο δεν είναι; 
  • Αν αντιδράσουν ομοίως αλλά δίχως το μίσος; Πάλι χάνουν; Κι αν χάνουν, τι ακριβώς χάνουν; 
  • Και η φύση; Η φύση είναι συμβιωτική, ναί, αλλά είναι και ένας ατελείωτος πόλεμος.


Προχθές πάτησα καταλάθος μερικά μερμήγκια που είχαν κάνει επιδρομή σ'ένα κομμάτι φαγητό. Σε μια τεράστια φυσική καταστροφή όμως, τη θέση του μερμηγκιού δεν έχω; Ρε γαμώτο. . . κάνω άραγε τις σωστές ερωτήσεις; Ούτε για αυτό δεν είμαι σίγουρος. . .
Ρε, λέτε ο θεός να είναι ένας μπλουζίστας; 

Σωτήρης Ανέστης




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΥΦΥΗΣ. ΜΟΝΟ 5% ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ.


Μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 7 ερωτήσεις με την ίδια λέξη;

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤΑ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ.



Τη δόξα και τη χάρη των αρχαίων αγαλμάτων ζήλεψαν θερμόαιμοι όσο και μεθυσμένοι αλλοδαποί τουρίστες, οι οποίοι έκαναν γυμνοί την εμφάνισή τους σε σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας, με τελικό προορισμό τους...
αρχαιολογικούς χώρους, όπου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μπουν. 

Έκπληκτοι οι διερχόμενοι αντίκρισαν ομάδα αλλοδαπών να είναι τύφλα στο μεθύσι και να προχωρούν με «αδαμιαία περιβολή» προς τους αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του iliaoikonomia, οι ολόγυμνοι τουρίστες πλησιάζοντας προς τους χώρους έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες που βρίσκονται εντός, στους οποίους μάλιστα άρχισαν να κάνουν επιπλέον άσεμνες πράξεις, επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα.

Ωστόσο δεν αρκέστηκαν εκεί, αλλά προσπάθησαν να εισέλθουν εντός των αρχαιολογικών χώρων από την κεντρική είσοδο, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν χάρις στις συνεχείς προσπάθειες των φυλάκων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ανά τακτά διαστήματα παρουσιάζονται τουρίστες σε κατάσταση μέθης, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ κι εν συνεχεία παρουσιάζονται ιδιαίτερα ζωηροί.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΡΧΑΙΟΣ ΘΑΛΑΜΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΝΑΚΙ.

Φωκίδα: Αρχαίος θαλαμωτός τάφος βρέθηκε χάρη σε ένα... αρνάκι!
Ένας υπόγειος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και μέσα στο δάσος δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Χάρη σε ένα αρνάκι όμως, που έπεσε μέσα, πριν από ένα περίπου μήνα η Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε αυτή την απρόσμενη ανασκαφή επάνω στο βουνό, στις παρυφές του λόφου Τσούκα κοντά στον οικισμό Στρόμη.
Παρά το γεγονός, ότι ο τάφος είχε διαταραχθεί, η προκαταρκτική μελέτη, που έγινε τόσο στα ευρήματα όσο και στους σκελετούς οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον για τρεις ταφές κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής και συγκεκριμένα από τον 1ο π. Χ. έως τον 1ο μ. Χ. αιώνα. Όπως λέει εξάλλου η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Νάνσυ Ψάλτη το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι γνωστό ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, γι΄ αυτό και η επιστημονική κοινότητα είναι ενήμερη σχετικά με τις αρχαιότητες σ΄ αυτόν τον λόφο, που είναι κατάφυτος από έλατα και δρύες.

Συστηματική ανασκαφική έρευνα όμως δεν έχει διεξαχθεί ποτέ στην θέση αυτή, κάτι που τώρα καθίσταται αναγκαίο, καθώς σε όλη την έκταση του λόφου της Τσούκας σώζονται λείψανα αρχαίας οχύρωσης.

Τμήμα από το κάλυμμα μιας λίθινης σαρκοφάγου με ανάγλυφο γοργόνειο εντοπίσθηκε εξάλλου κατά την διάρκεια επιφανειακής έρευνας σε μικρή απόσταση από τον τάφο. Και η σαρκοφάγος, η οποία φέρει επιγραφή χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Όσο για τα κτερίσματα που συνόδευαν τις ταφές ο αριθμός τους  ήταν μεγάλος το  ίδιο και η ποικιλία τους: Πήλινα αγγεία, όπως πίθοι, πινάκια, μυροδοχεία και χύτρες, λυχνάρια, δύο χάλκινα νομίσματα και σιδερένιες στλεγγίδες που μεταφέρθηκαν και συντηρούνται στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Παράλληλα για την εξέταση του οστεολογικού υλικού ζητήθηκε ήδη η συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Η παρουσίαση των ευρημάτων μάλιστα θα γίνει τον Οκτώβριο στην αίθουσα Δ. Σ. του δήμου Δελφών ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσωρινής έκθεσής τους σε ειδική προθήκη στο Μουσείο.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Βλέποντας τη Γη από το Διάστημα
Είναι πάρα πολλοί οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας και είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα παρακολούθησης και λήψης φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.
Οι εν λόγω δορυφόροι ελέγχονται κατά κανόνα από κυβερνητικές υπηρεσίες, τη στιγμή που οι πολίτες πρέπει να «αρκούνται» σε υπηρεσίες όπως το Google Earth, που, παρά τις δυνατότητές του, σε κάποιες περιπτώσεις βασίζεται σε παλαιά δεδομένα.

Αυτό σκοπεύει να αλλάξει η καναδική UrtheCast, σε συνεργασία με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos και άλλες εταιρείες: το σχέδιο αφορά την εγκατάσταση δύο καμερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι οποίες θα λαμβάνουν συνεχές βίντεο υψηλής ανάλυσης και φωτογραφίες, που θα ανεβάζουν σε μία ελεύθερη online βάση δεδομένων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Popular Science, οι βιντεοκάμερες- μία υψηλής ανάλυσης και μία μέσης- αν και δεν μπορούν να «διακρίνουν» μεμονωμένα άτομα, μπορούν να «δουν» ένα σπίτι, αυτοκίνητο ή ένα πλήθος ανθρώπων. Η μία κάμερα θα τραβά 150 videoclips την ημέρα, ενώ η άλλη μία φωτογραφία ανα μιλισεκόντ. Η επιβίωσή τους στις αντίξοες συνθήκες του Διαστήματος θα είναι δυνατή χάρη σε κάλυψη με μονωτικό υλικό, ενώ θα διαθέτουν και ειδική αντικραδασμική προστασία, για να διασφαλίζεται ότι η λήψη φωτογραφιών θα είναι σταθερή και όχι «κουνημένη». Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν γίνει δοκιμές σχετικά με την αντοχή τους στη διαστημική ακτινοβολία.

Όσον αφορά τη μετάδοση των δεδομένων, κάθε ημέρα θα συμπιέζονται 2.5 terabytes σε 250 gigabytes, τα οποία στη συνέχεια θα εκπέμπονται μέσω ραδιοκυμάτων σε έναν από δέκα σταθμούς. Η μετάδοση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, και η καθυστέρηση εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 20 λεπτών και δύο ωρών- αναλόγως της απόστασης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από τον επίγειο σταθμό που θα λαμβάνει τα μεταδιδόμενα δεδομένα. Ο κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να προτείνει πού θα πρέπει να «κοιτάξουν» οι κάμερες- η UrtheCast ελπίζει σε κέρδη μέσω εκμίσθωσης της υπηρεσίας σε επιχειρήσεις.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


1Αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που σώζεται στον κόσμο. 


Αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό του Καθεδρικού Ναού της πόλης των Βρυξελλών που τιμάται στο όνομα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης (680-714).



  Το Τίμιο Ξύλο που περιέχει έχει ύψος 54,9 εκατοστά και μήκος 27,7 εκατοστά (στον κάθετο βραχίονα). Το Τίμιο Ξύλο συνοδεύεται από μία περίτεχνη σταυροθήκη, στην οποίαν βρισκόταν αρχικά εγκιβωτισμένο.



1

Το μεγαλύτερο κομμάτι Τιμίου Σταυρού που υπάρχει σήμερα στον κόσμο,
όπως εκτίθεται σήμερα στον Θησαυρό του Καθεδρικού Ναού των Βρυξελλών.
Διαστάσεις: ύψος 54,9 εκ, πλάτος 27,7 εκ
.


1
Η περίτεχνη και βαρύτιμη σταυροθήκη, όπου εγκιβωτιζόταν ο Τίμιος Σταυρός των Βρυξελλών.
Σήμερα εκτίθεται ξεχωριστά.
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Π.Ε. Πέλλας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για το πρόγραμμα κ. Λάζαρος Παρασκευαϊδης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σκύδρας κ. Σεμερτζίδης Θεοφάνης. Επίσης συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλολοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας και συντονίστρια του Κλιμακίου Ελέγχου κ. Ελένη Καραντώνη και τα μέλη του Κλιμακίου που είναι : οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας κ.κ. Χρ. Παυλίδης και Κ. Μαστραντωνάκη, ο γεωπόνος κ. Σ. Μαρνασίδης από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ο γεωπόνος κ. Γ. Ιατρίδης από το Δήμο Αλμωπίας, ο γεωπόνος κ. Ν. Ουζούνης από το Δήμο Έδεσσας, η Προϊσταμένη Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας κ. Κ. Παπαδοπούλου και η γεωπόνος κα. Ε. Ευαγγελίδου από το Δήμο Σκύδρας. 

Ο κ. Θεοδωρίδης αρχικά ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2013 θα εφαρμοστεί κεντρικά, σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες , παρότι το περσινό μοντέλο υλοποίησης είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι είχε συγκαλέσει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο συσκέψεις με τους Δημάρχους Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας ώστε να ληφθεί απόφαση και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Πέλλας. Ωστόσο, μετά και από έγγραφη πρόσκληση στους Δήμους, η οποία δεν έτυχε ανταπόκρισης από όλους, η Π.Ε. Πέλλας προτίθεται να συνάψει προγραμματική σύμβαση, ώστε, να συσταθούν συνεργεία ψεκασμών σε τοπικό επίπεδο, με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον. Επισημαίνεται ότι η Περιφερειακή  Ενότητα Πέλλας πρόκειται να συνδράμει στην πρόταση αυτή με το ποσό των 20.000,00 € ενώ από τους Δήμους ζητήθηκε η συνδρομή των 5.000,00 € έκαστος.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης στο περιθώριο της σύσκεψης : «Έχω προτείνει και θα προχωρήσουμε με το Δήμο Έδεσσας και όποιον Δήμο ανταποκριθεί, να αντιμετωπίσουμε την όχληση από τα κουνούπια σε τοπικό επίπεδο σε σημεία με έντονη εστίαση, κυρίως σε τοπικές κοινότητες όπου το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.. Άλλωστε, επιδιώκουμε τη συνεργασία των Δήμων και των τοπικών παραγόντων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έργο του Κλιμακίου Ελέγχου είναι καθοριστικό για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των κουνουπιών και φέτος, για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της Πέλλας. Εξάλλου από το 2012 είχα προτείνει τα παρακάτω μέτρα:

Την έναρξη διαδικασίας υλοποίησης του προγράμματος στα τέλη του χειμώνα με αρχές της άνοιξης η οποία θεωρείται επιβεβλημένη με δεδομένο την καταγραφή και κατά το 2011 κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας που οφείλονταν στον ιό του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Πέλλας, τις έντονες αλλαγές τα τελευταία χρόνια των κλιματολογικών συνθήκων, αλλά και των νέων επιδημιολογικών δεδομένων επανεμφάνισης μετά από πολλά χρόνια επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ελονοσίας στην χώρα μας, με στόχο  πιο αποδοτικά αποτελέσματα προνυμφοκτονίας και αποφύγει όσο είναι εφικτό εφαρμογή ακμαιοκτονίας.
Την αναγκαιότητα κατά τον ορισμό εκπροσώπου των Δήμων επιστημονικού προσωπικού (γεωπόνου, περιβαλλοντολόγου, Υγιεινολόγου  κ.λ.π.) σε συνδυασμό  με ορισμό εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων για καλύτερο συντονισμό και έλεγχο της αναδόχου εταιρείας.
Λεπτομερής χαρτογράφηση των υπαρχόντων αλλά και των δυνητικών εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών εντός  αστικών και περιαστικών περιοχών των οικισμών της Π.Ε. Πέλλας  με πιθανή αν κριθεί αναγκαίο ένταξη και άλλων περιοχών της Π.Ε. Πέλλας καθώς και ένταξη των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών απόβλητων (Δημοσίων και ιδιωτικών) αλλά και των ενδιάμεσων επιφανειακών  αποδεκτών ως τον τελικό αποδέκτη των παραπάνω εγκαταστάσεων.   
Λήψη μέτρων από τους Δήμους  για την ριζική  αντιμετώπιση και εξάλειψη  των υπαρχόντων εστιών όπως παράνομες συνδέσεις αστικών και μη λυμάτων σε τσιμενταύλακες όμβριων υδάτων , σταυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν άνευ αδείας και χωρίς υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. 
Συντήρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ κλπ) όλων των τάφρων, αποστραγγιστικών καναλιών, κλπ. αρμοδιότητας τους για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ροής τους με κύριο στόχο την εξάλειψη στάσιμων υδάτων από οποιεσδήποτε αιτίες ώστε να μην αποτελούν εστίες  ανάπτυξης κουνουπιών.
Την ύπαρξη Μέτρου Αξιολόγησης παραχθέντος έργου για καταμέτρηση του επιπέδου όχλησης της ποσόστωσης μείωσης κουνουπιών για αντίληψη και αξιολόγηση του αναμενόμενου αποτελέσματος.

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευαϊδης Λάζαρος ως αρμόδιος για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών και σύμβουλος της Π.Ε.Δ. τόνισε τη σημασία να ξεκινήσει άμεσα η αντιμετώπιση των κουνουπιών ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορυζώνες και παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα. Επισήμανε με τη σειρά του το σημαντικό ρόλο του Κλιμακίου το οποίο θα παρεμβαίνει στην κατάρτιση του προγράμματος ψεκασμών για την άμεση καταπολέμηση των κουνουπιών ανάλογα με το βαθμό εστίασης και όχλησης. Ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρίδη για την πρόσκληση στη σύσκεψη και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει και σε τεχνικό επίπεδο.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του Κλιμακίου Ελέγχου για καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ.


ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ 
«Τραγούδια  φεγγάρια σε καιρούς σκοτεινούς…»

Μαζί τους ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΣΙΚΙΑΝ 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Η μουσική σίγουρα μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο, να γίνει φως και να φωτίσει την γκρίζα καθημερινότητα, να δώσει αξία στη στιγμή και να μας θεραπεύσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό είναι κάτι που ο λαός μας το γνωρίζει από την αρχαιότητα και δεν αποτελεί είδηση. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και να αφεθούμε στην μαγεία της. 
Αυτό προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και αγάπη, ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου και υπάρχουν πολλοί που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το καταφέρνουν σε κάθε τους κοινή εμφάνιση.  
Οι δύο καλλιτέχνες, με την γνωστή τους ευαισθησία και την εξαιρετική τους ερμηνεία προτείνουν στους φίλους του τραγουδιού μια μουσική περιπλάνηση στα πιο όμορφα τοπία της μουσικής δημιουργίας, αλλά και στα δικά τους ξεχωριστά κομμάτια. Μια περιπλάνηση που εκκινεί από την περίοδο του Νέου Κύματος, για να περάσει στην έντεχνη μπαλάντα και από εκεί στη γοητευτική ατμόσφαιρα σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα: Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αναστασίας Μουτσάτσου, τραγούδια κορυφαίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, υπέροχα κιθαριστικά ντουέτα με τον κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν, αλλά και απρόσμενες διασκευές, συνθέτουν ένα μοναδικό ηχητικό πανόραμα...

Εισιτήρια: Προπώληση 10 ευρώ, Είσοδος: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήριο ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:30

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival


ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ – ΣΟΦΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ 
«Στις αγορές του Μάνου Χατζιδάκι»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Τρίτη 2 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Ο Ηλίας Λιούγκος και η Σοφία Αβραμίδου παρουσιάζουν τα τραγούδια της “Ρωμαϊκής” και “Λαϊκής Αγοράς” του Μάνου Xατζιδάκι. Σκόρπια τραγούδια, κυρίως απ’ τον κινηματογράφο και το θέατρο που εντάχτηκαν στους δύο κύκλους και δισκογραφήθηκαν με τις φωνές των: Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Έλλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα.

Ενορχηστρώσεις: Στέλλα Κυπραίου. 
Παίζουν οι μουσικοί: Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα-ενορχήστρωση), Δέσποινα Στεφανίδου (πιάνο), Στάθης Κιόσογλου (κλαρίνο, φλάουτο), Μιλτιάδης Παπαστάμου (βιολί, μαντολίνο).











Εισιτήρια: Προπώληση 10 ευρώ, Είσοδος: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:30

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Σ-Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα:Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.»
Η επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, είναι μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο με περίπου 170 καταστήματα.
Η εργοδοσία, στο βωμό της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας της και με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αξιοποιεί πλήρως το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και αυτό της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Η επιχείρηση προχωρά στην υλοποίηση ολόκληρου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δικτύου της, κλείνοντας καταστήματα ή μετατρέποντας τα σε «BEST PRICE» με τυποποιημένα εισαγόμενα προϊόντα (ήδη τέτοια λειτουργούν σε Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αριδαία και Πτολεμαΐδα), κλείνοντας συμφωνίες και δίνοντας τμήματα σε άλλους ιδιώτες, αλλάζοντας ατομικές συμβάσεις για τους ήδη εργαζόμενους, πιέζοντας για μειώσεις μισθών και κάνοντας απολύσεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από το 2012 η επιχείρηση έχει πραγματοποιήσει περίπου 100 απολύσεις.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης» να είναι δουλειά σε συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, καθυστέρηση μισθοδοσίας, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ακόμα και παρακολουθήσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζόμενων. Έχει επίσης επιβάλει εξαήμερη εργασία καταργώντας και το ρεπό των εργαζόμενων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2013, αξιώνει να εξοφλήσει τους μισθούς που χρωστά με διατακτικές αγοράς προϊόντων που αντιστοιχούν στο 50% των οφειλών.
Μάλιστα στα Γιάννενα με τις διατακτικές που δόθηκαν γίνεται λόγος και για το μήνα Ιούλη γεγονός που αποδεικνύει ότι επιδιώκεται να απλωθούν και να μονιμοποιηθούν οι δυσμενέστεροι όροι στις απολαβές των εργαζομένων.
Να σημειωθεί δε ότι από την 1η Μάη τα παραλιακά καταστήματα της σε Κατερίνη, Χαλκιδική, Ασπροβάλτα, Σταυρό, Περαία, λειτουργούν, όπως και πέρσι και τις Κυριακές για ολόκληρη τη θερινή περίοδο. Όμως οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα, όχι μόνο δεν παίρνουν τα νόμιμα ρεπό, αλλά και μέχρι σήμερα δεν τους έχουν καταβληθεί οι υπερωρίες για τις Κυριακές από το 2012.  
Για όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους βρίσκονται σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ έχει αναδείξει και στη βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης με πληθώρα παρεμβάσεων(α.π.5595/08.01.2013, με α. π.6783/06.02.2013, α.π. 3247/11.03.2013, α.π. 9998/22.04.2013), χωρίς όμως να υπάρχει καμία θετική εξέλιξη γι’ αυτούς. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, σχετικά και με την μήνυση που είχε κατατεθεί ενάμιση χρόνο πριν, για την παρακολούθηση της Συνέλευσης του Σωματείου των εργαζόμενων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θέμα που ανέδειξε το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση ( Αριθ.Πρωτ. 626/06.03.2012).

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

1. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2. Να πληρωθούν στο σύνολο τους τα δεδουλευμένα, χωρίς διατακτικές και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
3. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
4. Να καταλογισθούν οι ευθύνες για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης (μαγνητοσκόπηση γενικής συνέλευσης του σωματείου των εργαζόμενων).

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...