Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ της εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019



      Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνονται γνωστό ότι:

 οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ της εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη:
  -την Πέμπτη 21-2-19 και ώρα 9.00 π.μ. για προφορική εξέταση στην αίθουσα σεμιναρίων του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο 2ο όροφο του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  -την Παρασκευή  22-2-19 και ώρα 9.00 π.μ για γραπτή εξέταση στην αίθουσα Δ12 στο ισόγειο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι από 16-1-19 έως και 8-2-19 και θα γίνεται, για τους υποψήφιους από την Π.Ε. Πέλλας, στην Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας (Διοικητήριο, Ισόγειο γραφείο 2 τηλ. 2381351280, 2381351231, 2381351276)




                                                   

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας '' ΓΥΡΟΣ '' στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ



Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ  της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος , με έδρα την Αθήνα, υπέβαλε   αίτηση   καταχώρισης της ονομασίας    '' ΓΥΡΟΣ '' στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3α της υπ' αριθμ. 3321/145849/25-10-2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4980/Β) Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε η με αριθμ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 22/03/2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτησή τους.  Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος Χ  της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και  υποβάλλονται   στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λ. Αθηνών 58 , Αθήνα , εντός της παραπάνω προθεσμίας.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.
                                                                                                              Μ.Ε.Π.
                                                                                                   Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ α.α.

                                                                                               
                                                                                                      ΚΑΡΤΣΩΛΗ   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Μαύρη Κωμωδία Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας της Πένυς Φυλακτάκη στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Η θεατρική ομάδα “Έκφραση Αλμωπίας” παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της βραβευμένης συγγραφέως, Πένυς Φυλακτάκη, “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”.

Από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Ξενιτίδειο Αριδαίας. Ώρα έναρξης 8.30 μμ.

Μαύρη κωμωδία είναι μια μορφή προσέγγισης, από την εύθυμη πλευρά, θεμάτων τα οποία θεωρούνται ταμπού. Πρόκειται για κωμωδία με τραγικά στοιχεία, σκοτεινή κωμωδία, αλληγορία, διδακτικός συμβολισμός. Η τονικότητα του έργου αντιστέκεται στις εύκολες κατηγοριοποιήσεις: το κωμικοτραγικό σαν στοιχείο, είναι κάτι πάρα πολύ σύγχρονο και πιο κοντά στην σημερινή αισθητική: δεν μας επιτρέπει να χαθούμε εντελώς μέσα στο συναίσθημα ούτε να χαλαρώσουμε εντελώς μέσα στο γέλιο, αλλά μας αναγκάζει να σκεφτούμε και μας προκαλεί να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα που φέρουμε μέσα μας. Η αλληγορία έχει σκοπό να δώσει μια επεξηγηματική εικόνα σε μια έννοια ή ιδέα, η οποία έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή από το ευρύ κοινό. Ο δημιουργός της αλληγορίας προσπαθεί να κάνει ορατή την αφηρημένη έννοια, αποβλέποντας πάντα σε ένα διδακτικό αποτέλεσμα. Ο συμβολισμός προάγει την πνευματικότητα, τη φαντασία και το όνειρο ως αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το έργο: Στον πυρήνα της κρίσης που ζούμε σήμερα η σύγχρονη κωμωδία “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”, καυτηριάζει την νεοελληνική εξαλλοσύνη κι αυταρέσκεια, το φοβικό σύνδρομο απέναντι στον ξένο, την αποστήθιση της εθνικής μυθολογίας που αγνοεί την Ιστορία. Με όχημα το αιχμηρό χιούμορ και τη σάτιρα προβληματίζει για τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα: ένας γάμος που γίνεται επειδή “έτσι πρέπει” συναντάει ένα απρόβλεπτο εμπόδιο “εξ ουρανού” και το γραφικό εκκλησάκι της τελετής γίνεται ένας χώρος αποκλεισμού και αποκάλυψης κάνοντας τους ήρωες μαζί με το κοινό να επιβεβαιώσουν αυτό που φοβούνται περισσότερο: ότι τα παθήματα δεν έγιναν Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κείμενο: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Χορογραφίες: Κατερίνα Κωστοπούλου
Τραγούδι και δημιουργίες ήχων με στοιχεία της φύσης, σε live εκτέλεση: Κατερίνα Κυριακίδου
Χειρισμός κονσόλας (ήχος-φως): Ραφαήλ Παρλάκογλου, Γεωργία Σαρβάντη, Κωνσταντίνα Χριστιανίδου
Χειρισμός Projector και κάμερας σε live μετάδοση: Ραφαήλ Παρλάκογλου
Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί – Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Καραγεωργιάδης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Ξένος: Φώτης Πυριτίδης, Χορεύτρια: Κατερίνα Κωστοπούλου, Νύφη: Ευαγγελία Κιλικλή, Γαμπρός: Σταύρος Καραγεωργιάδης, Μαμά: Ελένη Μιχαηλίδου, Ρούλης: Μάκης Παρτσανάκης , Πάτερ: Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος: Κωνσταντίνα Χριστιανίδου, Κάμεραμάν: Ραφαήλ Παρλάκογλου, Φωνή σκηνοθέτη ρεπορτάζ: Κατερίνα Κυριακίδου.







Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Προμάχων.

Υπό κατάληψη τελεί από τις πρωινές ώρες το Γυμνάσιο Προμάχων.
Οι μαθητές αφού συνεκλήθει το 15μελές συμβούλιο, αποφάσισαν να προβούν στην δυναμική αυτή κίνηση, διαμαρτυρόμενοι για την "Συμφωνία των Πρεσπών" και το ξεπούλημα κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.
Η κατάληψη, όπως μας ενημέρωσαν θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ενώ ετοιμάζουν και πορεία σε κεντρικούς δρόμους του ιστορικού οικισμού.



Ρεπορτάζ: Δήμητρα Β.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στην 28η DETROP BOUTIQUE & στην 7η OENOS 2019



Κάλεσμα από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά στις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις εκθέσεις Detrop & Oenos 2019

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στην 28η DETROP BOUTIQUE & στην 7η OENOS 2019 που θα πραγματοποιηθούν από τις 02 έως τις 04 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ –ΗELEXPO στην Θεσσαλονίκη.

«Προσκαλούμε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να συμμετέχουν στις δύο εκθέσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών. Είναι μία διπλή δυναμική και εξωστρεφής διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη που στόχο έχει να αναδείξει τον θησαυρό των γεύσεων της ευρύτερης περιοχής της Π.Κ.Μ. και να θέσει τις βάσεις για επωφελείς εμπορικές συμφωνίες και συνεργασίες» τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά σε σύντομη δήλωση της.

Σκοπός της συμμετοχής είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς επιχειρηματίες. Σημαντική είναι η προβολή και προώθηση της Μακεδονικής κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Για την συμμετοχή στις παραπάνω εκθέσεις η Π.Κ.Μ. έχει προβεί στην ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένων χώρων (στο περίπτερο 12 και στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης), με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα και ξεχωριστά stand 6 τ.μ. για κάθε εκθέτη που φέρουν βασικό εξοπλισμό, (όπως αναλυτικά αναγράφεται στις δηλώσεις συμμετοχής), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες προβολής των προϊόντων της κάθε επιχείρησης.

Το κόστος συμμετοχής  των επιχειρήσεων ορίζεται ανάλογα με την έκθεση:
Για την έκθεση 28η DETROP BOUTIQUE, στο Περίπτερο 12 (σε stand 6 τ.μ.) το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 420€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Για την έκθεση 7η OENOS  στο χώρο του Σ.Κ. Ιωάννης Βελλίδης (σε stand 6 τ.μ.) το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 450€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Επίσης στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή σύνδεσης ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση internet κ.α.)

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, σε διακριτό χώρο γευσιγνωσίας με live cooking & tasting event κ.ά.

Διευκρινίσεις
ü  Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης (Σάββατο - Κυριακή 10:00-20:00, Δευτέρα 10:00 -18:00)
ü  Τονίζεται ότι η έκθεση  δεν έχει και εμπορικό χαρακτήρα.
ü  Η ενοικίαση έξτρα εξοπλισμού σύμφωνα με το σχετικό έντυπο ανά έκθεση, επιβαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
ü  Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν διαχωριστικό μεταξύ των stand θα πρέπει να το δηλώσουν στην αίτηση-δήλωση συμμετοχής τους και να αναγράφουν την επιχείρηση που επιθυμούν να έχουν δίπλα τους.
ü  Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν με επιπλέον χώρο (δύο stand) πρέπει να το αναγράψουν στην δήλωση συμμετοχής τους και θα τους δοθεί ο έξτρα χώρος μόνο αφού καλυφθούν όλες οι συμμετοχές των επιχειρήσεων και  καλύψουν το επιπλέον τίμημα.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση, η Π.Ε. Πέλλας καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους να δηλώσουν άμεσα την συμμετοχή τους  και όχι αργότερα από την Παρασκευή 25-1-2019 (με την κατάθεση ποσού)  αποστέλλοντας συμπληρωμένη την σχετική δήλωση στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr, ή στο fax: 2313330044 με κοινοποίηση στο e-mail: kkalaitzidou@pella.gr.


Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας από την Π.Κ.Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αικ. Καλαϊτζίδου (μέλος της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης Π.Ε. Πέλλας) στα τηλέφωνα 23813 - 51398, 6997026331 και με την  κ. Γλυκερία Καραλή (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Π.Κ.Μ.) στο τηλέφωνο 2313 - 330395.


Κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας.


 Σας προσκαλούμε στη συνάντηση των φίλων, των μελών και των αθλητών μας
για την κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας.
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, στις 19.00, στο Caffe Wine Bar FUENTE (Πρώην Πόθος).
Θα μας κρατήσει συντροφιά με το σαξόφωνό του ο Παναγιώτης Ανδρονίκου

το Διοικητικό Συμβούλιο

Άλλη μια διάκριση για τους Κομμωτές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ !!!


Το βραβείο της τρίτης θέσης στο 23ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής στη Θεσσαλονίκη απέσπασε ο σπουδαστής μας Παυλίδης Ελευθέριος συνεχίζοντας τις σπουδαίες επιδόσεις του από πέρυσι.
Στο όμορφο Grand Hotel Palace διεξήχθη ο διαγωνισμός και το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκπροσωπήθηκε επάξια ενώ η περιοχή μας έγινε ακόμη για μια φορά γνωστή για το υψηλό επίπεδο κατάρτισης που προσφέρει στους σπουδαστές μας. Βραβείο συμμετοχής έλαβε και ο Μαντάς Αναστάσιος.

Είμαστε περήφανοι τόσο για τους σπουδαστές και τις επιδόσεις τους, όσο και για τους υπεύθυνους εκπαιδευτές κ. Νικολάου και κ .Πανουργιά που τους υποστηρίζουν καθοδηγητικά.
Θερμά συγχαρητήρια για τις σπουδαίες επιδόσεις και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
Σας καμαρώνουμε....
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος





Τηλ.
2384028241 
2384028242 
2384024928 







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...