Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.


Αυτή είναι η γνωστή πυραμίδα των Μάγιας όπως όλοι γνωρίζουμε.
Μια νέα της φωτογραφία όμως…κάνει τον γύρω του διαδικτύου πριν λίγες ώρες και έχει προκαλέσει θύελλα συζητήσεων και αναλύσεων επί αναλύσεων.

ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ."ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ".


Έκθεση στο Λαογραφικό & εθνολογικό μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, με προπλάσματα και σχέδια παραδοσιακών κτηρίων της Μακεδονίας και αναφορά στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. (27Οκτωβρ.’10 – 27 Ιουν. 2011).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ".


Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η αρ. πρωτ. 800/19605/17-02-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά την Δράση 1.2. «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ DNA Ο ΟΜΗΡΟΣ?


Ὁ Ὅμηρος ἦταν ἄριστος γνώστης τῆς ἰατρικῆς, τῆς ναυσιπλοΐας, τῆς ἀστρονομίας… Ὅποιος δὲν τὸ πιστεύει, ἀνοίγει τυχαίως τὸν Ὅμηρο καὶ τὸ διαπιστώνει. 

ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?


Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως βρήκαν ταφικό χώρο στην Ιερουσαλήμ
Αρχαιολόγοι που ερευνούν χριστιανικό ταφικό δωμάτιο του 1ου αιώνα ανακάλυψαν μία αρχαία επιγραφή η οποία πιστεύουν πως μπορεί να αποδεικνύει πως το σημείο αυτό είναι το σημείο όπου ετάφη τελικά ο Ιησούς. 

ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ...

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Ο Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί) είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές. Μέσα υπάρχουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι' αυτό τον αγώνα.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Στα ράφια των φαρμακείων θα βρεθεί στο μέλλον το ελαιόλαδο, καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες που διαθέτει το πολύτιμο εθνικό προϊόν. Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου «εξειδικευμένα ελαιόλαδα» βρίσκονται στις προθήκες φαρμακείων.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ" ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Μυστηριώδης φιλάνθρωπος «στοιχειώνει» γερμανική πόλη
Ένας ανώνυμος ευεργέτης έχει ξοδέψει περισσότερες από 300 χιλιάδες ευρώ σε μια σειρά δωρεών, που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο στη γερμανική πόλη Μπραουνσβάιγκ, στην Κάτω Σαξονία.

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ".

Κίνημα στο διαδίκτυο με στόχο την επιστροφή των αγαλμάτων στην Ελλάδα
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει σιγά σιγά το κίνημα στο Facebook, με τις φωτογραφίες ελληνικών αγαλμάτων που βρίσκονται σε μουσεία εξωτερικού, με αποτέλεσμα να συνοδεύονται με έξυπνες «ατάκες» οι οποίες έχουν όλες το ίδιο αίτημα. Την επιστροφή στην πατρίδα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΧΟΜΣ.


 
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναμένεται να εισέλθει στη Μπάμπα Αμρ της Χομς, μαζί με την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παρασκευή. Στόχος είναι να απομακρυνθούν οι τραυματίες, να μοιραστούν τρόφιμα και ιατρικό υλικό. Την Πέμπτη ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός των ανταρτών ανακοίνωσε ότι οπισθοχωρεί από τη συνοικία. Εν τω μεταξύ, σύσσωμο τοΣυμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -συμπεριλαμβανόμενων Ρωσίας και Κίνας - απαίτησε από την Συρία να δώσει άμεση πρόσβαση στην επικεφαλής του Οργανισμού για ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για την πρώτη ομόφωνη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ.ΒΛΑΣΦΗΜΗ Η ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ "JESUS CHRIST SUPER STAR".


Η Λευκορωσία απαγόρευσε τις παραστάσεις της διάσημης ροκ όπερας σε ορισμένες πόλεις της χώρας.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1912.ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.


 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ    
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


 ΨΗΦΙΣΜΑ
Από τις αρχές του 2011, είμαστε μάρτυρες μιας επιθετικής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, η οποία προωθεί καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις υπηρεσιών. Είναι σαφές ότι η αντιστροφή των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές σε πολλούς τομείς και εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα. Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κατάργηση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν πλήθος πολιτών και να οδηγεί σταδιακά και σταθερά στην αποδυνάμωση της ελληνικής επαρχίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...