Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η  ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας σας ενημερώνει, ότι οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ με Α ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ θα συνεχιστούν έως και τις 28 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή για το έτος 2019-2020. 
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, θα φιλοξενήσει παιδιά  ή έφηβους  με αναπηρία ή και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Η φοίτηση είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Από τη δομή παρέχονται υπηρεσίες και εξασφαλίζεται 
η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2384024779 από τις 8:00π.μ έως 14:00μ.μ. 

Δ/νση: Καραϊσκάκη & Εμμαν. Παπά γωνία (εργατικές κατοικίες)
Αριδαία.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στους Προμάχους.


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στον χώρο "Σπίτι του παιδιού" στους Προμάχους, θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.
Ένας ασφαλής και υγιεινός χώρος παιχνιδιού και ψυχαγωγίας.
Δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν όλους τους τρόπους προσωπικής έκφρασης και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από οργανωμένες και κατάλληλα πλαισιωμένες δραστηριότητες.


Προγράμματα - Δράσεις
Βιωματική μάθηση
Εκπαιδευτικές ενότητες
Προετοιμασία μαθημάτων για την επόμενη ημέρα
Εικαστικά
Παιδική λογοτεχνία
Περιβαλλοντική αγωγή
Ομαδικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα
Γυμναστική και αθλητικές δραστηριότητες
Μουσικοκινητική αγωγή
Κουκλοθέατρο
Δημιουργική απασχόληση με κατασκευές και παιχνίδια
Θεατρική αγωγή - Θεατρικό παιχνίδι

Εγγραφή δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ για όλες της δικαιούχες μητέρες (https://www.eetaa.gr/).
Επισήμανση:
Το πρόγραμμα για δωρεάν φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ έχει ξεκινήσει και "τρέχει" μέχρι τις 28 Ιουνίου.
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στη σελίδα της eetaa (www.eetaa.gr) καθώς και να ταχυδρομήσει τα απαραίτητα ανά περίπτωση δικαιολογητικά.

Πληροφορίες - υποστήριξη - επικοινωνία:
697 425 6985
Κυρία Ασμέτη Άννα.

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
  Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58200  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα
 www.popsm.gr   popsm2014@gmail.com   τηλ. 23820-83684   κιν. 6977254045

          Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 4μμ η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» είχε προγραμματίσει την «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων», στο χωριό Ψαράδες του Δήμου Πρεσπών.
          Ακριβώς την ώρα έναρξης, έντονη καταιγίδα μίας ώρας, ακύρωσε κάθε προετοιμασία και σχεδιασμό στο χωμάτινο περιβάλλον της εκδήλωσης. Αμέσως μετά το τέλος της βροχής,  σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες συλλόγους, μετατρέψαμε την μουσικοχορευτική εκδήλωση σε μουσικοχορευτική πορεία στον πέτρινο πεζόδρομο του χωριού. Συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του χωριού και  μαζί με την ορχήστρα και τα λάβαρα των συλλόγων, χορεύοντας κατευθυνθήκαμε στην άλλη άκρη του, προς το σημείο όπου υπογράφτηκε η προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών». Εκεί, αφού  ψάλαμε τον  εθνικό ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Δ. Γιουματζίδης απευθύνθηκε προς τους παριστάμενους επισημαίνοντας  τον προδοτικό χαρακτήρα της «Συμφωνίας», την αποφασιστικότητα  για την  ακύρωσης της συμφωνίας και την ανάγκη Δημοψηφίσματος για αυτόν τον σκοπό. Η κ. Ν. Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, τόνισε επιπλέον και την αμέριστη συμπαράσταση των ομογενών Μακεδόνων όλου του κόσμου , σε αυτόν τον αγώνα.
          Στην μέση περίπου της διαδρομής, στην κεντρική πλατεία του χωριού ψαράδες , αυθόρμητα, οι χορευτές με τις παραδοσιακές μακεδονικές φορεσιές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Μακεδονίας χόρεψαν  Μακεδονικούς χορούς, σε μεγάλους ομόκεντρους κύκλους, με τους κατοίκους των ψαράδων να χειροκροτούν από τα μπαλκόνια τους. Με την επιστροφή στην αρχή της αυτοσχέδιας και αυθόρμητης πορείας έληξε η «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» δίνοντας ραντεβού για του χρόνου  σε κάποιο άλλο μέρος της Μακεδονίας.   
          Συγχαίρουμε τις διοικήσεις και τα μέλη των συλλόγων που ήλθαν στις ακριτικές Πρέσπες,  από κάθε άκρη της Μακεδονικής γης, για να παραβρεθούν στην «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» αλλά και για το ότι παρέμειναν και συμμετείχαν σε αυτή την αυθόρμητη πορεία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.        
           Ευχαριστήσουμε θερμά  τον Δήμο Πρεσπών, την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, την Τροχαία Φλώρινας, το Αστυνομικό τμήμα Πρεσπών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρεσπιωτών» και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
          Καταγγέλλουμε την απουσία σήματος σε δύο Ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σχεδόν όλη την ημέρα της εκδήλωσης, που μας δυσκόλεψε παρά πολύ στην οργάνωση  και προβληματιζόμαστε αφάνταστα από την  παρουσία καθαρού σήματος σκοπιανής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη θέση τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  
Ο Πρόεδρος
Γιουματζίδης Δημήτριος







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...