Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΒΛΑΧΙΚΗ.


ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΒΛΑΧΙΚΗ

Υλικά :

Για τη γέμιση: 
500 γρ. κιμάς χοιρινός 
7 πράσα ή 5 μεγάλα κρεμμύδια 
αλάτι 
πιπέρι 
ρίγανη 
δυόσμο 
2 φύλλα δάφνη 
200 γρ. λάδι 

Για το φύλλο: 
500 γρ. αλεύρι (Δυνατό με μαλακό: Οι απόψεις διαφέρουν. Κάποιου λένε ότι πρέπει να είναι δυνατό το αλεύρι για να μη σχίζεται το φύλλο, κάποιοι λένε ότι πρέπει να είναι μαλακό για να έχει μεγάλη ελαστικότητα. Από πείρα σας λέω ανάμικτο.) 
250 γρ. νερό 
1 κ.σ. κοφτή αλάτι 
1 1/2 φλ. λάδι 
βούτυρο για το άλειμμα, στα χωριά χρησιμοποιούσαν λίγδα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πράσα σε κομματάκια και τα αφήνουμε σε μπόλικο νερό. Τα ζεματάμε σε καυτό νερό για να μην είναι βαριά και μας φέρουν καούρα και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι βαθύ, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά τα πράσα με τον κιμά. Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό και τις δάφνες και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 5'. Ανοίγουμε να εξατμιστεί το νερό και ανακατεύουμε συχνά. Ρίχνουμε το αλάτι και τα καρυκεύματα στο τέλος. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τις δάφνες και πάμε στο δύσκολο μέρος της συνταγής.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε το αλάτι, το νερό και το λάδι. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και έπειτα ζυμώνουμε καλά και πολύ μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα προσθέτουμε λίγο, λίγο. Το ίδιο αν χρειαστεί αλεύρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Το βγάζουμε, το κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον πλάστη. Αλείφουμε με μισολιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε τα πλαϊνά. Τα αλείφουμε κι αυτά με βούτυρο και διπλώνουμε το όλον μέχρι να γίνει ένα τετράγωνο κομμάτι. Όσες φορές το διπλώσουμε, σε τόσα φύλλα θα φουσκώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι. Αλείφουμε με σπορέλαιο ένα μεγάλο ταψί και με τον πλάστη, ανοίγουμε φύλλο το πρώτο κομμάτι, πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Το βάζουμε με τον πλάστη στον πάτο του ταψιού. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε. Κόβουμε τα πλαϊνά που μπορεί να περισσεύουν και με το δάχτυλο κολλάμε τις άκρες γύρω γύρω. Αλείφουμε πάλι με βούτυρο και ρίχνουμε και λίγο σπορέλαιο. Την κόβουμε αν θέλουμε εκείνη τη στιγμή ή όταν ψηθεί και κρυώσει. Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου φουσκώσει το φύλλο και ροδίσει πολύ καλά, περίπου 25-30 λεπτά.
Η πίτα είναι έτοιμη. Είναι πεντανόστιμη και θα ξετρελαθείτε. Βέβαια αν σας τρομάζει το φύλλο, πάρτε ένα έτοιμο χωριάτικο για πίτα.




ΠΗΓΗ...http://www.yumyum.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ.



ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Ν. 2121/1993 για την Πνευματική Ιδιοκτησία 

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), λειτουργεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993. Σκοπός του Οργανισμού, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό του είναι η διαχείριση και προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, για όλα τα έργα που έχουν συνθέσει ή και συγγράψει κατά το παρελθόν και για όσα πρόκειται να συνθέσουν ή και να συγγράψουν στο μέλλον οι συμβαλλόμενοι με αυτόν δημιουργοί-δικαιούχοι μουσικών έργων.
Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καθώς, λόγω των ασαφειών του Νόμου 212/1993 η ΑΕΠΙ, από μόνη της προχώρησε στον ορισμό κλίμακας συντελεστών για τον καθορισμό ύψους εισφοράς που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε καταστηματάρχης, λαμβάνοντας υπόψη ως μοναδικό κριτήριο το εμβαδόν του καταστήματος και αγνοώντας πλήρως την τοποθεσία του. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πληρώνει τον ίδιο συντελεστή ένα κατάστημα που βρίσκεται σε τουριστική περιοχή μ’ ένα κατάστημα επαρχιακής πόλης . 
Επιπλέον, ο Νόμος 2121/1993 δεν παρέχει τη δυνατότητα άδειας για συγκεκριμένο είδος μουσικής. Ειδικότερα, είναι αδικία να μην υπάρχει διαχωρισμός ως προς το είδος της μουσικής που αναπαραγάγουν τα καταστήματα. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μουσικής  δεν μπορεί να πληρώνει την ίδια τιμή στον Δήμο για την έκδοση άδειας μουσικής, αναπαράγοντας στο μαγαζί του μόνο παραδοσιακά τραγούδια απ’ ότι ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς κέντρου διασκέδασης, ο οποίος αναπαραγάγει και ελληνικές και ξένες μουσικές επιτυχίες. 
Ακόμα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πληρώνουν εισφορά στην ΑΕΠΙ και για ελληνικά και για ξένα τραγούδια, χωρίς να γνωρίζουν πού διοχετεύονται τελικά οι συνδρομές τους, σε ποιες εταιρίες της ξένης μουσικής.


Επειδή, με την απροσδιόριστη πολιτική της ΑΕΠΙ και τις ασάφειες του Νόμου τίθεται το ζήτημα της ισονομίας και ισοπολιτείας των χρηστών μουσικής 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Εάν προτίθεστε προβείτε στη θέσπιση Νόμου ο οποίος θα καθορίζει τους βασικούς παράγοντες για τη σύναψη σύμβασης των καταστηματαρχών με εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων;
2. Εάν σκοπεύετε να συνεργαστείτε από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό του συντελεστή που θα επιβάλλεται ανά περιοχή και ανά κατάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες πέρα από το εμβαδόν του καταστήματος;

3. Εάν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου είναι η έκδοση εγκυκλίου η οποία θα ορίζει στους Δημάρχους νέο τρόπο έκδοσης αδειών, όπως για παράδειγμα να παρέχει στους χρήστες μουσικής τη δυνατότητα να εκδίδουν άδεια μόνο για παραδοσιακά τραγούδια και να χρεώνονται μόνο για την αναπαραγωγή αυτού του είδους μουσικής;

4. Σε ποιες ξένες εταιρίες διοχετεύονται οι εισφορές των χρηστών μουσικής;
                                                                                            
       Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1. Αυγενάκης Λευτέρης
2. Τζαμτζής Ιορδάνης 
3. Κόλιας Κωνσταντίνος
4. Καρασμάνης Γιώργος
5. Λεονταρίδης Θεόφιλος
6. Κοντογιάννης Γιώργος
7. Ταλιαδούρος Σπύρος                                                                                                  

ΛΑΡΙΣΑ: ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ "ΣΟΥΛΑ"!

Λάρισα: Χορηγός ομάδας ο οίκος ανοχής Σούλα!
Μετά την ομάδα από το Παλιόπυργο Τρικάλων που έσπασε τα ταμπού με χορηγό στην φανέλα γραφείο τελετών, άλλη μια ομάδα της Θεσσαλίας ξαφνιάζει καθώς επέλεξε για χορηγό έναν οίκο ανοχής.

Ταράζει τα νερά ο Βουκεφάλας στη Λάρισα, καθώς η διοίκηση του σωματείου έκλεισε συμφωνία χορηγίας με τον οίκο ανοχής «Σούλα» τον οποίο και διαφημίζει στη φανέλα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος ανοχής Σούλα εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι από την Τζούλια Αλεξανδράτου, ενώ η ιδιοκτήτριά του η κυρία Σούλα, όπως την αποκαλούν έχει προχωρήσει και κατά το παρελθόν σε άλλου είδους κινήσεις διαφήμισεις των παροχών του οίκου της.

Πηγή:thessalianews

Ο ΝΕΟΣ ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΜΠΥΡΑΣ!!!



Δείτε παρακάτω:






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ.




Σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα μαθήματα για τους νέους φοιτητές.... 

Νέα ζωή, νέο σπίτι, νέοι φίλοι... Πόσες μυρωδιές μου έρχονται από την πόλη που πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια.... Πόσα κλάματα έριξα τον πρώτο καιρό, αλλά και πόσα όταν μετακόμιζα από το φοιτητικό μου σπίτι για να γυρίσω στο πατρικό...

Για πολλά παιδιά ξεκινάει ένας νέος κύκλος ζωής, για μένα ήταν ο πιο δημιουργικός. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας ειναι τα φοιτητικά για αυτό και πρέπει να τα περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε!!! Χωρίς να γίνουμε όμως αιώνιοι φοιτητές...

Ο δεκάλογος του καλού φοιτητή:

1. Οργάνωσε τον νέο σου χώρο αλλά και τον νέο σου τρόπο διαβάσματος, μεγαλύτεροι σε έτος φοιτητές μπορούν να σε βοηθήσουν.
2. Μην αφήνεις τίποτα την τελευταία στιγμή, μάθε το πρόγραμμα των μαθημάτων και των εργασίων σου για να βρίσκεσαι εντός ορίων.
3. Μην πέσεις με τα μούτρα στο έτοιμο φαγητό. Μάθε να φτιάχνεις κάτι μόνος σου αν όχι μάθε για την φοιτητική εστία ή για τα εστιατόρια με σπιτικό φαγητό.
4. Ίσως με τις πανελλαδικές να σου λείπει ύπνος, ως φοιτητής φρόντισε να καλύψεις αυτό το κενό!
5. Να ενημερωθείς για τις ομάδες του πανεπιστημίου, και δεν εννοώ μόνο τις φοιτητικές, το να γίνεις ενεργό μέλος θα σε κάνει πιο κοινωνικό.
6. Κράτα επαφή με τους παλιούς σου συμμαθητές. Μην χάνεσαι!!!
7. Να είσαι ενεργός φοιτητής, μπορεί οι καθηγητές σου να μην κρατάνε μπλοκάκι για το ποιος λέει μάθημα, αλλα ο ενεργός φοιτητής δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος.
8. Εκμεταλλεύσου όλες τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου: βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εστιατόριο κλπ.
9. Αν θες και αν χρειαστεί μπορείς να πιάσεις μια part-time δουλειά που θα σου δώσει ένα έξτρα χαρτζιλίκι, εργασιακή εμπειρία αλλα και πολλές γνωριμίες... Αρκεί να μην αφήσεις την σχολή!
10. Διασκέδασε το όσο μπορείς! Οι ξέγνοιαστες μέρες στη διάρκεια των εξαμήνων (και όχι της εξεταστικής) θα σου μείνουν αξέχαστες!

Καλή αρχή σε ολα τα νέα τα φοιτητούδια και καλή φοιτητική ζωή!!!

                                                                                                     maria bak





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΟΚΤΩ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!
 1. Malleus Maleficarum
Heinrich Kramer and Jacob Sprenger, 1486



Είναι στην λίστα γιατί: Ήταν η αφορμή για ένα αδιανόητο κυνήγι μαγισσών σε όλη την Ευρώπη.

Το Malleus Maleficarum («Σφύρα Κακοποιών», «Σφυρί Μαγισσών» ή «Hexenhammer») είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική πραγματεία σχετικά με τον διωγμό των μαγισσών που προήλθε από την υστερία κατά των μαγισσών στη διάρκεια της Αναγέννησης. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Γερμανία το 1487 και γνώρισε επανειλημμένες επανεκδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Έπαιξε βασικό ρόλο στις δίκες μαγισσών στην Ευρώπη για πάνω από 200 χρόνια. 
Το βιβλίο αυτό έγινε διαβόητο λόγω της χρήσης του κατά τη διάρκεια της υστερίας του κυνηγιού μαγισσών, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της την περίοδο από τα μέσα του 16ου έως τα μέσα του 17ου αιώνα.
Συντάχθηκε από δύο Δομινικανούς μοναχούς-ιεροεξεταστές, τον Χάινριχ Κράμερ και τον Γιάκομπ Σπρένγκερ, οι οποίοι ισχυρίζονταν μέσα στο βιβλίο ότι είχαν εξουσιοδοτηθεί από τον Πάπα Ιννοκέντιο Η” να ασκήσουν διώξεις κατά των μαγισσών σε όλη τη Γερμανία μέσω ενός παπικού διατάγματος της 5ης Δεκεμβρίου 1484· Αυτό όμως το διάταγμα είχε εκδοθεί πριν τη συγγραφή του βιβλίου και πριν γίνουν γνωστές οι σχεδιαζόμενες μέθοδοι τους.
Το Malleus Maleficarum ήταν τόσο δημοφιλές ώστε πούλησε περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο έργο, εκτός της Βίβλου, μέχρι την έκδοση του The Pilgrim’s Progress του Τζον Μπάνιγιαν (John Bunyan) το 1678.

Οι επιδράσεις του Malleus Maleficarum εξαπλώθηκαν πολύ πέρα από τη Γερμανία, επηρεάζοντας πολύ την Γαλλία και την Ιταλία και, σε μικρότερο βαθμό, την Αγγλία.
Παρ” όλη την δημοφιλή αντίληψη ότι το Malleus Maleficarum ήταν το κλασσικό Ρωμαιοκαθολικό κείμενο για τη μαγεία, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ επίσημα από την Καθολική Εκκλησία και μάλιστα καταδικάστηκε από την Ιερά Εξέταση το 1490. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιήθηκε και από τους Προτεστάντες σε κάποιες από τις δίκες τους κατά των μαγισσών.
Αμφότεροι οι Κράμερ και Σπρένγκερ ήταν πολυγραφότατοι συγγραφείς, και μέρος του Malleus Maleficarum ενσωματώνει ένα περιεκτικό χειρόγραφο σχετικά με την μαγική τέχνη, το οποίο είχε γράψει ο Κράμερ το 1485. Βασισμένο γενικά στην Βιβλική δήλωση, «Καμία μάγισσα δεν πρέπει να αφήνεις να ζει» (Έξοδος 22:17 [18], ΝΜΒ), το βιβλίο παίρνει κάποια στοιχεία από τις Γραφές και από έργα του Αριστοτέλη, του Αυγουστίνου και του Θωμά Ακινάτη για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ο σεξισμός που εμφανίζεται στο έργο αυτό είναι αναμφισβήτητος· η πεποίθηση των συγγραφέων ότι οι γυναίκες είναι πλάσματα κατώτερα, αδύναμα, που εύκολα διαφθείρονται, τονίζεται συχνά από την αρχή ως το τέλος του κειμένου αυτού.

Συνολικά, το Malleus Maleficarum διακηρύττει ότι μερικά πράγματα τα οποία ισχυρίζονται οι μάγισσες, όπως οι μεταμορφώσεις ζώων, ήταν απλές οφθαλμαπάτες προκαλούμενες από τον Διάβολο για να τις παγιδέψει, ενώ άλλες πράξεις, όπως η πτήση, η πρόκληση καταιγίδων και η καταστροφή σοδειών, ήταν πραγματικές. Το βιβλίο πραγματεύεται σε βάθος τις έκλυτες πράξεις των μαγισσών, την ικανότητά τους να δημιουργούν ανικανότητα στους άνδρες και ακόμα αφήνει περιθώριο στον ισχυρισμό ότι οι δαίμονες θα μπορούσαν να είναι οι πατέρες παιδιών μαγισσών. Το ύφος του κειμένου είναι άκρως σοβαρό —ακόμη και οι πιο απίστευτες δηλώσεις παρουσιάζονται ως αξιόπιστες πληροφορίες.

2. Coming of Age in Samoa - Margaret Mead, 1928
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!


Είναι στην λίστα γιατί: Αποδείχτηκε ότι το βιβλίο ήταν δημιουργία των δικών της σεξουαλικών φαντασιώσεων

Η Margaret Mead ήταν μια Αμερικανίδα ανθρωπολόγος που ταξίδεψε στη Σαμόα για να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα των γυναικών στην Αμερική τη δεκαετία του 1920. Δυστυχώς για την Mead, οι νέοι που ρώτησε στη Σαμόα της είπαν κάποιες άγριες ιστορίες σεξουαλικής ασυδοσίας τις οποίες εκείνη στην συνέχεια ανέφερε στο βιβλίο της ως γεγονός.
Τελικά το Coming of Age in Samoa: A Psychological Study of Primitive Youth for Western Civilization (1928) έκανε πάταγο στο χώρο της κοινωνικής ανθρωπολογίας , τινάζοντας πολλά από τα στερεότυπα του «πολιτισμένου» δυτικού ανθρώπου . 

3. The Prince
Niccolò Machiavelli, 1532
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!


Είναι στην λίστα γιατί: Το βιβλίο αυτό ενέπνευσε τους πιο γνωστούς τυράννους όπως τον Ζαν Ζακ Ρουσό, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. (Ο Στάλιν το είχε πάντα στο κομοδίνο του)

«Ο Ηγεμόνας» (Il Principe) είναι μια πολιτική πραγματεία του Φλωρεντινού αξιωματούχου και πολιτικού φιλοσόφου Νικολό Μακιαβέλι. Αρχικά ονομαζόταν De Principatibus (Περί Ηγεμονιών)· γράφτηκε το 1513 αλλά δεν δημοσιεύτηκε ως το 1532, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Μακιαβέλι. Η πραγματεία δεν είναι αντιπροσωπευτική του συνόλου του έργου και των θέσεων του Μακιαβέλι αλλά είναι η πλέον μνημονευόμενη και η αφορμή για την ευρύτερη χρήση του μειωτικού όρου “Μακιαβελικός”

Χωρίς αμφιβολία, «O ηγεμόνας» είναι το πιο επαναστατικό έργο του Μακιαβέλι και παραμένει ένα οργανικό έργο γραμμένο με πάθος. Σ' αυτό ο συγγραφέας αρνείται τα παραδοσιακά πολιτικά συστήματα και στρέφεται στο άτομο και στις αρετές του. Ο στόχος είναι η νέα ηγεμονία, η μελέτη μιας καινούριας εμπειρίας μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση. Ο Μακιαβέλι εντυπωσιάζεται από αυτές τις νέες ηγεμονίες που δημιουργήθηκαν με βία και επιπλέον γοητεύεται από τους αρχηγούς των στρατευμάτων. Πέρα απ” αυτά, προβληματίζεται με τη δημιουργία των μεγάλων δυτικών μοναρχιών (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία) που κυβερνιούνται από έναν απόλυτο ηγεμόνα.
Επιτυχημένος ηγεμόνας, κατά τον Μακιαβέλι, είναι ο προικισμένος με αρετή (virtu, με τη σημασία της δύναμης και της ικανότητας προσαρμογής) και αυτός που ξέρει να αδράχνει τις ευκαιρίες που του προσφέρει η τύχη. Ο επιτυχημένος ηγεμόνας καθοδηγείται όχι από το θρησκευτικό δόγμα ή από τα ηθικά παραγγέλματα, αλλά από την αυστηρά ωφελιμιστική επιλογή των μέσων που είναι κατάλληλα για τους σκοπούς του. Μπορεί να χειραγωγεί τους νόμους που διέπουν την πολιτική συμπεριφορά και να διαμορφώνει την πορεία των γεγονότων, σύμφωνα με τα σχέδιά του.
«Ο Ηγεμόνας» απέκτησε θερμούς θαυμαστές, μεταξύ των οποίων πολλές ιστορικές προσωπικότητες όλων των εποχών, όπως ο Ερρίκος H´ ή ο Ζαν-Ζακ Ρουσό αλλά και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Επέσυρε όμως και σφοδρές επικρίσεις για κυνισμό, καιροσκοπισμό και πανουργία, και οι κατακριτέες απόψεις αυτού του βιβλίου συμπυκνώνονται στον τόσο αρνητικό όρο «μακιαβελισμός», τον οποίο έπλασαν οι Γάλλοι και με τον οποίο κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να τον συσχετίζουν.

«Ο Ηγεμόνας» περιλήφθηκε στον Κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

4. Mein Kampf
Adolf Hitler, 1925
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!


To Μάιν Καμπφ (Ο Αγών μου, Mein Kampf) είναι ένα βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, που αποτέλεσε το βασικό ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος την εποχή πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο την πολιτική του ιδεολογία, με βάση την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, ένα αυτοβιογραφικό και ένα πολιτικό, τα οποία μέχρι το 1930 εκδίδονταν ξεχωριστά.
Ο Χίτλερ γράφει το πρώτο, αυτοβιογραφικό μέρος του βιβλίου μαζί με τον κατόπιν γραμματέα του, Ρούντολφ Ες (Rudolf Hess, ο οποίος δεν αναφέρεται πουθενά ως συγγραφέας) στη φυλακή του Λάντσμπεργκ αμ Λεχ το 1924. Το δεύτερο, δογματικό-ιδεολογικό μέρος του Μάιν Καμπφ γράφεται σε μια βίλα της Βαυαρίας όπου παραθερίζει ο Χίτλερ. Το πρώτο μέρος δημοσιεύεται τον Ιούλιο του 1925, το δεύτερο τον Δεκέμβριο του 1926.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι η περιγραφή του εθνικοσοσιαλισμού. Επομένως βασίζεται κυρίως στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και τον παγγερμανισμό. Ως βασικό επιχείρημα για να ενοχοποιήσει τους Εβραίους για τα δεινά των Γερμανών μετά την ήττα τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, ένα βιβλίο δήθεν γραμμένο από τους Εβραίους, και στην πραγματικότητα γραμμένο από την τσαρική μυστική αστυνομία της Ρωσίας (Οχράνα) το 1905, οι οποίοι «ομολογούν» σε αυτό την “Εβραϊκή Συνωμοσία“. Αρχικά ο Χίτλερ προορίζει ως τίτλο του βιβλίου του το σύνθημα: Τεσσεράμισι χρόνια αγώνα ενάντια στο ψέμα, τη βλακεία και τη δειλία.
Το αυθεντικό κείμενο του 1925/1926 διορθώνεται και υφίσταται επεξεργασία μέχρι το 1945 αμέτρητες φορές από ανώνυμους συνεργάτες του Χίτλερ, οι οποίοι επίσης δεν αναφέρονται πουθενά.

-Εκτός από τον αναφερόμενο, χαρακτηριστικό για τον εθνικοσοσιαλισμό, αντισημιτισμό τονίζεται και ο μαρξισμός, ο οποίος, κατά τη γνώμη του Χίτλερ, είναι εβραϊκός και πρέπει γι” αυτό το λόγο να εκμηδενισθεί.

-Σχεδιασμός του εθνικού σοσιαλισμού (φυλετικός αγώνας, όχι κοινωνικός).

-Εξόντωση του μπολσεβικισμού, δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης. Συγχρόνως απαιτείται νέος «ζωτικός χώρος» (Lebensraum) για τον γερμανικό λαό στην ανατολή (Ρωσία), ο οποίος θα κατακτηθεί στον «φυλετικό πόλεμο».

-Δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος του πολέμου των δύο μετώπων (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος). Γι” αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε η συμμαχία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι λαοί της Βρετανίας υπολογίζονται ως αδελφικοί γερμανικοί λαοί.

-Η δημοκρατία δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και, συνεπώς, χρειάζεται να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με το σύστημα του γερμανικού ηγετικού κράτους (germanischer Führerstaat), στο οποίο η εξουσία συγκεντρώνεται στα χέρια του Ηγέτη, ο οποίος, υποτίθεται, θα εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

-Παρατίθενται, επίσης, αυτοβιογραφικά στοιχεία του Χίτλερ και η ιστορία του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Γερμανών Εργατών (NSDAP) (μόνο μέχρι το 1924).

5. The Protocols of the Elders of Zion
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!



Στην λίστα γιατί: Προωθεί τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι ένα πλαστογράφημα που κατασκευάστηκε στη Ρωσσία για την Οχράνα ( Okhrana, μυστική αστυνομία), που κατηγορεί τους Εβραίους για τα δεινά της χώρας. Τυπώθηκε αρχικά εν κρυπτώ το 1897 και δημοσιοποιήθηκε το 1905. Έχει αντιγραφεί από ένα μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Hermann Goedsche (Biarritz , 1868), και ισχυρίζεται ότι μια μυστική εβραϊκή φατρία συνωμοτεί για να εξουσιάσει τον κόσμο.
Η αρχική ιστορία δημιουργήθηκε από τον Goedsche, έναν Γερμανό συγγραφέα και αντισημίτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Sir John Retcliffe. Ο Goedsche έκλεψε τη βασική ιστορία από έναν άλλο συγγραφέα, τον Maurice Joly, το βιβλίο του οποίου Dialogues in Hell Between Machiavelli and Montesquieu (1846) (Διάλογοι μεταξύ του Μακιαβέλλι και του Μοντεσκιέ στην Κόλαση) περιλαμβάνει ένα διαβολικό σχέδιο ενάντια στο Ναπολέοντα ΙΙΙ. Η πρωτότυπη συνεισφορά του Goedsche είναι ότι παρουσίασε τους Εβραίους να συνωμοτούν για την κατάληψη του κόσμου.
Ο Ρώσοι χρησιμοποίησαν μεγάλα μέρη από τη ρωσική μετάφραση του μυθιστορήματος του Goedsche, τα εξέδωσαν ξεχωριστά ως τα Πρωτόκολλα και υποστήριξαν ότι ήταν αυθεντικά. Ο σκοπός τους ήταν πολιτικός: να ενδυναμώσουν τη θέση του Τσάρου Νικολάου ΙΙ με το να ξεσκεπάσουν τους αντιπάλους του ως συμμάχους σε μια γιγάντια συνωμοσία για την κατάκτηση του κόσμου. Συνεπώς, τα Πρωτόκολλα είναι ένα πλαστογράφημα μιας φαντασίωσης-προϊόν λογοκλοπής.

6. The Manifesto of the Communist Party
Karl Marx and Friedrich Engels, 1848
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!



Στην λίστα γιατί: Το βιβλίο αυτό έχει εμπνεύσει μερικά από τα πιο βάναυσα καθεστώτα στην ιστορία του ανθρώπου.

Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος ή Κομμουνιστικό Μανιφέστο (γερμανικά: Das Manifest der Kommunistischen Partei) αποτελεί ένα από τα πλέον διαδεδομένα κείμενα της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής φιλολογίας και μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ένα κλασικό πολιτικό κείμενο . Γράφτηκε από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, από τα τέλη του 1847 μέχρι τις αρχές του 1848, κατ” εντολή της Κομμουνιστικής Λίγκας για να αποτελέσει το πρόγραμμά της, ενώ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1848, λίγες ημέρες πριν την Φεβρουαριανή Επανάσταση στο Παρίσι 24 Φεβρουαρίου 1848. Θεωρείται από τους ιδεολογικούς συνοδοιπόρους του ως ένα θεωρητικό κείμενο για την Καπιταλιστική και την Σοσιαλιστική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα και οδηγός για δράση, οδηγός για την προλεταριακή επανάσταση που θα ανατρέψει την κυριαρχία της Αστικής τάξης και θα εγκαθιδρύσει μιαν αταξική κοινωνία.

7. Darwin’s Black Box
Michael Behe, 1996
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!


Στην λίστα γιατί: Είναι ένα φονταμενταλιστικό Βιβλίο κατά της Επιστήμης

Με επιχείρημα κάποιες πτυχές των θεωριών του Δαρβίνου, το βιβλίο αυτό έχει δώσει τροφή στους φονταμενταλιστές που υποστηρίζουν ότι η γραμματική ερμηνεία του βιβλίου της Γένεσης είναι ο μόνος δυνατός τρόπος με τον οποίο η γη δημιουργήθηκε. Παρά την αντίδραση των επιστημόνων, πολλοί φονταμενταλιστές χρησιμοποιούν έως σήμερα αυτό το βιβλίο ως απόδειξη ότι η εξέλιξη είναι απλά ένα ψέμα.


8. Baby and Childcare
Benjamin Spock, 1946
Τα 8 βιβλία που σημάδεψαν τον κόσμο!


Στην λίστα γιατί: προκάλεσε θανάτους παιδιών από κακές συμβουλές

Ο Μπέντζαμιν Σποκ γεννήθηκε στο Νιου Χέβεν του Κονέκτικατ στις 2 Μαΐου 1903 και ήταν το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του. Έτσι ο Μπέντζαμιν εισήλθε από μικρός στον κόσμο της φροντίδας μωρών και μικρών παιδιών γενικότερα. Παίρνει το πτυχίο του στην Ιατρική το 1929 έχοντας τους υψηλότερους βαθμούς στην τάξη του. Την ίδια εποχή παντρεύεται την Τζέιν Τσένι και σχεδόν αμέσως αποκτούν δύο γιους. Έχοντας ήδη ακολουθήσει τον κλάδο της παιδιατρικής ο Μπέντζαμιν Σποκ αντιλαμβάνεται ότι θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους αν έχει καλύτερη αντίληψη των ψυχολογικών τους αναγκών και γενικότερα αν αναλύει την οικογενειακή κατάστασή τους. Μελετάει με συνέπεια και επιμονή ψυχανάλυση για έξι ολόκληρα χρόνια και γίνεται έτσι ο πρώτος παιδίατρος της εποχής του που συνδυάζει την άσκηση της κλασικής παιδιατρικής με την παιδοψυχολογία. Το 1946 τοποθετεί τις απόψεις και τις ιδέες του στο βιβλίο «The Common Sense Book of Baby and Child Care» το οποίο γίνεται μπεστ σέλερ, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα βιβλία που έγραψε στη συνέχεια.
Στις μεταπολεμικές ΗΠΑ οι γονείς είχαν προσδώσει στους παιδιάτρους και στους επαγγελματίες που ασχολούνταν με τη φροντίδα των παιδιών σχεδόν θεϊκές διαστάσεις. Θεωρούσαν ότι μόνο οι ειδικοί ξέρουν πώς να τους συμβουλέψουν να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Ο Σποκ άρχισε να διαβεβαιώνει τους γονείς ότι εκείνοι ήταν οι αληθινοί ειδικοί των παιδιών τους. Σε μια εποχή που η κοινή πεποίθηση ήταν ότι δεν πρέπει οι γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους (ειδικά τα μωρά) όταν κλαίνε για να μην κακομάθουν, ο Σποκ πήγε κόντρα στο ρεύμα υποστηρίζοντας ότι η αγκαλιά και η στοργή επιβάλλονται γιατί κάνουν τα παιδιά πιο χαρούμενα αλλά και γιατί έτσι νιώθουν πιο ασφαλή. Η κεντρική ιδέα της θεωρίας του Σποκ ήταν ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία με τους γονείς να προσπαθούν να χαίρονται τα παιδιά τους προσπαθώντας να συνδυάσουν τις δικές τους ανάγκες με εκείνες των παιδιών τους.
Ανεξάρτητα από με το αν συμφωνεί κάποιος με τη μεθοδολογία του Σποκ, είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην κούνια, ως αποτέλεσμα των συμβουλών του. Ο Σποκ έγραφε στο βιβλίο του ότι τα μωρά θα πρέπει να κοιμούνται μπρούμυτα για να μην πνιγούν με τον εμετό τους.  

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τελικά οι συμβουλές του Σποκ στην πραγματικότητα οδήγησαν σε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 50.000 θανάτων μωρών από ασφυξία.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

L.S.D. "L...UCY IN THE S...KY WITH D...IAMONDS". Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ.

L...ucy in the S...ky with D...iamonds (η ιστορία μιας τυχαίας ανακάλυψης)
L...ucy in the
S...ky with 
D...iamonds 


Στις 16 Απριλίου του 1943, γύρω στις 5 μ.μ, σε ένα από τα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρείας Sandoz –στην Ελβετία, συνέβη ένα ατύχημα που θα άλλαζε το ρου της ιστορίας, έστω προσωρινά.

O Άλμπερτ Χόφμαν είχε «επανακρυσταλλώσει το τρυγικό διαιθυλαμίδιο του δ-λυσεργικού οξέος, το οποίο είχε παρασκευάσει από φυσικό λυσεργικό οξύ».

Ετοιμαζόταν να επιστρέψει σπίτι του, μετά από μια κοπιαστική μέρα στο εργαστήριο, όταν «κάτι» συνέβη...

Γράφει στις εργαστηριακές του σημειώσεις:

«Ξαφνικά αισθάνθηκα μια μέθη. Ο εξωτερικός κόσμος έμοιαζε με όνειρο. Το ανάγλυφο των αντικειμένων έγινε πιο έντονο. Τα πάντα απέκτησαν ασυνήθιστες διαστάσεις και τα χρώματα έγιναν πιο λαμπερά. Μέχρι και η αντίληψη του εαυτού μου και η αίσθηση του χρόνου είχε αλλάξει. Όταν έκλεινα τα μάτια μου ξεχυνόταν μπροστά μου ένα αδιάκοπο ρυάκι από φανταστικές εικόνες ασυνήθιστης πλαστικότητας και λαμπρότητας που συνοδεύονταν από ένα έντονο παιχνίδισμα των χρωμάτων, σαν καλειδοσκόπιο.»

Τι είχε συμβεί; Απλά ο Χόφμαν είχε το πρώτο τριπάρισμα με LSD-25. Μια σταγόνα είχε πέσει στο χέρι του.

Μέχρι εκείνη τη μέρα το πιο ισχυρό –γνωστό- ψυχότροπο ήταν η μεσκαλίνη, της οποίας η απαραίτητη δόση είναι ¼ του γραμμαρίου. Όπως φάνηκε αργότερα το LSD-25 ήταν 3000 φορές ισχυρότερο. Αυτό το ημισυνθετικό παρασκεύασμα (άοσμο, άχρωμο και άγευστο, πιο «αθώο» από το νερό) μπορούσε να δώσει 300.000 δόσεις στην ουγκιά (28 γραμμάρια)!!

Τις επόμενες μέρες ο Χόφμαν πήρε –εκούσια- άλλες τρεις φορές LSD, σε υπερβολική δόση, αφού δεν είχε καταλάβει ακόμα τη δύναμη του «τέρατος» που είχε παρασκευάσει.
Την πρώτη χρειάστηκε να τον πάνε στο σπίτι γιατί δεν μπορούσε να κουνηθεί. Τη δεύτερη, αφού μείωσε τη δόση, είδε πάλι καλειδοσκόπια. Την τρίτη, είχε μια εμπειρία εκσωμάτωσης με θρησκευτικές προεκτάσεις, τέτοια που θα ζήλευε κάθε στυλίτης, γιόγκι και οραματιστής.

Ας αναφέρουμε εδώ ότι η σωστή ονομασία ουσιών που περιέχονται σε φυτά όπως η μεσκαλίνη, το πεγιότ, το γιάχε, τα «μαγικά» μανιτάρια, η μπελαντόνα κ.α. είναι:

Ενθεογενή.

Αυτό συμβαίνει γιατί στις φυλές που τα χρησιμοποιούσαν από τις απαρχές του χρόνου, πολύ πριν την ανακάλυψη της αλκοολικής ζύμωσης, τα έπαιρναν σε ειδικές τελετές κατά τις οποίες οι μύστες είχαν πάντα θρησκευτικά οράματα και «συμπαντικές» εκστάσεις, μέσα από τις οποίες ένιωθαν τον -εκάστοτε- θεό μέσα τους.

Τα Ελευσίνια μυστήρια ήταν μία από αυτές τις τελετές και παρακάτω θα σας αποκαλύψω τι «έτρωγαν» οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ως Άρειοι στην καταγωγή, πριν έρθει ο ανατολίτης Διόνυσος με τα κρασιά του.

Η Sandoz ενθουσιάστηκε αρχικά με την νέα ουσία. Πίστευαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα νέο ψυχοφάρμακο που θα διοχέτευαν στην αγορά, όπως είχαν κάνει με διάφορα ηρεμιστικά και βαρβιτουρικά πριν. Όμως το «κουτάβι» που νομίζανε ότι κατέχουν αποδείχτηκε «σκύμνος».

Το ενδιαφέρον των ψυχολόγων-ερευνητών για το ψυχότροπο όλο και αυξανόταν. Μέχρι τα μέσα του 1950 είχαν γίνει χιλιάδες έρευνες, αλλά το θέμα είχε μείνει στο κλειστό επιστημονικό κύκλο.

Το 1959 έγινε στην Νέα Υόρκη το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τη θεραπεία ποικίλων ψυχικών διαταραχών με LSD.

To 1961 ο δρ Beresford άνοιξε στο Μανχάταν ένα ίδρυμα έρευνας για την ουσία.

Το 1962 ένας συνεργάτης του Beresford κατάφερε με μισό γραμμάριο αυθεντικού προϊόντος της Sandoz να τραβήξει το ενδιαφέρον του καθηγητή ψυχολογίας του Χάρβαρντ, Τίμοθι Λίρι.

Αυτή ήταν η αυγή του ψυχεδελικού κινήματος, του κινήματος των χίπις και η αρχή του τέλους για το LSD ως φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιούσαν μόνο οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 κάτι παράξενο συνέβαινε στην περιοχή Haight-Ashbury του Σαν Φραντζίσκο, καθώς και στο Hollywood και την Νέα Υόρκη: Όλοι –όχι μόνο οι ψυχολόγοι- μιλούσαν για ψυχοθεραπεία με LSD (το οποίο ήταν ακόμα νόμιμο, καθαρό και φτηνό), για ψυχεδέλεια και για... αγάπη!

Μα και η Αγγλία δεν πήγαινε πίσω. Στο Λίβερπουλ οι Beatles μυήθηκαν στο LSD από τον... οδοντίατρο τους (τον “dr Roberts” του ομώνυμου τραγουδιού). Κυκλοφόρησαν ένα από τους πρώτους ψυχεδελικούς δίσκους, το Revolver, και μετά, χαμένοι μέσα στο κίτρινο υποβρύχιο του LSD άλλαξαν -για άλλη μια φορά- τη μουσική, με το "καλύτερο ροκ άλμπουμ όλων των εποχών", το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. 

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του Lucy in the Sky with Diamonds, όπου τα αρχικά των τριών λέξεων δεν είναι παρά το αρκτικόλεξο της ανακάλυψης του Χόφμαν.

Οι Pink Floyd, με μπροστάρη των ιδιοφυή Σιντ Μπάρετ, ακολουθούν (και ξεπερνούν) τα Σκαθάρια στο «ταξίδι» τους.

Πίσω στην Αμερική οι Greatful Dead, οι Jefferson Airplane, o Zappa, οι Doors... Ο κόσμος φάνηκε να αλλάζει και μόνα αιτήματα ήταν η ειρήνη, η αγάπη και η σεξουαλική απελευθέρωση (εκεί είχε βάλει το «χεράκι» του και ο Βίλχελμ Ράιχ).

Δυστυχώς η Αμερική δεν μπορούσε να κάνει δεκτά τέτοια αιτήματα.

Το 1966 το LSD απαγορεύτηκε και οι χρήστες του πέρασαν στην παρανομία. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο «γκουρού του LSD», Τίμοθι Λίρι, ο οποίος τόλμησε να δηλώσει:
«Το LSD είναι πιο σημαντικό από ολόκληρο το Χάρβαρντ». (!)
Πλήρωσε δεόντως για αυτή την ύβρη...

Το Μάρτιο του 1966 ο Λίρι συνελλήφθη στα σύνορα του Μεξικού για κατοχή μαριχουάνας (λιγότερη από 14 γραμμάρια), η οποία βρέθηκε πάνω στην κόρη του. Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση (ξανά θαυμαστικό).

Οι εφημερίδες της «ήσυχης» Αμερικής βρήκαν ένα πολύ καλό θέμα για να αυξήσουν την κυκλοφορία τους, το «σατανικό» LSD.

Λίγες μέρες μετά (στις 11 Απριλίου) ο Stephen Kessler, πρώην φοιτητής ιατρικής, συλλαμβάνεται για το φόνο της πεθεράς του (της είχε καταφέρει 105 μαχαιριές!)
Στο αστυνομικό τμήμα τον ρωτάνε αν είχε πάρει ναρκωτικά και αυτός απαντάει: «Όχι... Μόνο LSD.»
Όλες οι εφημερίδες κάνουν πρωτοσέλιδο την απάντηση του.
(Στη δίκη, όμως, φανερώθηκε ότι ο Στήβεν, τη μέρα που σκότωσε την πεθερά, δεν είχε πάρει LSD, αλλά... Είχε πιει τρία κιλά νερωμένο οινόπνευμα με τη συνοδεία βαρβιτουρικών! Άσε που η πεθερά του ήταν πολύ «σκύλα»...)

Λίγες μέρες πριν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βρίσκει στο ψυγείο του σπιτιού της ένα κύβο ζάχαρης ποτισμένο με LSD. Τον καταπίνει (ως άλλος Οβελίξ) και οι γονείς της (καλοί γονείς) τη βρίσκουν να κλαίει-να γελάει και κατόπιν να παθαίνει σπασμούς. Το κοριτσάκι επιβίωσε, αφού η συγκεκριμένη ουσία είναι θανατηφόρα μόνο σε δόσεις που ξεπερνούν τις αντίστοιχες της κόκα-κόλα (αρκετά κιλά).

Οι εφημερίδες και η κυβέρνηση δεν έχασαν ούτε αυτή την ευκαιρία.
Το Los Angeles Free Press έγραψε: «LSD- Ο άμεσος θάνατος».
Αλλού: «Προσοχή όσοι παίρνετε LSD: Υπάρχει κίνδυνος να τυφλωθείτε!» (κάτι σαν τον αυνανισμό).
Αλλού: «Το LSD σκοτώνει την ερωτική επιθυμία για πάντα.»
Και κάποιος «επιστήμονας» των εφημερίδων δημοσίευσε άρθρο όπου υποστήριζε ότι ακόμα και μία δόση LSD διασπάει τα χρωμοσώματα. (Και αυτό την εποχή που το DDT ήταν η πανάκεια των αγροτών.)

Η κοινή γνώμη στράφηκε ενάντια στη ψυχότροπη ουσία και, αφού δεν ήταν πια νόμιμη, η αγορά κατακλύστηκε από απομιμήσεις φουλαρισμένες με στρυχνίνη και αμφεταμίνες.
Τον ίδιο καιρό, για κάποιον περίεργο λόγο, οι χρήστες ηρωίνης στις πρώην ψυχεδελικές κοινότητες πολλαπλασιαστήκανε.

Η Τζάνις Τζόπλιν και ο Τζίμι Χέντριξ είναι τα πιο γνωστά θύματα αυτής της μεταστροφής από τα ενθεογενή στα οπιούχα.

Οι μόνοι που δε φάνηκαν να επηρεάζονται από την απαγόρευση και τη δαιμονοποίηση του LSD ήταν ο αμερικανικός στρατός και η CIA.

Στις 4 Αυγούστου του 1976, έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή του «Προγράμματος για τον έλεγχο της συμπεριφοράς» (ΜKLUTRA) της CIA αγόρασε 10 κιλά LSD, αρκετά να στείλουν σε «ομαδικό ταξίδι» 100.000 ανθρώπους.
Η CIA και το Πεντάγωνο επένδυαν χιλιάδες δολάρια στο “War without death”, ήτοι τις έρευνες πάνω στον ψυχολογικό πόλεμο.

Σήμερα το LSD -επίσημα- χρησιμοποιείται μόνο σε ελάχιστα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών και την «ανακούφιση στο θάνατο», αφού όσοι ετοιμοθάνατοι το παίρνουν φαίνονται να αποδέχονται με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία το αναπόφευκτο.
Ανεπίσημα θα το βρείτε σε παράνομα στέκια, αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με την ουσία που παρασκεύασε ο Χόφμαν. Το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε μαστουρωμένοι χωρίς καμία ενθεογένεια.
(Αν έχετε γνώσεις χημείας μπορείτε να βρείτε τη διαδικασία της μετατροπής του λυσεργικού οξέος σε LSD-25 στο βιβλίο του Albert Hofmann: «LSD – A total study»... Η μέθοδος παρασκευής Garbrecht που ανήκει στην εταιρεία Elli-Lilly, έχει δημοσιευτεί στο «Anarchist Cookbook».)

Και πριν τελειώσουμε, η αναφορά που σας υποσχέθηκα, για τα Ελευσίνια μυστήρια:
Το ημισυνθετικό LSD-25 προήρθε από πειράματα πάνω στο λυσεργικό οξύ που περιέχεται στην Ερυσιβώδη Όλυρα, έναν μύκητα (claviceps purpurea) της... σίκαλης!
Στο Μεσαίωνα υπήρχαν πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι έτρωγαν αυτόν το μύκητα ψημένο μέσα στο ψωμί. Η κατάσταση στην οποία περνούσαν αυτοί ήταν γνωστή ως «φλόγα του Αγίου Αντωνίου» και όσοι τύχαιναν να δηλητηριαστούν από το μύκητα έπεφταν σε έκσταση, λιποθυμούσαν και –οι πιο άτυχοι- πέθαιναν. 

Πολλοί ερευνητές ταυτίζουν τη μέθεξη των Ελευσίνιων με αυτόν ακριβώς το μύκητα, αφού τα συμπτώματα και η συμπεριφορά ταιριάζουν. Φυσικά δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στα συμπεράσματα αυτών των ερευνητών, αφού οι ίδιοι υποστηρίζουν και άλλα παράλογα πράγματα, όπως ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν περιστασιακά και αμφιφυλόφιλοι.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο, και για να μη κλείσουν το Γελωτοποιό στη φυλακή για προώθηση παράνομων ουσιών, επισημαίνω ότι ο Γελωτοποιός είναι ενάντιος σε κάθε χρήση κάθε παράνομης ουσίας.

Ως εκ τούτου σας νουθετεί-συμβουλεύει:

Πείτε «όχι» στα ενθεογενή... Δε φτάνουν για όλους.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ALBERTO CASILLAS ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ.


Magnify Image
 Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δεν άφησε τους αστυνομικούς να μπουν για να συλλάβουν διαδηλωτές, δέχεται πλήθος ευχαριστιών, φωτογραφίζεται με την ελληνική σημαία και συγκινείται
Εκατοντάδες Ισπανοί περνάνε από το εστιατόριο "Prado" του Alberto Casillas, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στάση του στις προχθεσινές διαδηλώσεις, όταν προστάτεψε διαδηλωτές που είχαν καταφύγει στο εστιατόριο του και δεν επέτρεψε στις δυνάμεις της αστυνομίας να μπουν μέσα και να τους συλλάβουν.

Magnify Image

Ο κύριος  Casillas, κατ' άλλους αρχισερβιτόρος κατά το Business Insider ιδιοκτήτης του μαγαζιού, 49 χρονών και ψηφοφόρος μάλιστα του Ραχόι όπως λέει κάποια στιγμή,  είπε στους αστυνομικούς: «Μόνο πάνω από εμένα θα περάσετε» και στη συνέχεια συμβούλεψε τους διαδηλωτές να μην πετάνε πέτρες και τους κάλεσε να καθίσουν να τους κεράσει.

Magnify Image

Στους ανθρώπους που περνάνε από το μαγαζί του για να τον ευχαριστήσουν ο Alberto Casillas, λέει: «Εσείς είσαστε οι ήρωες, εγώ απλώς στάθηκα εδώ μπροστά. Εδώ είναι το σπίτι όλων, δεν σας απαγορεύω την είσοδο». Μάλιστα σε κάποιο video εμφανίζεται δακρυσμένος να φιλά το χέρι διαδηλωτών και σε κάποια στιγμή φωτογραφίζεται με διαδηλωτή κρατώντας την ελληνική σημαία.

Στο πρώτο video, από τη βραδιά των επεισοδίων, o Κασίγιας εμφανίζεται στο 04.18 να απαγορεύει την είσοδο των ΜΑΤ στο μαγαζί του:











ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ..


Επαναστατική φωτογραφική μηχανή αποφασίζει μόνη της το πότε θα φωτογραφίσει
Θα αρχίσει να πωλείται τον Νοέμβριο στη Βρετανία.
Η συσκευή OMG, η οποία θα πωλείται έναντι 650 δολαρίων, είναι μια επαναστατική φωτογραφική μηχανή που αποφασίζει η ίδια πότε θα φωτογραφίσει.

Θα αρχίσει να πωλείται τον Νοέμβριο στη Βρετανία.

Αναλυτικότερα η συσκευή που αποκαλείται "the Autographer", χρησιμοποιεί πέντε ενσωματωμένους αισθητήρες και λογισμικό που έχει κατασκευάσει η Microsoft και επιλέγει η ίδια την καλύτερη στιγμή για να απαθανατίσει ό,τι προτιμάει χωρίς την παρέμβαση του χρήστη της.

Οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες μπορεί να φτάσουν και τις 2.000 την ημέρα.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ".

alt

Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω.

Του ζήτησα σοφία κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.
Του ζήτησα οικονομική άνεση κι Αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω.
Του ζήτησα θάρρος κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.
Του ζήτησα αγάπη κι Αυτός μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ.
Του ζήτησα χάρες κι Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ.
Απ΄ ό,τι ζήτησα δεν πήρα τίποτε, τίποτε από αυτά που ήθελα.

Πήρα όμως τα πάντα, αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν.
Η προσευχή μου εισακούσθηκε. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

MΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

15

Τα περιθώρια για να ξεφύγει κάποιος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο στενεύουν. Και όπως λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον κυβερνοχώρο, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, σερφάροντας, γράφοντας ή συζητώντας σε διάφορους ιστοτόπους ή φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης δεν λύνονται εύκολα αφού μπορεί ο καθένας να βρεθεί, χωρίς να το γνωρίζει, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κάποιος εκβιάσει, συκοφαντήσει ή απειλήσει τη ζωή κάποιου (και γίνει αναφορά από άλλα άτομα), να βρεθεί αντιμέτωπος με το Νόμο.

«Στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει απόρρητο», λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Κι αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζεται η γνωμοδότηση του εισαγγελέα απευθείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες.

«Από εκεί και πέρα πρέπει να αποδείξει ο κάθε ένας, στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες, ότι δεν μιλούσε σοβαρά», συνεχίζουν οι γνώστες του κυβερνοχώρου.

Οι παιδόφιλοι είναι ειδική κατηγορία και πάντοτε είναι στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών που παρακολουθούν τα διαδικτυακά τους ίχνη και καταγράφουν κάθε κίνησή τους. Όταν δηλαδή,  οι αστυνομικοί εντοπίσουν κάποιο περίεργο... στοιχείο, κινητοποιούνται προκειμένου να τους πιάσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με αντίστοιχες πορνογραφικές ιστοσελίδες, οι οποίες εντοπίζονται από τους αστυνομικούς. Φυσικά, οι καταγγελίες απλών πολιτών που φθάνουν στην Ασφάλεια, βοηθούν το έργο των Αρχών.

Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι Αρχές έχουν φτάσει στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων που κατήγγειλαν τα περιστατικά και χάρη στο έμπειρο δυναμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε κάθε περίπτωση οι ποινές φτάνουν (για πλημμελήματα) μέχρι τα πέντε έτη.

Πάντως, οι μη γνωρίζοντες τα δικαιώματά τους στο Διαδίκτυο μπορούν να πέσουν εύκολα θύματα λόγω μίας λάθος ανάρτησης και να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Οπότε, προσέξτε τι ποστάρετε στα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης που διατηρείτε, όσοι δηλαδή διατηρείτε.... 




ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟ!!!


Απίστευτο. Επιβλήθηκε πρόστιμο σε φοιτήτρια που επιβιβάστηκε στο λεωφορείο χωρίς το πάσο της, το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 600 ευρώ. Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega.




ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΠΑΕΙ".


Γιαγιάδες πόρνες υπολόγισαν με πόσους έχουν πάει. Δείτε το σκορ...
Θα περίμενε κανείς ότι μια ιερόδουλη δεν θα καθόταν να υπολογίσει μιε πόσους άνδρες έχει συνευρεθεί. Δεν ισχύει αυτό για δύο δίδυμες ηλικιωμένες αδελφές που εργάζονταν ως πόρνες και υπολόγισαν πως έχουν πάει με 335.000 πελάτες κατά την 50χρονη... πορεία τους στο πεζοδρόμιο.
Η Louise και η Martine (γνωστές ως Fokkens Twins) που έχουν πατήσει τα 70 αποφάσισαν να γράψουν ένα βιβλίο στο οποίο θα αποκαλύπτουν πράγματα για τη ζωή τους και τη δουλειά τους στο Άμστερνταμ και έτσι επισκέφτηκαν το πρωινάδικο «Τhis Morning» για να μιλήσουν γι αυτό.
Η Louise που δεν εργάζεται πια είπε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω της αρθρίτιδας... «Σε αυτή τη δουλειά πρέπει τα πόδια σου να είναι πολύ ευλύγιστα» της είπε ο παρουσιαστής με λίγη δόση ειρωνίας. Πάντως η αδελφή της εργάζεται ακόμα (!) δυο τρεις φορές την εβδομάδα...
Η Louise έγινε πόρνη στα 20 της λόγω οικονομικών προβλημάτων: «Οι φίλοι του άντρα μου μου είπαν πως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βγάλω λεφτά και έτσι αποφάσισα να το κάνω».
Η Martine, η οποία έχει τρία παιδιά, έμαθε πως η αδελφή της έγινε πόρνη όταν ήταν στο μαιευτήριο και γεννούσε το πρώτο της παιδί. Αργότερα εκείνη ξεκίνησε να δουλεύει στον οίκο ανοχής ως καθαρίστρια όμως δύο χρονιά μετά αποφάσισε να γίνει εκείνη πόρνη.
Οπως είναι φυσικό οι δίδυμες είναι διάσημες στην γειτονιά με τα κόκκινα φώτα και κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας τους κατάφεραν να ξεφορτωθούν τους προστάτες, να ανοίξουν το δικό τους οίκο ανοχής και να ιδρύσουν το πρώτο συνδικάτο των ιερόδουλων.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...