Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το πρώτο μου προφυλακτικό...
Θυμάμαι που λέτε την πρώτη μου φορά...

Η "ΚΟΛΟΜΒΙΑ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΑΖΑΡΑΤΙ

Eίναι γνωστό ότι από την Αλβανία παράγεται και διανεμεται η μεγαλύτερη ποσότητα χασίς στην Ευρώπη.Στην «Κολομβία» της Ευρώπης, το Λαζαράτι Αργυροκάστρου, μία «ανάσα» από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι «ανθοπώλες», όπως αποκαλούνται οι καλλιεργητές χασίς, συνεχίζουν ακλόνητοι την παράνομη δραστηριότητά τους και αυξάνουν εντυπωσιακά τη σοδειά τους, παρά τις απανωτές επιχειρήσεις της αλβανικής αστυνομίας, με διεθνή συνδρομή.
Εδώ παράγεται το 50% του αλβανικού χασίς, αποφέροντας θεαματικό τζίρο πωλήσεων στους τοπικούς «βαρόνους», ενώ στην Ελλάδα, κύρια «αγορά» προορισμού του, ήδη έχουν αυξηθεί κατά 40% οι ποσότητες που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές αρχές από την αρχή του χρόνου.
Στα δύσβατα μονοπάτια κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας, από τη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας μέχρι την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, συνοριακοί φύλακες και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δίνουν καθημερινά μάχες με τους συχνά πάνοπλους και επικίνδυνους διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους αναζητούν συνεχώς νέα περάσματα και νέους τρόπους να δράσουν κάτω από τη «μύτη» των διωκτικών αρχών.
Όπως φαίνεται και στις εικόνες που λήφθηκαν από θερμικές κάμερες της αστυνομίας, τις οποίες δημοσιοποίησε χθες το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι διακινητές των ναρκωτικών περνούν κατά ομάδες, πεζοί, τις νυχτερινές ώρες, κουβαλώντας στην πλάτη τους ταξιδιωτικούς σάκους με το παράνομο φορτίο. Συχνά χρησιμοποιούν γαϊδούρια και μουλάρια, που μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλάσιο φορτίο, ενώ ορισμένες φορές επιλέγουν τη θαλάσσια οδό, μεταφέροντας τα ναρκωτικά με μικρά σκάφη σε απόκρημνους κολπίσκους της Θεσπρωτίας.
«Τα φορτία τοποθετούνται σταδιακά σε "καβάντζες", κρυμμένα μέσα σε πυκνόφυτες περιοχές και μόλις συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα ειδοποιούνται οι συνεργάτες των κυκλωμάτων στην Ελλάδα -Έλληνες ή Αλβανοί- για να τα παραλάβουν. Φορτώνονται σε τεράστιες ποσότητες (έως και 1-1,5 τόνος τη φορά) για να μειωθούν οι κίνδυνοι εντοπισμού, ενώ για τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας λαμβάνονται μέτρα αντιπαρακολούθησης, όπως η συνοδεία προπομπών, οι παρακολουθήσεις χώρων όπου στήνονται αστυνομικά μπλόκα κ.ά.», είπε στο «Έθνος» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στο «κυνήγι» των εμπόρων ναρκωτικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει κατασχεθεί μόνο στα όρια της Ηπείρου συνολική ποσότητα 6 τόνων χασίς, ποσότητα που αντιστοιχεί στα 2/3 αυτής που είχε κατασχεθεί ολόκληρο το 2013 (9 τόνοι).
Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κατασχεμένες ποσότητες προέρχονται από την περιοχή του Λαζαράτι, όπου η δράση των κυκλωμάτων λαμβάνει όλο και περισσότερο την οργάνωση και τα χαρακτηριστικά των «καρτέλ» της Νότιας Αμερικής. Κι όλα αυτά παρά τις αστυνομικές επιχειρήσεις, τις αποκαλύψεις και τη διεθνή δημοσιότητα που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στη μικρή αυτή κωμόπολη του αλβανικού Νότου.
Το περσινό καλοκαίρι, δύο ελικόπτερα της ιταλικής αστυνομίας πέταξαν πάνω από το Λαζαράτι, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας με τις αλβανικές διωκτικές αρχές και βιντεοσκόπησαν τις χασισοφυτίες. Το υλικό που κατέγραψαν είναι ενδεικτικό για όσα συμβαίνουν σε αυτό το «άβατο» των καρτέλ του χασίς.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αλβανικού και του ιταλικού Τύπου, η κάνναβη καλλιεργείται εκεί σε εκτάσεις που ξεπερνούν συνολικά τα 3.000 στρέμματα, ενώ η ετήσια παραγωγή, που κυμαίνεται από τους 500 έως τους 1.000 τόνους, αποφέρει στους τοπικούς «βαρόνους» εντυπωσιακούς ετήσιους τζίρους, που μπορεί να φτάσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το Λαζαράτι είναι μια ημιορεινή κωμόπολη της επαρχίας Αργυροκάστρου, με περίπου 5.000 κατοίκους, όπου η κάνναβη είναι... μονοκαλλιέργεια. Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων ασχολούνται με την καλλιέργεια, την επεξεργασία ή/και τη μεταφορά της κάνναβης, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων του Αργυροκάστρου και άλλων περιοχών απασχολείται εποχικά, με δελεαστικά για τη γειτονική χώρα μεροκάματα έως 20 ευρώ και αντάλλαγμα φυσικά την εχεμύθειά τους. Οσο γι' αυτούς που κινούν τα νήματα, ζουν σε πολυτελείς κατοικίες, πίσω από ψηλούς τοίχους, υπό την προστασία ενός «στρατού» πάνοπλων ανδρών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο "ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ" ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Αφιέρωμα στην Αγία Σοφία έκανε η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». Με τίτλο «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya' nın gizlemleri), αναφέρεται σε μία φοβία που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους, για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.
Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο, (όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του.
Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.
Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα μυστήρια και τρομακτικά για τους ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού.
Έτσι, όπως αναφέρει ο θρύλος, είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας.
Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο.Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την αγία Σοφία).
Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρό της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους.
Αλλά ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές, το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού.
Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ.Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραήλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους βυζαντινούς αυτοκράτορες.
Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί -μετά την πτώση της Πόλης- να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η Δευτέρα Παρουσία.
Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά.
Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη».
Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνοδούς του τελούσε στο σημείο αυτό Θεία Λειτουργία.
Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει.
Κάθε χρόνο στην Ανάσταση των ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται.... κόκκινα αυγά!!!
Ο θρύλος συμπληρώνεται από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά οι χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι' αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.
Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή.
Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος, καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.
Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ

Aντρικές ζώνες αγνότητας

Αν οι ζώνες αγνότητας σας φέρνουν στο μυαλό βασανισμένες παρθένες του Μεσαίωνα θα εκπλαγείτε με το update τους.
 Αφενός εξακολουθούν να είναι δημοφιλής στους σύγχρονους λάτρεις του bdsm και αφετέρου έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν καθαρά γυναικείο αξεσουάρ. 

Magnify Image

Οι αντρικές ζώνες αγνότητας έχουν τα τελευταία χρόνια ξανακάνει την εμφάνιση τους και υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία στημένη γύρω από το εμπόριο τους η οποία μάλιστα ανθοφορεί και επεκτείνεται. 

Magnify Image

Oι περισσότερες πωλούνται διαδικτυακά και φτάνουν στον πελάτη με απόλυτη εχεμύθεια και οδηγίες χρήσης και συντήρησης. 

Magnify Image

Οι αγοραστές είναι μοιρασμένοι. Τόσο oι gay όσο και πολλά straight ζευγάρια απαρτίζουν τα πελατολόγια τους και οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 150 - 300$. 

  Τα online καταστήματα που εμπορεύονται τις αντρικές ζώνες αγνότητας πουλάνε και μια μεγάλη ποικιλία συνοδευτικών που τις κάνει αδύνατον να παραβιαστούν και που υπόσχονται πως θα δυσκολέψουν (εφόσον αυτό είναι το ζητούμενο) ακόμη πιο πολύ τον χρήστη.

   Παρόλα αυτά κανένας γιατρός δεν τις συνιστά τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για του ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα για τις επιπτώσεις που έχει η χρήση τους. 

  Πολλοί πελάτες, δεν τις χρησιμοποιούν ευκαιριακά για πειραματισμό στο σεξ και καταλήγουν να ξεπερνάνε τα όρια, παραμένοντας κλειδωμένοι για εβδομάδες ή και μήνες. 

Magnify Image

Magnify Image

Αυτοί που είναι ακόμη πιο επικριτικοί είναι οι σεξολόγοι οι οποίοι επιμένουν πως τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να παρεκτραπούν και να καταστρέψουν την σεξουαλική συμπεριφορά ενός άντρα και να προκαλέσουν εθισμό. 

Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ"

Magnify Image

Mία από τις πιο εμβληματικές γέφυρες στο Παρίσι εκκενώθηκε, όταν κατέρρευσε τμήμα της υπό το βάρος των χιλιάδων «λουκέτων αγάπης»
   Το τμήμα της γέφυρας Pont des Arts κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής και η αστυνομία φράγισε την περιοχή. 

Magnify Image

Τα «λουκέτα αγάπης» είναι ένα δημοφιλές έθιμο για τους τουρίστες, οι οποίοι κλειδώνουν ένα λουκέτο με τα ονόματά τους στη γέφυρα σαν μια ρομαντική χειρονομία.
   Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1804, αλλά ξαναχτίστηκε το 1980 αφού είχε υποστεί καταστροφή από τους δύο Παγκοσμίους πολέμους. 

Magnify Image

Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας ανέφερε: «Ένα μεταλλικό τμήμα της γέφυρας έπεσε, ευτυχώς προς τα μέσα και όχι στο ποτάμι. Αν είχε προσγειωθεί σε διερχόμενο πλοίο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.» 

Στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια για να τελειώσει αυτό το ιδιαίτερο έθιμο, καθώς και άλλες γέφυρες σε πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. 

Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Δες το σπίτι σου με την υπηρεσία της Google

Στην αρχή αυτή η εφαρμογή μπορεί και να σας ενθουσιάσει.Ίσως σας προκαλέσει και κάποιου είδους νοσταλγία.

   Το γεγονός ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνσή σας στον υπολογιστή και να δείτε το δρόμο που ζείτε, τη γειτονιά και τελικά το σπίτι σας, στην πορεία ίσως σας φανεί λίγο τρομακτικό. 

  Μπείτε ΕΔΩ και πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας 

ΑΥΤΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 370 ΙΝΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ.

Magnify Image

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων ανταγωνίζονται εδώ και χρόνια, για το ποιος θα λανσάρει το καλύτερο μοντέλο στην αγορά.

   Υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις, των οποίων τα χαρακτηριστικά βελτιώνονται συνεχώς, δίνοντας στην ψυχαγωγία, μια άλλη διάσταση.
   Καμία συσκευή όμως δε μπορεί να συγκριθεί με την υπερμεγέθη τηλεόραση της Titan, ονόματι «Δίας».

Magnify Image

Το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για μία γιγαντιαία τηλεόραση, 370 ιντσών (8x5 μέτρα).
   Μέχρι στιγμής, η εταιρεία Titan που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πουλήσει μόνο μία από αυτές τις τηλεοράσεις.
   Ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και είναι λογικό. Το μεγαθήριο κοστίζει περίπου 1.6 εκατομμύρια δολάρια. 

Και μη νομίσετε ότι πρόκειται για μια οθόνη προβολής οικιακού κινηματογράφου. Η Titan Zeus είναι αυτόνομη τηλεόραση, με 4Κ ανάλυση, 65 εκατομμύρια χρώματα και οθόνη 4:3.


   Μια παρόμοια, ultra-widescreen έκδοση του Δία θα πάει στην επίδειξη των Καννών αυτό το καλοκαίρι. Τοποθετημένη στην κορυφή της πόλης, στο Le Grand Hotel, σύμφωνα με αυτό το βίντεο από το Curb Media, θα είναι ορατή από όλο τον κόλπο. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το μενού του υπουργού
Σε μια σημαντική αποκάλυψη την ημέρα όπου παρέδιδε το υπουργείο Οικονομικών στον Γκίκα Χαρδούβελη προχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας : Ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έτρωγε σούσι ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας έτρωγε σουβλάκια.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι το σούσι αποτελεί ένα –σχετικά- ακριβό φαγητό για να τρως συχνά, ειδικά όταν έχεις δηλώσει ότι η μάνα σου παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και δεν τα βγάζει πέρα, είναι ώρα να μάθουμε τι έτρωγαν και οι υπόλοιποι υπουργοί που μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014 και τον ανασχηματισμό, είχαν κι εκείνοι στα χέρια τους τις τύχες της χώρας.

Γιάννης Στουρνάρας (Οικονομικών): Σούσι ή ωμό μπιφτέκι ή κρέας με το αίμα

Νίκος Δένδιας (Δημόσιας Τάξης): Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομάλους, Σύρους

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παιδείας): Βάζελους – ως άρρωστος γάβρος και οπαδός του Μαρινάκη

Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού): Κοτόπουλα – έχουν πολλές ορμόνες

Αθανάσιος Τσαυτάρης (Αγροτιά): Φτηνό γάλα πέντε ημερών

Γιάννης Μανιάτης (Περιβάλλοντος): Ότι περίσσευε από το πιάτο του Βενιζέλου

Χαράλαμπος Αθανασίου (Δικαιοσύνης): Ανθρώπινα Δικαιώματα

Κωστής Χατζηδάκης (Ανάπτυξης): Σφαλιάρες – από το Δημοτικό

Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας): Συντάξεις

Άδωνις Γεωργιάδης (Υγείας): Κομμουνιστές

Γιάννης Μιχελάκης (Εσωτερικών): Τα λυσσακά του

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Μεταφορών): Διόδια και κορδέλες από εγκαίνια νέων εθνικών οδών

Πάνος Παναγιωτόπουλος (Πολιτισμού): Πίτσες από την πιτσαρία που κέρασε τον Βασίλη Λεβέντη

Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής… κάτι): Δημοσίους υπαλλήλους και μητρικό γάλα από την Ντόρα Μπακογιάννη

Παντελής Καψής (Υπουργός ΔΤ): Τα 500 χιλιάρικα αποζημίωση από τον ΔΟΛ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ναυτιλίας): Λευκά μπλουζάκια και λευκά παντελόνια

Θόδωρος Καράογλου (Μακεδονίας, Θράκης): Αυτός δεν θεωρείται υπουργός, αφού το υπουργείο

Μακεδονίας-Θράκης δεν είναι στην πραγματικότητα υπουργείο

Σίμος Κεδίκογλου (Εκπρόσωπος): Ότι του έδινε ο Σαμαράς

Βαγγέλης Βενιζέλος (Εξωτερικών): Φασολάκια – γι’ αυτό τον πονάει συχνά η κοιλιά του

Αντώνης Σαμαράς (Πρωθυπουργός): Εδώ οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζει εδώ και χρόνια τρώγοντας μόνο αντίδωρα και Θεία Κοινωνία ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μαγειρεύει αρκετά συχνά «ξώπορτες» γιαχνί


ΠΗΓΗ:
Πολύφημος
http://www.ramnousia.com/

ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑ

«Παρέμβαση στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια»
Παρέμβαση στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας έκανε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Με επιστολή του ο Βουλευτής ζητά την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης τοποθέτησης των οδηγών του ΕΚΑΒ για το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και το Νοσοκομείο Έδεσσας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης στην επιστολή του σημειώνει: «Επειδή οι ανάγκες για μεταφορά των ασθενών είναι αυξημένες, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω κυρίως των χρόνιων παθήσεων που επιβαρύνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες (αναπνευστικά προβλήματα κτλ.), η έγκυρη τοποθέτηση των οδηγών κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα φαινόμενα που αφορούν στην υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο Βουλευτής Πέλλας ζήτησε από τον Διοικητή την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, η λύση του οποίου θα ανακουφίσει τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο 1,5 ετών συμπολίτης μας χρειάζεται επειγόντως αίμα, για να προχωρήσει σε  εγχείριση.
 Όσοι επιθυμείτε και μπορείτε να προσφέρετε αίμα παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία Δημάρχου του Δήμου Αλμωπίας στα τηλέφωνα 2384350211 & 212.



Από το Δήμο Αλμωπίας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ


Μέτρα προστασίας των ματιών από τον ήλιο, συνιστούν οι οφθαλμίατροι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου αφού η χώρα μας παρουσιάζει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια.
Ναι μεν ο ήλιος είναι πηγή φωτός αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί σημαντική ζημιά στα μάτια και σοβαρές βλάβες στην όραση.
«Για το λόγο αυτό όλοι μας θα πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου   καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες» τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας, με την  ευκαιρία της έναρξης του Καλοκαιριού.
Η ηλιακή ακτινοβολία  είναι η αιτία για μια σειρά από παθήσεις των ματιών, οι οποίες εμφανίζονται μετά από χρόνια έκθεσης στον ήλιο, καθώς επίσης και για τη γήρανση των ματιών μας.

   ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ  ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΤΙΩΝ
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ακτινοβολίες που προκαλούν βλάβες στα μάτια είναι:
Ø Οι υπεριώδεις ακτίνες, υπεύθυνες κυρίως για παθολογίες των εξωτερικών χιτώνων του ματιού και του κρυσταλοειδή φακού (π.χ. καταρράκτης)
Ø Οι ακτίνες υψηλής ενέργειας στο ορατό φάσμα  υπεύθυνες για παθολογίες του αμφιβληστροειδούς (εκφύλιση ωχράς κηλίδας). 
Αξίζει να σημειωθεί, πως για την δεύτερη κατηγορία, δε γίνεται συχνά λόγος αλλά είναι και η πιο επικίνδυνη για τα μάτια μας, αφού οι βλάβες που μπορούν να προκληθούν  είναι μη αναστρέψιμες  και τα συνηθισμένα απορροφητικά γυαλιά ηλίου που φοράμε δεν μας προστατεύουν επαρκώς.

«Είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε πως ο ήλιος δρα αθροιστικά και η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για μια σειρά από παθήσεις των ματιών οι οποίες εμφανίζονται μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο» εξηγεί ο  Δρ Μάλλιας. 
Συγκεκριμένα οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου σε βάθος χρόνου προκαλούν:
Ø Γήρανση του ευαίσθητου λεπτού δέρματός των βλεφάρων, που έρχεται πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα
Ø Eμφάνιση όγκων στα βλέφαρα, όπως επιθηλιώματα και μελανώματα τα οποία χρήζουν έγκαιρης χειρουργικής αφαίρεσης
Ø Εμφάνιση πτερυγίου, μια εκφύλιση του επιπεφυκότος κατά την οποία δημιουργείται ένας ινοαγγειακός  'ιστός' πάνω στον κερατοειδή χιτώνα
Ø Καρκίνωμα του επιπεφυκότος, (πιο σπάνιο) το οποίο  φαίνεται να έχει ως παράγοντα κινδύνου τις υπεριώδεις ακτίνες
Ø Ακτινική κερατοεπιπεφυκίτιδα, ανάλογη με αυτή από οξυγονοκόλληση, κατά την οποία ο ασθενής έχει πόνο, έντονη φωτοφοβία και δυσκολία να ανοίξει τα μάτια του
Ø Μείωση της διαύγειας του κρυσταλοειδούς φακού του ματιού, προκαλώντας καταρράκτη
Ø Εμφάνιση γεροντικού καταρράκτη 
Ø Βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, το βυθό του ματιού
Ø Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας  

               ΜΕΤΡΑ    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΓΥΑΛΙΑ
Το πρώτο μέτρο προστασίας και το πιο εύχρηστο σε όλους είναι η χρήση γυαλιών ηλίου. Οι φακοί χρειάζεται να μπορούν να απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου χωρίς όμως να αλλοιώνουν την οπτική αντίληψη και τα χρώματα. 
 Για το λόγο αυτό τα γυαλιά που θα αγοράσετε χρειάζεται να  πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Ø Να αναγράφουν «100% UV Protection», που σημαίνει πως προστατεύουν τα μάτια από τις ακτινοβολίες οι οποίες δεν βρίσκονται εντός των ασφαλών ορίων μήκους κύματος (δηλαδή παρέχουν προστασία από τις UVA ακτίνες κατά τουλάχιστον 99% και από τις UVB κατά 95%)
Ø Ο φακός θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και στην χρήση των γυαλιών. Για παράδειγμα, οι «degraded» φακοί, αυτοί δηλαδή με την διαβαθμισμένη σκουρότητα είναι ιδανικοί αν οδηγείτε πολύ συχνά, καθώς το σκούρο πάνω μέρος αποκλείει την ακτινοβολία, ενώ το πιο ανοιχτόχρωμα κάτω μέρος σας επιτρέπει να βλέπετε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση «καθρέπτη» αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας, αλλά μειώνουν πολύ την φωτεινότητα, ενώ είναι πιο ευάλωτοι και στις γρατζουνιές. Ζητήστε πολωτικούς φακούς για περιορισμό του «θαμπώματος» από τον ήλιο τις απογευματινές ώρες, αν ασχολείστε π.χ. με σπορ της παραλίας, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε τα γυαλιά ηλίου με γυαλιά οράσεως, οι φωτοχρωμικοί φακοί είναι η πιο δημοφιλής λύση. Επίσης οι φακοί που εκτείνονται μέχρι το ενδιάμεσο ματιού και αφτιού αποκλείουν ακόμη περισσότερη φωτεινότητα και είναι ιδανικοί για μεγαλύτερη «συσκότιση»
Ø Το χρώμα των φακών. Το χρώμα δεν επηρεάζει τη προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες, ωστόσο οι χρωματικές αποκλίσεις δημιουργούν διάφορους τύπους «αντίληψης» της φωτεινότητας και των αποχρώσεων που βλέπετε μέσω αυτών. Έτσι, επιλέξτε: - Γκρίζους φακούς για μειωμένη ένταση του φωτός, χωρίς μεγάλη διαστρέβλωση χρωμάτων και αντίθεσης. Καφέ φακούς για όραση με μεγαλύτερες αντιθέσεις, καθώς απορροφούν αρκετό «μπλε φως» και είναι κατάλληλοι για αυξημένη φωτεινότητα. - Κιτρινωπούς φακούς για να ξεχωρίζετε ευκολότερα λεπτομέρειες. Αυτοί οι φακοί ενισχύουν την αντίθεση, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση με πολύ ήλιο. 

Τέλος, τα γυαλιά ηλίου καλό θα ήταν να μη ξεπερνούν τα δύο έτη χρήσης. Αυτό έχει να κάνει τόσο µε τη φυσική τους φθορά, όσο και µε τις αλλοιώσεις που υφίσταται ο φακός.
www.malliaseye.gr210-9320215.



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.    www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

 
                     ΕΝΤΟΝΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΟ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ  ΠΟΥ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΣΤΟ  ΣΜΙΛΕΜΕΝΟ, ΓΛΑΥΚΟΘΩΡΗΤΟ, ΤΡΟΠΙΚΟ  ΚΑΙ  ΣΜΙΓΟΠΕΛΑΓΟ  ΣΙΜΟ  (ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΙΜΟΥ - ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟΥ) Τον ξεπουλούν!  Βγάζουν στο Σφυρί όλα τα κατάλευκα αμμογυάλια του και το σπάνιο κεδροδάσος των θαλασσόκεδρων... και αφήνουν στους ντόπιους, στην Πελοπόννησο, στη Ν. Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες πολίτες τα βράχια και τα κατσάβραχα.    ΟΧΙ στην εκποίηση των Ελληνικών παραλιών.      Στιγμιότυπο της Διαμαρτυρίας: Κάποια καΐκια του  ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ -   από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα – έχουν προσορμίσει στο Σίμο και προσεγγίζουν στο Δύορμο αμμογυάλι  της Διαμαρτυρίας  (φωτ. Χρ. Κοντραφούρη)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΚΑΙ  ΕΠΙΣΗΜΑ  Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΤΗΣ  ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
   Στο τριήμερο του Αγίου πνεύματος, 8η  Ιουνίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 ξεκίνησε και επίσημα ο αγώνας της Ελαφονήσου.
   Οι δημότες, φορείς και σύλλογοι της Ελαφονήσου, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό το ξεπούλημα της δημόσιας έκτασης του Σίμου και του Σαρακήνικου (από το Σαρακηνοί και όχι Σαρακίνικου όπως ανορθόγραφα και ανιστόρητα γράφει το ΤΑΙΠΕΔ)  κάλεσαν τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους λάτρεις της Ελαφονήσου σε παράσταση διαμαρτυρίας.
Φορείς που συμμετείχαν και στήριξαν τη Διαμαρτυρία:

ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
-  ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
-  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
-  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
-  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
-  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
-   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
-  Α.Π.Ο. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
-  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ»
- ΣΥΣΣΩΜΗ  Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΛΑΚΩΝΕΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΙ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   Τα αλιευτικά σκάφη του νησιού και τα υπόλοιπα Ελαφονησιώτικα πλοιάρια  αναχώρησαν στις 10:30 το πρωί για τον τροπικό  Σίμο και στις 11:00  ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που τους περίμενε στο τροπικό Σίμο.

Το «Θεϊκό Νυφόστολο Πλεξούδι», στο Αισθητικό Σεργιάνισμα του Σμιγοπέλαγου Νότου .. έσμιξε και τις θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις των εραστών του Γλαυκοθώρητου Σίμου

   Το σμιλεμένο αμμογυάλι, από τις θωπείες των λευκοθώρητων όρμων του Σίμου και του Σαρακήνικου,  που εποπτεύει τα ανεμοφιλήματα του Ιονίου, του Αιγαίου και του Κρητικού πελάγους και σμίγει τους Πρωτοελλαδικούς Πολιτισμούς του Νότου (Μινωικό, Κυκλαδίτικο και Μυκηναϊκό) … ήταν το σημείο παράσταση της διαμαρτυρίας.
   Συνθήματα γραμμένα σε πανό και στα σμιλεμένα αμμογυάλια του Σίμου, αποτύπωναν ανάγλυφα τα συναισθήματα και την αγωνία των παρευρισκομένων και όλων των Ελαφονησιωτών, των Λακώνων, των Πελοποννησίων, των Ελλήνων και των εραστών του σπάνιου φυσικού κάλλους για να μη χαθεί αιφνίδια, απρόσμενα και ασύγγνωστα και ο τελευταίος επίγειος παράδεισος του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Νότου.
  Εκδήλωσαν την οργή τους και την αγανάκτηση τους, όπως θα έπραττε κάθε Έλληνας και κάθε Νησιώτης που θα μάθαινε από τις αγγελίες των Διεθνών Αγορών, ότι πωλείται το Νησί του, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση και καμιά απολύτως ενημέρωση.. ούτε στις Τοπικές Αρχές !!
Γαλλικά, Γερμανικά κ.α. κανάλια ..πλην των Ελληνικών.. κάλυψαν τη Διαμαρτυρία
Από το Σάββατο βρίσκονταν στην Ελαφόνησο ρεπόρτερ του γαλλικού καναλιού ARTE και του γερμανικού ZDF όπως και δημοσιογράφοι της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.  Κανένα όμως ελληνικό κανάλι πλην του spirospero.gr και της τηλεόρασης του αρτ.
Στο Νησί κατέγραψαν τα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελαφόνησο όπως:
ü ΤΑΙΠΕΔ  (Βλ. http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_12.html)
ü  Τα χημικά της Συρίας στη Ν. Πελοπόννησο (Βλ. http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_1137.html)
ü  Προσπάθεια Υφαρπαγής του Δήμου Ελαφονήσου στη Βουλή, μεσούσης της Προεκλογικής περιόδου. Άραγε η προσπάθεια υφαρπαγής του Δήμου και του Σίμου σχετίζονται; ; (Βλ. http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_1137.html)
ü Έλλειψη δημοσίων Υπηρεσιών και Υποδομών στην Ελαφόνησο (Βλ. http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_12.html) και πολλά άλλα.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΠΑΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ
Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ελαφόνησο, που διαθέτει την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου στο Παυλοπέτρι. Η πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού θα αποφέρει  σημαντικά δημόσια έσοδα στο κράτος (Βλέπε: http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_2903.html)
   Το 1968 το πανεπιστήμιο του Cambridge τοπογράφησε και ανέδειξε τον σπάνιο προϊστορικό οικισμό, εποχής του Χαλκού, στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου.
  Οι Άγγλοι, οι τελευταίοι κατακτητές της Ελαφονήσου, παρέδωσαν με υποδειγματικό τρόπο τα προϊστορικά αρχαιολογικά ευρήματα .. που από τότε παραμένουν στα «αζήτητα».  Αντ’ αυτού το Ελληνικό Κράτος, νοίκιαζε τον αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου, αντί πινακίου φακής,  για πολλές δεκαετίες με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετοί τάφοι της εποχής του χαλκού (βλ Δρ. Μέντης Κωνσταντίνος, 1993: Ελαφονήσι το Σμιγοπέλαγο Νησί, Πειραιάς, Εκδόσεις Λαφονησιώτικης Βιβλιοθήκης, Παυλοπέτρι σ. 15-29). Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο; Και έρχεται το ίδιο το Ελληνικό κράτος να ολοκληρώσει αυτή τη βέβηλη πολιτιστική καταστροφή με μια ανήκουστη οικολογική και οικονομική καταστροφή!!

   Και πρόσφατα η Ελαφόνησος με τις υποβρύχιες έρευνες (με τα πλέον σύγχρονα μέσα) από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ (το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, Βλέπε: http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-page_2903.html) απασχολεί την παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα, γίνεται η πρώτη ψηφιακά αναπαριστώμενη υδρόλυτη προϊστορική πόλη στον   κόσμο από το ΒΒC (http://www.dailymotion.com/video/x1h5e0d_b-b-c) και προβάλλεται διεθνώς  για το ΣΠΑΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (πανευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο προστασίας Natura 2000, Υγροβιότοποι Διεθνούς Σημασίας - Σύμβαση Ραμσάρ, Πανεπιστήμια  Cambridge, Nottingham κ.α., BBC, Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, BSA, BCH, Guardian, TripAdvisor, Geo Saison κ.α.).

Η Ελαφόνησος αποτελεί: «Σπάνιο Ευρωπαϊκό Μνημείο Σύνθεσης Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος» και για τους Συγκυβερνώντες και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  πρέπει να αποτελέσει και τον ορισμό  του Αρθρου 24 παρ. 1. του Συντάγματος που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:  «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας..». 
Κάλεσμα του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου


   Ο Σύλλογός μας καλεί τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους Υπουργούς των Οικονομικών, του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της Ανάπτυξης να παρέμβουν και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσουν  στην κατακρεούργηση του «Σπάνιου Ευρωπαϊκού Μνημείου Σύνθεσης Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος», αλλά και στην εκποίηση των Ελληνικών παραλιών.   Καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους Έλληνες βουλευτές του Κοινοβουλίου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας για: ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ – ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ- ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...