Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2016 – 2017 θα βραβεύσει ο Δήμος Αλμωπίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2016 – 2017 και σημερινούς φοιτητές, θα βραβεύσει ο Δήμος Αλμωπίας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο και θα έχει ως στόχο την ανάδειξη της προσπάθειας όλων αυτών των παιδιών, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αλμωπίας, το οποίο θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αριδαίας.
Συγκεκριμένα, προχωρά στη δημιουργία ενός χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Αυτός ο χώρος αναμένεται να δώσει μία νέα πνοή στη συγκεκριμένη περιοχή και να δώσει τη δυνατότητα τόσο στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και σε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν έναν τέτοιον χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, που λείπει από την Αριδαία.

ΤΕΧΝΙΚΗ & ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΡΓΟ: ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
(ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ)

Εργοδότης: ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Θέση: Ο.Τ. 108 δ

Η μελέτη αφορά στον χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων του Ο.Τ. 108δ, στον Β’ τομέα του Πολεοδομικού συγκροτήματος Αριδαίας, με έκταση 1752,08τ.μ. και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση 26/09 του Νομάρχη Πέλλας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 123ΑΑΠ/24-03-09. Πιο συγκεκριμένα η μελέτη περιλαμβάνει περίφραξη του χώρου, κατασκευή γηπέδων αθλοπαιδιών, χώρο πρασίνου και υπαιθρια όργανα γυμναστικής
Θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο καλοθοσφαίρισης (μπάσκετ) διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 28*15μ με ασφάλτινο δάπεδο και εντός του γηπέδου με διαγράμμιση γήπεδο βόλεϊ και μπάντμιντον με αποσπώμενους ορθοστάτες και φιλέ. Στον υπόλοιπο χώρο θα διαμορφωθεί χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου, ελεύθερων διαστάσεων για παιχνίδι, με μίνι εστίες ποδοσφαίρου. Θα διαμορφωθούν διάδρομοι κίνησης εντός του χώρου και δύο είσοδοι στον χώρο από την δυτική και ανατολική πλευρά του Ο.Τ. 108δ.

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ:
Η περίφραξη θα εκτείνεται περιμετρικά του οικοπέδου πλην του βόρειου ορίου επί του οποίου υπάρχει ήδη κατασκευασμένη περίφραξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Το συνολικό μήκος περιφράγματος που θα υλοποιηθεί είναι 118,56μ.
Για το χώρο αθλοπαιδιών θα κατασκευασθεί περίφραξη με συνολικό ύψος 4,00 μ από το οποίο τα 30 εκ θα είναι συμπαγή εμφανή σκυρόδεμα. Θα αποτελείται από γαλβανισμένους σιδεροσωλήνες 2 ιντσών και γαλβανισμένο πλέγμα με οπές 4Χ4 εκ.
Για το υπόλοιπο χώρο θα κατασκευασθεί περίφραξη με συνολικό ύψος 1,80 μ επίσης με 30 εκ συμπαγή εμφανή σκυρόδεμα. Θα αποτελείται δε απο κοιλοδοκούς τετράγωνης διατομής 60Χ60 και σχάρα με βροχίδα (καρέ) 68 Χ 128 χιλ.
Σε ότι αφορά τα στάδια κατασκευής αρχικά θα γίνει εκσκαφή και σκυροδέτηση του πέλματος των θεμελίων στη συνέχεια η κατασκευή ξυλοτύπου και σκυροδέτηση της βάσης εντός της οποίας θα εγκιβωτιστούν οι μεταλλικοί στύλοι σε απόσταση επι των οποίων θα στερεωθεί το πλέγμα.
Επιπλέον θα κατασκευαστούν στο δυτικό τμήμα αυλόπορτα μεταλλική ανοιγόμενη μήκους 3,50μ και ύψους +1,80μ. ενώ στο ανατολικό τμήμα αυλόπορτα μεταλλική ανοιγόμενη μήκους 3,00μ. και ύψους 2,20 μ με υλικό όμοιο με αυτό της υπόλοιπης περίφραξης.
Στην ήδη κατασκευασμένη περίφραξη επί του βόρειο ορίου σύμφωνα με την υπ. αρ. 148/2010 οικοδομική άδεια υφίστανται δύο μεταλλικές συρόμενες θύρες μεγάλου μήκους, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την δυνατότητα της ελεγχόμενης πρόσβασης από το Β’ Δημοτικό σχολείο για αθλοπαιδιές των μαθητών.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ:

Στο ανατολικό τμήμα του του θα υλοποιηθεί :
1. Μεικτό μίνι γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) – πετοσφαίρισης (βόλεϊ) διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 9Χ14 μ.
Το δάπεδο θα είναι Ελαστικό χυτός τάπητας εξ. αθλητικών χώρος (κόκκινο - πράσινο) και η απαραίτητη γραμμογράφηση όπως φαίνεται στο διάγραμμα δόμησης.
2. Μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου (5Χ5) με συνθετικό χλοοτάπητα διαστάσεων αγωνιστικού χώρου 17Χ26 μ. και κερκίδες κατασκευασμένες με εμφανή οπλισμένο σκυρόδεμα
Μεταξύ των δυο γηπέδων θα υπάρχει διαμόρφωμένος χώρος με δάπεδο από τσιμεντόπλακες
Στο δυτικό τμήμα θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και χώρος υπαίθριων οργάνων γυμναστικής επί δαπέδου από διάτρητο κυβόλιθου.
Θα γίνει φύτευση δέντρων τύπων Λαγκεστρέμια, Κουτσουπιά και σφανδαμιού σε θέσεις όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα δόμησης.

Στην ανάπλαση των πεζοδρομίων προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας στον Παραδοσιακό Οικισμό του Γαρεφείου


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
ΣΑΤΑ 2015 (11.999,01 €)

Στην ανάπλαση των πεζοδρομίων προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας στον Παραδοσιακό Οικισμό του Γαρεφείου και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπως κατευθυνόμαστε προς την πλατεία (μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο).
Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιελάμβαναν γενικές εκσκαφές στο έδαφος, επιχώματα από κοκκώδη υλικά, κατασκευή βάσης με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα, καθώς επίσης και εργασίες επιστρώσεων δαπέδων με κυβόλιθους από τσιμέντο. Παράλληλα, έγιναν εργασίες ηλεκτροφωτισμού, με την τοποθέτηση καλαίσθητων διακοσμητικών φωτιστικών σωμάτων, που εναρμονίζονται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 11.999,01 ευρώ (με το ΦΠΑ).




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...