Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»
Αριδαία, 25/6/2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» του Δήμου Αλμωπίας ευχαριστεί δημόσια τους σπουδαστές και σπουδάστριες του Τμήματος Υποκριτικής του ΙΕΚ Αριδαίας, που προσέφεραν ευγενικά στον Σύλλογό μας τα έσοδα από την παράσταση «Θεατρικό Παρουσιολόγιο» (σκηνοθέτης κα Νίκη Ποζίδου), η οποία δόθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 23 Μάη στο «Ξενιτίδειο» Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας, ως οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη  αναγκών του ΚΔΑΠ Ατόμων με Αναπηρία  «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».
Αξίζει να τονίσουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΙΕΚ Αριδαίας και ότι στην εκδήλωση που τα έσοδά της προσφέρθηκαν στον Σύλλογό μας, συμμετείχαν και συνέβαλαν στην οργάνωσή της και οι σπουδαστές και σπουδάστριες των Τμημάτων Κομμωτικής (χτενίσματα ηθοποιών), Αισθητικής (μακιγιάζ), Ασφάλειας / Security  (ταξιθέτηση & επίβλεψη) και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής / Chef (ποτά & εδέσματα).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, εκφράζει στον κ. Γιώργο Γιόρτσο,  διευθυντή του ΙΕΚ  Αριδαίας, την ικανοποίησή του από την συνεργασία μας και εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στους σπουδαστές / σπουδάστριες & στο προσωπικό του Ινστιτούτου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Τραπεζανίδης Γιώργος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού. 
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :  
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό του Μαρτίου και στη συνέχεια από τις έντονες χαλαζοπτώσεις του Απριλίου στα χωριά του Δήμου Σκύδρας και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης και την άμεση καταβολή προκαταβολών ζημίας στους παραγωγούς. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με την μη έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών των δενδροκαλλιεργειών εξαιτίας της αποχής των εκτιμητών του ΕΛΓΑ από το έργο τους.    
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των διδακτικών ωρών του μαθήματος της Βιολογίας στα Γυμνάσια. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒ-ΓΑΠ) σχετικά με την προστασία του εθνικού προϊόντος της φέτας, εξαιτίας της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Χώρες της Ν. Αφρικής, σύμφωνα με την οποία η φέτα εξαιρείται από τα προστατευόμενα ΠΟΠ προϊόντα. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας σχετικά με το νέο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αντίθεση του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων ή διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Επιμελητηρίου Πέλλας, σχετικά με την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου από την μη ένταξη του συνόλου του Νομού Πέλλας στις παραμεθόριες περιοχές του Αναπτυξιακού Νόμου. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών σχετικά με την εξαίρεση του Δήμου Πέλλας από τις περιοχές που χαρακτηρίζονται παραμεθόριες και προβληματικές τύπου Α στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.  
Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την «στεγανοποίηση» των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος από πολιτικές παρεμβάσεις. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, σχετικά με την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των χημικών που εργάζονται σε Ο.Τ.Α. 
Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την συστηματική αδιαφορία της Κυβέρνησης για το περιβάλλον. 
Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την νέα φοροεπιδρομή από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 
Την κατάθεση ως αναφορών, των υπομνημάτων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την καταγραφή δεδομένων κτιριακής υποδομής σχολικών μονάδων ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, σχετικά με τις παρατηρήσεις του για τον προτεινόμενο οργανισμό λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Πανελλήνιου Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σχετικά με την πόλη συμφερόντων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. 
Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη Χώρα. 
Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Τοπικού Τμήματος Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την έντονη αντίδραση του στην ενδεχόμενη κατάργηση και υποβάθμιση υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 
Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον ενεργειακό πλούτο της Χώρας.  
Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών των ανέργων. 
Την συνυπογραφή Επίκαιρης Ερώτησης, σχετικά με την σκανδαλώδη τροποποίηση της νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες» από την Κυβέρνηση με την οποία δίνει δικαίωμα κατοχής εξωχώριων εταιριών (offshore) σε πολιτικά πρόσωπα. 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

«Μπαλάντα της φυλακής του Ρέντιγκ»(απόσπασμα) - Όσκαρ Ουάιλντ



«Μα κι ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει,

και πρέπει αυτό απ' όλους ακουστεί.

Άλλοι με κολακεία σε σκοτώνουν

Κι άλλοι με ματιά φαρμακερή

Μ' ένα φιλί σκοτώνουν οι δειλοί,

Κι οι γενναίοι άνδρες με σπαθί.

Νέοι σκοτώνουν άλλοι την αγάπη τους

Κι άλλοι σαν γενούνε γέροι.

Με χέρι Λαγνείας άλλοι τήνε πνίγουνε

Κι άλλοι με Πλούτου χέρι

Κι επειδή πιο γρήγορα παγώνει έτσι το κορμί,

Οι πονόψυχοι σκοτώνουν με μαχαίρι.

Άλλοι για λίγο ερωτεύονται κι άλλοι για πολύ.

Άλλοι τον Έρωτα πουλάνε κι άλλοι τον αγοράζουν.

Άλλοι με βουρκωμένα μάτια τον σκοτώνουνε

Κι άλλοι βουβοί τον αφανίζουν

Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει,

Όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν…»…

" ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΙΗΤΗΣ" Μοσκιού Λίτσα



Ίσως κάποτε γίνεις ποιητής

όταν οι λέξεις σου 
γίνουν δρεπάνια στο θέρος
και θερίσουν το σιτάρι 
που περιμένει 
να χορτάσει το λιμό.


Όταν οι λέξεις σου 
αρχίσουν να υφαίνουν 
στον αργαλειό της ψυχής των ανθρώπων 
ένα ζεστό ρούχο 
για τις κρύες νύχτες.

Όταν οι λέξεις σου πετάξουν σαν πουλιά
και γίνουν όνειρα τα βράδια
στον ύπνο κάθε απελπισμένου
που προσεύχεται 
να μην ξημερώσει.

Όταν οι λέξεις σου 
σαν ιερά λάβαρα υψωθούν
και ξεσηκώσουν ένα πόλεμο με αιτία
για το μέλλον 
που ονειρεύτηκε ένα παιδί.

Όταν οι λέξεις σου 
πέσουν σαν σφαίρες
και σκοτώσουν το νου των μυαλωμένων
των μεγάλων 
των σοφών του κόσμου όλου.

Τότε ίσως να γίνεις ποιητής.



ΛΙΤΣΑ ΜΟΣΚΙΟΥ
Μοσκιού Λίτσα
31/5/2016 · 




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...