Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΣ "ΠΡΟΜΑΧΟΙ".



Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ.

 ΟΙ ΚΟΥΚΙΔΕΣ

ΛΑΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ.



Έγινε κόκκινος σαν το παντζάρι! Ντύθηκε σαν κρεμμύδι... Οι παροιμίες και οι εκφράσεις με φαγητό είναι δεκάδες και πολλές φορές αρκετά διασκεδαστικές! Έχουν όμως κάποια σχέση με την πραγματικότητα; Μάθε από τη λαϊκή σοφία και διόρθωσε τη διατροφή σου προς το καλύτερο. Για να προστατέψεις την υγεία σου, να ανεβάσεις την ερωτική σου διάθεση και να διώξεις το αντιαισθητικό και ενοχλητικό φούσκωμα.

Η...ΜΟΥΝΤΖΑ!


Η ΜΟΥΝΤΖΑ
Επίκαιρο δοκίμιο Πόσες φορές θελουμε να ρίξουμε μια γενναία μούντζα στα μούτρα οποιου μας εκνευρίζει η νιωθουμε οτι μας κοροιδεύει κατάμουτρα?

ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ....ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗ!


Χωριο της Ιταλιας βρηκε... το φως του απο εναν καθρεφτη!
Η γεωγραφική του τοποθεσία, πίσω από μια απότομη πλαγιά, «έκρυβε» τον ήλιο από το γραφικό ιταλικό χωριό. Όμως ο δήμαρχός του δεν...

"ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης
Θέμα χρόνου θεωρεί ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  Άκης Τσελέντης την εκδήλωση ενός σεισμού με επιπτώσεις στην Ελλάδα. Ο κ. Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?


Έχετε ποτέ ονειρευτεί αυτόν τον άνθρωπο;

Τον Ιανουάριο του 2006, ένας ασθενής ψυχιατρείου ζωγράφισε την εικόνα ενός ανθρώπου που... εμφανίστηκε πολλές φορές στα όνειρά του.

ΚΑΛΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?


Kαλογυρισμένο κόλπο ή αλήθεια;
Δεν ξέρω αν έτυχε να δείτε το διαφημιστικό video της BMW για την μηχανή της S1000RR που έδειχνε ότι η μοτοσυκλέτα τους είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να... τραβήξει το τραπεζομάντιλο από ένα μεγάλο τραπέζι, τόσο γρήγορα, ώστε τα σερβίτσια που είναι πάνω το τραπέζι να μην πέσουν.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ!


Μαθητικά μαργαριτάρια!
«Η σκανδινα-βία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος...πρέπει να αποφεύγει » (Από γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου).

ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ.


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
Ξέρετε αυτά τα μελοδραματικά email που στέλνονται κατά εκατοντάδες - και που συνήθως έχουν σκοπό να σε συγκινήσουν και να σε εμπνεύσουν, κάνοντάς σε τελικά να επανεκτιμήσεις τη ζωή; 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ!

15
Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια όταν δύο αδέλφια επισκέφθηκαν τα Μετέωρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΟΥ.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η κυβέρνησή του καταρτίζει ένα νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις τον οποίο σκοπεύει να καταστήσει νόμο του κράτους, σε μια κίνηση που αναμένεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση στη γειτονική χώρα σχετικά με την πρακτική αυτή, την οποία ο Τούρκος συντηρητικός ηγέτης εξισώνει με «φόνο».

Η NASA ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ.


«Το δέρμα είναι ο πρώτος σωματικός ιστός, ο οποίος εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτινοβολίες και γνωρίζουμε ότι είναι ευαίσθητο στην οξειδωτική πίεση.

ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

 

1. Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη, άγγελος Κυρίου άρπαξε το βασιλιά και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στη Χρυσόπορτα. Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί να κατεβεί ο άγγελος στη σπηλιά, να τον ξεμαρμαρώσει. Και θα σηκωθεί πάλι ο βασιλιάς και θα μπει στην Πόλη και θα διώξει τους Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΣΑΑΚΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 30 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ισαακίου, του Ομολογητού και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, ας πούμε λίγα λόγια:
 
Ο Όσιος Ισαάκιος, έζησε επί αυτοκρατορίας Ουάλη, 364 μ.Χ., ο οποίος ήταν υποστηρικτής των Άρειανών. Κάποτε οι Οστρογότθοι, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, κατασκήνωσαν στη Θράκη και απειλούσαν την Κωνσταντινούπολη. Τότε ο αυτοκράτορας αναγκάστηκε να στραφεί εναντίον τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...