Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

MILION MASK MARCH: ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ANONYMOUS ΣΕ 463 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συναγερμός για τις σημερινές πορείες των Anonymous σε 463 μέρη του κόσμου [εικόνες & βίντεο]

Σε συναγερμό βρίσκονται 463 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αναφορικά με την σημερινή μεγάλη διαδήλωση-πορεία των Anonymous.
Συγκεκριμένα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί το Milion Mask March σε 463 μέρη σε όλο τον πλανήτη, όπως ανακοίνωσαν στο site τους οι Anonymous και παρέθεσαν και σχετικό χάρτη. Πρόκειται για την πορεία που διοργανώνουν οι Anonymous και στην οποία όλοι οι διαδηλωτές θα κρύβουν τα πρόσωπά τους για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους.
Η πορεία είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στη λιτότητα, τις παρακολουθήσεις των πολιτών και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2013 η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 2.500 άτομα μόνο στο Λονδίνο. Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook αναφέρει ότι πάνω από 6.000 άνθρωποι θα συμμετέχουν φέτος στην αγγλική πρωτεύουσα.
Η πρώτη πορεία έγινε το 2011 με μόλις 50 άτομα και ονομαζόταν OpVendetta. Το 2012 οι διαδηλωτές ήταν 2.000 και το 2013 ελήφθη η απόφαση να μετονομαστεί σε Million Mask March.







ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΒΕΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ

Σάλος για τον Ελβετό που κάνει φροντιστήριο για το πώς να ρίξεις στο κρεβάτι μια Γιαπωνέζα [βίντεο & εικόνες]

O Julien Blanc είναι ίσως ο πιο απεχθής άνθρωπος στις γυναίκες της ασιατικής φυλής. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως παρουσιάζεται ως «προπονητής της αποπλάνησης» κυρίως γυναικών από την Ιαπωνία.
Εχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να παρέχει μέσω του site του, pimpingmygame.com, συγκεκριμένες -βήμα προς βήμα- συμβουλές για το πώς ένας άνδρας θα καταφέρει να ρίξει στο κρεβάτι μια κοπέλα από την Ιαπωνία, ενώ σε βίντεο φέρεται να παραδίδει μαθήματα σε ένα αυτοσχέδιο φροντιστήριο σε φιλόδοξους εραστές. Φυσικά, ο ίδιος δεν περιορίζει τις συμβουλές του μόνο στην ασιατική φυλή, αλλά έχει επεκταθεί στις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη και αλλού, ωστόσο το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τον Σεπτέμβριο του 2014 και αναφέρεται συγκεκριμένα στις γυναίκες από την Ιαπωνία έχει προκαλέσει μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση εναντίον του.
Συγκεκριμένα, με το hastag #TakeDownJulienBlanc, οι χρήστες των social media, μεταξύ των οποίων και οι διεθνούς φήμης χάκερ Anonymous, καταδικάζουν την πρακτική του Blanc. Η κινητοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου από Γιαπωνέζα φεμινίστρια που μετέφρασε το σοκαριστικό βίντεο στη γλώσσα της «ξεσκεπάζοντας» την τακτική του Ελβετού Blanc o οποίος παρουσιάζεται ως «προπονητής της αποπλάνησης» να παραδίδει μαθήματα σε άνδρες που συμμετέχουν στο φαλλοκρατικό σεμινάριο της εταιρείας του «Real Social Dynamics (RSD)», η οποία δημιουργήθηκε το 2002. Μάλιστα, ο ίδιος περιγράφει την εταιρεία του ως «πρωτοπόρα στην παροχή συμβουλών αποπλάνησης».
Το πρωτότυπο βίντεο που ανέβηκε από την εταιρεία του Julien Blanc φέρει τον τίτλο: «Ενας λευκός άνδρας γ@@@@ ασιάτισσες γυναίκες στο Τόκιο». Στο βίντεο ο Julien εξηγεί στο κοινό του πώς να εκμεταλλευτούν τις πολιτιστικές διαφορές της Δύσης και της Ιαπωνίας με απώτερο σκοπό να κοιμηθούν με γιαπωνέζες.
«Αν είστε ένας λευκός άνδρας στο Τόκιο, τότε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε» λέει στην αρχή της φαλλοκρατικής του διάλεξης ο «coach» και συμβουλέυει τους... μαθητές του να μην διστάζουν «να αρπάζουν από το μπράτσο τις κοπέλες» και «να βάζουν το κεφάλι τους ανάμεσα στα πόδια τους».
Σύμφωνα με τον Julien Blanc, όλα επιτρέπονται, διότι οι γιαπωνέζες δεν τολμούν να αντισταθούν. Μάλιστα, για να ελαφρύνει το κλίμα, ο Blanc φωνάζει «Πίκατσου, Πόκεμον ή Ταμαγκότσι» και το κοινό του γελά και τον χειροκροτεί.
«Στην αρχή, δεν ήξερα μέχρι σε ποιο σημείο μπορούσα να φτάσω, αλλά δύο ημέρες μετά, έκανα βόλτα στον δρόμο, μπορούσα να τις αρπάξω από το κεφάλι και να τις σπρώξω μπροστά από το π@@λί μου, φωνάζοντας "Πίκατσου" και φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Πίκατσου, αυτό ήταν γελοίο! Το ίδιο ισχύει και (όταν πλησίαζα) μια ομάδα, τις άρπαζα μία προς μία, δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά τόσο χαρούμενος» λέει με περισσό θράσος ο Blanc στους... μαθητές του στους οποίους εξήγησε ότι η φράση «κλειδί» για να οδηγήσουν μια γυναίκα στο δωμάτιό τους και να κάνουν μαζί της σεξ είναι το « love HOTEL».
Μάλιστα, ο Blanc διακρίνεται στο βίντεο εκτός από το να «διδάσκει» και σε πλήρη δράση στα κλαμπ και τους δρόμους του Τόκιο. Παράλληλα,διακρίνεται κι ένας νεαρός πιάνει κοπέλες και να τις προκαλεί να μιμηθούν την κίνηση του στοματικού έρωτα. Μετά μιλάει στο αυτί μιας άλλης και να την αγκαλιάζει στον λαιμό, με εκείνη να προσπαθεί να τον απωθήσει. Οι σκηνές που προβάλλονται στο βίντεο δείχνουν ξεκάθαρες σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Ετσι, έπειτα από αυτό το βίντεο, ξεπήδησε μια παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του Ελβετού «προπονητή της αποπλάνησης» με σκοπό το τέλος της λειτουργίας της «επιχείρησης» του Blanc. Mάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής έκδοσης της Huffington Post, από την Κυριακή μέχρι και τη Δευτέρα, αναρτήθηκαν περισσότερα από 7.700 tweets με το hashtag #TakeDownJulienBlanc, σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες χώρες.
«Εμείς ως κοινωνία, κυρίως του διαδικτύου, έχουμε την ευθύνη να αστυνομεύουμε τους εαυτούς μας και τι λόγο θα επιτρέπουμε (να εκφέρουμε), ωστόσο είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Μπορούν να βλάψουν οι λέξεις; Ναι, ιδίως όταν διδάσκουν το πώς να εκμεταλλευόμαστε, παρενοχλούμε και να κακοποιούμε γυναίκες, όπως κάνει ο @RSDJuline (σ.σ. ο λογαριασμός του Julien Blanc στο Twitter). #takedaownjulienblanc (ρίξτε τον Ζουλιάν Μπλαν) γράφουν οι Anonymous
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της κινητοποίησης σε πρώτη φάση, στόχος είναι να πέσουν οι σελίδες του Julien Blanc σε Twitter, Facebook, Instagram, Google+ και YouTube και να διαγραφούν τα βίντεό του.
Πάντως, όπως αναφέρει η γαλλική Huffington Post, μέχρι στιγμής κανένας λογαριασμός του δεν έχει κλείσει από τις αντίστοιχες αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό ζητείται από τους χρήστες εκτός από το hastag, ζητείται από τους χρήστες να υπογράψουν ηλεκτρονικά την ακύρωση ενός ακόμη σεμιναρίου του Blanc, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης. Η συγκέντρωση υπογραφών γίνεται στο change.org.

Ο ΠΑΠΑ-ΧΙΠΣΤΕΡ. ΤΑΤΟΥΑΖ, ΜΟΥΣΙΑ, ΣΚΕΗΤΜΠΟΡΝΤ ΚΑΙ... ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

Ο παπα-χίπστερ: Γνωρίστε τον πιο μοδάτο κληρικό της Βρετανίας [εικόνες]

Ενας πολύ διαφορετικός μοδάτος παπάς ανατρέπει την εντύπωση που έχουμε για τους εκπροσώπους του Θεού.
Ο Ρομπ Ποπτζόι, είναι μόλις 30 χρόνων και η εμφάνιση του θυμίζει περισσότερο χίπστερ παρά κληρικό. Με μακρύ μούσι, αμέτρητα τατουάζ και ενεργή συμμετοχή στα social media, ο απίστευτος παπάς είναι επίσης ικανότατος σκέητερ και σνόουμπόρντερ, πρώην προπονοτής μπάσκετ, λάτρης της χιπχοπ και φαν των Star Wars.
Μιλώντας στην Βρετανική Telegraph, ο παπα-χίπστερ εξηγεί «Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα διαφορετικά. Καθώς εκπροσωπώ τη θρησκεία και την πίστη, προσπαθώ να αμφισβητήσω τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους και να κάνω τη θρησκεία προσιτή για όλους. Υπάρχει μια κοινή παρερμηνεία ότι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας πρέπει να μοιάζουν πιο "ιεροί" από τον μέσο άνθρωπο. Αλλά κοιτάξτε με, είμαι απλώς εγώ»
Ο ιερέας έχει επίσης κάνει το μοντέλο για τους σπουδαστές φωτογραφίας στο κολέγιο. Μάλιστα για το έργο ενός μαθητή είχε φωτογραφηθεί γυμνόστηθος, καλυμμένος με μπογιά και φορώντας παπιγιόν.
«Είναι υπέροχο που οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα μου και τους αρέσει η εμφάνιση μου, αλλά δε θέλω να εγκαταλείψω τη δουλειά μου ως κληρικός για να γίνω μοντέλο» εξηγεί.


Η Ε.Κ.Τ. ΖΗΤΗΣΕ ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ 10ΕΥΡΩ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Κακή ιδέα οι selfies με το νέο 10ευρω -Πολλοί ξεσπούν πάνω του [εικόνες]

Εδώ και μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τους ευρωπαίους πολίτες να στείλουν μια selfie τους με το νέο 10ευρω και θα πάρουν σε αντάλλαγμα πέντε  iPad.

Η ανταπόκριση υπήρξε πολύ μικρή. Σε μια εβδομάδα χρήσης μόνο 1600 άτομα μπήκαν στον κόπο να στείλουν μια selfie τους με 10ευρω.
Οι περισσότεροι, δε, έστειλαν υβριστικά μηνύματα ή έκαψαν κυριολεκτικά το χαρτονόμισμα, εξαπολύοντας «κακές» λέξεις στον Μάριο Ντράγκι.
Κάποιοι ειρωνεύονται την ΕΚΤ, η οποία θεωρείται σοβαρός θεσμός και γελοιοποιείται με τέτοιες πρωτοβουλίες.
Οι selfies είναι από το σάιτ της ΕΚΤ





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ;

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον Δούρειο Ιππο στα ερείπια της αρχαίας Τροίας [εικόνες]

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον Δούρειο Ιππο στα ερείπια της αρχαίας Τροίας.




Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας, στον λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, ανακάλυψε μια μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον μυθικό Δούρειο Ιππο του Ομήρου.

Βρέθηκαν δεκάδες ξύλινες πλάκες, πάνω από 15 μέτρα μήκος, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για κατασκευή πλοίων. Οι αρχαιολόγοι τις ανακάλυψαν δεμένες μαζί, με ασυνήθιστο τρόπο, σε μια περιοχή που ανήκει στην πόλη της Τροίας.


Η δομή που βρέθηκε ταιριάζει με την περιγραφή από τον Ομηρο του Δούρειου Ιππου.
Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι έχουν επικεφαλής δύο αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι πράγματι η ξύλινη δομή ανήκει στον Δούρειο Ιππο. Η Christine Morris και ο Chris Wilson, καθηγητές αρχαιολογίας και οι δύο, πιστεύουν ότι έχουν φθάσει κοντά στην ανακάλυψη της ζωής τους.

«Οι αναλύσεις που κάναμε και οι έλεγχοι μας πείθουν ότι αυτά τα κομμάτια ξύλου χρονολογούνται από τον 12ο και 11ο αιώνα π.Χ.» υποστηρίζει η καθηγήτρια Μόρις. «Υπάρχουν πολλές πηγές για το θέμα του Τρωικού Πολέμου. Η δομή των ξύλων επίσης ταιριάζει με πολλές πηγές της αρχαιότητας. Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βρήκαμε τον πραγματικό Δούρειο Ιππο», δηλώνει ο καθηγητής. Πηγή worldnewsdailyreport.com
Ρέπλικα του Δούρειου Ιππου στο Τσανάκαλε της Τουρκίας:





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ - ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΔΕΛΤΙΟ

Ο σίγουρος τρόπος για να κερδίσει κάποιος το Τζόκερ -Πόσο κοστίζει το «χρυσό» δε

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κλήρωση του Τζόκερ έχει γίνει κύριο θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, με τα διαδοχικά τζακ ποτ να ανεβάζουν το ποσό που θα κληρωθεί την Πέμπτη στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ποιο είναι όμως το δελτίο που σίγουρα θα κερδίσει το μυθικό ποσό; 

Η απάντηση είναι εύκολη. Εκείνο που στο οποίο θα έχουν «παιχτεί» όλα τα νούμερα του δελτίου. Και βέβαια σε αυτό ακολουθεί η εύλογη ερώτηση. Πόσο κοστίζει να συμπληρώσει κανείς όλους τους αριθμούς; 

Κάτι τέτοιο θα κόστιζε 12.217.590 ευρώ, σύμφωνα με το thebest.gr. Κάτι που σημαίνει πως ακόμη κι αν όποιος το επιχειρούσε, ήταν ο μόνος που θα κέρδιζε, το ποσό που θα του έμενε θα ήταν 1.382.410 ευρώ, καθώς 3.400.000 ευρώ θα είναι μόνο ο φόρος. Βέβαια, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, πέρα από το γεγονός ότι σε περίπτωση που οι τυχεροί είναι παραπάνω από ένας, εκείνος που θα έχει παίξει όλους τους αριθμούς θα βγει χαμένος, δεν είναι γνωστό αν ο ΟΠΑΠ επιτρέπει να συμπληρωθεί ένα τέτοιο δελτίο. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

Τέλος στην αγωνία των μαθητών -Την Παρασκευή ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων της Β' Λυκείου

Την Παρασκευή θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β' τάξη και μέχρι το τέλος του μήνα με υπουργική απόφαση θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2015-16.

Οπως ανέφερε χθες στο «Εθνος» ο υφυπουργός Παιδείας, Α. Δερμεντζόπουλος, «οι ρυθμίσεις των θεμάτων αυτών αποτελούν θέμα πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο και για τον λόγο αυτόν θα επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες ώστε άμεσα οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν οριστική ενημέρωση για το νέο σύστημα».




Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Π.Γ.Δ.Μ. - ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Η επικίνδυνη οδοντιατρική βιομηχανία στην ΠΓΔΜ -Πώς προσελκύουν τους βορειοελλαδίτες και οι κίνδυνοι [εικόνες]

Αίσθηση προκάλεσε χθες η ιστορία μιας 14χρονης από την Κοζάνη η οποία για οικονομικούς λόγους επισκέφθηκε οδοντιατρείο στην ΠΓΔΜ και βρέθηκε στην εντατική λόγω μιας απλής εξαγωγής δοντιού. Το εν λόγω περιστατικό έφερε στην επιφάνεια το φαινόμενο του... οδοντιατρικού τουρισμού των κατοίκων της βορείου Ελλάδος προς τις γειτονικές χώρες για τον απλούστατο λόγο ότι οι οδοντίατροι εκεί αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι οι Ελληνες συνάδελφοί τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες, όπως αποδεικνύει και το περιστατικό της 14χρονης είναι αμφιλεγόμενης ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής.

Η 14χρονη έπρεπε να υποβληθεί σε εξαγωγή νεογιλού δοντιού, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο έγκλειστος κυνόδοντας που βρισκόταν από κάτω. Στην Ελλάδα η όλη διαδικασία κοστίζει από 150 ως 200 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος στα γειτονικά κράτη είναι κάτω από 100 ευρώ.
Η εξαγωγή έγινε πριν από λίγες μέρες σε οδοντιατρείο στη Γευγελή της ΠΓΔΜ και όπως αποδείχτηκε ανοίχτηκε λανθασμένη τομή, μεγαλύτερη από αυτήν που απαιτούνταν, κόπηκε περισσότερος ιστός και υπήρξε τρώση της υπερώιας αρτηρίας. Αποτέλεσμα ήταν λίγες ώρες αργότερα, μετά την επιστροφή της κοπέλας στην Κοζάνη, να παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε δύο νοσοκομεία και να της χορηγηθούν δύο μονάδες αίματος προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και να διαφύγει τον κίνδυνο.

Η επικίνδυνη οδοντιατρική βιομηχανία στην ΠΓΔΜ
Τα τελευταία χρόνια και προφανώς λόγω της κρίσης, οι οδοντίατροι της ΠΓΔΜ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Έλληνες ασθενείς, σε τιμές ως και 50% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, ενώ δεν λείπουν και εκείνες που διαφημίζουν ακόμη και τη δωρεάν μεταφορά των ασθενών από τη χώρα μας προς τη δική τους για να... επισκεφθούν τα οδοντιατρεία τους.
Τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας το θέμα της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών σε παραμεθόριες χώρες όπως τα Σκόπια, μιλώντας στην εφημερίδα δημοκρατία είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι τα  κρούσματα ασθενών με σοβαρά προβλήματα έπειτα από επισκέψεις στις γειτονικές χώρες έχουν πολλαπλασιαστεί.

«Το φαινόμενο υπήρχε από παλιότερα, ωστόσο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω κρίσης, οι ασθενείς που καταφεύγουν σε οδοντιατρεία αμφιλεγόμενης υγιεινής και ικανοτήτων των... συναδέλφων σε Σκόπια και Βουλγαρία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι οδοντίατροι εκεί βλέπουν τους Ελληνες ευκαιριακά και δύσκολες εργασίες που απαιτούν πολλαπλές επισκέψεις γίνονται στο... πόδι, καθώς οι γιατροί λειτουργούν με όρους... φάμπρικας» περιέγραφε ο κ. Δεβλιώτης, ενώ υπογράμμιζε ότι το γεγονός ότι ο πελάτης των οδοντιατρείων σε αυτές τις χώρες «δεν μπορεί να αναπτύξει μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό, ενώ δεν υπάρχει και καμία συνέπεια όσον αφορά τη συντήρηση του αποτελέσματος. Στα ιατρεία μας πληθαίνουν οι ασθενείς που έρχονται με δόντια σε κάκιστη κατάσταση, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Η στοματική υγεία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη γενική υγεία του ατόμου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των οδοντιάτρων είχε αναφέρει χαρακτηριστικά παράδειγμα ασθενούς, που ο γιατρός στη Βουλγαρία είδε και... προσπέρασε το γεγονός ότι είχε καρκίνο στο στόμα και έκανε σα να μη συμβαίνει τίποτα εξαγωγή οδόντος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να... τρέχει μετά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης! «Οι συνθήκες και οι γνώσεις των γιατρών στις γειτονικές αυτές χώρες δεν συμβαδίζει ούτε στο ελάχιστο με τα αντίστοιχα ελληνικά δεδομένα» επεσήμανε.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ: Ο ΝΑΖΙ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Υπόθεση Μέρτεν: Ο ναζί , ο Καραμανλής και ο χαμένος θησαυρός των Εβραίων! (Video)
Ένας διαβόητος ναζί ο Μαξ Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές φυλακές σαν σήμερα το 1959.Είχε συλληφθεί τυχαία , το 1957, όταν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να εντοπίσει όπως λένε έναν εβραϊκό θησαυρό
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το Σεπτέμβριο του 1958 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ ταξίδεψαν στην Δυτική Γερμανία για να εξασφαλίσουν πιστώσεις για έργα υποδομής και βιομηχανικές επενδύσεις καθώς και τη μεσολάβηση του καγκελάριου Αντενάουερ για την επίλυση του Κυπριακού.

Πήραν 200 εκατομμύρια μάρκα με επιτόκιο 6% (!!!) και την είσοδο εταιρειών όπως η SIEMENS στην ελληνική αγορά.

Ανάμεσα στα ανταλλάγματα ήταν και η παύση κάθε δίωξης εναντίον των ναζί εγκληματιών . Μεταξύ αυτών και ο Μαξ Μέρτεν που είχε έρθει στην Ελλάδα για "επιχειρηματικούς λόγους" και συνελλήφθη το 1957. Πληροφορίες λένε ότι ο Μαξ Μέρτεν ήρθε για να ανασύρει το κρυμμένο θησαυρό του από τις ληστευμένες περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης όταν ήταν διοικητής Βορείου Ελλάδας στην Κατοχή.

Οι πιέσεις οδήγησαν την κυβέρνηση Καραμανλή να καταθέσει τον Ιανουάριο του 1959 νομοσχέδιο «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου» . Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, βουλευτής των Φιλελευθέρων τότε, κατηγόρησε τον Αβέρωφ ότι υπέκυψε στις πιέσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση, δια του εισηγητή της πλειοψηφίας Β. Παπαρρηγόπουλου, δήλωσε πως ο Μαξ Μέρτεν θα εξαιρεθεί από το νομοσχέδιο και θα δικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Αυτή η παραχώρηση δεν ικανοποιεί την αντιπολίτευση - κυρίως την ΕΔΑ .

Το νομοσχέδιο «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου» ψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία (Ν.Δ.4016/59) κι έτσι όσοι Γερμανοί ναζί κρατούμενοι υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές μπορούν να αποφυλακιστούν και να απελαθούν. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σε αντίθεση με την πρόταση εξαίρεσης, υποστήριξε ανοιχτά πως ο Μέρτεν πρέπει να απελαθεί και να παραδοθεί στη χώρα του.

Ο Μαξ Μέρτεν, από τη φυλακή, αποκαλύπτει πως η σύζυγος του υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη (Τάκο) Μακρή, η Δοξούλα Λεοντίδου, ήταν προσωπική του γραμματέας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Κατοχής και την κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη του! Το σκάνδαλο θα λάβει αργότερα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο Μέρτεν καταδικαστεί σε 25 χρόνια κατά συγχώνευση και θα "ωφεληθεί" αργότερα με την σκανδαλώδη απέλασή του στη Δυτική Γερμανία.

Το Σεπτέμβριο του 1960, η γερμανική εφημερίδα Ηχώ του Αμβούργου και το περιοδικό Σπίγκελ δημοσιεύουν αφηγήσεις του Μαξ Μέρτεν σύμφωνα με τις οποίες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Δημήτρης Μακρής, η σύζυγός του Δοξούλα Λεοντίδου και ο Γεώργιος Θεμελής, νομάρχης Πέλλας κατά την Κατοχή και υφυπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ήταν έμμισθοι πληροφοριοδότες των γερμανικών αρχών κατοχής και λάμβαναν τις αμοιβές από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ο σάλος που ξεσπάει απλώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πολλές αμερικανικές εφημερίδες αφιερώνουν άρθρα στο θέμα φέρνοντας σε δυσχερή θέση το Στέητ Ντηπάρτμεντ που στήριζε ανοιχτά την κυβέρνηση Καραμανλή. Η δυτικογερμανική κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της μετά από έντονα ελληνικά διαβήματα και δεν τόλμησε να λάβει παραπέρα σαφή θέση κρατώντας τις αποστάσεις. Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο Μέρτεν στους Έλληνες δημοσιογράφους, τους δείχνει το ενυπόγραφο λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες που του χάρισε η Δοξούλα Λεοντίδου όταν αυτή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δούλευε μαζί του στη γερμανική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη στην Κατοχή.

Οι κατηγορίες κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρέμειναν αναπόδεικτες .


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο  Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους δημότες ότι βάσει πρόσφατης  νομοθεσίας, δίνεται  η δυνατότητα ρύθμισης του  συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες  έως  τις  30/10/2014.
  • Οφειλές που ανέρχονται μέχρι τις 5000 € μπορούν να αποπληρωθούν σε 24 δόσεις με απαλλαγή κατά 80% των προσαυξήσεων ( κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 € ).
  • Για  μεγαλύτερες οφειλές,  οι δόσεις κυμαίνονται από 48 έως 100, αναλόγως του ποσού, με απαλλαγή από 10% έως 50 % των προσαυξήσεων.
  • Οφειλές που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση που έληγε στις 14/8/2014 και δεν έχουν  αποπληρωθεί οι δόσεις τους  εγκαίρως, θα πρέπει να μπουν σε νέα ρύθμιση.
  • Ποσά που καταβάλλονται εφάπαξ, απαλλάσσονται  κατά 100% από τις προσαυξήσεις.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν  στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου
(Αναστασιάδης Δημήτριος, Ταμείο), το αργότερο μέχρι τις 30/11/2014.
 
 
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ε.Δ
 
ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ  Ν.  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
            Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, (Αναγκαιότητα εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕ.Υ.Α.Α. Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»), που θα γίνει στο  Δημ. Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την   06η   του μηνός  Νοεμβρίου,  έτους  2014 ημέρα Πέμπτη  και ώρα   19.00΄ (7.00 μ.μ) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
 
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
ü 
Ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον κ. Δήμαρχο .
1ο :
Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου, ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
2ο :
Α)Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων βορειοδυτικού άξονα (Πρόμαχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
Β)Έγκριση της μελέτης και καθορισμός τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.
(Εισηγητής : κ. Κετικίδης Ιωάννης)
 
3ο :
Α)Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων Κωνσταντίας, Μηλιάς του Δήμου Αλμωπίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
Β) Έγκριση της μελέτης και καθορισμός τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.
(Εισηγητής : κ. Κετικίδης Ιωάννης)
 
4ο :
Α)Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων κεντροδυτικού άξονα (Πολυκάρπη, Ξιφιανή) του Δήμου Αλμωπίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
Β)Έγκριση της μελέτης και καθορισμός τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.
(Εισηγητής : κ. Κετικίδης Ιωάννης)
 
5ο :
Α)Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων Θηριόπετρας, Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
Β)Έγκριση της μελέτης και καθορισμός τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.
 (Εισηγητής : κ. Κετικίδης Ιωάννης)
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ 

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΜΕ LASER ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΙΙ



«Φρένο» στο ροχαλητό σε ποσοστό που φθάνει μέχρι 90% βάζουν πλέον οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με  laserκαι ραδιοσυχνότητες!
« Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας έχει εξοπλίσει και μπορούμε πλέον ανάλογα με την περίπτωση να μειώνουμε σημαντικά το προβληματικό ροχαλητό βελτιώνοντας  τη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας»τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος    κ Παναγιώτης Καϊάφας.

 «Το επίμονο ροχαλητό, συμπληρώνει ο κ Καϊάφας, δεν είναι πάντα αθώο και η  χειρουργική αντιμετώπιση του ενδείκνυται όταν υπάρχουν άπνοιες στη διάρκεια του ύπνου με σοβαρά ανατομικά εμπόδια στην ελεύθερη ροή του αέρα ή ελλιπής  συμμόρφωση σε συντηρητικές θεραπείες».
Σύμφωνα με τους ΩΡΛ ανάλογα με την αιτία πρόκλησης του επίμονου ροχαλητού είναι και η χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των χειρουργικών επεμβάσεων  αφορά :
  • Τον ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος
  • Τη μείωση του μεγέθους των ρινικών κογχών
  • Την αφαίρεση ρινικών πολυπόδων
  • Τη διεύρυνση του στοματοφάρυγγα (φαρυγγοπλαστική )
  • Την αμυγδαλεκτομή
  • Την αφαίρεση όγκων
  • Την αποκατάσταση ανωμαλιών της γνάθου κ.α.
Στα παιδιά η χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών  και των αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια») είναι συνήθως αρκετή για την εξάλειψη του δυνατού νυχτερινού θορύβου, των απνοιών και των συνοδών προβλημάτων.
«Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας όπως laser, ραδιοσυχνότητες, ενδοσκόπια οι επεμβάσεις είναι αποτελεσματικές, η νοσηλεία είναι μικρής διάρκειας (dayclinicή με μία διανυκτέρευση),  η αποθεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή και η επάνοδος στην εργασία ή το σχολείο είναι ταχεία» εξηγεί ο  κ Καϊάφας.   
  ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ  ΑΝΔΡΕΣ -  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΠΑΙΔΙΑ
Σαν «ροχαλητό» εννοούμε το δυνατό και τραχύ θόρυβο που παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οφείλεται σε δονήσεις των μαλακών ιστών στο πίσω μέρος του στόματος και της μύτης όταν υπάρχει απόφραξη στην ελεύθερη ροή του αέρα κατά την αναπνοή.
Περίπου το 45% των ανδρών και το 30% των γυναικών θορυβούν στον ύπνο κατά διαστήματα. Συστηματικά, συνεχώς και καθημερινά θεωρείται ότι ροχαλίζουν το 25% των ενηλίκων και το 10% των παιδιών.
Το συνεχές καθημερινό ροχαλητό παρ’ όλο που δεν γίνεται πάντα αντιληπτό από το ίδιο το άτομο καταλήγει σε κακής ποιότητας ύπνο, που με τη σειρά του προδιαθέτει σε αίσθημα ατονίας και εκνευρισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μπορεί μάλιστα να γίνει τόσο ενοχλητικό που να αναγκάζει το σύντροφο να φεύγει από το κρεβάτι και να οδηγήσει σταδιακά σε σοβαρό ψυχολογικό, οικογενειακό και κοινωνικό πρόβλημα.
Το σημαντικό όμως είναι ότι το δυνατό καθημερινό ροχαλητό μπορεί να είναι και σημάδι μίας σοβαρής για την υγεία διαταραχής του ύπνου που ονομάζεται  Αποφρακτική  Υπνική  Άπνοια.
 Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται από περιοδικές επιβραδύνσεις ή και διακοπές της αναπνοής που λέγονται Άπνοιες, οι οποίες  πολλές φορές διαρκούν πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Σε βαριές περιπτώσεις ο πάσχων μπορεί να εμφανίσει μέχρι και 300 άπνοιες κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου με κατάληξη το κατακερματισμό (“καταστροφή”) του ύπνου και την επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος.
 Ο απνοϊκός ασθενής ταλαιπωρείται από μεγάλη καταβολή δυνάμεων,έντονη ημερήσια υπνηλία, επηρεάζεται η κοινωνικότητά του, η απόδοση στην εργασίατου, έχει πτώση στη libidoκαι μειώνεται σημαντικά η ικανότητα οδήγησης. Στατιστικές ασφαλιστικών εταιρειών στις Η.Π.Α. αναφέρουν ότι πάνω από 100.000 τροχαία ατυχήματα  κάθε χρόνο θανατηφόρα ή μη γίνονται από οδηγούς που πάσχουν από διαταραχές του ύπνου!
 Ιατρικές μελέτες δείχνουν μεγάλη πιθανότητα απόκτησης σοβαρού προβλήματος υγείας όπως υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη και παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Η νόσος οφείλεται σε μεγάλου βαθμού απόφραξη της ανώτερης αεροφόρου οδού από ανατομικά εμπόδια όπως συμβαίνει σε παρεκτόπιση του ρινικού διαφράγματος, σε ρινικούς πολύποδες, σε όγκους, σε ανατομικές ανωμαλίες της γνάθου, σε μεγάλη διόγκωση της μαλθακής υπερώας και της σταφυλής.
 Η μεγάλη υπερτροφία στις αμυγδαλές και στις αδενοειδείς εκβλαστήσεις (“κρεατάκια”) είναι το συνηθέστερο αίτιο απόφραξης στα παιδιά κυρίως.
Εκτιμάται ότι 1 στους 5 ενήλικες και 1 στα 10 παιδιά περίπου με δυνατό καθημερινό ροχαλητό πάσχουν από Αποφρακτική Υπνική Άπνοια κάποιου βαθμού.
                         ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ
Σύμφωνα με τους ΩΡΛ δεν  σημαίνει ότι όποιος ροχαλίζει έχει και πρόβλημα υγείας. Το “απλό” κατά διαστήματα ροχαλητό  μπορεί να αντιμετωπισθεί με:
  • απώλεια βάρους
  • αύξηση της σωματικής άσκησης
  • διακοπή καπνίσματος
  • αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ και ηρεμιστικών
  • σταθερό ωράριο ύπνου
  • ύπνο στο πλάϊ και όχι ανάσκελα
  • κατάκλιση τουλάχιστον τρείς ώρες μετά από μεγάλο γεύμα
Η συντηρητική θεραπεία στη περίπτωση που το ροχαλητό είναι επίμονο και συνοδεύεται από άπνοιες περιλαμβάνει  τη χρήση μάσκας θετικής πίεσης ( CPAP) κατά τη διάρκεια του ύπνου και τη χρήση ειδικών στοματικών προθέσεων.
«Όσοι  παρουσιάζουν έντονο και συστηματικό ροχαλητό καλό είναι να ζητούν τη συμβουλή ειδικού Ωτορινολαρυγγολόγου ιδιαίτερα αν αναφέρονται στο ιστορικό τους διακοπές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, έντονη ημερήσια κόπωση, υψηλές αρτηριακές πιέσεις και καρδιολογικά προβλήματα»προσθέτει ο κ Καϊάφας και καταλήγει:
« Η ειδική εξέταση της μύτης , του στόματος και του λαιμού θα ανακαλύψει το αίτιο της απόφραξης. Στις περιπτώσεις που υπάρχει υπόνοια Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας μπορεί να κριθεί απαραίτητη μια ειδική Εργαστηριακή Μελέτη Ύπνου με σκοπό το καθορισμό της βαρύτητας του προβλήματος. Ανάλογα με τη βαρύτητα προτείνεται συντηρητική θεραπευτική αντιμετώπιση ή χειρουργική  επέμβαση».

www.pkaiafas.gr   τηλ.210 6179792, 6944523542 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "4η ΣΟΥΡΒΑ 2014" ΤΟΥ Μ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Το διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού – Χορευτικού συλλόγου Προμάχων «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι ετοιμασίες για την 4η Σούρβα 2014 στους Πρόμαχους ξεκίνησαν!!!
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος η εκδήλωση σταθμός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2014 στην κεντρική πλατεία του χωριού. Δεκάδες μέλη, χορευτές και φίλοι του συλλόγου προετοιμάζονται και υπόσχονται  να σας χαρίσουν μια μοναδική βράδια.
Όποιος από εσάς θέλει να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την εκδήλωση αυτή ώστε να γίνει πιο μεγάλη και δυνατή μπορεί να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του συλλόγου η να επισκεφτεί τα γραφεία του συλλόγου τα όποια θα είναι ανοιχτά κάθε Τέταρτη μετά τις 19:00 για το σκοπό αυτό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Μπάτσης Χρήστος: 697 485 802 6
Τσαμπούρης Γεώργιος: (MIX) 697 698 699 4
Γιουρούκης Παύλος: 697 224 551 0

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...