Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ !!!ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΑΣΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!!! ΒΙΝΤΕΟ




Εξαφανίζει ολόκληρα δάση μέσα σε λίγες ώρες!Ένα πραγματικό ΤΕΡΑΣ (βίντεο)


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Τοτός με τον πατέρα του κάθονται στο σαλόνι.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 27.713 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Δελτίο Τύπου
   Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Σε εφαρμογή του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας» (συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας 443.474 ανέργων) που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους.
Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν οι Υ.Α που αφορούν τα παρακάτω προγράμματα:
1.   «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
2.   «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑκαιΤοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
3.   «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ), το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.
Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για στοχευμένες κατηγορίες ανέργων. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας». 

ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



«Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας».
Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Βρούτση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι ρυθμίσεις των θεμάτων που αφορούν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. 
Ο Βουλευτής τόνισε προς τον κ. Βρούτση ότι στα πλαίσια του νομοσχεδίου που εξετάζεται από το Υπουργείο και αφορά στα ασφαλιστικά θέματα είναι αναγκαίο να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις, από τη μια στην ανακούφιση των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση και από την άλλη στην εξασφάλιση της εισπραξιμότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες αδικίες, όπου αυτές εντοπίζονται.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής πρότεινε: 
1) Διαγραφή του χρέους των ασφαλισμένων, το οποίο αφορά στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη που δεν έχει παρασχεθεί ποτέ στον ασφαλισμένο. 
2) Διαχωρισμός των εισφορών ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τις συνταξιοδοτικές εισφορές και πληρωμή αυτών απευθείας στον ΕΟΠΠΥ 
3) Δυνατότητα διακοπής πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, αποποινικοποίηση των υφιστάμενων οφειλών και πληρωμή των παλιών οφειλών ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του οφειλέτη.
Ειδικότερα:
 Α)   Για τα χαμηλά εισοδήματα προτείνεται:
Παροχή δυνατότητας για επιλογή πληρωμής μόνο της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, προκειμένου καμία οικογένεια και κανένας ασφαλισμένος να μην στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πάγωμα και αποποινικοποίηση των παλιών οφειλών.
Τα χρόνια που ο ασφαλισμένος πληρώνει μόνο την ιατροφαρμακευτική δαπάνη να αφαιρούνται από τα συντάξιμα.
Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση οι παλιές οφειλές να αφαιρούνται από την σύνταξη, όπως συμβαίνει και σήμερα για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται και έχουν οφειλή μέχρι 20.000 ευρώ.

   Β)  Για τα μεσαία εισοδήματα προτείνεται:
Πληρωμή των τρεχουσών εισφορών σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πάγωμα και αποποινικοποίηση του χρέους για μη καταβλητέες παλιές εισφορές. Οι παλιές οφειλές, εάν ο ασφαλισμένος δεν βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση αφαιρούνται από την σύνταξη , όπως συμβαίνει και σήμερα για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται και έχουν οφειλή μέχρι 20.000 ευρώ.

   Γ)  Για τα υψηλά εισοδήματα προτείνεται:
Αποπληρωμή  των οφειλών και πληρωμή των εισφορών με τις ρυθμίσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τέλος να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του ασφαλισμένου και δυνατότητα παγώματος των οφειλών και εκ νέου ρύθμιση από το στάδιο οφειλής που βρισκόταν ο ασφαλισμένος, για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί καταστροφές είτε από φυσικά αίτια (πυρκαγιά, πλημμύρα κτλ.) είτε από εξωτερικούς παράγοντες (κλοπή εμπορεύματος, ατύχημα οχήματος κτλ.) και έχουν μηδενική δραστηριότητα. 
Ο κ. Σταμενίτης επισήμανε στον Υπουργό ότι η πρόταση αυτή εξυπηρετεί και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία, διότι από τη μία υπάρχει και διασφαλίζεται η είσπραξη των εσόδων και από την άλλη οι ασφαλισμένοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα επισήμανε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα δώσουν σημαντικές ανάσες στους ελεύθερους επαγγελματίες και κατά συνέπεια στην αγορά.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

01.jpg
Αν έχεις παίξει ποτέ Call of Duty Online, θα ξέρεις ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι ύπουλοι τύποι. Όμως αυτό είναι το νόημα.
 Κρύβονται σε απόσταση, καμουφλαρισμένοι στον περίγυρό τους και σε πυροβολούν προτού καν καταλάβεις ότι βρίσκονται εκεί. Στην πραγματική ζωή, αυτοί οι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι σκοπευτές είναι ικανοί να επιβιώσουν μόνοι τους στην άγρια φύση για εβδομάδες.
 Σκάβουν μικρές τρύπες ή «φωλιές» όπως τις αποκαλούν - και περιμένουν εκεί για λίγο, προτού πεταχτούν για να φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι κάποιου που βρίσκεται πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά.
Ο καλλιτέχνης Simon Menner, εξουσιοδοτήθηκε πρόσφατα, να περάσει λίγο χρόνο με τον γερμανικό στρατό και τους ελεύθερους σκοπευτές του.
 Κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεών του κατέγραψε την αξιοθαύμαστη ικανότητα των στρατιωτών να χάνονται στο περιβάλλον τους και οι εικόνες που απαθανάτισε θυμίζουν απλά τοπία, μέχρι να τις κοιτάξει κανείς πολύ προσεκτικά και να εντοπίσει την κάννη ενός όπλου.
Το θέμα αυτό συναντάται συχνά στη δουλειά του Menner, η οποία συχνά επικεντρώνεται στην πληροφόρηση και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να περιοριστεί ή να αποκαλυφθεί.
 Άλλες παρόμοιες δουλειές του περιλαμβάνουν ναρκοπέδια στη Βοσνία και το πρόσφατο βιβλίο του Top Secret (Ηatje Cantz, 2013), μια εντυπωσιακή συλλογή από τόσο γελοίες όσο και σοκαριστικές εικόνες από τα αρχεία της Stasi.
Δείτε τις εικόνες και προσπαθήστε να βρείτε τον ελεύθερο σκοπευτή. Υπάρχουν tips για να σας βοηθήσουν.
02.jpg

"ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ": ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚE ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO.

Η Έλενα Καρανταγλή, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από την Χαλκιδική, βραβεύτηκε από την Unesco για το βίντεο που δημιούργησε για την ειρήνη.


Η 17χρονη μαθήτρια συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό της Unesco εκφράζοντας την άποψή της για την ειρήνη μέσω ενός βίντεο για το θέμα: «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Η νεαρή κοπέλα ήταν μία από τους 1.300 νέους ηλικίας 14 έως 25 ετών που έλαβαν μέρος, κερδίζοντας το βραβείο στην κατηγορία του video clip. Οι υπόλοιπες κατηγορίες ήταν το δοκίμιο, η φωτογραφία και οι γραφικές τέχνες.

Το βραβευμένο βίντεο «Οι σπόροι της ειρήνης» διάρκειας ενός λεπτού δημιουργήθηκε με την τεχνική stop-motion/κινούμενο σχέδιο αποτέλεσμα ατομικής διεργασίας. 

Απολαύστε το video: 


ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΑΓΕΨΕ ΤΗΝ MICROSOFT ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ.

Aυτή η φωτογραφία από την Πύλη Τρικάλων, μάγεψε την Microsoft και την αγόρασε [εικόνες]

Ενας ερασιτέχνης φωτογράφος τράβηξε αυτή την εικόνα
. Ο Γιώργος Παπαποστόλου -από την ομάδα εθελοντών Δήμου Πύλης- έκανε γνωστά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τα αξιοθέατα του Τρικαλινού Δήμου.
Μια φωτογραφία του αγοράστηκε, τελικά, από την Microsoft και ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο, ακόμα και σε μεγάλες ιστοσελίδες. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε με την σημείωση ότι αποτελεί παράδειγμα για τα φθινοπωρινά τοπία της περιοχής.

 Πηγή thessalianews.gr

ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΩΣ ΤΑ EMOTICONS "ΧΑΚΕΨΑΝ" ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ.

Πως τα emoticons "χάκεψαν" το ανθρώπινο μυαλό

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό site Social Neuroscience υποστηρίζει ότι από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα emoticons, προ δύο δεκαετιών, "χάκεψαν" τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να αντιδρά, στη θέα τους, όπως ακριβώς θα έκανε και σε ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
   Όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος βλέπει ένα πρόσωπο, ακόμα και ανάποδα, ενεργοποιείται ένα συγκεκριμένο τμήμα του φλοιού. Ο Dr. Owen Churches, που συντόνισε την έρευνα, πρόβαλλε στους 20 συμμετέχοντες εικόνες προσώπων, τυχαίων συνδυασμών σημείων στίξης καθώς και το κλασικό χαμογελαστό emoticon ":-)", καταγράφοντας παράλληλα την εγκεφαλική λειτουργία.
   Στη θέα των ανθρώπινων προσώπων και του χαμογελαστού emoticon, ο ηλεκτρομαγνητικός μετρητής κατέγραψε ακριβώς την ίδια αντίδραση από όλους, ενώ όταν οι συμμετέχοντες έβλεπαν τις υπόλοιπες εικόνες μεταξύ των οποίων και μια ανάποδη εκδοχή του smiley (-:, δεν υπήρχε καμμία αντιδραση.
   Ο Churches θεωρεί το εύρημα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του εγκεφάλου. "Κανένα μωρό δεν γεννιέται με την ικανότητα να αναγνωρίζει το emoticon :-)", δήλωσε στο ABC News.
   "Πριν την εμφάνιση του emoticon ":-)", το 1982, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ενεργοποιείται στη θέα του, το τμήμα του φλοιού που συνδέεται με την αναγνώριση των ανθρώπινων προσώπων. Όμως, συν τω χρόνω, ο εγκέφαλός μας "έμαθε" ότι ο συνδυασμός αυτός από σημεία στίξης, αναπαριστά ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Πρόκειται για μια νευρική αντίδραση που προκαλέιται από πολιτισμικά αίτια.
 Κι αυτό είναι εκπληκτικό", ανέφερε ο Churches.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ "ΨΗΝΕΙ" ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ;

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο "ψήνει" τα πουλιά;

300.000 ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κάτοπτρα ύψους 2,1 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων, είναι διατεταγμένα γύρω από 3 μονάδες.
 Σε κάθε μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένος ένας πύργος ύψους 140 μέτρων που συλλέγει τις ακτίνες που στέλνουν τα κάτοπτρα. Η θερμότητα που παράγεται, βράζει το νερό που είναι αποθηκευμένο στις δεξαμενές κάθε μονάδας. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό που ενεργοποιεί τουρμπίνες που παράγουν ηλεκτρισμό.
 Αυτή είναι συνοπτικά η περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας που λίγες μέρες εγκαινιάστηκε στα σύνορα μεταξύ Καλιφόρνιας και Νεβάδα. Το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα κέρδισε τον παγκόσμιο εντυπωσιασμό αλλά τα πρώτα σκοτεινά σημεία αρχίζουν ήδη να εμφανίζονται σε αναφορές από διάφορα μέσα.
   Η έκταση άνω των 12 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων την οποία καταλαμβάνει το Ivanpah, θεωρείται από τις οικολογικές οργανώσεις ως θανάσιμη παγίδα για τα άγρια ζώα και κυρίως τα πουλιά που ζουν στην περιοχή. Μέλη και ερευνητές των οργανώσεων που εδώ και δύο χρόνια παρατηρούσαν τις δοκιμές του εργοστασίου, ισχυρίζονται πως όχι μόνον δεν πρόκειται για πράσινη ενέργεια, αλλά για περιβαλλοντολογικό όλεθρο.
 Οι φωτογραφίες με τα πουλιά που φέρουν σοβαρά εγκαύματα και που έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μαρτυρούν πως η θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην πανίδα της περιοχής.
 Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά οι ισχυρισμοί τους κάνουν λόγο για θερμοκρασία που μπορεί να ξεπεράσει και τους 500 βαθμούς Κελσίου. Ένα καυτό στρώμα αέρα πάνω από τα εκατομμύρια πάνελ σκοτώνει όποιο πουλί δοκιμάσει να διασχίσει το αόρατο σύνορο που δημιουργείται. 

Magnify Image

Τα στοιχεία της έκθεσης κάνουν λόγο για εκατοντάδες πουλιά που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, ανάμεσα τους και ένα γεράκι. Αυτό που θεωρείται ακόμη πιο ανησυχητικό από τους οικολόγους είναι πως τα περιστατικά σημειώθηκαν όταν το εργοστάσιο ακόμη υπολειτουργούσε.
 Με την πρόσφατη πλήρη λειτουργία του, φοβούνται πως η περιοχή θα μετατραπεί σε ναρκοπέδιο για κάθε ζωντανό πλάσμα. Mερικά επιπλέον περιστατικά έχουν καταγραφεί με θύματα χελώνες, αλλά και νυχτερίδες, ενώ πολλά ακόμη πουλιά βρίσκουν καθημερινά τον θάνατο καθώς αποπροσανατολίζονται από την ακτινοβολία και συγκρούονται με τα κάτοπτρα. 

Magnify Image

Σημειώνεται πως αντίστοιχα περιστατικά και καταγγελίες έχουν καταγραφεί σε δεκάδες ακόμη, μικρότερης έκτασης εγκαταστάσεις, ενώ πολλά αναλυτικά άρθρα που αναφέρουν σχεδόν όλo το ιστορικό μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 64ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

Magnify Image

Η κινεζική ταινία «Black Coal, Thin Ice» («Μαύρο κάρβουνο, λεπτός πάγος») του Ντιάο Γινάν τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. 
Ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον ρόλο του πρώην αστυνομικού, ο Κινέζος Λιάο Φαν, βραβεύθηκε με την Αργυρή Άρκτο Ανδρικής Ερμηνείας, στην κατηγορία όπου υποψήφιος ήταν και ο Βαγγέλης Μουρίκης για το «Μικρό Ψάρι» του Οικονομίδη.



Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια πόλη της βόρειας Κίνας, όπου ανάμεσα σε φορτία κάρβουνου εντοπίζονται ανθρώπινα μέλη. Ένας αστυνομικός διερευνά την υπόθεση των φόνων, σε μια οδύσσεια που θα κρατήσει χρόνια και θα τον βρει έκπτωτο ιδιωτικό ντετέκτιβ να συνεχίζει με εμμονή τη συλλογή στοιχείων. Η ταινία περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σε έναν πρώην αστυνομικό που ερευνά σειρά φόνων και μια γυναίκα ο άνδρας της οποίας είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια. 

Αναλυτικά τα βραβεία του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου
 Χρυσή Άρκτος Καλύτερης Ταινίας στο Black Coal, Thin Ice. Αργυρή Άρκτος – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην ταινία The Grand Budapest Hotel του Γουές Άντερσον.
 Αργυρή Άρκτος Alfred Bauer Award (για ταινία που ανοίγει νέες προοπτικές) στο Life of Riley του 92χρονου Αλέν Ρενέ. 
Αργυρή Άρκτος Σκηνοθεσίας στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία Boyhood 
Αργυρή Άρκτος Γυναικείας Ερμηνείας στην Γιαπωνέζα Χάρου Κουρόκι για την ταινία The Little House.
 Αργυρή Άρκτος Ανδρικής Ερμηνείας στον Λιάο Φαν για την ταινία Black Coal, Thin Ice.
 Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στην ταινία Σταθμοί του Σταυρού του Γερμανού Ντίτριχ Μπρίγκεμαν.
 Αργυρή Άρκτος «Εξαίρετης Καλλιτεχνικής Συνεισφοράς» στην ταινία Blind Massage για την φωτογραφία της.
 Βραβείο Πανοράματος στο Guerros του Αλόνσο Ρουισπαλάσιος από το Μεξικό.
 Χρυσή Άρκτος Καλύτερης Μικρού Μήκους στην ταινία As Long as Shotguns Remain
 Αργυρή Άρκτος Μικρού Μήκους Ταινίας στο Laborat. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΘΗΛΥΚΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ".

«Νιώθω πιο θηλυκή με τα γένια μου» -H κοπέλα που δέχτηκε μέχρι και απειλές θανάτου, λόγω της υπερβολικής τριχοφυΐας της [εικόνες]

H κοπέλα που δέχτηκε μέχρι και απειλές θανάτου, λόγω της υπερβολικής τριχοφυΐας της.


Πολλοί την μπερδεύουν με άντρα, λόγω της γενειάδας της, ωστόσο η 23χρονη Harnaam Kaur από το Berkshire, δηλώνει πως αισθάνεται πέρα για πέρα θηλυκή.
Η Harnaam πάσχει από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών που της έχει προκαλέσει υπερβολική ανάπτυξη των τριχών σε όλο το σώμα. Η γενειάδα άρχισε να εμφανίζεται στο πρόσωπό της στην ηλικία των 11 ετών και έπεσε θύμα κοροϊδίας στο σχολείο και το δρόμο, ενώ όπως αναφέρει η Daily Mail, έχει δεχτεί ακόμα και απειλές θανάτου από αγνώστους στο διαδίκτυο.
Πλέον, η νεαρή κοπέλα σταμάτησε να ασχολείται με την τριχοφυΐα της από τη στιγμή που βαπτίστηκε ως Sikh -μια θρησκεία που απαγορεύει την κοπή των τριχών του σώματος. Οπως αναφέρει η ίδια «ποτέ δεν θα μπορούσα να ξυριστώ, από τη στιγμή που ο Θεός με έκανε όπως με έκανε, είμαι χαρούμενη γι αυτό που είμαι. Νιώθω θηλυκή και σέξι και νομίζω πως αυτό φαίνεται. Αγαπώ τον εαυτό μου και τίποτα δεν μπορεί να με ταρακουνήσει πλέον».




]






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο "ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ" ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Πως ένας «κάγκουρας» με μηχανάκι πήρε το μάθημά του από μια

Ενας νεαρός θεώρησε πως στην περιοχή που βρέθηκε μπορούσε να κάνει τα κόλπα με το μηχανάκι χωρίς να τον ενοχλεί κανείς.
Τελικά το μόνο που κατάφερε είναι να εκνευρίσει το «ακροατήριό» του με αποτέλεσμα η συμμορία που «ελέγχει» την περιοχή να τον πάρει στο κυνήγι.
Για την ιστορία η περιβόητη συμμορία είναι μερικές συμπαθέστατες αγελάδες οι οποίες δείχνουν να μην εκτιμούν καθόλου τις καγκουριές.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

"ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ": ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ "ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ" ΒΙΝΤΕΟ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

«Μην έλθετε στη Λέσβο»: Ενα άκρως προσβλητικό βίντεο που είναι η καλύτερη διαφήμ

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει τον τίτλο «Μην έρθετε στη Λέσβο», φράση μάλλον προσβλητική η οποία, όμως, έχει εντελώς αντίθετο στόχο.

Το βίντεο είναι πόνημα μιας ομάδας τουριστών που βρέθηκαν στο νησί για διακοπές έξι εβδομάδων και αποφάσισαν να εξιστορήσουν τα προβλήματά τους.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται προσβλητικό, ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες, με χιουμοριστικό τρόπο, χαρακτηρίζουν ως «προβλήματά» τους τον εκτυφλωτικό ήλιο, την υπέροχη θέα και τις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.

Παρά τις φωνές και τα δήθεν κλάματα, οι συμπαθέστατοι τουρίστες έχουν φτιάξει μια πρώτης τάξεων διαφήμιση για το νησί.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΣΤΕΓΟΣ, ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ!

Ήταν στο δρόμο, χρεωμένος και αλκοολικός, κέρδισε το Λόττο και έκανε κάτι που ελάχιστοι θα τολμούσαν

Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο:όπως αναφέρει  η βρετανική εφημερίδα Guardian, o Λάζλο Άντρασεκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.

Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.

Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!

Πλέον, ο άνεργος και άστεγος Άντρασεκ όχι μόνο έχει τα μέσα για να αποκτήσει μία στέγη για την οικογένειά του, αλλά επιπλέον έχει την πολυτέλεια να το κάνει σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα του κόσμου.

Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:

Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.

Και αυτό σε μία δύσκολη συγκυρία για την ήδη διασαλευμένη ουγγρική κοινωνία, η οποία είδε προσφάτως το κοινοβούλιό της να περνάει νόμο που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΓΕΜΙΣΑΝ... ΤΑΠΕΡ ΤΑ ΚΤΕΛ!

Click on the slide!
Τα τάπερ της μαμάς πάνε κι έρχονται και προκαλούν χαμό στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα!
Όπως και να το κάνεις το φαγητό της μανούλας, είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει ποτέ.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φοιτητές που σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα, που δεν απαρνιούνται ούτε στη φοιτητική τους ζωή, το καλό σπιτικό φαγητό.

Το εκλεπτυσμένο delivery προς τους φοιτητές αναλαμβάνει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κρήτης, που μεταφέρει καθημερινά πάνω από 100 δέματα σε όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Τα περισσότερα δέματα είναι δέματα με φαγητό και μάλιστα ζεστό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, που προορίζονται για τις εβδομαδιαίες ανάγκες των φοιτητών σε φαγητό.

Έχουμε περίπου 100 δέματα την ημέρα που πηγαίνουν στη βόρεια Ελλάδα σε όλους τους προορισμούς αναφέρει ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μανώλης Χαχλιούτης για να προσθέσει ότι τα περισσότερα δέματα απευθύνονται σε φοιτητές κι έχουν ζεστό φαγητό ημέρας το οποίο οι μητέρες των φοιτητών έχουν προσέξει αρκετά.

Έτσι, μέσα από τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ το delivery στο φαγητό αποκτά άλλη διάσταση, όπως άλλη διάσταση αποκτούν και οι απολαύσεις των φοιτητών.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ.

1

Tην Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 11.30 το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εγκαινίασε το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη των Γιαννιτσών, το μεγαλύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Μητροπολιτικής επαρχίας.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε σύντομα την πορεία της προσπάθειας, από την αρχική συμφωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η οποία είχε πραγματοποιηθεί προ διετίας στα πλαίσια της συνεργασίας του με Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέχρι και την τελική της υλοποίηση. Προσέθεσε επίσης ότι και στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, Έδεσσα, πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα δεύτερο Κοινωνικό Ιατρείο. 
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου, στους κληρικούς της πόλης και σε όλους όσους συνετέλεσαν ανιδιοτελώς στην ίδρυση και την λειτουργία του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους κληρονόμους της αειμνήστου δασκάλας Έλλης Θωμαΐδου, οι οποίοι με προθυμία προσέφεραν το διαμέρισμά της προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους Ιατρούς, του Οδοντιάτρους και τους Φαρμακοποιούς, που δήλωσαν την συμμετοχή τους στο έργο αυτό καθώς και την Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.


Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου παρουσίασε διεξοδικά τους δωρητές, επιχειρήσεις και ιδιώτες, και το φάσμα των υπηρεσιών, τις οποίες θα μπορεί να προσφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο με βάση την εθελοντική συμμετοχή των Ιατρών και των Φαρμακοποιών. Ανέφερε μάλιστα ότι στην προσπάθεια συμμετέχουν ήδη 80 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων 24 οδοντίατροι, 6 παθολόγοι, 6 παιδίατροι, 4 καρδιολόγοι, 4 γυναικολόγοι κ.λπ. Συμμετέχουν επίσης 4 μικροβιολογικά εργαστήρια, 2 Διαγνωστικά Κέντρα και 5 φαρμακεία της πόλης.


Μετά τον Αγιασμό οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν τον καλαίσθητο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου για τον οποίο εκφράστηκαν ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια.

1



Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο επικεφαλής των Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΣ Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης, ο τ. Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Πρωτοπρ. Νικόλαος Λουδοβίκος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του Νομού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φαρμακοποιών Πέλλας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, πολλοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της πόλης και πολλοί κάτοικοι της πόλεως.

1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απασχόληση και Κοινωνική Οικονομία Ευπαθών Ομάδων στο Ν. Πέλλας»
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ”
σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, 11:00π.μ,
Συνεδριακός χώρος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΛΛΑ
Μητροπόλεως 3, Γιαννιτσά

Η ημερίδα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα”, το πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας της καθώς και τις καινοτόμες «καλές πρακτικές»  στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ "SILENT COMMITMENT" SUPPORT GROUP ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ROCK.


Στις 9 Mαρτίου στον πολυχώρο του Κανναβουργείου στην Έδεσσα,
 οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ Silent Commitment ανοίγουν την συναυλία των Uli Jon Roth του θρυλικού κιθαρίστα των Scorpions, του Gus G. κιθαρίστα του Ozzy Osbourne και των Firewind και του Jorn Lande ενός από τους καλύτερους νέους τραγουδιστές στον κόσμο...
Οι Silent Commitment είναι το μοναδικό Ελληνικό συγκρότημα που παίζει support στην περιοδεία τους! Στηρίζουμε με την παρουσία μας την εκδήλωση, έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται κι άλλα τόσο μεγάλα μουσικά γεγονότα στη περιοχή μας...
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Εισιτήρια ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 
στο Hotel Νύμφες
στο BLUE NOTE CAFE και Irish Pub στην Αριδαία,
 Stones Rock Bar Σκύδρα,
 School of Rock στην Έδεσσα,
 Καφέ Παλιό Ρολόι στα Γιαννιτσά.
 Προλάβετε πριν εξαντληθούν!

Uli jon Roth with Scorpion Live at Wacken Festival 2006



Silent Commitment

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.


Οι φίλοι του 45χρονου καρκινοπαθούς από τους Προμάχους, τοποθέτησαν κουτί-κουμπαρά στα γραφεία της ACS Αριδαίας, απέναντι από το παλιό δημαρχείο.
Όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν και μπορούν, παρακαλούνται να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα και όνειρα στον δοκιμαζόμενο νέο και στην οικογένειά του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...