Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτο βίντεο: Γεννήθηκαν αλλά νόμιζαν

 ότι ήταν ακόμη στη κοιλιά της μάνας τους




Απίστευτο βίντεο: Γεννήθηκαν αλλά νόμιζαν ότι ήταν ακόμη στη κοιλιά της μάνας τους
Το απίστευτο βίντεο που θα παρακολουθήσετε δείχνει δυο πράγματα. Αρχικά, πόσο δεμένα είναι μεταξύ τους τα δίδυμα. Και κατά δεύτερον ότι με τις κατάλληλες συνθήκες, τα μωράκια δεν καταλαβαίνουν εάν έχουν γεννηθεί και συνεχίζουν να νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μανούλας τους.

Στο Παρίσι στην μαιευτική κλινική Clinique de la Muette, χρησιμοποιούν μια μέθοδο χαλάρωσης των νεογέννητων που είναι εκπληκτική. Ειδικοί τα παραλαμβάνουν αμέσως μόλις γεννηθούν και τα τοποθετούν σε μια λεκάνη με νερό το οποίο έχει τη θερμοκρασία που ένιωθαν μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, λίγα λεπτά πριν. Επί 15 λεπτά μέσα στο νερό τα χαϊδεύουν και τους κάνουν μασάζ. Τα μωράκια συνεχίζουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μέσα στην κοιλίτσα της μάνας τους, άρα σε ένα γνώριμο για εκείνα περιβάλλον, νιώθουν ασφάλεια, δεν στρεσάρονται και η μετάβαση στην κανονική ζωή επέρχεται ομαλά.
Στο βίντεο θα δείτε πως συμπεριφέρονται τα μωράκια μέσα στην κοιλιά και πόση ασφάλεια νιώθουν. Πάντως να τονίσουμε ότι οι ειδικοί στης κλινικής προειδοποιούν τους γονείς που γεννούν στο σπίτι και που θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, να μην τον επιχειρήσουν, αφού ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τη δουλειά αυτή είναι εξειδικευμένος και γνωρίζει τι πρέπει και πως πρέπει να το κάνει.
Δείτε το πραγματικά εξαιρετικό βίντεο

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΖΕΥΞΙΣ.


Το Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Ικανοποίηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η μετάπτωση στην τηλεφωνία του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ των τηλεφωνικών γραμμών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιαννιτσών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ο υπάλληλος του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη και Επιμορφωτής της Κ.τ.Π. Α.Ε. κ. Δημήτριος Τσουφλίδης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Πέλλας και τον υπεύθυνο κ. Δημήτρη Τούση, καθώς επίσης και τα συνεργεία του Ο.Τ.Ε. για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα την μετάπτωση των τηλεφωνικών γραμμών μίας ακόμη υπηρεσίας στην τηλεφωνία του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών η εναρμόνισή τους με τις σύγχρονες τεχνολογίες αφού η επικοινωνία γίνεται ταχύτερη, ποιοτικότερη και φθηνότερη. Ακόμη, θα ήθελα να αναφέρω και την εγκατάσταση του δικτύου ΜΑΝ (Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών) στο Δήμο Έδεσσας. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και της Κ.τ.Π. Α.Ε. πετύχαμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης του ΜΑΝ της Έδεσσας. Μετά από την θετική αυτή εξέλιξη οι συνδεδεμένοι φορείς θα έχουν ταχύτητα πρόσβασης στα 100Mbps από τα 2Mbps που έχουν τώρα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εγκατάσταση του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ σε μία ακόμη αποκεντρωμένη υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Αναβαθμίζουμε την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, με καινοτόμες δράσεις κάνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των υπαλλήλων ευκολότερη. Η χρήση του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών, με συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων για την Π.Ε. Πέλλας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τα  δημόσια οικονομικά και φυσικά για την κοινωνία. Ευχαριστώ τα στελέχη για την εποικοδομητική τους συνεργασία με γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας. Τέτοιες παρεμβάσεις αποδεικνύουν τη στρατηγική επιλογή της Π.Ε. Πέλλας για ανταποδοτικότητα των πρωτοβουλιών μας και για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος χρησιμοποιώντας τους περιορισμένους πόρους  που διαθέτουμε».

Τέλος, μετά την μετάπτωση των τηλεφωνικών γραμμών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γιαννιτσών στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες προς εξυπηρέτησή τους απαριθμούνται παρακάτω:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΊΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Α/Α
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
1.
2381352303
2.
2381352318
3.
2381352314
4.
2381352319
5.
2381352304
6.
2381352311
7.
2381352329
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Α/Α
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
1.
2381352313
2.
2381352305
3.
2381352312
4.
2381352309
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ
Α/Α
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
1.
2381352324
2.
2381352322
3.
2381352325
4.
2381352326
5.
2381352327
6.
2381352328

ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: "ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ".



Ιορδάνης Τζαμτζής : «Να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Έδεσσας »

Την πρόσληψη προσωπικού για το Μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Έδεσσας ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Άδωνι. 

Ο κ. Τζαμτζής στην αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τονίζει την ανάγκη στελέχωσης με επιπλέον προσωπικό για το Μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Έδεσσας διότι οι διαγνωστικές ανάγκες μιας περιοχής (ευθύνης του Νοσοκομείου Έδεσσας) που αριθμεί περίπου 90.000 κατοίκους καλύπτονται σήμερα με μόλις 6 άτομα. 

Ο Βουλευτής επισημάνει στον Υπουργό ότι η στελέχωση του Μικροβιολογικού τμήματος θα οδηγήσει στην άρτια λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες της περιοχής. 

"ΣΑΒΒΑ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΠΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΩ".

"Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω"... Του Νίκου Μπογιόπουλου
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Ήταν 16 Φεβρουαρίου 1999. Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια. Η Ελλάδα εκείνο το πρωινό ξυπνούσε σαστισμένη. Η είδηση πέρασε από στόμα σε στόμα: Από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα ο Οτσαλάν είχε βρεθεί στα χέρια των Τούρκων! Σαν ηλεκτρικό ρεύμα το αίσθημα της ντροπής χτυπά και κατακλύζει τον ελληνικό λαό. Δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε κύμα οργής…

«Ποιος είναι ο ορισμός που δίνει η κυβέρνησή σας στις έννοιες "φιλότιμο" και "αξιοπρέπεια";». Αυτή ήταν η ερώτηση που τέθηκε την ίδια μέρα στην αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι: Εκείνες τις ώρες η Ελλάδα είχε οδηγηθεί με την υπόθεση Οτσαλάν σε τέτοιον κατήφορο, που τίποτα δε θεωρούνταν δεδομένο. Ούτε ακόμα και το τι σημαίνουν λέξεις όπως «φιλότιμο» και «αξιοπρέπεια»...

Ο Οτσαλάν από τα χέρια της Ελλάδας είχε περάσει στα χέρια της τουρκικής ΜΙΤ. Και τούτο ενώ δύο μήνες πριν, τα 2/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και υπουργοί...), είχαν υπογράψει ψήφισμα με το οποίο καλούσαν τον Οτσαλάν να έρθει στην Ελλάδα για να βρει άσυλο...

Δυο μέρες μετά από την μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων στις τουρκικές φυλακές, ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης εξέδωσε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση για την υπόθεση Οτσαλάν. Είναι αξιοσημείωτο τι επέλεξε να τονίσει σε κείνη την ανακοίνωση ο κύριος Σημίτης. Επέλεξε, μιλώντας για το «κουρδικό ζήτημα», να δηλώσει: «Είμαστε κατά των ένοπλων ανταρσιών και των πράξεων τρομοκρατίας και βίας». Αυτά ήταν τα λόγια του κυρίου Σημίτη, μόλις δύο 24ωρα από την αποκάλυψη της υπόθεσης Οτσαλάν! Ο Οτσαλάν είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων, η εμπλοκή της Ελλάδας ήταν αδιαμφισβήτητη κι αυτός, ο κ.Σημίτης, επέλεγε εκείνη ακριβώς τη στιγμή για να χαρακτηρίσει σαν «ένοπλη ανταρσία», για να καταγγείλει σαν «τρομοκρατία και βία» την πάλη των Κούρδων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους… 

Θα το επαναλάβουμε: Εκείνη η απίστευτη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Σημίτη είχε εκδοθεί τη στιγμή που οι εικόνες του δέσμιου Οτσαλάν έκαναν το γύρο του κόσμου! Η Ελλάδα είχε γίνει διεθνώς «ρεντίκολο». Στο δε εσωτερικό η υπόθεση Οτσαλάν είχε δώσει ευκαιρία σε εθνικιστικούς κύκλους να εγγράφουν μελλοντικές «πατριωτικές» υποθήκες. Κι όμως: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για το κατάντημα στο οποίο είχε οδηγηθεί, αλλά στην ίδια εκείνη ανακοίνωση, ο κ. Σημίτης, που θέλοντας να διασώσει εαυτόν είχε θυσιάσει τρεις υπουργούς (Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πετσάλνικο), καυχιόταν κιόλας ότι: «Κάναμε το χρέος μας με τον καλύτερο τρόπο, απέναντι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της, απέναντι στο κουρδικό ζήτημα και τον ίδιο τον Οτσαλάν»!

Ποια ήταν η εμπλοκή της κυβέρνησης του κ.Σημίτη σε αυτή την ιστορία; Ποια είναι η αλήθεια; Ποια είναι η ειλικρινής εκδοχή; Η εκδοχή της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν παρέδωσε η ίδια τον Οτσαλάν στην Τουρκία, ότι δεν τον κατέδωσε, είτε απευθείας, είτε μέσω των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ή άλλου τρόπου, ότι αυτή η κατάληξη ήταν αποτέλεσμα κάποιου λάθους»; Η’ η εκδοχή που ακουγόταν στα συλλαλητήρια και γραφόταν στις εφημερίδες: Οτι επρόκειτο για μια «κυβέρνηση - καταδότη»…

Αν θα θέλαμε να ανασυνθέσουμε το κλίμα της εποχής, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης Οτσαλάν έγινε από μια κυβέρνηση που είχε ήδη στο ενεργητικό της τα «ευχαριστώ» προς τις ΗΠΑ μετά τα Ίμια. Που υπό το βλέμμα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, της κυρίας Ολμπράιτ, είχε ήδη συνυπογράψει την ελληνοτουρκική συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώριζε «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Που είχε φερθεί με το γνωστό τρόπο στην υπόθεση των «S-300» μετά από απαίτηση των Αμερικανών. Ποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να πιστέψει την εκδοχή της κυβέρνησης την ώρα που ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων;...

Κανένας δεν πίστεψε την κυβέρνηση Σημίτη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λίγο αργότερα ήρθε και η αποκάλυψη της έκθεσης του πρέσβη της Ελλάδας στην Κένυα, όπου καταγράφονταν «χαρτί και καλαμάρι» τα γεγονότα όσον αφορά τη μεταφορά και την παραμονή του Οτσαλάν στην πρεσβεία καθώς και το τέλος που ακολούθησε.

Η έκθεση του πρέσβη ήταν συγκλονιστική. Εκεί, στην έκθεση - ομολογία, έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ποια ήταν η εντολή από την Αθήνα προς την ελληνική πρεσβεία της Κένυας. Η εντολή ήταν σαφής: «Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»! Αυτή ήταν η εντολή. Τον πήγαν στην Κένυα, όπως έλεγαν, για να τον σώσουν. Και τελικά τον «πέταξαν έξω». Αλλά απ ' έξω ήταν οι Τούρκοι...

Όποια και αν θα είναι η αποτίμηση της Ιστορίας για τον Οτσαλάν, όποια κι αν θα είναι η τελική κρίση του κουρδικού λαού για το πρόσωπό του, το γεγονός παραμένει: Από τα χέρια μιας ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Οτσαλάν έπεσε στα χέρια της Τουρκίας. Κι αυτό, ως στιγμιότυπο της – ελληνικής, πια - Ιστορίας, θα αποτελεί εσαεί κηλίδα ντροπής. Για εκείνους (τους «μεγάλους τραγουδιστές» και τις «δεσποινίδες Κατεχάκη») που δια πράξεων ή παραλείψεων πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέλιξη.

* Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΑΔΑΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ.

Ρατσιστικό αμόκ αδαών για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Η άγνοια είναι κακό και επικίνδυνο πράγμα. Από το βράδυ της Κυριακής, διάφοροι Αίλυννες (δανειζόμαστε τη λέξη από τον Π. Χατζηστεφάνου) μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμη και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας. Ο λόγος; Μια φανέλα που φορούσε ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάσης, στο All Star Game του NBDL η οποία έγραφε «Greek Freak Nation», κάτι που από ορισμένους απολύτως αδαείς ερμηνεύτηκε ως… ύβρις προς το ελληνικό έθνος. 

Αυτό βεβαίως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το «Greek Freak» είναι το προσωνύμιο που έχουν προσδώσει οι Αμερικανοί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μεταφράζεται ως… «θαύμα της φύσης» λόγω των αθλητικών του προσόντων και της σπάνιας σωματοδομής του. 

Ο 19χρονος άσος των Μπακς βοήθησε τον αδερφό του λειτουργώντας ως φυσικό εμπόδιο στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL και ο Θανάσης θέλοντας να ευχαριστήσει τον Γιάννη φόρεσε τη φανέλα που ανέφερε «Greek Freak Nation». 

Η λέξη «nation» μπορεί σε πιστή μετάφραση να σημαίνει «Έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation». 

Συνεπώς δεν πρόκειται για καμία προσβολή από πλευράς του Θανάση Αντετοκούνμπο. Τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί κι έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, αισθάνονται Έλληνες και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως στη βραδιά του ντραφτ, όταν πανηγύρισαν την επιλογή του Γιάννη από τους Μπακς κρατώντας μια ελληνική σημαία. 




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΓΕΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Γιατί το βελάκι του ποντικιού γέρνει προς τ' αριστερά;

Θα μπορούσε να δείχνει προς τα επάνω. Σωστά;
   Όμως για κάποιο "περίεργο" λόγο ο δείκτης - ή βελάκι, στην καθομιλουμένη- του ποντικιού, σε όποιο από τα mainstream λειτουργικά εργαζόμαστε εμφανίζεται με μια κλίση 45 μοιρών. Τελικά φαίνεται ότι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που συμβαίνει αυτό:
   Όταν στις 9 Δεκεμβρίου του 1968, παρουσιάστηκε το mouse από τον Douglas Englebart, η ένδειξή του στην οθόνη ήταν όντως ένα βελάκι που έδειχνε προς τα επάνω

Το βελάκι του Mouse, το 1968
Το βελάκι του Mouse, το 1968 
Όταν λίγα χρόνια αργότερα, η XEROX δημιούργησε τον πρώτο υπολογιστή με παραθυρο-κεντρικό interface, το XEROX PARC, (τον "παππού" των Windows, του MacOS κλπ.) που έκανε χρήση του mouse, ο εφευρέτης του έκρινε ότι ήταν ιδιάιτερα δυσδιάκριτο ανάμεσα στο κείμενο αλλά και τον κέρσορα του κειμένου.   Παράλληλα, οι οθόνες της εποχής εκείνης είχαν τόσο χαμηλή ανάλυση, που έκαναν το βελάκι του ποντικιού, δηλαδή την καρδιά της διάδρασης μεταξύ χρήστη και μηχανής, να εξαφανίζεται.  
 Έτσι ο Douglas Englebart, αποφάσισε να του δώσει τη χαρακτηριστική κλίση των 45 μοιρών αριστερά, την οποία μετέπειτα "δανείστηκαν" ο Steve Jobs και ο Bill Gates στα δικά τους λειτουργικά, και η οποία φυσικά διατηρείται ακόμα και σήμερα και δεν φαίνεται ν' αλλάζει σύντομα. Τουλάχιστον όσο υπάρχουν ακόμα συσκευές που χρησιμοποιούν ποντίκι. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/


"ΚΑΥΤΟ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΣΠΡΙΝΓΚΣΤΙΝ, ΝΤΙΛΑΝ, ΡΟΛΙΝΓΚ ΣΤΟΟΥΝΣ, ΠΛΑΣΙΜΠΟ, ΜΑΝΟΥ ΤΣΑΟ ΚΑΙ ΚΑΣΑΜΠΙΑΝ.

Σπρίνγκστιν, Ντίλαν και Στόουνς έρχονται στην Αθήνα

Καυτό μουσικό καλοκαίρι προβλέπεται στην Αθήνα, αφού, μεγάλα ονόματα αναμένεται να κάνουν εμφανίσεις, όπως ο Μπρούς Σπρίνγκστιν, ο Μπομπ Ντίλαν, οι Ρόλλινγκ Στόουνς και ο Μανού Τσάο.
   Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι συναυλίες είναι σχεδόν φιξαρισμένες και απομένουν μόνο οι υπογραφές στα συμβόλαια.
 Το «αφεντικό» αναμένεται στο Terra Vibe στη Μαλακάσα γύρω στο Σεπτέμβριο ενώ οι Rolling Stones τον Ιούνιο.
 Τον Ιούνιο αναμένεται και ο Μπομπ Ντίλαν ενώ τον Ιούλιο στη Μαλακάσα επίσης, ο Μανού Τσάο.
 Ήδη έχουν ανακοινωθεί  τον Αύγουστο οι Placebo και τον Ιούνιο οι Kasabian στην πλατεία Νερού στο Φάληρο. 

ΤΡΙΑ ΜΩΡΑ ΣΥΝ ΕΝΑ "ΔΩΡΟ".

Τρίδυμα και ένα... δώρο -Το έμβρυο που «κρυβόταν» από τους γιατρούς μέχρι τη γέν

Αυτό το κοριτσάκι σίγουρα θα μεγαλουργήσει, παίζοντας κρυφτό σε λίγα χρόνια. Από τη στιγμή που κατάφερε να... κρυφτεί από το γυναικολόγο, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολεύονται να την βρουν τα άλλα παιδάκια.

Η μικρή αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη για την μητέρα της, Κίμπερλι Φάτζετ, αλλά και τους γιατρούς. Η 42χρονη γυναίκα από το Μισισιπί γνώριζε πως κυοφορούσε τρίδυμα και είχε προετοιμάσει τα πάντα για την υποδοχή των τριών μωρών.

Την ώρα του τοκετού με καισαρική τομή, όμως, άκουσε το απίστευτο από τον γιατρό. «Βλέπω κι άλλα πόδια!» της είπε και έμειναν όλοι έκπληκτοι, αφού για κάποιο περίεργο λόγο το τέταρτο μωρό δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στα υπερηχογραφήματα που είχε κάνει η γυναίκα.

«Πώς είναι δυνατόν; Πλάκα κάνει!» σκέφτηκε η γυναίκα, αλλά τελικά άκουσε ένα ακόμη κλάμα μωρού έπειτα από λίγα λεπτά. Τα τέσσερα πανομοιότυπα κοριτσάκια γεννήθηκαν 13 εβδομάδες πρόωρα, για αυτό και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΟΥΣΙ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Κι όμως, το μούσι προστατεύει τους άνδρες και από ασθένειες -Ολα τα μυστικά που κρύβουν οι τρίχες του ανδρικού προσώπου

Μπορεί όλοι οι άνδρες, αυτή την εποχή, να έχουν μούσι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η μόδα δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, Φεύγει και έρχεται ανά περιόδους και για το λόγο αυτό μαζί του έχουν ασχοληθεί διαφόρων ειδών επιστήμονες, στις μελέτες τους: από ψυχολόγους, μέχρι γιατρούς. Ποια είναι, όμως, τα μυστικά που μπορεί να κρύβει αυτό, με βάση τα αποτελέσματα ερευνών;

Το 1997 στο βιβλίο τους «The Handicap Principle», η Ισραηλινή φυσιολόγος Avishag Zahavi και ο εξελικτικός βιολόγος, και σύζυγός της, Amotz Zahavi, κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ένας άντρας με μακρύ μούσι δείχνει ότι νιώθει μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του και τις δυνάμεις του και πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του.

Το 1982, οι βιολόγοι William Hamilton και Marlene Zuk σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με γενειάδες -στην ουσία- διαφημίζουν το υγιές ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Από την πλευρά τους οι δερματολόγοι Valerie Randall και Ebling, διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των τριχών στο σώμα, εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή. Τα γένια των ανδρών μεγαλώνουν κατά 50–60% πιο γρήγορα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με το χειμώνα και αυτό σαν άμυνα του οργανισμού από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αρα, το μούσι προστατεύει την επιδερμίδα από την υπερειώδη ακτινοβολία.

Οσο για την εικόνα στερεότυπο που συνοδεύει τους άνδρες με μούσια περί αγριάδας και επιθετικότητας, αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως μέσω διάφορων ερευνών ψυχολόγων.

Η εικόνα στερεότυπο για κάποιον που έχει μούσι είναι μια: πρόκειται για έναν άγριο και επιθετικό άνδρα. Ισχύει όμως αυτό; Δηλαδή, ο ίδιος άνδρας εάν ξυριστεί θα σταματήσει να είναι επιθετικός; Ο Καναδός ψυχολόγος Paul Vasey μελέτησε τις αντιδράσεις των γυναικών, σε ότι αφορά στα ανδρικά μούσια, και η μελέτη του δημοσιεύτηκε τον περασμένο χρόνο στο περιοδικό, «Behavioral Ecology». Μάλιστα, οι γυναίκες που ερωτήθηκαν σχετικά στις εν λόγω έρευνες κατάταξαν τους άνδρες με το περιποιημένο μούσι, έστω και μπόλικο, στις υψηλές θέσεις της κλίμακας του κοινωνικού status.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΓΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΕΠΕΙΔΗ...ΒΑΡΙΟΤΑΝ.

Παρανοϊκός Κινέζος πήδηξε σε κλουβί με τίγρεις και προσέφερε τον εαυτό του ως τρ

Ενας 27χρονος άνδρας δεν ήταν ικανοποιημένος με την τροπή που είχε πάρει η ζωή του και αποφάσισε να προσφέρει τον εαυτό του ως βορά στις λευκές τίγρεις που φιλοξενούνται σε ζωολογικό κήπο στο Σετσούαν της Κίνας.

Ο Γιάν Τζινχάι παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε βρει καινούρια δουλειά και δήλωνε αρκετά ικανοποιημένος από αυτήν, σύντομα βαρέθηκε και αποφάσισε να πηδήξει μέσα στο κλουβί με τις τίγρεις για να τον φάνε τα σαρκοβόρα αιλουροειδή.

Μάλιστα, τα ζώα ξαφνιάστηκαν περισσότερο και από τους παρευρισκόμενους και στην αρχή τον κοιτούσαν με αμηχανία. Εκείνος, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να κινείται επιθετικά μέσα στο κλουβί για να τις προκαλέσει ώσπου μια αρσενική τον άρπαξε από το λαιμό.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου πυροβόλησαν με ηρεμιστικό το ζώο για να το κοιμίσουν και να σώσουν τον 27χρονο.
Σύμφωνα με την daily mail ο 27χρονος πάσχει από κατάθλιψη, ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι απλά βαριόταν.












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΩΝ ΣΤΗΝ RYANAIR. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

Η Ryanair θέλει να προσλάβει αεροσυνοδούς -Ποια είναι τα κριτήρια

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πρώτες συνεντεύξεις για το προσωπικό καμπίνας (φροντιστές και αεροσυνοδοί) στις πτήσεις της Ryanair στη Θεσσαλονίκη. Οσοι και όσες επιθυμούν να περάσουν από τις συνεντεύξεις θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν αίτηση στην ιστοσελίδα crewlinik.ie. Μέσα σε έξι εβδομάδες η Crew Link θα αναλάβει την εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων της Ryanair στην κομητεία Γουίκλοου.

Ποια πρέπει να είναι τα προφίλ των υποψηφίων

Τα κριτήρια για την επιλογή στελέχωσης του προσωπικού στη Ryanair είναι αυστηρά και τα στάνταρντ είναι υψηλά, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην συνέντευξη φορώντας επίσημο παντελόνι και κοντομάνικο πουκάμισο, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα ως το γόνατο, διαφανές καλσόν και κοντομάνικο πουκάμισο ή μπλούζα. Η εμφάνιση με άλλα ρούχα θα στοιχίσει της ακύρωση της συνέντευξης για μία θέση στη Ryanair.

Χαρακτηριστικό της αυστηρότητας των κριτηρίων στη Ryanair είναι πως οι υποψήφιοι που φέρουν τατουάζ, σε εμφανή σημεία του σώματος τους, ή φορούν τζιν, δεν θα γίνονται δεκτοί. Επίσης, οι υποψήφιοι φροντιστές και οι υποψήφιες αεροσυνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως μεταξύ των κριτηρίων επιλογής είναι το ύψος (από 1,57 και πάνω), η καλή όραση (όχι γυαλιά, μόνο φακοί επαφής), η δυνατότητα κολύμβησης τουλάχιστον 20 μέτρων χωρίς βοήθεια και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας σε γραπτό και προφορικό επίπεδο.


ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΑΒΙΑΝΟ: "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΓΟΜΟΡΡΑ" ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ".

Ρ.Σαβιάνο: Το βιβλίο «Γόμορρα» μού κατέστρεψε τη ζωή
Αφόρητη θεωρεί την πραγματικότητα που  βιώνει ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο 34χρονος Σαβιάνο απέκτησε παγκόσμια φήμη μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Gomorra.

Οι πωλήσεις του βιβλίου του αυτού, με θέμα τη δράση της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιταλία ήδη το 2009, ενώ μεταφράστηκε σε 51 γλώσσες.

Ωστόσο, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, τα αφεντικά της μαφίας τον έθεσαν στο στόχαστρο...

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό το γεγονός πως αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου και εκείνη των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μου» είπε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος.

«Μπορεί κανείς να αναζητεί την αλήθεια, προστατεύοντας όμως περισσότερο τον εαυτό του», πρόσθεσε ο Σαβιάνο στη συνέντευξή του στην El Pais.

«Δεν μπορώ να προγραμματίσω την ζωή μου χωρίς να ζητήσω την άδεια» της αστυνομίας, που τον προστατεύει διαρκώς με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, «ούτε να βγω όποτε θέλω, ούτε να συναναστραφώ τα πρόσωπα που επιθυμώ, χωρίς να πρέπει να τα κρύβω, διότι φοβάμαι αντίποινα. Κάποιες φορές διερωτώμαι αν θα καταλήξω σε ψυχιατρική κλινική» είπε ο ναπολιτάνος Σαβιάνο.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας —ορκισμένος εχθρός της Καμόρας—, πρόσθεσε ότι πλέον «αναγκάζεται να παίρνει ψυχοφάρμακα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν».

Kαι διαπιστώνει: «Αν θέσεις ως κύριο και μοναδικό στόχο στην ζωή σου την αλήθεια, την καταγγελία της, τελικά μετατρέπεσαι σε ένα είδος τέρατος [...] Σε ενδιαφέρει μόνον η επίτευξη του στόχου αυτού».

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ...ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ.

Νέα υπηρεσία προσφέρει επικοινωνία με... πεθαμένους!
Ξεχάστε τις μαγικές μπάλες, τα κεριά, τα μέντιουμ και τις νύχτες με πανσέληνο.
Ένα νέο startup που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του Τεχνολογικού Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) υπόσχεται να σας χαρίσει… «αιώνια ζωή» και εικονική επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο μετά θάνατον!

Η υπηρεσία λέγεται «Eterni.me» και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε… όσοι έχουν αποχωρήσει από το μάταιο τούτο κόσμο, να μπορούν να «επικοινωνούν» με όσους έχουν αφήσει πίσω τους μέσα από τον τάφο τους!

Ανατριχιάσατε;

Διαβάστε παρακάτω, για να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Αρχικά, οι χρήστες θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπηρεσία να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητές τους, όπως για παράδειγμα σε chat logs, social-network accounts, φωτογραφίες και email.

Οι πληροφορίες που θα αντλήσει από όλες αυτές τις πηγές, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πορτρέτο των χρηστών -μετά το θάνατό τους- για να μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους φίλους και τους αγαπημένους τους.

Αυτό το καταφέρνει μέσα από πολύπλοκους αλγόριθμους ψηφιακής νοημοσύνης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα news.discovery.com ο Nic Halverson.

Στη συνέχεια δημιουργεί ένα εικονικό προφίλ, ένα avatar που μιμείται την προσωπικότητα του χρήστη και μπορεί να αλληλεπιδράσει και να προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές σε φίλους και οικείους του, όταν αυτός πεθάνει.

Όσοι αντέχουν στην ιδέα… μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα Boston.com, η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θετική και το «Eterni.me» έχει ήδη δεχτεί πάνω από 36.000 επισκέψεις, ενώ 1.300 τολμηροί χρήστες έκαναν εγγραφή μέσα σε ένα 24ωρο.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ !



Σκόπια- Διάλεξη: Πως οι Σκοπιανοί βρήκαν τις... ρίζες τους στην Νεολιθική Εποχή της Μακεδονίας...

Η "επιστήμη" των Σκοπιανών στην υπηρεσία της προπαγάνδας- με τη συνδρομή της UNESCO...


Το Κέντρο, για την επιστημονική έρευνα και την προώθηση του πολιτισμού, «Αίμος» στα Σκόπια, διοργανώνει διάλεξη στις 20 Φεβρουαρίου,  με θέμα:

«Η Θρησκευτική Συνέχεια στην περιοχή των Σκοπίων από τη Νεολιθική εποχή έως τον 21ο αιώνα» την οποία θα αναπτύξει ο  καθηγητής- αρχαιολόγος Δρ Νίκος Τσαουσίδης , της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων.

Η διάλεξη διοργανώνεται από την UNESCO και τη Λέσχη Αίμος στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοικτά Εκπαιδευτικά Μέσα».

Δείτε τι αναφέρεται από τους διοργανωτές για το θέμα: 
«Τα τελευταία χρόνια στο περιβάλλον μας γίνονται συζητήσεις σχετικά με την ταυτότητα του σύγχρονου «μακεδονικού έθνους», το ερώτημα είναι εάν η ιστορία μας ξενικά από το Μεσαίωνα με τη μετανάστευση των Σλάβων στα Βαλκάνια,  και κατά πόσο μπορεί να συνδέεται με την ιστορία των μεγαλύτερων αρχαίων βαλκανικών λαών.

»Επιπλέον, τα επιχειρήματα αυτών των διλημμάτων που προκύπτουν σε διάφορους τομείς, όπως είναι : η γενετική, η γλώσσα, η πολιτική ιστορία κλπ.

» Η διάλεξη επικεντρώνεται  στο επιχείρημα κάθε μίας από αυτές τις έννοιες, αλλά το επεκτείνει καιαπεικονίζει το μερίδιο της θρησκείας δια μέσου των χιλιετίων στην ατομική και συλλογική ταυτότητα του λαού της περιοχής των Σκοπίων.

»Ο συγγραφέας θα προσπαθήσει να ενοποιήσει με διάφορα παραδείγματα, αποδεικνύοντας ότι ορισμένες μυθικές και θρησκευτικές δομές έχουν συνεχή παρουσία στην περιοχής μας από την προϊστορική εποχή  μέχρι σήμερα σε ένα χρονικό διάστημα 7.000 ετών.

»Υπάρχουν στοιχεία τα οποία είναι υπερ-διαχρονικά, υπερ-πολιτιστικά και υπερ-θρησκευτικά, που μεταβιβάζονται από ένα πολιτισμό στον άλλον, αλλάζοντας μόνο τα επίσημα στοιχεία, καθώς τα ουσιαστικά και διαρκή σύμβολα μπορούν να ανιχνευθούν από αιώνα σε αιώνα και από χιλιετία σε χιλιετία»

1





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

16 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.



16 προτάσεις για τη φορολόγηση  των αγροτών κατέθεσαν 33 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους κ.κ. Υπουργούς  Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη, Εσωτερικών κ. Μιχελάκη Ιωάννη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο. 
Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι 33 Βουλευτές προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τη φορολόγηση των αγροτών προτείνουν τα εξής: 
 «Η υλοποίηση μέσω εγκυκλίων, της νομοθετικής ρύθμισης για την φορολόγηση των αγροτών, λόγω ασαφειών, ελλείψεων  αλλά και κακών χειρισμών, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και τους έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.
  Στόχος πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός πλαισίου απλοποιημένης και λογικής φορολόγησης των αγροτών, και όχι φυσικά η αφαίμαξη τους, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιφέρειας και την κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας.
Πέρα από τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, (μη τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων κλπ), προτείνουμε και ζητούμε τα εξής:


1)Τα ημερομίσθια  του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και        αλιέα, καθώς και των μελών της οικογενείας του που εργάζονται στις  παραπάνω  εργασίες, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ του αγρότη, διότι η προσωπική εργασία τους δεν αμείβεται.

2)      Πρέπει να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, διότι ο αγρότης δεν είναι  επιτηδευματίας , αλλά παραγωγός.

3)      Οι τόκοι δανείων του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα,  που έχει συνάψει και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί, πρέπει να υπολογίζονται στα έξοδα.

4)      Πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα, αποσβέσεις από  την αγορά γης και αγορά πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού.

5)       Στα έξοδα πρέπει να υπολογίζονται τα έξοδα άρδευσης.

6)      Τα έξοδα ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής ή του  ζωικού κεφαλαίου στον ΕΛΓΑ,  πρέπει να συνυπολογίζονται στα έξοδα.

7)      Να εκπίπτουν οι δαπάνες για ασφάλιση του αγρότη και των μελών της οικογενείας του στον ΟΓΑ.

8)       Να μην υπάρχει πλαφόν εξόδων σε πετρέλαια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και
 άλλα αγροεφόδια.

9)  Να οριστεί χαμηλός συντελεστής 13% στην αγορά μηχανημάτων και λοιπών αγροεφοδίων.

10)    Να υπολογίζεται στα έξοδα το σύνολο των λειτουργικών δαπανών.

11)    Να μην συνυπολογίζονται οι ενισχύσεις  στο υπό φορολόγηση εισόδημα.

12)    Οι  ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, το ΙΚΑ ή άλλο ταμείο, οι οποίοι εργάζονται σε αγροτική εργασία, δεν πρέπει να έχουν κρατήσεις για ασφάλεια, διότι είναι ήδη ασφαλισμένοι και δεν πρέπει να πληρώνουν 2ηφορά.

13)   Όταν ο αγρότης είναι κατά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ πιστωτικός, δηλαδή του οφείλει το κράτος, το ποσόν πρέπει να αποδίδεται στον αγρότη και όχι να μετακυλύετε σε επόμενη χρονιά.

14)  Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού
      πετρελαίου.

15)   Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα μετάκλησης αλλοδαπών εργατών, και το εξάμηνο εργασίας να μπορεί να το δουλέψει όλο τον χρόνο, τμηματικά.

16)  Οι αγρότες ή οι ετεροεπαγγελματίες  με τζίρο κάτω από 15000 ευρώ,  πρέπει να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή 5%-6%, ή με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, διότι μέχρι 15000 τζίρο δεν εκπίπτουν οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι αγρότες ή  οι ετεροεπαγγελματίες αυτοί.


                                  Ερωτάσθε κκ Υπουργοί

Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις παραπάνω προτάσεις;

                                   
                              Οι υπογράφοντες βουλευτές

1. Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας 
2. Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων 
3. Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας 
4. Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ν. Ηλείας 
5. Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Ν. Γρεβενών 
6. Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου 
7. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Έβρου 
8. Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Πιερίας 
9. Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Δράμας 
10. Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Καβάλας 
11. Μπασιάκος Ευάγγελος Βουλευτής Ν. Βοιωτίας 
12. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Ν. Φλώρινας 
13. Ταμήλος Μιχάλης Βουλευτής Ν. Τρικάλων 
14. Τζαβάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ηλείας 
15. Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας 
16. Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Ν. Αχαΐας 
17. Λαμπρόπουλος Ιωάννης Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας 
18. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Ν. Καστοριάς 
19. Καρανάσιος Ευθύμιος Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής 
20. Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Ξάνθης 
21. Αραπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών 
22. Μανδρέκα Ασπασία Βουλευτής Ν. Φωκίδας 
23. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ν. Ημαθίας 
24. Στυλιανίδης Ευριπίδης Βουλευτής Ν. Κομοτηνής 
25. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Πιερίας 
26. Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας 
27. Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας 
28. Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης 
29. Βλάχβεης Μενέλαος Βουλευτής Ν. Σερρών 
30. Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδας 
31. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας 
32. Παναγιωτόπουλος Νίκος Βουλευτής Ν. Καβάλας 
33. Κοντογιάννης Γιώργος Βουλευτής Ν. Ηλείας 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Σας παρουσιάζουμε το δελτίο τύπου που μας απέστειλε η ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ για τα έργα συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Αλμωπίας, και αφήνουμε σε σας τα σχόλια για την απουσία των σχεδίων της περιφέρειας, όσον αφορά το ΑΘΛΙΟ οδικό δίκτυο του άξονα Αριδαία-Πρόμαχοι.

Ενημερωτικό Δελτίο
Πληροφορίες: Τσουφλίδης Δημήτριος
Τηλέφωνο: 6945 383938
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
18-2-14

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
Ξεπερνούν τις 800.000,00 € τα έργα συντήρησης και βελτίωσης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου 
Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε οδικά τμήματα όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες 

Σε οδικά τμήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αλμωπίας όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης επέβλεψε τις εργασίες στην επαρχιακή οδό Εξαπλατάνου – Φούστανης, όπου ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα της οδού με ανακατασκευή της ασφάλτου. Πλέον το κομμάτι αυτό είναι πλήρως ανακατασκευασμένο την τελευταία τριετία.

Σύντομα επίσης ολοκληρώνεται το οδικό τμήμα Φούστανης – Θηριόπετρας, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Φούστανης – Αρχαγγέλου, στο ύψος της εισόδου της Θηριόπετρας. Είναι ένα οδικό τμήμα μήκους 250 μέτρων όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα.

Ακόμη, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στον επαρχιακό δρόμο Ριζοχώρι – Φιλώτεια – Φούστανη, ειδικότερα στο οδικό τμήμα Ριζοχώρι – Φιλώτεια μήκους 1.200 μέτρων, μέχρι την είσοδο της τοπικής κοινότητας Φιλώτειας. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σε κακή κατάσταση με πολλά επικίνδυνα σημεία στα οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και ζημιάς στα οχήματα. Στον προγραμματισμό της Π.Ε. Πέλλας περιλαμβάνονται και άλλα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου όπως για παράδειγμα στην Άρνισσα. Οι παρεμβάσεις που προαναφέρθηκαν αφορούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 184.000,00 €.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και το έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού Αριδαίας – Εξαπλατάνου με διαπλάτυνση του οδικού τμήματος, βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα. Τονίζεται επίσης ότι, άμεσα, θα ολοκληρωθεί και η συντήρηση στις στροφές της τοπικής κοινότητας Σωσάνδρας. Όσον αφορά τα σημεία αυτά, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία με αμμοχαλικόστρωση και τις απαραίτητες διαπλατύνσεις. Άλλωστε με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου, το οδικό δίκτυο της ανατολικής Αλμωπίας θα έχει συντηρηθεί στο σύνολό του την τελευταία τριετία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων αυτών ανέρχεται στις 650.000,00 €.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία που υπάρχει με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα οδικά τμήματα όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. «Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας»  ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...