Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΛΑ "ΠΑΡΑΞΕΝΑ" ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


Πολλά επίσημα έγγραφα με περιεχόμενο που σε άλλες εποχές θα έμοιαζε επιστημονικής φαντασίας αποκαλύπτονται τώρα τελευταία. Λες και μας προετοιμάζουν για κάτι. Αυτή τη φορά όχι μέσα από ταινίες του Χόλιγουντ αλλά με έγγραφαπου αλλάζουν τη συμβατική ιστορία. Σα να τους πιέζει ο χρόνος και τα βγάζουν όλα μαζεμένα. Όχι βέβαια πως αυτά που αποκαλύπτουν δεν ήταν γνωστά σε όσους ψάχνονταν με αυτά τα ζητήματα αλλά σίγουρα άλλο να τα λέει ο κάθε τυχαίος που τον βγάζουν άνετα τρελλό κι άλλο να είναι επίσημα έγγραφα/εκθέσεις  που αποχαρακτηρίστηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI)

ΤΟ AL JAZEERA ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ


Σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι …

ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ.ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ VIDEO:



ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα (2)
Δείτε ορισμένες εκπληκτικές και έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε, με την χρήση των παρακάτω gadgets.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ


Top-10 Ενεργειακά Ποτά & τι να προσέξετε
Πολλά ακούμε για τα ενεργειακά ποτά και για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Και να θυμάστε ότι όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο…

ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ?


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ "ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ


Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί έστειλαν μήνυμα με διπλό αποδέκτη

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΑΠΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ


Πανικό προκάλεσε στις αρχές της πολιτείας του Οχάιο η είδηση ότι 56 άγρια ζώα το έσκασαν από ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους.

Ο ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ο Άγγελος ή Αγγελής Γάτσος (1771-1839) ήταν οπλαρχηγός της Ελληνικής επανάστασης του 1821.


Γεννήθηκε στους Σαρακηνούς Αλμωπίας του νομού Πέλλας. Περιγράφεται ως πανύψηλος, ξανθός και δασύτριχος. Ήταν αγράμματος και θεοσεβής, παρόλ' αυτά, ήταν ατρόμητος στις μάχες και ιδιαίτερα ρωμαλέος.
Ο Αγγελής Γάτσος έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επανάστασης, πολεμώντας στη Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα και στηνΠελοπόννησο. Σε νεαρή ηλικία έφυγε από τους Σαρακηνούς και εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Νάουσας, προς αναζήτηση εργασίας.

 Σε ηλικία 20 ετών, κατατάσσεται στο κλέφτικο σώμα του Αναστάσιου Καρατάσου που δρούσε στο Βέρμιο. Οι Οθωμανοί τον επικηρύσσουν και αιχμαλωτίζουν τη γυναίκα του, που καταλήγει να πωλείται ως σκλάβα στη Θεσσαλονίκη.
Το 1822, συμμετείχε στα γεγονότα της Νάουσας με τους Αναστάσιο Καρατάσο, και το Γεώργιο Συρόπουλο. Προσπάθησε να καταλάβει τηΒέροια, επικεφαλής αποσπάσματος, με υπαρχηγούς τους Σιούγκαρα και Ραμαντάνη αλλά μετά την ισχυρή στρατιωτική επέμβαση των Οθωμανών, οι επιχειρήσεις απέτυχαν πλήρως, με αποκορύφωμα την καταστροφή της Νάουσας.
 Κατά την είσοδο του Οθωμανικού στρατού στη Νάουσα, αιχμαλωτίστηκε ο γιος του, Νικόλαος. Μετά την αποτυχία, ο Γάτσος ακολούθησε, ως υπαρχηγός, το σώμα του Καρατάσου στην περιοχή Ασπροποτάμου της Θεσσαλίας, μαζί με τους Κωνσταντίνο Δουμπιώτη, Γ. Συρόπουλο, Τόλιο Λάζο και Κότα. Τον ακολούθησε επίσης, και ο υιοθετημένος (συγγενής του) Μήτσος.

Στις μάχες που διεξήχθησαν, σκοτώθηκε ο αδερφός του Πέτρος, στην Πλάκα Πραμάντων, την 30η Ιουλίου του 1822. 

Ως υπαρχηγός του Καρατάσου πολέμησε στη μάχη του Πέτα ένα μήνα μετά (τον Αύγουστο του 1822) και κατόπιν, επικεφαλής 100 Μακεδόνων, πολέμησε στη μάχη των Δερβενακίων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ο υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη, Φ. Χρυσανθακόπουλος ανέφερε μετά τη μάχη
 "Ο περίφημος καπετάνιος Γάτσος, ων εις τα όπλα εκ γενετής και σύ­ντροφος αχώριστος του Ολύμπου και οι στρατιώτες του Μακεδόνες επολέμησαν εις τα Βασιλικά και τα Δερβενάκια γεwαίως και οι Πελοποννήσιοι ευχαριστήθηκαν πολύ, διότι είδον άνδρας έχοντας ζήλον και εθνισμόν μέγαν".

Το 1823 συμμετέχει στις επιχειρήσεις της Σκιάθου και του Ευρίπου με τους Αν. Καρατάσο και Διαμαντή Νικολάου. Το ίδιο έτος πολέμησε στηνΠελοπόννησο με τους Αν. Καρατάσο, Χατζηχρήστο και Κοντογιάννη, προτάσσωντας άμυνα στον Αιγυπτιακό στρατό. Το 1826 συγκρότησε δικό του σώμα με τους Κ. Δουμπιώτη και Κωνσταντίνο Μπίνο, στον Εύριπο. Το ίδιο έτος, επικεφαλής σώματος 500 ανδρών έδωσε σφοδρές μάχες στην περιοχή της Αταλάντης με τις Οθωμανικές δυνάμεις. Το 1827 συμετείχε στην επιχείρηση κατάληψης του Τρικερίου υπό τον Καρατάσο, μαζί με τους Μπίνο, Μήτρο Λιακόπουλο, Αποστολάρα Βασιλείου (από το Γομάτι Χαλκιδικής) και Γεώργιο Βελέντζα (από τον Αλμυρό).

Το 1830, με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης, κατόρθωσε να απελευθερώσει το γιο του, Νικόλαο, ο οποίος στάλθηκε τελικά από τον Όθωνα, στο Μόναχο για στρατιωτική εκπαίδευση.

 Ο Αγγελής Γάτσος πολέμησε επίσης στο Κομπότι, στην Ύδρα, στο Μεσολόγγι και στην Ακρόπολη. Διακρίθηκε στην Καλαμάτα, όπου το σώμα των Μακεδόνων πέτυχε την πρώτη νίκη των Ελλήνων κατά του Ιμπραήμ.
 Μετά την απελευθέρωση, εγκαταστάθηκε στην Αταλάντη Φθιώτιδας, όπου και πέθανε πάμπτωχος, με τον τιμητικό βαθμό του συνταγματάρχη.
Ο υιοθετημένος του Αγγελή, Μήτσος Γάτσος, έφτασε τελικά, έως το βαθμό του αντιστράτηγου.








ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ





Δεν άντεξαν στις απαράδεκτες συνθήκες μάθησης , κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων ... Αυτή τη στιγμή επικρατεί αναβρασμός στις αίθουσες των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Αριδαίας !

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...