Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Τεράστια επιτυχία του Προμαχιώτη αθλητή του Σ.Δ.Υ. Αλμωπίας Πασχάλη Τούμπη στον "3ο Θεαγένειο Δρόμο" Θάσου

φωτο αρχείου

Τεράστια επιτυχία του ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΥΜΠΗ, 
αθλητή του Σ.Δ.Υ. Αλμωπίας σήμερα στον αγώνα υπεραπόστασης << 3ο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ>> στην όμορφη Θάσο.

ΠΡΩΤΟΣ Έλληνας και ΔΕΥΤΕΡΟΣ στη γενική κατάταξη στο δρόμο των 104χλμ. με 9 ώρες και 45 λεπτά.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Πασχάλη, ΓΙΓΑΝΤΑ και καλή αποκατάσταση!!

Αύριο το πρωί οι απονομές με πολύ φωτογραφικό υλικό!!





φωτο αρχείου

φωτο αρχείου



Γιάννης Σηφάκης : Δρομολογήθηκε από τον Υφυπουργό Δημ. Μπαξεβανάκη η επαναλειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην Αριδαία και εξετάζεται και η ίδρυση και άλλων δομών


Γιάννης Σηφάκης :  Δρομολογήθηκε από τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη ( παλιό συμφοιτητή του βουλευτή) η επαναλειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία καθώς και η προώθηση λύσεων σε σοβαρά θέματα Παιδείας της Πέλλας 
Προχωρά η διαδικασία κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Γιαννιτσών μέσω ΣΔΙΤ μετά από 20 χρόνια λειτουργίας του σε λυόμενες κατασκευές.
Θα εξεταστεί η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα. 
Θα εξεταστεί η ίδρυση ΕΠΑΛ στην Σκύδρα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες ( την μετακίνηση 200 μαθητών από Σκύδρα σε Έδεσσα,  τις πιθανές επιπτώσεις στα ΕΠΑΛ της Έδεσσας από την απομάκρυνση αυτού του αριθμού των μαθητών και την οικονομική δυνατότητα κατασκευής νέου σχολείου). 
 Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν τα δύο αυτά θέματα στο Υπουργείο με στενή δική του παρακολούθηση και σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις.
Μίλησε για πιθανή επανίδρυση του ΟΣΚ και ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου με δεδομένα τα προβλήματα της ΚΤΥΠ. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με την κατασκευή των Νηπιαγωγείων Πετριάς, Προμάχων και 4ου Νηπιαγωγείου Σκύδρας.
Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για μόνιμες προσλήψεις πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών μετά από 11 χρόνια χωρίς προσλήψεις. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Υπουργός μετά το τέλος της σκληρής επιτροπείας στο τέλος του Αυγούστου. 
Ακόμη αναφέρθηκε αναλυτικά στην θετική θεσμική τομή της μαθητείας στο τέλος των σπουδών των Επαγγελματικών Λυκείων σε ιδιωτικές, κυρίως, επιχειρήσεις αλλά και στον Δημόσιο Τομέα. 
Σε Γιαννιτσά και Έδεσσα η μαθητεία προχώρησε ικανοποιητικά, θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσει το επόμενο χρόνο και στην Αριδαία.
Κατά την επίσκεψη του στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στο Άνυδρο Σκύδρας σημείωσε την σημαντική ενίσχυση από την κυβέρνηση της ειδικής αγωγής, τα αποτελέσματα της οποίας είναι , ήδη, πολύ ορατά. 
Όσον αφορά το αίτημα του βουλευτή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για ίδρυση αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών Τμημάτων 2ετούς φοίτησης αποφοίτων ΕΠΑΛ στην Πέλλα ο Υφυπουργός προέτρεψε τον βουλευτή να συνεχίσει την επαφή του με τον Υπουργό για την προώθηση του αιτήματος του.
Στην περιοδεία του ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόταν από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη και τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη καθώς και από τον Πέτρο Γάγγλιου συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. 






Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων στην πόλη της Αριδαίας


ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
- ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ. ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ

Η πόλη της Αριδαίας θα φιλοξενήσει για άλλη μια φορά μία πολύ σημαντική διοργάνωση Άρσης Βαρών. Στις 20-21 και 22 Απριλίου θα διεξαχθούν στη πόλη τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων.
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, ο Δήμος Αλμωπίας με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πολύτιμη είναι η συνεργασία των Εθνικών χορηγών της ΕΟΑΒ: Όμιλος Εταιριών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Cosmote και Bread Factory.
Το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρος Δήμας, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου ενόψει της αυριανής έναρξης. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Λάκης Προκοπίδης, ενώ το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Χουρσόγλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Πρόεδρος της Αριδαίας κ. Γρηγόρης Ταρασίδης και στελέχη της Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν άνω των 250 αθλητών και αθλητριών μαζί με τους προπονητές και συνοδούς τους. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι από την πόλη της Αριδαίας ξεκινά ένας νέος θεσμός διοργάνωσης αγώνων της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων. Η πόλη μας διαθέτει σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις και έχει παράδοση στην επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει εθνικές ομάδες και τις παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια».
Ο κ. Πύρρος Δήμας από την πλευρά του αναφερόμενος στη σημαντική αυτή διοργάνωση, τόνισε ότι η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η Αριδαία είναι το σπίτι της, καθώς έχει μία διαχρονική σημαντική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα και ιδιαίτερα στην Άρση Βαρών και έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν ανάλογες διοργανώσεις.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να είναι όλα έτοιμα.
Για τον Δήμο είναι σημαντικό ότι στη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθεί ένα άξιο τέκνο της Αλμωπίας, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Νίκο Ηλιάδης δίνοντας το όνομα του στην αίθουσα Άρσης Βαρών του ΦΟΑ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.














ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...