Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Αριδαία 27/09/2019 
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/09/2019 εκδήλωση μνήμης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στο Δ.Δ. Εξαπλατάνου που είναι αφιερωμένο στους Σέρβους στρατιωτικούς που πολέμησαν στην περιοχή μας κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στεφάνι κατατέθηκε  από τους: Υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας της Σερβίας κ. Ζόραν Άντιτς, την Γενική Πρόξενο της Σερβικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ντράγκανα Γκλίσιτς, εκπροσώπους των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, απόγονοι των πεσόντων και της πολεμικής και αστυνομικής ακαδημίας της Σερβίας. 
Στο μνημείο τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χ. Μπάτση ο οποίος στον λόγο του ανέφερε:

 Αξιότιμε κύριε υπουργέ, αξιότιμη κυρία Πρόξενε, αξιότιμοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φίλες και φίλοι!
Σήμερα έχουμε την χαρά να σας καλωσορίσουμε στα ιστορικά χώματα της Αλμωπίας μας για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους προγόνους μας που με τους κοινούς αγώνες και την θυσία τους, έναν αιώνα πριν χάραξαν τον δρόμο για την ελευθερία μας!
Αυτούς που έγιναν λαμπρό παράδειγμα για εμάς τους απογόνους που κατοικούν σε αυτή την γωνιά της Μακεδονίας μας!
Θα ήταν περιττό να μιλήσω για τους βαθύτατους δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία. Ιστορική μνήμη, έθιμα και παραδόσεις γίνονται διδαχή για όλους εμάς και τα παιδιά μας για να συνεχίσουμε αυτή την κοινή πορεία που πρέπει να χαράξουμε στον, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, προκλητικό 21ο αιώνα.
Σε έναν αιώνα που βαλλόμαστε από ποικίλα γεγονότα που συνεχώς αμφισβητούν αφενός τις ρίζες μας, αφετέρου την ιστορία μας. Εμείς λοιπόν ως Δήμος Αλμωπίας, σεβόμενοι τους αγώνες των προγόνων μας θα συνεχίσουμε να χαιρετίζουμε κάθε βήμα προόδου που γίνεται προς την κατεύθυνση των κοινών ιδανικών, αλλά και θα εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια βεβήλωσης της ταυτότητάς και της ιστορίας μας. Γνωρίζω καλά, φίλοι μας, ότι και η αδερφή χώρα που λέγεται Σερβία, ιστορικά έζησε δεινά και κακουχίες που δεν την πτόησαν αλλά αντιθέτως τις έδωσαν φτερά για πρόοδο και ευημερία. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ που με ήθος αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε την κάθε πρόκληση.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας εκφράσω για ακόμη μία φορά την τιμή που νιώθω γι’αυτή σας την επίσκεψη. Εύχομαι οι πρόγονοί μας που  δώσανε το αίμα τους ενωμένοι σε αυτά τα χώματα, να μας βλέπουν από ψηλά περήφανοι, όπως ενωμένοι και περήφανοι είμαστε κι εμείς για τις πράξεις τους!

Στην συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου κ. Τραϊανού Κυριάκο, του ΜΣ Μενέλαος Λουντέμης κ. Αραμπατζή Φώτιο και κλείνοντας την εκδήλωση ο υφυπουργός κ. Άντιτς τόνισε στην ομιλία του ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τιμή για την σερβική αντιπροσωπία και τόνισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το συμμαχικό νεκροταφείο της Αριδαίας και το δημαρχιακό μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή. Η σύσκεψη που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για περισσότερες κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον.
Η επίσκεψη της σερβικής αντιπροσωπείας έκλεισε με επίσκεψη στην Λουτρόπολη όπου τα μέλη ξεναγήθηκαν προσωπικά από το Δήμαρχο και μέλη της Δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το τοπικό συμβούλιο του Εξαπλατάνου, τον ΜΣ Μενέλαος Λουντέμης για την φροντίδα του χώρου καθώς και τις κυρίες του χωριού για τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους μας.







Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης του τοιχίου αντιστήριξης και του δρόμου στο Θοδωράκι


Αριδαία 27/09/2019

Αποκατάσταση ζημιών σε δρόμο του Δ.Δ. Θεοδωρακίου


Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης του τοιχίου αντιστήριξης και του δρόμου στο Θοδωράκι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν και τα παιδιά να μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο με ασφαλή τρόπο.
Με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ξεπεράσαμε όλες τις αγκυλώσεις  και τις κωλυσιεργίες αφού η εν λόγω παρέμβαση είχε παρατηθεί στο έλεος της το προηγούμενο διάστημα. 
Χωρίς κούφιες υποσχέσεις και άνευ ουσίας δημοσιεύσεις, αλλά με αίσθημα ευθύνης είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ανακοίνωση της Τ. Κ. Προμάχων για τις ενστάσεις στη Κτηματική Υπηρεσία. (Νέες λίστες).


Έχουν αναρτηθεί και νέες λίστες με ενστάσεις.

Παρακαλώ όσοι κάτοικοι της ΤΚ Προμάχων έχουν κάνει ενστάσεις στη Κτηματική Υπηρεσία όσον αφορά τα αγροτικά τεμάχια, υπάρχουν λίστες στο Κέντρο Νεότητας, ώστε να γίνει έλεγχος με προσοχή γιατί δεν έχουν πατρώνυμα και ΑΦΜ.
Μπορείτε να τα βρείτε μόνο με τον κωδικό της ένστασης που έχετε κάνει.
Έτσι θα μπορείτε να δείτε πότε εκδικάζονται τα αγροτικά σας τεμάχια στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή ημερομηνία και τοποθεσία.
Ευχαριστώ.

Μαρία Γιουρούκη
Πρόεδρος ΤΚ Προμάχων

Κινητές Ιατρικές Μονάδες με δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους Προμάχους.


Οι εξετάσεις αφορούν όλους τους κατοίκους της Αλμωπίας, ανεξαρτήτως του οικισμού που διαμένουν.

Ο Δήμος Αλμωπίας στις 4- 6 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων  τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες από το 2014 παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, με συνολικά 58 αποστολές. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ  σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) και φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.
Το Πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων έχει ως εξής:
-        Παρασκευή 04/10/2019 από 09:00π.μ έως 18:00μ.μ
-        Σάββατο 05/10/2019 από 09:00π.μ έως 18:00μ.μ
-        Κυριακή 06/10/2019 από 09:00π.μ έως 18:00μ.μ
στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων (Ιατρείο Προμάχων).
Όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού παρακαλούμε να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
-        2102447694 (Γραμματεία Κινητών Ιατρικών Μονάδων) από 13:00 έως τις 16:00
-        2384021300 (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αλμωπίας – Κέντρο Κοινότητας) από τις 8:00π.μ έως τις 11:00.
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες επισκέπτονται κάθε μήνα, όλη τη διάρκεια του έτους, νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...