Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ


Βρέθηκε στους Προμάχους το εικονιζόμενο κινητό τηλέφωνο  μάρκας samsung και όποιος το έχασε, μπορεί να το παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο".

Συγχαρητήριο μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Προμάχων στην μαθήτρια Ασαλέα Αλεξάνδρα



Συγχαρητήριο μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Προμάχων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Προμάχων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β τάξης του Γυμνασίου, Ασαλέα Αλεξάνδρα για τη διάκρισή της στο Μαθητικό Διαγωνισμό ποίησης. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο Βιβλιόφιλων Έδεσσας και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Πέλλας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Η μαθήτρια έλαβε τιμητική διάκριση για το ποίημα της «ΕΡΩΣ». και η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.

Γιάννης Σηφάκης : Ξεκινά η μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας


Γιάννης Σηφάκης :  Ξεκινά η μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Έδεσσας 
Δήλωση βουλευτή Γιάννη Σηφάκη : 
«Αισθάνομαι δικαιωμένος.  Η επιμονή και η αποφασιστικότητα στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών φέρνουν αποτελέσματα»
Εκδόθηκαν οι Υπουργικές αποφάσεις των Αν.Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη
 Η κυβέρνηση στηρίξει έμπρακτα την δημόσια υγεία και αντιμετωπίζει αποφασιστικά την διαπλοκή. Μετά πολλά χρόνια αδράνειας και διαπλοκής των προηγούμενων κυβερνήσεων  η σημερινή κυβέρνηση επέλυσε το πρόβλημα της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Να σημειωθεί ότι με επιμονή του βουλευτή αντιμετωπίστηκαν πλείστα όσα γραφειοκρατικά εμπόδια και παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.
 Ακόμη πρέπει να τονιστεί η σημαντική συμβολή του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευθύνης για την προώθηση του θέματος. Η μελέτη για να προχωρήσουν γρήγορα οι εγκρίσεις έγιναν αφιλοκερδώς από τον αείμνηστο Μάνθο Τόλη και τον Σωκράτη Παυλίδη , Μηχανολόγο Μηχανικό με την σύμπραξη του βουλευτή με την ιδιότητα του ως μηχανικού. Ελέγχθηκαν και υπογράφηκαν από μηχανικούς του Δήμου Έδεσσας (μετά από εντολή του δημάρχου Τάκη Γιάννου) και η μελέτη μετά από απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου εγκρίθηκε από τον ΥΠΕάρχη Γιώργο Κύρκο.  
Ο βουλευτής ευχαριστεί τον  Αν. Υπουργό Παύλο Πολάκη για την αποφασιστικότητα του και την άριστη συνεργασία, τον προσωρινό Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Χρήστο Κοντοβίτση και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για την πολύ καλή συνεργασία και άμεση ανταπόκριση τους στην έκδοση των αναγκαίων αποφάσεων.
Το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως με φορέα το Νοσοκομείο Πέλλας και επίβλεψη από τον Δήμο Έδεσσας.
Ο βουλευτής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό και για άλλα θέματα υγείας την Κυριακή 17.04.2016 στην Έδεσσα. 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Το μικρό κοριτσάκι ρωτάει τη μητέρα της :
- Μαμά, πώς εμφανίστηκε η ανθρώπινη φυλή;
Η μητέρα της απάντησε :

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 (COMMUNITY LED LOCAL DEVELOPMENT) ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ-CLLD/LEADER


ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 
(COMMUNITY LED LOCAL DEVELOPMENT)
ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ-CLLD/LEADER
  
 Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού οι προγραμματισμένες συναντήσεις-συνεδριάσεις διαβούλευσης στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την υποβολή προτάσεων της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER –Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020  όπως παρακάτω: 
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ:  ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:  ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
Για την ΑΝ.ΠΕ. 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Θεοδωρίδης Ι. Θεόδωρος
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Ανοίγει ο δρόμος» για αποζημιώσεις πολιτών από πλημμύρες σε τρείς τοπικές κοινότητες του Δήμου Σκύδρας 


Εκδόθηκε η Απόφαση Οριοθέτησης περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2014 σε περιοχές του Δήμου Σκύδρας 


Εκδόθηκε η Απόφαση (ΑΔΑ ΩΡΚΥ4653ΟΞ-ΣΤΒ) με την οποία οριοθετούνται οι περιοχές και χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2014, σε τρείς τοπικές κοινότητες του Δήμου Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει «Η έκδοση της Απόφασης για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής είναι ένα υποστηρικτικό μέτρο για αρκετούς κατοίκους του Δήμου Σκύδρας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2014. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας κατανοούμε την αξία της πρόληψης για την αποφυγή πλημμυρών, αλλά και των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον».  

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις συγκεκριμένες πλημμύρες αναλαμβάνει η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.) στην οποία οι ιδιοκτήτες (ή όλοι οι συνιδιοκτήτες) των κτιρίων που έχουν πληγεί θα πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να τους χορηγηθεί η Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Οι όροι χορήγησης της συνδρομής αναφέρονται στην εν λόγω Απόφαση η οποία έχει δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 674/Β/11-3-2016). 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ



Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στα ύδατα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


Μετά από απόφαση της Θεματικής Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών. 

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η απόφαση έχει περιοχή εφαρμογής στους ποταμούς Λουδία και Εδεσσαίο και όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. μέχρι και την Τρίτη 31 Μαϊου 2016 και ώρα 12:00 π.μ.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν.2040/1992 άρθρο 9, παρ. 2&3, ΦΕΚ Α70/92). 

Για την τήρηση και εφαρμογή της απόφασης αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ



 ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α  εν’ όψη της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας ώστε να μπορέσουμε να τους παρέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.
Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 Απριλίου έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρες 9:00π.μ έως 14:00μ.μ. 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Δήμος Αλμωπίας: Ισόγειο
ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας: Κύπρου 32 (Παλαιό Δημαρχείο)
Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πρώην κτίριο Ένωσης
Παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, σας καλούμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας και με αξιοπρέπεια και σεβασμό να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους συμπολίτες μας, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. 
Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας!
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2384350221 και  2384024772


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ


Συνάντηση στο Διοικητήριο για την οργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη


Συνάντηση με Ποντιακούς και Προσφυγικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την οργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά η πρόσκληση του κ. Θεοδωρίδη:

«Αξιότιμοι Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. των Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

Επικοινωνώ μαζί σας για την έγκαιρη προετοιμασία και άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων με πιθανότερη ημερομηνία εορτασμού την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 στα Γιαννιτσά, έδρα του Δήμου Πέλλας.

Προκειμένου να τιμήσουμε την μνήμη των προγόνων μας και ο εορτασμός να λάβει ένα ιστορικό και παλλαϊκό περιεχόμενο σας προσκαλώ να παρευρεθείτε στη συνάντηση – συζήτηση για τη συνδιοργάνωση του περιεχομένου των επίσημων εκδηλώσεων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων του 5ου ορόφου στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Σας παρακαλώ να προετοιμάσετε τις προτάσεις σας, ώστε μέσα από τη συζήτηση να αποφασιστούν οι δράσεις και εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και αναμένω τη θετική και εποικοδομητική συμβολή σας στον επίσημο εορτασμό.
                                     
Με εκτίμηση,
O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας &
Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη  με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα 
 Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε την Τετάρτη 13.04.2016 ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης για την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Μάρκου Νίκος. 
Συζητήθηκε η κατάσταση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα καθώς και του εξοπλισμού ( αυτοκίνητα κλπ). Από τον βουλευτή ζητήθηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης  με αποσπάσεις αστυνομικών που κατάγονται από την Πέλλα και εργάζονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις καθώς και η μεγαλύτερη ενίσχυση των μονάδων της Πέλλας με περισσότερες μεταθέσεις. Ακόμη η ενίσχυση με κάποια οχήματα.  Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος που κατέθεσε ο βουλευτής επισυνάπτεται.
Ο Υπουργός κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που επιβάλλουν να στέλνει δυνάμεις στον Έβρο, στην Ειδομένη, σε κάποια νησιά και ακόμη να φροντίσει την τήρηση της τάξης στο κέντρο φιλοξενίας στα Γιαννιτσά.
Υποσχέθηκε να συνεννοηθεί με τον Αρχηγό και τον περιφερειακό διευθυντή για την εξεύρεση λύσεων. 
Το υπόμνημα του βουλευτή:

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας
Προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη                     Αθήνα 13.04.2016
κ.Νικόλαο Τόσκα
Κε Υπουργέ, 
Η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα  είναι προφανής εκ του γεγονότος ότι η αναλογία αστυνομικών προς κατοίκους στον Νομό Πέλλας είναι 1:500, ενώ στους γειτονικούς Νομούς είναι το πολύ 1:120 με δυσμενές αποτέλεσμα στην αίσθηση μειωμένου αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Πέλλας.
Ακόμη οι ανάγκες της χώρας οδήγησαν τμήμα της αστυνομικής δύναμης ( παρά την μικρή της δύναμη) να πηγαίνει στον Έβρο και στην Ειδομένη ( εσχάτως και στα νησιά). 
Πρόσφατα έγινε στην περιοχή των Γιαννιτσών κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο οποίο έχουν ταυτοποιηθεί 1028 άτομα. Προγραμματίζεται, δε, και δεύτερο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Έδεσσας.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση απόσπαση στην Πέλλα αστυνομικών που κατάγονται από την Πέλλα και υπηρετούν στην Αθήνα ή αλλού. Κάποιοι εξ αυτών, σε επικοινωνία τους μαζί μου, μου είπαν ότι δέχονται να  μην υπάρξει οποιοδήποτε επιπλέον κόστος για την 3μηνη απόσπαση τους ( και τις ανανεώσεις της) με δεδομένο ότι τα πατρικά τους σπίτια είναι στην Πέλλα.
Ακόμη παρακαλούμε για ικανό αριθμό μεταθέσεων αστυνομικών που θα ενισχύσουν την δύναμη της Πέλλας και την διάθεση 2 τουλάχιστον αυτοκινήτων ( έστω και μεταχειρισμένων)  για τις ανάγκες της αστυνομικής δύναμης.

Προσφορά βιβλίων στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας από την Alpha Bank



4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας – Ξενιτίδειο

Προσφορά βιβλίων στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας από την Alpha Bank

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας - Ξενιτίδειου, ευχαριστούμε θερμά την τράπεζα Alpha Bank και τον Διευθυντή του υποκαταστήματος Αριδαίας Κο Δημοσθένη Βουλγαρίδη για την προσφορά βιβλίων τα οποία μοιράστηκαν σε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, προσφέροντας στους αναγνώστες πολύτιμες συμβουλές και σημαντική υποστήριξη για τη διαχείριση προβλημάτων από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση.  
Τα βιβλία είναι η σειρά «Ακαδημία γονέων» και αφορούν θέματα που απασχολούν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες της εποχής μας.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ / ΤΙΤΛΟΙ
1. Εμμ. Σφακιανάκης – Κ. Σιώμος – Γ. Φλώρος: Εθισμός στο διαδίκτυο
2. Σουζάνα Παντελιάδου: Κοντά στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
3. Αλντό Ναουρί: Όρια στην παιδική παντοδυναμία. Εκπαιδεύοντας σωστά τα παιδιά
4. Άρτεμις Κ. Τσίτσικα : Αντιμετωπίζοντας τον σχολικό εκφοβισμό
5. Χριστίνα Ρούση – Μαρία Ζαφειροπούλου: Διαχείριση των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς
6. Άρτεμις Τσίτσικα – Ορέστης Γιωτάκος: Εφηβεία:  Η πρόκληση της μετάβασης
7. Ορέστης Γιωτάκος: Πέρα από τις ουσίες

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...