Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκληση στον εορτασμό των Αγιών Θεοδώρων στο εξωκκλήσι της Κωνσταντίας Σάββατο 24-02-2018


Σας προσκαλούμε στους εορτασμούς για τους Αγίους Θεοδώρους που θα πραγματοποιηθεί στο ομώνυμο εξωκκλήσι της Κωνσταντίας, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8:00 π.μ.
Αμέσως μετά τη λειτουργία θα ακολουθήσει κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα, που θα επιμεληθούν οι Chef & οι Αρτοζαχαροπλάστες του Δ. ΙΕΚ Αριδαίας.
Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί για να συνδέσουμε την παράδοση με το σήμερα και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας σε περιοχές που δεν είναι ευρύτερα γνωστές!

Χρόνια Πολλά - Καλή Σαρακοστή

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Δ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος



  facebook | iekaridaias
 Ιστότοπος| www.iekaridaias.gr


Παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα έκοψε τη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Με τη συμμετοχή των εργαζομένων των υπηρεσιών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με επικεφαλής την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Περιφερειάρχη και όλους τους φορείς, δήλωσε ικανοποιημένη από τη συνεργασία που έχει με τους εργαζομένους της Π.Ε. Πέλλας και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.
Έπειτα, στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναγνώρισε την μεγάλη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας στα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. τα τελευταία χρόνια, συγχαίροντας, παράλληλα, την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για το έργο που έχει παραχθεί στην Πέλλα, σε συνεργασία με τους τέσσερις Περιφερειακούς Συμβούλους.
Στη συνέχεια, η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά για όλους τους παρευρισκόμενους κόβοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ενώ, η κα. Αντιπεριφερειάρχης χάρισε στον κ. Περιφερειάρχη ένα καλάθι με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πέλλας.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της κυρίας Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην εκδήλωση:
«Θα ήθελα πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας και την εμπιστοσύνη που δείξατε όλοι σας στο πρόσωπό μου, με πρώτο τον Περιφερειάρχη μας κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ένιωσα τη θετική διάθεση για συνεργασία και υλοποίηση έργου, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κάλυψη των τοπικών αναγκών.
Μέσα από τη συνεργασία μας, αγάπησα την Πέλλα και την περιοχή της. Μάλιστα, σε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά πολλούς υπέροχους ανθρώπους, που νοιάζονται για την περιοχή τους και την Ελλάδα γενικότερα. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και κάθε φορά που επιλύεται ένα πρόβλημα ή δρομολογείται η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου, μοιράζομαι μαζί σας την ικανοποίηση για ένα ακόμη θετικό βήμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής που βιώνουμε καθημερινά. Η προσπάθειά σας και ο καθημερινός αγώνας είναι σημαντικά καθώς δίνουν προοπτική και ελπίδα όχι μόνο για το σήμερα, αλλά κυρίως για το μέλλον και τα παιδιά μας. 
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας. Εύχομαι να έχετε υγεία, ψυχική ηρεμία και αποθέματα για δημιουργία, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Οι δυνατότητες της Πέλλας για Ανάπτυξη είναι πάρα πολλές. Με τη δική σας συμβολή έχουμε επιτύχει πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα».

Στην εκδήλωση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Βασίλη Βασιλειάδη, Πέτρο Ζέρζη, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελα παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πάτερ Παντελεήμονας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας και ο Διευθυντής Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας Αστέριος Αντωνίου, οι κ.κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νικόλαος Τσαλικίδης και Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας Αντώνης Παπακώστας, οι Διευθυντές, Προϊστάμενοι και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και ενεργοί πολίτες.





Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΄΄ Η ΠΕΛΛΑ΄΄


   ΚΟΠΗ  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΄΄ Η ΠΕΛΛΑ΄΄
Την Κυριακή 11 Φεβρουάριου 2018 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας, με μια όμορφη και   σεμνή εκδήλωση.
Ο πρόεδρος κ. Δόντσιος Γεώργιος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του  Ομίλου κατόπιν αναφέρθηκε τόσο στη δράση του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε, όσο και στους στόχους για το επόμενο διάστημα, που παρόλο των δυσκολιών της εποχής, καταβάλλονται μέγιστες προσπάθειες για την επίτευξη της υλοποίησής τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :
Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος,
Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ. Πασαλής Χρήστος,
Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης.
Εκπρόσωποι της Ιστορικής Και Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών ¨Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨
Πρόεδρος κ. Κων/νος Κάμτσης, κ. Κων/νος Τσιβρανίδης και κ. Γιώργος Καλιωτάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν πίτες, καφές, κρασί, χυμοί και διάφορα εδέσματα.
Το Δ.Σ. του ΕΟΓ «Η ΠΕΛΛΑ», ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τους εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Δύναμη και Χαρά!
Στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο στο σχολείο τους και να έχουν μια χαρούμενη χρονιά γεμάτη χορούς !!!


                                                          ΜΕ ΤΙΜΗ

                                                            ΤΟ ΔΣ





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...