Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Διαβάστε την εφημερίδα "Τα νέα της Αλμωπίας".












Κοινωνία σε Κίνηση: "Η λογική δεν θα ηττηθεί! Η κοινωνία μας θα συνεχίσει ενωμένη!"


Η 19η Μαϊου είναι ημέρα μνήμης ενός εκ των πιο ειδεχθών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Τα μνημεία της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού αποτελούν αφετηρία σκέψης,  προβληματισμού, παραδειγματισμού και πυξίδα για το μέλλον.

Η απαράδεκτη ενέργεια αμαύρωσης του μνημείου στην Άρνισσα μόνο άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υποκρύπτει απόπειρα διχασμού και πισωγυρίσματος σε εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Σε κάθε περίπτωση η Κοινωνία σε Κίνηση θα σταθεί ενάντια σε κάθε τέτοια προβοκατόρικη προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται.

Ο τόπος μας έχει πετύχει πολλά τα τελευταία 100 χρόνια και τα κεκτημένα αυτά δεν μπορούν να χαριστούν σε κανέναν ευκαιριακό γιατί η εμπιστοσύνη χτίζεται με πολύ κόπο και αγώνα.

Απαιτείται νηφαλιότητα, ομοψυχία και ενεργό ρόλο των συλλόγων και των κατοίκων της  Άρνισσας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ξαναβρεί η περιοχή το βηματισμό της.
Αυτός και μόνο είναι ο δρόμος στον οποίο μπορεί να συμβάλει η Κοινωνία σε Κίνηση.
                                                         ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

"Μάγκες του Γλυκού Νερού". Χρήστος Παππάς-Κρεμμύδας


Μάγκες του Γλυκού Νερού

Μετά την υποβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, σήμανε η ώρα και του περιβάλλοντος. Πρωτοβουλίες που ενώ ξεκινούν για την επίλυση ενός προβλήματος εκδηλώνονται με τέτοια μονόπαντη οπτική και συμπεριφορά που συρρικνώνουν μοιραία τον φυσικό πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει το περιβάλλον, αιώνες τώρα, σ’αυτόν εδώ τον τόπο.

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις σχετικά με το έργο που σχεδιάζεται να εκτελεστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας Π. Εδεσσαίος».  Εξελίξεις που «έτρεξαν» και είναι έτοιμες προς υλοποίηση με την σταδιακή άρση της καραντίνας.
Πρόκειται για έργο που επιδιώκει να εκτελεστεί χωρίς προηγούμενη περιβαλλοντική μελέτη και με τρόπο τρόπο που εγείρει εύλογα ερωτηματικά για την πρόκληση μακροχρόνιων δυσμενών επιπλοκών στο περιβάλλον.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση, σε ομοθυμία σπάνια για την πολιτική ιστορία του τόπου, διεκδικεί να μην τσιμεντοστρωθεί το μεγαλύτερο ποτάμι της πόλης.
Η συμπολίτευση, άραγε, αρκείται σε ψιθύρους και μεμονωμένες φωνές ή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παίρνοντας ξεκάθαρη θέση;
Το περιβαλλοντικό πλέγμα που δημιουργεί το ποτάμι, η υδάτινη αρτηρία που τροφοδοτεί τον περίφημο καταρράκτη μας και δίνει ζωή στο πράσινο που μας αγκαλιάζει, παρασημοφορώντας την Έδεσσα με τον τίτλο της «Πόλης των Νερών», αποτελεί το σημαντικότερο οικοτουριστικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Είναι η βιτρίνα μας. Ο πολλαπλασιαστής ισχύος μας. Το εργαλείο μέσα από το οποίο συντηρούμε την εικόνα μη-αντιγράψιμης ομορφιάς και φυσικού κάλλους με την οποία μας χαρακτηρίζουν, προσελκύουμε τον όποιο τουρισμό και διατηρούμε μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της πόλης. Παράλληλα, το νερό είναι πολύτιμο εργαλείο για τους αγρότες και ακούραστος κτίστης και συντηρητής του γεωλογικού θαύματος του βράχου της Έδεσσας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φυσικός σύμμαχος των δήμων του νομού μας στην προσπάθεια ανάπτυξης, προσπαθώντας να σουλουπώσει την μέχρι σήμερα απουσία έργων της στον Δήμο Έδεσσας, καταφέρνει και καλουπώνει με τσιμέντο το παρόν και το μέλλον της πόλης! Απειλεί, καταχρηστικά, να απαξιώσει τα νερά μας, να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης όπως το γνωρίσαμε για τα επόμενα πολλά χρόνια και να μας κάνει παράδειγμα προς αποφυγή για όλο το πανελλήνιο πηγαίνοντας κόντρα σε πλείστα όσα παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης των περιβαλλοντικά προηγμένων χωρών!

Οι χώρες από-τσιμεντοποιούν όσο και όπου μπορούν, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος, φέρνοντας τους κατοίκους εγγύτερα στην φύση και κάνοντας παρεμβάσεις ουσίας, όπως για παράδειγμα δημιουργία μικρών φυσικών πισινών ή εγκατάσταση μικρής κλίμακας υδροτουρμπινών (να ωραία έργα εάν πραγματικά ενδιαφέρεται η Περιφέρεια), που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.
Η σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη που ονειρευόμαστε, μία πόλη φιλική για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, με υψηλή ποιότητα ζωής, πηγή ενέργειας για τους νέους και πόλο έλξης οικογενειών, είναι μία πόλη με σεβασµό στο περιβάλλον και κυρίως τσιμέντο εκεί που χρειάζεται, στα θεμέλια των οικοδομών και όχι στις κοίτες των ποταμών.
Το ποτάμι είναι περιουσία των πολιτών της Έδεσσας.

Ανακοίνωση από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αλμωπίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας σας ενημερώνει πως στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αλμωπίας (Κ.Δ.Α.Π Αριδαίας), έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα https://kdaparideas.wixsite.com/info.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Δομής, το προσωπικό, τα κριτήρια εγγραφών και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Πληροφορίες στo τηλέφωνο 2384023920, από τις 8:00π.μ. έως 14:00μ.μ.

Δ/νση:Καπετάν Γαρέφη 38


Το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας, λειτουργεί ξανά.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΞEΝΙΤΙΔEΙOΥ ΔΗΜOΤΙΚOΥ ΩΔEΙOΥ AΡΙΔAΙAΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αγαπητοί μας γονείς και σπουδαστές, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας, λειτουργεί ξανά από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 για σπουδαστές άνω των 11 ετών.
Εφαρμόζουμε στους χώρους μας τις οδηγίες για ασφαλή λειτουργία όπως αυτές παρουσιάζονται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες στo τηλέφωνο 2384028736, από τις 12:30π.μ. έως 20:30μ.μ.

Δ/νση: Λεωφόρος Ξενιτίδη 13


Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση που αφορά την κατασκευή των δύο παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, συνολικού μήκους 15,3km.



Έδεσσα,  20-5-2020


ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση που αφορά την κατασκευή των δύο παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, συνολικού μήκους 15,3km.
H διαδικασία των απαλλοτριώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η Εκτιμητική Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 2882/2001 της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αποφασίζει σήμερα 20/5/2020, προκειμένου να καθορίσει την τιμή μονάδας αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο απαλλοτριωμένης έκτασης.
Η καθυστέρηση της συνεδρίασης κατά τρεις μήνες οφείλεται στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω COVID-19.
Η τιμή μονάδας αποζημίωσης γης αναμένεται να κυμανθεί από 2,5 έως 8,5 €/μ2.
Η τιμή των επικειμένων  θα  καθοριστεί από την ίδια Επιτροπή και θα είναι άλλη.
Το γεγονός αυτό, δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Ιορδάνης Τζαμτζή σε δήλωση του τόνισε:
« Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του COVID-19 καθυστέρησε  κατά τρεις μήνες, το έργο και την απόφαση της εκτιμητικής Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 2882/2001 για τον καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης των εκτάσεων που θα απαλλοτριωθούν για την κατασκευή των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, τιμημάτων της Εθνικής Οδού Θες/νίκης –Έδεσσας, σήμερα  η διαδικασία αυτή  ολοκληρώνεται, διαψεύδοντας όσους και όσες υποστήριζαν ότι δεν γίνεται τίποτα και δεν προχωρεί καμιά διαδικασία.
Με μπροστάρη  τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα και την συνεργασία των Βουλευτών και των Δημάρχων της Πέλλας, συνεχίζουμε τις ενέργειες για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ζωής και ανάπτυξης για την  Πέλλα μας.»

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του KKΕ για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
Tην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ. O ευρωβουλευτής του Kόμματος Kώστας Παπαδάκης στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
“Mε διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση της NΔ νομοθέτησε την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on–line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες, με το πρόσχημα της ανάγκης παρακολούθησης μαθημάτων από τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Tο μέτρο αυτό στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία που δεν στηρίζονται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Aνάμεσα σε άλλα, στοχεύουν και στη συνείδηση των σημερινών μαθητών, αυριανών εργαζομένων, στο να “εθίζονται” στην  παρακολούθηση από την εργοδοσία και να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους, στην παράδοση κι επεξεργασία τους από επιχειρηματικούς ομίλους.
Kαθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την ίδια ώρα η εκτεταμένη τηλεργασία στο πλαίσιο της πανδημίας οδήγησε στην ευρεία παρακολούθηση των εργαζομένων με την εργοδοσία να ζητάει ακόμη και την ενεργοποίηση κάμερας κατά τη διάρκειας της εργασίας από το σπίτι. Πρόκειται για την ενιαία πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων που θέτει στο στόχαστρό της λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων με ένταση της καταστολής για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Πώς τοποθετείται στο ότι αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όσο και οι απαραίτητοι όροι για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης, την υπεύθυνη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, μετατρέπεται το μάθημα σε τηλε-ριάλιτι εκθέτοντας σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;”.

19/05/2020                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...