Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας: «Παραδώσαμε ένα σύγχρονο έργο,
χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς υπερβάσεις δουλεύοντας σκληρά και εντατικά όλοι
μαζί»

Στο πλαίσιο μίας λιτής και συμβολικής τελετής εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, οι Δήμαρχοι των υπόλοιπων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας κκ. Γρ. Στάμκος, Γ. Χοΐδης και Δ. Πασόης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μ. Καράμπελα, Άλκ. Νουσηκύρου και Μ. Καραμάνης, εκπρόσωπος του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Η. Τσιαμήτρου (ο ίδιος απουσίασε από την τελετή λόγω εκτάκτου ανάγκης), ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ι. Σόντρας, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιώγας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φ. Γκιούρος, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος του «ΕΥΖΗΝ» κα. Μ. Βλάχου – Κατσάρα, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ κα. Αν. Ιατρίδου – Βλαδίκα, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κα. Αικ. Ζδρού, ο Επιτελάρχης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Π. Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζ. Γιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  Πέλλας Ι. Αποστολάκης, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιότατος κκ. Ιωήλ, παίρνοντας τον λόγο μετά από την τέλεση των εγκαινίων, ευχήθηκε η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου «να γίνει ιατρείο ψυχικών και σωματικών ασθενειών», όπως αναφέρει και η ευχή του ευαγγελίου.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και τις επείγουσες ιατρικές ανάγκες που εξυπηρετεί. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το νέο τριώροφο κτίριο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ (η θεμελίωση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2011), χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ), στεγάζει τα εξωτερικά ιατρεία και τη διοίκηση του Νοσοκομείου και  αποτελεί μία δυναμική, λειτουργική και σύγχρονη αισθητικά κατασκευή η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στη χρήση του ως χώρος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης και εργασίες αρχιτεκτονικής τοπίου για την αρμονική ένταξή του στο υφιστάμενο συγκρότημα.


Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για τη συνεργασία τους, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας που σχεδίασαν και επέβλεψαν την κατασκευή του έργου, τον πρώην Νομάρχη κ. Μιχάλη Καραμάνη για τη συμβολή του στην ένταξη του έργου, τον Ανάδοχο του έργου για την ποιότητα της κατασκευής και όλους όσους συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου χωρίς καθυστερήσεις και υπερβάσεις. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στα έργα της υγείας, καθώς εμπεδώνουν τον κοινωνικό πολιτισμό μας. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στα 63 έργα υποδομών και εξοπλισμού υγείας που ολοκληρώνονται και κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Για μας η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή μεταφράζονται σε έργο ουσίας, ιδιαίτερα σήμερα, στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, όπου οι ανάγκες των συμπολιτών μας για υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη γίνονται πιο κρίσιμες και επιτακτικές. Ο τόπος χρειάζεται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολούθως την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Έδεσσας ο οποίος τόνισε την μεγάλη αναγκαιότητα για το συγκεκριμένο έργο και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός κοινωνικού πολυιατρείου στην Έδεσσα με τη συμβολή της εκκλησίας.   



"ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ".



Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δοθεί παράταση για την έναρξη Τέλους Επιτηδεύματος και να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος με όλα τα θέματα φορολογίας των αγροτών»

«Να δοθεί παράταση για την έναρξη Τέλους Επιτηδεύματος και να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος με όλα τα θέματα φορολογίας των αγροτών» ζήτησε ο  Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από τον  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη στη συνάντηση που είχαν σήμερα. 
Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον κ. Θεοχάρη να δοθεί παράταση για την έναρξη επιτηδεύματος από τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος και να βγει μια νέα συγκεντρωτική εγκύκλιος όπου θα διευκρινίζει όλα τα θέματα φορολόγησης των αγροτών που έχουν δημιουργηθεί με το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, καθώς η εγκύκλιος που βγήκε έχει δημιουργήσει σύγχυση στους αγρότες και τα ερωτήματα παραμένουν. 
Να σημειωθεί ότι η ένταξη πρέπει να γίνει με έναρξη επιτηδεύματος και όχι με βιβλία. 
Ο κ. Θεοχάρης είπε στον Βουλευτή ότι θα βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται παράταση, αλλά όπως τόνισε στον κ. Τζαμτζή θα είναι η τελευταία παράταση που θα δοθεί και θα πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο της παράτασης όλοι οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος. 
Στην συνέχεια ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για επιπλέον  προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία φορολόγησης των αγροτών όπως τα ενοικιαστήρια των χωραφιών, τα ενοικιαστήρια μακροχρόνιας διάρκειας, τα προβλήματα που υπάρχουν με τους φυτοριούχους και το ΚΕΠΥΕΛ, καθώς και θέματα που αφορούν τους ΤΟΕΒ. 
Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον κ. Τζαμτζή ότι για τα ενοικιαστήρια μακροχρόνιας διάρκειας, οι αγρότες θα ξεκινήσουν την διαδικασία μόλις λήξει η χρονική περίοδος του ενοικιαστηρίου. Οι ΤΟΕΒ δεν θα φορολογηθούν και όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα θα τα εξετάσει με μεγάλη προσοχή. 
Ο κ. Τζαμτζής για τα παραπάνω προβλήματα κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα σχετικό υπόμνημα. 

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ. (Edgar Allan Poe).

[Το κοράκι, The Raven, του Edgar Alan Poe]


Το Κοράκι
The Raven
Μετάφραση :
Ηλίας Πολυχρονάκης.
     
ΜΙΑ φορά, τα μεσάνυχτα τα σκοτεινά, αδύναμος και αποκαμωμένος καθώς συλλογιζόμουν,
     
πάνω σε ένα πολύ ασυνήθιστο και περίεργο τόμο απολησμονημένης γνώσης,
     
έγειρα το κεφάλι, ίσα που μ' έπαιρνε ο ύπνος· τότε έξαφνα, έρχεται ένας ανάλαφρος σιγανός χτύπος,
     
όπως όταν κάποιος χτυπάει ευγενικά την πόρτα του δωματίου μου.
  5
«Κάποιος επισκέπτης θα είναι» μουρμούρισα «που χτυπάει την πόρτα του δωματίου μου—
     
Μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω».
 
     
Αχ! Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως ήταν τον ανεμοδαρμένο παγερό Δεκέμβρη,
     
και η κάθε μια ξεχωριστή ξεθρακιασμένη σπίθα άπλώνε βαθμιαία το φάσμα της στο πάτωμα.
     
Ανυπόμονα ευχόμουν να έρθει το αύριο — μάταια είχα γυρέψει να δανειστώ από τα βιβλία μου
10
ένα τρόπο να δοθεί τέλος στη λύπη, την λύπη για την απολεσθείσα Λενόρ
     
την εξαίρετη κι’ απαστράπτουσα κόρη που την αποκαλούν οι άγγελοι Λενόρ —
     
εδώ όμως μένει παντοτινά.χωρίς όνομα να την καλούν.
 
     
Και το μεταξένιο, λυπητερό, αβέβαιο θρόισμα της κάθε μιας βυσσινί κουρτίνας,
     
μου γεννούσε το ρίγος της συγκίνησης, με καταλάμβανε με τέτοιους φανταστικούε τρόμους που δεν τους είχα νοιώσει ποτέ πριν.
15
Έτσι που, τώρα, για να νεκρώσω το δυνατό μου χτυποκάρδι, στάθηκα όρθιος και είπα σα να επαναλάμβανα:
     
«Κάποιος επισκέπτης θα είναι στην θύρα της κάμεράς μου που εκλιπαρεί να εισέλθει.
     
Κάποιος αργοπορημένος επισκέπτης που εκλιπαρεί από την πόρτα του δωματίου μου να εισέλθει.
     
Για αυτό πρόκειται και όχι για κάτι περισσότερο».
 
     
Η ψυχή μου γυρίζοντας στη θέση της ενδυναμώθηκε, και πλέον δεν ήταν σε δισταγμό.
20
«Κύριε» είπα εγώ, «ή Κυρία, ειλικρινά εκλιπαρώ την συγχώρεσή σας,
     
αλλά το γεγονός είναι ότι με πήρε ο ύπνος κι έτσι ανάλαφρο που ήταν το άξαφνο σας χτύπημα,
     
και τόσο υποτονικά που ήρθε το ελαφρύ άξαφνο χτύπημα, ο ανάλαφρος κρότος στη θύρα του δωματίου,
     
που πολύ αμφιβάλλω αν Σας άκουσα» — εδώ ανοίγω διάπλατα την πόρτα —
     
σκοτάδι εκεί και τίποτα άλλο.
 
25
Κοίταξα ερευνητικά, βαθιά μέσα στο σκότάδι εκείνο, μένοντας εμβρόντητος εκεί, για πολύ, νοιώθοντας το δέος,
     
την αμφιβολία, και βλέποντας όνειρα, που κανείς ποτέ θνητός δεν τόλμησε πιο πριν να ονειρευτεί.
     
Όμως τίποτα δεν τάραζε την σιγαλιά, και η ακινησία δεν μου έδινε κάποιο σημείο,
     
και η μόνη λέξη που ακούστηκε εκεί, ήταν η ψιθυριστή λέξη «Λενόρ».
     
Αυτό ψιθύρισα εγώ, και μια ηχώ μου αντιγυρνά ψιθυριστά την λέξη «Λενόρ».
30
Απλώς αυτό και άλλο τίποτα.
 
     
Ξαναγυρίζοντας στην κάμερα, φλεγόταν ολόκληρη η ψυχή μέσα μου
     
και σε μικρό διάστημα άκουσα πάλι ένα ανάλαφρο χτύπο, κάτι δυνατότερο από το προηγούμενο.
     
«Ασφαλώς» είπα εγώ, «ασφαλώς ετούτο είναι στο καφασωτό του παραθύρου μου,
     
ας δω επομένως τι είναι σε εκείνο το σημείο και το μυστήριο αυτό να διερευνήσω—
35
ας νεκρώσω την καρδιά μου μια στιγμή και ας διερευνήσω το μυστήριο αυτό—
     
Ο άνεμος θα είναι και άλλο τίποτα».
 
     
Σε αυτό το σημείο ανοίγω το πατζούρι, όταν, με ένα πολύ φευγαλέο πέταμα και φτεροκόπημα,
     
εκεί μέσα μπήκε ένα μεγαλόπρεπο Κοράκι των παλαιών ευσεβών εποχών.
     
Χωρίς να κάνει βαθιά υπόκλιση, δίχως στιγμή να σταματήσει ή να σταθεί στη θέση του,
40
αλλά υποσκάπτοντας τους καλούς τρόπους, πήγε και κούρνιασε ψηλά στην θύρα της κάμεράς μου-
     
κάθισε ψηλά, πάνω στο μπούστο της Παλλάδας, ακριβώς πάνω από την πόρτα της κάμεράς μου-
     
κούρνιασε ψηλά και κάθισε χωρίς να κάνει τίποτα άλλο.
 
     
Ύστερα, αυτό το πουλί στο μαύρο του εβένου ξεγέλασε την οικτρή μου ψευδαίσθηση να φτάσει σε χαμόγελο,
     
με το βαρύ και άκαμπτο τυπικό της αταραξίας που φορούσε.
45
Του είπα «Μολονότι το λοφίο σου είναι απογυμνωμένο και ξυρισμένο είσαι εσύ, δειλό πάντως δεν είσαι,
     
ειδεχθές, αποτρόπαιο και παλαιό Κοράκι που πλανιέσαι από την όχθη της Νύχτας—
     
για πες μου ποιο είναι το αρχοντικό σου όνομα που σε καλούν στην όχθη της Υποχθόνιας Νύχτας!»
     
«Ποτέ πια», είπε το Κοράκι.
 
     
Πολύ εξεπλάγην από το άκομψο αυτό πουλί, ακούγοντάς το να συνδιαλέγεται τόσο ανεπιτήδευτα,
50
μολονότι η απάντησή του λίγα σήμαινε — μεγάλη συνάφεια δεν είχε.
     
Διότι αναπόφευκτα συμφωνούμε ότι κανένα ζωντανό ανθρώπινο ον
     
ποτέ δεν είχε την ευτυχία να δει ένα τέτοιο πουλί πάνω από την πόρτα της κάμαράς του—
     
είτε επρόκειτο για πουλί, είτε για κτήνος, πάνω στο γλυπτό μπούστο ψηλά στην πόρτα της κάμεράς του,
     
να έχει ένα τέτοιο όνομα όπως το «Ποτέ πια».
 
55
Αλλά το Κοράκι στεκόταν μοναχό σε αυτό το γαλήνιο μπούστο, λέγοντας μονάχα
     
εκείνες τις λέξεις, λες και η ψυχή του ξεχείλιζε με εκείνες τις λέξεις.
     
Τίποτε παραπέρα κατόπιν δεν εκστόμισε, και ούτε ένα πούπουλό του κατόπιν δεν πετάρισε—
     
Ώσπου, μόλις ψιθυρίζοντας, μουρμούρισα: «Κι άλλοι φίλοι μου, από πριν, πάνε, πετάξανε και φύγανε—
     
Σαν θα έρθει το πρωί και τούτο θα με αφήσει, όπως πέταξαν και πάνε οι Ελπίδες μου οι παλιές».
60
Μετά το πουλί είπε, «Ποτέ πια».
 
     
Ξαφνιασμένος με την ακινησία που μόνο η τόσο επιδέξια δοσμένη απάντηση την διέκοπτε,
     
είπα: «Δίχως αμφιβολία, αυτό που εκφέρει είναι το μόνο του εφόδιο και υλικό
     
που γράπωσε από κάποιον δυστυχισμένο αφέντη που η ανηλεής του Kαταστροφή
     
τον ζύγωνε όλο και πιο κοντά, μέχρι που τα τραγούδια του μία μοναδική επωδό να φέρουν,
65
μέχρι που οι θρήνοι της Ελπίδας του να φέρνουνε το μελαγχολικό φορτίο
     
του Ποτέ — Ποτέ πια».
 
     
Αλλά το Κοράκι ακόμη ξεστράτιζε την καταλυπημένη μου ψυχή στο γέλιο,
     
Ευθύς, τσούλησα ένα κάθισμα με μαξιλάρια μπροστά από το πουλί και το μπούστο και την πόρτα.
     
Κατόπιν, βουλιάζοντας πάνω στο βελούδο, επιδόθηκα σε συνδυασμούς της μιας φαντασίωσης με την άλλη,
70
Σκεπτόμενος τι είναι εκείνο το οποίο εννοεί το δυσοίωνο — του παλαιού καιρού— πουλί,70
     
Τι είναι εκείνο το οποίο εννοούσε το ζοφερό, άχαρο, ειδεχθές, πένθιμο και δυσοίωνο —του παλαιού καιρού— πουλί
     
Τι εννοούσε κρώζοντας «Ποτέ πια».
 
     
Έτσι ήμουν καθισμένος, κλεισμένος σε εικασίες, χωρίς να εκφράσω ούτε συλλαβή
     
στο πουλί, του οποίου τα φλογισμένα μάτια τώρα βάζανε φωτιά στα ενδόμυχα της καρδιάς μου·
75
Για ετούτα και για άλλα, καθόμουν κι έκανα εικασίες με το κεφάλι μου αναπαυτικά πλαγιασμένο,75
     
στην βελούδινη επένδυση του μαξιλαριού, όπου έπεφτε χαιρέκακα το φως της λάμπας.
     
Αλλά όμως εκείνης ακριβώς της βελούδινης μενεξεδένιας επένδυσης όπου χαιρέκακα έπεφτε το φως της λάμπας,
     
και που Εκείνη δεν θα πιέσει, αχ, ποτέ πια.
 
     
Κατόπιν μου φάνηκε να πυκνώνει ο αέρας, αρωματιζόμενος από κάποιο αόρατο θυμιατήρι
80
που το έσειε ένα Σεραφείμ και τα βήματά του κουδούνιζαν στο πυκνό δάπεδο.80
     
«Φουκαρά» είπα με φωνή μεγάλη, «ο Θεός έχει προσφέρει σε εσένα — δια μέσω αυτών των αγγέλων, έχει προσφέρει σε εσένα
     
Ανακούφιση — ανακούφιση και νηπενθές από τις αναμνήσεις της Λενόρ!
     
Πίνε, ω, πίνε με γουλιές μεγάλες αυτό το ευγενικό το νηπενθές και ξέχασε αυτήν την απολεσθείσα Λενόρ».
     
«Ποτέ πια», είπε το Κοράκι.
 
85
«Προφήτη!» είπα «το πράγμα του κακού! — προφήτη εντούτοις, μια πουλί μια διάβολος
     
είτε σε στέλνει ο Πειρασμός, ή και αν η θύελλα σε στριφογύρισε και σε έριξε εδώ στην ξηρά,
     
Εγκαταλελειμμένο, απτόητο παρ' όλα αυτά, σε αυτή την έρημη χώρα σε έριξε δεμένο με μάγια —
     
σε αυτό το σπίτι που το στοίχειωσε η Φρίκη - έλα, πες μου, αληθινά, σε παρακαλώ,
     
πες μου πες μου εκλιπαρώ, βρίσκεται κάποιο βάλσαμο παρηγοριάς στα βουνά της Γαλαάδ;»
90
«Ποτέ πια», είπε το Κοράκι.
 
     
«Προφήτη!» είπα «της συμφοράς το πράγμα! - προφήτη εντούτοις, είτε πουλί είτε διάβολος!
     
Στο όνομα του ουρανού που πάνω μας κυρτώνει, στο όνομα του Θεού που και οι δυο μας λατρεύουμε—
     
Λέγε σε ετούτη την ψυχή την φορτωμένη θρήνο, λέγε αν μέσα στην μακρινή Εδέμ,
     
Πρόκειται να σφίξει στην αγκαλιά της μια αγιασμένη κόρη που την αποκαλούν οι άγγελοι Λενόρ-
95
Αν σφίξει μια εξαίρετη και απαστράπτουσα κόρη που την αποκαλούν οι άγγελοι Λενόρ—
     
Αν σφίξει μια εξαίρετη και απαστράπτουσα κόρη που Λενόρ την αποκαλούν οι άγγελοι».
     
«Ποτέ πια», είπε το Κοράκι.
 
     
«Το σύμβολο του αποχωρισμού μας να γίνουνε αυτές οι λέξεις, πουλί ή πνεύμα του κακού!»
     
Με μια στριγκλιά σηκώθηκα, κάνοντας μια κίνηση αναρρίχησης —
100
«Να επιστέψεις στη θύελλα και στην όχθη της Καταχθόνιας Νύχτας!
     
Μαύρο φτερό να μην αφήσεις σαν ενθύμημα του ψεύδους που έχεις πει από την ψυχή σου!
     
Μη μου ταράζεις τη μοναχικότητα! Φύγε απ' το μπούστο πάνω απ' την πόρτα μου!
     
Πάρε το ράμφος σου από τα μύχια της καρδιάς μου, και πάρε τη μορφή σου μακρυά απ' την πόρτα μου!»
     
«Ποτέ πια», είπε το Κοράκι.
 
105
Και του Κορακιού το γρήγορο αθόρυβο πέταγμα δεν ακούγεται, ακίνητο κάθεται, ασάλευτο κάθεται,
     
στο κατάχλομο μπούστο της Παλλάδας, πάνω ακριβώς από την πόρτα της κάμερας
     
και τα μάτια του έχουνε τα πάντα απ' την όψη ενός δαίμονα που ρεμβάζει,
     
και το φως της λάμπας χύνεται απάνω του, ρίχνοντας στο δάπεδο τη σκιά του·
     
και η ψυχή μου, από μέσα από τη σκιά που κινείται και απλώνεται στο πάτωμα,
110
δεν θα ανασηκωθεί — ποτέ πια.


                                      Edgar Allan  Poe                                   


"ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΤΕ".

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.

Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.

Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη,

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας


Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε στάχτη.

Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας.

Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.

(Γ.Σεφέρης).

Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Α.Δ.Α.Κ.Α.



  Η μαχητικότητα  και   η   δυναμική    του   υποψηφίου     Δημάρχου

 Αλμωπίας Ανδρέα  Κ Ο Γ Ι Ο Υ    μου έδωσαν  δύναμη  και ελπίδα 

 για μια καλύτερη Αλμωπία  !

                             Τίποτα δεν αλλάζει μόνο του  !

                                        Ελάτε  να τ' αλλάξουμε μαζί !


                                                                Πρώτα η Αλμωπία !



          Κ Ο Σ Μ Ι Δ Ο Υ      Μαρία 

          Επιχειρηματίας-Υποψήφια δημοτική σύμβουλος  
  με     τον     συνδυασμό

 Α.Δ.Α.Κ.Α  του  υπ. Δημάρχου Αλμωπίας Ανδρέα  Κ Ο Γ Ι Ο Υ   

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΠΟΪΝΓΚ.

Τα πάντα γνωρίζουν οι Αμερικανοί για το χαμένο Μπόινγκ. Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Θέατρο παίζει η αμερικανική μυστική υπηρεσία ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλου του πλανήτη, η διαβόητη NSA, όταν τηρεί σιγή ιχθύος για το τι ακριβώς έχει γίνει με το χαμένο Μπόινγκ των μαλαισιανών πολιτικών αερογραμμών με τους σχεδόν τριακόσιους επιβάτες. Θέατρο παίζει και η αμερικανική κυβέρνηση φυσικά, η οποία έχει ενημερωθεί πλήρως για τα πάντα που αφορούν το αεροπλάνο αυτό, του οποίου η τύχη υποτίθεται ότι αγνοείται. 


Νοτίως της ινδικής υποηπείρου, νοτιότερα των Μαλδίβων Νήσων, βρίσκονται τα νησιά των Βρετανικών Εδαφών του Ινδικού Ωκεανού. Στο νότιο τμήμα αυτού του νησιωτικού συμπλέγματος, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, με τις κοντινότερες ακτές να απέχουν χιλιάδες και χιλιάδες μίλια, βρίσκεται η κολοσσιαίας στρατιωτικής σημασίας αμερικανική αεροναυτική βάση στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία. 

Από τη βάση αυτή οι ΗΠΑ ελέγχουν ολόκληρη τη νότια Ασία από τη Σαουδική Αραβία ως την Ινδία και τη Μαλαισία, τις ανατολικές ακτές όλης της Αφρικής και την Αυστραλία! Από εκεί ξεκινούν με απόλυτη ασφάλεια τα αμερικανικά βομβαρδιστικά για να πλήξουν στόχους σε οποιαδήποτε χώρα της περιοχής που προαναφέραμε, αν αυτό διατάξει η Ουάσιγκτον. Λόγω της τεράστιας στρατιωτικής σημασίας της αμερικανικής βάσης του Ντιέγκο Γκαρσία και της έλλειψης δυνατότητας λειτουργίας επίγειων σταθμών επιτήρησης της περιοχής εκ μέρους των ΗΠΑ, η ηλεκτρονική σάρωση του Ινδικού Ωκεανού από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της NSA είναι απείρως πυκνότερη από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος αδαής, παρατηρώντας έναν απέραντο ωκεανό σχεδόν εντελώς άδειο από νησιά. 

Χωρίς να παριστάνουμε τον ειδικό, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να πετούσε όχι έξι - επτά ώρες, αλλά ούτε ένα λεπτό ένα θηριώδες Μπόινγκ και να μην έχει εντοπιστεί από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της NSA! Οχι σήμερα, αλλά πριν από δέκα και πλέον χρόνια η διακριτική ικανότητα των δορυφόρων κατασκοπείας είναι τόσο μεγάλη ώστε από το Διάστημα μπορούν να διαβάσουν την... πινακίδα κυκλοφορίας οποιουδήποτε αυτοκινήτου κινείται σε οποιονδήποτε δρόμο οποιασδήποτε πόλης ή χωριού της Γης! Είναι απολύτως αδύνατον να πετάξει αεροσκάφος στην περιοχή και να μην είναι πλήρως καταγεγραμμένη ανά δευτερόλεπτο η πτήση του από την NSA. Τα στρατιωτικά μέσα ανίχνευσης ιπτάμενων αντικειμένων δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας που απλώς λαμβάνουν το ειδικό σήμα που εκπέμπει διαρκώς κάθε αεροσκάφος που μεταφέρει επιβάτες για να αποφεύγονται τα ατυχήματα στον αέρα.

Τα στρατιωτικά μέσα κατασκοπείας εντοπίζουν τα αεροσκάφη οπτικά, λόγω αντανάκλασης κυμάτων, από τις θερμικές ανωμαλίες διαφοράς θερμοκρασίας ενός κινητήρα εν λειτουργία με τους -60 βαθμούς θερμοκρασίας του αέρα σε αυτά τα ύψη και με άλλες, πολύ πιο σύγχρονες μεθόδους που αποτελούν κρατικά μυστικά και φυσικά δεν είναι γνωστές στους δημοσιογράφους ή στους επιστήμονες που δεν εργάζονται στις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Αναφέρουμε αυτές τις λεπτομέρειες για να θεμελιώσουμε τον ισχυρισμό μας ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα για την πτήση και την τύχη του μαλαισιανού Μπόινγκ. Γιατί δεν αποκαλύπτουν τι έγινε; Τι προσπαθούν να κρύψουν; Δεν γνωρίζουμε.
Το βέβαιο είναι ότι καλλιεργούν σκοπίμως τη σύγχυση θέτοντας σε κυκλοφορία πληθώρα σεναρίων, τα περισσότερα των οποίων είναι ηλίθια. Μας προξένησε ομολογουμένως πολύ μεγάλη εντύπωση η διοχετευθείσα πληροφορία ότι το μαλαισιανό Μπόινγκ πετούσε έξι - επτά ώρες προς τα δυτικά, πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και ότι είτε ακολούθησε βόρεια διαδρομή προς το Καζακστάν (πράγμα απολύτως αδύνατο χωρίς να εντοπιστεί από την ινδική αεράμυνα), είτε πέταξε σε νότια διαδρομή. Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία. Νότια βρίσκεται η... αμερικανική βάση του Ντιέγκο Γκαρσία!

Αν όντως είχε σημειωθεί οιασδήποτε μορφής αεροπειρατεία στο μαλαισιανό Μπόινγκ και οι αεροπειρατές δεν απαντούσαν στις απαιτήσεις προσδιορισμού της ταυτότητας του αεροσκάφους και επιπλέον ακολουθούσαν πορεία προς τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό προσεγγίζοντας θεωρητικά τον εναέριο χώρο της αμερικανικής βάσης του Ντιέγκο Γκαρσία, η πιθανότερη εκδοχή είναι τραγική: δεν αποκλείεται καθόλου να έχει καταρριφθεί από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη! Η στρατιωτική λογική δεν επιτρέπει ταλαντεύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις!

Δεν είναι δυνατόν πάντως ένα επιβατικό αεροπλάνο να πετάει εκτός πορείας επί έξι ώρες και να μην έχει πλαισιωθεί από πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ ή άλλων χωρών για να δουν τι συμβαίνει και να το αναγκάσουν να προσγειωθεί εκεί που θα του υποδείκνυαν, καταρρίπτοντάς το αδίστακτα αν αρνηθεί να συμμορφωθεί.

 Συνέβη όντως αυτό ή κάτι άλλο;

 Αγνοούμε.





Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΕΤΩΝ 77 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΝΙΚΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Βραζιλιάνος κροίσος 77 ετών υποστηρίζει ότι έχει βρει τη φόρμουλα για να νικήσει το θάνατο [εικόνες]

O Abilio Diniz μπορεί να τρέξει προς τα πίσω, πάνω σε ένα διάδρομο, μέσα στο σκοτάδι. Πού είναι το περίεργο; Είναι 77 χρονών. Ο Βραζιλιάνος εκατομμυριούχος παίζει μποξ και σκουός, σηκώνει βάρη, ενώ μπορεί ακόμη και να...γίνει πατέρας.

Εχει μία 7χρονη κόρη και ένα 3χρονο γιο με τη δεύτερη σύζυγό του, η οποία είναι μόλις 41 ετών. Νεότερη και από τα τέσσερα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο.

3,7 δισ. περιουσία
Ο Diniz έχει καταγράψει όλη του τη σοφία σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Εξυπνα μυστικά για μία πετυχημένη ζωή», το οποίο είναι μπεστ-σέλερ στη Βραζιλία, όπου ο Diniz έχει «χτίσει» μία περιουσία, ύψους 3,5 δισ. δολ., σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Ξεκίνησε ανοίγοντας μία αλυσίδα σούπερ-μάρκετ κι έφθασε να γίνει ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής.

Είμαι αθάνατος
Ο Diniz ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους στο γεγονός ότι – όπως ο ίδιος υποστηρίζει- έχει τελειοποιήσει μία φόρμουλα χάρη στην οποία θα καταφέρει να ξεγελάσει το...θάνατο.
«Πιστεύω ότι είμαι αθάνατος», λέει ο Diniz σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Bloomberg από την υπερσύγχρονη έπαυλή του στο Σάο Πάολο. «Ακόμη κι αν υπάρχει μία πτώση όσον αφορά στη φυσική κατάσταση- λιγότερη δύναμη και λιγότερος μυϊκός τόνος -κερδίζω τόσα πολλά από άποψη εμπειρίας. Αποκτώ τη σοφία της ηλικίας χωρίς τα προβλήματα του γήρατος».

Ποιο είναι το μυστικό του
Η προσέγγιση του Diniz αποτελείται από έξι άξονες, οι οποίοι γίνονται εύκολα κατανοητοί αλλά δύσκολα εφαρμόζονται, ειδικά όταν έχεις κάποια ηλικία: Κάνε καθημερινά επίπονες ασκήσεις γυμναστικής, κάψε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις, περιόρισε χωρίς δισταγμό τις υποχρεώσεις σου, εξερεύνησε τον εσωτερικό ψυχισμό σου, προσευχήσου στο θεό και, πάνω από όλα, διατήρησε το πάθος.
"Αγάπησα έντονα τις γυναίκες στη ζωή μου", λέει. "Κάθε μία την εκάστοτε εποχή".
Ο Diniz εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά. Παραμένει πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ- μάρκετ Pao de Acucar, ενώ πέρυσι αγόρασε πακέτο μετοχών στη BRF SA , τη μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων στη Βραζιλία. Εγινε πρόεδρος της τον Απρίλιο και τον Αύγουστο διόρισε νέο CEO για να προωθήσει την ανάπτυξη.

Ποιος είναι
Αναμφισβήτητα δεν έγινε πλούσιος με το...σταυρό στο χέρι. Εχει αποκληρώσει τέσσερα από τα πέντε παιδιά του από την αυτοκρατορία των σούπερ-μάρκετ, βάζοντας την επιχείρηση πάνω από την οικογένεια, ενώ η ίδια η μητέρα του δεν του μιλάει εδώ και χρόνια. Παραδέχεται επίσης ότι υπέφερε από εκρήξεις οργής για πολλά χρόνια.
«Ημουν ικανός για άσκηση βίας εναντίον ανθρώπων, που με ενοχλούσαν ενώ οδηγούσα», γράφει στο βιβλίο του. «Συνήθιζα να λέω στους φίλους μου ότι δεν θα έβγαζα ποτέ φλας στο δρόμο όταν οδηγούσα, επειδή δεν ήθελα να πω σε κανένα που που θα πήγαινα».
Ο Diniz λέει ότι έκτοτε έχει μαλακώσει. 

















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ. - ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ, ΟΡΓΑΝΑ, ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ!!!



Οργανα, έξαλλοι χοροί και... χαρτούρα. Η κοπή της πρωταχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ρακοσυλλεκτών Ρομά και Βορειοηπειρωτών «Αλληλεγγύη», τα είχε όλα. Και χρυσή λίρα, φυσικά, στην πίτα.

«Δεν είμαστε δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι και πρέπει η κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο άμεσα να δράσει και να μας βοηθήσει με την παραχώρηση δημόσιων ή δημοτικών χώρων με μικρό κόστος για να εργαστούμε αξιοπρεπώς», δήλωσε ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Θύμιος Δημητρίου ο οποίος ασχολείται 25 χρόνια με τον σύλλογο και είναι ο ιδρυτής 25 συλλόγων!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αλέκος Αλαβάνος, ο βουλευτής ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.
















ΠΗΓΗ...http://popaganda.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...