Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

35 ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΚΟΣΜΠΙ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ NEW YORK MAGAZINE

35 γυναίκες-θύματα του Μπιλ Κόσμπι στο εξώφυλλο του New York Magazine [εικόνες]
Οι αποκαλύψεις για τις αμαρτίες του Μπιλ Κόσμπι διαδέχονται η μία την άλλη, με τον διάσημο κωμικό να κατηγορείται για κακοποιήσεις γυναικών.
Μέχρι και σήμερα 46 γυναίκες έλυσαν την σιωπή τους και μίλησαν για την σεξουαλική τους κακοποίηση.
Σε εξώφυλλό του το New York Magazine φιλοξενεί 35 πρόσωπα και μια άδεια καρέκλα, για όσες δεν είχαν το θάρρος να παραστούν. Τίτλος αυτού: Cosby: Οι γυναίκες, μιας ανεπιθύμητης Αδελφότητας.
Η Amanda Demme με μαυρόασπρο καρέ αποτυπώνει εκείνες που τόλμησαν να πουν την αλήθεια, ξορκίζοντας όσο μπορούν το παρελθόν.
Ανάμεσά τους ηθοποιός Beverly Johnson, το supermodel Janice Dickinson και η ηθοποιός του Bill Cosby show, Lily Bernard. 
Barbara Bowman
Janice Dickinson 
Beverly Johnson 


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΠΕΚΡΥΨΕ 1.000 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία δεν κατήγγειλε στην αστυνομία περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, όπως ειπώθηκε σήμερα ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της.
Η Αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στην Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών, η οποία θεσπίστηκε το 2013 εν μέσω καταγγελιών για συστηματικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, έχει ευρεία δικαιοδοσία για να ερευνήσει ανάλογες υποθέσεις σε θρησκευτικές και κοσμικές οργανώσεις.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Άνγκους Στούαρτ, ανώτερος σύμβουλος της Επιτροπής, δήλωσε: Ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι από τους 1.006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την Εκκλησία από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις αρχές.
«Αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά να αποκρύπτει τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τις καταγγέλλει στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες αρχές».
Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στην Αυστραλία υπάρχουν περίπου 68.000 μέλη, σύμφωνα με τον Στούαρτ.
Παρότι η Εκκλησία διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της, είπε ο ίδιος.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση έπειτα από τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πως κάποιες συντάξεις καταβλήθηκαν νωρίτερα λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.
Η ανακοίνωση του υπουργείου:
Εξαιτίας σύγχυσης που προκλήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του Ν.4144/2013/ΦΕΚ88Α, οι συντάξεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας, οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικοκονομικών Δημήτρης Μάρσας δηλωσε πως κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα γίνει η καταβολή των μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων τον Ιούλιο.
Διευκρίνισε πως ορισμένες πιστώσεις σε λογαριασμούς που έγιναν νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο οφείλονται στο γεγονός ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο, και συνεπώς οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν.
Αποτέλεσμα ήταν πολλοί συνταξιούχοι να θεωρήσουν πως ήδη έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η σύνταξή τους.


ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ - ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

- Τι χρώμα έχει η λύπη; Ρώτησε το αστέρι την κερασιά και παραπάτησε στο ξέφτι κάποιου σύννεφου που περνούσε βιαστικά. Δεν άκουσες; Σε ρώτησα, τι χρώμα έχει η λύπη; 
- Έχει το χρώμα που παίρνει η θάλασσα την ώρα που γέρνει ο ήλιος στη αγγαλιά της. Ένα βαθύ άγριο μπλέ.
- Τι χρώμα έχουν τα όνειρα;
- Τα όνειρα; Τα όνειρα έχουν το χρώμα του δειλινού.
- Τί χρώμα έχει η χαρά;
- Το χρώμα του μεσημεριού αστεράκι μου.
- Και η μοναξιά;
- Η μοναξιά έχει χρώμα μενεξεδί.
- Τι όμορφα που είναι τα χρώματα! Θα σου χαρίσω ένα ουράνιο τόξο, να το ρίχνεις επάνω σου όταν κρυώνεις.
- Το αστέρι έκλεισε τα ματια του και ακούμπησε στο φράχτη. Έμεινε κάμποσο εκεί και ξεκουράστηκε.
- Και η αγάπη; Ξέχασα να σε ρωτήσω, τι χρώμα έχει η αγάπη;
- ...Το χρώμα που έχουν τα μάτια του Θεού,απάντησε το δέντρο.
- Τι χρώμα έχει ο έρωτας;
- Ο έρωτας έχει το χρώμα του φεγγαριού, όταν είναι πανσέληνος.
- Έτσι ε; Ο έρωτας έχει το χρώμα του φεγγαριού, είπε τo αστέρι ... Κοίταξε μακριά στο κενό ... Και δάκρυσε ...
Ζω ...
- Δε φοβάσαι που θα πεθάνεις;
- Σήμερα πάντως ζω! Σου σφίγγω τα χέρια, σε κοιτάζω στα μάτια. Μήν αφήνεις ποτέ σου το σήμερα να μαραίνεται. Μην αφήνεις τη ζωή να χάνεται σαν την άμμο μέσα απo τα δάκτυλά σου. Ζήσε. Κατάλαβες; Ζήσε! Μη βάζεις το σήμερα ενέχυρο σ' αυτό που εννοούνε μερικοί μουχλιασμένο Αύριο. Το Σήμερα είναι δικό σου, φίλε. Αγάπησέ το!
Συγχωρώ!
- Δίνε το χέρι σου στον άλλο χωρίς να κρίνεις. Κάνε του λίγο χώρο μέσα σου να ξαποστάσει. Να πιεί μια γουλιά νερό. Σ' αυτό τον κόσμο, παλικάρι, όλοι έχουμε μερίδιο σε όλα. Μερίδιο στη χαρά, στα λάθη στην απόγνωση. Κι εσύ, θα 'ρθουν φορές που θα τα κάνεις θάλασσα στη ζωή σου. Ε! Δε θα σημάνει ποτέ γι' αυτό το τέλος του κόσμου! Εγώ είμαι γέρος, κι ακόμα κάποιες φορές τα κάνω θάλασσα. Δε βγαίνει με συνταγές η ζωή. Aντε στην υγειά σου!
Ελπίζω!
- Μην πικραίνεσαι, είπε. Και βούρκωσε. Είναι όμορφη η ζωή. Πιστεψέ με. Αξίζει να τη ζεί κανείς, έστω κι αν κάποτε γεμίζει πληγές. Σε νιώθω. Λες να μην τα ξέρω όλ' αυτά; Μα να θυμάσαι πάντα, φιλαράκο, πως αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Δε σταματάει πουθενά η ζωή. Μη σε μπερδέψουνε κάτι κακομοίρηδες, που σφίγγουν σαν το παραδοσάκουλο της ψυχής τους. Κι ο άνθρωπος σαν τα δέντρα είναι. Ανθίζει, κάνει καρπούς, μαδάει, και πάλι απο την αρχή. Τωρα έχεις φουρτούνα εσύ, και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Φύλαξέ τα όμως στο μυαλό σου αυτά που ακούς. Δεν σου κάνω το δάσκαλο. Ένας γερο-ξεκούτης είμαι. Μα αυτά τα πράγματα έτσι γίνονται. Το ξέρω καλά. Αν θέλεις να φύγεις, φύγε. Κανείς δεν μπορεί να σε κρατήσει. Προχώρα όρθιος όμως. Έτσι;
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ....
- Aυριο θα 'ναι μια καινούρια μέρα, αγόρι μου. Πλύσου, χτενίσου, ψιθύρισε ένα τραγουδάκι και ξεκίνα. Δεν ξέρω τιποτ' άλλο να σου πω, Έζησα τόσα χρόνια σ'αυτή τη γη. Δεν αρνήθηκα ποτέ τα λάθη μου. Δε γουστάρω τους ανθρώπους που είναι ατσαλάκωτοι. Αξίζει να ζείς μέσα στη γυάλα, απο φόβο μην πληγωθείς; Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Κι όταν τσακίζεσαι, να 'χεις το θάρρος να λές: Με γεια μου με χαρά μου. Φτου κι από την αρχή τώρα. Όχι κακομοιριές και κλαψούρες. Η ζωή είναι όμορφη, παλικάρι μου, μόνο όταν την ζείς. Όταν κυλιέσαι μαζί της. Πότε σε λασπουριές και πότε σε ροδοπέταλα. Κράτα τις αναμνήσεις σου και προχώρα... Μια περιπλάνηση είναι το διάβα μας σ' αυτό το κόσμο. Μια περιπλάνηση ανάμεσα ουρανού και γής. Aντε να πιούμε και το τελευταίο. Έχω να σηκωθώ νωρίς αύριο. Πρέπει να κλαδέψω τις τριανταφυλλιές. Αλλιώς, πώς θα θυμάμαι το χαμόγελο αυτηνής της κακούργας της Μελπομένης;
Ποιός είναι ο δυνατός;
- Ποιός είναι ο δυνατός;  ρώτησε ξαφνικά το δέντρο.
- Αυτός που περπατά μέσα στη νύχτα μόνος του. Κι όμως, φοβάται τόσο το σκοτάδι. Αυτός που περιμένει στην πλαγιά τους λύκους. Κι ας τρέμει σαν το λαγό ακούγοντας τα ουρλιαχτά τους. Αυτός που γλιστράει, που γονατίζει, που γεμίζει λάσπες. Που χώνεται στο θολό ποτάμι ως το λαιμό. Και μια στιγμή, μέσα στο χαλασμό, απλώνει τα παγωμένα χέρια του, κόβει κίτρινες μαργαρίτες και στολίζει τα μαλλιά του. Αυτός είναι ο δυνατός.
Ένα κουκούλι έπεσε κείνη την ώρα στο χώμα κι έσπασε. Μια πολύχρωμη πεταλούδα πήδηξε από μέσα. Ξεδίπλωσε τα φτερά της και πέταξε γύρω από τις μυρτιές. Ύστερα κοντοστάθηκε, κοίταξε μια στιγμή στα μάτια το Θεό, και ψιθύρισε:
- Γειά σου! Τι όμορφος που είναι ο κόσμος σου!
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
«Πρόσεξε μην ξεχάσεις ποτέ πως η ζωή αγαπά αυτούς που την περιμένουν στη γωνία του δρόμου μ' ένα λουλούδι στο χέρι. Μπορεί να γονατίζεις, να σέρνεσαι, να ματώνεις. Ωραία! Δε χάλασε ο κόσμος. Έτσι συμβαίνει με τους ανθρώπους. Έχεις πάντα το καιρό να σηκωθείς. Τ' αγάλματα μόνο δε λυγάνε».
Ονειρεύονται... και ελπίζουν...
- Πες μου ένα χαρούμενο τραγούδι για την ζωή, είπε το δέντρο στ' αστέρι του.
- Το τραγούδι που λέει η καγκελόπορτα, όταν ανοίγει και μπαίνει κάποιος που αγαπάς.
- Δείξε μου ένα ακριβό στολίδι.
- Τα καράβια και τους Ινδιάνους με τα βέλη και τα πολύχρωμα φτερά, που είναι ζωγραφισμένα στους άσπρους τοίχους μιας καμαρούλας.
- Όμορφη βραδιά απόψε. Aκου, πως τραγουδάει το τριζόνι!
Σε λίγο θα βγεί ο Αυγερινός. Σε λίγο θα ξημερώσει. Κοίτα που ξεχάστηκε μια ξελογιασμένη καρδερίνα. Και ξαγρυπνά. Κοιτάζει το φεγγάρι. Και ονειρεύεται...
- Σε λίγο θα ξημερώσει... Κοίτα που ξεχάστηκαν κάποιοι ξελογιασμένοι άνθρωποι. Και ξαγρυπνούν. Κοιτάζουν το φεγγάρι. Κι ονειρεύονται... Ονειρεύονται και ελπίζουν...
_____
    Αλκυόνη Παπαδάκη - "Το χρώμα του Φεγγαριού! "

ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...

Μια φορά κι έναν καιρό τότε που υπήρχαν νεράιδες, μάγισσες, δράκοι και ξωτικά έδωσαν και στα χρώματα ανθρώπινη λαλιά! 
Έτσι μια όμορφη, ανοιξιάτικη μέρα άρχισαν να φιλονικούν για το ποιο απ' όλα είναι το καλύτερο, το πιο χρήσιμο και το πιο αγαπημένο!
Ας μπούμε κρυφά να ακούσουμε τι λένε....
Πράσινο: «Σαφώς και είμαι το καλύτερο χρώμα, γιατί είμαι το σημάδι της ζωής και της ελπίδας.Επιλέχτηκα για την χλόη, τα δέντρα και τα φύλλα. Χωρίς εμένα τα ζώα θα πέθαιναν. Κοιτάξτε λίγο στην επαρχία και θα δείτε ότι είμαι παντού».
Μπλε: «Μην σκέφτεστε μόνο τη γη αλλά κοιτάξτε τον ουρανό και θαυμάστε την θάλασσα. Ο ουρανός δίνει την ειρήνη, την ηρεμία και το νερό την ζωή. Είμαι το χρώμα της σιωπής...!Αντιπροσωπεύω την σκέψη και είμαι απαραίτητο για να υπάρχει εσωτερική γαλήνη και ισορροπία Χωρίς εμένα τίποτα δεν θα ήσασταν».
Κίτρινο: «Μα καλά είστε σοβαροί;; Πως είναι δυνατόν να είστε εσείς οι καλύτεροι αφού είναι φανερό πως εγώ είμαι το καλύτερο και το πιο αγαπημένο χρώμα. Ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια έχουν το χρώμα μου. Φέρνω την χαρά και την ζεστασιά στον κόσμο».
Πορτοκαλί: «Είμαι το χρώμα της υγείας και της δύναμης. Μπορεί να είμαι λιγοστό αλλά εξυπηρετώ τις ανάγκες της ανθρώπινης ζωής. Σκεφτείτε τις βιταμίνες που προσφέρουν τα καρότα, τα πορτοκάλια και το μάγκο. Δείτε τι όμορφη που είναι η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα.Η ομορφιά τους είναι τόσο εντυπωσιακή που γεμίζει ευτυχία και γαλήνη στις ψυχές των ανθρώπων»!
Κόκκινο: «Σας ακούω τόση ώρα και δεν αντέχω να μην μιλήσω....! Μικρά και ασήμαντα χρωματάκια πότε θα καταλάβετε ότι εγώ είμαι ο κυβερνήτης όλων σας! Είμαι το χρώμα που ρέει στις φλέβες όλων των ζωντανών οργανισμών... είμαι η ζωή. Είμαι το χρώμα του κινδύνου, της ανδρείας, του πόθου και της αγάπης! Οι Βασιλιάδες με έχουν επιλέξει γιατί είμαι σημάδι αρχής, φρόνησης και δύναμης! Είμαι το καλύτερο... τελεία και παύλα»!
Μετά την τελευταία δήλωση του κόκκινου τα αίματα άναψαν και τα χρώματα άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται έντονα.
Ξαφνικά τους τρόμαξε μια αστραπή, ακούστηκε μια βροντή και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς.
Τα χρώματα μαζεύτηκαν φοβισμένα σε μια άκρη προσπαθώντας να αποφύγουν τις σταγόνες της βροχής.
Η βροχή οργισμένη άρχισε να φωνάζει στα χρώματα λέγοντας τους: «Ανόητα χρώματα! Γιατί μαλώνετε και προσπαθείτε να αποδείξετε ποιος από εσάς είναι ο καλύτερος;
Δεν ξέρετε ότι ο καθένας από εσάς υπάρχει για έναν ειδικό σκοπό και αυτό σας κάνει μοναδικά και διαφορετικά;; Ενώστε τα χέρια σας και ελάτε σε μένα»!
Τα χρώματα υπάκουσαν στην βροχή και ένωσαν τα χέρια τους.
Η βροχή συνέχισε: «Από τώρα και στο εξής μετά από κάθε βροχή θα ενώνετε τα χέρια σας και θα τεντώνεστε από την μια ως την άλλη άκρη του ουρανού σχηματίζοντας ένα υπέροχο ουράνιο τόξο ως υπενθύμιση ότι όλοι μπορείτε να ζήσετε ειρηνικά. Το ουράνιο τόξο θα είναι σημάδι που θα δίνει ελπίδα για το αύριο».
Και έτσι κάθε φορά που μια καλή βροχή πλένει τον κόσμο ένα ουράνιο τόξο εμφανίζεται στον ουρανό, για να θυμάστε να εκτιμάτε ο ένας τον άλλο!
__________
 ΠΗΓΗ: filumbes.forumotion

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Καθημερινό πρόγραμμα για το τακτικό πλύσιμο όλων των κάδων απορριμμάτων  κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υλοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αλμωπίας. 
Το ειδικό όχημα - πλυντήριο κάδων αναλαμβάνει το πλύσιμο με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των οσμών που εμφανίζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.
Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν σημαντικά και οι δημότες τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. 
Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Μπάτσης καλεί τους πολίτες:
-Να τοποθετούν τα απορρίμματά τους συσκευασμένα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους.
- Οι σακούλες απορριμμάτων πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει στο καπάκι του κάδου να ξανακλείνει ομαλά μετά τη χρήση.
- Τα απορρίμματα από την κουζίνα εστιατορίων, μαγειρείων, καφενείων, ουζερί, ψητοπωλείων, fast food ή κάθε άλλης εκμετάλλευσης δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα που ασκεί δραστηριότητα εστίασης και σίτισης, πριν τοποθετηθούν στους παραπάνω σάκους, πρέπει να έχουν στραγγιστεί επιμελώς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ




Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22/7 στο Δημαρχείο της Αλμωπίας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Γεράνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η σύσκεψη αφορούσε σε θέματα του πρώην Συνδέσμου Καθαριότητας και μέσα από ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που προέκυψαν κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, οπότε και θα υπάρξει από τον Δήμο Αλμωπίας εκτενέστερη και πληρέστερη ενημέρωση για όλα τα θέματα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη της λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου των Λουτρών, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, κατόπιν σχετικής πρότασης της Διοίκησης.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βέσκος, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί άλλη μία δέσμευσή της απέναντι στους πολίτες και την τοπικής μας κοινωνία, που θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της Λουτρόπολης και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Αλμωπίας.
Όπως δήλωσε εισηγούμενος το σχετικό θέμα, αρχικά δεν θα υπάρχει κάποιο αντίτιμο για την είσοδο στο μουσείο και αυτό θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο αφού περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και τεθεί απόλυτα λειτουργικός ο συγκεκριμένος χώρος.

Μετά το τέλος της Συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε αυτοψία στη νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε εντός της Λουτρόπολης, μετά τις ζημιές του προηγούμενου χειμώνα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καθώς επίσης και στους νέους χώρους που δημιουργούνται στο υδροθεραπευτήριο και θα δοθούν προς χρήση το επόμενο διάστημα.




ΡΑΓΔΑΙΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ



Ραγδαία αύξηση του καρκίνου του στόματος και του φάρυγγα  σε άτομα κάτω των 45χρόνων έχουμε τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων του στοματικού καρκίνου  θα μπορούσαν  να είχαν αποφευχθεί, αν οι ασθενείς σταματούσαν το κάπνισμα και το αλκοόλ!
Αυτό αναφέρουν επιστημονικές μελέτες για τον στοματικό καρκίνο που πλήττει παγκοσμίως κάθε χρόνο περισσότερο από 310.000 άτομα  (220.000 άνδρες και 90.000 γυναίκες).
«Η παγκόσμια κοινότητα πληρώνει σε ετήσια βάση βαρύ φόρο σε ανθρώπινο δυναμικό από τον καρκίνο του στόματος»  τονίζει  ο καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ε.Κ.Π.Α και διευθυντής στον «Ευαγγελισμό» κ Νικόλαος Παπαδογεωργάκης, με αφορμή  την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα( 27 Ιουλίου) κατά του καρκίνου του στόματος.
Σύμφωνα με τον κ Παπαδογεωργάκη «η πρώιμη διάγνωση του στοματικού καρκίνου σε αρχικά στάδια είναι καθοριστική για την επιβίωση του ασθενούς. Ο καρκίνος του στόματος σε αρχικά στάδια μπορεί να εξαιρεθεί εύκολα και ριζικά και η πενταετής επιβίωση των ασθενών είναι άνω του 90%. Αντίθετα σε προχωρημένα στάδια με μεταστάσεις στους λεμφαδένες η πενταετής επιβίωση κυμαίνεται σε 10 - 15% των ασθενών».
        ΜΟΡΦΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας έχει περίπου 30 διαφορετικές μορφές. Η μορφή που απαντάται στο 90% των περιπτώσεων είναι το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.
Ο στοματικός καρκίνος εμφανίζεται συνήθως ως:
Ø Ένα ανώδυνο έλκος (πληγή)
Ø Μία άφθα που δεν επουλώνεται με την πάροδο του χρόνου, αντίθετα μεγαλώνει δημιουργώντας προβλήματα στη μάσηση, την ομιλία ή την κατάποση
Ø Μια λευκή πλάκα ή μια κόκκινη περιοχή.
Εντοπίζεται σε συχνά:
Ø Στο κάτω χείλος,
Ø Στη γλώσσα,
Ø Στο έδαφος του στόματος,
Ø Στις παρειές,
Ø Στα ούλα και
Ø Στην υπερώα
Ο καρκίνος αυτός προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, τα τελευταία όμως χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση 6% σε άτομα ηλικίας κάτω των 45χρόνων. Οι άνδρες προσβάλλονται συχνότερα από τις γυναίκες, η αναλογία όμως αυτή τείνει να ανατραπεί.
       ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αιτιοπαθογένεια του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος είναι πολυπαραγοντική και σχετίζεται κυρίως με διαιτητικές και κοινωνικές συνήθειες.
Επίσης και με την κακή  στοματική υγιεινή, όπως χαλασμένα ή αιχμηρά δόντια, παλιές οδοντοστοιχίες ή γέφυρες που τραυματίζουν τα ούλα, τη γλώσσα ή την παρειά.
 Ο συνδυασμός όμως αλκοόλ και καπνού αποτελεί τη συχνότερη αιτία πρόκλησης του στοματικού καρκίνου. Ειδικά στην περίπτωση του καρκίνου του κάτω χείλους, η κύρια αιτία είναι η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ο πιθανός ρόλος άλλων παραγόντων που έχουν ενοχοποιηθεί για τον καρκίνο του στόματος και του στοματοφάρυγγα, όπως των ιών HPV και ιδίως του τύπουHPV 16 βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.
«Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και είναι βαρείς καπνιστές, έχουν 38 φορές περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου από εκείνους που απέχουν από το αλκοόλ και τον καπνό» εξηγεί ο κ Παπαδογεωργάκης και προσθέτει «Αντίθετα, όπως αναφέρεται σε πολλές επιστημονικές μελέτες, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στην ελάττωση της εμφάνισης του στοματικού καρκίνου».
                          ΔΙΑΓΝΩΣΗ  ΚΑΙ   ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο γενικός οδοντίατρος παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του στοματικού καρκίνου καθότι εκείνος είναι που έρχεται σε επαφή με τη στοματική κοιλότητα του ασθενούς. Ο οδοντίατρος είναι επίσης εκείνος που θα καθοδηγήσει τον ασθενή του για μια σωστή αντιμετώπιση και θα τον παρακολουθεί και θα τον φροντίζει πριν και μετά τη θεραπεία. Η διάγνωση τίθεται πάντα με τη λήψη βιοψίας και την ιστολογική εξέταση της βλάβης.
Η θεραπεία του στοματικού καρκίνου είναι κυρίως η χειρουργική αφαίρεση της βλάβης επί υγειών ορίων και συνήθως συνοδεύεται από αφαίρεση των λεμφαδένων στον τράχηλο ανάλογα πάντα με την περίπτωση.
Ο πλέον κατάλληλος για να αντιμετωπίσει το στοματικό καρκίνο είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Εξαιρετικά σημαντικός είναι και ο ρόλος του ογκολογικού συμβουλίου, το οποίο αποφασίζει το είδος της θεραπείας που θα πρέπει να ακολουθηθεί και το αν ο ασθενής θα χρειασθεί μετεγχειρητική ακτινοβολία ή και χημειοθεραπεία.
«Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η πρώιμη διάγνωση και ιδίως η πρόληψη του καρκίνου του στόματος με την αποφυγή των παραγόντων που τον προκαλούν αποτελούν μέχρι και σήμερα την καλύτερη θεραπεία του» καταλήγει ο κ Παπαδεογεωργάκης.
             ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ   ΜΕΤΑΞΥ   ΗΠΕΙΡΩΝ

Η επίπτωση του καρκίνου του στόματος εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ διαφορετικών ηπείρων και χωρών, γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε διαφορετικές συνήθειες έκθεσης σε γνωστούς προδιαθεσικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, σε χώρες της Ασίας, όπως η Ινδία και το Πακιστάν παρατηρούνται υψηλά ποσοστά ακανθοκυτταρικού καρκινώματος του στόματος που οφείλονται στις διαδεδομένες συνήθειες χρήσης προϊόντων καπνού (betel-quid). Στις ΗΠΑ, μόνο για το 2008, καταγράφηκαν 15.250 νέα περιστατικά καρκίνου του στόματος στους άνδρες και 7.650 στις γυναίκες. Στην Ευρώπη επικρατεί ιδιαίτερα έντονη ετερογένεια στην επίπτωση του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος του στόματος, με τα υψηλότερα ποσοστά να έχουν καταγραφεί στη βόρεια Γαλλία (49,4 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άνδρες ετησίως), καθώς και στην Ουγγαρία, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρονται στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αν και τα διαθέσιμα επιδημιολογικά στοιχεία στην Ελλάδα είναι περιορισμένα, έχει παρατηρηθεί μια αυξητική τάση στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος, κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό, αλλά και σε άτομα νεαρής ηλικίας.

ΕΣΚΑΒΑΝ ΓΙΑ ΛΙΡΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ "ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΟΝΕΙΡΟ"



Δημιούργησαν όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων, στο οποίο είχαν τοποθετήσει και σκάλα 

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί, καθώς αναζητούσαν λίρες και κοσμήματα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Καλαμαριάς.
 Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 42 και 34 ετών και μία γυναίκα 66 ετών, οι οποίοι από το φθινόπωρο του 2014 διάνοιξαν την περίφραξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου και έκαναν ανασκαφή, δημιουργώντας όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων, στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ξύλινη σκάλα για να διευκολύνουν την αναζήτηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος. 



Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν νωρίς χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να κάνουν ανασκαφή. Είχαν μαζί τους οικοδομικά εργαλεία, κομπρεσέρ και σχοινί ορειβασίας, τα οποία μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο.
 Μετά τη σύλληψη ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι της 66χρονης γυναίκας στο Πανόραμα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, χάρτες και φωτογραφίες χώρων για την ανεύρεση θησαυρών. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η πληροφόρηση για την ύπαρξη πολύτιμων ευρημάτων ήρθε σε όνειρο της γυναίκας 



Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς αφορά σε προστασία αρχαιοτήτων. 
Η δικογραφία σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί Όπλων καθώς στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Χαλκιδική βρέθηκε περίστροφο αερίου-κρότου φωτοβολίδων, το οποίο κατείχε παράνομα. 





Πηγή: www.lifo.gr

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ" ΕΙΠΕ ΒΕΛΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ

«Η Ελλάδα μου χρωστάει», είπε Βέλγος που πιάστηκε να κλέβει

Βέλγος τουρίστας συνελήφθη να αφαιρεί αντικείμενα από κατάστημα που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων. 

  Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση των Χανίων, μόλις εντοπίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες και συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο Βέλγος έφερε ως δικαιολογία για την αφαίρεση των μικρής αξίας αντικειμένων ότι έκλεβε γιατί η Ελλάδα του χρωστάει και επομένως έχει το δικαίωμα να παίρνει ό,τι θέλει.

 Ο συλληφθείς προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.




ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ - 15 ΝΕΚΡΟΙ



Γυναίκα - καμικάζι πραγματοποίησε σήμερα επίθεση αυτοκτονίας σε κατάμεστη αγορά της πόλης Νταματούρου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, στοιχίζοντας της ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Περίπου 50 άτομα τραυματίστηκαν.

   Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 9.30 πμ τοπική ώρα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και είναι η τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες που φέρουν τη σφραγίδα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε, έξι μέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας με τρεις νεκρούς αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης.
 Νωρίτερα μέσα στο μήνα, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια πόλη, από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε γυναίκα καμικάζι την ώρα που συγκεντρώνονταν πιστοί για να γιορτάσουν την μουσουλμανική γιορτή Ιντ αλ-φιτρ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ



Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην είσοδο ενός ξενοδοχείου, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα.

   «Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείο Jazeera», δήλωσε στο Reuters ο αστυνόμος Νουρ Οσόμπλ. Στο ξενοδοχείο αυτό συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.   Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπός της είπε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
 «Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση», είπε ο σεϊχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, τονίζοντας ότι η Αλ Σαμπάμπ είχε στόχο «εχθρούς», όπως τα μέλη της δύναμης AMISOM της Αφρικανικής Ένωσης και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
 Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα, στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΪΤ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΞΟΔΕΨΕΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕΙΡΕΣ



Μπορεί να μη σε νοιάζει καθόλου και να θεωρείς ότι ο χρόνος που σπαταλάς βλέποντας τηλεοπτικές σειρές στο PopCorn Time ή όπου αλλού επιλέξεις, είναι χρόνος "ποιοτικός" που δεν πήγε τζάμπα.   Μαζί σου!

   Όμως, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια σου θέτω το θέμα ευθέως: αναρωτήθηκες ποτέ πόσο χρόνο από τη ζωή σου έχεις επενδύσει –για να το θέσω ευγενικά- παρακολουθώντας Game of Thrones, Mad Men, Breaking Bad, Lost (για τους βετεράνους), Hannibal ή το πιο πρόσφατο –αριστουργηματικό- Mr. Robot; 

  Αυτό το ξεκάθαρα '1st World Problem' έρχεται να σου λύσει το απίθανο ως σύλληψη και καλοσχεδιασμένο http://tiii.me/ που αποτελεί πόνημα του designer και προγραμματιστή Alex Cican http://alexcican.com/.

   Εκτός από το χασομέρι σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα σε μεμονωμένες σειρές, το tiii.me, υπολογίζει και το συνολικό χρόνο που έχεις αφιερώσει εάν υποβάλλεις περισσότερες από μία σειρές.   Το κερασάκι στην τούρτα; 

  Μπορείς να μοιραστείς με υπερηφάνια το συνολικό χαμένο ή ποιοτικό χρόνο στο Twitter.

   Δοκίμασέ το τώρα και μοιράσου το "σκορ" στα comments! 

  (Δεν θα είχε πλάκα να υπολόγιζε το χρόνο και σε ελληνικά σίριαλ σαν το Ρετιρέ και το Ντόλτσε Βίτα;). 



Πηγή: www.lifo.gr

ΟΝΕΙΡΟ...



Ο Γιώργος ανασηκώνει το κεφάλι του, πετώντας τα μεταξένια σκεπάσματα στο πλάι και με νωθρές κινήσεις, ανακάθεται στο υπέρδιπλο κρεβάτι. Χασμουριέται και σηκώνει ψηλά τα χέρια του τεντώνοντας το κορμί του να σκάσουν οι αρθρώσεις. 
Κλείνει νωχελικά το αιρ κοντίσιον που λειτουργούσε όλη νύχτα και βγάζει προσεκτικά τη "σπασμένη" κάρτα της nova από τον αποκωδικοποιητή, σβήνοντας την τεράστια τηλεόραση plasma.  

 Στην κουζίνα επικρατεί πεδίο μάχης, με τη σύζυγο να παλεύει με τα δυο μικρά θηρία, προσπαθώντας να τα τιθασεύσει και να τα πείσει να φάνε το πλούσιο πρωινό με τα δημητριακά και τους χυμούς.Δυο τρεις γουλιές του αρωματικού Γαλλικού καφέ και μια γερή ρουφηξιά από το Marlboro, και με αγχώδεις κινήσεις, ετοιμάζει τους σάκους των παιδιών για το σχολείο. 
 Η μεγάλη σιδερένια αυλόπορτα κλείνει τρίζοντας πίσω από το ογκώδες οικογενειακό στέισον-βάγκον, ενώ ο μεγαλόσωμος Ντικ, ξεπροβοδίζει την οικογένεια, που αναχωρεί, κουνώντας χαρούμενα την ουρά του σέρνοντας την αλυσίδα, που τον τυλίγει.

 Κατηφορίζοντας τον καλντεριμένιο δρόμο προς το κέντρο του χωριού, χαιρετούν τους φίλους και γνωστούς, που όλοι σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια, κινούνται με βιαστικά βήματα για τις δουλειές τους.
 Στη μεγάλη στάση με τα πλεξιγκλάς συνωστίζονται πολλές γυναίκες, φορώντας άσπρες στολές, κρατώντας παραμάσχαλα σάκους και τσάντες. Περιμένουν το λεωφορείο, που θα τις μεταφέρει στα εργοστάσια κονσερβοποιίας, μεσούντος του καλοκαιριού, μιας και η παραγωγή φέτος είναι πλούσια. 
Στο βάθος διακρίνονται τρία λεωφορεία να ανεβαίνουν αγκομαχώντας προς τη στάση. Μπορείς να διαβάσεις τα logo  των εταιρειών: ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,KRONOS, XENIA, EKOP.

 Λίγα μέτρα παρακάτω μια μεγάλη ομάδα αντρών, ντυμένοι με ρούχα και φόρμες εργασίας, καπνίζουν αρειμανίως τσιγάρα, και έχοντας κάνει δυο τρία πηγαδάκια, συζητούν μεγαλόφωνα για τη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Κάποιοι άλλοι έχουν βάλει στο κέντρο τον μπάρμπα Πέτρο και κάνουν καζούρα με τις γαργαλιστικές σεξουαλικές του εξιστορήσεις. Περιμένουν όλοι τους τα οχήματα του δασαρχείου, που θα τους μεταφέρει στα βουνά της περιοχής, όπου εργάζονται στα "τεχνικά έργα". Μπορείς να μετρήσεις περισσότερους από πενήντα εργάτες.  
Κατηφορίζοντας προς την "κάτω στάση", συναντούν άλλο ένα μεγάλο μπουλούκι από γυναίκες, ο Γιώργος τις υπολόγισε 70-80, που περιμένουν κι αυτές το λεωφορείο για το εργοστάσιο του Θωμαίδη, μια τεράστια βιομηχανία επεξεργασίας ρούχων της περιοχής, που "ταΐζει" πολλές οικογένειες της επαρχίας.

 Στο δρόμο προς την πόλη, λίγο έξω από το χωριό, μια πολύβουη αλυσίδα από κάθε λογής μηχανάκια και παπάκια, που τα οδηγούν νεαρά παιδιά, αναστατώνουν τον τόπο με τις σούζες και τις ξεχαρβαλωμένες εξατμίσεις. Κατευθύνονται όλοι προς τις δεκάδες βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου, που είναι διάσπαρτες στην περιοχή και λόγω φόρτου εργασίας προσφέρουν δουλειά-χαρτζιλίκι σε όποιον επιθυμεί. Το καλοκαίρι είναι στα φόρτε του και οι παραγγελίες υπέρογκες για τελάρα, παλέτες και τακίμια.
   
 Αφήνοντας πίσω την κατοικημένη περιοχή και διασχίζοντας τον κάμπο, ο Γιώργος μπορεί να διακρίνει πίσω από τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου, πάμπολλες σκυμμένες φιγούρες διάσπαρτες στα καπνοχώραφα της περιοχής. Άνδρες γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδάκια φορώντας ελαφριά πουκάμισα, με μαυρισμένα χέρια συλλέγουν το πολύτιμα καπνόφυλλα, τινάζοντας κάθε τόσο τις ρίζες των φυτών, για να φύγει η πρωινή υγρασία από πάνω τους. Κάποιος ξερακιανός άντρας, φορώντας ψηλές μαύρες γαλότσες, κρατώντας μια μεγάλη τσάπα στον αριστερό του ώμο, κατευθύνεται προς την κεντρική πομόνα, για να πάρει το νερό να ποτίσει τα καλαμπόκια του.
 Ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά προς τα πίσω, στις ράχες του ψηλού βουνού, στα "Γράμματα" και στη "Μπάϊνα", παρατηρεί κοπάδια από αιγοπρόβατα και γελάδες, που συμπληρώνουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, σαν σκακιέρα στο καταπράσινο τοπίο.
 Τεράστια τετραξονικά φορτηγά γράφοντας στις καμπίνες τους ΝΑΟΥΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΑΡΙΔΑΙΑ, κατευθύνονται προς το χωριό, με απώτερο προορισμό τα "Τσαίρια", όπου τους περιμένουν τα φρεσκοκομμένα ξύλα οξιάς, για να τα μεταφέρουν στις μεγάλες βιομηχανίες.

"Μια τεράστια μυρμηγκοφωλιά, μια ολόκληρη καλολαδωμένη μηχανή, με ευτυχισμένα γρανάζια" σκέφτεται ο Γιώργος, βλέποντας όλο αυτό το ανθρώπινο μελίσσι, να δουλεύει ανέμελα με χαμογελαστά πρόσωπα, με όνειρα, με σχέδια για το μέλλον, με στόχους και οράματα. Κλείνοντας τη βαριά πόρτα του αυτοκινήτου του, συνοδεύει τα παιδάκια του μέχρι την είσοδο του σχολείου και κατευθύνεται προς το γραφείο του, όπου τον περιμένει μια στοίβα έγγραφα προς διεκπεραίωση.
 Τέσσερις το απόγευμα και με την κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού του, σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το μέτωπο και θρονιάζεται στον αναπαυτικό καναπέ του, ανακουφισμένος και με την ικανοποίηση να πλημμυρίζει το μειδίαμα του. "Άλλη μια μέρα πέρασε, δόξα τω Θεώ" σκέφτεται  και ακουμπάει το κεφάλι του στο χοντρό μπράτσο του καναπέ.
 Δέκα το βράδυ και μετά από δυο ξένοιαστε ώρες χαράς , παιχνιδιών και τρελού κυνηγητού στη μεγάλη καταπράσινη αυλή με τα δυο "θηριοτροφεία" του, ο Γιώργος, γεμάτος από συναισθήματα ευφορίας και αγαλλίασης, δίνει δυο γλυκά φιλιά στα αγγελούδια του, καληνυχτίζοντάς τα. Γλυκοφιλάει και τη σύντροφό του και κλείνει ευτυχισμένος τα μάτια του, ψιθυρίζοντας μια προσευχή.
"Ντριιιιιιινγκ"....ο στρυφνός ήχος από το ξυπνητήρι, πιστό στο ραντεβού του χτυπάει εκνευριστικά, δείχνοντας 6.30 το πρωί. Ο Γιώργος ανοίγει σαστισμένος τα μάτια του διάπλατα, νιώθοντας πως το στομάχι του έχει δεθεί κόμπος. Καταϊδρωμένος σκουπίζει με τον αγκώνα του το πρόσωπο και τρίβει τα μάτια του να συνειδητοποιήσει τον τόπο και τον χρόνο. 
"Να πάρει ο διάολος" μονολογεί. "Όνειρο έβλεπα, αναδρομή, είκοσι χρόνια πίσω".
 Σηκώνεται και ανοίγει διάπλατα τα παντζούρια για να μπει καθαρός αέρας, περισσότερο για να συνέλθει από το σοκαριστικά ευχάριστο όνειρο, που είδε. Ρίχνει μια ματιά έξω στο σκυλόσπιτο του Ντικ, που πια δεν υπάρχει. Βγαίνοντας στη κουζίνα τον περιμένει ο ελληνικός καφές, που του ετοίμασε η εικοσάχρονη πλέον κόρη του. Η μητέρα λείπει από τα χαράματα, πήγε να πιάσει σειρά να χτυπήσει την κάρτα ανεργίας. Στο τραπέζι ένα μάτσο από λογαριασμούς, τακτοποιημένοι με χρονολογική σειρά, και παραδίπλα μερικά χαρτονομίσματα. Με γρήγορες κινήσεις ο Γιώργος, παίρνει δυο λογαριασμούς και διπλομετρώντας τα χαρτονομίσματα σηκώνεται για να φύγει.Το παλιό πλέον αυτοκίνητό του, μετά από πέντε λεπτά άρνησης να πάρει μπροστά, ξεκινάει και ο 45ρης Γιώργος αναχωρεί.

 Στη διαδρομή προς την τράπεζα, επηρεασμένος από το χθεσινό όνειρο, ρίχνει επίμονες ματιές, να δει τους εργάτες, τις γαζώτριες, τους "κορδελάδες", τα τεράστια Τρικαλινά φορτηγά. Τίποτα! Όλη εκείνη η κοσμοχαλασιά που επικρατούσε, έχει εξαφανιστεί. Τα εργοστάσια έκλεισαν το ένα μετά το άλλο. Οι αγρότες χορτάτοι από τις επιδοτήσεις, παράτησαν τα καπνοχώραφά τους. Τα λεωφορεία από τις κονσερβοποιίες σταμάτησαν να έρχονται. Τα πηγαδάκια με τους δασεργάτες "στέρεψαν", όπως στέρεψε και η τοπική οικονομία. Μόνο ο μπάρμπα Πέτρος παραμένει ο ίδιος, υπερήλικας πια, να κάθεται με δυο τρεις γερόντους στις ψάθινες καρέκλες του καφενείου, κάτω από το πλατάνι και να τους "παραμυθιάζει" με τα ερωτικά του κατορθώματα. Ασυναίσθητα ρίχνει μια ματιά στις ψηλές πλαγιές του βουνού και μόλις μετά βίας ξεχωρίζει καμιά δεκαριά άσπρες βούλες από ένα μικρό κοπάδι προβάτων.
 Συνειδητοποιώντας την ωμή τραγική πραγματικότητα, και την εξουθενωτική κρίση, που πλάκωσε στον τόπο σαν "κατάρα", κάνει το σταυρό του και μονολογεί:
"Πώς τα καταφέραμε έτσι Θεέ μου;"... και συνεχίζει το δρόμο του προς την τράπεζα να πληρώσει τους ανεξόφλητους και διαμαρτυρημένους λογαριασμούς του, χαμένος στις σκέψεις του και τα χιλιάδες αναπάντητα ερωτηματικά.





Αφιερωμένο σε όλους μας, πολίτες, πολιτικούς με την συμβουλή να βουτήξουμε στα βάθη του νου μας και να συλλογιστούμε.

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "4ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ"



























Ανακοινώθηκε από τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ότι ξεκίνησαν οι παραγγελίες των t-shirts για το "4ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ" που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Αυγούστου στην περιοχή "Φράγμα" των Προμάχων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα μεγέθη ανδρικά-γυναικεία-παιδικά και σε τέσσερεις χρωματισμούς, λευκό-μαύρο-κόκκινο-μπλε, έχοντας το λογότυπο που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.
Η τιμή για την απόκτησή του θα είναι συμβολική και θα κυμαίνεται στα 6 ευρώ, ενώ οι παραγγελίες γίνονται στο φαστ-φουντ "Γκρέκος", στη ταβέρνα "Μαλαματένια", στα γραφεία του συλλόγου και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...