Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΟ "ΝΑΝΟ-ΧΩΜΑ" ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Το «νανο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων
Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ NESTLE: "ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ".


Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!
Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!

Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση της «ποιότητας» των «ανθρώπων» που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τη δημόσια ύδρευση της Ελλάδος εάν τους το επιτρέψουμε.

Εάν συμβεί , το λιγότερο που θα περιμένετε είναι η κατακόρυφη άνοδος του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσής και οριστική εξάλειψη οποιωνδήποτε κοινωνικών μέτρων σε ασθενέστερες τάξεις. Εννοείται οποιαδήποτε κατανόηση ή περίοδο χάριτος σε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης να την ξεχάσετε.









ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ...ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΩ".


«Ζωή» πριν «φύγω» θέλω να σε «δω»...και «θα σε δω»...
«..Δεν πάει άλλο...έτσι απλά....Σκέφτομαι διαρκώς να«τελειώσω» εδώ...και μετά το μετανοιώνω...ντρέπομαι....Αφού φτιάξω το«γράμμα», μετά το σκίζω...μέχρι που κάποια στιγμή θα γίνει έτσι, «ξαφνικά»...χωρίς γράμμα...απλά θα γίνει σε μια στιγμή έντασης...απόγνωσης».....

- Τι είναι αυτό ρε Κώνειε; "Έφυγες με ανάποδα"; πας κι εσύ;

- Χαιρετισμούς στον Καρυωτάκη βρεεεε...

- Ρε Κώνειε, πλάκα μας κάνεις;

- Που να δείτε και τα υπόλοιπα...

- Νάτο, πλάκα μας κάνει ο Κώνειος..

- Είπα κι εγώ θα μας απαλλάξει από την παρουσία του...κι αν πάρει και κανένα τομάρι μαζί του, καλύτερα ακόμη.

- Που τα βρήκες ρε; Πάλι στα dark rooms βολτάριζες;

- Σκάστε ρε..υπάρχει κι άλλο...δείτε:

«...Χτες βράδυ έφαγα την τελευταία κονσέρβα...το ρεύμα κομμένο. Περιμένω όπου νά’ ναι να μου κόψουν και το νερό. Δεν αντέχω άλλο...θα δώσω τέρμα με τον μόνο αξιοπρεπή τρόπο που μου απομένει...θα πηδήξω από την Ακρόπολη...μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και σωθεί κανένας άλλος...»...

- Παιδιά δεν είναι αστεία αυτά...μην τα διακωμωδείτε...

- Άσε ρε κοπελιά...εδώ μιλάμε για loosers...

- Όχι.....δεν είναι loosers...άνθρωποι κατεστραμμένοι είναι...κάλλιστα αύριο θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση τους...

- Δε σφάξανε...την αγαπάω τη ζωούλα μου....προτιμώ να«θηλιάσω» κανέναν άλλον...

- Έχει δίκηο η Ίσιδα παιδιά...θέλετε να τα βάλετε να τα συζητήσουμε; Καλώς...αλλά μην τα διακωμωδείτε...

- Ρε παιδιά, αν όλοι κατέφευγαν στην αυτοκτονία τότε τι θα έμενε;

- Εντάξει, είναι ήττα του ανθρώπου όταν αποφασίζει να«κλείσει το διακόπτη», αλλά είναι κατανοητή ενέργεια. Η πείνα, η εξαθλίωση, η ταπείνωση είναι κακοί σύμβουλοι. Σκοτώνουν την ψυχολογία, την αισιοδοξία, την αυτοεκτίμηση. Μετά απ’ αυτό τι άλλο μένει;

-Παιδιά δεν είναι δυνατόν ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος να αυτοκτονήσει. Σε οποιαδήποτε περίσταση. Οι δικλείδες ασφαλείας της«αυτοσυντήρησης» είναι πανίσχυρες. Ο «αυτόχειρας» πρέπει να έχει ιδιαίτερα βαρύ ψυχικό νόσημα. Κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό στο φουλ. Η «κρίση» είναι απλώς ο «καταλύτης», ο «εκλυτικός παράγοντας». Η «αφορμή». Επ’ ουδενί όμως η αιτία.

- Καλά τώρα. Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν«οιονεί ψυχοπαθή». Στις κατάλληλες συνθήκες αυτό θα «διεγερθεί», θα «φουντώσει»και θα εκδηλωθεί ανάλογα.

- Πάλι γενικεύσεις ρε Σάουρον;Ε, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ψυχοπαθή που να χτυπιέσαι.

- Κι ο ποκαδόρος «δικαίωμα» επικαλείται Πανδώρα,αλλά κι αυτό αυθαίρετο είναι. Κι επ’ ουδενί δεν αναιρεί την αλήθεια αυτού που είπα.

- Παιδιά, αν δούμε το προφίλ αυτών που αυτοκτονούν θα δούμε πως κυριαρχούν οι άντρες. Λογικό είναι λοιπόν τα αντράκια της παρέας να προσπαθούν να γενικεύσουν ή/και να δικαιολογήσουν το φαινόμενο.

- Μπα; Λάθος στά’ πανε. Τις περισσότερες αυτοκτονίες τις επιχειρούν γυναίκες καλή μου. Απλώς οι άντρες είναι αυτοί που τις «πετυχαίνουν» σε μεγαλύτερα ποσοστά. Γι’ αυτό και στις στατιστικές«κυριαρχούν» αριθμητικά. Και βεβαίως, έτσι, «αλλοιώνεται» το τελικό αποτέλεσμα.

- Δεν χρειάζονταν οι στατιστικές για να δούμε πως είστε πιο «καταστροφικοί».

- Ούτε για να δούμε εμείς ότι είστε πιο «αυτοκτονικές».

- Πέρα από αστειάκια, οι στατιστικές λένε και κάτι άλλο κύριοι και δεσποσύνες: ότι τη μερίδα του λέοντος στις αυτοκτονίες την έχουν οι «νεόπλουτοι». Αυτό τα λέει όλα. Πλήρης εξάρτηση από τον «υλισμό».

- Δεν ξέρω βρε παιδιά. Αλλά κάτι δεν μου πάει καλά σ’ αυτό.

- Γιατί βρε Πασιφάη; Όντως, ο άλλος εξάρτησε τα πάντα από τα χρήματα. Την καλή ζωή, το κύρος του, την έξωθεν «καλή εικόνα», το “prestige”. Χάνει τα λεφτά, τα χάνει και όλα αυτά. Και όντας ήδη – προφανώς – με βεβαρημένο ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο – ασχέτως εαν το γνωρίζει ή όχι – καταλήγει στο απονενοημένο διάβημα.

- Και γιατί βρε παιδιά ο Τρίτος κόσμος δεν πάσχει από αυτοκτονίες παρά μόνον ο ανεπτυγμένος Βορράς; Εκεί δεν τα πάνε καλά με τη λατρεία των υλικών αγαθών;

- Για τον ίδιο λόγο που οι «μαθημένοι στη φτώχεια» παρίες του Βορρά επίσης δεν αυτοκτονούν. Έχουν μάθει στη φτώχεια τους και στην ανέχεια. Έχουν συνηθίσει να επιβιώνουν με λίγα.

- Βρε παιδιά δεν είναι όλοι οι άνεργοι νεόπλουτοι. Φτωχολογιά είναι. Πάλι γενικεύετε.

- Ούτε όλοι οι άνεργοι αυτοκτονούν όμως.

- Τα χρέη. Η πίστωση που μας έχωσαν όλους. Αυτή τα κάνει όλα.

- Εμ βέβαια, δεκαετία του ’70, εκεί τέλειωσαν οι «παχιές αγελάδες». Και χρειάζονταν έναν τρόπο για να συνεχιστεί η«κατανάλωση». Δώσε «πίστωση», κάρτες και δάνεια στον λαό λοιπόν. Τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο γενικά. Σε μας ήρθε λίγο αργότερα. Αλλά τ’ αποτελέσματα είναι σε όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο τα ίδια. Μαζί και σε μάς. Τα λουζόμαστε τώρα.Πάει η αυτοκτονία σύννεφο.

- Ψυχρό μεν, αλλά και ο τωρινός άνεργος που μέχρι πριν λίγο ζούσε με χρέη σε επίπεδο ζωής ανώτερο απ’ αυτό που θα μπορούσε να σηκώσει, ένα είδος νεόπλουτου είναι.

- Νεόπλουτος: Είναι αυτό που λέμε ότι από όσο πιο ψηλά πέσεις τόσο πιο μεγάλος είναι ο γδούπος.

- Πάλι το διακωμωδείς Σάουρον αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι μάλλον έπεσες μέσα αυτή τη φορά.

- Το ξέρω καλή μου Ίριδα. Όπως πάντα.

- Κλείσε το μοναδικό σατανιστικό σου μάτι Σάουρον και πάψε να μας ξενερώνεις με τα αναίσθητα θανατερά σου.

- Χα... ξεχνάς καλή μου ότι τα «θανατερά» μου είναι που κουμαντάρουν τον κόσμο....ο Θάνατος...για δες με τι ασχολείστε τόση ώρα....

- Βρε αι στο διάολο νυχτιάτικα....

- Παιδιά,δεν ξέρω τι λένε οι στατιστικές κι εσείς αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ίσως με τις πολλές αυτοκτονίες κάτι ν’ αλλάξει τελικά στην κοινωνία.

- Ε όχι ρε παιδιά να αυτοκτονήσουν οι μισοί μπας και αλλάξει κάτι για τους άλλους μισούς.

- Κι ούτε να τους κάνουμε τη χάρη. Αυτό που το βάζεις;

- Από πότε ρε παιδιά οι πολιτικοί έχουν ανθρώπινες χορδές ευαισθησίας για να επηρεαστούν θετικά από τέτοιες ακραίες ενέργειες αυτόχειρων συμπολιτών μας;

- Μόνον εαν ένοιωθαν πως κινδυνεύει η ζωή τους θα άλλαζαν πιθανόν συμπεριφορά.

- Έλα, δεν θέλω επιθετικές διαθέσεις...άντε με τα φονικά σας ένστικτα μερικοί μερικοί λες και παίζετε κανένα play station ....για ανθρώπινες ζωές αληθινών ανθρώπων μιλάμε....

- Ανθρώπων; Καλά οι αυτόχειρες, αλλά θεωρείται άνθρωπος αυτός που με μια του απόφαση καταδικάζει στην ανέχεια και τον αργό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες φτωχολογιάς;

- Έλα, μην το απολυτοποιείτε ούτε να το γενικεύετε έτσι....

- Ναι καλά, τραγούδα εσύ περί ηττοπαθή ουμανισμού....Απορώ γιατί όλοι αυτοί οι αυτόχειρες, αντί να αφαιρούν τη ζωή τους δεν αφαιρούν τη ζωή των θυτών τους.

- Ελάτε. Σας βρήκα κι άλλο. Οχιά διάβασε το παρακάτω και θα καταλάβεις γιατί επιλέγουν την αυτοχειρία αντί το φόνο:

«...διαρκώς ζω εναλασσόμενα πότε μέσα στην απόλυτη θλίψη, πότε μέσα στον απόλυτο θυμό...θέλω ν’ αποδώσω τη δικαιοσύνη που δεν αποδίδουν όλοι αυτοί που πρέπει να την αποδώσουν....θέλω ν’ αφαιρέσω ζωές...ζωές θυτών μας....αλλά δεν έχω όπως φαίνεται είτε τα μέσα είτε τα κότσια...είτε και τα δύο...πολύ θα ήθελα να αφαιρέσω πρώτα την άθλια ζωή μερικών απ’ αυτούς που με κατέστρεψαν και κατόπιν ν’ αφαιρέσω και τη δική μου τη ζωή...αλλά προφανώς είμαι ανίκανος για κάτι τόσο«ενεργητικό»...κι αμέσως μετά απ’ αυτή τη συνειδητοποίηση πέφτω πάντα ακόμη πιο βαθιά μέσα στη θλίψη...κι εκεί είναι που βιάζομαι ν’ αφαιρέσω αυτόν τον ασταμάτητο πόνο με όσο γίνεται πιο γρήγορο τρόπο...την αυτοκτονία...μετά έρχεται πάλι η λογική...ένστικτο αυτοσυντήρησης; Δεν ξέρω...επανέρχομαι για λίγο....δεν έχω περίθαλψη, ούτε λεφτά για ψυχίατρο και φάρμακα...παλεύω μόνος...όποτε έχω καμιά δεκάρα πίνω κανένα ποτήρι...παίρνω για λίγο δυνάμεις, ξανασκέφτομαι την προοπτική του να πάρω κάποιους μαζί μου και μετά ξανακαταρρέω...αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το έργο με ξεπερνάει...και το μυαλό μου πλημμυρίζει και πάλι η σκέψη της απόλυτης αυτοεγκατάλειψης στην ανυπαρξία....στο θάνατο...στο θάνατό μου....»

- Ρε Κώνειε μας τά’ χεις κάνει τούμπανο απόψε....που τις βρήκες αυτές τις καταθλιπτικές αηδίες; Πάλι στις μυστικές ομάδες των ψυχάκηδων βολόδερνες νυχτιάτικα; Και άλλαξε αυτό το σιχαμένο ψευδώνυμο ρε φίλε...άκου «Κώνειος»...

- Α, έχεις άδικο Άδωνι....με ένα τέτοιο «θανάσιμο ψευδώνυμο»σαρκάζω τον ίδιο το Θάνατο...ενώ εσύ ας πούμε με την δήθεν ερωτοτροπία σου με το «κάλλος» ίσα ίσα που φλερτάρεις με τον υλισμό τον οποίο υποκρύπτει ο υφέρπων ναρκισσισμός σου...και που μας έφερε εδώ που μας έφερε....ποιοί είπαμε αυτοκτονούν κυρίως; Οι ... «νεόπλουτοι λάτρεις του υλισμού»;

- Ρε θα μας τρελάνετε και οι δύο απόψε; Εδώ κόσμος πεθαίνει κι εσείς το ρίχνετε σε αστείες σοφιστείες πεζοδρομίου;

- Παιδιά, πέρα από τις συνήθεις κερατοκοντρίτσες των αρσενικών της παρέας, διάβασε κανείς το παραπάνω;

- Ναι Ίσιδα...βεβαίως και το διάβασαν όλοι...γι’αυτό και προσπαθούν ν’ αλλάξουν θέμα συζήτησης...γιατί φρικάρανε...

- Ε, μπάστα σινιορίτες...από τι φρικάραμε δηλαδή; Την αυτοκτονία; Αφού διαρκώς το συζητάμε ξανά και ξανά αυτό το θέμα...

- Α, όχι από την αυτοκτονία αυτή καθεαυτή Κόνωνα....αλλά από την «ευθεία παραδοχή της ανημπόριας για ενεργητική αντίδραση»...

- Έχει δίκηο η Εκάτη παιδιά...το «κλειδί» στο παραπάνω δεν είναι η πρόθεση της αυτοκτονίας...είναι η παραδοχή πως θα ήθελε να πάρει κάποιους μαζί του και η δεύτερη παραδοχή της ανικανότητάς του να το κάνει πράξη...

- Και γιατί δεν μπορεί να το κάνει πράξη ρε παιδιά; Για να το δούμε λίγο..

- Πρώτον, δεν έχει τα μέσα. Δεύτερον, δεν έχει τα κότσια...τρίτον, και τα δύο....

- Προσθέτω τέταρτον...Δεν τό’ χει μέσα του να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή...δεν είναι και τόσο απλό βρε παιδιά...όσο θυμωμένος κι αν είσαι με κάποιον ή τό’ χεις ή δεν τό’ χεις να «σκοτώσεις»...

- Κι αυτό το γνωρίζουν βεβαίως οι θύτες και το εκμεταλλεύονται φυσικά...

- Ακριβώς...αλλά αυτή είναι η «μακροσκοπική» πλευρά του θέματος....η κοινωνιολογική...

- Και η άλλη πλευρά, του «θύματος», αν ξεφύγεις από την ατομική και το δεις ευρύτερα «ως γενική στάση ζωής του πλυθυσμού» σε κοινωνιολογική μετατρέπεται....

- Σωστόν...γιατί ειρηνική κοινωνία θα γεννήσει «μη πολεμικούς, μη-φονικούς ανθρώπους»...αντιθέτως, «πολεμική κοινωνία» θα γεννήσει«φονικούς ανθρώπους»....αυτούς που εύκολα θα σήκωναν το όπλο, όχι για να αυτοκτονήσουν αλλά για να σκοτώσουν....

- Να λοιπόν για ποιόν είναι χρήσιμη η «πλαδαρή, τρυφηλή κοινωνία που γεννάει πρόβατα».....ονόματα δεν λέμε...

- Όχι βέβαια....

- Άρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν επίκειται οσονούπω και αλλαγή του «μοντέλου κοινωνικής αντίδρασης»....οι αυτοκτονίες θα συνεχιστούν - εντεινόμενες επιπροσθέτως - αλλά «φόνοι ιθυνόντων/θυτών» δεν πρόκειται να ανακύψουν....δεν μπορείτε να πείτε, το έθεσα αρκετά «ψυχρά», έτσι;

- Ακριβώς...διότι πολύ απλά δεν είναι τέτοιο το «καλούπι»,το «σκαρί» της κοινωνίας μας...

- Διαφωνώ...ούτε αυτοκτονίες γεννούσε ιστορικά το «καλούπι»της κοινωνίας μας...παρ’ όλα αυτά «μεταλλάχθηκε»...άλλαξε και τώρα τις γεννάει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς...σύντομα θα δούμε και την «άλλη μετάλλαξη»...θα γεννήσει και τους «εκτελεστές», θα το δείτε...

- Έτσι όπως το θέτεις, όντως έχει βάση....

- Παιδιά, δεν περνάει εύκολα κάποιος τη «λεπτή κόκκινη γραμμή»...δεν βάζει έτσι απλά όπλο στο χέρι του...

- Ούτε και την «γραμμή της αυτοκτονίας» δεν περνάει εύκολα,αλλά απ’ το «μηδέν» η κοινωνία μας έφτασε να έχει κάθε μέρα και μιάμισυ αυτοκτονία...τα φανερά και μετρήσιμα τουλάχιστον....γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες....απλά δεν δηλώνονται...

- Όντως...εκεί που η κοινωνία μας ήταν στον διεθνή«στατιστικό πάτο» ως προς τις αυτοκτονίες, έφτασε να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις διεθνώς....

- Δηλαδή, λέτε ότι εξίσου πιθανό θεωρείται να βρεθεί απότομα στις πρώτες θέσεις διεθνώς και ως προς την «αυτοδικία»;

- Ακριβώς.

- Δε νομίζω.

- Γιατί; Όσο απίθανη/πιθανή ήταν η μια περίπτωση άλλο τόσο είναι και η άλλη...

- Σωστό. Άλλωστε και οι δύο με τον θάνατο έχουν να κάνουν...γιατί δηλαδή θεωρείται πιο εύκολο να σκοτώσει κάποιος τον εαυτό του από το να σκοτώσει κάποιον άλλον;

- Έτσι. Άσε που από πλευράς ψυχολογίας πιο εύκολο θεωρείται να στραφεί κάποιος στον φόνο παρά στην αυτοκτονία....

- Δηλαδή όλα αυτή τη στιγμή είναι θέμα ενός «ξαφνικού κλικ»....

- Ακριβώς.

- Μα τι λέτε ρε παιδιά; Έτσι απλά και ξαφνικά γίνονται τέτοιες γιγάντιες κοινωνικές μεταβολές;

- Κανονικά όχι. Αλλά έλα που η πρόσφατη στατιστική εμπειρία στο ζήτημα των αυτοκτονιών αυτό ακριβώς έδειξε...

- Έλα μωρέ. Υπερβάλλεις. Τι έδειξε δηλαδή;

- Εννοώ πως ξεκίνησαν κάποιοι λίγοι να αυτοκτονούν με«δημόσιο τρόπο» κι εν ριπή οφθαλμού οι αυτοκτονίες μετατράπηκαν σε «φαινόμενο ευρείας διάδοσης»....τόσο απλά....ακριβώς ένα «κλικ»....

- Τουτέστιν, συμπερασματικά: με το που θα βγουν δημόσια οι«πρώτοι εκτελεστές» θα γίνει κι αυτό μια «αυτοτροφοδοτούμενη καταιγίδα αυτοδικίας κι εκτελέσεων»....
- Ακριβώς....είμαστε ενώπιον μιας από τις σφοδρότερες θύελλες που πέρασε ποτέ η κοινωνία μας.....

- Τώρα δηλαδή να λυπηθούμε ή να χαρούμε με αυτό;

- Δεν τίθεται έτσι το θέμα.

- Αλλά πως τίθεται με όλα αυτά τα θανάσιμα χτυπήματα που τρώει απανωτά ο λαός μας από τις ηγεσίες του τόσα χρόνια;

- Τίθεται σε μια και μόνη οπτική: έρχονται ριζικές μεταλλάξεις της κοινωνίας μας...ριζικότατες...και εκείνη η επόμενη κοινωνία που θα γεννηθεί από την τωρινή θα είναι απείρως πιο «άγρια»...και πολεμική...που σημαίνει ότι θα γεννήσει και τις ανάλογες νέες εξίσου Πολεμικές Ηγεσίες....και βεβαίως, ανάλογες «Πολεμικές Καταστάσεις»....έτσι γενικά....

- Μπαα...ίσως φρεναριστεί...το «πέταγμα της Πεταλούδας» και οι «θεωρίες της τυχαιότητας και του Χάους» έχουν πάντα δύο όψεις και οι δύο εξίσου πιθανές και απρόβλεπτες....

- Εγώ βλέπω τη μια πεταλούδα...τον «πρώτο εκτελεστή» να έρχεται....Βλέπεις εσύ την δεύτερη; Βλέπεις κανέναν να έχει την διάθεση να το φρενάρει;

- Παιδιά, το πρώτο που θα έπρεπενα γίνει – εαν υπήρχε όντως η διάθεση να«φρεναριστεί» μια τέτοια εξέλιξη – θα ήταν να χαριστούν τα χρέη των πολιτών, να τους χορηγηθεί γενναία οικονομική βοήθεια και να χτυπήσουν αμείλικτα όλους αυτούς που «ευθύνονται» για όλο αυτό το κακό....βλέπει κανείς διάθεση από κανέναν «εκεί πάνω» να συμβεί κάτι τέτοιο;

- Άστο, κατάλαβα που πάμε....

- Χαχαχα....το «ένα Δαχτυλίδι μου θα ορίσει όλα τα υπόλοιπα»...

- Σάουρον την είπες πάλι...





Γιώργος Ανεστόπουλος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΣΤΡΕΨΑ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ".


Μια πολύ συγκινητική φωτογραφία...

Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα. Ο Μουνέρα, ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή του. Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες.


Μια πολύ συγκινητική φωτογραφία... 

Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: "Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.


Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τους εμβολιασμούς των παιδιών



Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τον πλανήτη, ξεκίνησε την Δευτέρα στο Πακιστάν, πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών.

Οι Ταλιμπάν όμως φαίνεται να είναι εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς απαγόρευσαν τους εμβολιασμούς στις περιοχές που ελέγχουν, κάνοντας λόγο για συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα κατασκοπείας.

H προσπάθεια για την παγκόσμια εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το 1988 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ροταριανό Ίδρυμα.

Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν. Η Ινδία έγινε φέτος η τελευταία χώρα που απαλλάσσεται από την ασθένεια, η οποία παραμένει ενδημική μόνο στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.

Ο πολέμαρχος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ, απαγόρευσε τους εμβολιασμούς παιδιών στην περιοχή Ουαζιριστάν του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Ο Μπαχαντούρ, ο οποίος αντιδρά στις επιδρομές μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροπλάνων στο Πακιστάν, καταδίκασε τους εμβολιασμούς ως κάλυμμα στις κατασκοπευτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ.

Η CIA είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα ένα πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας στο Πακιστάν ως κάλυμμα στην επιχείρησή της για τον εντοπισμό του αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Μαζάρ Νισάρ, υπεύθυνος της κυβέρνησης για το πρόγραμμα εμβολιασμού, δήλωσε: «Η εκστρατεία εμβολιασμού αναβλήθηκε στο Βόρειο και το Νότιο Ουαζιριστάν καθώς και στην περιοχή Μπαρά του Κιμπέρ», με αποτέλεσμα από τα 34 εκατομμύρια νήπια που επρόκειτο να εμβολιαστούν στο Πακιστάν, τα 350.000 να κινδυνεύουν να αποκλειστούν τελικά από το πρόγραμμα.

Η κατάσταση ανησυχητική, καθώς σύμφωνα με μελέτη στην έγκριτη επιθεώρηση Lancet, τα προβλήματα που συνάντησε το πρόγραμμα εμβολιασμών, πέρυσι, στο Πακιστάν οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων από τα 144 το 2010 στα 198 το 2011.

Η πολιομυελίτιδα είναι μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει κυρίως νήπια και μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και θάνατο.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ… ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ!!!

15
Παρίστανε τον παπά γιατί του άρεσε να φοράει ράσα και μάλιστα συλλειτουργούσε για μήνες με τον ιερέα του Αγίου Φλώρου. 
Ο 25χρονος παπάς "μαϊμού" συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας προχθές το βράδυ στην παραλία Καλαμάτας, όπου πήγε για καφέ φορώντας τα ράσα. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για αντιποίηση Αρχής και πρόκειται να δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Στον Αγιο Φλώρο εμφανίστηκε ως διάκος. Στη συνέχεια σκαρφίστηκε μια ολόκληρη ιστορία για το πως χειροτονήθηκε ως ιερέας και μάλιστα πρωτοπρεσβύτερος. Αφού τους ξεγέλασε όλους συλλειτούργησε ακόμα και σε μεγάλες γιορτές του νομού, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως… απλά του άρεσε να γίνει παπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε τα τέλη Μαρτίου, όταν ο άντρας επικοινώνησε μέσω Διαδικτύου με τον ιερέα του Αγίου Φλώρου Στυλιανό Λιακκέα. Του είπε πως είναι διάκος στη Σαλαμίνα πως επειδή βρίσκεται συχνά στην περιοχή, ήθελε να του δίνεται η ευκαιρία να συλλειτουργεί μαζί του. Ο ιερέας τον παρότρυνε να πάρει άδεια από τις δύο μητροπόλεις.

Ετσι, ο άντρας έφτασε στον ιερό ναό ισχυριζόμενος πως έχει πάρει προφορική άδεια. Ο ιερέας του Αγίου Φλώρου, επειδή προφανώς δεν ήθελε να αμφισβητήσει το λόγο του συλλειτούργησε μαζί του. Μετά από λίγο καιρό ο "διάκος"  έθεσε θέμα χειροτονίας. Ισχυριζόταν πως ο μητροπολίτης στη Σαλαμίνα δε μπορούσε να τον χειροτονήσει άμεσα. Εγινε επικοινωνία με την  μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για το ενδεχόμενο να μπορεί να χειροτονηθεί εκεί. Λίγο αργότερα όμως… ανακάτεψε στην ιστορία που έπλασε και το μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο. Ισχυριζόταν πως θα τον χειροτονήσει και μάλιστα πως θα τον κάνει πρωτοπεσβύτερο!

Μετά την υποτιθέμενη χειροτονία του επέστρεψε φορώντας κι επιγονάτιο πρωτοπρεσβύτερου. . Ανακοίνωσε πως θα ιερουργεί στον Αγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς και μάλιστα, επειδή ο ίδιος δεν είχε αυτοκίνητο, έλεγε πως θα του έστελνε αυτοκίνητο η μητρόπολη!

Τις επόμενες ημέρες κανονίστηκε ο "παπάς" να συλλειτουργήσει στη γιορτή της Παναγίας Βλαχέρνας στη Βρωμόβρυση. Εκεί ήταν που κάποιοι ιερείς άρχισαν να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έχει δοθεί επισταύριο κι επιγονάτιο σε έναν τόσο νεαρό ιερέα. Ολα αυτά έφτασαν στ΄ αφτιά του ιερέα του Αγίου Φλώρου ο οποίος προφανώς αναζητώντας απαντήσεις απευθύνθηκε στις εμπλεκόμενες μητροπόλεις κι επιβεβαίωσε τις υποψίες του. Ο "παπάς" επέμενε πως έχει χειροτονηθεί κι έτσι ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.

Τέθηκε υπό παρακολούθηση ώσπου  συνελήφθη με τα… ράσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παπάς γνώριζε τους ψαλμούς και ότι έκανε εργασίες αμισθί στην εκκλησία του Αγιου Φλώρου. Οπως φαίνεται αυτό που τον οδήγησε στην αντιποίηση ήταν το πάθος του για τα ράσα. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΥΓΙΕΙΝΟ ,ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!!

alt
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ,ΜΕ 1.25 ΕΥΡΩ ΑΓΟΡΑΣΑ 5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ .

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
4 ντομάτες ώριμες λειωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά της σούπας πελτε αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι καί πιπέρι 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
1] Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
2]Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ,ρίχνουμε το ξυσμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τις μελιτζάνες και σωτάρουμε μέχρι να καφετίσουν ελαφρά,γυρνώντας τις μελιτζάνες προσεχτικά απ'όλες τις πλευρές.
3] Προσθέτουμε και τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,το μαιντανό ,και το αλατοπίπερο,και το πελτέ αραιωμένο στο ένα ποτήρι νερό .
4] Ρίχνετε λίγο νερό όσο να σκεπαστούν οι μελιτζάνες ,σκεπάζετε και την κατσαρόλα ,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου .
ΣΗΜ.Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο  για να πήξει η σάλτσα .





ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ… ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ‏

alt
Μια πρωτότυπη φιλανθρωπική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει ένας μυστηριώδης εκατομμυριούχος με έδρα το Λονδίνο, ο «μίστερ Λάκι» όπως αποκαλείται, ο οποίος μοιράζει χρήματα ζητώντας ως αντάλλαγμα από τους ευεργετηθέντες να φωτογραφηθουν και – το κυριότερο – να κάνουν κάτι καλό με τα λεφτά που τους δίνει.

Τι ακριβώς κάνει ο «Μίστερ Λάκι»; Πολύ απλά, κυκλοφορεί στο Λονδίνο και συναντά τυχαίους ανθρώπους σε καφετέριες ή στο Μετρό. Τους εξηγεί την πρωτοβουλία του και τους ζητά να του πουν τι θα έκαναν αν τους έδινε 1000 λίρες. Αν του αρέσει αυτό που θα ακούσει, τότε τους δίνει τα χρήματα και φωτογραφίζει τον «τυχερό». 


Ο εκατομμυριούχος, που θέλει να μείνει ανώνυμος, έχει δημιουργήσει τον διαδικτυακό τόπο we-are-lucky.com όπου εξηγεί την πρωτοβουλία του και δημοσιεύει φωτογραφίες των ανθρώπων που ευεργέτησε. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στα «ΝΕΑ», μια δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου εντόπισε και συνάντησε τον φιλάνθρωπο εκατομμυριούχο ο οποίος κάθε άλλο παρά εκκεντρικός είναι.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο λόγος που ονόμασε την πρωτοβουλία του wearelucky -δηλαδή «είμαστε τυχεροί»- είναι διότι και ο ίδιος αισθάνεται τυχερός που εργαζόμενος στο εξωτερικό κατάφερε να μαζέψει τόσα χρήματα ώστε να παραιτηθεί από όλα το 2011 και να ξανασκεφτεί τα πάντα, και τη ζωή του.

«Στην αρχή τα χρήματα ήταν μεγάλο βάρος για εμένα» είπε στη δημοσιογράφο ο ανώνυμος εκατομμυριούχος που τονίζει ότι δεν μπορούσε να αποφασίσει τι θα κάνει με τα εκατομμύριά του, αν θα τα έδινε σε φιλανθρωπίες σε φτωχές χώρες ή αν θα βοηθούσε τους φτωχούς της Βρετανίας. Τελικά του ήρθε η ιδέα του wearelucky.com.

Στην ιστοσελίδα αυτή, ο φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος δημοσιεύει την φωτογραφία αλλά και την «καλή πράξη» κάθε ενός από τους Λονδρέζους που πήραν χρήματα. Ένας σεφ, για παράδειγμα, οργάνωσε δείπνο για ηλικιωμένα ζευγάρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ένας άλλος απλώς εξόφλησε τους λογαριασμούς του ενώ ένα ζευγάρι οργάνωσε το γάμο του. Στόχος του Μίστερ Λάκι όπως λέει ο ίδιος είναι να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων στις δυνατότητες της φιλανθρωπίας. Και πιθανώς να το καταφέρνει, έστω και με αυτόν τον περίεργο τρόπο.

«Είναι παράξενο το συναίσθημα να σου δίνει ένας ξένος ένα φάκελο με 1000 λίρες», λέει η Λουσι, η οποία διευθύνει ένα μικρό βιβλιοπωλείο.

Η ίδια επέλεξε να δώσει ένα μέρος των χρημάτων του Μίστερ Λάκι ως πριν σε έναν συνάδελφό της ο οποίος το άξιζε αλλά μέχρι τότε το μαγαζί δεν μπορούσε να τον ανταμείψει…





Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/45592#ixzz202UaRP7V

Ο ΛΥΡΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΟΣ.


Ελάχιστος φόρος τιμής: Με την Ελλάδα καραβοκύρη. Ο Γιώργος Μούτσιος τραγουδά Μάνο χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο και Ευγένιο Σπαθάρη.  




ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ.

Κερδίσετε 20 ευρώ τον μήνα από τους λογαριασμούς των τηλεφώνων
Αν γνωρίζετε τα «κόλπα» και τα ψιλά γράμματα των τιμοκαταλόγων που εφαρμόζουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα. Τα πέντε κόλπα που ακολουθούν μπορούν να σας εξασφαλίσουν ακόμη και πάνω από 20 ευρώ τον μήνα.
1. Προτιμήστε την έκπτωση στο πάγιο από την επιδότηση για την αντικατάσταση της συσκευής
Αν έχετε μια παλιά συσκευή κινητής τηλεφωνίας με την οποία μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, προτιμήστε όταν θα λήξει το συμβόλαιό σας, να ζητήσετε μείωση παγίου αντί για επιδότηση αντικατάστασης συσκευής. Μπορείτε να γλιτώσετε από 30 έως 180 ευρώ σε ετήσια βάση.
2. Κάντε «παζάρι» όταν λήγει το συμβόλαιό σας
Αν σας προσφέρουν λίγα «ανταλλάγματα» για να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας, κάντε παζάρι. Επικαλεστείτε ακόμη και το δικαίωμα σας να μεταφέρετε τον αριθμό σας σε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσετε μια καλύτερη πρόταση
3. Γλιτώστε φόρους από τον λογαριασμό του κινητού
Ο ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα κινητά τηλέφωνα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 12% επί του συνόλου του λογαριασμού ενώ για λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ με συντελεστή 15%. Από εκεί και πάνω, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 18%. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια σχετική οικονομία ώστε να μην υπερβαίνετε τα 50 ή τα 100 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε ένα 3% επί του ύψους του λογαριασμού
4. Εκμεταλλευτείτε τα «συμπληρωματικά» πακέτα για να μειώσετε τον λογαριασμό.
Όλες οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σας δίνουν τη δυνατότητα να προαγοράζετε συγκεκριμένες υπηρεσίες πληρώνοντας ένα πάγιο ποσό. Όλα αυτά τα πακέτα προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εξαντλείτε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται. Για παράδειγμα:
• Κλήσεις διάρκειας 65 λεπτών από σταθερό τηλέφωνο προς κινητά ενός εκ των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, κοστίζουν 11,05 ευρώ. Μέσω του πακέτου που προσφέρει η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, το κόστος μπορεί να πέσει στα επτά ευρώ. Έτσι απλά θα κερδίζετε 4 ευρώ τον μήνα.
• Κλήσεις διάρκειας 30 λεπτών από κινητό τηλέφωνο, μπορεί να κοστίζουν 9,9 ευρώ. Με ένα συμπληρωματικό πακέτο, μπορείτε να ρίξετε το κόστος στα 5 ευρώ.
5. Προσοχή στις ελάχιστες χρεώσεις
Στις κλήσεις από σταθερό προς κινητό, υπάρχει ελάχιστη χρέωση 60 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσω του πακέτου σας έχετε προπληρώσει 60 λεπτά για κλήσεις προς κινητά, αυτά μπορεί να εξαντληθούν πάρα πολύ γρήγορα. Γρηγορότερα από ότι πιστεύετε κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώνει ενώ εσείς νομίζετε ότι θα εξαντλείτε ακόμη τον προπληρωμένο χρόνο.


ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ "ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ" ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.


Μεταλλική «κουβαρίστρα» αποκαθιστά τη σπονδυλική στήλη

Νέα θεραπευτική μέθοδος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής

Ένα νέο κυλινδρικό εμφύτευμα από ειδικό εύκαμπτο μέταλλο στο μέγεθος μιας μικρής κουβαρίστρας ίσως αποτελέσει μέσα στην επόμενη τριετία τη νέα θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης (π.χ. μέσης, πλάτης).

Το εμφύτευμα έχουν σχεδιάσει οι ερευνητές του Brigham Young University των Η.Π.Α. με το σκεπτικό να αποτελέσει μια πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση της σπονδυλοδεσίας - της χειρουργικής επέμβασης που έχει ως στόχο το «δέσιμο» και την ακινητοποίηση των φθαρμένων σπονδύλων και μεσοσπονδυλίων δίσκων.

Ο μικρός μεταλλικός κύλινδρος εμφυτεύεται στη σπονδυλική στήλη, αντικαθιστώντας τους φθαρμένους δίσκους και αποκαθιστώντας την κινητικότητα της πάσχουσας περιοχής. 

Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα σε πειραματόζωα, η μεταλλική «κουβαρίστρα» φαίνεται ότι παρέχει μεγαλύτερη ευλυγισία στη σπονδυλική στήλη σε σύγκριση με την κλασική χειρουργική μέθοδο.

Τώρα οι ερευνητές διεξάγουν πειράματα σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα σε 25 ασθενείς 23-71 ετών με εκφυλιστικά προβλήματα των μεσοσπονδυλίων δίσκων, η αποτελεσματικότητα της τεχνικής είναι εφάμιλλη της σπονδυλοδεσίας. 

Εάν οι έρευνες στεφτούν με επιτυχία, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι ότι η νέα τεχνολογία θα είναι στη διάθεσή μας μέσα στην επόμενη τριετία.


Πηγή: vita.gr

"Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ".


«Ο Αγών μου»

Το βιβλίο που «γεννήθηκε» σε ένα κελί και προκαλεί ρίγη ακόμα και σήμερα

Στις 18 Ιουλίου 1925, Ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει τον πρώτο τόμο της προσωπικής του διακήρυξης με τίτλο «Μάιν Καμπφ» («Ο Αγών μου»). Στις 500 σελίδες του ο Χίτλερ προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως ιδεολόγο ηγέτη. Πρόκειται για ένα συνδυασμό αυτοβιογραφίας και πολιτικού μανιφέστου. «Ο Αγών μου» είναι η Βίβλος του Εθνικοσοσιαλισμού και το αγαπημένο ανάγνωσμα των νοσταλγών του Ναζισμού.

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου κυκλοφόρησε στις 18 Ιουλίου του 1925 με τίτλο «Εξόφληση Λογαριασμών». Ο δεύτερος ένα χρόνο αργότερα, με τον τίτλο «Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα» ενώ το 1930 πήρε την οριστική του μορφή. Ο Χίτλερ επέλεξε τον τίτλο «Τέσσερα χρόνια Πάλης ενάντια στα Ψέματα, τη Βλακεία και τη Δειλία». Ωστόσο, ο εκδότης του Μαξ Άμαν έκρινε ότι ήταν πολύ μεγάλος και τον περιόρισε στον μονολεκτικό «Ο Αγών μου». Το αυθεντικό κείμενο του 1925/1926 διορθώνεται και υφίσταται επεξεργασία μέχρι το 1945 αμέτρητες φορές από ανώνυμους συνεργάτες του Χίτλερ, οι οποίοι επίσης δεν αναφέρονται πουθενά.

Ο Αδόλφος Χίτλερ έγραψε το «Μάιν Καμπφ» στη φυλακή Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας το 1924, όταν είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και απόπειρας ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος, μετά το «Πραξικόπημα της Μπυραρίας», όπως έμεινε στην ιστορία η πρώτη προσπάθεια των ναζί να καταλάβουν την εξουσία. Πρώτα το υπαγόρευσε στον συγκρατούμενό του Εμίλ Μόρις και στη συνέχεια στον Ρούντολφ Ες.

«Ο Αγών Μου» συνοψίζει την αποτρόπαια ιδεολογία του Ναζισμού, που οδήγησε στις εκατόμβες των νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στο Ολοκαύτωμα. 

Ως την ανάληψη της εξουσίας από τους Ναζί το 1933, «Ο Αγών μου» είχε διαβαστεί από ελάχιστους. Μετά την ανάδειξη του Χίτλερ σε Καγκελάριο της Γερμανίας κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Έγινε μάθημα στα σχολεία, ενώ κάθε νέο ζευγάρι στη χιτλερική Γερμανία έπρεπε υποχρεωτικά να αγοράζει ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Ο Χίτλερ κράτησε μέχρι τέλους τα δικαιώματα διανομής του βιβλίου του, θησαυρίζοντας στην κυριολεξία. Στις μέρες μας το εκδοτικό δικαίωμα του «Μάιν Καμπφ» κατέχει, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας, ενώ ο μοναδικός κληρονόμος του Χίτλερ, ο μικρανεψιός του Πέτερ Ράουμπαλ, έχει αποποιηθεί των σχετικών δικαιωμάτων.


ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.


«Προσάρτησαν» την Ικαρία στην Αυστρία

Προκαλεί αυστριακό δημοσίευμα

Η αυστριακή λαϊκή εφημερίδα Heute σε πρωτοσέλιδό της έγραψε ότι η Ικαρία επιθυμεί απόσχισή από την Ελλάδα και προσάρτησή της στην Αυστρία!

Το δημοσίευμα φυσικά οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί».

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ.


Μια Αυστραλή, η οποία γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια πριν από 50 χρόνια επειδή η μητέρα της είχε πάρει το φάρμακο θαλιδομίδη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, κέρδισε σήμερα αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Η επιτυχία της Λινέτ Ρόου στην ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόριας ενδεχομένως να οδηγήσει σε περισσότερες από 100 παρόμοιες δικαστικές επιτυχίες με θύματα της θαλιδομίδης.

Η Ρόου κατέθεσε αγωγή εναντίον της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Gruenenthal GmbH, η οποία παρασκεύαζε το φάρμακο, εναντίον της εταιρίας Distillers που διένεμε το φάρμακι στην αυστραλιανή αγορά και εναντίον της εταιρίας Diageo Scotland, η οποία το 1997 εξαγόρασε την Distillers, για τις επιπτώσεις που είχε σε εκείνη το γεγονός ότι η μητέρα της Γουέντι έπαιρνε θαλιδομίδη επί ένα μήνα για να αντιμετωπίσει την πρωινή αδιαθεσία λόγω της εγκυμοσύνης.

Η συμφωνία, η οποία συνήφθη με την εδρεύουσα στο Λονδίνο Diageo, ανοίγει τον δρόμο για να λάβουν αποζημιώσεις περίπου 130 άλλα θύματα της θαλιδομίδης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Gruenenthal, η οποία στο δικαστήριο της Μελβούρνης υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί στη Γερμανία, δεν περιλαμβάνεται στην τωρινή απόφαση που αφορά την Ρόου και τους υπόλοιπους αυστραλούς ενάγοντες.

Η υπόθεση κατά της Gruenenthal θα εξεταστεί εκ νέου τον Αύγουστο του 2013 εκτός αν έχει μεσολαβήσει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ο Πίτερ Γκόρντον, δικηγόρος της Ρόου, κάλεσε την Gruenenthal να αναλάβει την ευθύνη για μια υπόθεση που χαρακτήρισε ως "την μεγαλύτερη καταστροφή του φαρμακευτικού χώρου που έχει πάρει τόση δημοσιότητα".

Ο ίδιος είπε ότι η εταιρία "δεν δοκίμασε ποτέ το φάρμακο σε ζώα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ούτε παρακολούθησε την επίδρασή του σε έγκυες γυναίκες, αλλά διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι το φάρμακο ήταν εξαιρετικά ασφαλές".

Οι γονείς της Ρόου, οι οποίοι σήμερα είναι εβδομηντάρηδες, δήλωσαν ότι η αποζημίωση-- "ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια"-- είναι παραπάνω από αρκετό για την φροντίδα της κόρης τους.

"Είναι υπέροχο που η υπόθεσή μου θα έχει καλά αποτελέσματα και για άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεσαι χέρια και πόδια για να αλλάξεις τον κόσμο. Οπως λέω πάντα: βλέπε τον άνθρωπο, όχι την αναπηρία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρόου.

Η απόφαση στην υπόθεση της Ρόου ακολουθεί την κίνηση της Diageo το 2010 να καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε 45 θύματα της θαλιδομίδης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που αναζήτησαν βοήθεια για να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος της φροντίδας που απαιτείτο καθώς το προσδόκιμο της ζωής τους είχε ξεπεράσει το αναμενόμενο.

Οι υποθέσεις αυτές παρακολουθούνται στενά στις ΗΠΑ, όπου έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον των GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis, Avantor Performance Materials και Grunenthal, με πολλούς ενάγοντες να υποστηρίζουν ότι τα ανατομικά προβλήματα με τα οποία γεννήθηκαν προήλθαν από την χρήση της θαλιδομίδης που έκανε η μητέρα τους.

Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε ευρέως από εγκύους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 50 και στις αρχές του 60 για την αντιμετώπιση της ναυτίας, μέχρι που προέκυψαν στοιχεία ότι προκάλεσε σοβαρές δυσμορφίες.




 





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ!


Τα οστά της μυστηριώδους γυναίκας στην περιφέρεια του μοναστηριού της Σαντ' Όρσολα στη Φλωρεντία, πιθανώς εντόπισαν οι Ιταλοί αρχαιολόγοι, που πασχίζουν επί αιώνες να ανακαλύψουν το υποθετικό πρόσωπο που χρησίμεψε ως μοντέλο στον Λεονάρντο ντα Βίντσι για να φιλοτεχνήσει τον περίφημο πίνακα της Τζοκόντα, ανακοίνωσαν σήμερα οι χρηματοδότες των ανασκαφών.
Επειτα από πολύμηνη διακοπή, οι αρχαιολόγοι επέστρεψαν στο σκάμμα τους, που είχαν αρχίσει να ερευνούν τον περασμένο χρόνο στην περιφέρεια του μοναστηριού, όπου κατ' αυτούς ενδέχεται να βρίσκονται τα λείψανα της Λίζα Γκεραρντίνι, η οποία θεωρείται πως υπήρξε το μοντέλο για τη διάσημη Μόνα Λίζα.

Τρεις νέοι τάφοι, περιέχοντες πολλούς σκελετούς, ήλθαν στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων, τονίζει η Επιτροπή Αξιολόγησης των Πολιτιστικών Αγαθών, που υποστηρίζει τις ανασκαφές.
Τα λείψανα θα σταλούν εν συνεχεία στο Γραφείο Συντήρησης Πολιτιστικών Αγαθών, του οποίου η έδρα βρίσκεται στη Ραβένα, προκειμένου να εξετασθούν και να αξιολογηθούν, τονίζουν οι ερευνητές.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αποκαλύφθηκαν και τα ερείπια ενός παλιού πρεσβυτέριου, που είχε ανεγερθεί από τις φραγκισκανές μοναχές που είχαν εγκατασταθεί στο κοινόβιο στα τέλη του 15ου και αρχές του 16ου αιώνα.

Η Λίζα Γκεραρντίνι (1479-1542), γνωστή επίσης και ως Λίζα ντελ Τζοκόντο, είχε παντρευτεί έναν πλούσιο έμπορο μεταξιού της Φλωρεντίας. Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που θεωρούν πως αποτέλεσε το μοντέλο για τον αξεπέραστο πίνακα, ο οποίος εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου - καίτοι η πραγματική ταυτότητα του μοντέλου δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.

Το διάσημο έργο περιβάλλεται από μία αχλύ μυστηρίου, που έχει δώσει τροφή σε πολλές αντικρουόμενες απόψεις, με αρκετούς άλλους ερευνητές να έχουν φθάσει έως του σημείου να υποστηρίζουν πως μοντέλο του πίνακα υπήρξε ένας νεαρός άνδρας, υπόθεση που αντιμετωπίζουν με μεγάλο σκεπτικισμό οι υπεύθυνοι του Λούβρου.





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΠΩΣ ΧΤΥΠΑ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.


Η Σκλήρυνση κατά πλάκας (Σ.Κ.Π) είναι ένα νόσημα που προκαλεί προβλήματα στην όραση, μουδιάσματα, μυϊκή αδυναμία και άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με το νευρικό σύστημα. Η Σ.Κ.Π οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που ο φυσιολογικός του ρόλος είναι να μας προστατεύει από τις λοιμώξεις, επιτίθεται και καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Πότε πρέπει να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή ;
- Αν παρουσιάζουμε πόνο στο μάτι σε συνδυασμό με μείωση της όρασης ή αν χωρίς λόγο αρχίσουμε να βλέπουμε διπλά.
- Αν αισθανόμαστε σε κάποιο άκρο μούδιασμα ή αν έχουμε χάσει την αίσθηση του θερμού-ψυχρού σε κάποιο άκρο ή άκρα.
- Αν αισθανόμαστε ζάλη και έχουμε αίσθημα περιστροφής του περιβάλλοντος (ίλιγγος) με αστάθεια.
- Αν έχουμε εστιασμένη αδυναμία σε χέρι (π.χ. δεν μπορούμε να κρατήσουμε πράγματα) ή πόδι (π.χ. δεν μπορούμε να ανεβούμε σκάλες).
- Αν έχουμε δυσκολία στην ομιλία.
- Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη λειτουργία του εντέρου και της ουροδόχου κύστης.

Υπάρχουν διάφορες μορφές Σ.Κ.Π.?
Ο νευρολόγος θα σας πει ποια από τις 4 βασικές μορφές της νόσου έχετε αν διαγνωσθείτε με Σ.Κ.Π. Αυτές είναι:
- Η μορφή των εξάρσεων και υφέσεων (relapsing-remitting), που σημαίνει ότι για ένα τουλάχιστον διάστημα τα συμπτώματα έρχονται και φεύγουν. Μεταξύ των
επεισοδίων αυτών (ώσεις) που διαρκούν ημέρες ή εβδομάδες, τα άτομα αισθάνονται φυσιολογικά.
- Η δευτερογενώς προϊούσα μορφή (secondary progressive), που σημαίνει ότι τα
συμπτώματα που αρχικά ερχόντουσαν και έφευγαν, τώρα σταθερά χειροτερεύουν.
- Η πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή (primary progressive), που σημαίνει ότι τα συμπτώματα εξελίσσονται από την αρχή.
Η προϊούσα με εξάρσεις μορφή (progressive relapsing) όπου έχουμε σταδιακή επιδείνωση από την αρχή με ενδιάμεσες ώσεις της νόσου.

Υπάρχει εξέταση που θέτει τη διάγνωση σήμερα?
Η απάντηση είναι όχι, υπό την έννοια ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιον αιματολογικό ή άλλο δείκτη (biomarker) που να βάζει τη σφραγίδα της διάγνωσης. Ωστόσο η διάγνωση τίθεται με μεγάλη ακρίβεια από τους ειδικούς νευρολόγους με τον συνδυασμό των κλινικών ευρημάτων-ιστορικού του ασθενούς και των ευρημάτων στη μαγνητική τομογραφία (MRI) του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Υπάρχει θεραπεία ?
Τα κλινικά επεισόδια, οι λεγόμενες ώσεις της Σ.Κ.Π. πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενδοφλέβια χορήγηση κορτιζόνης στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες.
Από εκεί και πέρα για την πρόληψη των υποτροπών και τη σταθεροποίηση της νόσου
σε βάθος χρόνου έχουμε στα χέρια μας τους λεγόμενους ανοσοτροποποιητικούς
παράγοντες (disease modifying agents) όπως οι ιντερφερόνες, το glatiramer acetate,
το fingolimod, τα μονοκλωνικά αντισώματα και άλλα. Τα φάρμακα αυτά δεν είναι
όλα για όλες τις μορφές της νόσου και για όλους τους ασθενείς και πρέπει να
χορηγούνται με κριτήρια (guidelines) από καλά εκπαιδευμένους και ενημερωμένους
νευρολόγους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ M.D.
ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΔΑΛΟ ΠΕΛΛΑΣ.



Θ. Θεοδωρίδης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της πυροσβεστικής και όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...