Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πρόσκληση στο Πολιτιστικό Αντάμωμα 2019 του ΜΧΣ Προμάχων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΤΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΖΑΤΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜ.ΤΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΖΑΤΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Ως Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Αλμωπίας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους  Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτησες που δούλεψαν σκληρά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Οι προσπάθειες και οι κόποι όλων μας δικαιώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε μετά από πολλά χρόνια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Υποστηρίζουμε το έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ανόρθωση της Χώρας μας.

Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ
Τζάτσης Γεώργιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τομεακής Οργάνωσης ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Για άλλη μια φορά, έντονη χαλαζόπτωση, χτύπησε τα χωριά του Δήμου Έδεσσας, Περαία, Κάτω Γραμματικό, Άρνισσα, Ξανθώγεια, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Αγία Φωτεινή και Φλαμουριά, καθώς και τα χωριά του Δήμου Σκύδρας Αρσένι, Πλεύρωμα και Πετριά.

Χτυπήθηκαν καλλιέργειες οι οποίες είτε βρίσκονται στη φάση συγκομιδής, είτε πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν γίνει.  Σε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές της περιοχής, βλέποντας τον ιδρώτα τους να χάνεται, και πλέον είναι ζήτημα επιβίωσης. Η ανησυχία τους  ενισχύεται, γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων , που έπληξε άλλες περιοχές της Πέλλας, ο ΕΛΓΑ παραμένει υποστελεχωμένος, χωρίς να έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις.

Ο ΕΛΓΑ απαιτεί τις ασφαλιστικές εισφορές για να αποζημιώσει, την ίδια στιγμή που τα έσοδα των παραγωγών είναι μηδενικά. Απαιτεί ασφαλιστικές εισφορές, όταν το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό πρόγραμμα, αποδεικνύεται ανεπαρκές για την κάλυψη και προστασία των καλλιεργειών.

Το χαμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών δε μπορεί να αναπληρωθεί με τα ψίχουλα που δίνονται, με τη μορφή φιλοδωρήματος μέσω των deminimis. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Σήμερα επιχειρούν να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους ρίχνοντάς τα όλα στην κλιματική αλλαγή!!
Κανένας εφησυχασμός, καμία ανοχή!!!

Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τόσο θα πρέπει να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν οι αγώνες,  ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.
Απαιτούμε  από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλούμε τους αγρότες τις περιοχής να διεκδικήσουν μέσα από τους Συλλόγους τους :
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
·         Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας.
·         Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.
·         Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία αγροτική οικογένεια.
·         Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη.
·         Επιδότηση στο 100% για δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας.
·         Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Στο ίδιο ‘έργο θεατές’ οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας»



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Στο ίδιο ‘έργο θεατές’ οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας»

«Οι απανωτές θεομηνίες με αποκορύφωμα αυτήν της Τετάρτης (10/7) έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Ελληνικό Οργανισμών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες και οι οικογένειές τους και να αποφευχθεί το αδιέξοδο στην τοπική οικονομία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σταθερά δίπλα και αφουγκράζεται τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι στη διάθεση των πολιτών που είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου, μετά τις νέες  χαλαζοπτώσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ισχυρός αέρας και χαλαζόπτωση έπληξε τις αγροτικές περιοχές των χωριών Αρσενίου, Πλευρώματος και  Λουτροχωρίου του Δήμου Σκύδρας, περιοχές του Δήμου Έδεσσας όπως Άρνισσα, Παναγίτσα, Ζέρβη, Ξανθόγεια, Άγιος Αθανάσιος, Αγία Φωτεινή, Κάτω Γραμματικό και Φλαμουριά. Οι ζημιές  αφορούν δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδάκινα, μήλα, δαμάσκηνα κ.λ.π.). 

Εξάλλου, στη σύσκεψη που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα προτάθηκαν μέτρα προστασίας τα οποία υπενθυμίζουμε:

1. Άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις σε όλη την επικράτεια των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας από εξουσιοδοτημένα συνεργεία εκτιμητών.

2. Επίσπευση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες, σε τιμές που είναι δίκαιες και ανάλογες του κόπου και των εξόδων που κατέβαλαν οι αγρότες και  διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

3. Αποσυμφόρηση των βιομηχανιών με πρόγραμμα δωρεάν διανομής των αδιάθετων ποσοτήτων ροδακίνων σε κοινωφελή ιδρύματα, σχολεία, στρατό, κλπ.

4. Έναρξη διαδικασίας καταβολής προκαταβολών αποζημιώσεων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών των αγροτών και των οικογενειών τους.

5. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς ένα ορθολογικότερο και αποτελεσματικότερο πλαίσιο εκτίμησης καταστροφών των αγροτικών παραγωγών από θεομηνίες, με γρήγορες διαδικασίες αποζημίωσης.

6. Επέκταση και ενίσχυση των προγραμμάτων παθητικής και ενεργητικής προστασίας από το χαλάζι (χρηματοδότηση εγκατάστασης υποδομών αντιχαλαζικής προστασίας και εφαρμογή του προγράμματος προστασίας από χαλάζι με εναέρια μέσα)

7. Λήψη ειδικών μέτρων για την τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών (συμψηφισμός οικονομικών υποχρεώσεων αγροτών προς ΕΛΓΑ) και αναστολή καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών σε άλλους δημόσιους φορείς.

8. Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 20 του Ν. 2190/94 για προσλήψεις γεωπόνων-εκτιμητών.

9. Άμεση υπογραφή της ΚΥΑ για πληρωμή του 30% των περσινών αποζημιώσεων στους παραγωγούς. 

10. Στήριξη μέσω του de minimis, με μεγαλύτερα ποσά που να καλύψουν το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...