Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1 - 0


Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε η Αναγέννηση Δωροθέας κερδίζοντας στο γήπεδό της τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 1-0.

Δυνατό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες με πιο αποφασιστικούς τους γηπεδούχους, που καίγονταν για βαθμούς και χάρη στην σφιχτή συνοχή συνόλου, που παρουσίασαν, κατάφεραν στο τέλος να χαμογελάσουν.
Από την άλλη ο ΑΣ Πρόμαχοι παρουσιάστηκε με ασύνδετες τις γραμμές του και μόνο στο τέλος του αγώνα πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και τους γηπεδούχους να είναι πιο επικίνδυνοι στην τελική τους προσπάθεια.
Στο 3’ ο Σέλκος βγάζει μπαλιά ακριβείας στον Γ. Νάνο που σουτάρει άουτ.
Σέντρα από φάουλ του Καλπακίδη, τεχνική κεφαλιά του Γκάγκα, άουτ  στο 10’.
Ο Γ. Σέλκος Μπέιλι βγάζει μόνο του τον Γκάγκα που σουτάρει δυνατά και ο τερματοφύλακας Χατζής μπλοκάρει με διπλή πποσπάθεια στο 12’.
Στο 14’ η Αναγέννηση προσπαθεί  με τον Τουσουνίδη , η κεφαλιά του όμως φεύγει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι απειλούν στο 25΄με σουτ του Γ. Νάνου που φεύγει άουτ και στο 30’ με τον Άτζο και το σουτ που πιάνει καταλήγει λίγο έξω.
Στο 38’ οι γηπεδούχοι αγγίζουν το γκολ, όμως το τεχνικό πλασέ του Γκάγκα γλύφει το δοκάρι και φεύγει άουτ.
Το ημίχρονο τελείωσε με ένα ακόμη δοκάρι για την Αναγέννηση, όταν από απόκρουση του Άτζου η μπάλα λίγο έλειψε να μπει στα δίχτυα της ομάδας των Προμάχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι της Δωροθέας μπήκαν πιο αποφασιστικά και στο 49’ σε μια επέλαση του,o Γκάγκας, ανετράπη και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, που ο διαιτητής όμως δεν έδωσε.
Το 1-0 σημείωσε στο 53’ ο Τουσουνίδης(Σουγιάς) με δυνατή κεφαλιά πάνω στη γραμμή μετά από σέντρα του Καλπακίδη.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στην άμυνά τους για να κρατήσουν το χρυσό αποτέλεσμα και οι των Προμάχων πίεζαν με πείσμα για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έτσι χάνονται σημαντικές ευκαιρίες για τους Προμάχους στο 57’ με τον Γ. Νάνο, στο 62’ με τον ίδιο παίχτη, στο 65’ με τον Ι. Μούγιο και στο 75’ με τον Νάνο.
Στο 88’ έγινε η φάση του αγώνα όταν από σέντρα του Αμπάρη πιάνει δυνατή καρφωτή κεφαλιά ο Γ. Νάνος, και υποχρεώνει τον διακριθέντα τερματοφύλακα της Αναγέννησης Νούση, να αποκρούσει θεαματικά καταχειροκροτούμενος.
Ο αγώνας τελείωσε με μια καλή ευκαιρία της Δωροθέας, όταν σε μια αντεπίθεση ο Τουσουνίδης πήγε να κρεμάσει τον Χατζή και η μπάλα έφυγε μόλις λίγα εκατοστά έξω.

Από την Αναγέννηση διακρίθηκαν οι Καλπακίδης, Γκάγκας, Σόνι, Σέλκος-Μπέιλι και φυσικά ο εκπληκτικός σήμερα τερματοφύλακας Νούσης.
Από τους Προμάχους ξεχώρισαν οι Δ. Ρατσίτσκας, Δ. Σέλκος, Άτζος και Γ. Νάνος.

Η διαιτησία του κυρίου Καραπατάκη ήταν καλή και τα σφυρίγματάτου μετρημένα, ενώ οι βοηθοί του Δέλιος και Παλαιοπάνης χωρίς προβλήματα και οι υποδείξεις τους ήταν σωστές.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ
Νούσης
Βουλγαρίδης 
Τ. Παρτσανάκης
Σέλκος
Χαλιλάι
Σόνι
Σταματιάδης(Ρακιάρης)
Τουσουνίδης
Καλπακίδης(Στούπης)
Γκάγκας(Μ. Παρτσανάκης)
Παλαμίδας
Προπονητής: Σλατίντσης

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Χατζής
Δ. Ρατσίτσκας
Αμπάρης
Κωστινάς(Προίκος)
Καραδοσίδης
Μούγιος
Γ. Νάνος
Σέλκος(Τανούρης)
Σαμσούρης(Σατζάκης)
Δ. Νάνος
Άτζος
Προπονητής: Καρυπίδης













































ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου Προμάχων για την τραγική κατάσταση του κτιρίου.
Όπως μας κατήγγειλαν, το οίκημα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, με την υγρασία να έχει καταφάει τους τοίχους και τη μούχλα να βρίσκεται παντού. Εστίες μικροβίων διάσπαρτες και ο κίνδυνος μόλυνσης των μικρών παιδιών ελλοχεύει παντού.
Κατά περιόδους έχουν εντοπιστεί ποντίκια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε προχθές, όταν στην πόρτα του σχολείου βρέθηκε ένα φίδι να  κόβει βόλτες αμέριμνα.
Όπως μας ανέφεραν οι γονείς, έχουν κάνει πάμπολλες παραστάσεις διαμαρτυρίας στους υπευθύνους του δήμου για να πράξουν τα απαραίτητα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν εισακουστεί και μάλιστα, ούτε  έστειλαν κάποιον αρμόδιο να επιθεωρήσει από κοντά  το πρόβλημα.
Οι γονείς των παιδιών δηλώνουν εξοργισμένοι και μας τόνισαν ότι προσανατολίζονται να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο απαράδεκτο κτίριο.
Επίσης ετοιμάζουν διάφορες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ανώτερα επίπεδα από  αυτό του δήμου.
Δείτε φωτογραφίες της υποδομής του σχολείου που μας έστειλαν και που μιλάνε από μόνες τους.















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...