Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.

Διαφημίσεις. Γράφει ο Oldboy

 Γράφει ο Oldboy


Δυο διαφημίσεις κινητής τηλεφωνίας που συμπίπτουν χρονικά και μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη. Στην πρώτη μια χιουμοριστική καρικατούρα ενός μοντέλου γάμου στηριγμένου στην καταπίεση, την επιβολή, την παντόφλα, τον ευνουχισμό. Στη δεύτερη ένα εντελώς ιδεατό πρότυπο ζευγαριού που αρχίζει να φιλιέται από σχεδόν παιδιά και δεν σταματά ούτε στα βαθιά γεράματα.

Αν υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην πρώτη, είναι πως, πίσω από το στοιχείο της πλάκας, βγάζει πολλή ματαίωση και παράδοση. Αν υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο στη δεύτερη, είναι πως τα φιλιά γίνοται πιο παθιασμένα και οι σκηνές μετατρέπονται σε σεξουαλικές όταν το ζευγάρι γερνάει. Ο ερωτισμός της φθοράς, το γήρας ως σώμα λαγνείας, το βλέμμα που μετά από δεκαετίες μαζί σε κοιτάζει με ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία, ακριβώς επειδή είναι ένα βλέμμα εμπλουτισμένο με τις μνήμες από δεκαετίες κοιτάγματός σου, ένα βλέμμα εμπλουτισμένο με μνήμες όσφρησης, αφής, ακοής και γεύσης σου. Απέναντι στην εσκεμμένη ουτοπία της μίας διαφήμισης και την μάλλον αθέλητη δυστοπία της άλλης υπάρχει η πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα δεν γίνεται να συνοψίζεται μέσα στο αυτοκίνητο που εκείνος είναι ο παθητικός συνοδηγός και το φτηνό πεδίο βολής, αλλά θα έχει βαλβίδες εκτόνωσης και φυγής. Όπως επίσης η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά αποκλείει αυτό το είδος του βλέμματος και του φιλιού, απλά δεν «κόβει» από φιλί σε φιλί, αλλά μεσολαβεί το δικό της σώμα ανάμεσα τους. Αλλά ναι, αν υπάρχει μια πραγματική πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί παρά να μας λέει ότι τα πιο ερωτικά χρόνια είναι αυτά που θα είσαι γέρος και θα είναι γριά, όταν η λαγνεία θα είναι πιο γυμνή από ποτέ, πιο ξεδιάντροπη από ποτέ, πιο βαθιά από ποτέ, πιο αληθινή και πιο υπαρξιακή από ποτέ. 

Ζούμε σωρεύοντας επιθυμία στο βλέμμα.

Διαφημίσεις. Γράφει ο Oldboy







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

MITSOTAKIS VS BLOGGERS Η ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΝ 95ΧΡΟΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.


Μitsotakis Vs Bloggers Ή πώς ξαφνικά αγάπησα τον 95χρονο Μητσοτάκη

Το "περίεργο" άρθρο της Εβδομάδας.


Τον περιμένουν στη γωνία να πεθάνει για να πανηγυρίσουν αλά Θάτσερ, του έχουν βγάλει ένα σωρό παρατσούκλια, τον κοροϊδεύουμε ότι θα μας θάψει όλους (και πιθανότατα θα το κάνει). 


Όμως, καλώς ή κακώς, όλο και περισσότερο φαίνεται πως η τριετία του Μητσοτάκη στις αρχές των '90ς -που τόσο δαιμονοποιήθηκε, ορθά εν μέρει- ήταν απ' τις λίγες περιόδους που ο κυβερνήτης προσπάθησε στ' αλήθεια να διορθώσει παθογένειες της χώρας. Όσο κι αν αντιπαθεί κανείς τον Μητσοτάκη, διαβάζοντας αυτά που έλεγε και αυτά για τα οποία μας προειδοποιούσε, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει την διορατικότητά του αλλά και την γενναία αδιαφορία του για το πολιτικό κόστος. 


Είναι 95 ετών, περπατάει 8 χιλιόμετρα την ημέρα, και πριν από λίγο έδωσε συνέντευξη ζωντανά στο ίντερνετ (από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone) για να απαντήσει σε ερωτήσεις bloggers. 


Ασχέτως του αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί του (και με όσα -συχνά εξοργιστικά- έκανε στο παρελθόν) τον βρίσκω αξιοθαύμαστο. Είναι δύσκολο να παραδεχτώ ότι ο Απόλυτος Villain που είχα στο μυαλό μου για δεκαετίες, τελικά, δεν ήταν και ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην πολιτική μας. 


Τώρα που η Βουλή είναι γεμάτη ανιστόρητους οπορτουνιστές, βουλευτές που κατουράνε έξω από κανάλια, τραμπούκους, Καμμένους, ναζιστές συνειδητοποιώ ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μια κάποια φωνή της λογικής που ενοχλητικά έλεγε όσα δεν θέλαμε να ακούσουμε. 


Τα ωραία λόγια και τα ψέματα των πολιτικών (που θα έλεγαν τα πάντα για να μας ικανοποιήσουν) πάντα νικάνε - και ο Μητσοτάκης με τις -αρκετές- σκληρές αλήθειες του μας ήταν ιδιαιτέρως δυσάρεστος. Αυτός που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη -ποτέ δε θα μάθουμε με βεβαιότητα γιατί το έκανε και αν ισχύουν οι φήμες- κυβερνάει τώρα την χώρα. (The irony!) == 


Η συνέντευξή του, με την αναμενόμενη περιαυτολογία του που μου θυμίζει τον παππού μου τον Τέλη, αλλά και την σύγχρονη σκέψη του που είναι πιο φρέσκια από πολλών νέων, η συνέντευξή του έχει ενδιαφέρον μεγάλο, νομίζω: 





«Ο πολιτικός καθορίζει τη μοίρα των λαών, η πολιτική είναι η αρχή όλων, γι' αυτό να προσέχετε τι λέτε για τη Βουλή, αυτήν την βγάζετε εσείς, ο λαός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πρωτότυπη εκδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης το αθηναϊκό βιβλιοπωλείο Free thinking zone, στην οποία ο πρώην Πρωθυπουργός άρχισε να συνομιλεί με bloggers και το νεανικό κοινό που είχε συγκεντρωθεί. 


Στη συζήτηση με τίτλο «Digibate: Mitsotakis vs Bloggers. Catch him if you can!», o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε για πολλά ζητήματα. «Το 1981 το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Κων. Μητσοτάκης αλλά επεσήμανε: «Την πολιτική όμως αυτή δεν ακολούθησε μόνο το ΠΑΣΟΚ, την ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα μέχρι πρόσφατα. Αλλά αυτά είναι ιστορία». «Κανείς πολιτικός δεν είναι μαζοχιστής και όλοι θέλουν να κάνουν παροχές, εύκολα παρασύρεσαι» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός. Και αναφερόμενος στην κρίση τόνισε: «Αντί να τραβάμε κόκκινες γραμμές που τις σβήνουμε την επόμενη ημέρα, καλό είναι να πούμε στον ελληνικό λαό την ωμή αλήθεια. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και να του προτείνει λύσεις. Και ο ελληνικός λαός θα τον ακολουθήσει». Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει διάλογος για την κρίση καθώς πρόκειται για εθνικό ζήτημα. «Ακόμη και με το ΚΚΕ, που είναι κόμμα σταλινικό, πρέπει να υπάρξει διάλογος. Τουλάχιστον με αυτούς ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην μπορείς να μιλήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ενα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αδυναμία: υπάρχουν πολλές φωνές. Αλλά και πάλι πρέπει να συνομιλήσεις», πρόσθεσε. Ο ίδιος επεσήμανε το πολιτικό πρόβλημα, τον λαϊκισμό. Μίλησε για κόμματα που υπόσχονται «λαϊκιστικές» πολιτικές και μόλις εκλεγούν «κάνουν τούμπα 180 μοιρών» ενώ η αντιπολίτευση συνεχίζει τον λαϊκισμό, «ώσπου να εκλεγεί και να κάνει και αυτή τούμπα 180 μοιρών».



Πηγή: www.lifo.gr



"ΠΡΟΧΘΕΣ ΞΟΔΕΨΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΕΥΡΩ"


«Ήμουν σε άθλια οικονομική κατάσταση». Φράση που δεν θα ήταν ιδιαίτερα παράξενη αν την έλεγε κάποιος νεαρός ή μεσήλικας, που είχε συλληφθεί για απόπειρα ληστείας. Την εκστόμισε όμως μία 70χρονη γυναίκα, που στις 10:30, το πρωί της Τετάρτης... εισέβαλλε σε κατάστημα εμπορίας ρούχων στο Ξυλόκαστρο, με σκοπό τη ληστεία.

Η ηλικιωμένη φορούσε μια ξανθιά περούκα, μαύρα πλαστικά γάντια στα χέρια, μία αποκριάτικη μάσκα στα μάτια, και τις πυτζάμες της. Στα χέρια της κρατούσε ένα κουζινομάχαιρο μήκους 18 εκατοστών! Εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα ήταν οι γονείς της ιδιοκτήτριας. Μία 58χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της. Κραδαίνοντας το μαχαίρι απαίτησε να της δώσουν 500 ευρώ. Τόσα χρήματα είχε ανάγκη για να πάρει τα φάρμακά της, όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς. Η φιγούρα και η φυσιογνωμία της δράστιδας, παρά την αλλοίωση των χαρακτηριστικών της, φάνηκε γνώριμη στο ζευγάρι.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η 70χρονη ήταν πελάτης του συγκεκριμένου καταστήματος εμπορίας ρούχων. Πριν προλάβει να πάρει τα χρήματα, που απαιτούσε, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που αντελήφθησαν τι συνέβαινε, και επενέβησαν, συλλαμβάνοντας την ηλικιωμένη γυναίκα.

Οδηγούμενη στο αστυνομικό τμήμα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης νοσηλείας της. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο. Εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της, οι αστυνομικοί έκριναν σκόπιμο να μην επιχειρήσουν να της πάρουν κατάθεση, προκειμένου να μην την επιβαρύνουν, και θα το κάνουν όταν η υγεία της το επιτρέψει. Μπήκαν όμως στον «πειρασμό» να την ρωτήσουν γιατί προέβη σε αυτή την πράξη.

Η απάντησή της, ήταν αποστομωτική και ενδεικτική της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν. «Προχθές ξόδεψα το τελευταίο μου ευρώ» είπε στους αστυνομικούς, «δεν είχα λεφτά για να φάω και να πάρω τα φάρμακά μου», πρόσθεσε. Κάτοικοι του Ξυλοκάστρου, που γνώριζαν την 70χρονη, ανέφεραν ότι της είχαν κόψει τη σύνταξη και δύσκολα τα έβγαζε πέρα, όπως και τα παιδιά της που ζουν στην ίδια περιοχή. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και όταν η ηλικιωμένη αναρρώσει, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, εκτός αν οριστεί τακτική δικάσιμος και αφεθεί ελεύθερη.




ΠΗΓΗ...http://www.eglimatikotita.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!! (ΦΩΤΟ)


1Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο (αντίγραφο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω), παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο…

οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L’Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.

Μεταφράστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643. 

Μετάφραση:
“Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου,
Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον
ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και
καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της
δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερού
βασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου
και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας
των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου
Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας
αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ
Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου.
Εγώ Πόντιος Πιλάτος, ηγεμών δια της βασιλείας των Ρωμαίων, επί του Πραιτωρίου της αρχιηγεμονίας, κρίνω και κατακρίνω και καταψηφίζω εις θάνατον σταυρικόν τον Ιησού λεγόμενον υπό του πλήθους Χριστόν, και από πατρίδος Γαλιλαίας, άνθρωπον στασιώτη κατά τον Νόμο του Μωσαϊκού και εναντίον του μεγαλοπρεπούς βασιλέως Ρωμαίων Τιβερίου Καίσαρος και ορίζω και αποφαίνομαι τον θάνατον αυτού σταυρικόν μετά των άλλων κατά το συνήθες των καταδίκων, επεί συνοίθρησεν αυτός πλήθος ανθρώπων πλουσίων και φτωχών, ουκ έπαυσε θορύβους εγείρων, ενοχλείν την Ιουδαίαν ποιών
εαυτόν Υιόν Θεού και βασιλέα της Ιερουσαλήμ, απειλών φθοράν της Ιερουσαλήμ και του Ιερού Ναού, απαρνούμενος τον φόρον του Καίσαρος και τολμήσας εισελθείν μετά βαϊων θριαμβευτής και πλείστου όχλου ώσπερ τις Ρήξ εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ ως τον Ι. Ναόν και διορίζομεν τον ημέτερον πρώτον εκατόνταρχον Κουϊντον Κορνήλιον περιάξαι τούτον παρρησία εις την χώραν Ιερουσαλήμ δεδεμένον, μαστιζόμενον και ενδεδυμένον πορφύραν, εστεφανωμένον ακάνθινω στεφάνω και βαστάζοντα τον ίδιον σταυρόν επί ώμου αυτού, ίνα ει παράδειγμα τοις άλλοις και πάσι τοις κακοποιοίς μεθ’ ού βούλομαι συνάγεσθαι δύο ληστάς φονείς και εξέρχεσθαι δια της πύλης Γιαμπαρόλας, της νυν Αντωνιανής, αναχθήναι δε Αυτόν τον Χριστόν παρρησία επί το όρος των κακούργων ονόματι Κολβάριον, ούτινος σταυρωθέντος μείναι το σώμα εν τω σταυρώ εις κοινόν
θεώρημα πάντων των κακούργων, και άνω του σταυρού τίτλου τεθήναι γεγραμμένου τρισί γλώσσας τον ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ (Εβραϊστί) ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (Ελληνιστί) ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ (Ρωμαϊστί).
Ορίζομεν ουν μηδένα των ηστινοσούν τάξεις και ποιότητος τομήσαι απερισκέπτως της τοιαύτην εμποδίσαι δίκην, ως υπ’ εμού ωρισμένην μετά πάσης σεμνότητος εις ποινήν της αυτομολίας τούτου, Εβραίου όντος κατά τα ψηφίσματα και τους Νόμους της των Ρωμαίων Βασιλείας.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
- Από της φυλής Ισραήλ: Ρωδιέ, Δανιήλ, Ραμπινήλ, Ιονακείν, Μπανικάν, Ροτάμ, Ιουταβέλ και Περκουλάμ.
- Από της Βασιλείας και ηγεμονίας Ρωμαίων: Λούκιος, Σεξτίλιος και Μαξιμίλιος.
- Από των Φαρισσαίων: Μπαρμπάς Συμεών και Μπονέλη.
- Από των υπάτων και δικαστών των Ρωμαίων: Λούκιος, Μπαντάνης, και Μακαρόλας.
- Από της αρχιερωσύνης: Ρωάν, Ιουάδους και Μπουκασόλης.
- Νομικός δημόσιος από των εγκλημάτων των Εβραίων: Μπουτάν”.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Οργασμός εργασιών στο κοινοτικό γυμναστήριο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ" από τον Α,Σ. Πρόμαχοι.
Η δραστήρια διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες, με επί κεφαλής τον γενικό γραμματέα Βασίλη Δήμπαλα, βρίσκονται σε συνεχή κινητικότητα και ο στόχος που έβαλαν, να τελειοποιήσουν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, άρχισε να υλοποιείται.
Έτσι τοποθετήθηκε καινούριο χώμα στον χώρο και μετά την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος(μπεκ), αλφαδιάστηκε με μηχάνημα λέιζερ και απομένει η σπορά του χλοοτάπητα.
Να τονίσουμε ότι όλες οι εργασίες γίνονται με έξοδα της ομάδας και με κάποιους χορηγούς , που αγαπούν την ομάδα και το χωριό, ενώ η επίσημη πολιτεία είναι θριαμβευτικά ΑΠΟΥΣΑ , αδιαφορώντας για την ομάδα ενός από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια του νομού.
Η διοίκηση και οι φροντιστές του γηπέδου παρακαλούν τους πολλούς κατοίκους, που αθλούνται καθημερινά στο γήπεδο, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον χλοοτάπητα και να μην τον πατούν για λίγες ημέρες.











ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας συγχαίρει θερμά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας και ιδιαίτερα το νέο Πρόεδρο Στεφανίδη Ιωάννη, για την εκλογή τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του συλλόγου.

Ευελπιστούμε, αν και είμαστε βέβαιοι, σε μια εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα προσβλέπει στην ανάπτυξη και την διασφάλιση της μοναδικότητας της Αλμωπίας μας.

Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Δήμος Αλμωπίας, είναι στο πλευρό σας με όσα μέσα διαθέτουν και θα σταθούν αρωγοί στην κοινωνική σας προσφορά.



Ο Αντιδήμαρχος



Καραμαριάς Σταύρος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου των Προμάχων για τη διάκρισή τους στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

  Το Γυμνάσιο Προμάχων εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία την Αλμωπία και την ΠΕ Πέλλας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Noesis στη Θεσσαλονίκη (Πλανητάριο).

  Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 η Ομάδα Πληροφορικής του Γυμνασίου Προμάχων με 12 μαθητές και  υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιόρτσο παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Η Πληροφορική κι Εμείς στον Κόσμο με τα μάτια του 15-άρη…» στην Κεντρική σκηνή του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών (Πλανητάριο) στη Θεσσαλονίκη.

  Η εργασία τους προκρίθηκε μετά το προ-συνέδριο που διεξήχθη το Φεβρουάριο στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ξεχωρίζοντας ανάμεσα  στα σχολεία του Νομού μας.

  Να θυμίσουμε τη σύνθεση της ομάδας και να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσους διευκόλυναν τη συμμετοχή του σχολείου στο συνέδριο. Θεωρούμε δε ότι, η παρουσία εκεί των παιδιών, σηματοδοτεί μια εξαιρετική εμπειρία που για πρώτη φορά αποκτούν, σε τόσο μικρή ηλικία, μαθητές.



Ομάδα Πληροφορικής Γυμνασίου Προμάχων  (αλφαβητικά):

Υπεύθυνος Καθηγητής :

Γιόρτσος Γεώργιος


Μαθητές:

1.Σοφία Αργυρίου


7.Μαρία Μούγιου

2.Αθανάσιος Ασμέτης


8.Παναγιώτης Παπατάσος

3.Πέτρος Ασμέτης


9.Σάββας Σαπουντζής

4.Νικόλαος Βέσκος


10.Χριστίνα Σόμτση

5.Στέφανος Μεσκίνης


11.Χρυσάνθη Τασιώλα

6.Ευδοξία Μητσάνη


12.Χρυσάνθη Τζίνη




ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΨΑΛΛΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, σήμερα το πρωί, το Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αλμωπίας. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αριδαίας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν,  το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και του πρόσφεραν ένα καλαθάκι γεμάτο από χρωματιστά χάρτινα αυγά, συμπληρωμένα με ευχές και πασχαλινές χειροτεχνίες που είχαν φτιάξει.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης και οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χρήστου και Δέσποινα Καλδερεμτζή υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές και αφού τους ξενάγησαν στους χώρους του Δημαρχείου, τους οδήγησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τους μίλησαν για τη διαδικασία διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου και τους πρόσφεραν πασχαλινά τσουρέκια και γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε,(δασκάλους και μαθητές),  Καλό Πάσχα, με Υγεία  και ιδιαίτερα στα παιδιά, Καλή Πρόοδο στη ζωή τους και να είναι πάντα χαρούμενα και χαμογελαστά.





Από το Δήμο Αλμωπίας

Η ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ.



Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας ανακοινώνεται ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την παρουσία και εξάπλωση της ακρίδας, όλες οι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με ιστορικό εμφάνισης μεγάλων πληθυσμών ακρίδων κηρύχτηκαν με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κου Θεόδωρου Θεοδωρίδη ως ακριδόπληκτες. Παρακαλούνται όλοι οι τοπικοί γεωπόνοι και οι παραγωγοί αμέσως μετά τον εντοπισμό νεαρών εντόμων (κηλίδες με νεαρές ακρίδες) να προβαίνουν στα προτεινόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, πριν αυτές ενηλικιωθούν και αρχίζουν να πετούν, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να γεννούν αυγά. Ενδεδειγμένα μέτρα:
1. Οι Γεωργοί μπορούν να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους, εφόσον εντοπίσουν νεαρές ή ενήλικες ακρίδες,  με εφαρμογή εγκεκριμένου εντομοκτόνου όλο το κτήμα και στο έδαφος, συμβάλλοντας σημαντικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.
2. Οι αρμόδιοι Δήμοι που έχουν την επίβλεψη, το συντονισμό και την εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων και μεθόδων, θα λάβουν μέριμνα για την καταπολέμηση των ακρίδων στις κοινόχρηστες-χέρσες περιοχές, η οποία θα πρέπει να  διενεργηθεί με ειδικά συνεργεία. Αμέσως μόλις εντοπίζονται ακριδοκηλίδες, πρέπει να ειδοποιείται ο αρμόδιος δήμος ώστε να λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καταπολέμησης και να μην εξαπλώνονται οι πληθυσμοί των ακρίδων σε μεγάλες εκτάσεις. 
Οι ψεκασμοί να γίνονται στις κηλίδες των ακρίδων και γύρω από αυτές όταν τα άτομα των ακρίδων είναι μικρά.  Οι ψεκασμοί γίνονται τις βραδινές ώρες (μετά τις 21:00) που οι ακρίδες έχουν μικρή κινητικότητα και δεν πετούν μέλισσες. Προσοχή εάν υπάρχουν κυψέλες μελισσοσμηνών. Εάν υπάρχουν θα πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τους τόπους ψεκασμού. Προσοχή θα πρέπει να δίδεται από τους παραγωγούς και τους τοπικούς γεωπόνους για να εφαρμόζονται κατάλληλα για την καταπολέμηση ακρίδων -εγκεκριμένα  στην αντίστοιχη καλλιέργεια.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα της περιφερειακής ενότητας Πέλλας:
1. Τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού Ελέγχου (Κος Συμεού Γ. 23813 51294)
2. Τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Γιαννιτσών  (Γεωργίου Π, 23820 84413)
3. Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής Έδεσσας (Μαρνασίδης Σ, 23813 51385)

                                                                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

                          ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



                           
Π.Υ. Αριδαίας 




Ο Διοικητής και το προσωπικό της  
Π.Υ. Αριδαίας σας εύχονται 
Καλό Πάσχα. 
Το άγιο Φως της Ανάστασης , 
ας φωτίσει τις ψυχές 
και τις ζωές όλων μας. 
                                      Ο Διοικητής 
                          Κώνστας Ν. Απόστολος 
                              Πυραγός 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία 2013, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου, με στόχο να  προάγει την πρόληψη των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών σε παγκόσμιο επίπεδο, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Ο Διεθνής Οργανισμός  Εργασίας (International Labor Organization) καθιέρωσε από το 2001 την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία». Πρόκειται για μία εκστρατεία  ευαισθητοποίησης, που επιδιώκει να εστιάσει τη διεθνή προσοχή σε θέματα σχετικά με τις αναδυόμενες τάσεις στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.
Η 28η Απριλίου έχει επίσης ορισθεί ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τους νεκρούς και τραυματίες εργαζομένους, ώστε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής και Ασφάλειας για το 2013 είναι η πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών, οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τα στοιχεία και τους αριθμούς, μια πραγματικότητα και θεωρούνται ως «μια κρυφή επιδημία». 
Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας:
2,02 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία τους.
321.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από εργατικό ατύχημα.
160 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από επαγγελματικές ασθένειες.
313 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ένα μη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ανά έτος.
Αυτό σημαίνει ότι:
Κάθε 15 δευτερόλεπτα ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια.
Κάθε 15 δευτερόλεπτα 151 εργαζόμενοι έχουν ένα εργατικό ατύχημα.
Οι περισσότερες επαγγελματικές ασθένειες είναι δύσκολο να εντοπιστούν εξαιτίας της μεγάλης περιόδου ανάπτυξης που έχουν, όπως π.χ. οι επαγγελματικοί καρκίνοι, διάφορες πνευμονοπάθειες, μυοσκελετικές παθήσεις, αλλά και το εργασιακό στρες, που μπορεί να εκδηλωθεί με σωματικά συμπτώματα ή να οδηγήσει σε ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως αλκοόλ και κατάχρηση φαρμάκων.
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, που συχνά οδηγούν τους πάσχοντες σε ακραίες ενέργειες, όπως η αυτοκτονία.
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων συμβαίνει στην βιομηχανική εργασία και στις κατασκευές, με επόμενες άλλες συναφείς επαγγελματικές κατηγορίες, όπως μηχανικοί οχημάτων κτλ.
Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν υψηλό κόστος, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Ακόμη είναι αναγκαίο να καταπολεμηθεί το στρες στην εργασία και να προωθηθεί η ψυχική υγεία 
Η ανεπάρκεια της πρόληψης των επαγγελματικών ασθενειών έχει επομένως σοβαρές αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολο της λόγω των τεραστίων δαπανών που παράγει, ιδιαίτερα όσον αφορά στην απώλεια της παραγωγικότητας και στην επιβάρυνση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης.
Η πρόληψη έχει αποδειχθεί αποτελεσματικότερη και λιγότερο δαπανηρή από τη θεραπεία και την αποκατάσταση, ωστόσο προϋποθέτει νομοθετικές ρυθμίσεις, σχεδιασμός και στρατηγικές πρόληψης. 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στοχεύει στην προστασία της υγείας του πληθυσμού με:
ενισχυτικές δράσεις των κοινωνικών της υπηρεσιών προς τους πολίτες που τις έχουν ανάγκη
τα προγράμματα αγωγής υγείας και πρόληψης που κάνουν τα άτομα ικανά να  έχουν το έλεγχο της υγείας τους και να την βελτιώνουν.
την εφαρμογή της υγειονομικής νομοθεσίας, η οποία θέτει τις βάσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.
Η καλή υγεία στην εργασία συμβάλλει στην καλύτερη δημόσια υγεία εν γένει, αλλά και στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ!

15Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την αφυδάτψση του δέρματος.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...