Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ευστράτιος Σεφερίδης, που τόσο πρόωρα χάθηκε μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια, υπήρξε για περίπου μία δεκαετία ένας σπουδαίος και εργατικός υπάλληλος του Δήμου Αλμωπίας με αρχές και αξίες.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    Σας καλούμε να έρθετε στις  26 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ Υπ. Αποφ. 11389/93 με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών , λοιπών Περιφερειακών και Λογισμικού.

ΘΕΜΑ 3ο
Εξέταση του υπ.αριθ. 23623/21-08-2015 εγγράφου του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορά την ‘’Συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΔΑΙΑΣ»’’, και λήψη σχετικής απόφασης .

ΘΕΜΑ 4ο 
Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του 1ου μειοδότη του  έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΔΑΙΑΣ» -Πρόσκληση μειοδότη για την υπογραφή της σύμβασης.

ΘΕΜΑ 5ο 
«Διαβίβαση της υπ’ αρ. 23485/19-08-2015 Ένστασης κατά του κειμένου όρων και τιμών διεξαγωγής πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής έργου» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση κειμένου όρων και τιμών του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΩΝ»

ΘΕΜΑ 7ο 
Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του 1ου μειοδότη του  έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ, ΜΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» -Πρόσκληση μειοδότη για την υπογραφή της σύμβασης

ΘΕΜΑ 8ο 
Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του 1ου μειοδότη του  έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑΣ, ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» -Πρόσκληση μειοδότη για την υπογραφή της σύμβασης.

ΘΕΜΑ 9ο 
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της 61/2015 μελέτης για την προμήθεια καυσίμων κίνησης για τις ανάγκες του Δήμου & απευθείας ανάθεση καυσίμων με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1δ.του Ν.3852/2010.

ΘΕΜΑ 10ο 
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετική με τα Τέλη Άρδευσης Δήμου Αλμωπίας.

ΘΕΜΑ 11ο 
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της με αριθ.286/2011 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης.

ΘΕΜΑ 12ο 
Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Επισκευή και συντήρηση Στέγης Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ.Μηλιάς.



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Γ. ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ



Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Γιώργο Παπαπροδρόμου

Επιστολή με την οποία τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον Γιώργο Παπαπροδρόμου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σου καθηκόντων, ως Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Η υπηρεσία αυτή πρόκειται να επιτελέσει πολύ σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα, στην πρόληψη του εγκλήματος αλλά, κυρίως, στην αποτροπή αυτοκτονιών των νέων ανθρώπων. Είναι μια κρίσιμη περίοδος λόγω της οικονομικής κρίσης που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το διαδίκτυο και, πιο συγκεκριμένα,  τα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με την Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών στην οποία ήσουν μέχρι πρότινος επικεφαλής. Το διάστημα της συνεργασίας μας περιλάμβανε συναντήσεις για υπηρεσιακά θέματα και δράσεις προς όφελος των πολιτών της Πέλλας και στο ίδιο πνεύμα θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.

Είμαι σίγουρος ότι η άρτια εκπαιδευτική και επαγγελματική σου κατάρτιση σε συνδυασμό με την μεγάλη σου εμπειρία από την επαγγελματική σου πορεία, σε διάφορες ηγετικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν το δίπτυχο της επιτυχίας και στη νέα σου θέση.

Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και καλή δύναμη. Θεωρώ δεδομένη την μελλοντική συνεργασία μας και την ανταλλαγή απόψεων, διότι, το αντικείμενο της νέας αυτής υπηρεσίας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι όταν χειρίζονται τον απέραντο χώρο του διαδικτύου.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...