Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΣΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να βάλει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λουκέτο στην ΕΡΤ, πλήττοντας το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
           Οι αγρότες έχουν κι ιδιαίτερο λόγο ν' αντιδρούν σ' αυτή την απόφαση, καθώς με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα σταματήσουν και οι αγροτικές εκπομπές, μέσα από τις οποίες είχαν πληροφόρηση για αγροτικά ζητήματα.

           Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να συμπαραταχθούν μαζί τους και μαζί με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, να υψώσουν ισχυρό λαϊκό τείχος αντίστασης, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Το αιφνιδιαστικό και αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και τη δημόσια ενημέρωση. Με μια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για το «επείγον» του ζητήματος, παρακάμπτοντας το θεσμό του Κοινοβουλίου, αποφασίζεται η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων μέσα σε μια νύχτα.
Η ΕΡΤ είναι ο μοναδικός ενημερωτικός οργανισμός που αναδείκνυε την τοπική παράδοση και τα τοπικά ζητήματα με εκπομπές για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με έναν τρόπο και μια ποιότητα που δεν μπόρεσαν ποτέ να προσφέρουν τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Στηρίζουμε ως δημοτική αρχή, τη διατήρηση της ΕΡΤ και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της.
Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της, γιατί θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους έλληνες πολίτες και ως προς την αντικειμενική ενημέρωσή τους και ως προς τον ίδιο θεσμό της Δημοκρατίας.
Τέλος, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε ανάλογες μεθοδεύσεις και καταστροφικές πολιτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                                                                                              

                                                                                                       ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ "ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ" ΤΟΥ 1811 ΣΤΟ ΑΝΩ ΓΑΡΕΦΙ.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.
Συνέντευξη από έναν ηλικιωμένο του χωριού την Χρονολογική περίοδο 1989 - 1990
 από τους μαθητές της Τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Γαρεφείου Τάσου Μάρκου και Σοφίας Κό'ι'ου.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς ήταν το χωριό πριν φτιαχτεί η εκκλησία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το χωριό πριν πάρα πολλά χρόνια ήταν επτά (7) σπίτια και όλοι μαζί οι άνθρωποι εφτά (7) οικογένειες. Στο χωριό οι άνθρωποι δεν είχαν εκκλησία, αλλά πίστευαν πολύ στο Χριστό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Από ποιόν πήγαν να ζητήσουν βοήθεια για το χτίσιμο της εκκλησίας οι κάτοικοι του χωριού και τι τους συμβούλεψε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι κάτοικοι πήγαν να ζητήσουν βοήθεια απο τον Τούρκο Σουλε'ι'μάν Μπέη που αυτός ήθελε να τους βοηθήσει και τους συμβούλεψε να φτιάξουν την εκκλησία, αλλά να τη χτίσουν βράδυ και οι πόρτες να είναι χαμηλές και αν πήγαινε ο αρχηγός των Τούρκων και ρωτούσε τι φτιάχνουν να απαντήσουν ότι φτιάχνουν στάβλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί οι πόρτες της εκκλησίας έπρεπε να είναι χαμηλές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γιατί εκείνη την εποχή δεν ήθελαν οι Τούρκοι να φτιάχνουν οι Έλληνες εκκλησίες και όπου άκουγαν ότι φτιάχνουν εκκλησία έμπαιναν με τα άλογα και τα κατέστρεφαν όλα γι' αυτό και στις παλιές εκκλησίες οι πόρτες είναι χαμηλές.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως αγοράστηκαν οι Εικόνες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι Εικόνες αγοράστηκαν απο τους κατοίκους του χωριού. Κάθε κάτοικος είχε το όνομα κάποιου Αγίου και έτσι αγόραζε την Εικόνα του Αγίου που είχε το όνομα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Από που πήρε το όνομα η εκκλησία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σύμφωνα με την παράδοση του Χωριού, που λέει ότι κάποιος γέρος ονειρεύτηκε την Παναγιά να του λέει ότι τα χρήματα για την εκκλησία βρίσκονται σ'ένα πήλινο δοχείο που είναι κρυμμένο στο βουνό. Η Παναγία βοήθησε πολύ το χωριό στα χρόνια του πολέμου και γι'αυτό η εκκλησία ονομάστηκε << Η Κοίμηση της Θεοτόκου >>, όπου ολοκληρώθηκε το 1811.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως η εκκλησία έγινε σχολείο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αργότερα δίπλα απο την εκκλησία έγινε μια μικρή προέκταση όπου την ονόμασαν σχολείο. Παπάς και Δάσκαλος ερχόταν απο τους Προμάχους, γειτονικό χωριό που μπορούμε να πούμε ότι τα δυο αυτά χωριά είχαν και έχουν πολύ καλές σχέσεις. Αργότερα Παπάς και Δάσκαλος έγινε κάποιος κάτοικος του χωριού, ο Μιλτιάδης Χρήστος του Κωνσταντίνου. Όταν αυτός πέθανε, και αυτό έγινε μετά απο πολλά χρόνια, οι κάτοικοι τον έκαναν άγαλμα και το άγαλμα αυτό βρίσκεται στην πλατεία του χωριού μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Λειτουργεί ακόμη αυτή η εκκλησία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Λειτουργεί κάπου - κάπου, όχι όμως συχνά γιατί στο μεταξύ έχει χτιστεί και άλλη εκκλησία στο χωριό, γιατί αυξήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού και δε χωρούσαν στην παλιά εκκλησία. Όμως λειτουργεί κάθε 15 Αυγούστου, Πάσχα και Χριστούγεννα.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι εντυπώσεις μας αφήνει η εκκλησία αυτή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μας προκαλεί διάφορα συναισθήματα, όπως υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, που μέσα απο τόσα εμπόδια μπορούσαν να κρατούν την πίστη και τη θρησκεία πάνω απ'όλα. Επίσης το θαυμασμό για την ανδρεία τους και για τις αξίες τους, όπως αυτά που έπρεπε να διατηρήσουν και να μεταδώσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.


 


ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ     https://www.facebook.com/media/set/?set=a.171743579613012.36046.100003321135485&type=3

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ.

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σχετικά με τις ζημιές στις καλλιέργειες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης στην επιστολή του αναφέρεται στις πληγείσες περιοχές και καταθέτει προτάσεις για την άμεση καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
                   Η σφοδρή χαλαζόπτωση στις 10 και 11 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτέλεσε τη χαριστική βολή για εκατοντάδες αγρότες που είδανε σε λίγα λεπτά, να καταστρέφονται οι κόποι μιας χρονιάς και να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Αναλυτικά στην Π.Ε. Πέλλας η κατάσταση έχει ως εξής :

  1. Στο Δήμο Πέλλας επλήγησαν η Δημοτική Κοινότητα Κρύας Βρύσης, Γαλατάδων και οι Τοπικές Κοινότητες Ακρολίμνης, Λιπαρού, Αγίου Λουκά, Εσωβάλτων, Σταυροδρομίου. Η εκτιμώμενη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, πληγείσα έκταση υπολογίζεται σε 25.000 στρέμματα, ενώ, στα 10.000 στρέμματα η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι καλλιέργειες δε που καταστράφηκαν είναι τα ροδάκινα, τα μήλα, τα νεκταρίνια, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα, τα ακτινίδια, τα τεύτλα, τα σιτηρά κ.ά. Επίσης, σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν σε υποδομές όπως θερμοκηπιακές κατασκευές.
  2. Στο Δήμο Έδεσσας η χαλαζόπτωση έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Άγρα, Βρυττών, Νησίου, Καρυδιάς, Αγίας Φωτεινής και Ζέρβης.
  3. Στο Δήμο Αλμωπίας οι καταστροφές επικεντρώθηκαν στην ορεινή περιοχή του Αρχαγγέλου και της Όρμας.
  4. Στο Δήμο Σκύδρας η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις Τοπικές Κοινότητες Λουτροχωρίου, Πλευρώματος, Πετριάς, Αρσενίου, Άσπρου, Καλυβίων, Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία και Ριζού. Η έκταση που καταστράφηκε στους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας υπολογίζεται σε 16 – 18.000 στρέμματα.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι, θα επηρεαστεί και η
παραγωγή αγροτικών προϊόντων η οποία θα είναι αισθητά μειωμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προσπάθεια για ανάταση της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.
Κύριε Υπουργέ,
                Με βάση τα ανωτέρω, ζητούμε :
Α) Την άμεση εκκίνηση της εκτίμησης των ζημιών με διαδικασίες εξπρές εντός 20 ημερών.
      Β) Καταβολή του 50% της εκτιμώμενης αποζημίωσης εντός διμήνου και άμεση καταβολή αποζημίωσης σε επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια και κεράσια.
Γ) Αποπληρωμή του 100% των αποζημιώσεων μέχρι το Νοέμβριο του 2013 με τιμές όπως ήδη έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.
Δ) Ενισχύσεις για την αποκατάσταση φυτικού κεφαλαίου και ζημιών σε εγκαταστάσεις (θερμοκήπια κλπ.)                    
     Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ταχύτερη αποπεράτωση της διαδικασίας.

             Ευχαριστώ για τη συνεργασία και παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας,

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε οχήματα του Δασαρχείου Αριδαίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης δηλώνει :


 «H εμπρηστική επίθεση στα αυτοκίνητα του δασαρχείο Αριδαίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονται σε εξέλιξη.
 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και η Δημοτική Αρχή του Δήμου καταγγέλλουν κάθε τέτοιου είδους ενέργειες και κάθε πράξεις βίας και δηλώνουν την υποστήριξή τους στο έργο της αστυνομίας και τη συμπαράστασή τους στον Δασάρχη Αριδαίας κ. Νικόλαο Μέντη καθώς και σε όλο το προσωπικό του δασαρχείου.
 Ότι είναι δυνατό να γίνει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Δήμου Αλμωπίας, θα γίνει, ώστε η φιλήσυχη περιοχή μας να μη βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με αυτού του είδους τα φαινόμενα βίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
 Η κυβέρνηση μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική της κυβέρνησης για την κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, της ίδιας και των προηγούμενων, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία η ίδια χρέωσε στους εργαζόμενους.Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία.
 Αφήνεται η ενημέρωση στα χέρι των ιδιωτικών συμφερόντων.Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους.
 Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.
 Κατά αναλογία με την ΕΡΤ και με το ίδιο σκεπτικό - για λόγους οικονομίας- οι επόμενοι στόχοι θα είναι θέατρα, πολιτιστικοί οργανισμοί- σχολεία και πανεπιστήμια. Εμείς  οι εκπαιδευτικοί  που τόσο μας έχει βοηθήσει στη δουλειά μας,μέσω
 της εκπαιδευτικής τηλεόρασης,συμπαραστεκόμαστε  στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Μάνο Χατζιδάκι είμαστε σίγουροι ότι το βλέπεις το αίσχος.

ΑΡΤΟΥΡ ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ: Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Άρτουρ Σοπενχάουερ - Η τέχνη να έχεις πάντα δίκιο

...Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν θέσφατο μια κοινή προκατάληψη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι συντάσσονται με τη θέση του Αριστοτέλη ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ως σωστό αυτό που πιστεύουν οι πολλοί.

Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους. Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους.

Είναι πολύ περίεργο που η γενική απήχηση μιας γνώμης έχει για τους ανθρώπους τόση βαρύτητα. Η ίδια τους η εμπειρία είναι σε θέση να τους διδάξει πως η αποδοχή μια γνώμης γίνεται ακριτα και είναι αποτέλεσμα μίμησης. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται ποτέ, καθώς δεν κατέχουν αυτογνωσία. Μόνο οι εκλεκτοί σύμφωνα με τον Πλάτωνα : "τις πολλοίς πολλά δοκεί", που σημαίνει πως ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται αμέτρητες ανοησίες, και δεν είναι δυνατό ν ασχοληθούμε με όλες.

Για να μιλήσουμε με σοβαρότητα η γενική απήχηση μιας γνώμης δεν αποτελεί απόδειξη. Στην πραγματικότητα, δεν καθιστά καν πιθανή την ορθότητά της.

Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω:

1.Σε βάθος χρόνου μια κοινώς αποδεκτή γνώμη χάνει την ισχύ της, διαφορετικά θα έπρεπε να αποκαταστήσουμε όλες τις παλαιότερες λανθασμένες απόψεις που κάποτε θεωρούνταν ως κοινά αποδεκτές αλήθειες. Για παράδειγμα θα έπρεπε να επαναφέρουμε το σύστημα του Πτολεμαίου ή να καθιερωθεί ξανά ο καθολικισμός στις προτεσταντικές χώρες.

2.Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η φυσική απόσταση, αλλιώς μια συναφής κοινώς αποδεκτή γνώμη των υποστηρικτών του βουδισμού, του χριστιανισμού και του Ισλάμ, θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση
Αν εξετάσουμε το θέμα διεξοδικά , θα δούμε πως αυτό που αποκαλούμε κοινώς αποδεκτή γνώμη δεν είναι παρά η γνώμη 2 ή 3 ατόμων. Αν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την πραγματική διαδικασία γέννησης μιας γνώμης, δεν θα είχαμε γι αυτό την παραμικρή αμφιβολία.

Θα ανακαλύπταμε ότι δεν είναι παρά 2 ή 3 άνθρωποι που δέχτηκαν, προώθησαν και υποστήριξαν την άποψη την 1η φορά, κι ότι οι υπόλοιποι πίστεψαν αφελώς πως οι 2-3 αυτοί άνθρωποι την είχαν εξετάσει εξονυχιστικά προτού τη διαδώσουν. Ύστερα αποδέχτηκαν τη γνώμη αυτοί μερικοί επιπλέον, οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι εξαρχής πως οι άνθρωποι που την διέδωσαν είχαν την απαραίτητη κατάρτιση. Στη συνέχεια σ αυτούς βασίστηκαν πολλοί άλλοι , που από οκνηρία προτίμησαν να πιστέψουν κάτι χωρίς δεύτερη σκέψη παρά να κοπιάσουν εξετάζοντας οι ίδιοι το ζήτημα. Έτσι ο αριθμός των νωθρών και εύπιστων υποστηρικτών μεγάλωσε μέρα με τη μέρα. Μόλις η συγκεκριμένη άποψη κέρδισε ευρεία υποστήριξη , οι υπόλοιποι που αποφάσισαν να την ενστερνιστούν απέδωσαν τη μεγάλη της απήχηση στην ορθότητά της . Τότε όσοι είχαν απομείνει αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ότι ήταν πλέον κοινώς αποδεκτό, προκειμένου να μην θεωρηθούν ταραξίες που απαρνιούνται τις γενικώς παραδεδεγμένες απόψεις, ή θρασείς, που θεωρούν ότι είναι πιο έξυπνοι απ όλους τους άλλους.

Όταν μια γνώμη φτάνει σ αυτό το βαθμό αποδοχής η συγκατάνευση αποτελεί πλέον καθήκον. Από το σημείο αυτό και στο εξής οι λίγοι που είναι ικανοί να κρίνουν θα σιωπήσουν. Μιλούν μόνο όσοι είναι παντελώς ανίκανοι να σχηματίσουν οποιαδήποτε γνώμη ή κρίση , αφού παπαγαλίζουν απλώς τις απόψεις των άλλων. Ωστόσο υπερασπίζονται τις συγκεκριμένες απόψεις με υπερβάλλοντα ζήλο και μισαλλοδοξία, καθώς αυτό που απεχθάνονται στους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο από το δικό τους δεν είναι τόσο οι διαφορετικές τους κρίσεις, όσο η τόλμη να θέλουν να σχηματίσουν τη δική τους άποψη. Εν ολίγοις , ελάχιστοι είναι ικανοί να σκεφτούν, όλοι όμως θέλουν να έχουν άποψη. Συνεπώς δεν απομένει παρά να ενστερνιστούν έτοιμες απόψεις άλλων αντί να σχηματίσουν τις δικές τους.

Εφόσον αυτό συμβαίνει, τι αξία έχει μια γνώμη, ακόμη κι αν έχει εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές;

Δεν είναι περισσότερο τεκμηριωμένη από ένα ιστορικό γεγονός καταγεγραμμένο από 100 ιστορικούς, οι οποίοι αποδεικνύεται πως έχουν αντιγράψει ο ένας από τον άλλο, η άποψη στο τέλος μπορεί ν αποδοθεί σ ένα και μόνο άτομο. Άλλα θα πω εγώ, άλλα εσύ κι άλλα κάποιος άλλος. Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια σειρά ισχυρισμών.


Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο: "η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο"





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού. 

Ας σημειώσουμε εδώ, ότι σαν να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι χρυσόψαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία χθες, τόνιζαν και ξανατόνιζαν πόσο φιλέλληνας είναι ο Γιούνκερ και πόσο βοήθησε την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης. Ξέχασαν λες ποιος είπε την φράση “The game is over. We need serious statistics” το 2009, αμέσως μόλις ανέλαβαν οι Ζορό της κάθαρσης Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και εντός 24ώρου “ανακάλυψαν” ότι το έλλειμμα ήταν τόσο αντί τόσο…
Τόσο γρήγορα “πείστηκε” o κύριος Γιούνκερ ότι τα ψέματα τα έλεγαν οι Σημίτης-Καραμανλής… Τέλος πάντων, ας πούμε ότι κι αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση εθνικής σημασίας, αφού πολλά παίζονται σήμερα κλπ κλπ.

Υποθέτωντας λοιπόν ότι οι Σαμαράς-Μανιτάκης έδρασαν φασιστικά (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) για κάποιο ανώτερο καλό, (άγνωστο σήμερα σε μας) και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, τότε παραμένει ένα μικρό ερώτημα:
  • Τι νόημα είχε το υβρεολόγιο και ο οχετός των συκοφαντιών και ο χείμαρρος των παραπλανήσεων των δυο προαναφερόμενων πολιτικών που εκστομίστηκε μέσα από το αρμόδιο στόμα του εκφωνητή Σίμου Κεδίκογλου; 
  • Πάλι φταίνε οι εργαζόμενοι; 
  • Πάλι θα μας σώσει η κυβέρνηση; 
  • Πάλι θα “πληρώσουμε λιγότερα” (με τον νέο φορέα), ώστε να ευχαριστηθούμε που κάποιος χάνει την δουλειά του; 
  • Πάλι θα αναβαθμιστούμε; 
  • Πάλι θα γίνουμε εφάμιλλοι των καλυτέρων ευρωπαϊκών – συγγνώμη, των καλυτέρων κρατών παγκοσμίων; 
  • Πάλι θα αναλάβει την αξιοκρατία ο ΑΣΕΠ; 
  • Πάλι υπήρχαν “προβλήματα” που τα δημιούργησαν οι από κάτω και όχι οι από πάνω; 
  • Πάλι χρειαζόμαστε εξορθολογισμό; 
  • Και όντως, πάλι υπήρχε τέτοιο ζήτημα; 


Συγγνώμην και πάλι, αλλά από το 1823 πάνε ακριβώς 190 χρόνια δυτικού φιλελληνισμού, εθνικών συκοφαντιών και εκσυγχρονισμού του ραγιά που άξαφνα έγινε πολίτης, αλλά όχι ακόμα όσο πρέπει…

Ας μην μπούμε σε επί μέρους θέματα σχετικά με την επιχορήγηση της ΕΡΤ κλπ κλπ Ας σημειώσουμε μόνον ότι μέσα στον ολοκληρωτισμό της ενημέρωσης, η ΕΡΤ προσπάθησε μετά τα μνημόνια να περάσει κάποια μηνύματα, έμμεσα, αφού άμεσα δεν είχε την δυνατότητα.
Αλλά ούτε κι αυτό είναι το μείζον τούτη τη στιγμή. Ετούτη την στιγμή το μείζον ίσως είναι να αναλογιστούμε ποιος πίσω από τους Σαμαράδες, τους Παπανδρέου και όλους τους άλλους, εκστομίζει τα περί “τεμπέληδων, επίορκων, κοπανατζήδων και όλοι μαζί τα φάγαμε”, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βιάζοντας την κοινή λογική. 
Ας υποχωρήσει πια η παραφροσύνη του αυτομαστιγωτικού εκσυγχρονιστικού οράματος που μόνον τον κυβερνητικό φασισμό εκτρέφει και σε αδιέξοδα οδηγεί.

Σε ένα 24ωρο δεν απολύονται μόνον 2.500 εργαζόμενοι.
Σε ένα 24ωρο ιδιωτικοποιείται σε σημαντικό βαθμό ο δημόσιος βίος μας.
Γιατί; Για να αυξηθεί το δημόσιο χρέος των τεμπέληδων;
Εκχώρησαν οι “τεμπέληδες” κανένα δικαίωμα στον πρωθυπουργό να ορίζει την ζωή μας εντός 24ώρου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Κι αφού κάθε τροϊκανή επιθυμία είναι “για το καλό μας”, τότε γιατί επαναλαμβάνει ασταμάτητα τα ψέματα και τις έξωθεν οργανωμένες ύβρεις;


Στέργιος Ζυγουρας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΛΑΘΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΕΞΗ !


Στα βιβλία ιστορίας διδάσκεται η θεωρία πως το Ελληνικό αλφάβητο κατάγεται από το
αλφάβητο των Φοινίκων.

Οι Φοίνικες εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας το 1200 π.ν.χ.
Ας κρατήσουμε αυτήν πληροφορία. Από τα αρχαία Ελληνικά κείμενα τα οποία διασώθηκαν,
έχουμε περίπου 6.000.000 λέξεις που υπολογίζεται ότι μαζί με τις λέξεις των χαμένων
κειμένων φτάνουν τις 10.000.000 λέξεις.

Ας αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις.

Η Γαλλική συμπεριλαμβανομένου και της φλαμανδικής και της νορμανδικής έχει 110.000 λέξεις (εκ των οποίων 40.000 έχουν Ελληνική ρίζα), η Γερμανική 128.000 λέξεις (με 52.000 Ελληνικής ρίζας), η Αγγλική 98.000 λέξεις (28.000 Ελληνικής ρίζας). Οι κορυφαίοι γλωσσολόγοι ήδη από τις αρχές του αιώνα μας έχουνε καταλήξει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα.

Και ο ποιο ευφυής λαός, στα σπάργανα της δημιουργίας της γλώσσας του ήταν αδύνατο να δημιουργεί μια λέξη την ημέρα. Ας υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν κάθε μέρα μια νέα λέξη. Και ας δεχθούμε μόνο τις 6.000.000 λέξεις των κειμένων που σώθηκαν ως το σύνολο του Ελληνικού λεξιλογίου. Για να βρούμε πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το λεξιλόγιο και με το δεδομένο μια λέξη την ημέρα, διαιρούμε τις 6.000.000 λέξεις με τις 365 μέρες του χρόνου για να έχουμε το νούμερο 16438 ένα νούμερο που δείχνει τα χρόνια που χρειάζονται.

Αν δεχθούμε το συμπέρασμα των γλωσσολόγων η ιστορία πάει ακόμα πιο πίσω στα 20.000 χρόνια και μην ξεχνάμε και τις χαμένες λέξεις που μας πάνε στα 30.000 χρόνια. Και γυρνάμε στο 1200 π.ν.χ. και τους Φοίνικες.

Όπου και προκύπτουν κάποια ερωτήματα.


Πως είναι δυνατόν από το 900 π.ν.χ. όπου και παραλάβαμε το αλφάβητο να φτάσουμε σε τέτοιο λεξικό πλούτο;
Πως προλάβαμε και παραθέσαμε τα φωνήεντα και τους φθόγγους αφού την ίδια εποχή ο Όμηρος γράφει ήδη τα έπη;
Μην ξεχνάμε ότι το Φοινικικό αλφάβητο είχε ένα μοναδικό φωνήεν που ήταν κάτι ανάμεσα σε ου και ε.
Πως αυτή η γλώσσα που είναι η μοναδική παγκοσμίως συμβατή με προγράμματα υπολογιστών λόγω της μαθηματικής της φύσης δημιουργήθηκε από το 900 π.ν.χ και μετά;
Η γλώσσα αυτή έχει τις πιο ολοκληρωμένες και ακριβείς λέξεις για τα πιο βαθειά νοήματα και για τις πιο δύσκολα ερμηνευμένες έννοιες. Στα ανώτατα επίπεδα επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο το Ελληνικό λεξιλόγιο έχει τον πρώτο λόγο. Αν εννοήσει κανείς τι είναι οι συλλαβές π.χ θα καταλάβει και τι είναι οι λέξεις.


Οι συλλαβές από μόνες τους έχουνε τεράστια ετυμολογική αξία. Είναι κάτι σαν τα κύτταρα σε έναν οργανισμό. Μια λέξη έχει μέσα της τόσα νοήματα όσα και οι συλλαβές που την αποτελούν.
Πως λοιπόν τέτοιας έκτασης γνώση δημιουργήθηκε σε τόσο λίγο χρόνο;
Και ότι αναφέρω ειλικρινά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το τι εστί Ελληνικός λόγος.

Τα ευρήματα της Κνωσσού,των Μυκηνών,της Πύλου,οι Γραμμικές Α΄και Β',οι ενεπίγραφοι κύλινδροι των Θηβών,οι αμφορείς του Ορχομενού, ενδείξεις γραφών και κειμένων έως και 4000 χρόνια πριν την εμφάνιση των Φοινίκων περνάνε απαρατήρητα από τους συγγραφείς
των βιβλίων της ιστορίας;

Γιατί με το επιχείρημα ότι τα λέει ο Ηρόδοτος, στηρίζετε την θεωρία αυτή, χωρίς να παρουσιάζετε το κείμενο του Ηροδότου που λέει κάτι πολύ σημαντικό στην αρχή σε σχέση με την αντικειμενικότητα η την υποκειμενικότητα της πληροφορίας περί Κάδμου κ.τ.λ;
Ο ίδιος ο Ηρόδοτος δεν λέει ''εγώ νομίζω πως συνέβησαν έτσι τα γεγονότα'';
Δηλαδή μια ολόκληρη θεωρία στηρίζεται στην φράση ''εγώ νομίζω'';


Πόσο φτηνή τεκμηρίωση δείχνει. Για αρχή πιστεύω πως αυτά τα ερωτήματα είναι ικανά να δημιουργήσουν στον καθένα εύλογες απορίες και σκέψεις. Θα παρατεθούν κι άλλα στοιχειά
και ερωτήματα σε επόμενο κείμενο.

ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΔΑΓΚΩΜΑ ΦΙΔΙΟΥ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.



Τι να κάνετε σε περίπτωση που δεχθείτε επίθεση και δάγκωμα φιδιού
. Χρήσιμες Πληροφορίες από τον Ραξή Επιτρόπου Αν και οι πιθανότητες να μας δαγκώσει κάποιο φίδι είναι μικρές, δεν πιέζουμε την τύχη μας: 

Φοράμε πάντα...
. άρβυλα και προσέχουμε πού πατάμε. 

Δεν κοιμόμαστε εκτεθειμένοι στην εξοχή.
 Φυσικά δεν πειράζουμε τα φίδια... 
Ο θάνατος από δάγκωμα φιδιού είναι σπάνιος, αν και όχι απίθανος.
 Περισσότερα από τα μισά δαγκώματα δεν περιέχουν καθόλου (ή αμελητέα ποσότητα) δηλητήρίο.
Μόνο το 25% των δαγκωμάτων μας δηλητηριάζουν σε επικίνδυνο βαθμό.

 Όχι πανικός λοιπόν
.Με ψυχραιμία και σωστή αντιμετώπιση μπορούμε να αποφύγουμε μια τραγωδία. 
Το κυρίως μέλημα της θεραπείας είναι το να πετύχουμε την ελάχιστη δυνατή ζημιά στους ιστούς γύρω από το δάγκωμα. Κάθε δάγκωμα, ανεξάρτητα από το ζώο που το προκαλέι, μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια που κανονικά βρίσκονται μέσα στο στόμα του ζώου.

Σπάνια δε, ορισμένα ζώα σκοτώνουν με αυτά τα βακτήρια (δράκος του Κομόντο). Μπορεί λοιπόν να προκληθεί μεγάλη ζημιά ανεξάρτητα αν το φίδι είναι δηλητηριώδες ή όχι. Τα δηλητήρια των φιδιών συνήθως περιέχουν ουσίες που επιτίθενται στο νευρικό σύστημα του θύματος (νευροτοξίνες) και στην κυκλοφορία του αίματος (αιμοτοξίνες). Επίσης περιέχουν ένζυμα πέψης (κυτοτοξίνες), για να βοηθήσουν το θύμα τους να μαλακώσει πιο γρήγορα. Οι τοξίνες αυτές μπορούν να καταστρέψουν τεράστια ποσότητα ιστών, και να αφήσουν πίσω τους μια μεγάλη ανοιχτή πληγή. Η κατάσταση αυτή, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αναγκαστική αφαίρεση του άκρου. Τα περισσότερα δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα διαθέτουν αιμοτοξίνες. Το σοκ και ο πανικός ενός δαγκώματος επηρεάζουν αρνητικά τη θεραπεία, αφού ο πανικός και η υστερία επιταχύνουν την κυκλοφορία του αίματος, και κατά συνέπεια του δηλητηρίου. Σημάδια σοκ μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και μισή ώρα μετά το δάγκωμα. Συμπτώματα & Θεραπεία Σκοτώστε αν μπορείτε το φίδι και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε αν είναι δηλητηριώδες.

Η αναγνώριση μπορεί να γίνει και από το ίδιο το δάγκωμα: 

Αν σε αυτό φαίνονται απλά σειρές δοντιών, το φίδι μάλλον δεν είναι δηλητηριώδες.
 Αν στο δάγκωμα ξεχωρίζουν 2 μεγάλα τσιμπήματα, είτε ως μέρος σειράς δοντιών είτε μόνα τους, το φίδι (και κατά συνέπεια το δάγκωμα) πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δηλητηριώδες. Συμπτώματα των τοξινών μπορεί να είναι άμεση ρινορραγία ή / και αιμορραγία από τον πρωκτό, αίμα στα ούρα, πόνος και πρήξιμο στο σημείο του δαγκώματος, τα οποία ενδέχεται να εμφανιστούν ακόμα και 2 ώρες μετά το δάγκωμα. Δυσκολία στην αναπνοή, μερική ή ολική παράλυση, αδυναμία, σπασμοί και μούδιασμα είναι όλα συμπτώματα προσβολής από νευροτοξίνες. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται 1,5 έως 2 ώρες μετά το δάγκωμα. 
Αμέσως μετά το δάγκωμα από ένα φίδι κάνουμε τα εξής: Ηρεμούμε και ακινητοποιούμε το θύμα. Δίνουμε άφθονο νερό (και αν μπορούμε τοποθετούμε ορό). Αφαιρούμε ρολόι, βραχιόλια, δακτυλίδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπτωση πρηξίματος. Καθαρίζουμε την περιοχή γύρω από το δάγκωμα, κατά προτίμηση με αντισηπτικό.

Εάν το δάγκωμα είναι κοντά στο πρόσωπο ή το λαιμό πρέπει να διατηρήσουμε την αναπνοή με κάποιο τρόπο (όσοι δεν γνωρίζετε αρκετά από πρώτες βοήθειες, καλό είναι να απέχετε από αυτό το βήμα). Καλούμε αμέσως ένα γιατρό ή, ακόμα καλύτερα, το ΕΚΑΒ στο 166. Να είστε έτοιμοι να δώσετε «το φιλί της ζωής» και να κάνετε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ ή CPR). Ενδέχεται να χρειαστούν και τα δύο. Δέστε σφιχτά κάποιον ιμάντα, ζώνη ή λουρί ανάμεσα στο δάγκωμα και την καρδιά. Ακινητοποιείστε το δαγκωμένο σημείο και αφαιρέστε όσο δηλητήριο γίνεται με μια μηχανική αντλία αναρρόφησης. Χρησιμοποιείστε την αντλία τουλάχιστον 3 με 4 φορές για κάθε τρυπούλα. 

Τι να αποφύγετε:Πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί Μην δίνετε στο θύμα αλκοολούχα ποτά ή τσιγάρα. Μην χορηγείτε μορφίνη ή άλλες ναρκωτικές ουσίες. Το να ανοίξετε την πληγή με μαχαίρι ή νυστέρι είναι μύθος και εξαιρετικά επικίνδυνο: Ενδέχεται να ανοίξετε μεγάλα αγγεία τα οποία θα οδηγήσουν τα βακτήρια και τις τοξίνες πολύ ταχύτερα στην καρδιά. Δεν έχουν όλοι χειρουργικές ικανότητες… Αν (και μόνο αν) η ιατρική βοήθεια θα αργήσει περισσότερο από μία ώρα, κάντε μια τομή με μήκος περίπου μισό εκατοστό και βάθος περίπου 2 με 3 χιλιοστά πάνω σε κάθε τρύπημα από τα 2 μεγάλα δόντια και ξαναχρησιμοποιείστε την αντλία δηλητηρίου πάνω στις τομές 3 με 4 φορές.



Η μέθοδος αυτή αφαιρεί περίπου το 30% του δηλητηρίου. Μην ρουφήξετε αίμα με το στόμα γιατί αυτό θα μεταφέρει δηλητήριο αλλά και τυχόν ασθένειες του θύματος. Κατά την παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να μείνει δηλητήριο στα χέρια σας. Μην βάλετε τα χέρια στο πρόσωπο ή τα μάτια για κανέναν λόγο. Μην προσπαθείτε να σπάσετε τις κύστες που μπορεί να δημιουργηθούν γύρω από το δάγκωμα. 

Μερικά tips – Τι πρέπει να κάνετε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών: Αν εμφανιστεί μόλυνση, διατηρήστε την πληγή ανοιχτή και καθαρή. Διατηρήστε το θύμα σε ζεστό περιβάλλον για 24 με 48 ώρες. Όσο πιο μειωμένη κυκλοφορία έχουμε τόσο καλύτερα. Η πληγή πρέπει να παραμένει καλυμμένη με μία ξηρή και αποστειρωμένη γάζα. Πρέπει να παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.





ΠΗΓΕΣ...
http://www.to-gamato.com

http://draminanea-draminos.blogspot.gr

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΝΓΚΟΥΣΚΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ!


Κίεβο: Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους μικρά θραύσματα από το μυστηριώδες αντικείμενο που εισήλθε στην ατμόσφαιρα 1908 και ισοπέδωσε 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους στη Σιβηρία στις 30 Ιουνίου 1908. H ανάλυσή τους δείχνει ότι επρόκειτο για αστεροειδή πλούσιο σε σίδηρο, ωστόσο οι αναλύσεις δεν πείθουν όλους τους ειδικούς.

Ένα και πλέον αιώνα μετά την εναέρια έκρηξη κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα στη Σιβηρία, κανείς δεν έχει καταφέρει να βρει μεγάλα θραύσματα του αντικειμένου, τα οποία θα έδειχναν αν επρόκειτο για αστεροειδή ή κομήτη.

Υπάρχουν ωστόσο εκτιμήσεις για την ισχύ της έκρηξης: τρεις με πέντε μεγατόνοι TNT, όσο ένα ισχυρό πυρηνικό όπλο. Συγκριτικά, η ισχύς του μετεώρου που εξερράγη φέτος πάνω από το Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας εκτιμάται γύρω στους 460 κιλοτόνους TNT.

Αν και μεγάλα θραύσματα δεν βρέθηκαν ποτέ, στο έδαφος της Τουνγκούσκα έχουν εντοπιστεί μικροσκοπικά μαγνητικά σφαιρίδια. Οι επιστήμονες όμως συνεχίζουν να διαφωνούν για το κατά πόσο είναι πραγματικά υπολείμματα του εισερχόμενου αντικειμένου.

Η νέα μελέτη εστιάζεται σε θραύσματα βράχων, όλα μικρότερα από ένα χιλιοστό σε διάμετρο, τα οποία συλλέχθηκαν το 1978 από έναν τυρφώνα κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Ο Βίκτορ Κβασνότσια του Ινστιτούτου Γεωχημείας στην ουκρανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών παρουσιάζει εικόνες ηλεκτρονικού μικροσκοπίου διέλευσης, οι οποίες δείχνουν ότι τα θραύσματα αποτελούνται κυρίως από άνθρακα και περιέχουν νικέλιο και ενώσεις του σιδήρου σε αναλογίες που παραπέμπουν σε αστεροειδή.

Επιπλέον, τα θραύσματα περιέχουν μια εξωτική μορφή του άνθρακα (lonsdaleite) με κρυσταλλική δομή ανάμεσα στο διαμάντι και το γραφίτη, η οποία σχηματίζεται σε συνθήκες ακραίας πίεσης και θερμοκρασίας.

«Τα δείγματα έχουν σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά ορυκτά που βλέπουμε σε μετεωρίτες πλούσιους σε διαμάντια» λέει ο Κβασνότσια στο Nature.com.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Planetary and Space Science.

Ανεξάρτητοι ειδικοί που κλήθηκαν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα στο Nature δηλώνουν πάντως ότι διατηρούν τις αμφιβολίες τους. Πρώτον, τα θραύσματα περιέχουν λιγότερο ιρίδιο από όσο θα αναμενόταν για έναν σιδερένιο μετεωρίτη. Δεύτερον και κυριότερο, το στρώμα τύρφης μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα θραύσματα δεν έχει χρονολογηθεί, και επομένως θα μπορούσε θεωρητικά να πρόκειται για υλικά μετεωριτών που είχαν πέσει στη Γη πολύ νωρίτερα από το συμβάν του 1908.

Ο Δρ Κβασνότσια σκοπεύει τώρα να συνεχίσει τις αναλύσεις προκειμένου να επιβεβαιώσει τα ευρήματά του. Δεδομένου όμως ότι έχουν περάσει 105 χρόνια μετά την έκρηξη, η απάντηση ίσως δεν γίνει ποτέ γνωστή πέραν πάσης αμφιβολίας.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ!

Η δίαιτα του καφέ που κάνει πάταγο!!!
Διάρκεια: 7 ημέρες Απώλεια: μέχρι 5 κιλά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ


1η Ημέρα 

Πρωινό
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό Επιλογές: - 1 Μπισκότο με άρωμα καφέ - 1 Μπισκότο Καπουτσίνο 
Μεσημεριανό
1 μερίδα Ρύζι με βραστά λαχανικά της επιλογής μας 
Απογευματινό
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα
Βραδινό 
200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


2η Ημέρα

 Πρωινό 
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό Επιλογές: - 1 Μπισκότο με άρωμα καφέ - 1 Μπισκότο Καπουτσίνο 
Μεσημεριανό 
1 μερίδα φακές Σαλάτα της επιλογής μας
 Απογευματινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα
 Βραδινό
 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


3η Ημέρα

 Πρωινό 
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό 1 φρούτο 
Μεσημεριανό
 100 γραμμ. ψάρι Σαλάτα της επιλογής μας
 Απογευματινό
 1 μπολ Μους καφέ 
Βραδινό
 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


4η Ημέρα

 Πρωινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό 1 φρούτο της επιλογής μας 
Μεσημεριανό 
2 μπιφτέκια Σαλάτα της επιλογής μας
 Απογευματινό 
1 μπολ Μους καφέ
 Βραδινό 
200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


5η Ημέρα

 Πρωινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό Επιλογές: - 1 Μπισκότο με άρωμα καφέ - 1 Μπισκότο Καπουτσίνο
 Μεσημεριανό
 1 μερίδα ανάμεικτα βραστά λαχανικά της επιλογής μας Σαλάτα της επιλογής μας 
Απογευματινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα
 Βραδινό
 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


6η Ημέρα

 Πρωινό 
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό Επιλογές: - 1 Μπισκότο με άρωμα καφέ - 1 Μπισκότο Καπουτσίνο
 Μεσημεριανό 
100 γραμμ. κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) Σαλάτα της επιλογής μας 
Απογευματινό 
1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα 
Βραδινό
 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


 7η Ημέρα

 Πρωινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα Δεκατιανό Επιλογές: - 1 Μπισκότο με άρωμα καφέ - 1 Μπισκότο Καπουτσίνο 
Μεσημεριανό
 1 μερίδα μπριάμ λαχανικών (κολοκυθάκια, πατάτες, μελιτζάνες, ντομάτα και κρεμμυδάκι) Σαλάτα της επιλογής μας
 Απογευματινό
 1 κούπα καφέ με λίγη κανέλα
 Βραδινό
 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1-2 φρούτα της επιλογής μας


ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. - Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
 - Λαχανικά-Φρούτα: Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο λαχανικό και φρούτο θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά μηδενικών θερμίδων.


- Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με γυμναστική (περπάτημα, αεροβική κλπ) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.



Επιτρέπεται

- Ροφήματα βοτάνων - Καφές - Φυσικό Γλυκαντικό - Φρέσκα μυρωδικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι 
Δεν επιτρέπεται
 - Αναψυκτικά - Αλκοόλ - Ζάχαρη


Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.



Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες. Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας





ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΙΑΤΟ.

Γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να αδειάζουν το πιάτο τους
Οι γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους να αδειάσουν το πιάτο τους μπορεί άθελά τους να τροφοδοτούν την επιδημία της παχυσαρκίας, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 2.200 εφήβους, μέσης ηλικίας 14,4 ετών, και τους σχεδόν 3.500 γονείς τους ανακάλυψαν ότι την τακτική αυτή υιοθετούν οι δύο στους τρεις γονείς, ακόμα κι αν οι έφηβοι είναι υπέρβαροι.

Οι ερευνητές, που δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Pediatrics», εξέφρασαν την έκπληξή τους για τα ευρήματά τους.

«Μας εξέπληξε αυτή η τάση των γονέων, που απορρέει από την ανησυχία τους μην πεταχτεί το φαγητό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέιτι Λοθ, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στην Μινεάπολη.

«Αν και πριν από πολλές δεκαετίες, που το φαγητό ήταν περιορισμένο, η ανάγκη αυτή ήταν απολύτως αιτιολογημένη, σήμερα που οι μερίδες έχουν πολλαπλασιασθεί σε μέγεθος είναι λάθος να πιέζουμε τα παιδιά μας να φάνε περισσότερο απ’ όσο θέλουν.

»Με την πίεση χάνουν σταδιακά την ικανότητα να βασίζονται στα εσωτερικά μηνύματα κορεσμού της πείνας και τρώνε περισσότερο απ’ όσο χρειάζονται, με συνέπεια να παχαίνουν».

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως οι πατέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιέζουν τα παιδιά να φάνε όλο τους το φαγητό, καθώς και ότι τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα κορίτσια να υποκύψουν σε αυτή την πίεση.

Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός πως, σύμφωνα με πολλές προγενέστερες μελέτες, οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά εάν το παιδί τους έχει φυσιολογικό βάρος ή όχι, με τους περισσότερους να βλέπουν το παιδί τους ως πιο αδύνατο απ’ όσο πραγματικά είναι, προσθέτουν οι ειδικοί.

Η ΠΙΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΑΓΓΕΛΙΑ.

Ο τσοπάνης προσπαθεί να βρει αγοραστή και η ορθογραφία... βγάζει μάτι!

Ο τσοπάνης έγραψε την αγγελία σε ένα χαρτόνι. Με αυτή προσπαθεί να βρει αγοραστή για 150 γιδοπρόβατα. Η ορθογραφία είναι αυτή που κλέβει την παράσταση καθώς προκαλεί γέλια...

Εκτός από τα άρθρα μόνο η λέξη γάλα, δεν έχει λάθος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις πληροφορίες για επικοινωνία πέρα από το κινητό τηλέφωνο υπάρχει και email.
Τρίκαλα: Η πιο ανορθόγραφη αγγελία - Βοσκός θέλει να πουλήσει 150 γιδοπρόβατα!

ΙΣΧΥΡΟ "ΠΥΡΗΝΙΚΟ" ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!


15Την... κάννη ενός πυρηνικού όπλου στρέφουν τώρα οι επιστήμονες στον καρκίνο.
Πρόκειται για ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο, ικανό να εξολοθρεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω υγιείς ιστούς. Σύμφωνα με τους Γάλλους ερευνητές, το πυρηνικό όπλο παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενο για διάφορες μορφές καρκίνου, για τις οποίες προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θεραπείες.

«Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όγκους κατά των οποίων το σημερινό θεραπευτικό οπλοστάσιο είναι πολύ περιορισμένο, όπως για τον καρκίνο των ωοθηκών, του στομάχου και του παγκρέατος» διευκρίνισε ο Πατρίκ Μπουρντέ, επικεφαλής της ιατρικής εταιρείας Areva Med... στις εγκαταστάσεις της οποίας στο Μέριλαντ διεξάγονται οι έρευνες πάνω στο ραδιενεργό ισότοπο.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, το ισχυρό αυτό αντικαρκινικό όπλο ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Είναι το ισότοπο του μολύβδου 212 (Pb212) που είναι σπάνιο και εξάγεται από το θόριο, το οποίο είναι επίσης σπάνιο, καθώς μόνο μεγάλοι όμιλοι πυρηνικού τομέα το διαθέτουν στον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι και η Γαλλία, η οποία έχει σημαντικά αποθέματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα.

«Οι δοκιμές εξελίσσονται ικανοποιητικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Areva Med, που το 2011 πήρε το πράσινο φως από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να προβεί σε μία κλινική δοκιμή πρώτης φάσης με τον μόλυβδο 212. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θεραπεία διαρκεί μία ημέρα και βασίζεται στη χορήγηση τεσσάρων νανογραμμαρίων Pb212. Το πυρηνικό όπλο κατευθύνεται πάνω στα καρκινικά κύτταρα συνδεδεμένο χημικά με ένα αντίσωμα, που δημιουργήθηκε επί τούτου για την αναγνώριση των αντιγόνων τα οποία υπάρχουν στον όγκο. Πρόκειται για ειδικά χημικά σήματα του καρκίνου.

«Είναι πράγματι μία αντικαρκινική θεραπεία άκρως στοχευμένη, ικανή να πλήξει πολλές μορφές καρκίνου, ακόμη και μεταστατικών» υπογράμμισε ο Μπουρντέ, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια στη δράση θεραπείας είναι αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν φέρει παρενέργειες για τους ασθενείς. «Ολα βαίνουν καλώς μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιστήμης. Πιστεύω ότι το φάρμακό μας θα είναι έτοιμο το 2016» τόνισε ο Μπουρντέ. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

H ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

15
Δεν έχει σημασία αν είναι από την Ελλάδα ή από ξένη χώρα…

Σημασία έχει πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά…

Δείτε την εικόνα που ραγίζει καρδιές... 


alt



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...