Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Από την ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη 18/7/2013 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους Προμάχους, λόγω προγραμματισμένων εργασιών της επιχείρησης.
Η διακοπή θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το απόγευμα.

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΝΙΑΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΝΟΥΧΩΝ.

Τεκμήρια ανίατης βλακείας πολιτικών ευνούχων…

Αντικείμενο συζήτησης όλων ή σχεδόν όλων όσων κατοικούν (ακόμη) στην αποικία χρέους που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, είναι το πως θα μπορέσουμε να σωθούμε από αυτή την φορολογική λαίλαπα, από την καταιγίδα φόρων που δημιουργούν πολιτικοί αγνώστου εντιμότητας, αγνώστου ιδεολογίας και αγνώστου στόχευσης… 

Κι εμείς θέλουμε να σωθούμε… 
Και πως θα γίνει αυτό; 

Θα σωθούμε μόνοι μας; Ο καθένας θα κάνει ό,τι κάνει για τον εαυτό του εφαρμόζοντας σε ατομικό επίπεδο το παλαιό θέσφατο "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω" ή συντεταγμένα, ως κοινωνία, που είναι θαρρώ το ζητούμενο;

Η χώρα βρέθηκε στη χειρότερή της στιγμή, σ' αυτήν που οι παλιοί μας ποιητές παρουσίαζαν ως "επιθανάτιο ρόγχο", με τη χειρότερη δυνατή ηγεσία. Με μια δράκα παλιόπαιδα, εκφυλισμένους γόνους αμαρτωλών οικογενειών και αποφοίτους μετά πολλών επαίνων κολεγίων και λοιπών διανοητικών και ψυχικών αφοδευτηρίων, που επί δεκαετίες τώρα παράγουν ιδανικούς ευνούχους για να επιμεληθούν τον ευνουχισμό όλων των άλλων απενοχοποιημένοι από το δικό τους ποιόν! 

Πώς θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; 

Η "χειρότερη στιγμή" είναι κατά κανόνα λογική συνέπεια των "χειρότερων ανθρώπων". Τους οποίους πιστεύει, ανέχεται και στηρίζει, ενεργητικά ή παθητικά, μια κρίσιμη μάζα ιδιοτελών ή ηλιθίων για "να κάνει τη δουλειά της" στο δικό της ασήμαντο κι ευτελές μικροεπίπεδο της καθ' ημέραν συναλλαγής.

Βάζουν φόρους. Διότι έτσι τους λένε να κάνουν. Διότι, επιπλέον, δεν αφήνουν στους εαυτούς τους καμία άλλη επιλογή, μη τολμώντας να εναντιωθούν στο σύστημα που γέννησε κι αυτούς τους ίδιους και τώρα εξεγείρεται εναντίον τους και τους κάνει να τρέμουν. 
Φόρους που δεν πρόκειται να εισπράξουν. 
Φόρους που θα οδηγήσουν σε απότομη κατάρρευση και απότομο θάνατο όλων. Κάτι που φαντάζονται ίσως και απεύχονται βεβαίως. Που όμως δεν έχουν τη δύναμη, την ηθική και την ψυχική ρώμη που απαιτείται για να το αντιπαλέψουν. 

Είπαμε. Οι άνθρωποι είναι ευνούχοι.

Στο Βυζάντιο, ξέρετε, οι ευνούχοι συχνά έφταναν στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Διαγωνισμός θα γινόταν για το ποιος θα προσφέρει πρώτος τους... αδένες του ως αντάλλαγμα για ένα λαμπρό μέλλον. Ο ευνούχος της Θεοφανούς ενεχόταν στις δολοφονίες και των τριών της συζύγων, του Ρωμανού Β΄, του Νικηφόρου Φωκά και του Ιωάννη Τσιμισκή. Ο άνθρωπος είχε αναλάβει στην πρώτη και στην τρίτη περίπτωση την απόλυτη πρωτοβουλία (με τη χρήση δηλητηρίου) και στη δεύτερη τη σκηνοθεσία, αναθέτοντας στον Τσιμισκή τον στραγγαλισμό του Φωκά. Ωραία πράγματα.

Αντίστοιχα, ευνούχος ήταν ο θείος του αυτοκράτορος Μιχαήλ Δ΄ του Παφλαγόνος, τον οποίο έβαλε να σκοτώσει τον Ρωμανό Β΄ τον Αργυρό για να γίνει αυτοκράτωρ στη θέση του, δίπλα στο πλευρό της αυτοκράτειρας Ζωής. 

Η εποχή των ευνούχων προανήγγειλε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το τέλος του Βυζαντίου. Ήταν μια εποχή κατά την οποία το ατομικό επικράτησε απολύτως του συλλογικού, το συμφέρον των διαφόρων φατριών καθόριζε όλες τις πτυχές της κρατικής πολιτικής και η συνωμοσία, ο δόλος, η ανατροπή όλων των κοινωνικών συμβάσεων, η προσχηματική χρήση των νόμων και των συμβόλων υπέσκαψαν συστηματικά και ανελέητα όλα τα βάθρα μιας παραπαίουσας κοινωνίας.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; 
Κάτι κοντινό σ' αυτά που ζούμε σήμερα; 
Η πολιτική των ευνούχων τότε αφορούσε μόνον τους ίδιους και τα πλέγματα που κατεύθυναν τη συμπεριφορά τους. 
Η πολιτική των σημερινών ευνούχων αφορά επίσης τους ίδιους - τρανό παράδειγμα ο "αξιοκρατικός" διορισμός του αξιοθρήνητου και πολυαποτυχόντος μανδαρίνου Παπουτσή.
Οι φόροι τους οποίους επιβάλλουν δεν εξυπηρετούν πλεόν σε τίποτα τη χώρα. Απλώς χαρίζουν μέρες και ώρες στην τρεκλίζουσα εξουσία τους. 
Είναι μέτρο αυτο-αναφορικό. 
Μέτρο απελπισίας. 
Μέτρο ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο αποτυχημένοι είναι, καθώς και ότι η μόνη τους επιλογή είναι η αποτυχία τους. 
Δεν περνά καν από το μυαλό τους ότι θα μπορούσαν να φύγουν πριν τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες και η κατάσταση οδηγηθεί από τη σιωπηλή ένταση στην ανοιχτή ανωμαλία.

Αυτό που λείπει από τη χώρα -δεν θα κουραστώ να το γράφω- δεν είναι οι μεγάλες ιδέες του κάθε ναρκισσευόμενου παπάρα. Αυτό που λείπει είναι ό,τι οι Εγγλέζοι ονομάζουν "statesmanship": εκείνο το πολιτικό ήθος που αίρεται στο ύψος των περιστάσεων, αφήνει στην άκρη τις προσωπικές, φατριαστικές ή κομματικές επιδιώξεις και αφιερώνεται μ' όλες του τις δυνάμεις -δυνάμεις υπαρκτές και όχι νομιζόμενες- στην υπέρβαση των αδιεξόδων της χώρας. 

Όταν ο Winston Churchill υποσχόταν σε μια γονατισμένη, κατ' ουσίαν ηττημένη Αγγλία "αίμα, δάκρυα και ιδρώτα", οι άνθρωποι αναγνώριζαν στο πρόσωπό του το είδος της ηγεσίας που επέτασσαν οι κρίσιμοι καιροί. 

Τέτοια ηγεσία χρειαζόμαστε σήμερα. Την οποία πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να προσφέρει οιαδήποτε από τις διάτρητες φιγούρες του θεάτρου σκιών το οποίο ευφημιστικώς επιμένει να αποκαλείται "ελληνικό πολιτικό σύστημα" και να εξαντλεί την υποτιθέμενη ευρηματικότητα, ικανότητα ή αποφασιστικότητά του στην επιβολή φόρων.

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει τους εν λόγω φόρους ως τεκμήρια ανίατης βλακείας, την οποία τελικώς θα ξεχωρίσει, μαζί με τη φαυλότητα, ως τις βασικές αιτίες της πέμπτης ελληνικής χρεοκοπίας...


Από: Tyler Durden







ΠΗΓΗ,,,http://www.ramnousia.com

ΙΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ.

Ιεροί χώροι. Του Πιτσιρίκου
ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.
Στο διπλανό τραπέζι, τσακώνονται για το αν θα ήταν σωστό να παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο. Όχι για το αν είναι ο κατάλληλος να παίξει τον Διόνυσο στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μόνο για την Επίδαυρο τα άλλα αρχαία θέατρα δεν τους απασχολούν. Αυτοί που λένε «όχι και στην Επίδαυρο ο Σάκης» είναι περισσότεροι. 

Κοιτάω τους Επιδαυρολάτρες και είναι όλοι σαν σκυλάδες. Είναι ικανοποιημένοι που ο Σάκης Ρουβάς δεν θα πατήσει τον «ιερό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου».

Η σκηνή μου θυμίζει μια άλλη σκηνή πριν από πολλά χρόνια στην Ομόνοια, όταν είδα κάτι ρακένδυτους να τσακώνονται για τα εκατομμύρια που έπρεπε να πάρει ο Δημήτρης Σαραβάκος. Τα έβρισκαν λίγα.

Η χώρα να έχει πρωθυπουργό τον Σαμαρά, υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά εσένα να σε πειράζει μην παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο.

Γίνονται χρόνια αυτές οι συζητήσεις-κόντρες για το αν κάποιος είναι άξιος να παίξει στην Επίδαυρο ή να τραγουδήσει στο Ηρώδειο.

Και για την Επίδαυρο, άντε να το καταλάβω, αλλά για το Ηρώδειο που είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο – «ρωμαϊκό πηγάδι» το έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης- δεν βλέπω τι το «ιερό» έχει. Μάλλον επειδή είναι κοντά στον Παρθενώνα.

Βέβαια, και το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι κοντά στον Παρθενώνα. Αλλά κανείς δεν το θεωρεί «ιερό».

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα δεν είναι αν θα παίξει στην Επίδαυρο ο Σάκης Ρουβάς ή η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι «ιεροί» χώροι -σαν την Επίδαυρο- θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα.

Μολύνονται στην Ελλάδα.

Γιατί αν στην σκηνή είναι οι Ρουβάδες -προκαλώντας οργή στους θαυμαστές της Πάολας-, στις κερκίδες κάθονται ένα σωρό λαμόγια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Και ποτέ κανείς δεν ενοχλήθηκε που όλοι αυτοί οι σιχαμένοι βεβηλώνουν τον «ιερό χώρο της Επιδαύρου».





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΩΝ SMARPHONES ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ NSA.




Τα τρία τέταρτα όλων των Smartphones περιέχουν κώδικα της NSA στο Λειτουργικό τους σύστημα. Η Android Google επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνα Android έρχονται με «Βελτιώσεις στην Ασφάλεια» που έχουν προστεθεί από την NSA, αναφέρει το Bloomberg:

Η κυρία Gina Scigliano εκπρόσωπος της Google επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει μερικά προγράμματα της NSA στον προγραμματισμό του λειτουργικού Android. «Όλος ο κώδικας του Android και των συνεισφερόντων προγραμματιστών είναι διαθέσιμος για έλεγχο στο source.android.com» είπε η Scigliano αρνούμενη οποιονδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Μέσω του πρότζεκτ ανοικτού κώδικα του Android, η Google συμφώνησε να ενσωματώσει κώδικα, που πρώτα αναπτύχθηκε από την υπηρεσία το 2011, στις μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού της για τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο τρέχει στα τρία τέταρτα των smartphones, παγκόσμια.

Οι αξιωματούχοι της NSA λένε ότι ο κώδικας τους, γνωστός ως «Βελτιώσεις στην Ασφάλεια για το Android», απομονώνει τις εφαρμογές ώστε να εμποδίσει τους hackers και τους διαφημιστές από το να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά η εταιρικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή. Τελικά όλα τα νέα τηλέφωνα, τα tablets, οι τηλεοράσεις , τα αυτοκίνητα, και άλλες συσκευές που βασίζονται στο Android θα περιέχουν κώδικα της NSA, είπε η Vanee’ Vines εκπρόσωπος της υπηρεσίας σε μια δήλωση της με e-mail.



Σε μια παρουσίαση το 2011 που πήραμε από το Bloomberg Businessweek, η NSA περιλαμβάνει μεταξύ των πλεονεκτημάτων του προγράμματος ότι «κανονικά είναι αόρατο για τους χρήστες». Η Vines δεν είπε εάν η δουλειά της υπηρεσίας στο Android και σε άλλα λογισμικά είναι μέρος η βοηθά το Prism, το πρόγραμμα για το οποίο τόση φασαρία έχει γίνει με τον Edward Snowden.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ!


Της Αθανασίας Μπίδιου 

abidiou@voria.gr


Η χρυσή ιδέα του Γιάννη Καρυπίδη και της Σταυρούλας Θεοδώρου, δημιουργών της εταιρείας Stayia Farm στην Εύβοια για τον συνδυασμό του ελληνικού θυμαρίσιου μελιού με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων 
Την άνοιξη του 2012 ο Γιάννης Καρυπίδης και η Σταυρούλα Θεόδωρου, ένα νεαρό ζευγάρι από την Εύβοια ήταν έτοιμοι να μεταναστεύσουν στη Μεγάλη Βρετανία σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών απογοητευμένοι από την οικονομική κρίση στη χώρα μας. 


Στην περίπτωση, όμως, του 31χρονου λογιστή και της 28χρονης νηπιαγωγού η ευκαιρία δεν ήταν στο εξωτερικό αλλά μπροστά στα μάτια τους. Και τι ευκαιρία.... Χρυσή. 

«Τον Μάιο του 2012 και ενώ φτιάχναμε βαλίτσες για την Αγγλία στη διάρκεια μίας εκδήλωσης δοκιμάσαμε γαλλική σαμπάνια με φύλλα βρώσιμου χρυσού. Και τότε μας ήρθε η ιδέα», τονίζει στη Voria.gr o κ.Καρυπίδης. 

Η σύζυγος του Σταυρούλα Θεοδώρου κρατά από γενιά μελισσοκόμων με τη γραμμή... του μελιού να ξεκινάει από τον προπάππου της και να συνεχίζεται μέχρι τον πατέρα της. «Σκεφτήκαμε, λοιπόν, γιατί να μην συνδυάσουμε το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι με τον βρώσιμο χρυσό», εξηγεί ο κ.Καρυπίδης. 

Το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο. Άφησε το πακετάρισμα στη μέση, εγκατέλειψε τα σχέδια για το εξωτερικό, έκανε τις απαραίτητες αναλύσεις για τον βρώσιμο χρυσό στο ΕΘΙΑΓΕ, έφτιαξε την εταιρεία Stayia Farm, διάλεξε συσκευασίες αντάξιες για τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων ντελικατέσεν, μετέτρεψε ένα ακίνητο που είχε σε συσκευαστήριο και παρουσίασε στο τέλος Ιουλίου 2012 μία παγκόσμια καινοτομία, το μέλι Vasilissa με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων.

Όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κάποιο ανοιχτό πρόγραμμα για την υποβολή αίτησης για την επιδότηση της επένδυσης. Τα φύλλα βρώσιμου χρυσού παράγονται στην Λατινική Αμερική και η Stayia Farm τα εισάγει από το Βέλγιο.

Οι ιδιότητες του βρώσιμου χρυσού 

Το πολύτιμο μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία. Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα. Ο χρυσός προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες. 

Ιστορικά, ο χρυσός ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές, αλλά και τις καλλυντικές του ιδιότητες. Στα χρόνια της Κλεοπάτρας, ο καθαρός χρυσός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ. Στην αρχαία Ρώμη βάλσαμα χρυσού χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων. Επιπρόσθετα, ο χρυσός θεωρείτο φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα στην αρχαία Κίνα, καθώς η βασίλισσα της δυναστείας Ch’ ing χρησιμοποιούσε τον χρυσό στο πρόσωπό της κάθε ημέρα. Καθώς και οι Τσάροι στην Ρωσία τον χρησιμοποιούσαν σε όλα τα τρόφιμα και εδέσματα τους, ως συλλέκτη μικροβίων και δηλητηρίων...


Οι πρώτες εξαγωγές

«Τοποθετήσαμε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το προϊόν στο παντοπωλείο Melita στη Μύκονο και είχαμε μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από Άραβες τουρίστες. Από εκεί και μετά μπήκαμε σε ντελικατέσεν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα», αναφέρει ο κ.Καρυπίδης. Μάλιστα, πρόσφατα ήρθε και η πρώτη εξαγωγή στην Αγγλία, στο παντοπωλείο με ελληνικά προϊόντα The Life Goddess που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου πίσω από το Βρετανικό Μουσείο.
«Δεν βρήκαμε το παντοπωλείο στο Λονδίνο, μας βρήκαν αυτοί. Το ενδιαφέρον για τρόφιμα με βρώσιμο χρυσό είναι μεγάλο παγκοσμίως. Μας έχουν προσεγγίσει ήδη από Σουηδία, Αυστρία και από Κύπρο για να κάνουμε εξαγωγές», υπογραμμίζει ο κ.Καρυπίδης. Επίσης, ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας χρησιμοποιεί το μέλι με τα φύλλα χρυσού σε διάφορα σεμινάρια που διοργανώνει, σύμφωνα με τον κ.Καρυπίδη.


Η Stayia Farm κατοχύρωσε το μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού με πατέντες σε Ευρώπη και Αμερική. Παράλληλα, πλαισίωσε το «χρυσό» μέλι με ακόμη 10 προϊόντα δημιουργώντας τη σειρά Vasilissa: μέλι με λεβάντα, με κανέλα, με κόκκινη καυτερή πιπεριά, μέλι ελάτης, ρείκι, θυμαρίσιο, με γκότζι μπέρι, με βασιλικό πολτό, βασιλικό πολτό και γύρη και με μαστίχα Χίου. Ο ίδιος σημειώνει ότι προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα Vasilissa θα προχωρήσει στον τριπλασιασμό της παραγωγής μελιού από την άνοιξη του 2013.

Η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση στη ΒΙΟ Ελλάς για τη βιολογική πιστοποίηση του μελιού και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Εξάλλου, η Stayia Farm επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στην καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών. Σε 20 στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια, περιοχή όπου βρίσκονται και τα μελίσσια ο Γιάννης και η Σταυρούλα φύτεψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο δενδρολίβανο, βαλσαμόχορτο, θυμάρι και ρίγανη.





ΠΗΓΗ...http://www.voria.gr/

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! ΦΙΔΙ ΚΡΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΑΓΚΑΣΕ ΤΟ ΠΕΟΣ.




Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν 35χρονο Ισραηλινό λίγα λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα και την ώρα που βρισκόταν στο πρώτο μέρος που επισκέπτονται οι άνδρες όταν ξυπνάνε.
Ενώ τα μάτια του ήταν μισάνοιχτα, και άδειαζε την κύστη του, ένοιωσε ενα κάψιμο στην άκρη του πέους του. Εκεί ήταν που τα μάτια του άνοιξαν τελείως και δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. 


Ένα μικρό φίδι ήταν μέσα στην τουαλέτα και το πέος του είχε σημάδια από δάγκωμα. 
Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να καταλάβει τι έγινε.

Αμέσως κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο πέρα από μερικές μέρες επώδυνης ούρησης. Το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες. Στο Ισραήλ αυτή την εποχή κάθε χρόνο, βγαίνουν πολλά φίδια στους δρόμους και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κρύβονται ακόμα και στις τουαλέτες. Γι αυτό πολλοί βάζουν τις γάτες τους στο μπάνιο για να εντοπίζουν και να καθαρίζουν τα φιδάκια πριν έχουν κάποια δυσάρεστη έκπληξη.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013. ΩΣ 700 ΜΟΡΙΑ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ.

Πανελλαδικές 2013: Ως 700 μόρια η πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Μεγάλη πτώση των βάσεων αναμένεται μετά τις βαθμολογίες στις πανελλαδικές. Δεκάδες είναι τα τμήματα που θα έχουν χαμηλότερη βάση, αν και υπάρχουν περιζήτητες σχολές που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ακόμη και σχολές όπως οι ιατρικές ή οι νομικές, θα έχουν μείωση κατά 300 περίπου μόρια, ενώ πολλές είναι οι πολυτεχνικές σχολές όπου θα σημειωθεί μείωση ως και 500 μόρια. Από την άλλη, σχολές όπως οι παιδαγωγικές φαίνεται πως θα... "αντέξουν" καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη.

Ανατροπές στις βάσεις έφεραν εφέτος τα ειδικά μαθήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία η πτώση αναμένεται να είναι:

ως 300 μόρια στις νομικές σχολές

ως 500 μόρια στα τμήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών

ως 300 μόρια στις ιατρικές σχολές

ως 600 μόρια στις πολυτεχνικές σχολές

ως 700 μόρια στα οικονομικά τμήματα

Όλα πάντως δείχνουν ότι οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς σημαντικές διαφορές.

O ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!


15"Δεν μπορώ" του είπα. "Δεν μπορώ!"

"Σίγουρα;" με ρώτησε αυτός.

"Ναι. Πολύ θα ήθελα να να μπορούσα να σταθώ μπροστά της και να της πω τι νιώθω... Ξέρω, όμως, ότι δεν μπορώ!!!"

Ο Χόρχε κάθισε σαν το Βούδα πάνω σ΄ εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του. Χαμογέλασε, με κοίταξε στα στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:

"Να σου πω μια μια ιστορία..." 

Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται.
Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του...

Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνεχώς σ΄ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος. Μιά αλυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του.

Ωστόσο, το ξύλο ήταν ήταν αληθινα μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελάχιστο βάθος μέσα στο έδαφος. Μολονότι η αλυσίδα ήταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι ένα ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δεντρα με τη δύναμη του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει.

Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο.

Μα τι τον κρατάει;

Γιατί δεν το σκάει;

Όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών ετών πίστευα ακόμα στη σοφία των μεγάλων. Ρώτησα τότε κάποιον δάσκαλο ,τον πατέρα μου ή ένα θείο μου, για το μυστήριο του ελέφαντα. Κάποιος μου εξηγησε ότι ο ελέφαντας είναι δαμασμένος.

Έκανα τότε την προφανή ερώτηση: "Κι αφού είναι δαμασμένος, γιατί τον αλυσοδένουν;"

Δε θυμάμαι να πήρα κάποια ικανοποιητική απάντηση. Με τον καιρό, ξέχασα το μυστήριο του ελέφαντα με το παλούκι, και το θυμόμουν μόνο όταν βρισκόμουν με κάποιους που είχαν αναρωτηθεί κάποτε πάνω στο ίδιο θέμα.

Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα - ευτυχώς για μένα - ότι κάποιος είχε αρκετή σοφία ώστε ν΄ ανακαλύψει την απάντηση.

Ο ελέφαντας του τσίρκου δεν το σκάει γιατί τον έδεναν σ΄ένα παρόμοιο παλούκι από τότε που ήταν πολύ, πολύ μικρός.

Έκλεισα τα μάτια και φανάσθηκα τον νεογέννητο ανυπεράσπιστο ελέφαντα δεμένο στο παλούκι. Είμαι βέβαιος ότι τότε το ελεφαντάκι είχε σπρώξει, τραβήξει και ιδρώσει πασχίζοντας να λευτερωθεί. Μα, παρ΄ όλες τις προσπάθειές του, δεν τα είχε καταφερει, γιατί το παλούκι ήταν πολύ γερό για τις δυνάμεις του.

Φαντάσθηκα ότι θα κοιμόταν εξαντλημένο και την επόμενη μέρα θα προσπαθούσε ξανά, και τη μεθεπόμενη το ίδιο... Ώσπου μια μέρα, μια φρικτή μέρα για την ιστορία του, το ζώο θα παραδεχόταν την αδυναμία του και θα υποτασσόταν στη μοίρα του.

Αυτος ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής.

Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσε λίγο μετά τη γέννησή του ειναι χαραγμένη στη μνήμη του.

Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε σοβαρά αυτή την ανάμνηση.

Ποτέ μα ποτέ δεν ξαναπροσπάθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του...

"Έτσι είναι, Ντεμιάν. Όλοι είμαστε λίγο - πολύ σαν τον τον ελέφανα του τσίρκου. Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία.

Ζούμε πιστεύοντας ότι "δεν μπορούμε" να κάνουμε ενα σωρό πράγματα , απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και και δεν τα καταφεραμε.

Πάθαμε τότε το ίδιο με τον ελέφαντα. Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα: "Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω."

Ο Χόρχε έκανε μια μεγάλη παύση. Ύστερα πλησίασε, κάθησε στο πάτωμα μπροστά μου και συνέχισε:

"Αυτό σου συμβαίνει, Ντέμι. Ζεις μέσα στα όρια της ανάμνησης ενός Ντεμιάν που δεν υπάρχει πια, εκείνου που δεν τα κατάφερε.

Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς, είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή...Με όλη σου την ψυχή!

Του Χόρχε Μπουκάι

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΜΕΝΟΙ  ΣΕ ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ....... 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

«Κατάθεση προτάσεων στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου από τον Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη»

Νομοσχέδιο με τίτλο  «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» κατέθεσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με το οποίο όλα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη έως 52 Κυριακές το χρόνο ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα ανοίγουν -πάντα σε προαιρετική βάση- επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των εκπτώσεων. Από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα που ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, και τα καταστήματα που λειτουργούν  με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-a-shop») και αυτά που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης κατέθεσε προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου.

Ο Βουλευτής τοποθετήθηκε επί του άρθρου 16 προτείνοντας προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη τα παρακάτω:

1)    Πρόβλεψη διαφορετικής αντιμετώπισης για τις περιοχές που είναι τουριστικές. Δηλαδή να μπορεί η Αντιπεριφέρεια να αποφασίζει εντός των ορίων της το άνοιγμα των καταστημάτων για συγκεκριμένες περιοχές και για άλλες όχι.
2)    Να προβλέπεται η δυνατότητα ακύρωσης του μέτρου στην περίπτωση που αυτό δεν  έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
3)    Να  ζητείται η γνωμοδότηση των αρμόδιων  φορέων είτε του εμπορικού συλλόγου και του τεχνικού επιμελητηρίου είτε  του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου.

Κλείνοντας ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση αύξησης της ανταγωνιστικότητας και απελευθέρωσης της αγοράς, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα οποία ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ωστόσο είναι απαραίτητο να προβλεφθούν διαδικασίες τροποποίησης στα σημεία που υπάρχουν στρεβλώσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ.


Εκδόθηκε η  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με συμμετοχή στη δράση 1.1, που αφορά στην «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» του Μέτρου 2.1.6 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις», στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
Στόχος της εφαρμογής της αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρου περίφραξης είναι να αποφευχθούν οι ζημιές που καταγράφονται από την «εισβολή» των αρκούδων σε χώρους μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων ή κτηνοτροφικής δραστηριότητας, ώστε να προστατευθεί η βιοποικιλότητα και να διατηρηθεί η γεωργική δραστηριότητα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Αποδέκτες της πρόσκλησης είναι μελισσοκόμοι κάτοχοι 100 μελισσοσμηνών και άνω και κτηνοτρόφοι με εκτατικές εκτροφές αιγοπροβάτων τουλάχιστον 50 στον αριθμό που διαμένουν ή μετακινούνται στις περιοχές, που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Για τη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι περιοχές που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας αν Δήμο έχουν οριστεί ως εξείς: 

Δήμο Αλμωπίας
Δήμο Έδεσσας
Δήμο Σκύδρας
Δ.Δ. Νερομύλων
Δ.Δ. Ριζαρίου
Δ.Δ. Καλυβίων
Δ.Δ. Φιλωτείας
Δ.Δ. Μεσημερίου
Δ.Δ. Πετραίας
Δ.Δ. Δωροθέας
Δ.Δ. Περαίας
Δ.Δ. Σκύδρας
Δ.Δ. Λυκοστόμου
Δ.Δ. Γραμματικού

Δ.Δ. Μηλέας
Δ.Δ. Πλατάνης

Δ.Δ. Σωσάνδρας
Δ.Δ. Καρυδιάς

Δ.Δ. Ίδας
Δ.Δ. Παναγίτσας

Δ.Δ. Πολυκαρπίου
Δ.Δ. Φλαμουριάς

Δ.Δ. Σαρακηνών
Δ.Δ. Άγρα

Δ.Δ. Ξιφιανής
Δ.Δ. Βρυτών

Δ.Δ. Αλώρου
Δ.Δ. Σωτήρας

Δ.Δ. Πιπεριάς
Δ.Δ. Αγίου Αθανασίου

Δ.Δ. Θεοδωρακείου
Δ.Δ. Νησιού

Δ.Δ. Χρυσής
Δ.Δ. Εδέσσης

Δ.Δ. Τσάκων
Δ.Δ. Αρνίσσης

Δ.Δ. Μεγαπλατάνου



Η ενίσχυση δύναται να φθάσει στο 80% των επιλέξιμων δαπανών ανά κτηνοτροφική ή μελισσοκομική μονάδα 
και η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται από 15/07/2013 έως 28/09/2013.


Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι  υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενίσχυσης  έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2013 στο μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει την   εφαρμογή της Δράσης και λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. 

Οι αιτήσεις ενίσχυσης που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, τόσο από τους υποψηφίους ιδιωτικά, εκτυπώνονται
από το μηχανογραφικό σύστημα και διαβιβάζονται, με ευθύνη των ενδιαφερομένων και εντός χρονικού διαστήματος δέκα (10) εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες και σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας .

Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης - Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον  τόπο της έδρας της εκμετάλλευσης . Θα πρέπει  να εμφανίζει πληρότητα και να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Φωτοαντίγραφο της πλέον πρόσφατης Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).

• Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν ενισχύεται άμεσα ή έμμεσα από άλλο Εθνικό ή Κοινοτικό πρόγραμμα.

• Φωτοαντίγραφο της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων σε ισχύ ή άδεια εγκατάστασης σύμφωνα με τον νόμο 4056/2012 (ΦΕΚ 56 Α’) (για τους κτηνοτρόφους)ή  προσωρινή άδεια εγκατάστασης.

• Φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) πλήρους (όλων των σελίδων) μελισσοκομικού βιβλιαρίου, νομίμως επικυρωμένου (για τους μελισσοκόμους).

• Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου.

• Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

• Υποβολλή  μίας προσφοράς  και προτιμολόγια για κάθε επενδυτική δαπάνη.

Στοιχεία Προσφοράς

Οι προσφορές πρέπει να είναι ευκρινείς και να περιλαμβάνουν:
• Τα στοιχεία του προμηθευτή (οπωσδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας και Α.Φ.Μ.)
• Αναλυτική περιγραφή του εξοπλισμού, Μηχανημάτων (τύπος και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά), υλικών, προϋπολογιζόμενες ποσότητες αυτών, μονάδα μέτρησης (τρέχον μέτρο, τ.μ., τεμάχια, κλπ), τιμή για κάθε είδος ανά μονάδα μέτρησης.
• Εργατικά-εγκατάσταση: Ανάλυση προβλεπόμενου εργατικού κόστους, κατηγορία προσωπικού με αναφορά στα ημερομίσθια σύμφωνα με την Συλλογική σύμβαση εργασίας του κάθε ενός.

Επιπλέον, στην προσφορά πρέπει να διευκρινίζεται:
• Η καθαρή αξία χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, ενώ αναφέρεται ξεχωριστά το ισχύον κατά τη κατάθεση της προσφοράς ποσοστό ΦΠΑ ανάλογα με το είδος της δαπάνης,
• Εάν τα περιγραφόμενα είδη πρέπει να διαθέτουν σήμανση «CE» ή έκθεση δοκιμής από το ΙΓΕΜΚ ή έκθεση δοκιμής από άλλο αναγνωρισμένο Ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δεν απαιτείται λόγω της φύσης τους 
•και ότι η αξία αφορά σύγχρονα καινούργια είδη.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες :
Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας στο τηλέφωνο 2381351398 Αικ. Καλαϊτζίδου, 
 Σ. Μαρνασίδη  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr

                                                                                                                                         Ο Διευθυντή 


                                                                                                                                    Τρύφων Τσαντάκης 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΟΥ".

Ξεκίνησε το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Αναλύσεις μελιού” από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μελισσοκόμοι  και Mελισσοκομικές Oργανώσεις που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, διαθέτοντας το μέλι που παράγουν προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς ) στην αγορά, καθώς και συσκευαστές  τυποποιητές μελιού, που συσκευάζουν τυποποιούν κα εμπορεύονται μέλι προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να επιδοτηθούν για τις αναλύσεις μελιού.
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια και οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν σχετικό φάκελο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας έως της 5 Αυγούστους 2013 που να περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα
  2. Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου
  3. Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης για τον ορισμό του τραπεζικού λογαριασμού
  4. Αποδεικτικά στοιχεία εμπορίας του παραγόμενου μελιού (π.χ. αποδείξεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης, ιδιωτικά συμφωνιτικά κλπ.)
  5. Πρωτότυπα εξοφλημένα τιμολόγια αναλύσεων δειγμάτων μελιού, που να φέρουν υπογραφή και ημερομηνία εξόφλησης.
  6. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει προταθεί ή οριστικά υπαχθεί για ενίσχυση – επιχορήγηση σε άλλο πρόγραμμα.
  7. Αποδεικτικά διαπίστευσης του εργαστηρίου για τις αιτηθείσες αναλύσεις μελιού.
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                       Ο Διευθυντής

                                                                                                                                                 Τρύφων Τσαντάκης                  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...