Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Διήμερο καλοκαιρινό πάρτι στο "OXYGEN" από τις "Ελπίδες Προμάχων".


Ένα απολαυστικό διήμερο στο καταπράσινο "OXYGEN", με πολλούς φημισμένους dj's και με ανανεωμένο live από τα ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ, υπόσχονται οι φιλόδοξες "Ελπίδες Προμάχων", που επιχειρούν με την συμμετοχή τους στο επερχόμενο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας, να αναβιώσουν τις παλιές και ιστορικές εποχές του συλλόγου και να προωθήσουν τα αθλητικά ιδεώδη του ερασιτεχνισμού και εν κατακλείδι την ανάδειξη νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων του τόπου μας.
Χρέος όλων, να στηρίξουμε την προσπάθεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Θα είμαστε εκεί.

Εντάξεις έργων Δήμων και φορέων της Πέλλας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Κεντρική Μακεδονία’ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Εντάξεις έργων Δήμων και φορέων της Πέλλας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Κεντρική Μακεδονία’  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Σε εντάξεις έργων – προτάσεων των Δήμων και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο και, συγκεκριμένα στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Κ.Μ.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ τα παρακάτω:

1. «Υποστηρικτικές δράσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε εγκαταλειμμένα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών ‘ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ’», με δικαιούχο το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 98.300,00 ευρώ.

2. «Παροχή γευμάτων σε άπορους κατοίκους της Έδεσσας» με δικαιούχο το Δήμο Έδεσσας και με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 139.853,40 ευρώ.

3. «Δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη για τη σχολική βία και τον ρατσισμό» με δικαιούχο το Δήμο Πέλλας και με επιλέξιμη, δημόσια, συνολική δαπάνη της τάξεως των 24.300,00 ευρώ.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει σε σχετική, σύντομη δήλωση της: «Στο πλαίσιο της ισόρροπης και στρατηγικής ανάπτυξης των περιοχών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν τρείς σημαντικές προτάσεις Δήμων και φορέων που εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ομαλή κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στηρίζουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας, είμαστε δίπλα τους, με αλληλεγγύη και συνέπεια».

"Του κάμπου τα καμώματα" στην Κρύα Βρύση


Ο Πολιτισμός ενώνει! Μη μένεις αμέτοχος!
Του κάμπου τα καμώματα στην Κρύα Βρύση 
από 7-9 Ιουνίου
Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης διοργανώνει στην Κρύα Βρύση σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε και φέτος στο σχολείο μας για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ «Του Κάμπου τα Καμώματα». Το φεστιβάλ μας, φιλοδοξεί να προάγει τον πολιτισμό, δίνοντας βήμα σε όλους όσοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο. Σαν άμεσο αποτέλεσμα όμως θεωρούμε και την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού με την οποία ερχόμαστε έτσι σε επαφή όλοι, αλλά ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές και γενικότερα η νεολαία της περιοχής μας.
Το φεστιβάλ «Του Κάμπου τα Καμώματα» ξεκίνησε το 2014 με διάρκεια μιας ημέρας και με την συμμετοχή 16 φορέων. Τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε  σε τριήμερη δράση και οι συμμετοχές αυξήθηκαν. 
Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8,9 Ιουνίου 2019. Στην διάρκεια του φεστιβάλ,  θα γίνουν παρουσιάσεις από σχολεία, αθλητικούς και χορευτικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, χορωδίες, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες, μουσικά σχήματα και πολλά άλλα καθώς και βραβεύσεις, ενημερώσεις για κοινωνικές δράσεις όπως αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών, δράσεις ανακύκλωσης κ.ά. 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ταγκούτας Αλέξανδρος: 6936263847 & 1οΔημ. Σχ. Κρύας Βρύσης : 23820 61619
   Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας,  αν γίνετε κι εσείς κοινωνοί και συμμέτοχοι σ’ αυτή την προσπάθεια. 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...