Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Ίχνη από αρκούδα εντοπίστηκαν σήμερα στα βουνά του χωριού  Κορυφή του νομού Πέλλας.
Εκτός από τα κόπρανα του ζώου, ήταν αποτυπωμένα τα ίχνη από τις πατούσες του, οι οποίες είχαν μέγεθος μιας και μισή παλάμης, και οι ειδήμονες συμπεραίνουν, ότι το βάρος του κυμαίνεται γύρω στα εκατόν πενήντα κιλά.
Πληροφορίες μας από την ομοσπονδιακή θηροφυλακή, κάνουν λόγο για την ύπαρξη τριών αρκούδων, οι οποίες διαβιούν στον ορεινό όγκο, που εκτείνεται μεταξύ των χωριών Κορυφή-Σαρακηνοί-Κερασιά-Καρυδιά.































ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

H μελέτη παρομοιάζει την κίνηση να τσεκάρουμε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό μας με μιας μορφής αντικαταθλιπτικό που τείνει να γίνει η δεύτερη φύση μας.
H μελέτη παρομοιάζει την κίνηση να τσεκάρουμε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό μας με μιας μορφής αντικαταθλιπτικό που τείνει να γίνει η δεύτερη φύση μας.

Γράφει ο SPYROS VJ 

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2013 έγινε σάλος με μια τουρίστρια από την Ταϊβάν η οποία, περπατώντας σε μια προβλήτα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έπεσε στη θάλασσα, ενώ τσεκάριζε το προφίλ της στο Facebook.
 Η αναφορά του λιμενικού μετά τη διάσωσή της επισήμανε ότι η γυναίκα, στα 30 λεπτά που βρέθηκε μέσα στο νερό, κρατούσε σφιχτά στο χέρι της το smartphone, που ήταν και η αιτία της απροσεξίας της.
   Δύο χρόνια μετά, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό των ΗΠΑ, προσέδωσε μια νέα διάσταση στη συνήθειά μας να τσεκάρουμε κάθε λίγο την οθόνη του κινητού μας, συνδέοντάς τη με την κατάθλιψη και την προσπάθεια των ανθρώπων να βελτιώσουν τη διάθεσή τους. 

Με άλλα λόγια, η μελέτη παρομοιάζει την κίνηση να τσεκάρουμε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό μας με μιας μορφής αντικαταθλιπτικό που τείνει να γίνει η δεύτερη φύση μας. Μια συνήθεια που λειτουργεί όπως η πιπίλα στα μωρά, που μηχανικά αποσπά την προσοχή μας από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

 Πάμπολλες άλλες μελέτες αναφέρονται στο φαινόμενο ως «Technoference» (η χρήση τεχνολογίας ως παράγοντας διάσπασης της προσοχής μας), ενώ ακόμα και οι ορθοπεδικοί επισημαίνουν πλέον πάμπολλα προβλήματα στην περιοχή του αυχένα (το φαινόμενο «Techneck») λόγω του τρόπου που οι χρήστες σκύβουν το κεφάλι πάνω από την οθόνη του smartphone ή του tablet.

 Ποια, όμως, μπορεί να θεωρηθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για όλα τα παραπάνω φαινόμενα που τείνουν να πάρουν ανησυχητικές διαστάσεις; Οι ανά τον κόσμο ειδικοί προτείνουν ένα set από απλές λύσεις, ώστε να περιορίσουμε αυτήν τη συνήθεια του αδιάλειπτου ελέγχου των συσκευών που μας περιβάλλουν.

   Ειδοποιήσεις - αυτή η μάστιγα
 Όλα τα smartphones διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικούς ήχους και ερεθίσματα που, συνδεδεμένα με τα διάφορα applications, κάνουν τη διάσπαση της προσοχής μας αναπόφευκτη. Δονήσεις, ήχοι και λάμψεις της οθόνης είναι παράγοντες που θα μας κάνουν να στραφούμε ενστικτωδώς στην αναζήτηση της συσκευής, ακόμα και αν την έχουμε «στο αθόρυβο». Μια βόλτα στις ρυθμίσεις του κινητού και ο απλούστατος περιορισμός των ειδοποιήσεων στις απολύτως απαραίτητες (εισερχόμενες κλήσεις) είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

   Βάλτε το κινητό στη θέση του
Ο τρόπος με τον οποίο τα κινητά έγιναν προέκταση του χεριού μας βρίσκεται στο όνομά τους. Κινητά. Άρα, «μη σταθερά». Μας ακολουθούν στο μπάνιο, στην τηλεόραση, στον ύπνο, στο σεξ, στην οδήγηση, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Άλλη μια μέθοδος, λοιπόν, για να αποφύγουμε αυτήν τη σχέση εξάρτησης με το smartphone −προτείνουν οι ειδικοί− είναι να μετατρέψουμε το κινητό σε «σταθερό», βρίσκοντάς του μια θέση μέσα στο σπίτι, στο γραφείο ή, απλώς, μέσα στην τσάντα! Όπως μάθαμε −και εθιστήκαμε− στην πανταχού παρούσα φύση του κινητού, μπορούμε και να ξεμάθουμε –και να απεξαρτηθούμε−, τοποθετώντας το σε τέτοια απόσταση, ώστε να μην μπορούμε να το φτάσουμε. Και να το κρατάμε εκεί.

   Αντέχετε;



 Πηγή: www.lifo.gr

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ "10ης ΕΝΤΟΛΗΣ"

Συγγενείς της δασκάλας που αποκεφαλίστηκε στη Σαντορίνη «μπλοκάρουν» επεισόδιο της “10ης Εντολής”

Σε ασφαλιστικά μέτρα προχώρησαν συγγενείς θύματος δολοφονίας κατά επεισοδίου της "10ης Εντολής" που επρόκειτο να αναβιώσει τη συγκεκριμένη δολοφονία.
   Πρόκειται για τον φόνο 24χρονης δασκάλας η οποία το 2008 αποκεφαλίστηκε στη Σαντορίνη από τον σύζυγό της που περιέφερε στη συνέχεια το κεφάλι της στους δρόμους του νησιού.
   Οι συγγενείς του θύματος πληροφορήθηκαν ότι η σειρά, επρόκειτο να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του επίμαχου επεισοδίου. Η προσφυγή εκδικάστηκε σύμφωνα με το voria.gr, πριν λίγες μέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
   Σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος: «Το γεγονός αυτό είναι πολύ πρόσφατο για μας και η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας ακεραιότητα. Θα μας "τελειώσει" κυριολεκτικά. Δηλαδή: Η θέα της τεμαχισμένης σορού της Αδαμαντίας, με την κεφαλή εις χείρας του δράστη και άλλοτε πεταμένη στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος με το οποίο ο στυγερός δολοφόνος κλέβοντας από την αστυνομία επιχείρησε να διαφύγει.
   Στο σχετικό site του σταθμού Άλφα απεικονίζεται σε δύο σκηνές ο δράστης με την κεφαλή της Αδαμαντίας στο χέρι του πλησίον του προαναφερθέντος περιπολικού της αστυνομίας. Ηδη συνεπώς ηθική βλάβη έχουμε υποστεί από την θέα της εικόνας αυτής αλλά και από τη δημοσιοποίησή της ενώπιον πλήθους θεατών.
   Ομοίως τα ασφαλιστικά μας μέτρα στρέφονται και κατά του Πάνου Κοκκινόπουλου εμπνευστή της σειράς και των σκηνών αυτών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Frenzy Films Production που με σχετική σύμβαση παραχώρησε την φωτοκόπια της αποτρόπαιης ταινίας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα ", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αίτηση τους, ζητώντας παράλληλα να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».
   Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Νισύριος, δήλωσε σχετικά: "Οι αναρτήσεις κατέβηκαν πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ενώ οι αντίδικοι αρνήθηκαν ότι έχουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λίστα των εγκλημάτων που πρόκειται να προβάλουν. Παρ' όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις, ευελπιστούμε στη δικαίωση της οικογένειας". 



Πηγή: www.lifo.gr

90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑ"ΪΣΚΑΚΗΣ

90 χρόνια Ολυμπιακός -Από το «Ποδηλατοδρόμιο» στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Στις 10 Μαρτίου πριν από 89 χρόνια, η συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς, «γέννησε» τον Ολυμπιακό.
Το όνομα επιλέχθηκε από τον Νίκο Καμπέρο και τον Μιχάλη Μανούσκο για να πρεσβεύει μια για πάντα ο σύλλογος το ολυμπιακό ιδεώδες και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος επιλέχθηκε ως έμβλημα με χρώματα το κόκκινο του πάθους και το λευκό της αγνότητας.
 Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο Ολυμπιακός και ιδρυτικά του μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Νίκος Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγκόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.
Πρώτα δημιουργήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα το 1926, ακολούθησε το μπάσκετ το 1931 και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, με τον Ολυμπιακό δέκα χρόνια πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σύλλογος ανά τον κόσμο σε όλα τα αθλήματα βάσει τίτλων.
Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, ξεκίνησε την πορεία του χρησιμοποιώντας στα πρώτα χρόνια ύπαρξής του, το «Ποδηλατοδρόμιο», το οποίο είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό και άνηκε στην εταιρεία των σιδηροδρόμων. Παραχωρήθηκε δωρεάν στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και άρχισε να χρησιμοποιείται σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο τη δεκαετία του 1920.
Από εκεί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μέχρι που τελικά τη δεκαετία του '60, το γήπεδο ανακαινίστηκε πλήρως έως ότου από το 2004 φτάσει στη σημερινή του μορφή. Όσο για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού, φημολογείται ότι ήταν αυτό κόντρα στην ομάδα του γαλλικού πλοίου «Ζαν Ντ'Αρκ», την οποία νίκησε με σκορ 5-0, σχεδόν ένα μήνα μετά την ίδρυσή του.
Σήμερα, ο Ολυμπιακός γίνεται 90 ετών και η ομάδα μετράει 71 τίτλους στο ποδόσφαιρο, 41 πρωταθλήματα, 26 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ και 1 Βαλκανικό Κύπελλο.
 Στο μπάσκετ οι κούπες είναι 23, 10 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 3 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό,
 53 στο βόλεϊ με 47 για τους Άνδρες (27 πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 2 Λιγκ Καπ και 2 Κυπελλούχων) και 6 για τις Γυναίκες (2 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα),
 54 στο πόλο με 48 για τους Άνδρες (28 πρωταθλήματα, 16 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών και 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης) και 6 για τις Γυναίκες (5 πρωταθλήματα, 1 Κυπελλούχων),
 ενώ το εντυπωσιακό παλμαρέ της ομάδας συμπληρώνουν 60 τίτλοι στην κολύμβηση, 28 στο στίβο, 46 στο πινγκ-πονγκ, αλλά και διακρίσεις σε ιστιοπλοΐα, πάλη, πυγμαχία, καταδύσεις και ενόργανη γυμναστική.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ - ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΕΝΑ" ΜΕ ΤΟ ΖΩΟ

Το κυνήγι με τα γεράκια: Απίστευτα καρέ όταν ο άνθρωπος γίνεται «ένα» με το ζώο [εικόνες]
Η ιερακοθηρία δηλαδή το κυνήγι με τα γεράκια ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των λαών που ζουν στο Xinjiang Uygur, στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και του Καζακστάν.
Αποτελεί τη βάση μιας ευρύτερης πολιτιστικής κληρονομιάς και μιας παράδοσης που διαρκεί αιώνες.  
Φορώντας παραδοσιακά ενδύματα φτιαγμένα από γούνες ζώων που έπιασαν τα γεράκια, οι εκπαιδευτές γερακιών συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο χωρίο «Village of the Falcon» για το ετήσιο φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι εκπαιδευτές διαγωνίζονται στο κυνήγι θηραμάτων, ιπποδρομίες και τοξοβολία.
Σήμερα, η ιερακοθηρία ασκείται μόνον ως άθλημα, αλλά η δεξιότητα του γερακάρη εξακολουθεί να απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης όπως και η δύναμη και ομορφιά του γερακιού εξακολουθεί να προκαλεί το θαυμασμό.
Για να περάσει η παράδοση που λέγεται ότι ξεκίνησε το 940 μ.χ από την νομαδικές φυλές Khitans  της βόρειας Κίνα, στην επόμενη γενιά οι αρχές της περιοχής αποφάσισαν να παρέχουν στους εκπαιδευτές 300-500 γιουάν μηνιαίο εισόδημα προκειμένου να διδάξουν την τέχνη της ιερακοθηρίας στους νέους.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΩΣ ΜΕΖΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Εκατομμύρια αποδημητικά πτηνά καταλήγουν ως μεζές στις κυπριακές ταβέρνες [βίντεο]

Τα άτυχα πτηνά, γνωστά ως «αμπελοπούλια», σερβίρονται ξιδάτα ή βραστά στα κυπριακά εστιατόρια, όπου πωλούνται έως και 80 ευρώ ανά δωδεκάδα.
Το περασμένο φθινόπωρο, περισσότερα από δύο εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και απειλούμενα πτηνά εκτιμάται ότι πιάστηκαν παράνομα με δίχτυα και ξόβεργες, και τα περισσότερα κατέληξαν σε ταβέρνες που επιμένουν να σερβίρουν το πιάτο της ντροπής.
Η περυσινή σεζόν «ήταν η χειρότερη όσον αφορά τα επίπεδα της παγίδευσης από τότε που άρχισε το πρόγραμμα παρακολούθησης το 2002» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κλαίρη Παπάζογλου, εκτελεστική διευθύντρια του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, εταίρου της διεθνούς οργάνωσης Birdlife International.
Το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, όταν εκατομμύρια πτηνά φτάνουν στην Κύπρο από βορειότερες χώρες για να περάσουν το χειμώνα, ο σύνδεσμος εντόπισε πασσάλους για παράνομα δίχτυα που εκτείνονταν σε συνολικό μήκος 16 χιλιομέτρων. Εντόπισε επίσης πάνω από 6.000 ξόβεργες, κλαδιά καλυμμένα με κόλλα για την παγίδευση μικρών πτηνών.
«Με αυτά τα επίπεδα παγίδευσης το φθινόπωρο του 2014, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου εκτιμά ότι πάνω από δύο εκατομμύρια πουλιά ενδέχεται να σκοτώθηκαν σε όλη την Κύπρο» αναφέρει ο σύνδεσμος.
Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας εκτιμά ότι η παράνομη αγορά παγιδευμένων πτηνών και εμπόριο των πτηνών αποφέρει κέρδη 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ

«Σκάσε, μη με διακόπτεις, είσαι γυναίκα» λέει ισλαμιστής σε παρουσιάστρια -Δείτε πώς αντέδρασε [βίντεο]

Η λιβανέζα παρουσιάστρια Ρίμα Καράκι έβγαλε στην εκπομπή της τον ισλαμιστή  Hani al-Seba’i και τον ρώτησε για τους Χριστιανούς που μπαίνουν στις τάξεις των τζιχαντιστών του ISIS.
Αλλά μόλις τόλμησε να τον διακόψει και να του κάνει ερώτηση ώστε να μη συνεχίσει την ιστορική αναδρομή, εκείνος αντέδρασε άσχημα.
Αυτός είναι ο διάλογος:
al-Seba’i:
Ακου, μη με διακόπτεις. Θα απαντάω όπως θέλω...τι είδους συμπεριφορά είναι αυτή.
Karaki:
Συνέχισε αλλά μη με αποκαλείς έτσι. Σε αυτό το στούντιο, εγώ κάνω την εκπομπή.
al-Seba’i:
Τελειώσατε; Βουλώστε το για να μπορέσω να μιλήσω.
Karaki:
Αρκετά, ας διακόψουμε τη συζήτηση.
al-Seba’i:
Είναι κατώτερό μου να μου παίρνετε συνέντευξη εσείς, που είστε μια γυναίκα η οποία ... {το μικρόφωνο αποσυνδέεται].
Karaki:
Είτε υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, είτε η συζήτηση διακόπτεται!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Από την τοπική κοινότητα Προμάχων ανακοινώθηκε, ότι λόγω βλάβης, θα γίνει διακοπή στο δίκτυο ύδρευσης από τις 9.00π.μ.  μέχρι τις 11.00 π.μ. περίπου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ: "ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ"

Πώς να πλύνει ένας αθλητής την φανέλα του – Απίστευτα σεξιστικές οδηγίες σε ετικέτες αθλητικών προϊόντων [εικόνες ]
Μια από τις πιο γνωστές εταιρίες αθλητικών ειδών στην Ινδονησία, που σχεδιάζει και δημιουργεί τις φανέλες για πολλές ομάδες της χώρας, κατάφερε να προκαλέσει έκρηξη αντιδράσεων λόγω των οδηγιών... πλυσίματος που δίνει στους πελάτες της.
Ο λόγος για την εταιρία Salvo, που στην ετικέτα στο εσωτερικό των ρούχων της προέβαλε ένα άκρως σεξιστικό μήνυμα. «Οδηγίες πλυσίματος: Δώστε την φανέλα στην γυναίκα σας. ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ» είναι το μήνυμα που περνάει η εταιρία στους κατόχους των φανελών της.
Το σεξιστικό μήνυμα της Salvo δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας Pusamania Borneo να ανεβάσει φωτογραφία του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο δικτύωσης. Αξιο αναφοράς είναι ότι ο συγκεκριμένος παίχτης δεν κατέκρινε το περιεχόμενο της φωτογραφίας, αλλά την δημοσίευσε επειδή την θεώρησε... εξαιρετικά αστεία.
Η εικόνα δεν άργησε να γίνει γνωστή στον χώρο του διαδικτύου, με τα αρνητικά σχόλια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η κατασκευάστρια εταιρία δέχτηκε πάρα πολλά παράπονα από χρήστες των social media, ενώ η είδηση δεν άργησε να περάσει τα όρια της Ινδονησίας.
Μετά από αμέτρητες κατηγορίες προς το όνομα της, η Salvo έβγαλε ανακοίνωση η οποία δείχνει εμφανέστατα πως δεν αλλάζει την αρχική της θέση, ούτε μετανιώνει για το σεξιστικό της μήνυμα. «Το μήνυμα είναι απλό. Για να μην πλύνεται την φανέλα από την λάθος πλευρά, θα ήταν καλύτερο να τη δώσετε στη γυναίκα σας που είναι πιο ικανή σε αυτό. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε τις γυναίκες. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους άνδρες, να μάθουν από αυτές» ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό των... επίμαχων φανελών:


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Αυτό που με σοκάρει περισσότερο στους παιδόφιλους είναι ο τρόπος με τον οποίο γλιστρούν ανάμεσα στους ανήλικους.
Στέφανος Δάνδολος
Όχι, δεν μιλάω για σοκολάτες και καραμέλες. Μιλάω για τους ψεύτικους λογαριασμούς στο φέισμπουκ, μέσα από τους οποίους παριστάνουν τους ανήλικους, με πλαστές φωτογραφίες, πλαστά στοιχεία, πλαστές ταυτότητες. Ο τρόπος με τον οποίο επινοούν τον εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τούτο το άρρωστο πάθος (ή τον επανεκινούν, αν θέλετε, στα όρια της σκοτεινής τους χώρας), είναι ανατριχιαστικός. Διάβαζα μιαν αμερικανική έρευνα πρόσφατα η οποία έλεγε ότι μπορούν μήνες ολόκληρους να περιμένουν, έχοντας βάλει στο μάτι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και φλυαρώντας μαζί του στα διάφορα chat rooms ως "φίλοι" εξ' αποστάσεως. Σήμερα, που και τα ίδια τα παιδιά είναι πιο υποψιασμένα από τις προηγούμενες γενιές, το Ίντερνετ είναι το μεγαλύτερο όπλο των παιδόφιλων. Χάρη σε αυτό υπάρχουν, και χάρη σε αυτό τρέφονται με αθώο αίμα. Αλλά, ευτυχώς, χάρη σε αυτό κιόλας συλλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Κάθε φορά που έρχεται στο φως μια ιστορία παιδεραστίας, η αντιπαράθεση στην κοινωνία είναι πάντα η ίδια: αξίζουν την θανατική καταδίκη; Πρέπει η θανατική ποινή να επανέλθει;
Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Πάμπολλες φορές. Κάθε φορά. Αλλά πάντα καταλήγω εκεί όπου έχω ανάγκη να βάζω τον εαυτό μου και τον κόσμο. Όχι σε μια πραγματικότητα μίσους και εκδίκησης, Μα σε μια πραγματικότητα όπου ο θάνατος ως ποινή είναι λάθος γιατί δεν διαφέρει και πολύ από την έννοια του λιντσαρίσματος. Αξίζουν την θανατική καταδίκη οι παιδεραστές; Και με το παραπάνω! Πρέπει η θανατική ποινή να επανέλθει; Όχι, δεν πρέπει. Δεν μπορεί. Η θανατική ποινή πρέπει να εξαλειφθεί και από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου έχει απομείνει.
Όχι πως δεν υπήρξαν φορές που έχω αμφιβάλλει γι' αυτό. Μπορεί η ποινή του θανάτου να είναι ο πιο κατάπτυστος τρόπος τιμωρίας που επινόησε ο μηχανισμός της κοινωνίας, μπορεί να ζωντανεύει την βαρβαρότητα που την ίδια ώρα τιμωρεί, μα πολλές φορές δεν γίνεται να μην παρασυρθείς από την άγρια επικαιρότητα, από τις σοκαριστικές φωτογραφίες, από την αίσθηση ότι ο τρόμος της διπλανής πόρτας έχει σχεδόν αγγίξει την πόρτα σου. Κάτι τέτοιες στιγμές, το ομολογώ, έχω σκεφτεί κι εγώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην εξαναγκάζονται σε θάνατο άνθρωποι που εξαναγκάζουν πιο αδύναμα όντα από αυτούς. Έχω σκεφτεί πως ναι, ίσως οι παιδεραστές και οι βιαστές θα πρέπει να πεθαίνουν. Και έχω αιτιολογήσει (στον έκπληκτο εαυτό μου) τις σκέψεις τούτες αναλογιζόμενος έναν πολιτισμό που εξυπηρετεί τα μάτια του κόσμου και όχι την ουσία. Κάθε φορά στο παρελθόν που αμφιταλαντεύτηκα για το αν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πεθαίνουν, σκεφτόμουν ότι έχουμε επιτρέψει τα ισόβια στο πλέον βορβορώδες είδος εγκλήματος και έχουμε εναποθέσει -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατηγορία των παιδόφιλων- την πιο δίκαιη τιμωρία τους στο νόμο της φυλακής. Και αναρωτιόμουν: Είναι απάνθρωπο δηλαδή να σκοτώνεις με μιαν ένεση ένα τέρας που σε είκοσι χρόνια θα βρίσκεται πάλι στους δρόμους και δεν είναι απάνθρωπο να τον αφήνεις στο έλεος των συγκρατουμένων του; Τι σόι κοινωνικός πολιτισμός είναι τούτος. Ακόμα και οι χειρότεροι των χειροτέρων δεν αξίζει να φεύγουν μέσα από λιντσαρίσματα που παραπέμπουν σε πρωτόγονους κόσμους. Αν πρόκειται να φύγουν, αξίζει να φεύγουν τιμωρημένοι από όλους εμάς.
Όμως αξίζει να φεύγουν παραπέμποντας σε κοινωνίες που μαστίζονται από την βία, τον όχλο, τα ακραία ένστικτα; Όχι, γαμώτο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την κοινωνία, αλλά δεν πιστεύω ότι η θανατική ποινή είναι η λύση στο πρόβλημά μας. Η θανατική ποινή ταιριάζει στις χώρες των τζιχαντιστών. Εδώ έχουμε 2015. Δεν κόβουμε κεφάλια. Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους.
Δυστυχώς η μάστιγα της παιδοφιλίας έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια σε λαίλαπα. Είτε είναι ο Δουρής, είτε ο σέντερ φορ της Σάντερλαντ που συνελήφθη πριν από μερικές μέρες στην Αγγλία, είτε ο ντράμερ του συγκροτήματος Judas Priest, του οποίου η εικόνα έχει αφαιρεθεί από όλες τις παλιές τους φωτογραφίες, είτε ο σαραντάχρονος με το βαν, με αφορμή τον οποίο γράφω αυτό το κείμενο, η ουσία είναι μία: ο ίδιος ο μηχανισμός της κοινωνίας πρέπει να αφυπνιστεί. Το πρώτο μέλημα είναι να προστατευθούν τα παιδιά. Ο έλεγχος εναπόκειται στις οικογένειες. Μια οικογένεια που πραγματικά ενδιαφέρεται και δεν υπεκφεύγει από τις υποχρεώσεις της θα κάνει ό,τι μπορεί για να ασκήσει έναν έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο έλεγχος θα είναι αποτελεσματικός. Σημαίνει όμως ότι μέσα από την επαγρύπνηση για το πού μπορεί να σερφάρει ένας ανήλικος, τίθενται κάποια όρια σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ίντερνετ, Φέισμπουκ και ούτω καθεξής. Το δεύτερο μέλημα είναι να σφίξει η δικαιοσύνη. Οι ποινές να γίνουν ακόμη πιο βαριές, οι εικοσαετίες να μετατραπούν σε ισόβια ακόμα και για την διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Δεν χρειάζεται να επαναφέρεις την θανατική ποινή. Αρκεί να βεβαιωθείς ότι ο παιδεραστής δεν θα ξαναβγεί ποτέ από την φυλακή. Αρκεί αυτό.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Πώς θα γίνει η περαίωση -Ποιους αφορά και ποιοι οι ωφελημένοι [λίστα]
H νέα, ταχύτατη περαίωση, είναι ένα από τα τρία μέτρα-μεταρρυθμίσεις που  προσέθεσε χθες η κυβέρνηση στις προτάσεις της προς τους εταίρους της χώρας. Τι όμως προβλέπει η περαίωση και ποιους θα αφορά;
Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για παρελθόντα έτη, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο ή προσαύξηση. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις για εισοδήματα παρελθόντων ετών θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για τα έτη αυτά, και να δηλώσουν όποια ποσά απέκρυψαν από την Εφορία χωρίς να υποστούν καμία κύρωση, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα ποσά εισοδημάτων τα οποία απέκρυψαν από την Εφορία και τα οποία θα συμπεριλάβουν στις εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.
Ποιοι κερδίζουν
Ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα που είτε είχαν αποκρύψει εισοδήματα είτε δεν είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις καθώς θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα που κινδυνεύουν να τους επιβληθούν σε περίπτωση που οι παραβάσεις τους εντοπιστούν από φορολογικό έλεγχο. Με απλά λόγια δηλαδή η περαίωση αυτή θα επιτρέπει και την αποφυγή του εξονυχιστικού φορολογικού ελέγχου και θα συντομεύει τη διαδικασία κλεισίματος εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Η υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης θα επιτρέπεται και στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί για εκείνη εντολή διενέργειας πλήρους φορολογικού ελέγχου αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, κάτι που τώρα δεν επιτρέπεται.
Στη νέα αυτή ρύθμιση εκτός από τους επιχειρηματίες θα μπορούν να ενταχθούν:
  • ελεύθεροι επαγγελματίες
  • μισθωτοί
  • συνταξιούχοι
  • εισοδηματίες
  • αγρότες

ΟΙ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Ποια τρόφιμα είναι οι «πρωταγωνιστές» της νηστείας και ποια η διατροφική τους αξία
Πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων που κατέχει σημαντική θέση στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής.
Παράλληλα, αποτελούν βασικό συστατικό του εβδομαδιαίου μενού κατά τη διάρκεια της νηστείας, παρέχοντας στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που τον βοηθούν να καλύψει το «κενό» που δημιουργεί η αποχή από το κρέας και τα ζωικής προέλευσης προϊόντα.
Στα όσπρια, ανήκουν οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, η φάβα, τα κουκιά και οι διάφορες ποικιλίες τους, ενώ δε συμπεριλαμβάνονται ο αρακάς και τα φρέσκα φασολάκια, που ανήκουν στην κατηγορία των αμυλούχων λαχανικών.
Τα όσπρια αποτελούν πλούσιες πηγές πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα, ενώ όταν συνδυαστούν με άλλες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα δημητριακών (ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά), παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους λόγους που η συστηματική κατανάλωση οσπρίων και η χρήση «κατάλληλων» συνδυασμών αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε περιόδους νηστείας ή σε περιπτώσεις ατόμων που ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες.
Από την άλλη, τα όσπρια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μάλιστα, περιέχουν και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και διαλυτές, οι οποίες σχετίζονται με βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Ταυτόχρονα, η παρουσία υψηλής ποσότητας φυτικών ινών, οδηγεί και σε αύξηση του αισθήματος κορεσμού, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής.
Η διατροφική αξία των οσπρίων ενισχύεται και από την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, μεταξύ των οποίων βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ειδικότερα φυλλικό οξύ, θειαμίνη και νιασίνη, καθώς και σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Επιπλέον, διαθέτουν πλήθος φυτοχημικών συστατικών που φαίνεται ότι συμβάλλουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και πιθανότατα δρουν ως αντικαρκινικοί παράγοντες.
Τέλος, ο χαμηλός γλυκαιμικός τους δείκτης, βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας τα όσπρια ένα πολύτιμο «σύμμαχο» στην προσπάθεια πρόληψης αλλά και διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και συνεπώς μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα από άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία.
Συμπερασματικά, η υψηλή διατροφική αξία των οσπρίων σίγουρα έχει να σας προσφέρει πολλά οφέλη. Επομένως, φροντίστε να τα καταναλώνετε συστηματικά, τόσο κατά την περίοδο της νηστείας, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μην αφήνετε το φόβο εμφάνισης γαστρεντερικών ενοχλήσεων να σας αποθαρρύνει. Το «μούλιασμα» με συχνή εναλλαγή του νερού και ο καλός βρασμός κατά το μαγείρεμα μπορούν να περιορίσουν την εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ εναλλακτικά, μπορείτε να καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες σε μεγαλύτερη συχνότητα.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ



       Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τίμησε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, δηλώνοντας ότι ακολουθεί τα ματωμένα ίχνη των αγωνιστριών γυναικών.
       Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομάδας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Κυριακή 8 Μάρτη, ανταποκρίθηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας και δήλωσαν, ότι η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει.

       Στην εκδήλωση χαιρετισμό απευθύνανε, ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ο Δημήτρης Κουρτελής, μέλος της τοπικής γραμματείας Πέλλας, και από το ΠΑΜΕ ο Κώστας Πίνδης, μέλος της τοπικής γραμματείας Πέλλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιαννιτσών και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη συμπαράσταση στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Υπογράμμισαν ότι με την Κοινωνική Συμμαχία ( Εργαζομένων – μικρομεσαίας Αγροτιάς - Αυτοαπασχολούμενων - Γυναικών - Σπουδαστών ) μπορούμε να δυσκολέψουμε τους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και ΕΕ. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

      Από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, την κεντρική ομιλία παρουσίασε η πρόεδρος της Αγγέλα Ευσταθιάδου, που τόνισε μέσα σε άλλα:
     «Η 8η Μάρτη είναι η φωνή της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους. Είναι η φωνή η δική μας, η φωνή όλων των γυναικών που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας έχει Συλλόγους και Ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας. Είμαστε γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεμένες σε μία συνέχεια με τις γυναίκες αγωνίστριες των απελευθερωτικών, των εργατικών και των αγροτικών αγώνων του λαού μας. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και διεκδικούμε συλλογικά κάθε λαϊκό αίτημα που μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή μας στο παρόν και να μας φέρει πιο κοντά σ' ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση. Από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, υπερνικώντας το φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, παίρνουμε μέρος στην Κοινωνική Συμμαχία για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον πλούτο στα χέρια του λαού.

       Οι γυναίκες, οι άντρες, αλλά και τα μικρά παιδιά που πλαισίωσαν την εκδήλωση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορική αναδρομή της ημέρας. Νέες γυναίκες, που συνάντησαν την Ομάδα για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συνεχίσουν και να οργανωθούν στις Ομάδες και τους Συλλόγους της ΟΓΕ.
       Όλοι μαζί στη συνέχεια διασκεδάσαμε με το μουσικό πρόγραμμα από δύο νέα παιδιά, το Βασίλη και την Γεωργία, που με το ρεπερτόριό τους και τις υπέροχες φωνές τους δώσανε τη μουσική επένδυση στην ημέρα αυτή. Έτσι κι αλλιώς, οι αγώνες αυτών των γυναικών, έχουν εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς και έχουν συγκινήσει όλο τον κόσμο.

       Η εκδήλωση έκλεισε με γλυκά και πίτες, που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες - μέλη της Ομάδας, με κρασί, τραγούδι και χορό. Και με το ραντεβού, από αύριο κιόλας να είμαστε σύμμαχοι στις μάχες που έρχονται.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις



Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ

6978921885, 6936116086


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...