Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα "ΠΡΟΜΑΧΕΙΑ 2019"


Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στέφθηκαν και τα "PROMACHIA 2019",  αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς, που διοργάνωσε η Αερολέσχη Έδεσσας.
Στους αγώνες που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες και πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας με επίκεντρο την ιστορική κοινότητα των Προμάχων, συμμετείχαν αθλητές-πιλότοι από όλη την Ελλάδα καθώς και χώρες του εξωτερικού όπως FYROM, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κίνα.
Τους διοργανωτές συνέδραμαν, εκτός από τους επίσημους χορηγούς τους (Επιχείρηση Λουτρών Πόζαρ, Δήμος Αλμωπίας, εστιατόριο Κόκκινο Πιπέρι , Φυσικό νερό Δροσιά, Voras Action) και οι τοπικοί φορείς των Προμάχων, ο ΜΧΣ Προμάχων, η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων, το σύνολο των καταστηματαρχών, οι επαγγελματίες φορτηγατζήδες, οι εθελοντές οδηγοί και γενικά το σύνολο των κατοίκων.
Με το τέλος των αγώνων, ακολούθησε η τελετή απονομής των κυπέλλων και των μεταλλίων  μέσα σε εορταστικό κλίμα και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού των πτήσεων για τα PROMACHIA 2020.
 Ο ιθύνων νους και ο επικεφαλής της όλης διοργάνωσης Πέτρος  Μίσκος έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πιλότους που μας εμπιστεύτηκαν και παρόλο τις άσχημες καιρικές προβλέψεις ήρθαν και συμμετείχαν στα τρίτα κατά σειρά Προμάχεια τα "PROMACHIA 2019", να ευχαριστήσω επίσης και όσους δεν ήρθαν αλλά με την κριτική τους μας διαφημίζουν, μας διδάσκουν και μας κάνουν καλύτερους για τις επόμενες μας διοργανώσεις.
Είχαμε προγραμματίσει πέντε ημέρες πτήσεων, μια ημέρα προπόνησης και τέσσερις αγωνιστικές, τελικά ο καιρός μας έδωσε μια ημέρα προπόνησης και τρεις αγωνιστικές που πετάξαμε, από τα τρία τασκ που πετάξαμε τα δυο είναι έγκυρα και βαθμολογικά, δηλαδή τελικά πετάξαμε τέσσερις από τις πέντε ημέρες της διοργάνωσης.
Από επίσημες συμμετοχές στον αγώνα είχαμε 19 Έλληνες πιλότους και 22 ξένους, επίσης είχαμε και αρκετούς Έλληνες επισκέπτες πιλότους, στον αέρα συνολικά βρεθήκαμε περισσότεροι από 60 πιλότοι
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα πολύ θετικά σχόλια που εισέπραξα από όλους τους πιλότους που συμμετείχαν, Έλληνες και Ξένους και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό.
Επειδή όμως ένας διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει με ένα μόνο άτομο θέλω να ευχαριστήσω τους βασικούς συνεργάτες μου, τους Δημήτρη Γιαννουση, Παρασκευά Καρούζο, Δόξαση Σαββίδη, Ευάγγελο Τσαούσκα και την Ελλίνα Γεωργακοπουλου για την βοήθεια τους και την αποτελεσματικότητα τους στα πόστα που ο καθένας ανέλαβε.
Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Στέφανο Συμεωνίδη και το ΔΣ της Αερολέσχης Έδεσσας που με εμπιστεύτηκαν και διοργανώσαμε μαζί αυτόν τον αγώνα.
Επίσης ευχαριστώ προσωπικά στον Χρήστο Μπατση πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Προμαχών που είναι και ο συν-διοργανωτής σύλλογος του αγώνα για την αποτελεσματική και απαραίτητη βοήθεια του σε εξαιρετικά καίριους τομείς του αγώνα.
Ευχαριστώ τον Δημήτρη Σαλαμανη και την ομάδα εθελοντών Προμάχων για τις κατασκευές στην απογείωση για τα αναμνηστικά δωράκια τους και την στήριξη τους
Ευχαριστώ τον Δήμο Αλμωπίας για την επισκευή του δρόμου ώστε να έχουμε πρόσβαση στην απογείωση, τον Δήμαρχο και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γούδη για την προσωπική του συνεισφορά.
Ευχαριστώ ακόμα τον Ηλια Κλειδαρά και την Γιώτα Ραπάνου πρόεδρο και γραμματέα της ΕΑΠ στην ΕΛΑΟ για την άψογη συνεργασία που και σε αυτόν τον αγώνα για μια ακόμα φορά είχαμε.
Πρέπει επίσης να αναφέρω και να ευχαριστήσω τους βασικούς χορηγούς μας που είναι:
Τα Λουτρά Πόζαρ 
Το εστιατόριο Κόκκινο Πιπέρι 
Το κατάστημα Αθλητικών ειδών Βορας Actions
και φυσικά τo νερό ΔΡΟΣΙΑ που προέρχεται από το δικό μας Όρος Βόρας
Ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο της Κοινότητας Προμάχων Μαρια Γιουρούκη για την βοήθεια της αλλά και όλους τους κατοίκους της κοινότητας Προμάχων για την βοήθεια τους και περισσότερο για την εξαιρετική ανιδιοτελή φιλοξενία που προσφέρουν σε εμάς αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν στις διοργανώσεις μας εκεί.
Το ξέρω ότι το κείμενο είναι λίγο μεγάλο και ίσως σας κουράσει, αλλά ένιωθα ότι έπρεπε να ειπωθούν αυτά τα λόγια από εμένα.

Σας ευχαριστώ πολύ 
Πέτρος Μισκος"

Ακολουθούν ενδεικτικές μόνο στιγμές από το μαγικό τετραήμερο.
Συγχαρητήρια σε όλους που επιμένουν…






















































































































































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...