Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Κορύφωση των εκδηλώσεων της 14ης Σεπτεμβρίου, με απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού και ομιλίες στο Παρθεναγωγείο 


«Η τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής είναι βαθειά χαραγμένη στην καρδιά μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις ιστορικά γεγονότα και στις μνήμες των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ο Ελληνισμός επέζησε και θα εξακολουθεί να επιβιώνει, διδάσκοντας με τη δύναμη ψυχής των Ελλήνων ηρώων και μπολιάζοντας τον παγκόσμιο πολιτισμό με τις πανανθρώπινες αξίες μας» ανέφερε σε δήλωση της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Άλλωστε, σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και τους Προσφυγικούς Συλλόγους και Σωματεία της Πέλλας. Η Π.Ε. Πέλλας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και οι Προσφυγικοί Σύλλογοι και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις με μέλη τους υψώνοντας τα λάβαρά τους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 15η Μικρασιατική Βραδιά, με κεντρικό οργανωτή τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σχετικές ιστορικές αναφορές και τιμήθηκαν οι προσωπικότητες Asa Jennings και George Horton που συνέβαλλαν στη διάσωση προσφύγων  της Σμύρνης. Παράλληλα, με τη συμμετοχή του «Εδεσσαϊκού Θεάτρου» επιχειρήθηκε μία πρωτότυπη αναβίωση της αξιόλογης πολιτιστικής δράσης που υπήρχε στην Σμύρνη πριν από την καταστροφή.

Οι επίσημες εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, με την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας, Δρ. Ιωάννα Διαμαντή, αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα, αλλά και στο σύγχρονο νόημα διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης.

Ακολούθησε ένα σύντομο πρόγραμμα απότισης φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και η παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας, με χoροδιδάσκαλο τον Παντελή Πολυχρονιάδη έψαλε τον ακάθιστο ύμνο. Ο Εδεσσαίος ποιητής Κωνσταντίνος Χασαπίδης κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για το νόημα διατήρησης της ιστορικής μνήμης: «Η ιστορία δεν είναι μαύρα σημάδια σε λευκό χαρτί. Είναι ανθρώπινες ματωμένες μνήμες που δε ξεχνιούνται». Κλείνοντας, απήγγειλε ένα συμβολικό ποίημα για την πικραμένη αγάπη της Μικρασίας. Οι επίσημες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον πολιτιστικό χώρο του Παρθεναγωγείου Έδεσσας με ομιλίες των ιστορικών κκ. Θεοδώσιου Κυριακίδη και Βλάση Αγτζίδη για τα 96 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.





Street tennis στην Αριδαία


Street tennis στην Αριδαία
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11.00 έως 13.00

Η Δημοτική επιχείριση των Λουτρών προμηθεύτηκε ειδική ξύλινη κατασκευή τύπου αποδυτηρίων


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ : ΠΙΛΙΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ :ΞΥΛΟ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΑΠΑΝΗ : 16.120 €
ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ

Η Δημοτική επιχείριση των Λουτρών προμηθεύτηκε ειδική ξύλινη κατασκευή τύπου αποδυτηρίων διαστάσεων 2.60× 7.60 με πλαστικό δάπεδο και πλακάζ θαλάσσης , μόνωση ορυκτοβάμβακα, με 8 χωρίσματα θέσεις , κρεμάστρες και πάγκο σε όλο το μήκος , με σκεπή και καναδικό κεραμίδι με υδρορροές , βαμμένη και εδράζει πάνω σε σιδερένια βάση.Η παραπάνω κατασκευή τοποθετήθηκε στην άκρη της εξωτερικής πισίνας για να καλύψει τις ανάγκες των λουόμενων ως αποδυτήρια.Στόχος μας στη συνέχεια να κατασκευάσουμε και αποδυτήρια υπόγεια και να δώσουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους λουόμενους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...