Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.



Σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτρη, ορκίστηκε ο κ. Μπίνος Ανδρέας ως νέος τοπικός σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Γαρεφείου του Δήμου Αλμωπίας, μετά την οικειοθελή παραίτηση του κ. Τουρλάκη Ελευθερίου.

Ο κ. Μπίνος Ανδρέας συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Νέα Εποχή για την Αλμωπία" του κ. Πασόη Δημήτριου και ήταν πρώτος αναπληρωματικός για τη θέση του αιρετού τακτικού συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Γαρεφείου του Δήμου Αλμωπίας.

Μετά την πράξη της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτρης ευχήθηκε στον κ. Μπίνο  να έχει δύναμη και αγωνιστικότητα, ώστε να προασπίζεται τα συμφέροντα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Γαρεφείου.  



Από το Δήμο Αλμωπίας

ΔΙΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο χώρο του κέντρου πρόληψης ΟΡΑΜΑ θα πραγματοποιηθεί δίωρο σεμινάριο σε γονείς με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και την πρόληψη του «εθισμού» στα παιδιά και τους εφήβους. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του Η/Υ καθώς και τρόπους προστασίας των παιδιών από συμπεριφορές κατάχρησης. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 23810-51174. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το 7ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι.
 Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής να παραβρεθούν στην σύσκεψη.



Από το Δήμο Αλμωπίας

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ.


    
 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας υπενθυμίζει στους κατοίκους της περιοχής ότι στα πλαίσια της προληπτικής πυροπροστασίας συνίσταται οι ιδιοκτήτες κατοικιών που χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια του χειμώνα για θέρμανση τζάκια, σόμπες, ξυλολέβητες, να προβούν στον καθαρισμό του συστήματος απαγωγής καπνού (καπνοδόχου) των ανωτέρω συσκευών, καθώς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σημαντική αύξηση των πυρκαγιών λόγω συσσώρευσης αιθάλης, με αποτέλεσμα την έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, αλλά και με σοβαρές επιπτώσεις για τα νοικοκυριά και την οικιακή οικονομία. 
     Η φωτιά στην καμινάδα προκαλεί φθορές μικρές ή μεγάλες στα υλικά της και καμιά φορά την ολική καταστροφή της, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς και στο υπόλοιπο σπίτι.
     Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι πυρκαγιές σε καμινάδες είναι η κυριότερη αιτία πυρκαγιών σε σπίτια και γι’ αυτό τον λόγο ο καθαρισμός της καμινάδας κρίνεται απαραίτητος.
    Η εκδήλωση πυρκαγιάς σε καπνοδόχο χαρακτηρίζετε ως εμπρησμός από αμέλεια και επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.






Ο Διοικητής


Κώνστας Ν. Απόστολος
Πυραγός

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιέρωμα στην προσφορά και στους αγώνες των Προμάχων

Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας: Οι Πρόμαχοι σημείο αναφοράς για τους νέους αγώνες που θα δώσουμε μαζί και θα τους κερδίσουμε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η εκδήλωση «αφιέρωμα στην προσφορά και στους αγώνες των Προμάχων για την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας». Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, ο Στρατηγός κ. Π. Γεωργίου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Πασόης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου και Ι. Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Τρ. Σιβένας και ο πρώην Νομάρχης Π. Σιβένας, δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και πολυάριθμοι κάτοικοι και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. 

Το αφιέρωμα το οποίο εντάσσεται στον επετειακό εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Προμάχων και την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Ιερέα της Κοινότητας πάτερ Γεώργιο και τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη πατέρα Μάξιμο. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης στο οποίο είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα των πολυάριθμων ηρώων από τους Προμάχους, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και εθνικός ύμνος.   

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο χώρο του Κέντρου Νεότητας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας χαιρέτησε πρώτος, τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισαν οι Πρόμαχοι και οι κάτοικοι της περιοχής στους απελευθερωτικούς αγώνες από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Γνώστης της τοπικής ιστορίας, εξήρε το ήθος και την πίστη των αγωνιστών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων κ. Τρύφωνα Σιβένα που ήταν παρόν. «Είστε Φάρος που μας οδηγείτε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της σημερινής εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι «μαζί, χέρι-χέρι, θα δώσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη και θα τη κερδίσουμε». Ο κ. Τζιτζικώστας, λίγο πριν έρθει στην εκδήλωση, είχε συνάντηση με εκπροσώπους διαμαρτυρόμενων αγροτών στην Αριδαία από τους οποίους ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και δήλωσε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα και βρίσκεται δίπλα τους, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης. 

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης και, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στη στρατηγική θέση των Προμάχων, στην ακριτική διασυνοριακή ζώνη και σε σημαντικά έργα που δρομολογούνται από την Περιφέρεια στην περιοχή. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που δημοπρατούνται τον επόμενο μήνα, τις γέφυρες και τον αγροτικό δρόμο για τις ανάγκες των υλοτόμων. «Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί», ήταν μία χαρακτηριστική αναφορά του, συνδέοντας τους αγώνες των Προμαχιωτών με τις σύγχρονες προκλήσεις. 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στα γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Τοπικής Κοινότητας Προμάχων και στον σύγχρονο ρόλο της περιοχής για την ανάπτυξη της Αλμωπίας. Εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του προς τους αγωνιστές τονίζοντας ότι «με το αίμα τους πότισαν το αίμα της Αλμωπίας για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι»

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας-ιστορικός κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά γνωστά και άγνωστα στοιχεία από την εποποιία της συμβολής των Προμάχων στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αντλώντας στοιχεία από πολλές ιστορικές πηγές, μαρτυρίες και ημερολόγια αγωνιστών που επέζησαν έκανε ιδιαίτερες αναφορές στο υψηλό εθνικό φρόνημα των Προμαχιωτών, τον πατριωτισμό και την χριστιανική τους πίστη. Η αντίσταση που προέβαλλε το χωριό αποτέλεσε αφορμή για πολλά δεινά και τιμωρίες που υπέφεραν οι κάτοικοι, χωρίς να καμφθεί όμως στο παραμικρό το φρόνημά τους. Οι ήρωες αγωνιστές από τους Προμάχους, μαζί με τους συναγωνιστές τους από άλλες περιοχές, είναι οι νέοι μάρτυρες στο εθνικό μας συναξάρι, κατέληξε ο κ. Παπαλαζάρου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τιμώντας τη μνήμη όλων των Προμαχιωτών αγωνιστών και ηρώων, απένειμε τιμητική πλακέτα στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων την οποία παρέλαβαν συμβολικά η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα. Μαρία Γιουρούκη και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπάτσης. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους του συγκροτήματος «Μακεδονικός Ήχος». Χόρεψαν τρία χορευτικά τμήματα παιδιών μικρής ηλικίας και νεαρών χορευτών του μορφωτικού συλλόγου. 

Το συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου η οποία συνεργάστηκε στενά με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου «οι Πρόμαχοι». Η κα. Ζωγράφου, κλείνοντας την εκδήλωση τόνισε: «Να μην σβηστεί η ιστορική μνήμη μας. Η ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός στη μνήμη των ηρώων αγωνιστών, μας οδηγούν και μας εμπνέουν για το μέλλον». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ο Α.Σ. Αλμωπίας μετά από επικοινωνία με τις παρακάτω καπνοβιομηχανίες    

Σ.Ε.Κ.Ε
SOCOTAB
Ν ΓΛΕΟΥΔΗΣ ΚΑΒΕΞ Α.Ε. κ.α.
 ενημερώνει τους παραγωγούς ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά καπνού, από την περιοχή της Αλμωπίας των ποικιλιών :  Κατερίνης, Μπασμάς και Βιρτζινίας. Πληροφοριακά αναφέρουμε για το έτος 2012 ότι στην περιοχή της Κατερίνης και της Ελασσόνας δοθήκαν οι παρακάτω τιμές :
   2€ περίπου για Βιρτζινία και 4-5€ για Μπασμά και Κατερίνης. Παράλληλα δίνονται προκαταβολές στους παραγωγούς που θα καλλιεργήσουν καπνό για το έτος 2013 έως και 100€ το στρέμμα.                          
  Παρακαλούνται όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν κάποιες από τις παραπάνω ποικιλίες καπνού να απευθυνθούν στην διαχειριστική επιτροπή καπνού στα γραφεία του Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ στο τηλ. 2384021380.


                                                                                                   
                                                                                                                         Για τον
                                                                                                               Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

                                                                                                          
                                                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                         ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 

ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.



 Επειδή η λήθη των παθών μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τι πραγματικά πρεσβεύει η Δύση, καλό είναι να θυμηθούμε τι είπε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του:

«Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.
Και βγήκαν ακόμη να ’ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα διά τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!»
Στρατηγός Μακρυγιάννης





ΒΙΝΤΕΟ ΤΡΕΛΑ!!! ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.



Στον μακρινό μικρό πλανήτη KukuRuku, η ζωή έμοιαζε να κυλάει κανονικά...


...μια μέρα όμως ένας μετεωρίτης έκανε την εμφάνισή του με προορισμό τον KukuRuku...

...οι επιστήμονες ήταν πεπεισμένοι ότι η πρόσκρουση θα ήταν σφοδρή και θα εξαφάνιζε τον πλανήτη τους...

...έτσι λοιπόν κατασκεύασαν τη μεγαλύτερη βόμβα υδρογόνου που είχε κατασκευαστεί ποτέ, στον λιγοστό χρόνο που τους είχε απομείνει, για την αντιμετώπιση του μετεωρίτη...

...την ονόμασαν KukuBum...

...όλοι όμως έκαναν λάθος στους υπολογισμούς τους και παρόλα αυτά ο πιλότος αναχαίτισης απογειώθηκε, έτοιμος να εκτοξεύσει την KukuBum...

...ο μετεωρίτης όμως προσπέρασε τον πλανήτη τους και δεν έκανε ζημιά...

...η KukuBum όμως εκτοξεύθηκε με αποτέλεσμα την εξάτμιση του KukuRuku και την εξαΰλωση των κατοίκων του...

...τρομοκρατική επίθεση??!

...καταλάθος χειρισμός??!

...ακραία καιρικά φαινόμενα??!

Κανείς δε ξέρει και ποτέ δε θα μάθει!!

Ένα είναι σίγουρο... ο μοναδικός επιζών ταξιδεύει μόνος στο άγνωστο διάστημα με την αναζήτηση ενός νέου πλανήτη για την επιβίωσή του...

Music by Δημοσθένης Βλαχαγγέλης - Πουλάκι ξένο, ξενιτεμένο
Created by eJay Spirit
Special guest star: Ολγα Τρέμη









ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΤΕ.


Πόσος είναι ο κατώτατος μισθός στον δυτικό κόσμο; Διαβάστε όπωσδήποτε!

Μετά το σάλο από τα σενάρια περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, δείτε τι ισχύει διεθνώς με τον κατώτατο μισθό! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, την πρωτοκαθεδρία την έχει το Λουξεμβούργο (βεβαίως-βεβαίως) με 1.758 ευρώ μικτές απολαβές, δηλαδή περίπου 1.640 καθαρά. Στο γειτονικό (του Λουξεμβούργου) Βέλγιο, το ποσό κατεβαίνει κατά τι, δηλαδή στα 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η ...Ιρλανδία (ναι,ναι, αυτή των μνημονίων όπως εμείς!) στα 1.462 ευρώ μηνιαίως! Ακολουθεί κατα πόδας η Ολλανδία με 1.429 ευρώ και λίγο πιο κάτω, η Γαλλία με 1.365 ευρώ!

Απίστευτα νούμερα ε;

Και μη μου πείτε για...ακριβό κόστος ζωής εκεί, γιατί το γάλα στην Ολλανδία για παράδειγμα, έχει 0.65 σέντς το λίτρο (!), ενώ στο Βέλγιο στα 0.73 σέντς!
Τα ενοίκια των σπιτιών κυμαίνονται περίπου μεταξύ 350 και 600 ευρώ, ενώ το μέσο κόστος ζωής για έναν 25άρη που φεύγει απο το σπίτι του είναι περίπου στα 1000 ευρώ (ενοίκια, κοινοχρηστα, είδη πρώτης ανάγκης!)

Αν δε πάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δηλαδή στις ΗΠΑ, εκεί έχει πέσει πολύ βαρύς ο πέλεκυς! Εκεί όπου το κοινωνικό κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 869 δολλάρια, αρκετά πιο χαμηλά απο τον μέσο όρο της Ε.Ε. (Λέτε γι αυτό να έχουν λυσσάξει εκεί στο ΔΝΤ με τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και θέλουν να μας κάνουν...ίσα κι όμοια με δαύτους;)

Η...βασίλισσα (ακόμη) του κατώτατου μισθού σε ύψος, δεν είναι άλλη απο την ...Αυστραλία, όπου ο πρώτος μισθός για έναν δάσκαλο π.χ. σε δημοτικό σχολείο, ξεκινάει απο τα 45.000 δολλάρια το χρόνο, ήγουν ...3.500 δολλάρια Αυστραλίας, δηλαδή το ...απίστευτο νούμερο των 2,720.34 ευρώ, ενώ ο πρώτος μισθός ενός κατώτερου, ανειδίκευτου δηλαδή εργάτη, είναι κατά τι ...μικρότερος του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου, δηλαδή κινείται στα 18 δολλάρια την ώρα καθαρά με 8ωρη απασχόληση και πενθήμερο, ήγουν 2.880 δολλάρια ζεστά-ζεστά στο χεράκι, που σε ευρώ μεταφράζονται σε ...2.280 ευρουλάκια!

Τι έγινε; Σπάσατε τον υπολογιστή; Κακώς αγαπητοί μου, πάρα πολύ κακώς! Τα κεφάλια αυτών που ψηφίζετε τόσα χρόνια, αυτών που σας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο θα πρεπε να σπάσετε, αντί να κάθεστε στους καναπέδες σας και να περιμένετε το...μοιραίο!

Ελεος πια δηλαδή!


Αληθινά Ψέμματα




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΟΡΟΙΔΟ Η ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ!!!


Κορόιδο ή Φοροφυγάς; Διαβάστε το οπωσδήποτε και διαλέξτε έγκαιρα!
Ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κατασχέσεις ή απλά κοροϊδία; 


Στα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό παίζει ως είδηση ότι θα σταλούν σε μικροοφειλέτες 1.000.000 συστημένα ειδοποιητήρια από την εφορία για οφειλές έως 3000 ευρώ, προκειμένου οι οφειλέτες να τις εξοφλήσουν ή να τις ρυθμίσουν και να γλυτώσουν κατά 30% από τις προσαυξήσεις.

Απειλούνται δε όσοι δεν ανταποκριθούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μισθών, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων κλπ.

Οι φορολογούμενοι βέβαια μπορούν να μην παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια και κανένας δεν μπορεί νόμιμα να τους αναγκάσει να τα παραλάβουν.
Αν τα παραλάβουν θα είναι αναγκασμένοι να στηθούν επί ώρες στην ουρά και θα διευκολύνουν την μελλοντική τους παρενόχληση από εισπρακτικές εταιρίες και την εφορία.

Η εφορία θα επιβεβαιώσει με την παραλαβή των ειδοποιητηρίων την τρέχουσα διεύθυνση τους, το ότι ζούν και το ότι έχουν ειδοποιηθεί για τις οφειλές.

Για να επιβληθούν προσαυξήσεις για οφειλές πρέπει ο οφειλέτης να έχει ειδοποιηθεί έγκυρα και να μην τηρήσει την προθεσμία που του ορίστηκε προς πληρωμή.

Με δεδομένο το χάος των οικονομικών υπηρεσιών της εφορίας ο οποιοσδήποτε οφειλέτης μπορεί να αμφισβητήσει εύλογα οφειλές και προσαυξήσεις που ουδέποτε του είχαν εγκύρως κοινοποιηθεί.

Δεν συμβουλεύω βέβαια κανένα να επιχειρήσει να πείσει κάποιο εφοριακό ότι δεν χρωστάει, γιατί απλά θα ταλαιπωρηθεί και θα του ζητηθούν παράλογα πράγματα, όπως πχ να προσκομίσει αποδείξεις για πληρωμή που κανένας λογικός άνθρωπος δεν διατηρεί επί δεκαετία στο αρχείο του.

Η καλύτερη αντίσταση στον διάβολο είναι να μην κάνεις συζήτηση μαζί του.

Αφήστε τους να σας βρουν εκείνοι, αν μπορούν.
Ζητήστε τους να σας προσκομίσουν ιστορικό για όλες τις πληρωμές που φαίνονται στα αρχεία τους εκ μέρους σας με σκοπό να αμφισβητήσετε εσείς την ορθότητά τους.

Με δεδομένο ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αποκαλυφθούν όλες οι λαθροχειρίες του συστήματος και των τυχόν διεφθαρμένων υπαλλήλων και τα λάθη τους είναι μάλλον αναμενόμενο ότι δεν θα ικανοποιήσουν το αίτημα σας εντός της οριζόμενης νόμιμης προθεσμίας με αποτέλεσμα να διατρέχουν τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κυρώσεις και να καταβάλλουν σε σας αποζημιώσεις.
Το πιο πιθανό είναι ότι για να αποφύγουν την έρευνα θα ασχοληθούν με κάποιο άλλο κορόιδο.
Επιπλέον η επιστροφή κατά εκατοντάδες χιλιάδες των μη παραληφθέντων ειδοποιητηρίων θα φορτώσει το σύστημα με αντιπαραγωγική δουλειά για πολύ καιρό.

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί αν είναι ηθικό να μην παραλάβει κάποιος το ειδοποιητήριο της εφορίας.
Επειδή δεν θέλω να έχετε τύψεις σας δίνω την ακόλουθη λογική πληροφορία.

Αν όλα τα ειδοποιητήρια που θα σταλούν είναι ως 3000 ευρώ το καθένα, το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να εισπραχθεί είναι 3 δις ευρώ. Κάποιοι δημοσιογράφοι το υπολογίζουν σε 1,3 δις ευρώ.
Το ποσό αυτό μπροστά στις συσσωρευμένες οφειλές 57 δις ευρώ είναι γελοίο.

Δεν είναι ανήθικο να ταλαιπωρείς 1.000.000 φορολογούμενους με μικρές οφειλές και να κρύβεις ή να μην αξιοποιείς πχ την λίστα Lagarde με τους διαπλεκόμενους κολλητούς του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος;

Aν έχετε πατριωτικές ανησυχίες μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό στο λογαριασμό για την μείωση του δημόσιου χρέους ή να κάνετε μία δωρεά σε κάποιον αναξιοπαθούντα.
Τότε μπορεί να χαρακτηριστείτε γραφικός αλλά θα ξέρετε που θα κατευθυνθούν τα χρήματα σας.
Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τον μισθό κάποιου συγγενή του βουλευτή ή να φαγωθούν σε άχρηστες δημόσιες προμήθειες και κρυφές μίζες.

Το σύνολο των φορολογικών μέτρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά και παράνομα και τα ποσά που βεβαιώθηκαν με αυτά υπερβαίνει τα 3 δις ευρώ.
Είναι κυρίως παράνομα γιατί βασίσθηκαν σε τεκμαρτά και ανύπαρκτα εισοδήματα και γιατί φορολογούν πολλαπλά το ίδιο εισόδημα.
  • Οι μισθωτοί πληρώνουν και φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, υπολογισμένα πάνω στο ίδιο εισόδημα.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν και φόρο εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης, αν και ως σήμερα δεν έπαιρναν επίδομα ανεργίας.
  • Τα ακίνητα επιβαρύνονται και με φόρο εισοδήματος και με χαράτσι μέσω ΔΕΗ και με φόρο ακινήτου περιουσίας.
  • Τα αυτοκίνητα επιβαρύνονται και με τέλη κυκλοφορίας και με υψηλά διόδια και με αυξημένη φορολογία καυσίμων πέραν κάθε λογικής και με φόρο πολυτελείας αν είναι καινούργια και πάνω από 2000 κε.
  • Οι άνεργοι φορολογούνται τεκμαρτά για 3000 ευρώ ο κάθε ένας, παραγνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι συντηρούνται με την σύνταξη και το εισόδημα του πατέρα ή της μητέρας που περικόπηκε και φορολογήθηκε και αυτό άγρια.

Θα μπορούσα να συνεχίσω την απαρίθμηση πολλών άλλων παράλογων και παράνομων και ανήθικων και αντισυνταγματικών μέτρων της συγκυβέρνησης.
Δεν θα το κάνω όμως για να σας αποκαλύψω μία πρόβλεψη.

Αν ανταποκριθείτε όλοι στην παραλαβή αυτών των ειδοποιητηρίων θα διευκολύνετε το σύστημα να σας φορολογήσει άμεσα.
Δεν θα αργήσει ο καιρός που το δημόσιο πριν καταβάλλει τον μισθό σας ή την σύνταξη σας θα εξετάσει τις συγκεντρωμένες οφειλές σας προς αυτό.

Ας υποθέσουμε ότι είναι πχ 3000 ευρώ και είναι βεβαιωμένες, αφού αφελώς παράλαβατε την 28.2.2013 την ειδοποίηση που σας έστειλαν και δεν την πληρώσατε στην προθεσμία που σας όρισαν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Αν διαιρέσουμε την οφειλή σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις (που η τρόικα δεν καταδέχεται να σας επιτρέψει να ρυθμίσετε σε 60 μήνες) προκύπτει μία μηνιαία οφειλή 50 ευρώ.
Τα 50 ευρώ θα προσαυξήσουν τις κρατήσεις που θα γίνουν λόγω μνημονιακών μέτρων στις λιγοστές αποδοχές σας και θα κρατηθούν από αυτές πριν μπουν στον λογαριασμό σας στην τράπεζα στο τέλος του μήνα.

Καταλάβατε τώρα γιατί απέγραφαν τόσο καιρό τους συνταξιούχους όλων των ταμείων με ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ημερομηνία γεννήσεως;
Kαταλάβατε τώρα γιατί λύσσαξαν να σας πληρώνουν όλους μαζί το τελευταίο διήμερο του μήνα και την πρώτη του μήνα;
Γιατί όλες οι δόσεις της εφορίας λήγουν πάντα στο τέλος του μήνα...
Ποιός λοιπόν είναι ανήθικος και σας κοροιδεύει;

Ξυπνήστε και αντιδράστε όσο είναι ακόμα καιρός...
Τώρα ξέρετε και τι θα πάθετε και πως μπορείτε να μπλοκάρετε το σύστημα.
Η απόφαση και η ευθύνη είναι απόλυτα δικιά σας....



SON OFEON




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η "ΗΧΩ" ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ.

 Η «ηχώ» του μετεωρίτη ακούστηκε σε όλη τη Γη
Η έκρηξη δημιούργησε υποηχητικά κύματα που έγιναν αντιληπτά σε όλο τον πλανήτη
Σε όλη τη Γη «ακούστηκε» ο μετεωρίτης
Χιούστον 
Μπορεί τα συστήματα οπτικού εντοπισμού να μην κατάφεραν να δουν τον μετεωρίτη που έπεσε την Παρασκευή το πρωί στη Ρωσία αλλά τα ηχητικά συστήματα τον… άκουσαν και μάλιστα σε όλο τον πλανήτη. Το ωστικό κύμα της έκρηξης δημιούργησε υποηχητικά κύματα τα οποία καταγράφηκαν από το παγκόσμιο δίκτυο που ανιχνεύει πυρηνικές εκρήξειςΤα υποηχητικά κύματα έγιναν αντιληπτά από σταθμούς του δικτύου σε όλο τον κόσμο, από τη Γροιλανδία μέχρι την Αφρική.
 
Το δίκτυο και η ταυτότητα του μετεωρίτη
Το δίκτυο ανίχνευσης αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνθήκης CTBTO που ασχολείται με τον έλεγχο των πυρηνικών δοκιμών. Μια πολύ ισχυρή έκρηξη, όπως η πυρηνική, δημιουργεί υποηχητικά κύματα. Ο εντοπισμός και μελέτη τους αποκαλύπτει στοιχεία για την έκρηξη που τα προκάλεσε, στοιχεία όπως το μέγεθος της έκρηξης αλλά και η περιοχή όπου έγινε.
Τα υποηχητικά κύματα της έκρηξης μελέτησαν οι επιστήμονες του MEO, του τμήματος της NASA ασχολείται με τους μετεωρίτες. Οπως αναφέρουν ο μετεωρίτης που έπεσε στη Ρωσία απελευθέρωσε ενέργεια 300 κιλοτόνων. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί της NASA πρόκειται για ενέργεια 20-25 φορές ισχυρότερη από εκείνη που απελευθέρωσαν οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παράλληλα μια Καναδή αστρονόμος που μελέτησε και αυτή τα υποηχητικά κύματα της έκρηξης εκτίμησε ότι ο μετεωρίτης είχε μάζα 40 τόνους και διάμετρο 15 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ο μεγαλύτερος μετεωρίτης που έχει πέσει στη Γη τα τελευταία 100 έτη.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.


afti ki an einai i apolyti prosvoli gia tous ellines deite to 1 315x236 300x224 Αυτή κι αν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ προσβολή για τους Έλληνες! Δείτε το..Το να βγάζει κάποιος φωτογραφία με εύζωνα έχοντας επιδεικτικά γυρισμένη την πλάτη του έτσι ώστε να…φαίνεται η σημαία των Σκοπίων που έχει τυπώσει στο πίσω μέρος της μπλούζας του, μπορείς έστω και με το ζόρι να το χωνέψεις.
Όμως το να δημοσιεύεται σε σελίδα του facebook με τίτλο Fuck Greece Macedonia For ever, είναι άκρως εριστικό.
Όλα αυτά βέβαια, αν η φωτογραφία είναι πραγματική και δεν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία
23 Αυτή κι αν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ προσβολή για τους Έλληνες! Δείτε το..



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ.




Με το σχόλιο

"επτά δισεκατομμύρια καρδιές, αλλά εγώ βλέπω μόνο μία",

 ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield μας χαρίζει από τον διαστημικό σταθμό ISS, μια εικόνα της Κέρκυρας που ομολογούμενος δεν είχαμε φανταστεί.
Η φωτογραφία της Κέρκυρας που σαρώνει στο διαδίκτυο! (pics)




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ.


Οι Ρώσοι μαθητές θα ελέγχονται κάθε χρόνο αν καπνίζουν
Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε μια νέα διαδικασία για την κλινική εξέταση των παιδιών, σύμφωνα με την οποία από το 2013 οι μαθητές άνω των 10 ετών θα πρέπει να ελέγχονται κάθε χρόνο για το ενδεχόμενο να καπνίζουν, γράφει σήμερα Δευτέρα, η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη πηγή στο υπουργείο.
Η ανάλυση του μονοξειδίου του άνθρακα στον εκπνεόμενο αέρα και η ανάλυση για τα επίπεδα καρβοξυαιμοσφαιρίνης στο αίμα θα περιλαμβάνονται στην υποχρεωτική διαδικασία των γενικών ετήσιων κλινικών εξετάσεων του παιδικού πληθυσμού.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΑΣΙΘΙΣΤΑΝ": ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ!!!


Κρήτη: «Δημοκρατία Λασιθιστάν - Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα»

Απίστευτο και όμως αληθινό. Από τις 21 του Φλεβάρη το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν... διαβατήριο.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εμπνευστές της πρωτόγνωρης διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, η κοινωνία του Λασιθίου εξοργισμένη από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες προχωράει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερες διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής θα δοθούν στο "Λασιθιστάν" όπως αναφέρουν τον τόπο τους, θέλοντας να καταγγείλουν την πολιτεία για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει, στο Σελινάρι, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.

ΠΗΓΗ...
http://www.newsbomb.gr

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ Ν' ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ HEAVY METAL.

15
Του Δρ. Χρήστου Ταγαράκη

Αγαπητοί φίλοι, κι εγώ ως νέος, περίπου από τα 18 μέχρι τα 22 μου χρόνια, άκουγα πολύ μουσική Heavy Metal (ίσως σε κάποιους, οι οποίοι γνωρίζουν τα ορθόδοξα κείμενά μου αυτό να φαίνεται απίστευτο).

Μία φορά μάλιστα, εκείνα τα χρόνια, μου έδωσε η αδελφή μου ένα Ορθόδοξο βιβλίο κατά αυτής της μουσικής , για να το διαβάσω, και δεν θέλησα ούτε να το ανοίξω. Τόσο πολύ είχα επηρεαστεί από τη μουσική που άκουγα και τόση άγνοια είχα για την πνευματική πλευρά της.

Πήγαινα όμως από την ηλικία των 12 ετών και στο Άγιον Όρος. Όσο περισσότερο γνώριζα την Ορθόδοξη πνευματική ζωή και εμβάθυνα στη νοερή προσευχή (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με), τόσο απομακρυνόμουν από τη μουσική Heavy Metal. Μια φορά μου είπε η συγχωρεμένη μητέρα μου, η οποία παρατηρούσε αυτή την αλλαγή:

“κάθε φορά που γυρνάς από το Άγιον Όρος, ακούς όλο και λιγότερο αυτή τη μουσική”.

Τέλος – Δόξα τω Θεώ – ήρθε ο καιρός, που σταμάτησα να την ακούω.

Ένοιωσα καθαρά ότι η μουσική αυτή εκπέμπει δαιμονική ενέργεια και όποτε έλεγα την ευχή (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με) και άκουγα έστω και για λίγο μουσική Heavy Metal, ένιωθα ότι έδιωχνα τη θεία Χάρη από επάνω μου.

Καταθέτω αυτή την προσωπική εμπειρία ως μαρτυρία, με την ευχή να βοηθήσει κάποια ή κάποιες ψυχές. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του αγώνα των αγροτών της Αλμωπίας, μετά από 10 ημέρες κινητοποιήσεων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας και προσωπικά τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για την συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας παρέχουν, από την 1η ημέρα της κινητοποίησής μας. Ο Δήμος Αλμωπίας αποτελεί για εμάς, έναν πολύτιμο σύμμαχο στο δίκαιο αγώνα μας απέναντι στις αδιανόητες πρακτικές και αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τους πολίτες της Αλμωπίας για την ηθική και υλική υποστήριξή τους, όπως επίσης και για την κατανόησή τους στο καθημερινό μέτωπο του αγώνα μας.
Σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας και τα καθ’ όλα δίκαια και λογικά αιτήματά μας:
Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων και οι υψηλές τιμές των εφοδίων, η ψαλίδα των τιμών από την παραγωγή μέχρι το καλάθι του καταναλωτή, η ασυλία των μεσαζόντων, των καρτέλ και των super market, η τοκογλυφική πρακτική των τραπεζών και το στράγγισμα της χρηματοδότησης των αγροτικών νοικοκυριών, καθώς και  μια ατελείωτη σειρά προβλημάτων, οδήγησαν την Ελληνική γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια σε αδιέξοδο. 
Η «αδυναμία» του κράτους να δώσει λύσεις σε ζητήματα επιβίωσης , μας οδηγεί στο να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, καθώς και της Ελληνικής επαρχίας στο σύνολο της.
Καλούμε όλους τους γεωργοκτηνοτρόφους της Αλμωπίας σε πανστρατιά, στον δίκαιο αγώνα, εντείνοντας την πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 
Καλούμε  όλους τους φορείς της Αλμωπίας να σταθούν στο πλάι μας ! Η Αλμωπία έχει φωνή!!!!
Καλούμε τους βουλευτές του νομού Πέλλας, να πάρουν θέση άμεσα, με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. 
Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, αγρότες, ανά την Ελλάδα και συναποφασίζουμε τα επόμενα βήματα μας.
Το αγροτικό κίνημα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα, συμπαρατάσσεται με τους αγώνες όλων των κοινωνικών ομάδων, θα δώσει αποφασιστική απάντηση.  
Ζητούμε: 
- Τη μείωση του  κόστους  παραγωγής με τη χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου. 
- Να μην  ισχύσει η μείωση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%. 
- Τη μείωση του ΦΠΑ και κατ επέκταση των τιμών στα γεωργικά εφόδια και μηχανήματα  που επιβαρύνουν υπέρμετρα το κόστος παραγωγής. 
- Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα τη θέσπιση ασφαλιστικού φορέα  που θα καλύπτει πλήρως τις ζημίες στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, για όσους επιθυμούν να ασφαλιστούν.
- Άμεση εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους και ταυτόχρονη εφαρμογή του Μητρώου Εμπόρων.
- Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων. 
- Να μην επιβληθεί κανένας φόρος  στα αγροτεμάχια και στα αγροτικά ακίνητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 € προσαυξημένο κατά 5.000€ για κάθε παιδί.
- Να υλοποιηθούν όλα τα κοινοτικά προγράμματα δράσης που αφορούν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, απλουστεύοντας τις διαδικασίες και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους.
- Να επιβληθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα.
- Να μη γίνει περικοπή του δώρου και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60.
- Επιδότηση των ζωοτροφών και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, στις μικρομεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες.                        
                                            
                                       Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



 Στο μπλόκο του Γυψοχωρίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας βρέθηκε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας εκφράζοντας και από κοντά τη συμπαράσταση & την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Πέλλας στους αγρότες της περιοχής, που βρίσκονται στους δρόμους επί μέρες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίω-σης για την μικρομεσαία αγροτιά. 
    Νωρίτερα, με πρόταση των δυνάμεων της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, εκδόθηκε ομόφωνη Απόφαση-Ψήφισμα Αλληλεγγύης του Εργ.Κέντρου Γιαννιτσών για συμπαράσταση στους αγρότες όλης της χώρας, που κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματά τους. 
       Στην πρότασή τους, που μοίρασαν στους αγρότες στο μπλόκο Γυψοχωρίου, καταγγέλλουν τη συγκυ-βέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γιατί συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αντιαγροτική πολιτική της Κοινής Αγρο-τικής Πολιτικής ( Κ.Α.Π.) της Ε.Ε. και για το επόμενο διάστημα 2014 - 2020, οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα. 
       Αφήνει απλήρωτη για μήνες από τους εμποροβιομηχάνους τη παραγωγή των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων ( π.χ. Ροδάκινο, Γάλα, κλπ. ) παρά τις κάθε φορά κουτσουρεμένες τιμές παραγωγού, αφήνει ανεξέλεγκτη την αύξηση του κόστους παραγωγής ( πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, … ) και έρχεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα με τη νέα φορολογία σε εφαρμογή των μνημονίων της Τρόϊκας.
      Επιπλέον επιβάλει χαράτσια ( γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις, χωράφια ), κατάργησε το δημό-σιο χαρακτήρα του ΕΛΓΑ αυξάνοντας τα χαράτσια, χωρίς να καλύπτει στο 100% τις ζημιές στη φυτική & ζωική παραγωγή από όλα τα αίτια ( π.χ. πράσινο σκουλήκι ). Καταφεύγει ακόμη και στο βάρβαρο μέτρο περικοπής των συντάξεων-επιδομάτων των συνταξιούχων του ΟΓΑ, ανεβάζει τα ασφάλιστρα και αυξάνει το όρια συνταξιοδότησης.
       Καταφεύγει η τρικομματική κυβέρνηση, όπως και σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, στη συκοφάντηση και την άγρια καταστολή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ .
     Η εργατική τάξη είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, παλεύει μαζί με τους αγρότες και τ’άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιαγροτικής & αντιλαϊκής πολιτικής και να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
      Οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους αγρότες, για το επόμενο κοινό αγωνιστικό βήμα με τη μα-ζική συμμετοχή τους στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη σε Έδεσσα ( Μ.Καταρ-ράκτες ) & Γιαννιτσά ( Πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο ) στις 11 π.μ. , μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. 



                                                                                                                 Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...