Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



 Στο μπλόκο του Γυψοχωρίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας βρέθηκε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας εκφράζοντας και από κοντά τη συμπαράσταση & την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Πέλλας στους αγρότες της περιοχής, που βρίσκονται στους δρόμους επί μέρες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίω-σης για την μικρομεσαία αγροτιά. 
    Νωρίτερα, με πρόταση των δυνάμεων της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, εκδόθηκε ομόφωνη Απόφαση-Ψήφισμα Αλληλεγγύης του Εργ.Κέντρου Γιαννιτσών για συμπαράσταση στους αγρότες όλης της χώρας, που κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματά τους. 
       Στην πρότασή τους, που μοίρασαν στους αγρότες στο μπλόκο Γυψοχωρίου, καταγγέλλουν τη συγκυ-βέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γιατί συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αντιαγροτική πολιτική της Κοινής Αγρο-τικής Πολιτικής ( Κ.Α.Π.) της Ε.Ε. και για το επόμενο διάστημα 2014 - 2020, οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα. 
       Αφήνει απλήρωτη για μήνες από τους εμποροβιομηχάνους τη παραγωγή των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων ( π.χ. Ροδάκινο, Γάλα, κλπ. ) παρά τις κάθε φορά κουτσουρεμένες τιμές παραγωγού, αφήνει ανεξέλεγκτη την αύξηση του κόστους παραγωγής ( πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, … ) και έρχεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα με τη νέα φορολογία σε εφαρμογή των μνημονίων της Τρόϊκας.
      Επιπλέον επιβάλει χαράτσια ( γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις, χωράφια ), κατάργησε το δημό-σιο χαρακτήρα του ΕΛΓΑ αυξάνοντας τα χαράτσια, χωρίς να καλύπτει στο 100% τις ζημιές στη φυτική & ζωική παραγωγή από όλα τα αίτια ( π.χ. πράσινο σκουλήκι ). Καταφεύγει ακόμη και στο βάρβαρο μέτρο περικοπής των συντάξεων-επιδομάτων των συνταξιούχων του ΟΓΑ, ανεβάζει τα ασφάλιστρα και αυξάνει το όρια συνταξιοδότησης.
       Καταφεύγει η τρικομματική κυβέρνηση, όπως και σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, στη συκοφάντηση και την άγρια καταστολή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ .
     Η εργατική τάξη είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, παλεύει μαζί με τους αγρότες και τ’άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιαγροτικής & αντιλαϊκής πολιτικής και να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
      Οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους αγρότες, για το επόμενο κοινό αγωνιστικό βήμα με τη μα-ζική συμμετοχή τους στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη σε Έδεσσα ( Μ.Καταρ-ράκτες ) & Γιαννιτσά ( Πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο ) στις 11 π.μ. , μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. 



                                                                                                                 Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...