Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


Εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία στο δημόσιο φωτισμό μέσω τεχνολογικών καινοτομιών – Ενημερωτική συνάντηση
Π.Ε. Πέλλας και Δήμων

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η επιστήμη και η καινοτομία στην υπηρεσία της κοινωνίας

Μία πρωτότυπη ενημερωτική συνάντηση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία από τον φωτισμό στο οδικό δίκτυο και τα δημόσια κτίρια, μέσω νέων καινοτόμων τεχνολογικών υλικών και διατάξεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15/10, στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος οργάνωσε την ενημέρωση, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Αλέξανδρος Βουδρισλής και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες. Η ενημέρωση έγινε από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και Έλληνες επιστήμονες που ανέπτυξαν την καινοτομική εφαρμογή του φωτισμού με μαγνητική επαγωγή.

Ο φωτισμός στους δρόμους, όπως και στο εσωτερικό των δημόσιων κτιρίων, αποτελεί μία σημαντική δαπάνη η οποία επιβαρύνει τους δημόσιους και δημοτικούς προϋπολογισμούς και μετακυλίεται στους φορολογούμενους πολίτες. Με τη χρήση καινοτομικών τεχνολογιών και, ειδικότερα, με τη χρήση λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής για τους οδικούς άξονες και λαμπτήρων led για τους εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιτευχθεί τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας (μέχρι και 80%) και τελικά να έχουμε οικονομία, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

Στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας συμμετείχαν εξάλλου σε επίδειξη της νέας τεχνολογίας φωτισμού όπου διαπίστωσαν ότι οι λαμπτήρες επαγωγής είναι 3,3 φορές οικονομικότεροι ενώ εξασφαλίζουν μέγιστη αξιοπιστία στην ένταση του φωτισμού και στην φωτεινή ισχύ.

Οι εισηγητές τόνισαν ότι οι επιλογές στον φωτισμό πρέπει να γίνονται με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο και να αποφεύγεται η ενεργειακή σπατάλη η οποία οδηγεί σε φωτορύπανση. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αφαίρεση των φωτιστικών διατάξεων και, ενδεχομένως, πύκνωση σε άλλες περιοχές που έχουν διαπιστωμένες ανάγκες, στο πλαίσιο αντίστοιχων μελετών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια.

Με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και διατάξεων είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος ολόκληρου του δικτύου φωτισμού και η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών σε περίπτωση βλάβης ή ακόμη και κακόβουλης ενέργειας.  


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει σχετικά: «Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ελάφρυνση της φορολογίας. Αντικαθιστώντας σταδιακά τα ενεργοβόρα συστήματα με άλλα που εξοικονομούν ενέργεια και μάλιστα είναι πιο αποτελεσματικά, εξασφαλίζουμε χρήματα για περισσότερα αναπτυξιακά έργα. Οι Έλληνες επιστήμονες είναι τουλάχιστον το ίδιο ικανοί με τους ξένους συναδέλφους τους, καινοτομούν σε πολλούς τομείς και οι λύσεις που προτείνουν μπορούν να εφαρμοστούν προς όφελος της κοινωνίας. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία και μέσω εξαγωγών των καινοτομικών προϊόντων ή υπηρεσιών που δημιουργούν. Να σημειώσουμε ότι τόσο η ελληνική νομοθεσία, όσο και η κοινοτική καθιστούν υποχρεωτική την εφαρμογή κατάλληλων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος».  

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ + 51
Οι αποζημιώσεις ακαρπίας στη Βουλή

Συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής, κατά την εξέταση του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τροπολογία των 52 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον βουλευτή του Νομού μας Γιώργο Καρασμάνη, για την καθιέρωση ενός νέου, δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αλλαγή της λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).
Στη αυριανή (Πέμπτη) συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής αναμένεται η τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί της τροπολογίας, που έχει τη μορφή ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου με 22 άρθρα.
Αναλύοντας διεξοδικά τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου ο κ. Καρασμάνης υπογράμμισε πως, με αυτό λύνεται οριστικά το θέμα της ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2013. Η ασφαλιστική κάλυψη και η αποζημίωση για την ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες αποτελεί, τόνισε ο κ. Καρασμάνης, μια από τις βασικές νέες ασφαλιστικές καλύψεις που προστίθενται στο κατάλογο των ζημιών που αποζημιώνονται από την ΕΛΓΑ, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό τους πληγέντες παραγωγούς και συμβάλλοντας στη περαιτέρω στήριξη της φυτικής, ζωικής και αλιευτικής παραγωγής της χώρας μας.
Η πρόταση των 52 βουλευτών της συμπολίτευσης, επισήμανε ο βουλευτής του Νομού μας, αποτελεί μια ολοκληρωμένη «απάντηση» στα σημερινά αδιέξοδα του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, της φυσιογνωμίας και του ρόλου του ΕΛΓΑ, όπως αυτά  καθιερώθηκαν με το νόμο 3877 του 2010. Περιέχει μια σειρά από ριζοσπαστικές αλλαγές που ανακουφίζουν τους αγρότες και παρέχουν μια νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου.
Με τις προτεινόμενες αλλαγές, είπε ο κ. Καρασμάνης, εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΛΓΑ και την καταβολή ικανοποιητικών αποζημιώσεων στους αγρότες σε περίπτωση ζημιών, ενώ αλλάζει ριζικά ο τρόπος είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, που θα καταβάλλονται από τους αγρότες κατά τη διαδικασία συμψηφισμού του αγροτικού ΦΠΑ. Έτσι, τόνισε, ο αγρότης θα πληρώνει ασφαλιστική εισφορά μόνο για τη σοδειά που πραγματικά παρήγαγε και διακίνησε.
Πέραν της διεύρυνσης των ασφαλιζόμενων κινδύνων και τις πρόσθετες καλύψεις που παρέχονται σε όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, προβλέπονται αφενός επαρκείς προκαταβολές σε περίπτωση εκτεταμένων ζημιών σε πολλές περιοχές της χώρας και αφετέρου προκαταβολή του μισού της αποζημίωσης στις περιπτώσεις που υποβάλλονται από τους αγρότες ενστάσεις στα πορίσματα-εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για το ύψος των ζημιών.
Οι κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ μεταφέρονται στον ΕΛΓΑ, αξιοποιούνται τα κοινοτικά κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τον τομέα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, καθιερώνεται η τριμερής χρηματοδότηση – δημόσιο, αγρότες, Ευρωπαϊκή Ένωση – ενώ εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των κονδυλίων του ΕΛΓΑ μέσω της διεξαγωγής του συνόλου της διεκπεραίωσης των λειτουργιών του ηλεκτρονικά.
Η νομοθετική μας αυτή πρωτοβουλία είναι μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, καθώς συμβάλει στην αποκατάσταση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, που στηρίζει και δεν  δυναστεύει τον αγρότη, διασφαλίζει την γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή, καλύπτοντας περισσότερους κινδύνους και παρέχοντας ικανοποιητικές αποζημιώσεις και προκαταβολές τόνισε ο κ. Καρασμάνης, καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τις άλλες πτέρυγες του Κοινοβουλίου, να την κάνουν αποδεκτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                              16/10/2013

Η ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;


ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.


Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Ομιλία στα Ιωάννινα, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 με θέματα που αφορούν το παιδί.
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με το Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Το παραμύθι της πεταλούδας» και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, στο Ξενοδοχείο Du Lac και ώρα 6.30 μ.μ.,  ομιλία με ελεύθερη είσοδο.
 Θέμα: «Συνεργασία γονέων και ειδικών για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού».
Ειδικοί επιστήμονες θα αναπτύξουν τις παρακάτω ενότητες:
·         «Η δόμηση της αυτοεκτίμησης στο παιδί σαν προϋπόθεση στη μάθηση» (Ε. Λιβανίου, PhD Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας)
·         «Ο ρόλος του παιδιάτρου στην παρακολούθηση του παιδιού» (Ι. Παπαευσταθίου – Γκλατζούνη, Md Παιδίατρος )
·         «Προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδιού πριν απ’  το σχολείο» (Ι. Καφαντάρης, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, “Μονορόδι” Αθηνών)
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Φ. Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.
Πληροφορίες:
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 26510 67320 & 6986180630

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων, σε μια προσπάθεια οικονομικής υποστήριξης και ψυχολογικής ενθάρρυνσης, νεαρής κοπέλας 13 ετών
 που πάσχει από οστεοσάρκωμα, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ημέρα καφέ, που διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο ΚΑΦΕ της κας Κυρίτση Ελένης, επί της Ολυμπιάδος 2 στην Αριδαία.
 Θα υπάρχουν και ειδικοί κουμπαράδες του Συλλόγου, όπου ο καθένας θα μπορεί να συνδράμει όπως μπορεί.
 Ευχόμαστε οι δύσκολες οικονομικές εποχές που βιώνουμε, να μην μας αποτρέψουν να βοηθήσουμε ένα παιδί το οποίο έχει  κάθε δικαίωμα στη ζωή.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ.

Magnify Image
Τα πιο ενοχλητικά τραγούδια της ζωής μου είναι δύο: Το (αηδιαστικό) Heaven is a place on earth της Belinda Carlisle και το Φέρτε μου ένα μαντολίνο του Μάνου Χατζιδάκι.
 Έτσι και ακούσω να παίζει το Heaven is a place on earth στο ραδιόφωνο μου τρυπώνει στον εγκέφαλο και δεν μπορώ να το ξεφορτωθώ για μέρες. Παίζει σε λούπα σαν χαλασμένο πικάπ συνέχεια και συνέχεια και η εκνευριστική φωνή της Μπελίντας  «Ούουυυ μπέιμπι ντου γιου νόου δατς γουέρθ, ουυυ χέβεν ιζ ε πλέις ον έρθ» γίνεται το πιο βασανιστικό earworm ever.
   Το «μαντολίνο» δεν χρειάζεται να το ακούσω. Αρκεί ένας συνειρμός για να το φέρω στο μυαλό μου και να σφηνωθεί εκεί και να παίζει στο repeat «φέρτε μου ένα μαντολίνο, για να δείτε πως πονώωω, κι ύστερα θα γίνω κρίνο κι ύστερα πια θα χαθώωω». Δεν υπάρχει πιο κολλητική μελωδία, είναι ένα τραγούδι-χλαπάτσα. Κολλάει σε σένα, κολλάει στους δίπλα σου που το ακούν από σένα [γιατί είναι αδύνατο να το έχεις μόνο μέσα στο κεφάλι σου και να μην το τραγουδήσεις και παράφωνα και φωναχτά] και όλοι μαζί σιχτιρίζετε την ώρα και τη στιγμή που το έγραψε ο δημιουργός του. Θα μου πεις τι σου φταίει ο Μάνος Χατζιδάκις αν σου κολλάει εσένα το τραγούδι του; Φυσικά και μου φταίει, ποιον να σιχτιρίσω, τον Κόκοτα;
   Τέλος πάντων, το θέμα είναι σοβαρό, τα earworms βασανίζουν πολύ κόσμο [earworms είναι αυτά τα τραγούδια που σου κολλάνε και τα κουβαλάς όλη μέρα και δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς, στα ελληνικά δεν υπάρχει λέξη, κι αν υπάρχει δεν την έχω ακούσει] και στο πανεπιστήμιο Western Washington έκαναν ολόκληρη έρευνα για αυτά και τους τρόπους που μπορείς να τα πετάξεις απ’ το μυαλό σου.
   Ο εγκέφαλος λέει έχει μάθει κάποια πράγματα και τα κάνει αυτόματα [οδήγηση, περπάτημα] και έτσι αφήνει μεγάλο μέρος του ανεκμετάλλευτο. Σε αυτό το μέρος βρίσκουν χώρο τα earworms και τρυπώνουν και, αν δεν κάνεις κάτι, μένουν εκεί και σε βασανίζουν. Τι να κάνεις; Λύσε Sudoku, σταυρόλεξα, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε κάτι που απαιτεί πνευματική ενέργεια, τίποτα δεν πιάνει στα αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δοκίμασε.
   Τα χειρότερα τραγούδια λέει η έρευνα είναι της Λέιντι Γκάγκα, το Alejandro και το Bad Romance, το She Loves You και το Hey Jude των Beatles, το SOS της Rihanna, ο καθένας που θα ρωτήσεις λέει το δικό του τραγούδι.   Μόνο από ένα δεν γλιτώνει κανείς: το «μαντολίνο». 
     Εδώ είναι το άρθρο της Telegraph για τον τρόπο που μπορείς να γλιτώσεις.   Κι αυτό είναι το μαντολίνο. Καλή τύχη. 



Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να φτιαχτεί μια λίστα με τα πιο δημοφιλή earworms για τους αναγνώστες μας όποιος θέλει να συμμετέχει, ας αφήσει το δικό του με σχόλιο.





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΠΡΙΜΠΚΕ.

Magnify Image
«Δολοφόνε» και «δήμιε» φώναζε το πλήθος χτυπώντας τη νεκροφόρα ενώ εμφανίστηκαν και νεοναζί 

Επεισοδιακή ήταν η κηδεία του ναζιστή Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε στα 100 του χρόνια, αμετανόητος για το παρελθόν του μέχρι την τελευταία στιγμή.   Πλήθη Ιταλών συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνε» και «δήμιε»,  σε εκκλησία του σχισματικού υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών στο χωριό Αλμπάνο 30 χλμ έξω από τη Ρώμη. Το τάγμα δέχτηκε να κάνει την κηδεία του αμετανόητου ναζιστή, κάτι που αρνήθηκε η Καθολική Εκκλησία.   Μάλιστα, συγκεντρωμένοι άρχισαν να χτυπούν με δύναμη το όχημα που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του Έριχ Πρίμπκε ενώ μια γυναίκα λιποθύμησε, λόγω έντασης. 




Στο χώρο έκαναν την εμφάνιση τους και νεοναζί με την αστυνομία να λειτουργεί ως «διαχωριστικό τείχος» για να αποφευχθούν επεισόδια.  
Magnify Image

Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην Ιστορία της Ιταλίας, την εκτέλεση 335 Ιταλών αμάχων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 1944. Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ".

Magnify Image
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι νέες καταγγελίες για παράνομη μεταφορά, αποθήκευση σε εταιρία χωρίς άδεια και διακίνηση από το λιμάνι της πόλης, επικίνδυνων τοξικών, τα οποία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός" στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι Χαλκιδικής.
   Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για ιδιαίτερα τοξικά συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη που εμπεριέχουν χρυσό και στέλνονται στην Κίνα για να αποσπαστεί το πολύτιμο μέταλλο. Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν, σύμφωνα με το aggelioforos.gr, ότι αυτά δηλώνονται ως απλά συμπυκνώματα σιδηροπυρίτη (αδρανη), προκειμένου οι εταιρίες "Ελληνικός Χρυσός" και "Eldorado Gold" να μην καταβάλλουν τους απαιτούμενους φόρους στο δημόσιο.
   Να σημειωθεί ότι η μονάδα της "Ελληνικός Χρυσός" στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην οποία αποθηκεύονται τα φορτία, δεν έχει άδεια λειτουργίας και έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία σφράγισης της.
   Εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι "η μεταφορά του υλικού γίνεται σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλών μεταφορών σε κλειστού τύπου εμπορευματοκιβώτια".
   Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν δύο ατυχήματα. Η διαφυγή του υλικού από φορτηγό στη Ρεντίνα τον προηγούμενο μήνα, και η άρνηση καπετάνιου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης να φορτωθούν στο πλοίο του κοντέινερ με συμπυκνώματα, μετά από διαρροή σε ένα από αυτά.
   Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει και το έγγραφο μεταφοράς των υλικών .   
Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Ο πιο βρώμικος αέρας της Ευρώπης στη Βουλγαρία
Η νέα έρευνα έρχεται από την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική υπηρεσία και βρίσκει ότι ο αέρας της Βουλγαρίας συγκεντρώνει τις περισσότερες βλαπτικές ουσίες.
 Στον αέρα της Βουλγαρίας υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση σωματιδιακής ύλης υπεύθυνη για ασθένειες όπως άσθμα ή και καρκίνο.
   Στην έρευνα της υπηρεσίας η Πολωνία έρχεται δεύτερη και πόλεις στη Βόρεια Ιταλία ακολουθούν κυρίως στην τρύπα του όζοντος.
 Πάντως στα 10 χρόνια της έρευνας (2002-2011) η μόλυνση του αέρα μειώνεται γενικά στην Ευρώπη, αλλά τα σωματίδια και το όζον παραμένουν πρόβλημα.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

Τα δικαιώματα της πλειοψηφίας

Είναι καλό να ασχολούμαστε με τα δικαιώματα της μειονότητας. Αλλά ποιος ασχολείται με τα δικαιώματα της πλειοψηφίας ;

Η πολιτική ατζέντα είναι τόσο στενά δομημένη σαν δίχτυ για γαρίδες. Είναι γεμάτη από τυπικά ζητήματα και από τους νόμους υπέρ των μειονοτήτων.

Αυτό είναι σπουδαίο. Δεν υπάρχει αντίρρηση γι' αυτό.

Ωστόσο , η πλειοψηφία στη χώρα είναι απούσα από κάθε μέτρο, εκτός από εκείνα τα μέτρα που αφορούν τον ευνουχισμό.
Κρατιέται μακρία από κάθε συζήτηση. Αντιμετωπίζεται ως εισβολέας.

Τα δικαιώματα της οικογένειας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των σπουδαστών, των ανθρώπων που μια φορά κι έναν καιρό με ένα ορισμένο βαθμό υπερηφάνειας ονομάζονταν «εργαζόμενοι» τώρα μειώνονται και μετατρέπονται σε « επισφαλείς εργαζομένους » και σε νέους μετανάστες. Δεν έχουν φωνή.

Σήμερα, η πλειοψηφία έχει μικρότερη σημασία από ό, τι οι μειονότητες που είναι συχνά θύματα εκμετάλλευσης για να κρύψουν τα προβλήματα της χώρας.

Η κοινή γνώμη αντιμετωπίζεται ως παρίας, ως "minus habens", δηλαδή ως ηλίθιος που απαιτείται να εκπαιδευτεί , γιατί προφανώς αν έχει μια γνώμη που είναι σαφώς σε αντίθεση με την άποψη των κομμάτων και αυτών που κρύβονται στο παρασκήνιο και τους κατευθύνουν σαν μαριονέτες, τότε... «Η κοινή γνώμη δεν έχει κατανοήσει σωστά ".

...

Όποιοι χάνουν την δουλειά που τους προσφέρουν έχουν καταστραφεί.

Γι 'αυτούς το κράτος δεν θα σηκώσει ούτε το δάκτυλο του, ακόμα και αν αυτοί έχουν καταβάλλει χωρίς παράλειψη φόρους και εισφορές , ίσως ακόμη και για είκοσι χρόνια.

Στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι είναι τυχεροί που η Κοινωνική Πρόνοια δεν τους χτύπησε ακόμα την πόρτα με το σύστημα τεκμηρίων για να εκτιμήσει το εισόδημά τους , για να τους ρωτήσει πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν με ένα τέτοιο χαμηλό εισόδημα.

Αν οι ίδιοι αυτοκτονήσουν, μεταναστεύσουν ή χάσουν ένα γεύμα , κανείς δεν ενοχλείται.

Είναι μέρος της πλειοψηφίας, των ατόμων χωρίς δικαιώματα, χωρίς φωνή, εκείνοι που κρατούν την Ιταλία στα πόδια της, ή τουλάχιστον ό, τι έχει απομείνει από αυτήν.
«Η κοινή γνώμη είναι το παν", Αβραάμ Λίνκολν

Μετάφραση από το link

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το άρθρο περιγράφει γλαφυρά την κοινωνική κατάσταση στην Ιταλία. Δεν γράφτηκε από κάποιο χρυσαυγίτη ή αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ομοιότητες είναι τρομακτικές και οι βίοι παράλληλοι με την Ελλάδα στα χέρια του μνημονίου.

Και στην Ιταλία οι πολίτες βομβαρδίζονται από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα με αντικοινωνικές απόψεις.

Και εδώ μας θεωρούν ηλίθιους, που δεν πρέπει να έχουμε γνώμη για τα έργα και τις ημέρες τους.

Τα σκάνδαλα και τις προθέσεις τους "δεν τα έχουμε κατανοήσει σωστά"...

Σημασία δεν έχουν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, αφού προσπαθούν να μας κάνουν μειοψηφία στη χώρα μας. Μειοψηφία χωρίς δικαιώματα, για την οποία καθόλου δεν ενδιαφέρονται.

Θα τους θυμίσουμε τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: H κοινή γνώμη είναι το παν.

Ό,τι και να κάνουν οι νέγροι της Ελλάδας θα ελευθερωθούν από τα δεσμά τους. Η κοινή γνώμη είναι εναντίον τους και πλέον κανένας δεν μας κοροιδεύει.

Τα μέτρα απελπισίας τους δείχνουν ότι έχουν όλοι καταλάβει ότι θα πληρώσουν το τίμημα σύντομα. Η δικαιοσύνη κρατάει δίκοπο μαχαίρι και το κρατάνε από την λάμα και όχι από την λαβή.

Δικαιοσύνη ζήτησαν, δικαιοσύνη και θα λάβουν....



Son Ofeon-Ramnousia

ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ.


 

Αίσθηση και παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε μια φωτογραφία που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένας Παλαιστίνιος, η οποία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο άνδρας από τη Γάζα πόσταρε ένα ποντίκι το οποίο είχε… σταυρώσει!

Πιο αναλυτικά, ισχυρίστηκε ότι το εικονιζόμενο ποντίκι εισέβαλε στην ντουλάπα του και του έφαγε το μισθό του καθώς και έγγραφα όπως συμβόλαια και σημαντικά χαρτιά που είχε από τράπεζες και λογαριασμούς.

Η εικόνα, που δημοσιεύεται από τον χρήστη απεικονίζει το ποντίκι να είναι δεμένο από τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά. Ο Παλαιστίνιος που είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στην απολογία του υποστήριξε ότι ο άτακτος ποντικός του έκανε χαρτοπόλεμο τον εβδομαδιαίο του μισθό ύψους 40 ευρώ αλλά και πολύ σημαντικά έγγραφα. Επίσης είπε πως δεν είχε σκοπό να τιμωρήσει το ποντίκι αλλά να το προστατέψει.
Πολλοί πάντως ισχυρίστηκαν ότι τόσο η φωτογραφία όσο και η ιστορία του Παλαιστίνιου είναι ψεύτικη και ανέβηκε στο facebook σαν αστείο. Φαίνεται όμως πως οργανώσεις για την προστασία των ζώων δεν έχουν την ίδια άποψη και τον κατήγγειλαν: «Όσο απελπισμένος και αν είναι ένας άνθρωπος που έχασε τον εβδομαδιαίο του μισθό δεν δικαιολογεί αυτή την παρανοϊκή του πράξη. Δηλαδή αν άλλο ένα ποντίκι κάνει τα ίδια τότε τι θα του κάνει;».



"ΜΑΝΑ" ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.




Δεν φτάνει που μωρά βιώνουν τη σκληρότητα της ζωής από την στιγμή της γέννησής τους και μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες, υπάρχουν και αυτές οι μάνες που προκειμένου να εξοικονομήσουν…. 

Χρήματα για να επιζήσουν, κακομεταχειρίζονται τα ίδια τους τα παιδιά. 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών που αποτελούν “κράχτη” για να βγάζουν οι γονείς τους χρήματα. 

Η γυναίκα που πρωταγωνιστεί σε αυτό, τσιμπάει ξανά και ξανά το νεογέννητο μωρό όποτε πλησιάζει ένας καλοβαλμένος περαστικός για να τραβήξει την προσοχή του και να της δώσει χρήματα. 

Δείτε το βίντεο…





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΕΧΕΤΕ ΑΡΓΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ; ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!


Μην γκρινιάζετε αν σέρνεται ο browser σας! Μην ρίχνετε το φταίξιμο ότι τάχα είναι αργή η σύνδεσή σας! Αυτό που φταίει στην ουσία είναι τα πολλά add-ons που έχετε βάλει στο φυλλομετρητή σας. Μην βάζετε ότι βλέπετε μπροστά σας! Μία καλή μέθοδος για να δούμε πόσο καλά "τρέχει" ο browser μας είναι να εκκινήσουμε τον Mozzila ή Chrome με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα.

(εικ. 1)
  • Για τον Mozilla Firefox: θα πάμε στην καρτέλα βοήθεια και εκεί θα επιλέξουμε Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία ( βλέπε εικ. 1) ,
  • στον Chrome: κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της συντόμευσης του Chrome (βλέπε εικ. 2) και επιλέξτε Ιδιότητες. Στην καρτέλα Συντόμευση, προσθέστε στο τέλος του πεδίου Target τη φράση "--no-extensions" (με δύο παύλες στην αρχή) και πατήστε ΟΚ. Κλείστε όλα τα ανοικτά παράθυρα του chrome και ξεκινήστε τον ξανά. Για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία του Chrome, επεξεργαστείτε ξανά το εικονίδιο της συντόμευσης, 
(εικ. 2)
  • και τέλος για τον Internet Explorer: πατήστε τα πλήκτρα "Windows + R" ώστε να ανοίξει το παράθυρο εκτέλεσης. Εκεί πληκτρολογήστε "iexplore.exe -extoff" (βλέπε εικ. 3).
(εικ. 3)
Με λίγα λόγια, μετά από αυτές τις ενέργειες θα διαπιστώσετε ότι τα πρόσθετα (add-ons) κάνουν "αρκετή ζημιά" στη λειτουργία του browser και δη της ταχύτητας του Internet μας. Γιαυτό η χρησιμοποίηση τέτοιων πρόσθετων να γίνεται με φειδώ και μόνο όσα είναι απολύτως αναγκαία να εγκαθίστανται!

Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR



ΠΡΟΣΟΧΗ - ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ.


Όλα τα θερμόμετρα και πιεσόμετρα που λειτουργούν ...

με υδράργυρο θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί με νέας τεχνολογίας μέχρι το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ κάνει λόγο για διάφορες ενώσεις του υδραργύρου, που προκαλούν «ανησυχία για την παγκόσμια δημόσια υγεία και επιφέρουν μια ολόκληρη σειρά σοβαρών επιπτώσεων», αναφέροντας νευρολογικές εγκεφαλικές βλάβες, κυρίως στους νέους.
Επίσης, ο υδράργυρος μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στα νεφρά και το πεπτικό σύστημα.
Ο ΠΟΥ ενώνει τις δυνάμεις του, προκειμένου να απευθύνει αυτή την έκκληση με τον οργανισμό «Health Care without Harm», έναν διεθνή συνασπισμό 473 οργανώσεων σε περισσότερες από 50 χώρες, που επικεντρώνεται στη βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας, διασφαλίζοντας την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.





Πηγή: Onmed.gr

ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΥΣ.

Κυνηγός επέζησε τρεις εβδομάδες στα χιόνια τρώγοντας σκίουρους
Ένας 72χρονος ελαφοκυνηγός από την Καλιφόρνια αναρρώνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έχοντας περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες παγιδευμένος στα χιόνια, σκεπασμένος με φύλλα δέντρων για να διατηρήσει ζεστό το σώμα του και τρώγοντας σκίουρους για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Gene Penaflor  βρέθηκε από κυνηγούς το Σάββατο ύστερα από 19 μέρες στον Εθνικό Δρυμό του Μεντοτσίνο στην βορειοδυτική Καλιφόρνια. Ο Εθνικός Δρυμός του Μεντοτσίνο διοικείται από την Αμερικανική Δασική Υπηρεσία κι είναι κλειστός εξαιτίας του "λουκέτου", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Ο Gene Penaflor κυνηγούσε μαζί με έναν φίλο του όταν στις 24 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι τους χώρισαν.

Μετά τέσσερις ημέρες αναζήτησης από τουλάχιστον 18 υπηρεσίες από πάνω από 12 χώρες, επισήμως οι έρευνες σταμάτησαν καθώς δεν είχαν βρεθεί ίχνη του και μαινόταν καταιγίδα.

Το Σάββατο, 19 μέρες μετά την εξαφάνισή του, η έρευνα άρχισε εκ νέου. Μία ομάδα κυνηγών άκουσε τις φωνές του και τον βρήκε μέσα σε ένα φαράγγι στον Εθνικό Δρυμό.

Όπως είπε ο ίδιος στις αρχές, απομακρύνθηκε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του και παρέμεινε αναίσθητος. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, είχε χάσει τον προσανατολισμό του και βρισκόταν εν μέσω πυκνής ομίχλης μέσα σε ένα δάσος με θερμοκρασία -25 βαθμούς.

ΑΝ...


1Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία παρά αρρώστια, είσαι πιο προνομιούχος  από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που δεν θα επιζήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αν δεν έχεις ζήσει ποτέ τον κίνδυνο της μάχης, την μοναξιά της φυλάκισης, την αγωνία των βασανιστηρίων η την πείνα, είσαι πιο καλά από 500 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Αν μπορείς να πας στην εκκλησία, δίχως τον φόβο της τιμωρίας, της σύλληψης, των βασανιστηρίων η του θανάτου, είσαι πιο προνομιούχος από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη. 

Αν έχεις φαγητό στο ψυγείο σου, αν φοράς ρούχα, αν είσαι κάτω από μια στέγη και ένα κρεβάτι για να κοιμηθείς, είσαι πιο πλούσιος από το 75% των κατοίκων της γης.

Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, μέσα στο πορτοφόλι σου, και μπορείς να δώσεις έστω και ψιλά σε κάποιον, είσαι ανάμεσα στο 8% των πιο πλούσιων ανθρώπων της γης.

Αν οι γονείς σου ζουν και είναι  ακόμα παντρεμένοι, είσαι πολύ σπάνιος.

Αν μπορείς να κρατήσεις το χέρι κάποιου, να τον αγκαλιάσεις, αλλά ακόμα να τον αγγίξεις στον ώμο, είσαι ευλογημένος επειδή μπορείς να προσφέρεις ένα θεραπευτικό άγγιγμα.

Αν διαβάζεις αυτές τις λέξεις, ήδη έχεις άλλη μια  ευλογία επειδή δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν μπορούν να διαβάσουν.

Αν σηκώνεις το κεφάλι σου με χαμόγελο και είσαι πραγματικά ευγνώμων, είσαι ευλογημένος, επειδή η πλειονότητα των ανθρώπων μπορεί να το κάνει, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


1ΗΠΑ, 2004. Ο μικρός Ιρακινός Saleh ο οποίος έχει ακρωτηριαστεί από αμερικανική βόμβα στο Ιράκ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, για να πραγματοποιηθούν διορθωτικές επεμβάσεις. Τα άλλα παιδιά, αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν για την εμφάνισή του και ο μικρός αναστατώνεται. Οι νοσοκόμες για να τον ηρεμήσουν, δένουν πάνω στο ακρωτηριασμένο του χέρι, ένα μολύβι. Ο μικρός Saleh τότε ζωγραφίζει ένα αεροπλάνο που ρίχνει βόμβες. Η φωτογραφία ελήφθη από την Deanne Fitzmaurice και τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ το 2005.

alt
Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις… …στη ζωη δεν υπαρχει δεν μπορω…υπάρχει δε θέλω..


alt

H πιτσιρίκα που πουλάει γλυκά στο δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα ετοιμάζει τα μαθήματά της δεν άφηνε με τίποτε τον Wasim Kheir Beik να την φωτογραφήσει. Τελικά, ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA την φωτογραφησε από 30 μέτρα απόσταση (παίρνοντας και το πρώτο βραβείο για το 2007 από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων), χαρίζοντας μας την θαυμάσια αυτή εικόνα.

Μη χαιδεύουμε λοιπόν τα αυτιά των παιδιών μας και μην υποθάλπτουμε την τεμπελιά και την αδιαφορία τους…

Η ανάρτηση αυτή είναι χαρισμένη  σ’ όσους γονείς ψάχνουν να αγοράσουν – ας πούμε – ρούχα Armani στα παιδιά τους και σ’ όσους βάζουν δάσκαλο για να τα βοηθήσει να μάθουν τα μαθήματα του Δημοτικού! Αφιερωμένη, όμως, και σ’ όσους μικρούς μαθητές που κακομαθημένοι από τους γονείς τους, δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιό κινητό να διαλέξουν.

alt




ΠΗΓΗ...xeimwniatikhliakada.wordpress.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...