Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΜΕΛΙ "ΜΑΝΟΥΚΑ" ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ.


Αυστραλοί ερευνητές έχουν μείνει έκπληκτοι για την ανακάλυψη μιας θεραπείας που βρισκόταν κάτω από τη μύτη τους - ένα μέλι που πωλείται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ως φυσικό φάρμακο. 
Η νέα έρευνα έχει δείξει οτι το μέλι σκοτώνει κάθε είδους βακτήριο, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά "μικροβίων" που μαστίζει τα νοσοκομεία και τη θανάτωσή των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Μερικά βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά σε κάθε αντιβακτηριακό φάρμακο. Αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι Mανούκα, όπως είναι γνωστό στη Νέα Ζηλανδία, ή το μέλι θάμνων ζελατίνας όπως είναι γνωστό στην Αυστραλία, σκότωσε κάθε βακτηρίδια ή παθογόνο που εξετάστηκε.

Εφαρμόζεται εξωτερικά και ενεργεί για λοιμώξεις του δέρματος, τσιμπήματα και κοψίματα.


Το μέλι είναι χαρακτηριστικό ως προς το ότι προέρχεται μόνο από τις μέλισσες που τρέφονται από τα δέντρα τσαγιού που κατάγονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο Dee Κάρτερ, από την Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ των μοριακών και μικροβιακών βιοεπιστημών.
Τα ευρήματα είναι πιθανόν να έχουν σημαντική επίδραση στην σύγχρονη ιατρική και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προιόντα μελιού, με βάση να αντικατασταθούν οι αντιβιοτικές και αντισηπτικές κρέμες.

Οι δύο γιοί του καθηγητή Carter's, Marty, 8 και η Nicky, 6, σκέφτονται οτι είναι αστείος ο τρόπος που η μητέρα τους βάζει το μέλι στις πληγές τους. Αλλά ορκίζεται, λέγοντας ιστορίες για το πόσο γρήγορα θεραπεύει οποιαδήποτε λοίμωξη.
"Το Μέλι ακούγεται πολύ φιλόξενο και αντιεπιστημονικό, αυτός είναι και ο λόγος που χρειαστήκαμε την επιστήμη για να επικυρώσουμε τους ισχυρισμούς μας που διατυπώθηκαν για αυτό».

Οι ιαματικές ιδιότητες των διαφόρων τύπων μελιού ήταν γνωστές στους αυτόχθονες πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια, και οι πληγές επιδέσμου με το μέλι ήταν κοινές πριν από την εμφάνιση των αντιβιοτικών.
"Τα περισσότερα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στα νοσοκομεία είναι ανθεκτικά σε τουλάχιστον ένα αντιβιοτικό, και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νέους τρόπους για τη θεραπεία και την καταπολέμηση των επιφανειακών λοιμώξεων », δήλωσε ο καθηγητής Κάρτερ.

"Νέα αντιβιοτικά τείνουν να έχουν μικρή διάρκεια ζωής στα ράφια, καθώς τα βακτήρια που επιτίθενται γρήγορα γίνονται πιο ανθεκτικά. Πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την παραγωγή αντιβιοτικών λόγω της δυσκολίας της ανάκτησης κόστους. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών εναλλακτικών λύσεων ως εκ τούτου θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές.

Το μέλι μανούκα, που προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και είναι έως και 100 φορές πλουσιότερο από τα υπόλοιπα είδη μελιού σε μεθυλγλυοξάλη (methylglyoxal), μια ουσία που δρα δραστικά κατά του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων αλλά και των εντερόκοκκων και σταφυλόκοκκων.

<<Το φυτό Μανούκα είναι ένα μικρό δέντρο ιδιαίτερα γνωστό στη φυλή των Maori, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική τους,
για να θεραπεύσουν τον πυρετό τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης για τις θεραπευτικές, αντιβιοτικές & αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.>>





ΠΗΓΗ...atheatignosi

ΦΙΔΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ...ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.








Ένα πολύ περίεργο και σπάνιο γεγονός συνέβη σε...

ένα κατάστημα με είδη για κατοικίδια ζώα,καθώς ένας πελάτης βιντεοσκόπησε ένα φίδι να αυτοκτονεί!

Το περιστατικό όπως φαίνεται από το βίντεο συνέβη στην Βρετανία, όπου ένα φίδι το οποίο πωλείται έναντι 425 λιρών να καταπίνει τον ίδιο του τον εαυτό.

ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr


ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΑ WINDOWS 7.


Tα Windows 7 (προηγουμένως γνωστά με τις κωδικές ονομασίες Blackcomb και Vienna) είναι ο διάδοχος των Windows Vista.[1][2] Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 και σε 32-bit και σε 64-bit εκδόσεις.


Τα Windows 7 περιλαμβάνουν πολλές κρυφές λειτουργίες οι οποίες θα σε βοηθήσουν πολύ.Aυτες ειναι :

Κούνησε το παράθυρο που θέλεις να μείνει ανοιχτό

Μπορείς να ελαχιστοποιήσεις όλα τα παράθυρα της επιφάνειας εργασίας εκτός από ένα. Στις προηγούμενες εκδόσεις windows, θα έπρεπε να πατάς το εικονίδιο ελαχιστοποίησης σε όλα ένα προς ένα. Για να το κάνεις αυτό στα Windows 7, επέλεξε το από την γραμμή τίτλου και ταρακούνησε το λιγάκι.

Αναφορά χρήσης ρεύματος

Πολύ χρήσιμο για όσους έχουν Windows 7 στο laptop τους. Μπορούμε να ζητήσουμε από τα Windows να δημιουργήσουν μία αναφορά για την κατανάλωση ενέργειας καθώς και να μας προτείνουν τρόπους βελτίωσης.

1. Άνοιξε μία γραμμή εντολών ως administrator. Άνοιξε το μενού με το εικονίδιο των windows και γράψε CMD, και περίμενε να εμφανιστεί το Command Prompt. Κάνε δεξί click και επέλεξε Run as Administrator / Εκτέλεση ως Διαχειριστής.
2. Δώσε την εντολή powercfg -energy -output %USERPROFILE%\Desktop\Energy_Report.html και πάτα enter.
3. Τα Windows θα αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή και μέσα σε 2 λεπτά θα έχει δημιουργηθεί μία αναφορά στην επιφάνεια εργασίας σου την οποία αφού διαβάσεις μπορείς και να την διαγράψεις.

Αναζήτηση στο Internet από το Start Menu

Μπορείς να κάνεις αναζήτηση χρησιμοποιώντας το Google ή όποια μηχανή αναζήτησης έχεις, μέσα από το start menu. Αυτό το κολπάκι θα σου γλυτώσει αρκετό χρόνο. Κανονικά στα Windows Vista και 7 μπορείς να κάνεις αναζήτηση αρχείων μέσα από το start menu, πλέον όμως αυτή η δυνατότητα επεκτείνεται και μπορείς να πραγματοποιήσεις γενικότερες αναζητήσεις. Με τα παρακάτω βήματα ενεργοποιούμε τον μηχανισμό αυτό.

1. Στο Start Menu γράψε GPEDIT.MSC και πάτησε enter.
2. Θα ανοίξει ο επεξεργαστής πολιτικής ομάδων του συστήματος / Group Policy Editor.
3. Πήγαινε στο User Configuration -> Administrative Templates -> Start Menu and Taskbar
4. Άνοιξε το “Add Search Internet link to Start Menu” και από το παράθυρο που βγαίνει επιλεξε Enabled. Πάτησε ΟΚ και κλείσε τον Group Policy Editor.
5. Άνοιξε το Start menu και γράψε οτιδήποτε θέλεις να αναζητήσεις στο internet. Στα αποτελέσματα κάτω-κάτω θα εμφανιστεί μία επιλογή “Search The Internet”. Μόλις την επιλέξεις θα ανοίξει μία νέα καρτέλα στον browser σου με τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Παραμετροποίηση του πλήκτρου Shut down

Αντίθετα με τα Vista, η προεπιλεγμένη λειτουργία του Shut down πλήκτρου στο Start menu είναι να κλείνει τον υπολογιστή. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, συνεχίζεις στο βελάκι δίπλα του και επιλέγεις την λειτουργία που θέλεις.

Αν δεν σε βολεύει μπορείς να το αλλάξεις. Κάνοντας δεξί κλικ στο Start button -> Properties -> Start Menu -> Power button action και επιλέγεις τη λειτουργία που θέλεις.


Άνοιξε παράθυρο κονσόλας / Command prompt σε οποιοδήποτε φάκελο

Ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία σε όσους ασχολούνται ακόμα με την κονσόλα των windows. Απλά πάτα Shift και δεξί click σε οποιονδήποτε φάκελο και θα εμφανιστεί μία νέα επιλογή “Open Command Window Here”.

Εμφάνιση όλων των δίσκων στο My Computer

Αν έχεις κάποιο Card Reader, ανοίγοντας το Computer δεν θα εμφανιστούν, όπως στα άλλα Windows, όλα τα εικονίδια από το κάθε drive. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Windows 7 κρύβουν τα άδεια drives, πράγμα το οποίο ενεργοποιείται εύκολα από Folder Options -> Advanced settings -> και αποεπιλέγεις το “Hide empty drives in the Computer folder.”

Τακτοποίηση εικονιδίων στην taskbar

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις τη θέση των εικονιδίων της taskbar, απλά τα τραβάς και τα αφήνεις όπου θέλεις. Με την ίδια ευκολία μπορείς να προσθέσεις μία συντόμευση στην μπάρα ή να διαγράψεις απλά αφήνοντας το ποντίκι επάνω του και πατώντας το πλήκτρο Delete.

Προβολή προεπισκόπησης των προγραμμάτων

Αν σε βολεύει περισσότερο το πληκτρολόγιο, μπορείς εύκολα να δείς τις προεπισκοπήσεις των παραθύρων πατώντας τον συνδυασμό Windows key + T. Κάθε φορά που το πατάςπηγαίνεις στο επόμενο παράθυρο.

Εκτέλεση και επιλογή εφαρμογών από την taskbar χωρίς το ποντίκι

Για να τρέξεις ή να επιλέξεις την εφαρμογή που είναι στην πρώτη θέση της taskbar, πατήστε το Windows key + 1, για την δεύτερη εφαρμογή WinKey + 2 κ.ο.κ.

Άνοιξε πολλές φορές το ίδιο πρόγραμμα

Μπορείς να ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα που είναι ήδη ανοιχτό ξανά, όπως ένα νέο παράθυρο του firefox ή ένα δεύτερο κομπιουτεράκι. Στο εικονίδιό του στην taskbar μπορείς να πατήσεις Shift+click ή μεσαίο click με το ποντίκι.

Ενεργοποίηση του μενού Quick Launch

Για να δείτε την κλασική το κλασικό μενού Quick Launch, κάνε δεξί κλικ στην taskbar και επίλεξε Toolbars –> New Toolbar.

Θα ερωτηθείς για το ποιος είναι φάκελος που θα “βλέπει” η νέα toolbar, οπότε στο πεδίο Folder δίνεις:
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch και πάτησε Select Folder

Θα δείς ότι προστέθηκε η νέα toolbar στο δεξί μέρος της taskbar, αλλά ακόμα δεν μοιάζει με την παλιά. Έτσι, κάνε δεξί κλικ και αποεπιλεξε το “Lock the taskbar.” Τώρα κάνετε πάλι δεξί κλικ και αποεπίλεξε τα Show Text και Show Title. Τέλος, της δίνεις το μέγεθος που θέλεις και είναι έτοιμη.







ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ...


Αγαπητέ τουρίστα,
Σου γράφω αυτές τις λέξεις γιατί σε βλέπω ανήσυχο και καχύποπτο. Μην ακούς ότι σου λένε για την Ελλάδα αυτές τις μέρες. Μην το σκέφτεσαι. Έλα να αφήσεις τα λεφτά σου στη χώρα μας. Οι Έλληνες σε περιμένουν.

Μπορεί να είσαι φοβισμένος με όλα όσα γράφουν στην πατρίδα σου για μας. Μην τους πιστεύεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ελεύθερη και υπερήφανη. Και πολύ δημοκρατική. 

Τους άπλυτους τους διώξαμε από το Σύνταγμα και οι πορείες δεν κρατούν πάνω από ένα δίωρο. Αν θες, μπορείς κι εσύ να ζήσεις μια πορεία αν ακολουθήσεις τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα. Μόνο όταν φεύγουν αυτοί αρχίζει ο σαματάς.

Οι δρόμοι είναι πάλι ελεύθεροι από τους ξένους, τους λαθραίους και τους αναρχοψωμόλυσσες. Τους έδιωξε η αστυνομία μας. Μπορείς να περπατήσεις στην Πλάκα και την Ακρόπολη. Να κάνεις βόλτα στο Μοναστηράκι και το Θησείο. Μπορείς να πιεις καφέ ακόμη και στην Ομόνοια. Πήγε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας.

Αλλάξανε τα πράγματα σου λέω. Οι ταξιτζήδες δεν κλείνουν πια τους δρόμους και τα αεροδρόμια. Τον διώξαμε τον Ραγκούση και δεν κινδυνεύεις. 

Έλα στην Ελλάδα και πάρε και τους φίλους σου μαζί. Κυκλοφόρησέ τους στους δρόμους της Αθήνας. Κρεμάστε και μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό σας και οργώστε την πρωτεύουσα.

Μην φωτογραφίζετε όμως τίποτα. Για αυτό υπάρχουνε οι καρτ ποστάλ. Η ελληνική αστυνομία έχει φροντίσει να μην αφήνει τον κόσμο να τραβά φωτογραφίες, γιατί άνοιξε το επάγγελμα του μαγαζάτορα των τουριστικών ειδών και πρέπει να το στηρίξουμε.

Μην πιστεύεις εκείνους που λένε ότι οι δρόμοι γεμίσανε με φασίστες και μπάτσους που επιτίθενται στους ξένους. Εσύ δεν έχεις ανάγκη, γιατί είσαι τουρίστας και έχεις μαζί σου το εισιτήριο επιστροφής. 

Απλά για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, όταν βλέπεις αναμμένο φάρο περιπολικού να σε πλησιάζει, βγάλε το διαβατήριο σου και δάγκωσε το με δύναμη. Σαν τις αμερικανικές πολεμικές ταινίες που δάγκωναν τις στρατιωτικές ταυτότητες για να αναγνωρίσουν το πτώμα. Δες το σαν παιχνίδι και στο τέλος μπορεί και να σ' αρέσει.

Εκτός από τα αρχαία, θα βρεις και άλλα ακόμη πιο πρωτότυπα μέρη για να επισκεφτείς. Έχουμε ετοιμάσει θεματικά πάρκα γεμάτα με πρόσφυγες ακριβώς σαν τις αντιπολεμικές ταινίες του Χόλιγουντ. Εκεί μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους που σώθηκαν από του χάρου τα δόντια και ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν ένα πιάτο φαί. Αν είσαι καλός μπορεί και να σε αφήσουν να φωτογραφηθείς μαζί τους. Έτσι όπως φωτογραφιζόσουν μπροστά στους φούρνους στα γερμανικά στρατόπεδα.

Πρέπει να με πιστέψεις. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Όλα όσα λένε για τις συλλήψεις και τις διώξεις δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν την αλήθεια, είναι ψέματα. Θα σου πρότεινα μάλιστα, να αποστηθίσεις μερικές ελληνικές λέξεις πριν έρθεις, για να αγοράσεις τις Κυριακάτικες εφημερίδες μας. Αν δεν καταλαβαίνεις τα κείμενα, κοίτα τις εικόνες. Θα μάθεις τα πάντα για το πώς να καταθέτεις τα χρήματα σου στις ελληνικές τράπεζες.

Έλα στην Ελλάδα αλλοδαπέ τουρίστα. Είτε είσαι Γερμανός, Ολλανδός ή Φινλανδός, μια ροζ τουριστική αγκαλιά σε περιμένει. Το έκανε κι εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εμείς τους αγαπάμε τους βορειοευρωπαίους.

Έλα, ακόμη κι αν είσαι Ιάπωνας, Κορεάτης, Κινέζος ή Άραβας. Κι εσάς σας αγαπάμε. Ειδικά όταν κυκλοφορείτε μόνο μέρα, κάτω και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, με μπροστάρη τον ξεναγό σας. Και προπαντός μπουλούκι. Όχι ένας δυο ξέμπαρκοι για μπαρότσαρκα το βράδυ, αλλά όλοι μαζί. Εκτός κι αν πάτε με πούλμαν για κανένα θρυλικό Άθενς μπάι νάιτ. Τότε αλλάζει το πράγμα και γλιτώνουμε και τις παρεξηγήσεις.

Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε. Με υψηλό το φρόνημα, άδειες τις τσέπες αλλά αγάπη στην καρδιά, προετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή σου επίσκεψη. 

Δεν είμαστε οι τεμπέληδες που σου έλεγε η Μέρκελ και οι εφημερίδες της εδώ και δύο χρόνια. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Τουλάχιστον οι μισοί από μας. 

Δεν είμαστε οι φοροφυγάδες που σου έλεγε ο Σόιμπλε. Πληρώνουμε όλοι τους φόρους μας και δεν κλέβουμε το κράτος. Μόνο μερικοί από μας, αλλά νόμιμα. Και για να το αποδείξουμε αυτό, φυλακίζουμε όποιον λέει το αντίθετο.

Δεν πουλάμε τις κόρες μας για ένα κομμάτι ψωμί. Όσες πουτάνες είχαμε τις στέλνουμε στο εξωτερικό για να μαζέψουν εμπειρίες και να σε ικανοποιήσουν καλύτερα. 

Δεν γεμίσαμε φασίστες. Πάντα ήμασταν, αλλά κι εσύ τόσα χρόνια με τις φασιστοειδείς κυβερνήσεις που είχες θα αισθανθείς μεγαλύτερη οικειότητα αυτή τη φορά.

Είμαστε άνθρωποι του Θεού. Μιλάμε με Αυτόν και μας απαντά κι Εκείνος. Μην μας περάσεις για τρελούς. Απλά έχουμε μέσον την Παναγιά και μας αφήνει να ανταλλάσσουμε μερικές κουβέντες με τον Μεγαλοδύναμο. 

Κοινώς και για να μη σε κουράζω άλλο. Έλα στην Ελλάδα ξένε τουρίστα. Το είπε και η όμορφη υπουργός τουρισμού μας. “Γκρις ολ τάιμ κλάσικ”. Έλα να ζήσεις τον κλασσικό Έλληνα από κοντά. Μην μας φοβάσαι. Δεν δαγκώνουμε όλοι.

Πολύφημος




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΠΟΡΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ;


Για ποιον χτυπάει η πόρτα τα μεσάνυχτα;
Είναι μεσάνυχτα. Μέσα στο σπίτι όλα τα φώτα κλειστά. Ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά είναι μαζεμένοι πάνω από την ξυλόσομπα. Το υπόλοιπο σπίτι παγωμένο, αφού τα καλοριφέρ δε λειτουργούν. 

Απόλυτη ησυχία.

Ξαφνικά ακούγεται το κουδούνι. Ο πατέρας και η μητέρα κοιτιούνται τρομαγμένοι. Η γιαγιά πλέκει -ξηλώνοντας ένα παλιό πουλόβερ- και δε δίνει σημασία.

«Ήρθαν!» λέει η μητέρα.
«Κάποιος άλλος θα είναι», προσπαθεί να την καθησυχάσει ο πατέρας. «Ίσως μοιράζουν διαφημιστικά.»
«Στις δώδεκα το βράδυ;» του λέει η μητέρα άγρια.
«Για κάποιο night-club», λέει ο πατέρας.
«Είσαι ηλίθιος... Πήγαινε να δεις ποιος είναι.»

Ο πατέρας δε θέλει να σηκωθεί. Ξανακούγεται το κουδούνι. Σηκώνεται αργά και πιάνει το θυροτηλέφωνο. Ακούει για λίγο και μετά λέει μόνο: «Μάλιστα». Πατάει το κουμπί που ανοίγει την κάτω πόρτα και γυρίζει χλωμός.

Η μητέρα στέκεται πίσω του και περιμένει.
«Αυτοί είναι;» ρωτάει με κομμένη την ανάσα.

«Έχουν ένταλμα σύλληψης», λέει ο πατέρας έτοιμος να λιποθυμήσει.

Για μια στιγμή δε μιλάνε, μόνο κοιτιούνται.
Μετά η μητέρα λέει συριστικά -σαν φίδι: «Σου είπα να προσέχεις τι λες.»
«Δεν έκανα τίποτα», απαντάει ο πατέρας.
«Αυτό είναι το κακό. Αν είχες κάνει κάτι μεγάλο δε θα σε κυνηγάγανε τώρα... Κάτι είπες στην εκπομπή.»

«Μα τι μπορεί να είπα; Τον καιρό λέω», απολογείται ο άντρας.
«Χθες, χθες», λέει η μητέρα. «Χθες όλο έλεγες για βροχές, καταιγίδες και ακραία καιρικά φαινόμενα... Τι το ήθελες αυτό το ακραία;»
«Αφού έτσι ήταν το δελτίο... Και ήταν και σωστό. Δε βλέπεις τι έγινε σήμερα;»

«Δεν έχει σημασία αν ήταν σωστό. Δυσφημίζεις τη χώρα μας στο εξωτερικό, αυτό θα σου πουν. Όλοι οι ξένοι ξέρουν ότι έχουμε λιακάδες κι εσύ μιλάς για... βροχές!»

«Ποιοι ξένοι; Στο Farma tv δουλεύω. Πενήντα άνθρωποι μας βλέπουν όλοι κι όλοι. Κι αυτοί είναι οι συγγενείς μας.»

«Όλοι έχουν κάποιο μετανάστη συγγενή πια... Δεν έπρεπε να πεις για τη βροχή.»

Σταματάνε για μια στιγμή να μιλάνε. Αφουγκράζονται το ασανσέρ που κατεβαίνει.

Ο πατέρας γυρνάει θυμωμένος προς τη γυναίκα του.
«Άσε τις μαλακίες... Εσύ φταις. Με το γαμημένο το μπλοκ σου... Τι το ήθελες το μπλοκ, γριά γυναίκα;»
«Γριά να πεις τη μάνα σου, καριόλη... Που μου τους έφερες όλους στο σπίτι μου.»
«Αν δεν είχαμε τη σύνταξη του πατέρα δε θα είχαμε ούτε για ξύλα», λέει εκείνος.
«Αφού σε έχουν ένα χρόνο απλήρωτο.»
«Εγώ τουλάχιστον δουλεύω. Δεν κάθομαι όλη μέρα να γράφω στο μπλοκ για επαναστάσεις.»
«Ποιες επαναστάσεις; Εγώ συνταγές μαγειρικής βάζω.»
«Ξέρω τι λέω. Ξέρω... Δεν έγραφες προχθές: Η επανάσταση στη φασολάδα;»

Η μητέρα ταράζεται.
«Μεταφορικά το έλεγα.»
«Μεταφορικά; Αυτό πήγαινε πες ‘το στο Δένδια.»
«Μη λες αυτό το όνομα!!!»
«Θα το πω, θα το πω... Κι εκείνος μεταφορικά ονόμασε την επιχείρηση: Ξένιος Δίας.»

«Δεν μπορεί, δεν μπορεί», κάνει η μητέρα. «Εγώ γράφω τα καλύτερα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα.»
«Κι όλο βάζεις συνταγές για όσπρια και ρύζια. Θα νομίσουν ότι είμαστε φτωχοί ή χορτοφάγοι... Χάθηκε να γράψεις καμιά συνταγή για αρνάκι ή για μοσχάρι;»

«Ένα χρόνο έχω να μαγειρέψω μοσχάρι.»
«Κι εγώ ένα χρόνο έχω να γαμήσω, αλλά βαράω καμιά μαλακία που και που, δεν το κάνω θέμα στο ίντερνετ.»

Σταματάνε να μιλάνε. Ακούγεται το ασανσέρ που ανεβαίνει.

Εκείνη την ώρα τους πλησιάζει η γιαγιά.
«Δεν τον προσέχεις το γιο μου, Μαρία», λέει με αφορμή τη μαλακία.

«Μάνα, σταμάτα εσύ», της λέει ο πατέρας, «και πήγαινε να πλέξεις... ΑΑΑ.»
Κοιτάει με τρόμο το πλεκτό της γιαγιάς.
«Τι, τι φτιάχνεις;»
Η γιαγιά δείχνει το πλεκτό της: Είναι μια μαύρη μπαλακλάβα.
«Για να μην κρυώνουν με τις μηχανές», λέει η γιαγιά.
«Ποιοι;!» κάνουν μαζί ο πατέρας και η μητέρα.
«Κάτι παλικάρια που γνώρισα στο πολιτιστικό κέντρο. Είχαν κάτι άλλες ψεύτικες και τα λυπήθηκα τα παιδάκια.»

Η μητέρα γελάει.
«Άντε να μας αδειάζει τη γωνιά η παλιόγρια», λέει μέσα από τα δόντια της.
«Τι λες;» της φωνάζει ο πατέρας. «Όλους μαζί θα μας μαζέψουν... Πήγαινε ρίχτη στη σόμπα. Τώρα!»

Ακούγεται η πόρτα του ασανσέρ και μετά το κουδούνι.
«Μην ανοίγεις», λέει ο πατέρας, αρπάζει τη μπαλακλάβα και τρέχει για τη σόμπα.

Τότε ανοίγει η πόρτα του δωματίου και βγαίνει η μεγάλη κόρη. Φοράει μαύρα ρούχα, είναι μακιγιαρισμένη με μαύρες σκιές και μωβ κραγιόν. Τα μαλλιά σε κορακάτο μαύρο, πέρα από μια άσπρη τούφα.
«Ήρθε ο δικός μου;» ρωτάει αυτή τη μητέρα.

«Πάλι ντύθηκες σαν να έχεις πένθος, παιδάκι μου;» της λέει η γιαγιά. "Βάλε ένα φορεματάκι με λουλούδια να χαρείς τα νιάτα σου.»
«Χέσε μας, ρε γιαγιά», απαντάει η κόρη.

Η μητέρα την κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω και τα μάτια της ανοίγουν διάπλατα.
«Δεν πιστεύω να έβαλες στο facebook καμιά σατανιστική ανακοίνωση», της λέει.

«Δεν είμαι σατανίστρια, ρε μαμά, πόσες φορές θα στο πω; Emo, είμαι.»
«Και δεν μπορούσες να είσαι κάτι άλλο; Η φίλη σου, η Άννα, μια χαρά ακούει τα ελληνικά.»
«Άντε με το τσόλι», λέει η κόρη και κλείνεται στο δωμάτιο της.

Ακούγεται ξανά το κουδούνι. Ο πατέρας φτάνει τρέχοντας.
«Μια στιγμή», φωνάζει προς την πόρτα, «είμαι στο μπάνιο.»
Και μετά σιγά, συνωμοτικά στη γυναίκα του:
«Περίμενε λίγο, γιατί είχε σβήσει η φωτιά.»

Μια δεύτερη πόρτα ανοίγει και βγαίνει ένας έφηβος με ξυρισμένο το κεφάλι και μαύρη μπλούζα. Από το δωμάτιο του ακούγονται πατριωτικά άσματα.
«Γιατί δεν ανοίγετε;» λέει αυτός. «Μαλάκυνση πάθατε;»
«Για έλα κι εσύ», του λέει ο πατέρας. «Αν σε δουν εσένα μπορεί να φύγουνε... Μπορεί και να ‘ναι τίποτα φίλοι σου και να μας αφήσουν.»

Ο γιος γελάει.
«Τρομάξατε τώρα; Τόσο καιρό μου λέγατε να προσέχω εκεί που πηγαίνω και να μην κυνηγάω τους βρωμιάρηδες τους μαύρους... Τώρα τα κάνατε πάνω σας... προδότες.»

Η μητέρα τρέχει κοντά του.
«Γιωργάκη, ελπίζω να μην είπες τίποτα κακό για τη μανούλα.»
«Ας προσέχατε», λέει ο γιος και μπαίνει στο δωμάτιο του.

Ακούγεται ξανά το κουδούνι, αλλά αυτή τη φορά ακούγονται και χτυπήματα στην πόρτα.
«Μην ανοίγεις», λέει ο πατέρας. «Να προλάβουμε να...» Κοιτάει τριγύρω.

Μια άλλη πόρτα ανοίγει τότε και βγαίνει ο παππούς... Με τη βαλίτσα στο χέρι.
«Έτοιμος», λέει και προχωράει με πολύ αργά βήματα προς την εξώπορτα.
Οι άλλοι μόνο τον κοιτάνε. Κάνει αρκετή ώρα να φτάσει ως το χωλ.

«Που πας, πατέρα;» τον ρωτάει ο πατέρας, ενώ ξανακούγονται τα χτυπήματα στην πόρτα.
«Μην ανησυχείς, παιδάκι μου», του λέει ο παππούς και του χαϊδεύει τα μαλλιά σαν να ήτανε μικρό παιδί. «Έχω συνηθίσει εγώ από ξερονήσια και εξορίες.»

Προτού ανοίξει την πόρτα ο παππούς κοιτάει τη γυναίκα του.
«Μαρίκα, πρόσεχε τι κάνεις με τον μπακάλη.»
«Μην ανησυχείς, Γιώργο μου», του λέει η γιαγιά. «Θα σε περιμένω να γυρίσεις.»

Ο παππούς ανοίγει την πόρτα. Απέξω είναι ο εισαγγελέας με δύο αστυνομικούς.
«Οικία Μίσσιου;» ρωτάει ο εισαγγελέας. «Έχουμε ένταλμα σύλληψης.»
«Εδώ είμαι», λέει ο παππούς. «Καιρό είχα να σας δω.»

Ο πατέρας πετιέται μπροστά.
«Αφήστε τον πατέρα μου. Έχει αλτσχάιμερ και τα ‘χει χάσει, εμένα θέλετε.»
Ο παππούς τον κοιτάει παραξενεμένος.
«Τι κάνεις, παιδί μου;» του λέει.
«Κάτσε, πατέρα», του απαντάει ο γιος. «Δεν είναι η σειρά σου τώρα...»
Τείνει τα χέρια του προς τους αστυνομικούς.

Εκείνοι κοιτάνε τον εισαγγελέα.
«Έχουμε ένταλμα για την...» ο εισαγγελέας κοιτάει το χαρτί του. «Πολική Αρκούδα...»

«Την ποια;» λένε όλοι οι άλλοι εν χορώ.
«Πολική Αρκούδα», ξαναλέει ο εισαγγελέας. «Ψευδώνυμο του μπλόγκερ... Χρόνη Μίσσιου.»
«Χρόνη!» κάνει η μητέρα και χλομιάζει ολόκληρη.

Τότε ανοίγει μια άλλη πόρτα και βγαίνει ένας δωδεκάχρονος.
Φοράει ένα μπλουζάκι με τον Γκεβάρα και στο μπράτσο φοράει ένα αντιναζιστικό περιβραχιόνιο. Παρά την ηλικία του περπατάει ευθυτενής και σίγουρος για κάθε του βήμα.
Η μεγάλη κόρη και ο μεσαίος γιος έχουν βγει στις πόρτες τους και κοιτάνε.

Μόλις ο Χρόνης φτάνει δίπλα στη μητέρα του εκείνη λέει, σπαραχτικά: «Γιε μου!»
Την κοιτάει, της δείχνει τον κοντοκουρεμένο αδελφό του και της λέει:
«Μητέρα, ιδού ο γιος σου.»

Έπειτα πλησιάζει τον εισαγγελέα και λέει –σοβαρά, λες και είναι διακοσίων χρονών: «Εμένα ψάχνετε.»

Οι αστυνομικοί περνάνε χειροπέδες στο δωδεκάχρονο. Ο πατέρας κάνει μια κίνηση για να τους επιτεθεί, αλλά τον σταματάει ο μικρός:
«Είναι πολύ αργά τώρα, μπαμπά», του λέει.

Οι αστυνομικοί, ο εισαγγελέας και ο δωδεκάχρονος μπαίνουν στο ασανσέρ.

Η μητέρα πέφτει κάτω θρηνώντας: «Χρόνη μου».
Ο πατέρας κοιτάει τριγύρω.
«Τι κάναμε;» μονολογεί.

Ακούγεται ο ήχος του ασανσέρ που κατεβαίνει.
Το σπίτι παγωμένο.

Sanejoker




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΓΥΠΕΣ".


Η Αργεντινή δεν θα ταίσει τους «γύπες»
Η Κριστίνα Φερνάντεζ βλέπει επίθεση εναντίον του μοντέλου της χώρας της
Η απόφαση του εφετείου των ΗΠΑ που ζητά να πληρωθούν τα funds- «γύπες» στην ονομαστική αξία των ομολόγων της Αργεντινής τα οποία κατέχουν, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της χώρας. Η Κριστίνα Φερνάντεζ υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης με το οποίο προχωρά η χώρα, σε αντίθεση με τα αποτυχημένα μοντέλα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

«Λοιπόν, έχω άσχημα νέα για αυτούς. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του 93% των ομολογιούχων που πίστεψαν ότι η Αργεντινή θα τους πληρώσει. Αυτούς θα πληρώσει η Αργεντινή», είπε σε τηλεοπτική της ομιλία.

Τα vulture funds είχαν αγοράσει ομόλογα της Αργεντινής πριν τις αναδιαρθρώσεις του 2002 και του 2010 για ως και 14 σεντς ανά δολάριο και δεν αποδέχτηκαν την αναδιάρθρωση, ώστε να πληρωθούν στο ακέραιο της ονομαστικής αξίας. Είναι η προσφιλής τακτική αυτών των funds, για αυτό και έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι του «γύπα.»



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..."


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
 Καθώς οι γονείς στο Χαλάνδρι ψήφισαν (με συντριπτική πλειοψηφία) να μη δεχθούν τσιγγανάκια στο σχολείο τους, βλέπουμε πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις...

Η είδηση 

Συνάντηση με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας έχουν αυτή την ώρα οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, κκ Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος, μετά την απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά.
Η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά, ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.


Όταν οι ενθουσιώδεις αγανακτισμένοι ζητούσαν επιτέλους άμεση δημοκρατία ήταν σίγουροι πως αν γινόταν αυτό, κάθε γειτονιά θα αυτοδιοικούνταν με τιμιότητα, η πλειοψηφία θα έπαιρνε αποφάσεις αγάπης και συνεργασίας και τα πουλάκια θα τραγουδούσαν όπως στον παράδεισο. 

Όχι πως η δημοκρατία η τωρινή δεν χρειάζεται γιγάντιο λίφτινγκ,αλλά πάντα απορούσα με την αισιοδοξία όλων πως η "άμεση δημοκρατία" θα έφερνε πάντα τα αποτελέσματα που ήθελαν. Σα να μη γνώριζαν πως με τέτοιες συνθήκες θα έβγαινε -δυστυχώς- ο χειρότερος εαυτός των ανθρώπων. Σα να μη φαντάζονταν πως αν ο λαός αφεθεί τελείωςελεύθερος, χωρίς πολιτικά ορθούς φραγμούς ή δεσμευτικούς νόμους, και μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα είναι έτοιμος να πάρει τις πιο σκληρές, εγωιστικές αποφάσεις. Η άμεση δημοκρατία (με κάποιους κανόνες βέβαια) σε έναν λαό με παιδεία και καλλιέργεια -πχ. στους Αρχαίους Έλληνες- μπορεί να δουλέψει και να είναι ευεργετική - ως μελλοντικός στόχος είναι χρήσιμος. Σήμερα όμως, χωρίς παιδεία και με έναν λαό έτοιμο να φάει ο ένας τις σάρκες του άλλου;

Απ' το "δεν θέλουμε Ρομά ή ξένους στα σχολεία μας", μέχρι το "να μη γίνει σε καμία περιοχή ο ΧΥΤΑ", κι απ' το "να μην παίζεται καμία παράσταση ή ταινία με την οποία δε συμφωνούμε" μέχρι πχ. το "απαγορεύονται οι αμβλώσεις, επιστρέφει η θανατική ποινή", ό,τι μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να γίνει δημοφιλές -και χωρίς καμία λογική- θα γίνεται νόμος. (Προχτές ένας φίλος αναρχικός μου είπε ότι αν σ' αυτή τη φάση γινόταν όλα όπως τα ήθελε, φοβόταν ότι τελικά θα αποφάσιζε η χρυσαυγίτικη πλειοψηφία τα χειρότερα των μέτρων...) 

Κάποιος έγραψε στα σχόλια: Η άμεση δημοκρατία ούτε στην αρχαία Ελλάδα λειτούργησε σωστά. Ας θυμηθούμε λίγο τους εξοστρακισμούς και την εξορία με τα οποία είχαν ανταμείψει όσους άξιους έβγαλε η αρχαία Αθήνα (Θεμιστοκλής) αλλά και την εμπιστοσύνη του λαού σε λαοπλάνους (Αλκιβιάδης). Η άμεση δημοκρατία είναι ένας μύθος, αλλά δυστυχώς οι μύθοι είναι εύπεπτοι σε αντίθεση με τη πραγματικότητα...

Και κάποιος άλλος: Το αθηναϊκό πολίτευμα ήταν το ιδανικό· οι πολίτες αποφάσιζαν στην Εκκλησία του Δήμου αδιαμεσολάβητα για όλα τα θέματα της πόλης. Μόνο ένα πράγμα στοίχειωνε αυτό το ιδανικό· ο Αλκιβιάδης. Ηταν ο Αθηναίος δημαγωγός που παρέσυρε τους συμπολίτες του στη Σικελική Εκστρατεία, με συνέπεια την καταστροφή της ίδιας της Δημοκρατίας.

Όλα πάνε χάλια, αλλά τουλάχιστον, στη χώρα μας, υπάρχουν κάποια δικαιώματα που έχουν κερδηθεί. Τα ανθρώπινα δικαιώματα: και το να μπορεί ένα παιδί να πηγαίνει σχολείο είναι ένα απ' αυτά. 

Δεν ξέρω αν οι 234 γονείς έχουν το δικαιώμα να αποφασίζουν για το τι θα γίνεται στο σχολείο που τυχαίνει να φοιτούν τα παιδιά τους τώρα, αλλά ειλικρινά εύχομαι πως όχι. Μερικοί νόμοι -όπως αυτοί που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχουν φτιαχτεί για κάποιο λόγο. Και δεν είναι δυνατόν επειδή 200 ή 2.000.000 πολίτες τώρα είναι σε άλλη φάση και θέλουν κρεμάλες ή λιθοβολισμούς ή διώξιμο παιδιών από σχολεία να τους αλλάζουν από μόνοι τους. 

''Την αναγνωρίζετε; Είναι η περίφημη Άμεση Δημοκρατία, με την οποία μας είχατε πρήξει ορισμένοι''. Αυτή είναι μια φράση του Θέμου Σταφυλάκη.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ.


Ο ξαφνικός θάνατος ενός τραγουδιστή
 Λίγο μετά τον θάνατο του Mitch Lucker σε τροχαίο, το ίντερνετ ανατριχιάζει ανακαλύπτοντας το τελευταίο του tweet ανήμερα του Halloween
Ο 28χρονος τραγουδιστής Mitch Lucker της χέβι μέταλ μπάντας Suicide Silence σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα με την μοτοσικλέτα του τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου. Το νέο στο ίντερνετ διαδόθηκε αστραπιαία και μετά το αρχικό πάγωμα και τα αναμενόμενα R.I.P οι οπαδοί ανακάλυψαν το τελευταίο του tweet. Είναι από το τελευταίο του βράδυ, ανήμερα του Halloween, στο οποίο γράφει «The dead are living» και ανεβάζει μέσω instagram την παρακάτω φωτογραφία. Επικράτησε ο σχετικός χαμός στα ψηφιακά μέσα για την σύμπτωση:

Το τελευταίο tweet του Mitch Lucker
Το τελευταίο tweet του Mitch Lucker


Καταβροχθίζοντας οι οπαδοί με λαιμαργία τα τελευταία του tweets βρήκαν άλλα δυο που είχε ανεβάσει το Σεπτέμβρη όπου έκανε αναφορά στον θάνατο του:




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

1
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
λίγη κανέλα
1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φλιτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. χυμός ντομάτας
Για την μπεσαμέλ
λίγος μαιντανός
7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
λίγο μπαχάρι
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
λίγο πιπέρι μαύρο
1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την σάλτσα - βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά - ώσπου να στεγνώσει.

Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν.

Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 - 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.

Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΝΕΙ 1.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ... ΘΕΟ

1
Ο πολυεκατομμυριούχος εκδότης με νέα ολοσέλιδη καταχώρηση του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Indianapolis Star απευθύνεται προσωπικά στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο γερουσιαστή της Ιντιάνα, Ρίτσαρντ Μούρντοκ, ο οποίος είχε δηλώσει στις 23 Οκτωβρίου ότι «η εγκυμοσύνη από βιασμό είναι θέλημα Θεού», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Η καταχώρηση του Λάρι Φλιντ γελοιοποιεί τον υποψήφιο γερουσιαστή προκαλώντας τον να προσκομίσει αποδείξεις για τη συνομιλία του με τον Θεό, όπως π.χ. «επιστολές, email, γραπτά μηνύματα ή βίντεο» ώστε να λάβει σε τράπεζα της επιλογής του το 1 εκατ. δολάρια. 
«Υποθέτω ότι δεν θα προβαίνατε σε αυτές τις δηλώσεις αν δεν είχατε εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό. Κανένας που πιστεύει στον Θεό δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το όνομα του Παντοδύναμου επί ματαίω. Αυτό θα ήταν βλασφημία» προσθέτει ο Φλιντ στη βιτριολική του επιστολή.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Μία δίκη που μπορεί να αλλάξει το διαδίκτυο

Ένοχη η Google μετά από μήνυση πολίτη και τη δημιουργία δεδικασμένου

Το Αυστραλιανό Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τον Michael Trkulja και έκρινε ένοχη την εταιρεία Google μετά από μήνυση του τελευταίου. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκε δικαστικό δεδικασμένο που ίσως να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις στην Google, την Yahoo και το Facebook.

Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Trkulja, αν κάποιος αναζητούσε την φωτογραφία του μέσω της Google, εκτός από τη δική του φωτογραφία, εμφανίζονταν και φωτογραφίες του εμπόρου ναρκωτικών Τόνι Μόκμπελ. 

Ο κ. Trkulja είχε ζητήσει από τo 2009 να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο υλικό αλλά η Google τον αγνόησε. Όπως είπε δεν είχε σκοπό να μηνύσει την Google, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει γιατί η αδιαφορία τους ήταν επιδεικτική.

Οι δικηγόροι της εταιρείας στην υπερασπιστική τους γραμμή χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η εταιρεία δεν είχε παράγει αυτό το υλικό και το μόνο που έκανε ήταν να το φιλοξενεί. Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν καν αν το υλικό του οποίου τους συνδέσμους φιλοξενούσαν, ήταν δυσφημιστικό.

Η εξαμελής ομάδα δικαστών, όμως, δεν δέχθηκε το επιχείρημά τους αναφέροντας ότι ακόμα και αν δεν ήξεραν το περιεχόμενο του υλικού θα έπρεπε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το 2009, όταν δέχθηκαν τα παράπονα του εναγόμενου.

Η φωτογραφία του Trkulja είχε χρησιμοποιηθεί στην ιστοσελίδα Μelbourne Crime, η οποία δεν λειτουργεί πλέον, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ποτέ του δεν είχε διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία και ήταν ένας φιλήσυχος πολίτης.

Το ποσό της αποζημίωσης που θα πληρώσει η εταιρεία στον Trkulja δεν αποφασίστηκε ακόμα, αλλά ήδη ο Trkulja αποζημιώθηκε με 225.000 δολάρια από την Yahoo λόγω της συγκεκριμένης «ηλεκτρονικής παρεξήγησης».



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ"


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Εγκληματική η τρίχρονη αδράνεια στην Αξιοποίηση της Περιουσίας του Δημοσίου»
* Τραγικά λάθη και ευθύνες για το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν
 
Ως «επιεικώς εξοργιστικό γεγονός» χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρασμάνης, την αδράνεια κατά την τελευταία τριετία για την αξιοποίηση της δημόσια περιουσίας.
Μιλώντας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την Ακρόαση του Προέδρου και του ΔΣ Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο βουλευτής, κατήγγειλε ότι η εγκληματική αυτή αδράνεια, είχε ως συνέπεια την απώλεια τεράστιων εσόδων για το Δημόσιο, τα οποία κλήθηκαν και καλούνται πάλι να πληρώσουν με εξοντωτικά μέτρα οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση συνεργασίας, έχει αναγάγει σε προτεραιότητα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν είναι αργά, υπό την προϋπόθεση ότι, για να αποδώσει τα αναμενόμενα, πρέπει να υπάρξει πολιτικό ήθος, πολιτικό θάρρος, πολιτική αποφασιστικότητα. Υπογράμμισε ότι απαιτούνται, τομές και ρήξεις με τα κατεστημένα που αντιδρούν γιατί θίγονται συμφέροντα, γιατί ένα στα ακίνητα είναι καταπατημένα και γιατί η πλειονότητα των υπολοίπων ανεκμετάλλευτη.
Εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του ότι η σημερινή Κυβέρνηση διαθέτει και την αποφασιστικότητα, και το πολιτικό ήθος να αξιοποιήσει υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας την Δημόσια Περιουσία, να αυξήσει σημαντικά τα δημόσια έσοδα και να μειώσει σε ανάλογα μεγάλο βαθμό το δημόσιο χρέος. Θα είναι, τόνισε με έμφαση, ο μόνος τρόπος να πεισθούν οι πολίτες, να επανέλθει η οικονομία μας σε τροχιά ανάπτυξης, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Απευθυνόμενος στο Προεδρείο του Ταμείου Αξιοποίησης, ο Γιώργος Καρασμάνης ρώτησε γιατί δεν έχει γίνει αναφορά στα χιονοδρομικά κέντρα. Όπως είπε, αυτά ανήκουν στην ΚΕΔ - την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, την οποία και κατηγόρησε για «τραγικά λάθη», εξ αιτίας των οποίων είναι ορατός ο κίνδυνος κάποια χιονοδρομικά Κέντρα φέτος, να μη λειτουργήσουν. Ένα από αυτά είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν. Το 2010 η αρμόδια υπηρεσία είχε πάρει την απόφαση να το αξιοποιήσει. Μάλιστα, είχε προγραμματίσει τους πρώτους μήνες του 2011 διαγωνισμό για μακροχρόνια εκμίσθωση και εκμετάλλευση όχι μόνο του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά και της παραλίμνιας περιοχής της Βεγορίτιδας, για την κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και πίστας προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών. Δηλαδή, προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου, για δυνατότητες συνδυασμού χιονοδρομικών και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει το Κέντρο περισσότερους μήνες.
Οι διαδικασίες αξιοποίησης – είπαν – ότι θα είναι ταχύτατες (fast truck), αλλά αυτές έμειναν στα χαρτιά και το Καιμακτσαλάν κλειστό! Με συνέπεια να έχουν περιέλθει σε απόγνωση ιδιώτες που έχουν επενδύσει σε τουριστική υποδομή (σπίτια, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, καταστήματα κ.λπ.) και τώρα θα μείνουν χωρίς αντικείμενο. Όπως επίσης κινδυνεύουν να κάνουν φτερά και οι ελπίδες παρα πολλών νέων ανθρώπων που περίμεναν πώς και πώς να κάνουν κάποια μεροκάματα.  
Ο βουλευτής έδωσε ένα δραματικό δείγμα της ανεπάρκειας των υπευθύνων, αποκαλύπτοντας ότι την ίδια ώρα που εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, από την άλλη πλευρά του Καϊμακτσαλάν, οι Σκοπιανοί παραχωρούν την αξιοποίηση σε ιδιώτη επενδυτή, όπως το ίδιο κάνουν και οι Βούλγαροι. Και απαίτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει η πρόθεση να δρομολογηθούν εδώ και τώρα διαδικασίες αξιοποίησης των Χιονοδρομικών Κέντρων που δεν λειτουργούν, για να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά, κυρίως, να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.
Η απάντηση που πήρε ο Γιώργος Καρασμάνης από το ΔΣ του Ταμείου, ήταν ότι ειδικώς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν είναι ένα από τα έργα που θέλουν πολύ μεγάλη προετοιμασία, ότι η… σαιζόν… έχει φύγει!!!
Η αντίδραση του βουλευτή ήταν άμεση:
Από τη στιγμή που γνωρίζετε, είπε,  ότι υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα που δεν θα λειτουργήσουν φέτος, οφείλεται να παρέμβετε. Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει αγωνιωδώς ισοδύναμα μέτρα για να μειώσει τα επαχθή και επώδυνα μέτρα, θα αφήσουμε το χιονοδρομικό κέντρο κλειστό; Πρέπει αύριο το πρωί να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του, κατέληξε.

                             
Την επόμενη μέρα (31 Οκτωβρίου) σε ομιλία επί της πρότασης Νόμου του ΚΚΕ με την οποία μεταξύ άλλων ζητεί και την κατάργηση του Ταμείου αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ο Γιώργος Καρασμάνης, εξέφρασε την εύλογη απορία του:  
Πώς εξηγείται, συνάδελφοι που τον Ιούλιο του 2011ψήφισαν  τον Ν 3986 με τον οποίο δημιουργείται το παραπάνω Ταμείο, σήμερα, 15 μήνες μετά να ζητούν την κατάργησή του; Ας μας πουν τουλάχιστον, πότε αποφάσισαν σωστά; Τότε ή τώρα!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                       01/11/202

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...