Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ – ΑΗΔΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ – ΑΗΔΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

«Με την γέννηση του Θεανθρώπου ανατέλλει το φως της ελπίδας και επανακάμπτει η αισιοδοξία στη ζωή μας.
Για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για ολόκληρη την κοινωνία και,
για να αναπτερωθεί το ηθικό μας,
πρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί και προσηλωμένοι στο στόχο, που, δεν είναι άλλος, από ένα καλύτερο αύριο.
Καλωσορίζουμε το νέο έτος με την προσμονή να φέρει κάτι καλύτερο από το απερχόμενο 2016. 
Για όλους.
Για εμάς προσωπικά, την οικογένειά μας, την Πέλλα, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Χώρα.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το 2017.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)».
Θέμα: Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με σκοπό την ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει την παρακάτω τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)».

Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ

Επαναχορηγείται στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης το επίδομα Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό της μηνιαία χορηγούμενης σύνταξης. Επίσης στους πιο πάνω συνταξιούχους επαναχορηγούνται τα επιδόματα Πάσχα και αδείας, ανερχόμενα το καθένα στο μισό της μηνιαία χορηγούμενης σύνταξης.

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2016


Οι προτείνοντες βουλευτές

Κουτσούμπας Δημήτρης
Παπαρήγα Αλεξάνδρα
Βαρδαλής Αθανάσιος
Γκιόκας Ιωάννης
Δελής Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω
Μωραΐτης Νίκος
Παφίλης Αθανάσιος
Στεργίου Κώστας
Συντυχάκης Μανώλης

Τάσσος Σταύρος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών και Περιφέρειας «Ο Άγιος Στυλιανός» σχετικά με την διαμαρτυρία τους για την επικείμενη μείωση του ποσοστού των προσλήψεων πολυτέκνων στην Δημόσια Διοίκηση, καθώς και για άλλα προβλήματα που τους απασχολούν. 
Συγκεκριμένα, με την επιστολή του ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό των προσλήψεων πολυτέκνων αυτών από το 20% σε 15% στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ παράλληλα τονίζονται και άλλα μεγάλα  προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών, όπως : η κατάργηση των ελεύθερων μετεγγραφών των σπουδαζόντων τέκνων τους, το ελάχιστο ισχύον αφορολόγητο ποσό, η μη απαλλαγή τους από τον φόρο πρώτης κατοικίας και η επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. αυτοκίνητα τους, που πολλοί εξ ανάγκης έχουν.               
Για τον λόγο αυτό ζητείται από τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς να στηρίξουν και να προστατεύσουν την πολύτεκνη οικογένεια, ως συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση των πολιτειακών θεσμών και να επιλύσουν τα προβλήματα τους αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν από τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης.



ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 

«Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ-Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2017 του Δήμου Αλμωπίας»


            Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010,  που θα γίνει στο  Δημ. Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την   19η   του μηνός  Δεκεμβρίου  έτους  2016 ημέρα Δευτέρα  και ώρα   17:30΄ (5.30 μ.μ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

 «Ψήφιση Προϋπολογισμού και  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ-Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2017
του Δήμου Αλμωπίας».

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


      ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Ε.Ο. του ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


«Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.
Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω :
«Δεν μπορεί από τη μια, σφοδροί ανταγωνισμοί και για την ενέργεια να γεννούν πολέμους, προσφυγιά, δυστυχία και από την άλλη οι ένοχοι  –  ΕΕ, ΗΠΑ, κυβερνήσεις – να προσποιούνται ανησυχία για την – όντως επικίνδυνη – κλιματική αλλαγή. Εξαπατούν. «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη είναι ο μανδύας αξιοποίησης συσσωρευμένων κεφαλαίων σε επενδύσεις εγγυημένων, υψηλότατων κερδών, επιδοτημένων με δισεκατομμύρια από ΕΕ και κυβερνήσεις, που πληρώνουν οι λαοί με ακριβότερο ρεύμα. 
Στην Ενεργειακή Ένωση της ιδιωτικοποιημένης ενέργειας - εμπόρευμα (όπου διακρίνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) η ενεργειακή φτώχεια του λαού αυξάνεται, ενώ οι τιμές για τους βιομήχανους μειώνονται.       
Αποφάσεις διασκέψεων όπως του Παρισιού δεν εμπόδισαν τη δίψα, την πείνα, επιδημίες, φυσικές καταστροφές, επιπτώσεις ιμπεριαλιστικών πολέμων. 
Οξύνεται η αντίθεση των λαϊκών συμφερόντων με ένα σύστημα που για τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους και περιβάλλον. 
Μόνο η κοινωνικοποίηση του πλούτου και των φυσικών πόρων, ο κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια για όλους,  ισόρροπη ανάπτυξη ανθρώπου και περιβάλλοντος».

13/12/2016                            Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Γιάννης Σηφάκης: Οριστική λύση για τις γνωματεύσεις για την ειδική αγωγή


Γιάννης Σηφάκης:  Οριστική λύση του προβλήματος των γνωματεύσεων για την ειδική αγωγή

Από το γραφείο του Προϊσταμένου Δ/νσης Στρατηγικού σχεδιασμού του ΕΟΠΠΥ απεστάλη στον βουλευτή η ακόλουθη επιστολή:  

Σε απάντηση του αιτήματος του βουλευτή Ν. Πέλλας κου Ιωάννη Σηφάκη, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος για την έκδοση γνωματεύσεων ειδικής αγωγής που έχει προκύψει στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και  προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα οριζόμενα στον Ε.Κ.Π.Υ. του ΕΟΠΥΥ στο άρθρο 17 περ.2, καθώς και τη σχετική αλληλογραφία μας με την 3η Υ.ΠΕ. προκύπτουν τα εξής:
•         Στο Νοσοκομείο Έδεσσας δεν υπάρχουν Δ/ντές Κλινικών ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής, Ψυχιατρικής, Νευρολογίας ή Παιδιατρικής με εξειδίκευση στην Αναπτυξιολογία. Επομένως ο Δ/ντής Παιδιατρικής κ. Στόγιος Αντώνιος μπορεί ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ να εκδίδει γνωματεύσεις για παθήσεις του γνωστικού του αντικειμένου σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 860 απόφαση της 309ης Συν./30.9.2016 του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και με την προϋπόθεση ότι εντός 6μήνου θα προσκομισθεί και γνωμάτευση από ιατρό ειδικότητας σχετικής με την πάθηση (όπως ορίζεται στο άρθ. 17 περ.2 του ΕΚΠΥ).
•         Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών υπηρετούν δύο Δ/ντές Συντονιστές ειδικότητας Νευρολογίας και Ψυχιατρικής κι επομένως μόνο κατόπιν έγγραφης και αιτιολογημένης άρνησης για έκδοση των γνωματεύσεων ειδικής αγωγής θα μπορεί ο Δ/ντής Συντονιστής Παιδίατρος κ. Κουτσός Γεώργιος ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ να εκδίδει γνωματεύσεις για παθήσεις του γνωστικού του αντικειμένου σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 860 απόφαση της 309ης Συν./30.9.2016 του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και με την προϋπόθεση ότι εντός 6μήνου θα προσκομισθεί και γνωμάτευση από ιατρό ειδικότητας σχετικής με την πάθηση (όπως ορίζεται στο άρθ. 17 περ.2 του ΕΚΠΥ).

Με εκτίμηση, 
Θεοφάνης Ρηγάτος
Προϊστάμενος Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού


Η επιστολή αυτή εστάλη στο γραφείο του ΕΟΠΠΥ στην Έδεσσα όπως και στα δύο Νοσοκομεία και λύνει οριστικά το θέμα που στο τέλος έμεινε να έχει από όλη την χώρα μόνο η Πέλλα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ στην ΑΡΙΔΑΙΑ για τα 70χρονα του Δ.Σ.Ε. την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ


70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. 
ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ
την Κυριακή 18/12/2016 στις 11 το πρωί
στο “Ξενιτίδειο" Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας
Θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο:
«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»
       Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, και των 70 χρόνων   από την ίδρυση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 18/12/2016 στις 11π.μ. στο “Ξενιτίδειο” Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, όπου θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο:                                                                                «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»
Ο αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος και μεγαλειώδης. 

       Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. 
      Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά την οποία η αστική εξουσία γνώρισε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη της. 
    Τα στρατόπεδα ήταν δύο, όπως δυο είναι στην καθημερινή μας ζωή. Το δίλημμα υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση υπάρχει και σήμερα. Ο αγώνας του ΔΣΕ δείχνει το δρόμο στο λαό και τη νεολαία να επιλέξουν το δεύτερο. Την παρακαταθήκη ενός δίκαιου αγώνα, όπως του ΔΣΕ, να μετατρέψουμε σε όπλο.
Εβδομήντα χρόνια μετά, το αστικό πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκτονώσει την αγανάκτηση του από τον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στις ανάγκες του η αστική τάξη και η εξουσία της, η ΕΕ και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κινείται στη γραμμή των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η Ιστορία δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν» εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών.
Όσοι μιλάνε για μάταιο και τυχοδιωκτικό αγώνα, είναι οι ίδιοι που σήμερα υπερασπίζονται την αστική δημοκρατία, στηρίζουν τη βία που ασκούν οι καπιταλιστές κατά των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.
Επιδιώκουν να χτυπήσουν την ταξική πάλη σήμερα, προκειμένου η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μείνουν ανήμπορα μπροστά στις συνέπειες των αντιφάσεων, της σαπίλας και της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, ή να αρκεστούν στην αδιέξοδη πάλη της δήθεν «διόρθωσης» του.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη στρατιά ηρώων που διαπαιδαγώγησε. Έμπειρο και διδαγμένο, το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός. Σ' αυτό το δρόμο σταθερά συνεχίζουμε.
(Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικά αφιερώματα στη δράση του ΔΣΕ, αλλά και φωτογραφικό υλικό από τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ).

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων. 

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
Κυριακή 18/12/2016 11:00-16:00
Δευτέρα 19/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Τρίτη 20/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 21/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη 22/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Παρασκευή 23/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 24/12/2016 09:00-18:00
Κυριακή 25/12/2016 Χ Ρ Ι Σ ΤΟ Υ Γ Ε Ν Ν Α 
Δευτέρα 26/12/2016 Α Ρ Γ Ι Α 
Τρίτη 27/12/2016 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 28/12/2014 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη
Παρασκευή 29/01/2015
30/01/2015 09:00-14:00 & 17:00-21:00
09:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 
Κυριακή
Δευτέρα 31/12/2016
01/01/2017
02/01/2017 09:00-16:00
Π  Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α 

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ 
Κυριακή 18/12/2016 11:00-16:00
Δευτέρα 19/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Τρίτη 20/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 21/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη 22/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Παρασκευή 23/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 24/12/2016 08:00-18:00
Κυριακή 25/12/2016 Χ Ρ Ι Σ ΤΟ Υ Γ Ε Ν Ν Α 
Δευτέρα 26/12/2016 Α Ρ Γ Ι Α 
Τρίτη 27/12/2016 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 28/12/2014 08:00-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη
Παρασκευή 29/01/2015
30/01/2015 08:00-14:00 & 17:00-21:00
08:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 
Κυριακή
Δευτέρα 31/12/2016
01/01/2017
02/01/2017 08:00-16:00
Π  Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α 


ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
Κυριακή 18/12/2016 11:00-16:00
Δευτέρα 19/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Τρίτη 20/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 21/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη 22/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Παρασκευή 23/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 24/12/2016 08:30-19:00
Κυριακή 25/12/2016 Χ Ρ Ι Σ ΤΟ Υ Γ Ε Ν Ν Α 
Δευτέρα 26/12/2016 Α Ρ Γ Ι Α 
Τρίτη 27/12/2016 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Τετάρτη 28/12/2014 08:30-14:00 & 17:00-21:00
Πέμπτη
Παρασκευή 29/01/2015
30/01/2015 08:30-14:00 & 17:00-21:00
08:30-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο 
Κυριακή
Δευτέρα 31/12/2016
01/01/2017
02/01/2017 08:30-17:00
Π  Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ (ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ)



Μία παρέμβαση την οποία οι κάτοικοι του Θεοδωρακείου επιζητούσαν για πάνω από δέκα χρόνια, από τότε που κατασκευάστηκε το έργο της ύδρευσης και οι δρόμοι μείνανε σε άθλια κατάσταση, υλοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας. Η Δημοτική Αρχή έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της, τήρησε την υπόσχεσή της και έδωσε λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ένα χωριό με μεγάλη φυσική ομορφιά που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο λόγω της υποβάθμισης που βίωσε για όλα αυτά τα χρόνια, άλλαξε εικόνα. Με το έργο της ασφαλτόστρωσης που αφορούσε στην ανατολική Αλμωπία, αποκαταστάθηκαν οι δρόμοι εντός του οικισμού και βελτιώθηκε με αυτόν τον τρόπο η καθημερινότητα των κατοίκων του ακριτικού και ορεινού χωριού.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί το Θεοδωράκι και είχε διαπιστώσει την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει άμεσα. Έτσι κι έγινε. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Δημήτρης Σουγάρης ευχαρίστησε εκ μέρους των κατοίκων του χωριού τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο για αυτή τη μεγάλη παρέμβαση, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αλμωπίας μετά από χρόνια δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 και κόστισε 25.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αλμωπίας νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους να στηρίξουν την Δημοτική μας Ομάδα και το εκφράζουν πλέον και επίσημα σε δηλώσεις τους οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Τα έργα μας είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε στείρα κριτική. Το Θεοδωράκι είναι ένα πανέμορφο χωριό το οποίο αφέθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η Δημοτική μας Αρχή βλέποντας αυτή την εικόνα αποφάσισε να δώσει άμεσα ένα τέλος σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Διαθέσαμε το σημαντικό αυτό ποσό από το Τεχνικό μας Πρόγραμμα ώστε να μην αντικρίζουν πλέον οι πολίτες αυτή την άσχημη εικόνα. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου που εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του χωριού που είναι πάντοτε δίπλα μας αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια που κάνουμε».



«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Ενάντια σε Πλειστηριασμούς και Ιδιωτικοποιήσεις»


Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται όλο και πιο έντονα αντιμέτωπη με την απειλή των πλειστηριασμών, σπιτιών και χωραφιών, και με τον κίνδυνο να μείνουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό, είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση της αντίστασης στην επίθεση αυτή που επιβάλλουν οι πολιτικές των ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβερνήσεων.
Για τον σκοπό αυτό και με δεδομένο την παρακαταθήκη του ήδη αναπτυσσόμενου κινήματος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Πρέβεζα, που κερδίζει επανειλημμένες νίκες αποτρέποντας την πραγματοποίηση προγραμματισμένων πλειστηριασμών, συγκροτήθηκε η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Ενάντια σε Πλειστηριασμούς και Ιδιωτικοποιήσεις».
Μετά από τις πρώτες εκδηλώσεις-συζητήσεις που έγιναν σε Γιαννιτσά και Έδεσσα τέθηκαν ως βασικοί στόχοι της Πρωτοβουλίας η προστασία της λαϊκής κατοικίας-περιουσίας από τους πλειστηριασμούς και την διακοπή ρεύματος και νερού.
Παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί προστασίας της 1ης κατοικίας για τα χαμηλά στρώματα, ότι δηλαδή μόνο οι βίλες των πλούσιων μεγαλοφειλετών είναι σε πλειστηριασμό, στην πραγματικότητα βλέπουμε να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια πολύτεκνων οικογενειών, ανέργων, ΑμεΑ και γενικά ανθρώπων από τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, από τα κοινωνικά στρώματα που πληρώνουν συνεχώς την καπιταλιστική κρίση. Ταυτόχρονα οι διακοπές σε ρεύμα και νερό ολοένα και πληθαίνουν.
Η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα διότι η επίθεση θα γίνει πιο έντονη στο επόμενο διάστημα. Ήδη τα νομικά επιτελεία των Τραπεζών δουλεύουν πυρετωδώς και αναμένεται να βγάλουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα στην περιοχή μας τα χωράφια που είναι υποθηκευμένα στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής, βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.
Από την πλευρά μας πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν να βάλουν χέρι στην λαϊκή και δημόσια περιουσία δεν θα τους περάσει.
Στην λογική αυτή παλεύουμε και ταυτόχρονα απαιτούμε:
• Άμεση, πλήρη και καθολική προστασία της 1ης κατοικίας
• Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
• Διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να τα πληρώσουν
• Αναπροσαρμογή των δανείων στα νέα δεδομένα των δανειοληπτών
• Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια Κράτους-Τραπεζίτη           
Καιρός, ο φόβος κι η "ντροπή" να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...