Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Ελληνική καρδιά χτυπά δυνατά και στη Γερμανία

Στην πρόσκληση του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων ανταποκρίθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων και της Προέδρου κας Θεοδώρας Τζιτζιλάκη. Ο κ. Θεοδωρίδης θα παραβρεθεί στις τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος με τίτλο «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ» που θα πλαισιώσει τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού προγράμματος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, Εξοχότατη κα Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δραστηριότητες του εμπορικού τομέα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επαγγελματιών, με έμφαση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα στο Μόναχο. Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην ποιότητα των  προϊόντων που παράγονται στην Πελλαία Γη, στην μεγάλη αύξηση των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια που αποτέλεσε τον μοχλό ανάπτυξης της τοπικής αγροτικής οικονομίας και στις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας. Παράλληλα, η κα Κωνσταντινοπούλου συμφώνησε ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν χάσει τη θέση τους στη γερμανική αγορά, από ανταγωνίστριες χώρες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί μέσα από διμερείς εμπορικές συνεργασίες. Επιπλέον, η κα Πρόξενος εξήρε την προσφορά της Ελληνικής Ομογένειας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του Όθωνα στο Μόναχο με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ελληνικής Κοινότητας και όλων των συλλόγων, φορέων και τοπικών αρχών της πόλης. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος κ. Μπίνος αποδέχτηκαν την πρόσκληση για να συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Αλμωπίας στις εκδηλώσεις που, για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουλίου.

Η ατζέντα της επίσκεψης του κ. Θεοδωρίδη περιλαμβάνει, το Σάββατο, 2/4, τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, καθώς και συναντήσεις με θέμα τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ



Σε εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν.4351/2015 (ΦΕΚ Α΄ 164/4-12-2015) «Οι βοσκήσιμες γαίες που βρίσκονται στην περιφέρεια ΟΤΑ Α΄βαθμού και των οποίων την κυριότητα, νομή, κατοχή ή χρήση έχουν οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ, διατίθενται κατά προτεραιότητα για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, φυσικών ή νομικών προσώπων, που έχουν την έδρα της εκμετάλλευσής τους στο δήμο αυτόν και σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι αποδεδειγμένα κάνουν χρήση των εν λόγω βοσκήσιμων γαιών…» 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15-04-2016 ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΘΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016.                                        
ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΥΠ.ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΓΑ ΤΩΝ ΤΚ/ΤΩΝ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΝ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2384350326,50327

                                                      Ο Δήμαρχος
                                                          ΕΔ
                                                   Ο Αντιδήμαρχος

                                            Αβραμίκας Στέφανος

ΕΝΑΕΡΙΑ ΡΙΨΗ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ



        Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας –– γίνεται γνωστό στους κατοίκους της Π.Ε. Πέλλας ότι ,στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας, θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες (από 4 έως και 10-4-2016), εναέρια ρίψη δολωμάτων με εμβόλιο για την ανοσοποίηση αλεπούδων από το ΥΠ.Α.Α.Τ.  σε συνεργασία με τις τοπικές Κτηνιατρικές αρχές .
    Η ρίψη των δολωμάτων (εμβολίων) θα γίνει σε περιοχές του φυσιολογικού βιότοπου των αλεπούδων (ορεινοί όγκοι Π.Ε. Πέλλας)
    Παρακαλούνται άπαντες (δασοφύλακες , υλοτόμοι , κυνηγοί , κάτοικοι των περιοχών κ.λ.π.) να  αποφεύγουν την επαφή με το προαναφερθέν δόλωμα (εμβόλιο), που προορίζεται για τις αλεπούδες, γιατί περιέχει τον ιό της Λύσσας και κάθε επαφή με αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
   



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


O Γιάννης Σηφάκης στο κέντρο προσφύγων στα Γιαννιτσά 

Συνεχάρη τον στρατό για τις δομές που κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ και την αστυνομία για την φύλαξη του χώρου 
Οι οικογένειες των προσφύγων φιλοξενούνται προσωρινά σε ανθρώπινες συνθήκες 
1028 πρόσφυγες έχουν πιστοποιηθεί, τώρα βρίσκονται στα Γιαννιτσά 880
Η αλληλεγγύη νίκησε και στην Πέλλα τον σκοταδισμό
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμφώνησε στην από κοινού με την Πολιτεία διαχείριση του προσφυγικού με την πρόταση μικρών και λειτουργικών χώρων φιλοξενίας σε όλη την χώρα και όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα


ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΟΡΥΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΔΕΣΣΑΣ"



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τα έργα βελτίωσης της εικόνας του οδικού δικτύου της Πέλλας προχωράνε και θα αποπερατωθούν
                                                                                                 
1.900.000,00 € επενδύονται στη Νότια Παράκαμψη Έδεσσας


Εκτελείται αυτό το διάστημα το έργο με τίτλο «Προστασία Πρανών Ορυγμάτων στη Νότια Παράκαμψη Έδεσσας» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1.900.000,00 € και περιλαμβάνεται στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αρμόδιος Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου και βρίσκεται σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία. Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα που αφορούν τη βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε όλα τα επίπεδα προχωράνε, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τη χρηματοδότηση αυτών λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω ‘Καλλικράτη’. Το έργο αυτό σε μια κομβικής σημασίας περιοχή, θα προδώσει οδική ασφάλεια και προστασία των διερχόμενων οδηγών από και προς την Πέλλα. Παράλληλα, θα τονώσει την αύξηση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και όχι μόνο. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού».


Το έργο αφορά την πραγματοποίηση εργασιών για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και προστασίας των πρανών εκσκαφών στη «Νότια Παράκαμψη Έδεσσας». Η επέμβαση θα γίνει, κυρίως, σε πέντε θέσεις πρανών ορυγμάτων, τα οποία εμφάνισαν αστάθειες κατόπιν ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλά και σε όμορα τμήματα αυτών, ως πρόληψη μελλοντικών πιθανών βλαβών με βελτίωση – ενίσχυση των υφιστάμενων συνθηκών ευστάθειας. Ειδικότερα, οι εργασίες περιλαμβάνουν αποστραγγιστικά έργα, κατασκευή σταθεροποιητικού αντίβαρου, επένδυση πρανών, καθαιρέσεις και εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης σε όσα σημεία πρόσβασης απαιτείται.  


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ Ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ;



Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές μας, ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ περνάει στα χέρια πασίγνωστου ποδοσφαιρικού παράγοντα της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να επενδύσει πολλά χρήματα για να δημιουργήσει μια ομάδα πρότυπο, στοχεύοντας να την αναδείξει μέσα σε λίγα χρόνια σαν μια από τις καλύτερες της Ελλάδας.
Ήδη οι πρώτες επαφές των δικηγόρων του με το δ.σ. της ακριτικής ομάδας έγιναν σε μυστικό δείπνο σε ταβέρνα του Λουτρακίου, ενώ απομένουν μόνο οι υπογραφές για την παραχώρηση του ΑΦΜ του συλλόγου και τα συμβόλαια για επαγγελματική αμοιβή των ποδοσφαιριστών, ήδη έχουν προεγκριθεί.
Οι πηγές μας αναφέρουν την πρόθεση του εκατομμυριούχου παράγοντα για τη δημιουργία νέου γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην περιοχή του ελικοδρομίου, με βοηθητικούς χώρους, προπονητικό κέντρο, κλειστή σκεπασμένη κερκίδα και πολλές περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - Οι θέσεις του ΚΚΕ για διεθνείς-εσωτερικές εξελίξεις,προσφυγικό



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι θέσεις του ΚΚΕ 
για τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, το προσφυγικό

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, 11πμ
Αίθουσα των Η/Υ-Πνευματικό Κέντρο 

Ομιλητής: 
Σ.Ζαριανόπουλος, Ευρωβουλευτής

                                              Τ.Ο. ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...