Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ "ΕΓΩ".


                 Α.Δ.Α.Κ.Α.
          Ακομμάτιστη Δράση 
 Ανάπτυξης Κατοίκων Αλμωπίας 

       Όχι άλλα Εγώ . Τώρα Εμείς !
 Από την Αλμωπία για την Αλμωπία !


   Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και οι δημότες της Αλμωπίας 
 καλούνται να επιλέξουν αλλά και να δώσουν εντολή διαχείρισης 
 των  θεμάτων και των προβλημάτων του Δήμου Αλμωπίας  στο
 παρελθόν , το παρόν ή στο αύριο και το μέλλον .

   Αυτά που έχει να χάσει ή να κερδίσει    ο Δήμος Αλμωπίας    και 
κατ' επέκταση οι δημότες του είναι πολλά .

   Δεν πρέπει να επιλέξουμε την νέα δημοτική αρχή  σαν να πρόκειται
 για κάτι τόσο απλό ή ότι εάν κάνουμε λάθος επιλογή στις 18  ή στις 25
 Μαϊου 2014 θα μπορέσουμε στις αμέσως επόμενες μέρες  να διορθώ-
 σουμε .

   Πρέπει να δούμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος 
 από επιλογές συγκεκριμένων προσώπων και που τώρα επιχειρούν 
να συνεχίσουν  την δραστηριότητα τους   πίσω από  πρόσωπα τα οποία
είναι αδύναμα να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας 
και που το μόνο που επιδιώκουν είναι λίγη λάμψη και τίποτε άλλο.

 Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα  ηγεμόνα ή κηδεμόνα   ο οποίος
στο πολύ πρόσφατο παρελθόν  επιβάρυνε το Δήμο Αλμωπίας αλλά και 
τους δημότες του με χιλιάδες ευρώ  με τις σκόπιμες ή μη επιλογές του .
 
  Η  Αλμωπία δεν χρειάζεται ούτε Αλή Πασά  ούτε κοπάδι από ύαινες !

 Γι 'αυτό λοιπόν , επιλέγουμε μια δημοτική αρχή χωρίς κηδεμόνα , χωρίς ηγεμόνα !

Επιλέγουμε μια δημοτική αρχή κοντά στον δημότη  με σαφείς προτάσεις και πρόγραμμα , που έχουν  μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας .

 Τέλος καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις της Αλμωπίας να συστρατευθούν    με  την  Ακομμάτιστη Δράση  Ανάπτυξης  Κατοίκων Αλμωπίας ,διότι για  όλους  εμάς προέχει :

 Πρώτα η Αλμωπία  !

  



        Α.Δ.Α.Κ.Α.
    Ανδρέας ΚΟΓΙΟΣ 
Υπ. Δήμαρχος  Αλμωπίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Την Παρασκευή  11 Απρίλη στις 8.00 μ.μ. Σας καλούμε στην Πολιτική Εκδήλωση, που διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας» στο Πνεματικό Κέντρο Σκύδρας  με θέμα τις εκλογές του ερχόμενου Μάη

Θα χαιρετήσουν 

► ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας  Κανάκης Μάνος                     
► ο υποψ. Αντιπεριφ/ρχης Πέλλας  Ουγγρίνος Αλέκος

Κεντρικός ομιλητής  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας                
 Ζιώγας Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


    Όπως γνωρίζουμε η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα που αφορά την Υγεία.
    Σύμφωνα με τη Δ/νση Αγωγή Υγείας ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών-φορέων παθογόνων μικροοργανισμών.
    Διαβιβαστές είναι οργανισμοί ( κουνούπια , σκνίπες , κοριοί , τσιμπούρια, σαλιγκάρια ) οι οποίοι ευθύνονται για τη μετάδοση μεγάλου εύρους παθογόνων μικροοργανισμών στους ανθρώπους και τα ζώα.
    Έχει διαπιστωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι τα τελευταία χρόνια μέσω ορισμένων διαβιβαστών, κυρίως κουνουπιών, πολλές μολυσματικές νόσοι άρχισαν να εμφανίζονται και να προκαλούν προβλήματα σε χώρες όπου μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες.
    Βασικές αιτίες για την εξάπλωση αυτών των ασθενειών είναι η κλιματική αλλαγή, το παγκόσμιο εμπόριο καθώς και οι μετακινήσεις εν γένει.
    Μεταξύ των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές είναι και η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
    Η Ελλάδα παρόλο που κηρύχθηκε  "ελεύθερη ελονοσίας"  από τον Π.Ο.Υ. το 1974, ωστόσο τα τελευταία τέσσερα χρόνια άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα ελονοσίας.
    Τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζονται από το υπουργείο σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους έχουν ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
    Η συνεργασία των Δήμων με τις Δ/νσεις Υγείας, τις Περιφέρειες και με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι απαραίτητη προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της προφύλαξής τους από τα κουνούπια και να δοθούν τα προτεινόμενα μέτρα μέσω ενημερωτικών ομιλιών, διανομή σχετικών ενημερωτικών εντύπων, κλπ.
    Τα βασικά μέτρα πρόληψης σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας που πρέπει να λαμβάνει καθένας με σκοπό την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια:
είναι τα εξής:
—  Κατάλληλα ενδύματα, όπως μακριά μανίκια και παντελόνια. Πιο αποτελεσματικά είναι τα φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα
—  Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών.Ο δροσερός αέρας μειώνει την δραστηριότητα των κουνουπιών αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων ( ιδίως οροφής ) δυσχεραίνει την προσέγγιση εντόμων.
—   Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.
—   Αντι-κουνουπικά πλέγματα ( σήτες ) σε παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού.
—   Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Τα εντομοκτόνα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα.
 — Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, γλάστρες, παλιά λάστιχα υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους .
—   Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό των εξωτερικών χώρων.
—   Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών(σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια )
—   Πότισμα κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες.


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.


Τελικά υπήρχε ο μπαμπούλας μέσα στη ντουλάπα. Περάσαμε ολόκληρη ζωή, εμείς οι παλιότεροι τουλάχιστον, με την υποψία κάπου κρυμμένη βαθεία μέσα σε κάποιο κουτάκι του μυαλού μας. Με εκείνο το φόβο του ενστίκτου, που οσφρίζεται το κακό, διαισθάνεται κάπου στην ατμόσφαιρα μια σκιά πάνω από τα κεφάλια, αλλά δεν το βλέπει, δεν το αγγίζει. Η μνημονιακή Ελλάδα, ήταν το άνοιγμα της ντουλάπας, έστω και με το ζόρι. Εκείνη η απαίσια μυρουδιά από το τέρας που μεγάλωνε ήταν μέσα στο δωμάτιο ήδη αλλά κάτι με τα αρωματικά χώρου, κάτι με ένα πέρασμα από μπογιά στους τοίχους, όλο και τη σκεπάζαμε.


Η εποχή των μνημονίων, έφερε έστω και βίαια το ξύπνημα από το παραμύθι. Τόση βρωμιά κρυμμένη κάτω από κάθε πατούσα, κάθε εκατοστό αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας, ήταν επόμενο κάποια στιγμή να βγει προς τα έξω.. Κι επειδή πολλές φορές ούτε η φαντασία μπορεί να συλάβει το μέγεθος της ασχήμιας, μουγκαθήκαμε. Οχι όλοι. Εκείνο το κομμάτι που συνήθιζε να μιλάει, να ονειρεύεται, να ελπίζει μουγκάθηκε. Το υπόλοιπο κομμάτι έτσι κι αλλιώς μουγκό και τυφλό ήταν πάντα. Για να μην πω νεκρό, με απομίμηση ζωής. Το κομμάτι της κοινωνίας που είχε παλμό ζωής ακόμα μέσα του, μουγκάθηκε

Δεν είναι ζήτημα ηττοπάθειας, απαισιοδοξίας, ανικανότητας ή δειλίας. Είναι απλά γιατί το τέρας της περίφημης μεταπολίτευσης γιγαντώθηκε τόσο που πρακτικά είναι αδύνατον να το σκοτώσεις. Αυτό το τέρας που μετάλλαξε μια ολόκληρη κοινωνία στη γη των ζωντανών νεκρών που περιφέρονται άσκοπα, χωρίς αύριο, χωρίς σήμερα, απολειφάδια ενός χτες που ξέρασε τόσο ψέμμα, τόση απάτη, τόση ανοησία, δεν μπορεί να συμμαζευτεί πλέον. Δρα ανεξέλεγκτο. Ενα θηρίο χωρίς εγκέφαλο, χωρίς καρδιά, χωρίς αίμα, φτιαγμένο από τις πιο ξεφτυλισμένες εμμονές αρρωστημένων μυαλών, κυκλοφορεί με θράσος και παριστάνει πως είναι κράτος πολιτών, με νόμους και κανόνες φτιαγμένους τάχα για τη προστασία, την ευημερία, τη δικαιοσύνη, τη πρόοδων των ανθρώπων...

Μηχανές ξερές, που ξερνάνε νούμερα ορίζουν τις ανθρώπινες ζωές, και μια ολόκληρη εποχή κλείνει οριστικά. Αφήνοντας ένα λαό διχασμένος ανάμεσα στο φόβο και την ανοησία. Ενα λαό αδιάφορων ή ανήμπορων. Αδιάφορων για τις ζωές των άλλων, ή ανήμπορων να διαχειριστούν τη δική τους. 

Ξέρετε, δεν υπάρχει λύση. Τουλάχιστον για τις επόμενες δυο και τρεις γενιές. Γιατί οι άνθρωποι έχουν χωριστεί σε δυο κατηγορίες. Σ΄εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει να βρουν λύση γιατί δεν μπορούν να δουν ποιο είναι το πρόβλημα και σ΄εκείνους που βλέπουν και βιώνουν το πρόβλημα αλλά δεν έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τη πορεία...

Είμαστε σε ένα φέουδο. Με τους άρχοντες, τους αυλικούς και τους σκλάβους. Υπάρχει κόσμος αυτή τη στιγμή που το μόνο του όνειρο είναι να αναβαθμίσει το ρόλο του σκλάβου κι αντί να δουλεύει στα κτήματα με τις αλυσίδες, ονειρεύεται να μπει στο σπίτι και να σερβίρει καφέδες... Υπάρχει κόσμος που μετατρέπεται σε ρουφιάνο του αφέντη για να κερδίσει μια θέση στον ήλιο, κι άλλοι που δεν έχουν καμιά ελπίδα να σπάσουν τις αλυσίδες. Και πολιτικάντηδες, λόγιοι, παπάδες , χωροφυλάκοι, δικολάβοι και μαυραγορίτες, καλαμαράδες και τοκογλύφοι, ανακατεμένοι όλοι σ΄ενα συνεχόμενο παζάρι, που τραβάνε άλλο ένα βήμα μπροστά τη ζωούλα τους, με μια μιζέρια που είναι ακόμα πιο θλιβερή κι από τη βία...

Το μνημόνιο δεν ξέρω αν θα σώσει τελικά το τόπο, το σίγουρο είναι πως μας έσωσε από ένα πράγμα. Το παραμύθιασμα. Το κακό είναι πως ήταν τόσο βαθύς ο ύπνος και μακρόχρονος που κανείς δεν είχε σκεφτεί τι θα κάνει στο ξύπνημα. Δεν είχαν δημιουργηθεί άμυνες κι εναλλακτικές για το πως θα αντιμετωπίσει κανείς το μπαμπούλα που καραδοκούσε πάνω από το κρεββάτι. Οι περισσότεροι πίστευαν πως δεν τους αφορούσε. Πως κάποιος από μηχανής θεός θα συμμάζευε το χάλι. Πως ίσως μπορούσε κανείς να γυρίσει πλευρό και να συνεχίσει τη ξάπλα.

Δυστυχώς τη πατήσαμεΚι απογοήτευση γίνεται όλο και μεγαλύτερη όσο ο κόσμος βλέπει πως δεν υπάρχει κανείς που να θέλει στα σοβαρά να στείλει στον αγύριστο το τέρας. Κι όσο μεγαλώνει η απογοήτευση, η δυσπιστία, μεγαλώνει κι η μουγκαμάρα. Η σιωπηλή αποδοχή σ΄οτιδήποτε γίνεται. Καταντήσαμε ανήμποροι ακόμα και για μικρά πράγματα. Ελάχιστα. Λες κι όλη μας η ζωή ορίζεται πλέον από διαταγές. Είναι ένας φαύλος κύκλος που κανείς δε λέει να σπάει, εκτός από την ατομική προσπάθεια που ο καθένας κάνει μέσα στους τοίχους του σπιτιού του, παλεύοντας με τα φαντάσματά του, με τους φόβους του, με τη θλίψη του....

Λένε πως ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες. Το κακό είναι πως οι άνθρωποι που θυσιάζονται δεν ρωτήθηκαν. Κι εκείνοι που δεν θυσιάζονται όμορφα περνούν χωρίς να τους αγγίζει τίποτα. Αυτές οι θυσίες που συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμα δεν ήταν όλος ο ελληνικός λαός. Ηταν, είναι ένα κομμάτι που μάλλον πρέπει να μεγαλώσει πολύ ακόμα, μήπως και ... Δεν αρκούν τόσοι. Πρέπει να κατέβουν πολλές χιλιάδες ακόμα στο λάκκο με τα.... κι ίσως τότε βρεθούμε στη πιο επικίνδυνη θέση για οποιοδήποτε σύστημα. Εκείνων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν πια. Σ΄εκείνο το σημείο δεν είναι απαραίτητο πως θα βγει κάτι καλό. Ισα ίσα που είναι ένα σημείο μηδέν όπου οι μεγαλύτερες αγριότητες ξεκινάνε, αλλά οι άνθρωποι αναγκαστικά βγαίνουν από εκείνη τη κατάσταση της μουγκαμάρας, του σαστίσματος, του σοκ... που δεν φέρνει ούτε καλό, ούτε κακό, παρά μόνο ένα ατελείωτο ΤΙΠΟΤΑ. 


ΠΗΓΗ:
Συνήθης Ύποπτος
http://www.ramnousia.com/

ΒΕΡΜΙΟ SOS: ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΜΠΙΖΝΕΣ ΣΑΣ.

ΒΕΡΜΙΟ SOS: Ούτε γη, ούτε νερό για τις βρωμομπίζνες σας! (πράσινος καπιταλισμός)

Ήρθε ο πράσινος καπιταλισμός να διώξει τα άγρια…


Ένα ποσό χρημάτων αρκεί για να αγοράσει κανείς ολόκληρα βουνά, να κόψει τα δέντρα τους, να ρίξει τόνους μπετό, να ελέγχει οποιονδήποτε θέλει να τα περπατήσει, να επέμβει βίαια στην πανίδα τους, να τα μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Ο λόγος για το φαραονικού τύπου έργο εγκατάστασης 155 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο που έχει “κολλήσει” στο Στε και για το οποίο δεν πρόκειτε να ρωτηθεί κανένας από εμάς.

Τεράστιες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων θα γεμίσουν σκαφτικά μηχανήματα, φορτηγά, φουρνέλα, για να αξιοποιήσουν λένε, τον άνεμο, μιας και τίποτα δεν μπορεί να μην ανήκει στις εταιρίες και να εποπτεύεται απο αυτές.


Το “έργο”


Το άχρηστο και καταστροφικό έργο της εταιρίας ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Ε.Ε. (θυγατρική της “Acciona Ενεργειακή A.E.”) προβλέπει την εγκατάσταση στο όρος Βέρμιο 7 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 465MW, δηλαδή 155 ανεμογεννητριών των 3 MW ή κάθε μια.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η εγκατάσταση:

1. Αιολικού σταθμού ισχύος 36MW (12 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο Ι των ∆ήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας.

2. Αιολικού σταθμού ισχύος 36MW (12 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο ΙΙ (Κρυονέρι) των ∆ήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας.

3. Αιολικού σταθμού ισχύος 39MW (13 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο ΙΙΙ (Γούρνες Τσουμαγιάς –Καλύβια Κατσαρού – Καλύβια Αρκούδα) του ∆ήμου Βέροιας του Νομού Ημαθίας.

4. Αιολικού σταθμού ισχύος 33MW (11 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο ΙV (Στουρνάρι) του ∆ήμου Βέροιας του Νομού Ημαθίας.

5. Αιολικού σταθμού ισχύος 36MW (12 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο V (Πύργος – Μαγούλα) των ∆ήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας.

6. Αιολικού σταθμού ισχύος 30MW (10 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο VI (Ξεροβούνι) του ∆ήμου Βέροιας του Νομού Ημαθίας».

7. Αιολικού σταθμού ισχύος 255MW (85 ανεμογεννήτριες) στη θέση Βέρμιο (Γκιώνα – Μπουρίκα –Παναγίτσα – Σπανός) του ∆ήμου Εορδαίας, Βέροιας του Νομών Κοζάνης και Ημαθίας. 


Για να στηθεί και να λειτουργήσει, η μελέτη προβλέπει

1. Τη συντήρηση – βελτίωση υφιστάμενης οδοποιίας, μήκους 33.653 μ. περίπου, για τις ανάγκες πρόσβασης στη θέση των αιολικών πάρκων,

2. Τη συντήρηση – βελτίωση υφιστάμενης εσωτερικής οδοποιίας, μήκους 44.225 μ. περίπου, και διάνοιξης νέας εσωτερικής οδοποιίας εντός των πολυγώνων των αιολικών πάρκων μήκους 94.258 μ. περίπου. Ο δρόμος θα είναι χωμάτινος και θα επιστρωθεί με κατάλληλο θραυστό υλικό, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές των δασικών δρόμων Γ’ κατηγορίας.


Για τη μεταφορά της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία:

1. 14 οικίσκων ελέγχου 120 μ2 περίπου έκαστος,

2. Υπόγειας γραμμής μέσης τάσης 30kV για τη ηλεκτρική διασύνδεση των αιολικών πάρκων (οικίσκων ελέγχου) με τους νέους υποσταθμούς ανύψωσης μέσης τάσης σε υψηλή (Υ/Σ)30/150KV,

3)2 υποσταθμών ανύψωσης μέσης τάσης σε υψηλή 30/150kV στις θέσεις ‘Σούλι’ και ‘Καλύβια Κατσαρού’ των αιολικών πάρκων Βέρμιο (Γκιώνα – Μπουρίκα – Παναγίτσα – Σπανός) και Βέρμιο ΙΙ αντίστοιχα και ενός ΚΥΤ υπερυψηλής τάσης 30/150/400kV εντός των ορίων του αιολικού πάρκου Βέρμιο στη θέση (Γκιώνα – Μπουρίκα – Παναγίτσα – Σπανός)

4)Εναέριας γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης 150kV μήκους 18.1 χλμ. περίπου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δυο νέων υποσταθμών ανύψωσης τάσης 30/150kV με το νέο ΚΥΤ υπερυψηλής τάσης 30/150/400kV στη θέση (Γκιώνα – Μπουρίκα – Παναγίτσα – Σπανός)

5) Εναέριας γραμμής μεταφοράς υπερυψηλής τάσης 400kV μήκους 8.3 χλμ. περίπου για την ηλεκτρική διασύνδεση του νέου ΚΥΤ με την υφιστάμενη γραμμή υπερυψηλής τάσης (Υ.Τ.) 400KV ‘ΚΥΤ Αμυνταίου – ΚΥΤ Τρικάλων’ του Εθνικού Συστήματος


Αέρας κοπανιστός


Οι ανεμογεννήτριες μπορούν να εξυπηρετήσουν στις μικρές οικιακές μονάδες αλλά σε τέτοια μεγάλη κλίμακα είναι παντελώς άχρηστες καθώς η απόδοσή τους είναι ελάχιστη (Μια μηχανή ισχύος π.χ. 1MW δεν αξιοποιεί παρά το 30%-35% το πολύ).

Ο άνεμος έχει πολύ χαμηλό ενεργειακό δυναμικό και η ενέργεια που παράγεται είναι ασταθής αφού εξαρτάται από το κατά πόσο και αν φυσάει και με πόση ένταση.

Στην περιοχή του Βερμίου δεν υπάρχουν καν άνεμοι κάποιας έντασης για να “ αξιοποιηθούν” κάτι που δεν απασχολεί φυσικά τους εργολάβους και τις εταιρίες. Το έργο θα γίνει για να γίνει. Και θα μείνει, όπως τόσα άλλα… Βλέπετε, οι ανεμογεννήτριες έχουν χρόνο ζωής 20 έτη, μετά τίθονται σε αχρηστία. Όπου έχουν εγκατασταθεί δεν έφυγαν ποτέ από εκει. Ένα γιγαντιαίο αιολικό νεκροταφίο ίσως αξιοποιηθεί κατάλληλα από τον ιδιώτη και το κράτος ως αξιοθέατο. Στα πλαίσια του “οικο-τουρισμού”, να κόβεις εισιτήριο για να θαυμάσεις την καταστροφή της φύσης και την ανθρώπινη θηριωδία.

Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται από την (επιβαλόμενη) ζήτηση.

Η ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορεί να αποθηκευτεί με κάποιον τρόπο έτσι η χρήση τέτοιων πάρκων είναι ακόμη πιο προβληματική. Τα αιολικά πάρκα από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν πολλά πέρα απ’ το να κουμπώσουν στο υπάρχον σύστημα και να συμπληρώσουν τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής. Κανένα εργοστάσιο παραγωγής λιγνίτη και καρκίνου δεν πρόκειται να κλείσει ή να μειώσει την παραγωγή του, θα λέγαμε ότι ισχύει το αντίθετο. Αυτή είναι όλη κι όλη η πράσινη ανάπτυξη.


Η λεηλασία των ζωών μας


Τα αιολικά πάρκα λοιπόν, ενώ είναι άχρηστα λαμβάνουν συνεχώς τεράστιες επιδοτήσεις. Εμείς, σαν όμηροι της κάθε εταιρίας και των συμφερόντων της θα πληρώσουμε μέσω του ειδικού τέλους για τις ΑΠΕ ή ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων) όπως ονομάζεται το κόλπο πλέον, τον κοπανιστό αέρα που πουλάει ο πράσινος καπιταλισμός – η βαρβαρότητα διάλεξε χρώμα για να ξεγελάσει.

Η πλούσια πανίδα του Βερμίου στο οποίο ζουν θηλαστικά και πτηνά όπως η αρκούδα, η αλεπού, ο λαγός, ο ασβός, ο σκίουρος, ο λύκος, το ζαρκάδι, το γεράκι, η κουκουβάγια, η πέρδικα κ.α. ας βρει αλλού καταφύγιο. Αυτό δεν απασχολεί τα αφεντικά, κράτος και ιδιώτες, όπως και το που θα πεταχτούν και θα καταλήξουν οι εκατοντάδες τόνοι μπάζων και σκουπιδιών για τα οποία δεν υπάρχει καμία μελέτη. Η μόνη μελέτη τους αφορά τα ποσοστά στο κέρδος τους, χρήμα και κυριαρχία.


Να μη γίνουμε δούλοι


Οι ίδιοι λοιπόν που ρυπαίνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον και τις ζωές μας, ντύνονται τον πράσινο μανδύα της “άλλης” ανάπτυξης κάνοντας τα ίδια κι ετσι συνεχίζεται η λεηλασία μας και η ομηρία μας σε ένα σύστημα κάποιων αφεντάδων και ολόκληρων λαών υποδουλωμένων. Αυτοί θέλουν τον έλεγχο παντού, από την ενέργεια μέχρι την προσωπικότητά μας. Εμείς θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας, την ελευθερία μας, τη ζωή.

Δεν θα παραδώσουμε τη φύση στην βαρβαρότητά τους

Δεν θα παραδώσουμε τις ζωές μας στα συμφέροντά τους

Κανένα αιολικό πάρκο στο Βέρμιο και πουθενά


Πηγή:
Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις ανεμογεννήτριες 


BELLISSIMA: Η ΝΟΣΗΡΗ ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΩΝ.

Image

H Σούζαν Άντερσον στήνει το στούντιό της εν μέσω των καλλιστείων, αποτυπώνοντας τα νέα κορίτσια στο απόγειο της παράστασης. 

Kαταδείχνει, φαινομενικά χωρίς κριτική, το κόλλημα των Αμερικανών με την επιτυχία και το γκλάμουρ -ένα κόλλημα που δεν σταματάει πουθενά: ούτε και στην εξόντωση των ίδιων των παιδιών τους.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ένα είδος φρικώδους γοητείας. Δείχνοντας τα μικρομέγαλα κορίτσια να μιμούνται τις πόζες μιας σκληρής δουλειάς (που συχνά γειτνιάζει στη βίζιτα και τα ναρκωτικά), στέλνει ένα υποχθόνιο μήνυμα στην καρδιά του ληγμένου αμερικανικού ονείρου 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

10 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ WIFI ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

10 απλά βήματα για καλύτερο Wi-Fi στο σπίτι

Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για ... σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε.
   Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου lifehacker, θα δείτε πως θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi.

   10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που εκμεταλλέυονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε Router, που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N. (Οι πωλητές γνωρίζουν).

   9. Βρείτε το ιδανικό σημείο για το Router σας Οκ, μπορεί το Router να μην είναι το ιδανικό διακοσμητικό για ένα σπίτι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα κρύβετε πίσω από τηλεοράσεις, κάτω από το... σκρίνιο ή μέσα σε ντουλάπια. Εκθέστε το Router σε κάποιο εμφανές εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Ιδανικά στο κέντρο του, ώστε να πετύχετε ευρύτερη κάλυψη που θα φτάνει σε κάθε γωνιά.

   8. Εντοπίστε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης Το σήμα του Router σας είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα αν μένετε σε πολυκατοικία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο όπως το WiFi Stumbler, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια "κανάλια" είναι τα πιο πολυσύχναστα από τα Wi-Fi των γειτόνων και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν έχει ιδιαίτερο "συνωστισμό". (Τα περισσότερα Router λειτουργούν στο κανάλι 6).

   7. Εκμηδενίστε τις παρεμβολές από άλλες συσκευές Ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων και άλλες συσκευές μπορεί επίσης να δημιουργούν παρεμβολές στο Wi-Fi, οπότε εάν ψωνίζετε καινούριο Router, φροντίστε να είναι Dual Band, και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz, αντί αυτής των 2.4Ghz όπου συγκεντρώνει πολλών ειδών διαφορετικά ασύρματα σήματα (bluetooth κλπ.) 

  6. Προασπίστε το δίκτυό σας από τους "τσαμπατζήδες" γείτονες Αλλάζετε συχνά password, και φυσικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το "μαμίσιο" password που παρέχει by default η συσκευή Router, γιατί είναι εύκολο να χακευτεί. Η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση συνθηματικών τύπου WPA. Μια "μπακαλίστικη" μέθοδος για να εντοπίσετε εάν σας κλέβουν Wi-Fi είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που το χρησιμοποιεί και να παρατηρήσετε τα φωτάκια του Router. Αν αναβοσβήνουν ακόμα, αλλάξτε άμεσα password.

   5. Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που "τρώνε" Bandwidth Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια κλπ. είναι ορισμένα από τα πιο "πεινασμένα" για bandwidth προγράμματα κι εφαρμογές. Προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service), μπορούν να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες.

   4. Αυξήστε την ακτίνα δράσης του Wi-Fi με αυτοσχέδια τρικ Μπορεί να μη δείτε δραματικές αλλαγές, αλλά ακόμα και μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως η παρκάτω, με το ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού, μπορεί να χαρίσει μερικά μέτρα ακόμα εμβέλεια στο παλιό (ή και το καινούριο) Router. 

Ένα ανοιγμένο κουτάκι μπίρας στην αντένα του Router μπορεί να κάνει τη διαφορά

3. "Χακέψτε" το Router σας για καλύτερο σήμα (Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω βήμα) Αντικαθιστώντας το Firmware του Router σας με το DD-WRT (το link παρέχει συμβουλές για το πως), μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό Rοuter, σε "πύραυλο", αφού εκτός από αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, μπορείτε να ενισχύσετε εσωτερικά το σήμα εκπομπής της κεραίας του Router σας (με τη ρέγουλα - 70 mW είναι υπερ-αρκετά). Έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας από πολύ μεγαλύτερη απόσταση! 

  2. Μετατρέψτε ένα παλιό Router σε ενισχυτή σήματος Κι όμως γίνεται. Η αγορά και εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός ακόμα hardware, το προηγούμενο βήμα, δηλ. η αντικατάσταση του Firmware με το DD-WRT, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα παλιό Router σε Φρανκενστάιν - ενισχυτή σήματος. Μπορεί να μην αυξήσει την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα επεκτείνει την ακτίνα δράσης του.

   1. Προγραμματίστε το Router για τακτικά Reboot Απλή κι αποτελεσματική λύση που μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα -από το κουμπί on/off του Router- σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας, σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει το Router σε κάποια... δύσβατη περιοχή του σπιτιού. Πολλές φορές ένα απλό restart, μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ.



                                                                                                                                                   ΕΔΕΣΣΑ 2/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το εορταστικό ωράριο της M. Εβδομάδος των καταστημάτων:

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ               09:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                    12:00 – 19:30   ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                09:00 – 15:00

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ 
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                08:00 – 14:30 & 17:30 -21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                     12:00 – 19:30  ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 08:00 – 15:00

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ               08:30 – 14:30 & 16:30 – 21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                     12:00 – 19:30  ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                08:30 – 16:00


 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

"ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Δήμος Αλμωπίας και το "Βοήθεια στο Σπίτι" της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση συλλογής τροφίμων
την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 Απριλίου και την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας.
 
  Η παραπάνω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στους τέσσερις Δήμους του Νομού Πέλλας, προσφέροντας τρόφιμα – είδη περιποίησης (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες κ.α.) - απορρυπαντικών (υγρό πιάτων, είδη καθαρισμού, κ.τ.λ.) σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.
"ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Παρασκευή και Σάββατο 9π.μ.-7μ.μ.                      
Κυριακή      9π.μ.- 2μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της ΔΗΚΕΑ στο τηλέφωνο 2384350284.




Από το Δήμο Αλμωπίας

ΤΑ "Π.Ν." ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης υποδέχτηκε, στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου, η ενορία της Υπαπαντής, στην Πατρίδα Ημαθίας και εκατοντάδες κόσμου ήδη βρέθηκαν στο Ναό, προκειμένου να τα προσκυνήσουν.

Τα λείψανα μετέφερε ο Αρχιμ. Ραφαήλ και τα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αμέσως μετά χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό.

Να σημειωθεί ότι τα Λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό της Υπαπαντής Πατρίδας μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 6 Απριλίου.














ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ 2 ΕΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Mπόμπιρας 2 ετών ξέρει όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου -Αστείρευτη πηγή γεωγραφι

Ακόμη καλά καλά δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά, αλλά ήδη γνωρίζει τον πλανήτη. Είναι ένα αγοράκι μόλις δύο ετών, που ξέρει τις πρωτεύουσες όλων των χωρών.

Ο Αλεσάντρο Μπρούνο Σιρσέλι μπορεί να φέρει σε αμηχανία κάθε ενήλικα, αφού με τον πιο χαριτωμένο τρόπο απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τις πρωτεύουσες του κόσμου. Ακόμη κι αν δυσκολεύεται να προφέρει το όνομά τους.

Το αγοράκι είναι από τη Βενεζουέλα και όπως δείχνει το βίντεο που ανέβασαν οι γονείς στο στο διαδίκτυο, δυσκολεύονται να τον πιάσουν... αδιάβαστο στη γεωγραφία, παρότι είναι ακόμη πολύ μικρός για να ξέρει ακόμη και να διαβάζει!



Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ;

Η Κιβωτός του Νώε μπορούσε να επιπλέει; [εικόνες]

Η ταινία Νώε με τον Ράσελ Κρόου σε πρωταγωνιστικό ρόλο θέτει σε ερευνητές και περίεργους αναγνώστες ένα ερώτημα φυσικής: η Κιβωτός του Νώε, αν περιείχε όλα τα είδη που περιγράφει η Βίβλος, μπορούσε να επιπλέει;

Το ερώτημα έθεσε πρώτο το περιοδικό Journal of Physics Special Topics το οποίο διερωτήθηκε αν ο Θεός, με την απέραντη σοφία του, αναλογίστηκε για μια στιγμή αν το έργο που έδωσε στον Νώε ήταν συμβατό με τους νόμους της Φυσικής.
Πράγματι, στην Γένηση, ο Δημιουργός ο οποίος αποφάσισε να πνίξει τη Γη, πριν την ξαναδημιουργήσει, έδωσε στον Νώε την εξής οδηγία: να δημιουργήσει μια ξύλινη κιβωτό, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και μήκος, πόρτες και παράθυρα.
Τι λέει η Βίβλος
Συγκεκριμένα η Βίβλος αναφέρει τριακοσίων πήχεων το μήκος της κιβωτού και πεντήκοντα πήχεων το πλάτος και τριάκοντα πήχεων το ύψος αυτης· «Επισυνάγων ποιήσεις την κιβωτων και εις πηχυν συντελέσεις αυτήν άνωθεν· την δε θύραν της κιβωτού ποιήσεις εκ πλαγίων· κατάγαια διώροφα και τριώροφα ποιήσεις αυτήν» (Γένεσις ΣΤ' 15-16). Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου (Γένεσις ΣΤ'-Ζ'). Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.
Κάθησαν και μέτρησαν
Οι επιστήμονες έψαξαν λοιπόν τις ακριβείς οδηγίες που έδωσε ο Πλάστης και έκαναν τον λογαριασμό. Μέτρησαν έτσι το μήκος της βιβλικής Κιβωτού σε 144,6 μέτρα μήκος, 24,1 μέτρα πλάτος και 14,46 μέτρα ύψος. Σημείωσαν ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Βίβλου το δημιούργημα δεν έπρεπε να μοιάζει με πλοίο αλλά με κιβωτό, με κουτί -arca στα λατινικά, που σημαίνει κουτί ή ντουλάπι. Εξάλλου, αυτό ακριβώς το σχέδιο πιάνει και ο σκηνοθέτης της ταινίας Νώε Darren Aronofsky, όπως μπορούμε να δούμε στη φωτογραφία.



Δεύτερο πρόβλημα που τίθεται από τη Βίβλο είναι το ξύλο που ορίζει ο Πλάστης για να γίνει η Κιβωτός. Αυτή η λέξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες σημαίνει «ξύλο με ρετσίνο» ή «κυπαρίσσι». Μέτρησαν λοιπόν ότι για να καλυφθεί η επιφάνεια που όριζε ο Πλάστης θα χρειάστηκαν περίπου 1.200 τόνοι ξύλου για την Κιβωτό.
Το τρίτο πρόβλημα της Κιβωτού είναι το βάρος όλων των ζώων της πλάσης, ειδικά αν μπήκαν ανά δύο για να ζευγαρώνουν. Σύμφωνα με μελέτη του 2011, πάνω από 1,2 εκατομμύρια είδη βρίσκονται στη φύση αλλά υποθέτουν ότι πραγματικά ευρέθηκαν και μπήκαν 8,7 εκατομμύρια είδη. Από αυτά αν αφαιρέσουμε τα θαλάσσια είδη, τα οποία πιθανόν να επέζησαν μόνα τους από την πλημμύρα, μένουν περίπου 6,5 εκατ. είδη που έπρεπε να μπουν στην ξύλινη Κιβωτό.
Προφανώς τα περισσότερα από τα είδη είναι μικροσκοπικά και δεν ζυγίζουν πάνω από μερικά γραμμάρια. Υπολογίστηκε λοιπόν ότι συνολικά το βάρος ανήλθε σε 50 εκατ. κιλά και πράγματι η Κιβωτός μπορούσε να τα σηκώσει.
Αλλά αν υπολογίσουμε και την τροφή και το νερό που χρειάστηκαν για να τραφούν όλα αυτά τα εκατομμύρια είδη επί μήνες στη θάλασσα; Αυτό δεν προβλέπεται στην Βίβλο.
Το θέμα της Κιβωτού ενέπνευσε καλλιτέχνες και ζωγράφους ανά τους αιώνες:













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ "ΖΟΥΜΠΑ" ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΛΙΠΟΣ;

Tι είναι ο χορός ζούμπα που μπήκε στη ζωή μας και βοηθάει να καίμε λίπος [2 βίντεο]

Προερχόμενη από την ομώνυμη κολομβιανή λέξη που σημαίνει «γρήγορη κίνηση», η Zumba είναι μια συναρπαστική και αποτελεσματική μέθοδος για να κάψεις θερμίδες μέσω του χορού και της γυμναστικής η οποία αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Zumba είναι το μοναδικό πρόγραμμα χορού-γυμναστικής που συνδυάζει λάτιν μοτίβα από τη samba, τη salsa, το cha cha, το mambo και τη merengue με δυναμικές κινήσεις από το σύγχρονο hip hop με τους ανατολίτικους ρυθμούς του belly dance και του newly entered bollywood dance! Από την ίδρυσή του, το 2001, το πρόγραμμα Zumba Fitness έχει αποκτήσει περισσότερους από 12 εκατομμύρια fans όλων των φύλων, μεγεθών και ηλικιών, που συμμετέχουν κάνοντας εβδομαδιαία μαθήματα Zumba σε πάνω από 110.000 τοποθεσίες και σε περισσότερες από 125 χώρες.

Σε αντίθεση με άλλα μαθήματα χορού, το πρόγραμμα της Ζumba αποτελείται από πολλές κλασικές κινήσεις, όπως του cha cha και του merengue, που ενσωματώνονται στο ζέσταμα ως προοίμιο του κανονικού μαθήματος.
Οι κεφάτοι latin ρυθμοί και η ζωντάνια της δασκάλας κάνουν το μάθημα διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Μην ντρέπεσαι αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα σωστά στην αρχή.

Πόσες θερμίδες θα κάψεις

Με τις στροφές και τις κινήσεις cha cha μπορεί να κάψεις από 500 έως 800 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΜΕΛΙΣΣΑ;

Ιδού ποιο είναι το χειρότερο μέρος στο σώμα να σε τσιμπήσει μια μέλισσα -Το επίπονο πείραμα ενός θαρραλέου ερευνητή [εικόνες]

Ολα για την επιστήμη και το κοινό καλό. Το όνομα του φοιτητή Michael Smith θα γραφτεί στην ιστορία με ... μέλι.
Ο νεαρός Αμερικανός που φοιτά στο πανεπιστήμιο της Κορνουάλης, άφησε μέλισσες να τον τσιμπήσουν στο γυμνό του σώμα προκειμένου να δώσει απάντηση στο ερώτημα: ποιο είναι το χειρότερο σημείο για να σε τσιμπήσει μια μέλισσα; Ο νεαρός, σύμφωνα με την Independent, δεχόταν καθημερινά πέντε τσιμπήματα, επί 38 ημέρες, σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματος του.

 Οπως συμπέρανε, το χειρότερο, δηλαδή πιο οδυνηρό σημείο, είναι το τσίμπημα στα ρουθούνια της μύτης.
«Πίστευα ότι θα πονούσε πολύ το τσίμπημα στα γεννητικά όργανα. Όταν όμως συνέβη, δεν πόνεσε, όσο περίμενα» ανέφερε ο Smith ο οποίος μελετά χρόνια τη ζωή των μελισσών, πριν αποφασίσει να «θυσιάσει» το σώμα του σε αυτές.

«Αν μια μέλισσα τριγυρίζει γύρω σου και σου φαίνεται ενοχλητική, εφόσον ηρεμήσεις, δεν αναπνέεις πολύ και αργά απομακρυνθείς, θα είσαι μια χαρά. Τα περισσότερα τσιμπήματα, άλλωστε, προέρχονται μάλλον από σφήκες» νουθετεί επιπλέον, ο απίθανος αυτός ερευνητής.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΤΟ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

Πώς θα χωριζόταν η Ευρώπη με βάση το φαγητό των λαών, τα ποτά που πίνουν και άλλα 18 τρελά πράγματα [εικόνες]


Eχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν χωρισμένη η Ευρώπη αν η ήπειρος κοβόταν στη μέση ή στα τρία, ανάλογα με τα στερεότυπα που υπάρχουν για κάθε χώρα; Με βάση το ποτό που προτιμούν, το ποιοι λαοί θεωρούνται μοντέρνοι και ποιοι παλαιομοδίτες και άλλα παρόμοια; Ενας καθηγητής ιστορίας-γραφίστας ανέλαβε το... δύσκολο αυτό έργο.
Ο Yanko Tsvetkov μελετώντας τα στερεότυπα που διέπουν την Γηραιά Ήπειρο, έφτιαξε 20 χάρτες που απεικονίζουν, διακωμωδούν και σατιρίζουν με πολύ εύστοχο τρόπο τις αντιλήψεις που ορίζουν τα σύνορα και διαιρούν τις χώρες σε εκείνες που ανήκουν στον νότο, το βορρά, την ανατολή ή τη δύση.

1.
Ευχάριστοι (κίτρινο)
Μελαγχολικοί (γαλάζιο)
Καταθλιπτικοί (μπλε)
2.
Κλασικοί (πράσινο)
Μοντέρνοι (κόκκινο)


3
Επαναστάτες (ροζ)
Παραδοσιακοί (καφέ)
4
Ηλιόλουστες χώρες (κίτρινο)
Μουντές (πράσινο)


5
Οι χώρες που αγαπούν την τομάτα (κόκκινο)
Οι χώρες που αγαπύν την πατάτα (κίτρινο)
6
Οι λαοί που πίνουν κρασί (κόκκινο)
Οι λαοί που πίνουν μπύρα (κίτρινο)
Οι λαοί που πίνουν βότκα (γαλάζιο)


7
Οι λαοί που μαγειρεύουν με λάδι (πράσινο)
Οι λαοί που μαγειρεύουν με βούτυρο (κίτρινο)
8
Οι λαοί που πίνουν τσάι (πορτοκαλί)
Οι λαοί που πίνουν καφέ (καφέ)


9
Σεξουαλικά καταπιεσμένοι (κόκκινο)
Συναισθηματικά καταπιεσμένοι (καφέ)
10
Καθολικοί (κόκκινο)
Προτεστάντες (κίτρινο)
Ορθόδοξοι (πράσινο)


11
Πλούσιοι (κίτρινο)
Φτωχοί (πράσινο)
12
Τεμπέληδες (μωβ)
Σκληρά εργαζόμενοι (πορτοκαλί)


13
Οι λαοί που έχουν καλή κουζίνα (κίτρινο)
Οι λαοί που έχουν κακή κουζίνα (πράσινο)
14
Εκκωφαντικοί (κόκκινο)
Χαμηλόφωνοι (πορτοκαλί)
Ησυχοι (γαλάζιο)


15
Φιλικοί στους ομοφυλόφυλους (ροζ)
Ομοφοβικοί (μπλε)
16
Παλιά Ευρώπη (κίτρινο)
Νέα Ευρώπη (πορτοκαλί)


17
Εργάζονται 21 ημέρες το χρόνο (πορτοκαλί)
Ξεκουράζονται 21 ημέρες το χρόνο (γκρι)
18
Πολίτες που χρειάζονται υδραυλικό (καφέ)
Πολίτες που μπορούν να φτιάξουν και ένα νεροχύτη μόνοι τους (πράσινο)


19
Πολίτες που τρώνε και περπατάνε (κόκκινο)
Πολίτες που τρώνε και κάθονται (κίτρινο)
20
Πιστοί (πράσινο)
Αθεοι (γαλάζιο)







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...