Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Χορηγιών συνέχεια… για το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!!


Χορηγιών συνέχεια… για το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!!
Η Βιομηχανία Αλεύρων Μύλοι Παπαφίλη με έδρα την Κόρινθο ευγενικά προσέφερε σημαντικές ποσότητες διαφόρων τύπων αλεύρων για τις ανάγκες τριών Τμημάτων του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Chef-Αρτοζαχαροπλάστες).
Πρόκειται για μια ακόμη ενίσχυση που με χαρά δεχόμαστε από τον Ιδιωτικό τομέα που έμπρακτα αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε διαρκή πρόοδο στην επιχείρηση και τους εργαζομένους σας.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος


Τηλ.
2384028241
2384028242
2384024928 



Νηπιαγωγείο-ντροπή στους Προμάχους Αριδαίας!


Μέσα σε ένα σχολείο – ντροπή, κάνουν μάθημα οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Προμάχων, καθώς τα προβλήματα που καταγράφονται στο συγκεκριμένο κτίριο, είναι πολλά και πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να διδάσκονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες καθώς το κτίριο δεν πληρεί τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Το κτίριο του Νηπιαγωγείου παρουσιάζει σοβαρές φθορές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην υγρασία και στην στέγη του κτιρίου.Οι επιφανειακές εργασίες που έγιναν στο σχολείο πρόσφατα από τον δήμο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές ώστε να δώσουν λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι μικροί μαθητές (40 περίπου) των Προμάχων.

Το συνολικό ποσό των 35.000 ευρώ περίπου που δαπανήθηκε για την συντήρηση του κτιρίου δεν ήταν αρκετό ώστε να λυθεί το πρόβλημα και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ήταν θέμα χρόνου τα προβλήματα να βγαίνουν στην επιφάνεια.Σε κάθε νεροποντή οι κουβάδες του σχολείου είναι πλέον απαραίτητοι και υποχρεωτικοί.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί καθώς εδώ και λίγο καιρό ένας ακόμη πονοκέφαλος προστέθηκε στους γονείς των παιδιών καθώς ο βόθρος του Σχολείου άρχισε να κάνει την εμφάνιση του εντός των εκπαιδευτικών χώρων κάνοντας τα πράγματα άκρως επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών.

Οι γονείς με δική τους πρωτοβουλία όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο έστειλαν δείγμα για ανάλυση και τα αποτελέσματα κάθε άλλο ενθαρρυντικά ήταν.Σας παραθέτουμε τις χημικές αναλύσεις καθώς και το μήνυμα της βιολόγου Κωνσταντίνας Τζιμοπούλου που έστειλε στους γονείς:



Tα αντανακλαστικά του Δήμου μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα δούλεψαν αστραπιαία βρίσκοντας την λύση άμεσα όπως γίνεται συνήθως στην χώρα μας.Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες γονέων η αίθουσα σφραγίστηκε και τα παιδιά συσσωρεύτηκαν σε μια αίθουσα με τους ιούς της γρίπης,τις ιώσεις αλλά και τα λήμματα της διπλανής αίθουσας να κλείνουν διακριτικά το μάτι σε μικρούς και μεγάλους.

Οι γονείς όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασαν σταματώντας τα παιδιά από το σχολείο Διαμαρτυρόμενοι παράλληλα στις τοπικές αρχές του Δήμου.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια μια από τις επιστολές διαμαρτυρίας των γονέων των μαθητών.

«SOS ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

Απελπισμένοι οι γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου Προμάχων από την εισροή μεγάλης ποσότητας νερού, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις εντός του κτιρίου του Νηπιαγωγείου, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους εκεί γνωστοποιώντας τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς του Δήμου, της Πρωτοβάθμιας, του Υγειονομικού, ζητώντας Εισαγγελική παρέμβαση.

Οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, δεν φαίνεται να απέδωσαν όπως άλλωστε είχαν τονίσει οι γονείς. Όσες επισκευές και αν γίνουν, δεν πρόκειται να βελτιώσουν την τόσο επιβαρυμένη από την υγρασία και την παλαιότητα τοιχοποιία του κτιρίου.

Και το αποτέλεσμα: Τα παιδιά μας (περίπου Σαράντα), να παραμένουν για πολλές ώρες σε περιβάλλον γεμάτο υγρασία, που το μόνο που σου προκαλεί, είναι δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα. Είναι τουλάχιστον ντροπή στα πρώτα σχολικά τους βήματα να έρχονται αντιμέτωπα με τριτοκοσμικές συνθήκες εκπαίδευσης. Παράλληλα, ο κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιο από αυτά ελλοχεύει, καθώς παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών (έχουν στρώσει χαλιά, έχουν βάλει κουβαδάκια), αναπόφευκτα βρέχονται τα παπούτσια τους.

Οι υποσχέσεις για ανέγερση νέου κτιρίου μείναν δυστυχώς  υποσχέσεις.

ΔΩΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ».

Το ρεπορτάζ μας όμως δεν σταματά εδώ καθώς ο Δήμος πήρε την απόφαση να στεγάσει τους μικρούς μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού προσωρινά μόνο που και εκεί το θέμα φαίνεται να κολλάει καθώς μετά από επικοινωνία με τους γονείς μας είπαν ότι Δήμος και Δημοτικό Σχολείο κινούνται με βήματα χελώνας με σκοπό να καθυστερήσουν όσο μπορούν την μετεγκατάσταση των μαθητών!

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι το αυτονόητο. Να ανεγερθεί καινούριο σχολείο στην περιοχή και όχι κάποια λύση ανάγκης.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ

Σάρωσαν τα μετάλλια οι ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ (CHEF) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ 11ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σάρωσαν τα μετάλλια οι ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ (CHEF) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθει 1 με 4 Μαρτίου στη HELEXPO-ΔΕΘ Θεσσαλονίκη. Ο απολογισμός των μεταλλίων είναι εντυπωσιακός. Σε ατομικό επίπεδο κατέκτησαν ένα (1) ασημένιο, πέντε (5) χάλκινα και έξι (6) επαίνους. Τα μετάλλια όμως που "έλαμψαν" περισσότερο ήρθαν στις "δύσκολες" και απαιτητικές ομαδικές κατηγορίες. Στην κατηγορία "TWO TO TANGO" οι Τράικος Νικόλαος και Μπλιάγκα Χρυσοβαλάντου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το ίδιο ακριβώς κατάφεραν στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του διαγωνισμού "BEST SCHOOL OF THE YEAR". Η ομάδα των Κάρτα Θωμά, Σίμτση Ελισάβετ και Σαντουρτζόγλου Δαμιανού χάρισε την ξεχωριστή αυτή διάκριση για το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας αγωνιζόμενη απέναντι σε ξένες υπερδυνάμεις αλλά και στις ιδιωτικές σχολές οι οποίες συνήθως επικρατούν σε τέτοιους διαγωνισμούς. 
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO–ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies, WACS). Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προσφέροντας συγχρόνως μια εκπαιδευτική και δημιουργική πλατφόρμα σε Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 540 (αριθμός ρεκόρ) διακεκριμένοι αρχιμάγειρες και σχολές μαγειρικής από 22 χώρες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 6 Έλληνες και 17 διεθνείς κριτές.
Σε τέτοιου επιπέδου διαγωνισμό και μόνο η συμμετοχή θεωρείται επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο πώς λίγα Δημόσια ΙΕΚ καταφέρνουν να δηλώσουν συμμετοχές καθώς απαιτείται ιδιαίτερη και μακροχρόνια προετοιμασία αλλά, και, διαρκής κουλτούρα υψηλής μαγειρικής τέχνης κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας με την μακρά παράδοση στην εκπαίδευση αρχιμαγείρων από το 2006 στηρίχθηκε για άλλη μια φορά στον καταξιωμένο αρχι-Chef κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο  που οδήγησε τους σπουδαστές στον ανεπανάληπτο φετινό θρίαμβο. Συγκρότησε μια ομάδα 12 (!) chef η οποία δούλεψε σκληρά, με ατελείωτες ώρες προετοιμασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να φτάσει τελικά στη συγκομιδή των μεταλλίων και επαίνων, ανεβάζοντας το όνομα της ΕΔΕΣΣΑΣ πολύ ψηλά σε έναν Διεθνή Διαγωνισμό. 

Τα μετάλλια που κατέκτησαν αναλυτικά οι σπουδαστές είναι:

Ασημένιο:
Σαντουρτζόγλου Δαμιανός (Salad with Combination)

Χάλκινα:
Μητκάκης Παναγιώτης (Risotto)
Σαντουρτζόγλου Δαμιανός (Risotto)
Κρουσταλέλης Κωνσταντίνος (Pork)
Σίμτση Ελισάβετ (Traditional Greek Dish)
Λυτρίδου Μαρία (Fish dish, seafood or combination)

Ομαδικά:
Κάρτας Θωμάς, Σίμτση Ελισάβετ, Σαντουρτζόγλου Δαμιανός, Ντάρσι Αρζιέ ως βοηθός (Best School of the Year)
Τράικος Νικόλαος, Μπλιάγκα Χρυσοβαλάντου (Two to Tango)

Έπαινοι:
Μπεσίρης Τραϊανός (Pork)
Ντάρσι Αρζιέ (Risotto)
Σπάρταλης Αλέξης (Pasta)
Τσεσμετζίδης Κλεάνθης (Risotto)
Μητκάκης Παναγιώτης (Pork)
Κάρτας Θωμάς (Student of the Year)

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας συγχαίρουν τους σπουδαστές και τους εύχονται πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία. Επίσης, αποδίδει τα εύσημα στον αρχι-chef κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο που με τον επαγγελματισμό και την μαγειρική δεξιοτεχνία του, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη πολλών "γενεών" αρχιμαγείρων. Τέλος, ευχαριστεί εγκάρδια τις παρακάτω επιχειρήσεις, που συνέβαλλαν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο στην προετοιμασία και τον αγώνα των σπουδαστών:

Ιχθυοπωλείο "Βυθός"
Μανάβικο "Τα Δίδυμα"
Μανάβικο "Παραδοσιακό"
Αρωματικά Λαδια "Pellas nature"
Εργοστάσιο ζυμαρικών "Αγροζύμη" (Γιαννιτσά)
Κρεοπωλείο Δογραματζής
Μεζεδοπωλείο "Αμέθυστος"
Φωτογραφείο "3fon" Κίτσος Τρύφων
























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...