Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης με τους αναδόχους του κτηματολογίου στην Φλαμουριά - Δρομολογήθηκαν λύσεις για Φλαμουριά και Πλατάνη


Ο Γιάννης Σηφάκης με τους αναδόχους του Κτηματολογίου στην Φλαμουριά
Δρομολογήθηκε η επίλυση κτηματογραφικών θεμάτων της Φλαμουριάς και της Πλατάνης 
Πριν ένα μήνα περίπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τους κατοίκους της Φλαμουριάς για τα θέματα του πολύπλοκου κτηματολογίου της περιοχής στην οποία αναδείχτηκαν τα σοβαρά θέματα που είχαν ανακύψει. 
Ακολούθησαν  επαφές του βουλευτή με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και τον ανάδοχο από τις οποίες προέκυψε η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τον τρόπο που θα πρέπει να διευθετηθούν θέματα που τους αφορούν με στόχο την σωστή και ενιαία αντιμετώπιση τους. 
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 /02/18 νέα σύσκεψη στην Φλαμουριά με παρουσία του βουλευτή, των δικηγόρων της αναδόχου εταιρίας Γιάννη Ψαρρά και Άννας Φώλια και του κ. Ιωάννου δασολόγου, του δασολόγου Θανάση Δελή, του τέως δασολόγου της Περιφέρειας Κ.Μ. Χρήστου Σταλένη, του προεδρείου του Δασικού Συνεταιρισμού, του προεδρείου του Δασικού συνεταιρισμού Πλατάνης και πολλών πολιτών. 
Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα και δρομολογήθηκαν λύσεις.  


Τη μεροληπτική στάση της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε βάρος της Πέλλας στηλιτεύει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος


ΤΗ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ

" Όσο μεγαλύτερα προβλήματα έχεις, 
τόσο μικρότερη χρηματοδότηση παίρνεις"

Τη μεροληπτική στάση της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε βάρος της Πέλλας στηλιτεύει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος. 
Συγκεκριμένα, μόλις την περασμένη Τρίτη, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη διάθεση κονδυλίων, ύψους 30 εκ. ευρώ στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, για αναβάθμιση και συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Ενώ θα περίμενε κανείς, ότι η κατανομή των κονδυλίων θα γινόταν με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε ενότητας ή ακόμη και ισομερώς, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε του περιφερειάρχη Απ΄Τζιτζικώστα ούτε και των μελών της Εκτελεστικής επιτροπής, που αποφάσισε την κατανομή κονδυλίων. 
Όλες οι ενότητες παίρνουν από περίπου 5 εκ. ευρώ. Μόνον η Πέλλα παίρνει 2,5 εκ. ευρώ, τα λιγότερα απ΄ όλες τις περιοχές, αν και έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής ανέδειξε το πρόβλημα και μειοψήφησε, θεωρώντας ότι η απόφαση όχι μόνον δεν δίνει λύση στα προβλήματα, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Σε δήλωσή του αναφέρει:
"Είναι , ουσιαστικά, μια "τιμωρία" της περιφέρειας σε βάρος της περιοχής μας και των κατοίκων. Η μεροληπτική στάση του κ. Τζιτζικώστα και των συνεργατών του, αποδεικνύεται από την τελική κατανομή των πιστώσεων. Στην Πέλλα με τα οξυμένα οδικά προβλήματα διέθεσαν τα λιγότερα χρήματα. Η περιοχή μας δεν αντιμετωπίζεται ούτε καν ισότιμα με τις άλλες περιφερειακές ενότητες. Η στάση αυτή της διοίκησης της περιφέρειας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες."
Ο κ. Ανδρίτσος επισημαίνει ακόμη, ότι η διάθεση της πίστωσης των 30 εκ ευρώ υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Χαρίτση, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΚΜ λήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και μόλις προχθές, η οικονομική επιτροπή πήρε απόφαση για διάθεση των πιστώσεων στις περιφερειακές ενότητες. Δηλαδή, υπάρχει μια χρονική καθυστέρηση 6 μηνών, στην υλοποίηση μιας υπουργικής απόφασης.
"Η καθυστέρηση που παρατηρείται, οδηγεί και σε "δεύτερες σκέψεις" ως προς τη διάθεση των πιστώσεων. Εμείς, ως αντιπολίτευση, αλλά και ως εκφραστές της βούλησης των κατοίκων της Πέλλας, καταγγείλαμε την υποβάθμιση και τη διαφορετική αντιμετώπιση της περιοχής μας.Αναρωτιέμαι, όμως, αν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πέλλας της παράταξης του κ. Τζιτζικώστα αν γνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Αν δεν το γνωρίζουν, καλό θα είναι να μας παρακολουθούν για να ...ενημερώνονται. Αν όμως το γνωρίζουν και δεν αντιδρούν τότε βλάπτουν τα συμφέροντα της Πέλλας για να είναι αρεστοί στον κ. Τζιτζικώστα" κατέληξε ο κ. Ανδρίτσος.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...