Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝ. & ΚΤΗΝΙΑΤΡ. Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει το κοινό ότι στις 03/04/2013 (απόγευμα Τετάρτης) η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις εξής περιοχές: στην επαρχία Έδεσσας τις τοπικές κοινότητες Προφήτη Ηλία, Μαυροβουνίου, Νέας Ζωής, Αρσενίου, Πετριάς, Πλευρώματος και Λουτροχωρίου. Αντίστοιχα στην επαρχία Αλμωπίας η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές στις τοπικές κοινότητες Αψάλου, Αριδαίας, Υδραίας, Φούστανης, Φιλώτειας, Ίδας, Νερομύλων, Προδρόμου και Χρυσής. Εξάλλου στην επαρχία Γιαννιτσών επλήγησαν οι περιοχές Καλής, Λιπαρού, Δάφνης, Καλυβίων, Αγ. Γεωργίου, Γαλατάδων, Εσωβάλτων, Αμπελειών, Πέλλας και Αγροσυκιάς.

Μετά από επιτόπιες επισκέψεις υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής διαπιστώθηκαν ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες, όπως πτώση καρπών και άνθεων και θραύση κλαδίσκων (ιδίως σε ακτινιδιές). Η ποσότητα και η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοια, ώστε αναμένονται σοβαρές απώλειες στην παραγωγή αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο.

Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας συνιστά οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς με κατάλληλα μυκητοκτόνα ή απολυμαντικά πληγών, για την απολύμανση και επούλωση των πληγών, με στόχο την αποφυγή δευτερογενών μολύνσεων από μύκητες και βακτήρια.


  Ο Δ/ΝΤΗΣ



ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και σηματοδοτεί την θεμελίωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Για τον ετήσιο εορτασμό αυτής της ημέρας, ο ΠΟΥ επιλέγει να παρουσιάσει ένα θέμα υγείας με παγκόσμιο χαρακτήρα και προτείνει δράσεις για την αντιμετώπιση του με απώτερο στόχο την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων.
Το θέμα της φετινής του επετείου είναι: «Η αρτηριακή υπέρταση»
Παγκόσμια η αρτηριακή υπέρταση εκτιμάται ότι προκαλεί 7.500.000 θανάτους, περίπου το 12,8 % του συνόλου των θανάτων. 
Το 2008  το 40% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 25 ετών είχε αυξημένη αρτηριακή πίεση. 
Η υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος ή υπέρταση είναι ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο, αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αν αφεθεί ανεξέλεγκτη υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών όπως καρδιακή ανεπάρκεια, περιφερική αγγειοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και απώλεια της όρασης. Ο κίνδυνος ανάπτυξης επιπλοκών είναι μεγαλύτερος αν συνυπάρχουν και άλλοι καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου όπως για παράδειγμα ο διαβήτης.
Η υπέρταση είναι θεραπεύσιμη αλλά μπορεί και να αποτραπεί. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, επειδή δεν έχουν συμπτώματα.
Ο κίνδυνος από την υπέρταση μπορεί να μειωθεί με:
• Ισορροπημένη διατροφή 
• Μειωμένη πρόσληψη αλατιού
• Αποφυγή  της μεγάλης χρήσης αλκοόλ
• Αποφυγή του καπνίσματος
• Τακτική σωματική άσκηση και διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους
Οι στόχοι:
Ο απώτερος στόχος της επετείου 2013 είναι να μειωθούν οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλική επεισόδια. Όμως οι ειδικοί στόχοι είναι:
• Η αυξημένη ευαισθητοποίηση για τα αίτια και τις συνέπειες της υπέρτασης
• Η πληροφόρηση του κόσμου σχετικά με το πώς να προλάβει τις επιπλοκές που σχετίζονται με την υπέρταση
• Η ενθάρρυνση των ενηλίκων να παρακολουθούν και να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί. Όλοι οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν την αρτηριακή τους πίεση  
• Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και συμβουλές των επαγγελματιών υγείας 
• Η μέτρηση να είναι προσιτή σε όλους
Για πολλούς ανθρώπους η αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι αρκετή για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης . Η αλλαγή συμπεριφοράς επιτυγχάνεται με την αγωγή υγείας του πληθυσμού.
Σε άλλους ανθρώπους απαιτείται συγχρόνως και φαρμακευτική αγωγή .
Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει μία σύζευξη μεταξύ της έγκαιρης ανίχνευσης της υπέρτασης και της ταυτόχρονης μείωσης των παραγόντων κινδύνου  για την πρόληψη των σοβαρών παθολογικών καταστάσεων. Αυτά αποτελούν και τα βασικά στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της οποίας η προσπάθεια έχει σαν στόχο την ελάττωση του φορτίου των μην μεταδοτικών ασθενειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της κοινωνικής πολιτικής που ως νέα διοίκηση έχουμε θέσει σε προτεραιότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά  από δράσεις προληπτικής ιατρικής ώστε να επεκτείνουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι δοκιμάζονται. 
Μέσα από τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν εμβολιασμών στην διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  για όσους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως επίσης και μια σειρά ενημερώσεων σε σχολεία για ιατρικά ζητήματα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρωτογενή πρόληψη και στη σημασία που έχει αυτή για τη διασφάλιση της υγείας για όλους τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.



Στίς 4-4-2013 κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Πέλλας, αποτελούμενα από τους γεωπόνους Ποιοτικούς Ελεγκτές των Τμημάτων Γιαννιτσών και Σκύδρας, διενέργησαν έκτακτους δειγματοληπτικούς  ποιοτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της παραλαβής φρούτων στα σχολεία των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας.,

Τα φρούτα αυτά διατέθησαν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των ανωτέρω Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, και οι έλεγχοι έγιναν προκειμένου να διασφαλισθεί η συμμόρφωση των φρούτων προς διανομή με τις ισχύουσες κοινοτικές και εθνικές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα σε κάθε μαθητή Δημοτικού Σχολείου της Π.Ε. Πέλλας, χορηγήθηκε μία συσκευασία τύπου Α, που περιείχε τα εξής προϊόντα:  5 αχλάδια, 1 μήλο, 1 πορτοκάλι και 4 συσκευασίες φρουτοσαλάτας.

Οι διανομές του προγράμματος θα επαναληφθούν άλλες δύο φορές, ώστε συνολικά κάθε μαθητής Δημοτικού Σχολείου θα παραλάβει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 3 αντίστοιχες συσκευασίες φρούτων.

Η προσπάθεια της Υπηρεσίας μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή και επιτυχή διενέργεια του προγράμματος, ώστε να κατορθώσουμε να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και στο μέλλον, με όφελος τόσο για Ελληνικά γεωργικά προϊόντα, όσο και για την υγεία και σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας. 


Ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας
& Κτηνιατρικής Πέλλας      




Τρύφων Τσαντάκης      

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.



Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας ολοκλήρωσε τη δράση συλλογής τροφίμων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Μαρτίου ταυτόχρονα στους τέσσερις Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες να προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν  σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. 
Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν σε 319 οικογένειες  ως εξής:
Στην Έδεσσα σε  55 οικογένειες καθώς και ένα μέρος διατέθηκε για το γηροκομείο της Έδεσσας
Στα Γιαννιτσά σε 116 οικογένειες 
Στην Σκύδρα 130 οικογένειες
Στην Αριδαία σε 18 οικογένειες

Το δίκτυο νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες μας –μικρούς και μεγάλους-  που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης. Να μεταφέρει τις ευχαριστίες και τα χαμόγελα των ανθρώπων που ωφελήθηκαν. 

Η επόμενη δράση συλλογής τροφίμων προγραμματίστηκε για τις 26-27 Απριλίου στην συνάντησης αξιολόγησης των φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 4.4.2013 στο Κέντρο Πρόληψης

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ.

Είμαστε για τα … κουλούρια

Με ιδιαίτερη χαρά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα των υποσιτισμένων μαθητών που σωριάζονται στα σχολεία θα λυθεί με «ένα επιπλέον μέτρο στήριξης. Εξασφαλίστηκαν 20-25 εκατ. ευρώ ( 20 ή 25 εκ.; πλάκα μας κάνεις ρε γαμώτο; ούτε αυτό δεν ξέρεις; ακόμη κι αυτό, στο περίπου;) από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε. Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία».

Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν, όταν με το καλό ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα, δω στα κανάλια τον Αρβανιτόπουλο να μοιράζει κουλούρια στους μαθητές. Ελπίζω μάλιστα, να βρεθούν μαθητές που θα του δαγκώσουν το χέρι ή ακόμη και να τον μασήσουν ολόκληρο.

Όταν χρησιμοποιείς ευρωπαϊκά προγράμματα για να μοιράσεις 1 (ολογράφως: ένα) κουλούρι σε κάθε μαθητή, ομολογείς αυτομάτως ότι υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού. Όταν ομολογείς ότι έχεις στη χώρα σου πρόβλημα υποσιτισμού, παραδέχεσαι ότι η χώρα σου έχει μπει επισήμως σε φάση ανθρωπιστικής κρίσης. Αν δεν το παραδέχεσαι, είσαι ή ηλίθιος ή επικίνδυνος.

Για να φτάσει ένας μαθητής να υποσιτίζεται, σημαίνει ότι υποσιτίζεται και η υπόλοιπη οικογένεια. Για να φτάσει στο σημείο αυτή η οικογένεια να έχει κόψει το φαγητό, σημαίνει ότι έχει ήδη κόψει το ηλεκτρικό και το πετρέλαιο. Αν αυτό δεν είναι ανθρωπιστική κρίση, τότε τι είναι; Μόδα; Δίαιτα; Πώς ακριβώς χαρακτηρίζεται στη γαμημένη γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού και της εξαπάτησης το στάδιο εκείνο πριν τον θάνατο από πείνα;

Πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας υπουργός για να χαρακτηρίζει «λύση» για τον υποσιτισμένο μαθητή το ΕΝΑ κουλούρι και λίγο τυρί; Πόσο δύσκολο είναι για έναν κοινό νου να αντιληφθεί ότι ο υποσιτισμένος δεν πεινάει με την ιδιότητα του μαθητή, αλλά του ανθρώπου; Δηλαδή όταν φεύγει από το σχολείο σταματά αυτομάτως η πείνα του; Όταν κλείνουν τα σχολεία στις διακοπές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού, το παιδί δεν πεινάει;

Πόσο ζαβός πρέπει να είσαι για να πιστεύεις ότι το σχολείο είναι κάτι σαν εξοχή που ανοίγει την όρεξη στον μαθητή; Οι Αρβανιτόπουλοι αυτής της κυβέρνησης, και ζαβοί δεν είναι και τον κοινό νου διαθέτουν. Απλώς δεν τους ενδιαφέρουμε. Δεν ανήκουμε στις αρμοδιότητές τους. Η μόνη τους αρμοδιότητα είναι να εξυπηρετούν τους δανειστές και να ξεπουλάνε η χώρα.

«Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πόσο ακόμη πρέπει να μας φτύσουν, να μας κατουρήσουν, να μας χέσουν για να καταλάβουμε ότι η ζωή μας δεν αξίζει μία για την πάρτη τους; Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν και να μας πουν για να ψοφήσει αυτή η τελευταία γαμημένη ελπίδα ότι «κάτι θα γίνει» έτσι, από μόνο του;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούμε ότι αν δεν κάνουμε κάτι εμείς οι ίδιοι κι ο καθένας μόνος του, θ’ αρχίσουμε να βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα και η κυβέρνηση Σαμαρά θα στέλνει στις κηδείες μας κουλούρι αντί στεφάνου; Πρέπει να δεις το δικό σου παιδί να λιποθυμά από την πείνα για να ξυπνήσεις, ρε γαμώτο; Τόσο πια στο έχει κάψει το μυαλό το κωλοτούρκικο του MEGA και τα δελτία των 8;

Κι αν με γράφεις, που σου γράφω, παρ’τα από τη Γώγου μήπως και ντραπείς. Έστω και λίγο…

Η ζωή μας είναι σουγιάδες

Σε βρώμικά αδιέξοδα

Σάπια δόντια, ξεθωριασμένα συνθήματα…

Πάνω – κάτω. Πάνω – κάτω, η Πατησίων.



Μια ζωή λιγούρια ταξιδεύουμε

την ίδια διαδρομή

Ξευτίλα – μοναξιά – απελπισία

Κι ανάποδα

Εντάξει δεν κλαίμε. Μεγαλώσαμε

Μονάχα όταν βρέχει

βυζαίνουμε κρυφά το δάχτυλό μας

Και καπνίζουμε….

Η ζωή μας είναι άσκοπα λαχανητά…

Κατερίνα Γώγου. Τρία κλικ αριστερά..1, (αποσπάσματα).





ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΤΟ Δ’ ΡΑΪΧ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.-ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ.



Γκόγια: Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαρτίου 1808

Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα «Το Χωνί» στις 31 Μαρτίου 2013

[«Σύστημα Μ»: Τα βασικά χαρακτηριστικά, οι μέθοδοι και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Μέρκελ για την εδραίωση και τη διαρκή επέκταση της εξουσίας της τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Έχει αναλυθεί με σαφήνεια από την καθηγήτρια Γκέρντρουντ Χέλερ στο βιβλίο της «Η Νονά» (Αθήνα, Λιβάνης, 2013). Στο «Μ» από το «Μέρκελ» -κατά την Χέλερ- θα ήθελα να προσθέσω και το «Μ» από το έργο «Μητρόπολις» του Φριτζ Λαγκ που εικονογραφεί ένα μοντέλο κοινωνίας το οποίο προσομοιάζει μ’ αυτό που ευαγγελίζεται η Μέρκελ για την Ευρώπη.]

Έσκυψες δουλικά μόλις αντίκρισες το μαστίγιο του δημίου.

Και, μετά, βάδισες καμαρωτός στο σφαγείο.

Ναζίμ Χικμέτ

Το Ανώτατο Μονομελές Διαρκές Στρατοδικείο που εδρεύει στην Καγκελαρία του Δ’ Ράιχ, με πρόεδρο την «εταίρα» πρώην κομμουνίστρια Αγκελα Μέρκελ (η οποία, μη μπορώντας -για προφανείς λόγους- να πουλήσει το κορμί της, έχει πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος) και εισαγγελέα τον νεοναζί Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (η φιγούρα του οποίου παραπέμπει στον Φον Μπράουν/Πίτερ Σέλλερς στο καταπληκτικό έργο του Στ. Κιούμπρικ «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα ή Πώς έμαθα να αγαπώ τη βόμβα»), αποφάσισε να επιβάλλει την εσχάτη των ποινών σε μια μικρή χώρα, την Κύπρο.

Η ποινή εκτελέστηκε στις 25 Μαρτίου 2013 στον συνήθη τόπο των εκτελέσεων (τις Βρυξέλες), από το γερμανόδουλο 17μελές Εκτελεστικό Απόσπασμα της (Ευρω)-Γερμανο-Ζώνης, στο οποίο συμμετείχαν άνευ διαμαρτυρίας και δύο «δικοί» μας:

● Ένας «Κύπριος» (ο ανεκδιήγητος υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής υπό την «υψηλή» εποπτεία του Νίκου Αναστασιάδη, του θλιβερού γελωτοποιού του «γιες» στο δημοψήφισμα του 2004 για το μειοδοτικό Σχέδιο Αυνάν που απορρίφθηκε από τον κυπριακό λαό με ποσοστό 76%, και εκλεγμένος πρόεδρος της Κύπρου δέκα μόλις μέρες πριν τn στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα), και

● Ένας «Έλληνας» (ο Γ. Στουρνάρας, διορισμένος υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση της Τρόικας-Εσωτερικού στην Ελλάδα, η οποία ενεργεί ως διεκπεραιωτής των αποφάσεων της Τρόικας-Εξωτερικού)

Ένας εσμός από θλιβερούς υπαλληλίσκους της διευθυντικής τριανδρίας της συμμορίας του καπιταλισμού-καζίνο (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΠΟΕ) και της γερμανικής εμπροσθοφυλακής της στην Ευρώπη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Eurogroup), ένα περίεργο και αποκρουστικό μείγμα «ανθρώπων» που έχουν κοινά ορισμένα απωθητικά χαρακτηριστικά: τη διανοητική ανεπάρκεια, την ηγετική ανικανότητα, τη μη-δέσμευση από οποιοδήποτε σύστημα αξιών, τη δουλοπρέπεια και -άκρως σημαντικό- την ανοργασμικότητα και τον αναφροδισιασμό.

Θα μείνω σ’ αυτό το τελευταίο,

αφενός γιατί υπάρχει μια ευαπόδεικτη σχέση ανάμεσα στην ανοργασμικότητα/αναφροδισιασμό και την ψυχοπαθητική καταστρεπτική συμπεριφορά (πράγμα που -για να μη ξεφύγω από το θέμα μου- θα αποτελέσει αντικείμενου ενός άλλου σημειώματος), και αφετέρου γιατί αυτός ακριβώς ο συνδυασμός ανοργασμικότητας και αναφροδιασμού είναι που εξαναγκάζει ορισμένες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες να προσπαθούν απελπισμένα να τον αποδυναμώσουν χρησιμοποιώντας ως Viagra τα κουρέλια μιας δοτής «εξουσίας» που δεν φτάνει για να καλύψει τη γύμνια τους.

Υπάρχει περίπτωση να ασκήσουν ερωτική «έλξη», χωρίς το «αφροδισιακό» της εξουσίας, ανοργασμικοί τύποι σαν τη Μέρκελ, τον Σόϊμπλε, τη Λαγκάρντ, τον Ολι Ρεν, τον Ολλανδό Γερμανο-μπλουμ και τους Ριγκολέτο που τους περιβάλλουν (για να μη μιλήσω για τα ανοργασμικά ρετάλια των τρίτης κατηγορίας υπαλληλίσκων τους, όπως οι Τόμσεν και τα απολειφάδια που τον συνοδεύουν σε κάθε επίσκεψή του στην Αθήνα, και οι κλώνοι του που οργώνουν άλλες δυστυχείς χώρες όπως η Ρουμα-νέσκου που εφαρμόζει μεθόδους Τσαουσέσκου στην Κύπρο);

Μια ψυχοπαθητική ανοργασμική και αναφροδισιακή «προσωπικότητα» όταν δεν κατέχει εξουσία είναι πρόβλημα για τον εαυτό της. Αλλά όταν κατέχει εξουσία, είναι πάντοτε πρόβλημα και παραγωγός προβλημάτων για τους Άλλους.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπορούν να υπάρχουν η μια χωρίς την άλλη. Και οι ξενόδουλες πολιτικές και οικονομικές ελίτ των δύο χωρών, που το ξέρουν καλά αυτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν και τη μια και την άλλη, μετατρέποντας τες σε «αποικίες χρέους».

● Ο Ελληνισμός είναι μια πολιτιστική οντότητα και, ως τέτοια, δεν υπόκειται σε «χρέη». Αντιθέτως, άλλοι του χρωστούν.

● Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι γεωγραφικές οντότητες και, ως τέτοιες, δεν μπορούν να αποτελούν υποκείμενα χρέους.

● Συνεπώς, μοναδικό υποκείμενο χρέους μπορεί να είναι η κρατική εξουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και γι’ αυτό τα επιτελικά όργανα του Καπιταλισμού-Καζίνο ενδιαφέρονται μονάχα για τη δουλική υποταγή στα κελεύσματά τους των κομματικών συμμοριών που διαχειρίζονται την κρατική εξουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και το πετυχαίνουν είτε με τη εξαγορά του πολιτικού προσωπικού είτε με το απευθείας «φύτευμα» έμμισθων υπαλλήλων τους στην πολιτική σκηνή (Ντράγκι, Μόντι, Παπαδήμος, κ.α.)

Η δολοφονία ενός κράτους πριν γεννηθεί (1959)

Το 1959, οι επονείδιστες Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου (που προβλήθηκαν ως επίτευγμα του τότε πρωθυπουργού -και κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενου «εθνάρχη»- Κ. Καραμανλή και του υπουργού εξωτερικών Ε. Αβέρωφ) έθεσαν την Κύπρο υπό την υψηλή εποπτεία τριών δημίων της, της Βρετανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, ως τσόντας.

Τότε, δύο μόνο νεαροί αγωνιστές αρνήθηκαν να τις προσυπογράψουν: O Βάσος Λυσσαρίδης και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε όλες τις μεταγενέστερες περιπέτειες του Κυπριακού, αυτοί οι δύο αποτέλεσαν το επίκεντρο της αντίστασης σε κάθε προσπάθεια για ενταφιασμό της Κύπρου.

Πρώτη απόπειρα διάλυσης της Κύπρου (1974)

Το 1974, η παρανοϊκή απόφαση της «ελληνικής» χούντας να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Μακάριο, χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή από την Τουρκία για να επέμβει στρατιωτικά στην Κύπρο, να καταλάβει το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επιβάλλει ένα –ντε φάκτο- καθεστώς διχοτόμησης του νησιού.

Δεύτερη απόπειρα διάλυσης της Κύπρου (2004)

Το 2004, οι «προστάτες-δήμιοί» μας προσπάθησαν να εξαερώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με την εφαρμογή του «Σχεδίου Αυνάν». Αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση των εμπνευστών και των υποστηρικτών αυτού του αθλιότατου κατασκευάσματος, τον Απρίλιο 2004, στο δημοψήφισμα για το «Σχέδιο Αυνάν», οι Κύπριοι είπαν όχι με το συντριπτικό ποσοστό του 75% (καταγράφοντας έτσι την πρώτη πολιτική ήττα της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά την κατάρρευση των ολοκληρωτικών καθεστώτων του «αντίπαλου δέους»).

Πριν από την κρίσιμη ημέρα του δημοψηφίσματος, οι εν Ελλάδι πολιτικοί μπαμπουίνοι έδωσαν ρεσιτάλ εθελοδουλείας προκρίνοντας το ΝΑΙ της υποταγής στα κελεύσματα της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των «προθύμων» της (πράγμα που επανέλαβαν για διαφορετικό αφεντικό το 2009 στην Ελλάδα και το 2013 στην Κύπρο).

- ΤΟ ΠΑΣΟΚ και ο -αλήστου μνήμης- ανύπαρκτος Γεωργάκης φρόντισε να προλάβει τον Κύπριο πρόεδρο ομνύοντας δημοσίως υπέρ του αισχρού «Ναι», μια μέρα πριν από το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος πέρασε στην ιστορία, κλείνοντας το διάγγελμά του με την αποστροφή: «Παρέλαβα κράτος. Δεν θα παραδώσω κοινότητα».

- Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ως «αριστερή» τσόντα, αποφάνθηκε υπέρ του «ΝΑΙ» (με ψήφους 70 προς 30, κατά τη σχετική συνεδρίαση «Πολιτικής Επιτροπής» του).

- ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σ’ αυτή την -σχεδόν ομόφωνη- κακοφωνία, ήταν ο Κώστας Καραμανλής που δεν πήρε ανοικτά θέση υπέρ του «Όχι» αλλά αρνήθηκε να στηρίξει το μειοδοτικό «Ναι» (πράγμα που είναι προς τιμή του), και, φυσικά, το Κομμουνιστικό Κόμμα, για τους δικούς του λόγους.

Τρίτη απόπειρα διάλυσης της Κύπρου και της Ελλάδας (2009)

● Στην Ελλάδα το 2009, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ένας αξιολύπητος ημι-Ε-πλην (κατά Αλντους Χάξλεϊ) σπάει όλα τα ρεκόρ της πολιτικής εξαπάτησης, επαναλαμβάνοντας προεκλογικά το διαβόητο «λεφτά υπάρχουν» (τη στιγμή που ο προκάτοχος του αποσύρθηκε ακριβώς επειδή «λεφτά δεν υπήρχαν») και αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μπει στους καταστροφικούς μηχανισμούς του ΔΝΤ. Αλλά αμέσως μετά την επιτυχή έκβαση της «επιχείρησης εξαπάτησης», ο ίδιος (και η «αυλή» των ανίκανων σαλτιμπάγκων οσφυοκαμπτών που τον περιβάλλει) θα διογκώσει τεχνητά το ελληνικό έλλειμμα και θα βάλλει την Ελλάδα σε μηχανισμούς «στήριξης», μετατρέποντας την σε αποικία χρέους.

● Στην Κύπρο κατά την περίοδο 2008-2012, ο κομμουνιστής Δημήτρης Χριστόφιας εκλέγεται πρόεδρος εφαρμόζοντας προεκλογικά μια παρόμοια πολιτική εξαπάτησης των εκλογέων. Και ως πρόεδρος ακολουθεί μια πολιτική που θα έχει ως αποτέλεσμα τον δεκαπλασιασμό των δανειακών αναγκών της Κύπρου και τη μετατροπή της σε «αποικία χρέους».

(Φυσικά, δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση από έναν άνθρωπο που διαμορφώθηκε στο ασφυκτικό περιβάλλον ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού, του ΑΚΕΛ, του ισχυρότερου στην Κύπρο, το οποίο στα 1955-1959 αρνήθηκε να πάρει μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με αποτέλεσμα να τον εκχωρήσει σε μια ανερμάτιστη δεξιά. Κι αυτό, γιατί η διεκδίκηση του αιτήματος «Αυτοδιάθεση- Ένωση» βρισκόταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του παγκόσμιου «κομμουνιστικού κέντρου» της εποχής -της Μόσχας- από την οποία τα κατά τόπους κομμουνιστικά κόμματα χρησιμοποιούνταν ως εργαλεία της εξωτερικής πολιτικής της).

● Στην Ελλάδα το 2012, ο Αντώνης Σαμαράς αφού εξαπατά τους εκλογείς υποσχόμενος «επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου υπέρ των Ελλήνων», γίνεται πρωθυπουργός μιας Τρόικας-Εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που θα «επαναδιαπραγματευθεί τους όρους των μνημονίων» υπέρ των δανειστών, φέρνοντας ακόμη σκληρότερα μέτρα απ’ αυτά που ο ίδιος κατήγγειλε προεκλογικά.

● Στην Κύπρο το 2013, ο ομογάλακτός του, Νίκος Αναστασιάδης εφαρμόζοντας προεκλογικά την ίδια τακτική πολιτικής εξαπάτησης, υπόσχεται στον Κυπριακό λαό ότι «δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις» του. Αλλά, μόλις η εξαπάτηση αποδίδει τα αναμενόμενα, το Eurogroup επιτίθεται στην Κύπρο επιβάλλοντας «κούρεμα» (δηλ. κατάσχεση) των καταθέσεων, με τις ευλογίες των Στουρνάρα και Σαμαρά.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ (19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013): OΧΙ 36, ΝΑΙ 0, ΑΠΟΧΕΣ 19

● Στην Κύπρο στις 19 Μαρτίου 2013, η βουλή απέρριψε τη νέα πρόταση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων, με 36 ΟΧΙ και 19 αποχές και ΚΑΝΕΝΑ NAI (σε πλήρη αντιδιαστολή του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» της ψοφοδεούς πλειοψηφίας του Ελληνικού κοινοβουλίου), καταγράφοντας την πρώτη πολιτική ήττα του ιμπεριαλισμού του Δ’ Ράιχ.

Φαίνεται πως είναι στην ιστορική μοίρα της Κύπρου, η εναντίωση στις αφανιστικές πολιτικές των ανίερων συμμαχιών της εποχής μας.

Όπως ήταν επόμενο, ο διεθνής «τύπος» άρχισε να εκφράζει αμέσως ανησυχίες για το διαπραχθέν έγκλημα.

▪ «Υπάρχει η απειλή η Κύπρος να γίνει πειραματόζωο μιας πολιτικής που χρειάζεται το ένα πολιτικό δάνειο μετά το άλλο» (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

▪ «Εάν η Κύπρος εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και μόνο η Ρωσία την διασώσει, το νησί θα γίνει φέουδο της Μόσχας.. Και τότε ο αποδιοπομπαίος τράγος έχει ήδη βρεθεί εδώ και καιρό και λέγεται Γερμανία… H κυπριακή καταστροφή είναι πλέον κάτι παραπάνω από οικονομική καταστροφή και έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση». (Sueddeutsche Zeitung)

▪ «Το ‘Οχι’ είναι μια ιστορική απάντηση των Κυπρίων στην Ευρώπη… Η ψηφοφορία ενός μικρού κράτους ήταν ένα εκπληκτικό πλήγμα για τη ευρωζώνη των 17, μετά τις συνεχείς λήψεις των αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, των τελευταίων τριών χρόνων» (ιρλανδική ιστοσελίδα Ιndependent.ie)

▪ «Υπάρχει πιλότος στο αεροπλάνο; Η κακοφωνία σχετικά με την Κύπρο είναι καταστροφική - Η σπαζοκεφαλιά της Κύπρου διαιρεί την Ευρώπη». (L’ Echo)

▪ «Να σωθεί η Κύπρος με κάθε κόστος». (Libre Belgique)

▪ «Αποταμίευση: ένα ταμπού έσπασε στην Ευρώπη». (Le Soir)

▪ «Το σχέδιο των Ευρωπαίων δεν είχε ιστορικό προηγούμενο στην Ευρωζώνη, όπως δεν υπάρχει και προηγούμενο άρνησης μιας χώρας-μέλους του ευρώ να συμμορφωθεί με τα κελεύσματα των εταίρων της. Γεγονός που καθιστά εξόχως κρίσιμη τη συνέχεια». (Bloomberg)

▪ Πιο χαρακτηριστική, ήταν η αντίδραση των Moscow Times που φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφική σύνθεση του Αλεξέι Μπουντάγιεφ, στην οποία παρουσιάζεται με ακρίβεια ο ρόλος των πρωταγωνιστών στα ευρωπαϊκά δρώμενα:



- η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ σε ρόλο πατρόνας σε μαγειρείο,

- η Άνγκελα Μέρκελ σε ρόλο μέγαιρας,

- ο Αντώνης Σαμαράς σε ρόλο οσφυοκάμπτη,

- ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ρόλο πληθωρικού φεουδάρχη,

- ο Ολάντ σε ρόλο αδιάφορου «ξεβράκωτου»,

- ο Μπαρόζο σε ρόλο ιησουίτη καλόγερου,

- ο Βλαντιμίρ Πούτιν με αλεπουδίσια φάτσα σε ρόλο Κυανοπώγωνα.

- ο Κάμερον, σε ρόλο μπατιριμένου ψευτοαριστοκράτη.

- ο Ρομπάι που απέκτησε μαλλιά (θαύμα!),

- ο Ραχόι που συμμετέχει έκπληκτος στα τεκταινόμενα (πάντα είχε αυτό το ύφος)

- ο αλήστου μνήμης Σαρκοζί που εμφανίζεται σε ξεσκισμένη αφίσα με το σύνθημα «Ισχυρή Γαλλία» (!)

- ο Οβελίξ ως αναφορά στην παραπαίουσα Γαλατία.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ

Η Ελλάδα και η Κύπρος καταστρέφονται με τις ευλογίες των εξωνημένων διαχειριστών του ελληνικού και του κυπριακού πολιτικού συστήματος, μέσω μιας σειράς διαδοχικών εξαπατήσεων και μειοδοσιών, που η εφαρμογή τους δεν ξεκίνησε χθες.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παραχωρηθεί πλήρως η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα τους στους Γερμανούς, στο πλαίσιο μιας συνολικής αναδιάταξης της οικονομικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής ισορροπίας στην Ευρώπη και την Ν.Α. Μεσόγειο.

Στις 25 Μαρτίου 2013, στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Spiegel, o αρθρογράφος Γιάκομπ Αουγκστάιν, ένας από τους ελάχιστους οξυδερκείς αναλυτές και θαρραλέους επικριτές του Συστήματος Μ που η «Λύκαινα του Βερολίνου» (βλ. Γκ. Χέλερ, "Η Νονά") τείνει να επιβάλλει στη Γερμανία και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, γράφει σε άρθρο του με τίτλο «Γερμανοί σωτήρες του ευρώ: Στενοκεφαλιά, δίψα για εξουσία, εγωισμός»:

«Στην επιδείνωση της κυπριακής κρίσης αποκαλύφθηκε και μια αλήθεια της γερμανικής πολιτικής: χαρακτηρίζεται από πείσμα, που οι Γερμανοί αποκαλούν ηθική, αλλά είναι μόνο αυτοδικαίωσή τους...

Πάντα οδηγούμε όσο πιο βαθιά γίνεται τη σύγκρουση με τους γείτονές μας, όπως έγινε δύο φορές στο παρελθόν στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας. Η ιδέα της Μέρκελ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι η εξής: ‘H Ευρώπη υποκύπτει στη γερμανική πολιτική’…

Υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ η Ευρώπη ζει και πάλι την εποχή των εθνικών κρατών. Η ευρωσύγκρουση είναι στην ουσία μια διαμάχη για τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί δεσμεύουν τα ευρωπαϊκά έθνη με τα δεσμά του χρέους. Όποιος έχει χρέη, είναι ένοχος. Αυτή είναι η πραγματικότητα της κρίσης του ευρώ: Η φτώχεια στην Αθήνα είναι ο πλούτος στη Γερμανία. Τέτοιες προσπάθειες έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Θα αποτύχουν και στο μέλλον. Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θα το επιτρέψουν».

Η ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

● Με την εκτέλεση της Κύπρου, η Γερμανία των Μέρκελ και Σόϊμπλε δημοσιοποίησε και διατράνωσε την απόφασή της να οργανώσει την Ευρώπη σύμφωνα με το ναζιστικό μοντέλο που εφάρμοσε η Γερμανία του Χίτλερ (όπως αναπτύσσεται στην ιστορική μελέτη του Μάρκ Μαζάουερ «Η Αυτοκρατορία του Χίτλερ»).

Κι αυτό, κάνει να προβάλλει μπροστά μας το φάσμα της στρατοπεδικής κοινωνίας που το πειραματικό της μοντέλο έχει δοκιμαστεί μαζικά με «επιτυχία» στα εργαστήρια της «ολοκληρωτικής κυριαρχίας» της Εξουσιαστικής Διεθνούς:

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την έκταση του πλανήτη (και, κυρίως, στη χιτλερική Γερμανία που τα οργάνωσε με ανατριχιαστική βιομηχανική συνέπεια) αποτελούν το εξουσιαστικό προείκασμα του αποτρόπαιου κοντινού μέλλοντος της ανθρώπινης κοινωνίας που θα συντίθεται από μια ομοιογενή μάζα ανιστορικών ανθρωποειδών, προγραμματισμένων να μην παρεκκλίνουν ποτέ από τον «κανόνα», ένα άθυρμα από ιδεώδεις μέσους «πολίτες»-δούλους για τους οποίους δεν έχει καμιά σημασία εάν φορούν την ομοιόμορφη στολή των φυλακισμένων ή εάν βολεύονται με ένα συμβατικό ζουρλομανδύα.

Οι τελετουργικές ανθρωποσφαγές και τα βασανιστήρια, τα πογκρόμ, οι πυρές της Ιερής Εξέτασης, το Χάνταμαρ, το Νταχάου, το Aουσβιτς και το Γκουλάγκ, είναι τυπικά και σταθερά επαναλαμβανόμενα συμπτώματα της εξουσιαστικής σχιζοφρένειας που όλο και πιο γοργά αποσυνθέτει την ανθρώπινη κοινωνία.

Με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, η κτηνωδία της οργανωμένης «νόμιμης» βίας αποβάλλει την πολιτική και υιοθετεί μια «ηθικολογική» ιδεολογία. O πολιτικός ολοκληρωτισμός υποκαθίσταται βαθμιαία από έναν «ηθικολογικό» ολοκληρωτισμό, μέσα από τον οποίο προβάλλει το αποκρουστικό πρόσωπο μιας «ποιοτικής» αναπαλαίωσης της εξουσίας: «Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός». (Γ. Λυκιαρδόπουλος: Η έσχατη στράτευση, Αθήνα, Υψιλον, 1985, σ. 66)

● Με την εκτέλεση της Κύπρου, η Γερμανία των Μέρκελ και Σόϊμπλε πέτυχε να πάρει τη ρεβάνς από τη Συμφωνία της Γιάλτας του 1945. Σ’ αυτή τη Νέα Γιάλτα του 2013, η Γερμανία δεν είναι με τη μεριά των ηττημένων αλλά των «νικητών». Αλλά, λησμόνησε ότι τότε, που χρόνος κυλούσε με πολύ αργότερους ρυθμούς, η ευφορία από τη «Συμφωνία» διάρκεσε μόλις δύο χρόνια (μέχρι το 1947 που ξέσπασε ο Ψυχρός Πόλεμος), και ότι, σήμερα, με τη χρονική κίνηση να επιταχύνεται ιλιγγιωδώς, είναι ζήτημα εάν θα αντέξει μερικούς μήνες.

● Με την εκτέλεση της Κύπρου, η Γερμανία των Μέρκελ και Σόϊμπλε πέτυχε να υφαρπάσει κεφάλαια και πλούτο από τις περιφερειακές χώρες και να τα μεταφέρει στο δήθεν ασφαλές καταφύγιο του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, καθιστώντας ακόμη πιο απελπιστική την οικονομική κατάσταση αυτών των χωρών.

Αλλά κι αυτή η αυταπάτη έχει ημερομηνία λήξης: Την ημέρα της αποκάλυψης της πραγματικής κατάστασης του πτωχευμένου γερμανικού τραπεζικού συστήματος.

Ένα παράδειγμα: η πλεόν διεφθαρμένη και πτωχευμένη τράπεζα της Ευρώπης, η Deutsche Bank, «ναυαρχίδα» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, έχει δείκτη μόχλευσης 1 προς 62 (δηλαδή, για κάθε μονάδα περιουσιακών στοιχείων που κατέχει χρωστάει 62), δημιουργώντας μια απύθμενη μαύρη τρύπα την οποία θα κληθούν να καλύψουν (πράγμα, αδύνατο) πρώτα οι λαοί της περιφέρειας της Ευρώπης, εν συνεχεία, οι χώρες του στενού πυρήνα των νυν «συμμάχων» της Γερμανίας (Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία) και, μετά, ο ίδιος ο γερμανικός λαός.

Ποιος έχει σειρά στον πάγκο του χασάπη;

● Το συνολικό εξωτερικό χρέος των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 35 τρισεκατομμύρια (για την ακρίβεια, 35.089.819.360.000) δολάρια.

● Το συνολικό εξωτερικό χρέος των 17 χωρών-μελών της Ευρω(Γερμανο)-Ζώνης ανέρχεται σε 23 τρισεκατομμύρια (για την ακρίβεια, 23.981.566.360.000) δολάρια.

● Το συνολικό εξωτερικό χρέος των 9 πιο αναπτυγμένων χωρών-μελών της Ευρω (Γερμανο)-Ζώνης ανέρχεται σε 20 τρισεκατομμύρια (για την ακρίβεια 20.403.096.360.000 δολάρια).

● Το συνολικό εξωτερικό χρέος των 7 λιγότερο αναπτυγμένων χωρών-μελών της Ευρω (Γερμανο)-Ζώνης ανέρχεται σε 1,2 τρισεκατομμύρια (για την ακρίβεια, 1.200.470.000.000) δολάρια.

● Το εξωτερικό χρέος της Ιρλανδίας ανέρχεται σε 2 τρισεκατομμύρια (για την ακρίβεια, 2.378.000.000.000) δολάρια και καταχωρείται σε ιδιαίτερη κατηγορία γιατί η Ιρλανδία αποτελεί «ειδική περίπτωση»).

Τα 20,4 τρισεκατομμύρια του χρέους των 9 πλουσιότερων χωρών της Ευρωζώνης συνιστούν μια κατάσταση μη-διαχειρίσιμη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία του «Συστήματος Μ», προκειμένου να στηρίξει το πτωχευμένο τραπεζικό της σύστημα και να διαχειριστεί το εξωτερικό της χρέος ύψους 4,7 τρισεκατομμυρίων (2010), μετά την ολοκλήρωση της εν εξελίξει κατάσχεσης του πλούτου των «φτωχότερων» χωρών της περιφέρειας, θα προχωρήσει στην υφαρπαγή του πλούτου των 9 «πλουσιότερων» χωρών της (Ευρω)Γερμανο-Ζώνης (Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, κ.α.).

Συνεπώς, όλες οι χώρες της Ευρώπης βαδίζουν «καμαρωτές» στον «πάγκο του χασάπη», με σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται από τις ανάγκες του Δ’ Ράιχ.

Αυτή η πραγματικότητα δεν έχει καμιά ελπίδα βιωσιμότητας. Η πολιτική της κατάκτησης διά του οικονομικού στραγγαλισμού που εφαρμόζει η Γερμανία του «Συστήματος Μ» εδώ και τρία χρόνια, μπορεί να της αποφέρει πρόσκαιρα οικονομικά και πολιτικά οφέλη (μέσω μιας κρίσης που η ίδια προκαλεί και ανατροφοδοτεί διαρκώς), έχει όμως ως έσχατο όριό της την αντοχή των υπό κατοχή λαών, που όλα δείχνουν πως εξαντλείται.

Ατυχώς για το Δ’ Ράιχ, «τέτοιες προσπάθειες έχουν αποτύχει [δύο φορές] στο παρελθόν. Θα αποτύχουν και στο μέλλον. Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θα το επιτρέψουν».

Κλεάνθης Γρίβας




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ, ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Ψυχοπαθής, απελπισμένος ή κάτι άλλο;;;

Να βλέπεις ποιος θα καταστρέψει τον κόσμο, να απελπίζεσαι...

Το Hollywood είχε ωραιότερες φάτσες καταστροφέων.

Στα ψιλά της ειδησεογραφίας έχει περάσει ένα τεράστιο θέμα που άλλοτε θα ξεσήκωνε θύελλα ποικίλλων αντιδράσεων.

Ο νεοδιορισθείς (νεοεκλεγέντα, δεν τον λες!) ηγέτης της Βορείου Κορέας οπλίζει τα πυρηνικά όπλα και σημαδεύει τις ΗΠΑ!

Και όχι μόνο το κάνει, αλλά το φωνάζει κιόλας με καμάρι!

Για κάποιον ακατανόητο λόγο το θέμα παρουσιάζεται στα ελληνικά ΜΜΕ σχεδόν ως... καλτ!
Αλλά πόσο καλτ μπορεί να θεωρηθεί ο κίνδυνος έναρξης ενός πυρηνικού πολέμου;

Και τελοσπάντων τι διάολο θέλει αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν και... ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη;
Αυτά που συμβαίνουν εκεί στην Κορέα δεν εξηγούνται λογικά.

Έχουμε απ' τη μια τις ΗΠΑ με τον σταθερό σύμμαχό τους, τη Νότιο Κορέα κι απ' την άλλη την αποκομμένη απ' όλους κι απ' όλα Βόρειο Κορέα.

Και παραδόξως ακούμε εδώ και μέρες καθημερινά επιθετικά πολεμικά μηνύματα από την πλευρά του αδυνάτου!

Επειδή η πληροφόρηση για τα της Κορέας είναι συγκεχυμένη και αναξιόπιστη, προσπαθώ να συνδέσω τα πράγματα κάνοντας εικασίες.

1η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ είναι ψυχάκιας δολοφόνος και έχει μπερδέψει τη ζωή με το playstation. Κάπως θέλει να περάσει την ώρα του στη μάλλον βαρετή Βόρειο Κορέα και παίζει με κουμπάκια που εκτοξεύουν πυρηνικά.
Κάτι σαν "Ευλογητός με σφυροδρέπανο"! 
(οι Φωσκολιστές θα με καταλαβαίνουν...)

2η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ μαθαίνει ότι επίκειται εντός ολίγου ΝΑΤΟϊκή επίθεση στη χώρα του και αφενός με τις απειλές του επιχειρεί να τρομοκρατήσει το αντίπαλο στρατόπεδο, μπας και τη βγάλει καθαρή, και αφετέρου -αν δεν πιάσει αυτό- πάει για έναν ηρωικό χορό του Ζαλόγγου. 
Ξέρει ότι Ρωσία και Κίνα δεν τολμούν να σηκώσουν το βλέμμα τους στις ΗΠΑ, θα τον γράψουν στα τέτοια τους και θα τον αφήσουν εκτεθειμένο στις αμερικανικές ορέξεις.
Επομένως τα κάνει όλα αυτά για να χάσει με στυλ...
(σ' αυτήν την εκδοχή αναμένεται ανακοίνωση του ΚΚΕ περί κορεατικού... οππορτουνισμού!)

3η εκδοχή: ο σύντροφος Κιμ απλώς αμύνεται ενάντια στις ανελέητες στρατιωτικές, διπλωματικές και οικονομικές επιθέσεις του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, τις οποίες επιθέσεις όμως δεν γνωρίζουμε, καθώς η μιντιακή παρουσίαση του φαινομένου Βόρειος Κορέα είναι επιεικώς μονομερής και κατευθυνόμενη. 
(ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατία στη Β. Κορέα... ενώ στην Ιορδανία και στη Σαουδική Αραβία των "επενδυτών" είναι όλο... δημοψηφίσματα!)

4η εκδοχή: ετοιμάζεται κάποια "κορεατική άνοιξη" με πρότυπο τα αραβικά γεγονότα και η επιθετικότητα του συντρόφου Κιμ κοιτάζει με το ένα μάτι έξω, στους ενορχηστρωτές της επικείμενης αναταραχής, και με το άλλο μάτι μέσα, στους επίδοξους "αντικαθεστωτικούς". Ένας βρυχηθμός του λιονταριού πριν πέσει, σα να λέμε. Εξάλλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός του βομβαρδισμού πληροφοριών τα τελευταία ΄δύο χρόνια σχετικά με τη Βόρειο Κορέα. Έτσι κάνουν πάντα όταν ετοιμάζουν μια "Άνοιξη". 
(Ένας προπαγανδιστκός κούκος φέρνει πάντοτε την "Άνοιξη".)

Ειλικρινά αδυνατώ να επιλέξω ανάμεσα στα τέσσερα σενάρια.
Ενδεχομένως να είναι κάποιος μεταξύ τους συνδυασμός ή ακόμη και κάτι άλλο που δεν έχω ακόμη σκεφτεί.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και σ' αυτό το ζήτημα, διότι μπορεί αύριο να ακουστεί κάνα "μπαμ" και να μην ξέρουμε από πού μας ήρθε.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μια πυρηνική καταστροφή είναι ο μόνος ασφαλής εναλλακτικός δρόμος για να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια.
Ελπίζουμε στον σύντροφο Κιμ.
Να πατήσει το κουμπί, να πάμε στο διάολο όλοι μας, μπας και ησυχάσει ο κόσμος από τη μπόχα μας.
Κι ίσως το επόμενο είδος που θα εμφανιστεί και θα κυριαρχήσει επί της γης να είναι λιγότερο μαλάκας από μας.

Μαζέστιξ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝ...

15Ένας Πέρσης στρατηγός έστειλε γράμμα στον βασιλιά των Λακεδαιμονίων Λύσανδρο, με το οποίο τον απειλούσε ότι θα περνούσε δια πυρός και σιδήρου την πατρίδα του.

Αν μπώ στη χώρα σου δεν θα αφήσω τίποτα όρθιο, του έγραφε, θα την πυρπολήσω, θα γκρεμίσω τους ναούς. Θα, θα θα...

Ο Λύσανδρος, σε εκείνη την πολυσέλιδη επιστολή με τις απειλές απάντησε με δικό του γράμμα που περιείχε μία και μόνη  λέξη: «Άν». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ KGB ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ! (VIDEO)


1Μία Ρωσίδα με φοβερές δυνάμεις

Στο φως έρχεται ένα απόρρητο βίντεο της KGB στο οποίο η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές δυνάμεις, μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε.

Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.

Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Απόρρητο βίντεο της KGB δείχνει Ρωσίδα με τηλεκινητικές δυνάμεις. 
Η τηλεκίνηση της αποδίδεται στο γεγονός ότιη Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.

Δείτε το βίντεο: 



                                ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr


ΗΠΑ: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Η Β. ΚΟΡΕΑ.


15Με αγωνία παρακολουθούν οι ΗΠΑ τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο έπειτα από τις νέες απειλές της Πιόνγιανγκ ότι είναι έτοιμη να πλήξει τη Νότιο Κορέα αλλά και αμερικανικές βάσεις.

Όπως ανέφερε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η Βόρειος Κορέα προγραμματίζει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες,προκαλώντας αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας Κιμ Κουάν Γιν, η Βόρειος Κορέα μπορεί να μετέφερε την Πέμπτη πυραύλους μέσου... βεληνεκούς τύπου Musudan στα ανατολικά της παράλια, αλλά δεν φαίνεται να στοχεύει στην αμερικανική ενδοχώρα.

Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν βεληνεκές περίπου 3.000 χιλιόμετρα, θέτοντας στο πεδίο δράσης τους ολόκληρη τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αλλά και το νησί του Γκουάμ.

Κάποιοι, παραμένουν διστακτικοί απέναντι στα όσα ανακοινώνει η Βόρεια Κορέα, θεωρώντας ο Κιμ Γιονκ Ουν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δυναμικός ηγέτης και δε διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ.

Βέβαια, την ίδια στιγμή οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για τα συμβατικά όπλα που διαθέτει ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν, τα οποία μπορούν να πλήξουν το Γκουάμ, τη Χαβάη και τις αμερικανικές βάσεις.

Απειλή ή πραγματικότητα, σε κάθε περίπτωση, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ο «κίνδυνος από τη Βόρειο Κορέα είναι αληθινός και σαφής» και ενίσχυσε την αντιπυραυλική της άμυνα στον Ειρηνικό, ενώ πρόκειται να αναπτυχθεί συστοιχία πυραύλων THAAD στο Γκουάμ.

Το κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας KCNA μιλά αινιγματικά καθώς αναφέροντας πως «η στιγμή της έκρηξης πλησιάζει γρήγορα. Κανείς δε μπορεί να πει αν θα ξεσπάσει πόλεμος στην Κορέα ή όχι και αν θα ξεσπάσει σήμερα ή αύριο».

Όπως επισήμανε στο CNN ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, «υπάρχει πραγματικός και ξεκάθαρος κίνδυνος». Ευχήθηκε, μάλιστα, η Βόρειος Κορέα να σταματήσει την επικίνδυνη ρητορική του, τονίζοντας πως υπάρχει μονοπάτι για να αποκατασταθεί η ειρήνη σε συνεργασία με τους γείτονες, όμως «πρέπει τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας να είναι υπεύθυνα καθώς δεν επιτυγχάνεται η ειρήνη και η ευημερία με πυρηνικές απειλές και με προκλητικές ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Τσα του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, διερωτάται αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματικά τον έλεγχο και συμπληρώνει «δεν ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις του απέναντι στον κόσμο, δε ξέρουμε τι πιστεύει για την στρατιωτική του δύναμη, δεν γνωρίζουμε αν βλέπει τις ΗΠΑ και την Νότιο Κορέα ως χάρτινες απειλές». Σε κάθε περίπτωση, πάντως ο Τσα αναγνωρίζει πως αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, τότε θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Παράλληλα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Ράσελ Χάουαρντ, τον χαρακτηρίζει «ένα παιδί που αρχίζει τώρα να συνειδητοποιεί τη δύναμή του», με αποτέλεσμα ο ευνοημένος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ να μην αντιλαμβάνεται τις ενέργειές και τις επιπτώσεις αυτών. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΒΓΑΖΕΙ 100.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ.


Δείτε πόσα βγάζει ετησίως παριστάνοντας... τον ανάπηρο!
Φαίνεται ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και ζητάει την ελεημοσύνη όσων μπορούν να τον βοηθήσουν.

Όμως ο ζητιάνος Γκάρι Τόμσον από το Τέξας που είναι γνωστή φιγούρα στο Κεντάκι ως ο «ανάπηρος ζητιάνος» αποκαλύπτει ότι κερδίζει 100.000 δολάρια το χρόνο από ελεημοσύνη. Μόνο που δεν είναι ανάπηρος και όλο αυτό είναι κόλπο για να αποσπάσει χρήματα από τους αδαείς.
Ο Τόμσον υποκρίνεται ότι δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε να μιλήσει καλά και έτσι πολύς κόσμος τον λυπάται. Κέρδισε μάλιστα 2,4 εκατομμύρια δολάρια το 1993 μετά από ένα ατύχημα με μηχανή.
Αυτό που λέει στους περαστικούς είναι ότι τα χρήματά του, έκαναν φτερά, όταν του τα πήρε η οικογένειά του, όταν έμεινε παράλυτος. Η αλήθεια είναι ότι έχει κάποια δυσκολία να περπατήσει, αλλά δεν είναι παράλυτος.
Όταν ρωτήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, αν σκοπεύει να σταματήσει, εκείνος είπε «γιατί;»
Ο Τόμσον έχει συλληφθεί δύο φορές, για την απάτη του, αλλά συνεχίζει. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι «κερδίζει 60.000-100.000 δολάρια το χρόνο» με αυτόν τον τρόπο.
Αν προσποιείται ότι έχει και κάποιο πνευματικό πρόβλημα, κερδίζει ακόμη περισσότερα. Έχει ακόμη και πτυχίο στην παθολογία της ομιλίας, με αποτέλεσμα να μπορεί να μιμηθεί τέλεια κάποιον που δεν μπορεί να μιλήσει.
Ο μέσος ετήσιος μισθός στο Κεντάκι είναι 42.000 δολάρια.



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ.


Νηστίσιμη μπουγάτσα!
Νηστίσιμη αλλά... πεντανόστιμη! Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά:
    1 λίτρο νερό (ή νηστίσιμο γάλα σόγιας)
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
    1 κούπα ρυζάλευρο χωρίς γάλα (Μόνο η Nutricia είναι νηστίσιμη)
    Βιτάμ
    1 πακέτο φύλλα κρούστας
    1 βανίλια

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό (ή το γάλα σόγιας) το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, 2 με 3 κουταλιές βιτάμ και το ρυζάλευρο. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στρώνουμε τα φύλλα σε ταψάκι, αφού πρώτα τα έχουμε αλοίψει με βιτάμ, και ρίχνουμε την κρέμα. Κλείνουμε καλά τα φύλλα γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος ενδέχεται να βγει η κρέμα έξω από τα φύλλα.

Τέλος την τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά!

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.


Για ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον
Αναρτήθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών-τριών στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων, (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ).
Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών.

Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων(ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Όπως τονίζεται στην προκήρυξη, όσοι -ες έχουν τα απαραίτητα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Προκαταρκτικές εξετάσεις για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 και μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών.  Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.


Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες του εξωτερικού υποβάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

"ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ" ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.

«Διαβάζοντας» τα όνειρα μέσα από υπολογιστές

Μυστήριο παραμένει ακόμα γιατί ονειρευόμαστε

Τα όνειρα ανθρώπων μέσω υπολογιστών κατάφεραν να «δουν» ως ένα βαθμό ιάπωνες νευροεπιστήμονες. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιουκιγιάσου Καμιτάνι των Εργαστηρίων Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης ATR στο Κιότο, χρησιμοποίησαν την απεικονιστική τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, και κατόρθωσαν να «διαβάσουν» με ποσοστό ακρίβειας 60% τις ονειρικές εικόνες που οι εθελοντές του πειράματος έβλεπαν, καθώς κοιμούνταν.

Μπορεί ο πατέρας της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόιντ να έδινε τεράστια σημασία στα όνειρα, όμως το γιατί ονειρεύονται οι άνθρωποι παραμένει ακόμα μυστήριο για την επιστήμη. «Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτε για τη λειτουργία του ονείρου», παραδέχτηκε η νευροεπιστήμονας Μασάκο Ταμάκι.

«Είχα την ισχυρή πεποίθηση όμως πως η αποκωδικοποίηση των ονείρων θα ήταν εφικτή, τουλάχιστον για ορισμένες πλευρές των ονείρων. Δεν εξεπλάγην από τα αποτελέσματα, αλλά ενθουσιάστηκα», δήλωσε ο Καμιτάνι.

Οι ιάπωνες ερευνητές συνεργάστηκαν με τρεις εθελοντές που κοιμούνταν και ονειρεύονταν σε συνθήκες εργαστηρίου. Μόλις οι εθελοντές φαινόταν πως ονειρεύονταν (πριν το πρώτο στάδιο ύπνου REM), οι επιστήμονες τους ξυπνούσαν και τους ζητούσαν να περιγράψουν τι είχαν δει στον ύπνο τους. Αυτό επαναλήφθηκε πάνω από 200 φορές με καθέναν από τους τρεις συμμετέχοντες στο πείραμα.

Η παραμικρή ονειρική εικόνα, όσο εξωπραγματική και αν ήταν, καταγραφόταν από τους ερευνητές οι οποίοι στη συνέχεια ζήτησαν από τους εθελοντές, ενώ αυτή τη φορά ήταν ξύπνιοι, να δουν σε μια οθόνη υπολογιστή τις ίδιες εικόνες. Έτσι, οι επιστήμονες κατάφεραν να συσχετίσουν κάθε εικόνα με ένα νευρωνικό «αποτύπωμα» στον εγκέφαλο των εθελοντών. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν μια μεγάλη βάση ψηφιακών-νευρωνικών δεδομένων, στην οποία παρόμοιες εικόνες ήταν ενταγμένες στην ίδια κατηγορία (π.χ. όνειρα σπιτιών, ξενοδοχείων και κάθε άλλου κτίσματος ταξινομήθηκαν ως «οικοδομές»).

Στο επόμενο στάδιο, οι εθελοντές έπεσαν ξανά για ύπνο, μόνο που τώρα πλέον οι εικόνες που δημιουργούσε ο εγκέφαλός τους στη διάρκεια του ονείρου (δηλαδή τα εναλλασσόμενα νευρωνικά μοτίβα), ήταν δυνατό να συσχετιστούν από το λογισμικό του υπολογιστή με συγκεκριμένες εικόνες που ήδη περιείχε η βάση δεδομένων. Επειδή οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται όταν κανείς βλέπει την ίδια εικόνα, είτε είναι ξύπνιος, είτε ονειρεύεται, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι οι επιστήμονες μπορούσαν να «μαντέψουν» σε σημαντικό βαθμό τι περίπου ονειρεύονταν οι εθελοντές, πριν καν αυτοί ξυπνήσουν και περιγράψουν το όνειρό τους.

Οι ιάπωνες ερευνητές προτίθενται να εμβαθύνουν την έρευνά τους στο πεδίο που λαμβάνει χώρα ο βαθύς ύπνος, στο μέσο της νύχτας, όπου οι άνθρωποι συνήθως βλέπουν και τα πιο ζωντανά όνειρά τους (στάδιο REM). Επιπλέον, θέλουν να προχωρήσουν κι άλλο την έρευνά τους για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο είναι δυνατό, μέσα από την καταγραφή, απεικόνιση και ανάλυση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, να προβλέψουν άλλες πλευρές των ονείρων, πέρα από τις εικόνες, όπως τα συναισθήματα, τις μυρωδιές, τα χρώματα κ.α. που βιώνει κάποιος όταν ονειρεύεται, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο γνωσιακός νευροεπιστήμονας δρ Μαρκ Στόουκς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκανε λόγο για «συναρπαστική έρευνα», η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην εποχή που τα μηχανήματα θα διαβάζουν τα ανθρώπινα όνειρα, όμως επεσήμανε πως κάτι τέτοιο απέχει ακόμα πολλά χρόνια έως ότου γίνει πραγματικότητα. «Δεν υπάρχει πάντως κατ' αρχήν κάποιος λόγος που να μην μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στη συστηματική συσχέτιση της εγκεφαλικής δραστηριότητας με τα φαινόμενα των ονείρων», όπως είπε.

Προειδοποίησε όμως πως θα είναι σχεδόν αδύνατο στο μέλλον το ίδιο μηχανικό σύστημα αποκωδικοποίησης των ονείρων να μπορεί να «διαβάσει» τα όνειρα του καθενός. «Ποτέ δεν θα μπορούσαμε πραγματικά να φτιάξουμε ένα μηχάνημα που θα διαβάζει τα όνειρα του οποιουδήποτε. Τα όνειρα έχουν ένα ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα για τον καθένα, συνεπώς η ονειρική εγκεφαλική δραστηριότητα ποτέ δεν θα είναι ομοιόμορφη για όλους» είπε.




ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ CRASH.

Ανατρεπτικό εξώφυλλο από το Crash

Θέματα που θα συζητηθούν






«Wanted Οι ψυχασθενείς δολοφόνοι της Ευρώπης» τιτλοφορείται το εξώφυλλο του περιοδικού Crash Απριλίου, στο οποίο απεικονίζονται κουρεμένοι «γούλι» η ΄Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκαν Σόιμπλε.







ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΕΚΟΨΕ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΟΓΟ.


Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια από τις πιο ασυνήθιστες κλήσεις - Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο της Πάτρας...

Συνέβη και αυτό σε δρόμο της Πάτρας, την προπερασμένη Τετάρτη 27 Μαρτίου! Τροχονόμος εκκλήθη για να δώσει κλήση… σε άλογο το οποίο κυκλοφορούσε σε δρόμο χωρίς αναβάτη.

Το Κέντρο Αμεσης δράσης της Αστυνομίας ειδοποιήθηκε το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας και στο σημείο εστάλη τροχονόμος προκειμένου να διευθετήσει την υπόθεση. Όντως ο ένστολος εντόπισε το τετράποδο να βρίσκεται στο δρόμο… χωρίς τον αναβάτη του. Τον οποίον αργότερα εντόπισε και του επέδωσε κλήση… 20 ευρώ! 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Κόσμος'' στην κλήση γράφει πως ο Π.Π. γεννηθείς το 1974 στην Πάτρα, εντοπίστηκε να έχει αφήσει το άλογό του να κινείται στον δρόμο… χωρίς οδηγό! Με βάση την σχετική διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του αλόγου θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο. Και όπως ο νόμος προβλέπει αν το πληρώσει εντός δεκαημέρου, τότε θα καταβάλλει το ήμισυ του ποσού!





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ & ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ.



Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Ζημιές που προκλήθηκαν σε δενδροκαλλιέργειες από παγετό και έντονη 
           χαλαζόπτωση σε χωριά της Π.Ε. Πέλλας

    Μετά τον πρόσφατο παγετό στις 17 Μάρτη, που προξένησε μεγάλες ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες Ροδάκινων, Δαμάσκηνων και Βερίκοκων, ήλθε η χαλαζόπτωση την Τετάρτη 3 Απρίλη για να αποτελειώσει, ότι είχε απομείνει στις δενδροκαλλιέργειες ορισμένων χωριών στην Π.Ε. Πέλλας, δίνοντας ουσιαστικά τη «χαριστική βολή» σε πολλούς αγρότες της περιοχής. 
Η χαλαζόπτωση, που έπληξε ιδιαίτερα τα χωριά του κάμπου της Π.Ε. Πέλλας, ήταν πρωτοφανής σε μέγεθος και σφοδρότητα και προξένησε ακόμη και μικροατυχήματα στη κυκλοφορία αυτοκινήτων. Σε πολλά χωριά μάλιστα οι δρόμοι για αρκετή ώρα ήταν στρωμένοι με χαλάζι, που θύμιζε κατάλευκο χιονισμένο τοπίο. 
           Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές που έγιναν στις αγροτικές καλλιέργειες και να εξασφαλιστεί, άμεσα, η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τον ΕΛΓΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...