Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

"ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ".


 Μετά από επίμονο και επί σχεδόν έξη μήνες επαναλαμβανόμενο αίτημα του Γιώργου Καρασμάνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών κ. Καλογιάννης, συγκάλεσε επιτέλους τη σύσκεψη των φορέων του Νομού μας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια και καλή η σκανδαλώδης υπόθεση της αρπαγής των 120 εκατομμυρίων που προορίζονταν για το οδικό τμήμα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών.
          Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής, κατήγγειλε σε σκληρούς τόνους και για άλλη μια φορά τις άθλιες μεθοδεύσεις, παραθέτοντας ξανά και τα τεκμηριωμένα στοιχεία που τις  επιβεβαιώνουν. Τόνισε δε χαρακτηριστικά σε κάποια σημεία της τοποθέτησής του:
          «Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται, μια ¨παρεούλα¨ - η Θεσσαλονικιώτικη παρέα - με τα παρακλάδια της την ημέρα της διάλυσης της Βουλής να απορρίπτει το δικό μας έργο και, με συνοπτικές και ύποπτες διαδικασίες, να προτείνει την ένταξη της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης... Και αυτό, όταν με επίσημη αναφορά υψηλόβαθμου στελέχους αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, καταγγέλλεται ότι η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και σε επίπεδο αναγνωριστικό.
»Αλλά κατάφεραν, μέσα σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να την ¨φτιατσιδώσουν¨ και να μας αρπάξουν τα 120 εκατομμύρια. Και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα: Πώς είναι δυνατόν, η συμπληρωματική μελέτη για το δικό μας έργο, να μην ολοκληρώνεται δυο χρόνια τώρα – τη στιγμή μάλιστα που η υπάρχουσα προμελέτη, καλύπτει το 90% του έργου; Πώς είναι δυνατόν, όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου και ο ίδιος ο Υπουργός, να λένε ότι το έργο είναι ώριμο και, παρά ταύτα, να μην έχει προχωρήσει η δημοπράτηση;
»Πρόκειται για απροκάλυπτο σκάνδαλο».
Σε πρόταση του Γ.Γ. του Υπουργείου Στράτου Σιμόπουλου, να ενταχθεί το έργο στη νέα Προγραμματική Περίοδο, η αντίδραση Καρασμάνη, υπήρξε άμεση και αποστομωτική:
«Αφού τα πράγματα είναι τόσο απλά, γιατί δεν μας αφήνετε τα 120 εκατομμύρια που με αγώνες διασφαλίσαμε, και να πάτε εσείς να πάρετε όσα θέλετε και ακόμη παραπάνω, από τη Β΄ Προγραμματική Περίοδο; Θα έπρεπε όμως να ξέρετε ότι αυτή η Β΄ Περίοδος, δεν ρίχνει βάρος στην οδοποιία, αλλά σε έργα που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Συνεπώς, μ’ αυτήν την πρόταση, είναι σαν να παραπέμπετε αυτό το έργο ζωής για την Πέλλα στις ελληνικές καλένδες».
Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέληξε, ότι μια τέτοια εξέλιξη, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Όπως τόνισε, ο λαός της Πέλλας, αισθάνεται εξαπατημένος, ταπεινωμένος και ζημιωμένος. Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, θα φτάσει και στον Πρωθυπουργό! Και, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

·       Με αφορμή τα όσα λέγονται και ακούγονται για μια – δήθεν - ¨λύση¨, τη σύνδεση του Νομού μας με… άλλο δρόμο, ο Βουλευτής τα χαρακτηρίζει επιεικώς ανεπίκαιρα και αφελή. Κυρίως όμως επιζήμια,  ειδικότερα τούτη τη στιγμή που κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το τεράστιας σπουδαιότητας έργο για το Νομό μας.
Επίσης δεσμεύεται να ενημερώνει ανελλιπώς τους συμπολίτες μας, όχι ¨για να βγάζει δελτία Τύπου¨, αλλά γιατί το θεωρεί στοιχειώδη υποχρέωσή του απέναντι στο λαό της Πέλλας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                 14/05/2013

ΚΙΝΕΖΟΣ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΒΕΙ ΚΕΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ...!!!(VIDEO).



Ο Zhou Ting-Jue είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μάστερ του Qigong, του Tai Chi και του Kung Fu, ο οποίος έχει αφήσει ολόκληρο τον κόσμο άναυδο με τη μοναδική ικανότητά του να παράγει και να εκπέμπει υπερβολικά υψηλή θερμότητα από...τα χέρια.







ΠΗΓΗ...http://ipolitiki.blogspot.gr

ΟΗΕ: "ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙΤΕ; ΦΑΤΕ ΕΝΤΟΜΑ" !!!



Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ πρότεινε να αυξηθεί η κατανάλωση των εντόμων στο φαγητό για την καταπολέμηση της πείνας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ήδη 2 δισ. άνθρωποι, με διαφορετικό ρυθμό συχνότητας, τρέφονται με σκαθάρια, ακρίδες και μυρμήγκια.
Όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, τα έντομα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και πολλαπλασιάζονται εύκολα ενώ είναι κατάλληλα και ως τροφή ψαριών και ζώων.

 Οι συντάκτες της έκθεσης του ΟΗΕ σημειώνουν ότι η προκατάληψη εκ μέρους των πιθανών καταναλωτών στις δυτικές χώρες, εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για την ευρεία κατανάλωση τροφίμων από έντομα.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com/

16ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥΣ.




Ένα 16χρονο αγόρι πέθανε μετά από αυνανισμό 42 φορές χωρίς διακοπή στην πόλη Rubiato, στην περιοχή Goiás, Βραζιλία.
Η μητέρα του δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι ήξερε για τον εθισμό του γιου της και ότι σχεδίαζε να δει το γιατρό, αλλά η απόφαση ήρθε πολύ αργά.Ο νεαρός άνδρας άρχισε να αυνανίζονται τα μεσάνυχτα και πέρασε όλη τη νύχτα αγγίζοντας τον εαυτό του καταναγκαστικά.

Στο σχολείο, οι συμμαθητές του, σχολίασαν το πρόβλημα του αγοριού και μερικοί είπαν ότι τους ζήτησε να συνδεθεί με την κάμερα για να παρατηρείται.
Περαιτέρω, ανέφεραν ότι η έλξη του για τις γυναίκες ήταν ακραία! γοητεύονταν από όλα τα είδη των γυναικών, ανεξάρτητα από τη φυσική υφή, χρώμα και ηλικία.
Στο δωμάτιο του μια μεγάλη ποσότητα της πορνογραφίας βρέθηκε, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο των γυμνών γυναικών που είχαν αποθηκευτεί στον υπολογιστή του.




ΠΗΓΗ...http://kanapedatos.blogspot.gr

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΓΙΑΓΙΑ.

Πες τα ρε γιαγιάΜια παροιμία λέει «Αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε». Εγώ δεν αγοράζω, αλλά μιλάω μαζί τους. Έτσι και δω παππού ή γιαγιά την πέφτω στο παγκάκι δίπλα τους κι αρχίζω το μπίρι – μπίρι. Σήμερα μια γιαγιά με μπλόκαρε. Πήγα να της «το αναλύσω» και με αποστόμωσε. Μου είπε «Άκου παιδί μου, σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε».

Τα είπε όλα η γιαγιά, τέλος. Δίχως να διαβάζει εφημερίδες, δίχως να αναλύει μαρξισμό, δίχως να γνωρίζει το παρελθόν του Στουρνάρα και, κυρίως, δίχως να γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος με τον νόμο 3904/10 θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.

«Σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε». Η γιαγιά σιγά μη γνώριζε ότι δίνονται συνεχείς παρατάσεις που εξασφαλίζουν το ακαταδίωκτο και συγκεκριμένη φορολόγηση για όσους φέρουν από το εξωτερικό τις καταθέσεις τους και δηλώσουν τα χρήματά τους.

«Σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε». Η γιαγιά αποκλείεται να γνώριζε πόσες δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ χαρίστηκαν σε ΠΑΕ, δηλαδή στους ιδιοκτήτες τους, που ήταν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ ώστε να στηρίζουν τον Βενιζέλο και να μην ασκούν κριτική στον δικομματισμό.

«Σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε». Η γιαγιά σιγά μην ξέρει ότι η κυβέρνηση ψήφισε ρύθμιση με την οποία ισχύει ακαταδίωκτο για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με τις συμβάσεις που υπογράφουν, οπότε ανεξέλεγκτα μπορούν να πουλήσουν, να «πουλήσουν» ή να χαρίσουν δημόσια περιουσία δίχως έλεγχο και σα να ήταν δική τους.

Αυτά κι άλλα πολλά, δεν τα ξέρει η γιαγιά. Ξέρει, όμως, ότι έδωσε φακελάκι σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείο και σκέφτεται «δε μπορεί να το ξέρω εγώ ότι αυτός τα παίρνει, αλλά να μην το ξέρει ο διοικητής του νοσοκομείου». Ξέρει ότι πλήρωσε γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου κι αντί για απόδειξη πήρε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και σκέφτεται «δε μπορεί να το ξέρω εγώ η αγράμματη, αλλά όχι οι σπουδαγμένοι και τρανοί του υπουργείου Οικονομικών». Ξέρει ότι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ, είχαν 6 σπίτια και 3 αυτοκίνητα και σκέφτεται «δε μπορεί να το ξέρω εγώ, αλλά όχι ο εφοριακός που μένει απέναντι και κάθε βράδυ τα πίνουν μαζί».

Ξέρει η γιαγιά ότι ο μεγάλος εγγονός της πήρε δάνεια για ν’ ανοίξει ένα κρεοπωλείο και τώρα κινδυνεύει να το χάσει μαζί με τον εαυτό του, επειδή δε μπορεί να ξεχρεώσει. Ξέρει ότι ο εγγονός της, της λέει «έρχεται ο άλλος και ζητάει κιμά για 2 ευρώ. Πόσο κιμά να βάλω; Έτσι κι αλλιώς εγώ καμένος είμαι, βάζω όσο μπορώ κι ας κρατήσει τα 2 ευρώ για να πάρει κάτι άλλο».

Ούτε με μιζέρια τα έλεγε η γιαγιά, ούτε με γκρίνια. Απλώς ξέρει ότι ο εγγονός της δεν έκλεψε, αλλά χρωστάει ενώ όσοι κλέψαν δε χρωστάνε πουθενά. Ξέρει η γιαγιά ότι η τράπεζα κατακλέβει εκείνον που δανείζει, αλλά ξέρει επίσης κι ότι η τράπεζα είναι το κράτος οπότε η τράπεζα δε χρωστάει ποτέ και πουθενά.

Μπορεί η γιαγιά να μην ξέρει ότι ενώ στο ΠΑΣΟΚ μιλάνε δημοσίως για κλεψιές στα οικονομικά του κόμματος, για πλαστά και ανύπαρκτα τιμολόγια, ο εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι. Μπορεί να μην ξέρει και πολλά η γιαγιά, όμως όλα τα ξέρει και τα χώνει σε μια κουβέντα. «Σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε».

Εγώ δε θα πεινάσω, μου είπε. «Εκεί στο χωριό, όλο και θα βρω ένα αυγό στο κοτέτσι για να φάω. Εσάς στις πόλεις λυπάμαι». Μας λυπάσαι, της είπα, αλλά ρε γιαγιά στο τέλος πάλι τους ίδιους θα πας να ψηφίσεις. Το μετάνιωσα. Γύρισε και με κοίταξε μ’ ένα βλέμμα που αν ήταν γροθιά θα μου είχε σπάσει τα μούτρα. «Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Βούλγαροι γελούσαν στα μούτρα μας όταν μας ρήμαζαν. Αυτοί γελάνε». Έτσι είπε…

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.


Δείξε μου πως γράφεις, να σου πω ποιος είσαι!
Αυτό ισχυρίζονται οι ειδικοί γραφικών χαρακτήρων που λέγονται γραφολόγοι - και εκατομμύρια άνθρωποι ίσως δεν μπορέσουν να πιάσουν δουλειά εξ' αιτίας της αμφιλεγόμενης αυτής πρακτικής.

Η γραφολογία δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη δικαστική γραφολογική ανάλυση, που χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση ιστορικών εγγράφων ή για το αν μια υπογραφή είναι πλαστή.

Ωστόσο, οι γραφολόγοι ισχυρίζονται πως μπορούν να βρουν πολλές πλευρές της προσωπικότητας και της ψυχικής κατάστασης ενός ατόμου από τον τρόπο γραφής τους. Για παράδειγμα, γράμματα που είναι λοξά προς τα μπρος δείχνουν κοινωνικό άτομο, ενώ αυτά που είναι λοξά προς τα πίσω δείχνουν ντροπαλό χαρακτήρα.

Ο Καναδός ψυχολόγος Μπάρι Μπεϊερστάιν εξηγεί ότι «περιέργως, πολλοί που θα περιφρονούσαν την αστρολογία και το διάβασμα των γραμμών του χεριού, θεωρούν ακόμα πως ο τρόπος γραφής μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την ψυχική μας κατάσταση. Αφού η γραφή, το ταλέντο και η προσωπικότητα ελέγχονται από τον εγκέφαλο, ο υποτιθέμενος συσχετισμός αυτών των τριών δεν τους φαίνεται καθόλου παράλογος». Ακριβώς αυτό είναι που ισχυρίζονται οι γραφολόγοι. Πιστεύουν πως με δύο σελίδες χειρόγραφου μπορούν να ξεχωρίσουν το λογιστή από το σεφ, τον τεμπέλη από το δραστήριο, τον κλέφτη από τον τίμιο.

Αν και η γραφολογία υπάρχει από τον 19ο αιώνα, χρησιμοποιείται ακόμα σε διάφορες καταστάσεις, μεταξύ αυτών και στην απασχόληση. «Τοποθετώ 100 περίπου άτομα το χρόνο σε υψηλά εταιρικά πόστα» λέει ο στρατολόγος διευθυντικών στελεχών Τζέφρι Ντεσβάινς. « Αν η γραφολογία ήταν αναποτελεσματική, θα το καταλάβαινα επειδή θα έχανα τους πελάτες μου. Ωστόσο μέχρι τώρα κανείς δεν έχει φύγει».

Όμως, είναι γεγονός πως επιστημονικές μελέτες έχουν αποτύχει να βρουν αποδείξεις για το ότι τα γράμματα κάποιου συνδέονται με την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του. Κάποιοι κοινωνικοί άνθρωποι κάνουν μεγάλα στρογγυλά γράμματα ενώ άλλοι όχι. Κάποιες ιδιοφυίες έχουν τέλεια γραφή, κάποιες άλλες όχι. Οι άνθρωποι αλλάζουν επαγγέλματα, ίσως και προσωπικότητα, αλλά δεν αλλάζουν τα γράμματά τους. Αν η γραφολογία ήταν έγκυρη, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε τους μελλοντικούς τρομοκράτες διαβάζοντας απλά ένα χειρόγραφό τους.

Η γραφολογία δεν είναι η μόνη ψευδοεπιστήμη που χρησιμοποιούν οι εργοδότες ανά τον κόσμο. Το 2009, μια αυστριακή ασφαλιστική εταιρεία έψαχνε υποψήφιους για θέσεις πωλητών και μάνατζερ, που να είχαν ζώδιό τους τον Αιγόκερω, τον Ταύρο, τον Υδροχόο, τον Κριό ή το Λέοντα. Το 2011, μια κινέζικη εταιρεία αναζητούσε άτομα που είχαν ζώδιο τον Αιγόκερω, το Ζυγό και τους Ιχθείς, αποκλείοντας όλους όσοι ήταν Σκορπιοί ή Παρθένοι, «επειδή θα ήταν δύσκολο να συνυπάρξει κανείς μαζί τους» κατά μια εκπρόσωπο της εταιρείας.

Μπορεί οι πρακτικές αυτές για προσλήψεις να μας φαίνονται σαν ένα κακό αστείο, όμως υποψήφιοι με τα κατάλληλα προσόντα μπορεί να απορριφθούν επειδή ίσως ο εργοδότης στηρίζεται σε μια ψευδοεπιστήμη.

ΟΙ NEW YORK TIMES ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ.


Ο Γκάλης, ο Τζόρνταν και οι New York Times
Ένα διθυραμβικό κείμενο με αφορμή τη γιορτή του Άρη για τον Νίκο Γκάλη φιλοξενούν οι New York Times, το οποίο σε 1.244 λέξεις επιχειρεί να περιγράψει το μεγαλείο του συγκεκριμένου αθλητή αλλά και τον αντίκτυπο που είχε σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Το άρθρο ξεκινά υπενθυμίζοντας στους αμερικανούς αναγνώστες ότι το 1979 ο Γκάλης επελέγη από τους Μπόστον Σέλτικς στον 4ο γύρο του ντραφτ όταν οι «Κέλτες» στον πρώτο γύρο επέλεγαν έναν παίχτη ονόματι... Λάρι Μπέρντ.

Ένας φίλος, όμως, του Νικ ήταν αυτός στον οποίο το ελληνικό μπάσκετ χρωστά μεγάλη χάρη αφού του έβαλε την ιδέα να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. «Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι παιζόταν το άθλημα αυτό στην Ελλάδα. Το μυαλό μου ήταν στο NBA» εξομολογείται ο Γκάλης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να τον απασχολεί η καριέρα στην Ελλάδα όταν στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο του Σίτον Χολ ήταν τρίτος σκόρερ σε όλο το κολεγιακό πρωτάθλημα με – πάλι – τον Λάρι Μπέρντ να βρίσκεται μια θέση πάνω από αυτόν.

Η αμερικανική εφημερίδα αποκαλεί τον Γκάλη «Τζόρνταν της Ελλάδας» υποστηρίζοντας ότι επέδρασε στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και στην οικονομία της χώρας, όπως ο Μπέρντ και ο Μάτζικ Τζόνσον «αναζωογόνησαν» το ΝΒΑ. Θυμίζει κυρίως τη νίκη επί της ΕΣΣΔ στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1987 στο ΣΕΦ, για την οποία λέει πως ήταν η στιγμή του «Πιστεύετε στα θαύματα;».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο με ειδίκευση στα σπορ, Γρηγόρη Ιωαννίδη, ο οποίος μελετά την επίδραση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1987, 7.500 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα 8 χρόνια που ακολούθησαν τη μαγική βραδιά του Ιουνίου του 1987.

«Οι άνθρωποι χρωστάνε πολλά στον Γκάλη. Πριν το 1987 το μπάσκετ ήταν απλώς ένα άθλημα. Αμέσως μετά έγινε “αξία”» σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης.

Η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στη γιορτή που διοργάνωσε ο Άρης προς τιμήν του «Γκάγνκστερ» και στην ένθερμη υποδοχή που του επιφύλαξαν 5.500 οπαδοί των «κιτρίνων» ενώ ως απόδειξη της επίδρασης που είχε ο Γκάλης γενικά στο μπάσκετ, υπενθυμίζει ότι ένας από τους μεγάλους του αντιπάλους, ο Όντι Νόρις ονόμασε τον γιο του Νίκο προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα σκόρερ.

«Μας έκανε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές» δήλωσε στους New York Times ο 33χρονος πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Κώστας ο οποίος έκανε 400χλμ. για να παρευρεθεί στη γιορτή για τον Γκάλη με τον σημερινό αρχηγό του Άρη, Αντώνη Ασημακόπουλο, να προσθέτει – αναφερόμενος στη νίκη του 1987 – ότι «αυτή η στιγμή είναι στιγμή εθνικής υπερηφάνειας».

Στο αφιέρωμα, όμως, γίνεται λόγος και για τις δύο αρνητικές στιγμές με τις δύο ελληνικές ομάδες με τα χρώματα των οποίων έπαιξε ο Γκάλης. Ήταν το τέλος της σεζόν 1991-1992 όταν ο τότε πρόεδρος του Άρη κάλεσε τον Γκάλη να βγάλει τα αθλητικά, να φορέσει κοστούμι και να γίνει προπονητής. «Θέλω να παίξω» ήταν η απάντηση του Νικ και φεύγει δακρυσμένος γιατί, όπως λέει, «είχα συμπληρώσει 12 χρόνια με τον Άρη». «Ακολούθησε η προσφορά του Παναθηναϊκού την οποία και δέχθηκα. Ήταν μια μεγάλη απόφαση» εξηγεί ο Γκάγνκστερ.

Στο «τριφύλλι» έγινε ο πρώτος Έλληνας παίχτης με συμβόλαιο αξίας 1 εκατ. δολαρίων και ήταν ένας από τους λόγους που βρέθηκε στην Αθήνα ο μεγάλος Ντόμινικ Ουίλκινς.

Ούτε εκεί, όμως, η ιστορία είχε happy-end καθώς για τον Γκάλη ήταν αδιαπραγμάτευτο να παίζει, ει δυνατόν, και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού. Οι Τimes θυμίζουν, μάλιστα, ότι ακόμα και την πρώτη του χρονιά στο Σίτον Χολ έφυγε από το πανεπιστήμιο επειδή δεν έπαιζε για να επιστρέψει μια εβδομάδα μετά ακολουθώντας τις συμβουλές του προπονητή.

Έτσι στο τέλος της σεζόν 1994-1995 όταν ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Πολίτης, του ζήτησε να κάτσει στον πάγκο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στους Αμπελόκηπους, ο Γκάλης διαφώνησε με τον Πολίτη να του λέει πως «αν το θεωρείς απαράδεκτο τότε καλύτερα να κάτσεις στα αποδυτήρια και να μην βγεις με την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο».

«Τρελάθηκα. Έφυγα. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν παιδιάστικο αλλά κάθε άνθρωπος έχει τη φιλοσοφία του» εξομολογείται ο Γκάλης στους Times.

Ως τελευταία απόδειξη για το μέγεθος του ονόματος «Γκάλης» το άρθρο υπενθυμίζει ότι ο Έλληνας γκαρντ θα παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ ως επίσημος καλεσμένος του προέδρου της UEFA και μεγάλου φαν του Γκάλη, Μισέλ Πλατινί.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Γιατί η Google διαφημίζει την Ελλάδα σήμερα;
Με την περιγραφή "Η Ελλάδα μου, ήλιος και Θάλασσα"

Όσοι μπήκαν μετά τις δώδεκα το βράδυ στο google αντίκρισαν στο λογότυπο της μηχανής αναζήτησης έναν ήλιο, θάλασσα, μία ελληνική σημαία και ένα βαρκάκι.
Όλα εκείνα που στη συνείδηση του κόσμου συμβολίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Είναι το σκίτσο που αναδείχθηκε νικητής στο διαγωνισμό που έτρεχε εδώ και μήνες από την Google και αφορούσε τον σχεδιασμό του λογότυπου της μηχανής αναζήτησης με θέμα "Η Ελλάδα μου". 
Νικητής όπως αναφέρεται αναδείχθηκε ο Αστέριος Ρέυνικ από το 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου.
Click on the slide!


ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,( ΒΙΝΤΕΟ+18).


ΦΡΙΚΗ: Ισλαμιστές αντάρτες τρώνε την καρδιά Σύρου στρατιώτη! (VIDEO)
Ένα βίντεο απίστευτης βαρβαρότητας αναρτήθηκε από τους "μαχητές για την δημοκρατία" ισλαμιστές, όπου αντάρτης ανοίγει ως χασάπης τη σορό Σύρου στρατιώτη, του αφαιρεί την καρδιά και στο τέλος ... την τρώει!
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτή η πρακτική περιλαμβάνεται στις ισλαμικές παραδόσεις.

Στο βίντεο μάλιστα λένε "Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ Άσαντ. Ειμαστε οι ήρωες του Baba Amr"

Η Hind bint ‘Utbah ήταν μια Άραβας γυναίκα που έζησε στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ. Δεν ήταν μουσλμάνα, και στην αρχή μάλιστα ήταν μεγάλος διώκτης των μουσουλμάνων.

Ήταν μητέρα του Muawiyah I ιδρυτή της δυναστείας Umayyad και της Ramlah bint Abi Sufyan μιας εκ των γυναικών του Μωάμεθ. Η θέση της σαν Sahaba (συνοδός του Μωάμεθ) αμφισβητήθηκε λόγω του "αμαρτωλού" παρελθόντος της πριν τον προσυλητισμό της, και λόγω μια πράξης κανιβαλισμού.
  
Στη μάχη του Uhud όπου οι μουσουλμάνοι ητήθηκαν κατά κράτος από τους Άραβες παγανιστές, η Hind έφαγε το συκώτι(!) του σκοτωμένου θέιου του Μωάμεθ, Hamza ibn ‘Abd al-Muttalib.Μάλιστα η παράδοση λέει ότι το έφτυσε επιτιμητικά. Σε άλλες παραδόσεις αναφέρεται ότι ήταν η καρδιά του, και την έφτυσε μόλις την δοκίμασε.

Ακόμα και σήμερα πολλοί στο Ισλάμ δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι καθάρισε με τον μετέπειτα μουσουλμανικό βίο της.

Παρόλα αυτά στους μετέπειτα χρονογράφους όπως  ο Yusuf ibn abd al-Barr (978-1071) αναφέρεται ως Sahaba του Μωάμεθ.

Η πλειοψηφία των Σουνιτών μουσουλμάνων αποδέχεται την παράδοση αυτή, και προφανώς οι φανατικότεροι όλων σαλαφιστές έχουν οικειοποιηθεί την πρακτική αυτή ως "παραδοσιακή".

Δεν θέλουμε να ξέρουμε αν στην Ελλάδα τριγυρνούν άνθρωποι με τέτοια πιστεύω. Και αναρωτιόμαστε τι θα προβλέπει ο "αντιρατσιστικός" νόμος για τέτοια θρησκευτικά πιστεύω.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):


ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (VIDEO).


15Αν μας παρακολουθούν; ΔΕΙΤΕ...

Ένας Έλληνας στην καταγωγή κατασκεύασε το σύστημα Argus με την υψηλότερης ανάλυσης κάμερα του κόσμου. 1,8 δις pixels!

Ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα ακόμη και από ύψος 5,5 χιλιομέτρων! Από αυτό το ύψος μπορεί να "δει" ακόμη και ένα πουλί κοντά στο έδαφος.

Δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας. Είναι αλήθεια!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΟΣΔΕ).



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΟΣΔΕ)
.Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ:

1 ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΟΓΑ Ή ΙΚΑ

2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

3 ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

4 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 2012 Η 2013 

5      Ε9 .

6 ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ Ή ΒΟΟΕΙΔΩΝ

7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΗ 

8      ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΚΑΠΝΑ 2013

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1 ΤΟ Ε1 2013

2 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΝΣΗΜΑ)
 ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
 ΠΟΥ  ΑΝΗΚΕΤΕ  ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ

3 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ Α. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ  Β. ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ

4   ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ ΤΟΥ 2013

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1 Ε3 ΤΟΥ 2013

2 ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

3 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ



ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ:

9.00 ΜΕΧΡΙ 13.00 ΚΑΙ 17.00-21.00

"ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


15Άλλη μια ήττα υπέστησαν οι Σκοπιανοί στην προσπάθεια καταλήστευσης της ιστορίας μας, και συγκεκριμένα από ευρείας κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα, όπου ξεκαθαρίζεται στο καναδικό κοινό που προφανώς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες ότι οι Σκοπιανοί αυθαίρετα επιδιώκουν την οικειοποίηση της δόξας του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.

Πυρ και μανία οι Σκοπιανοί με την Καναδική εφημερίδα National Post. Σε χτεσινό της άρθρο σε στήλη για ταξιδιωτικούς προορισμούς, ο αρθρογράφος Bert Archer ασχολήθηκε με τα Σκόπια.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Archer τονίζει τα αυτονόητα. Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα.

Νational post macedonia National Post: Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία. H Μακεδονία του Αλεξανδρου είναι στην Ελλάδα

“Η Μακεδονία που οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με ασαφή πληροφόρηση, αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ανθρώπου που δημιούργησε μιά από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο, αυτή που κυρίεψε την Περσική αυτοκρατορία, αυτή η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα αυτής της χώρας που είναι τώρα επίσημα γνωστή ως FYROM και γιόρτασε την 20η επέτειο από την επίσημη της αναγνώριση στις 8 Απριλίου“, γράφει ο Καναδός αρθρογράφος.

Στην συνέχεια στηλιτεύει την προσπάθεια “αρχαιοποίησης” που εφαρμόζει η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Την ονομάζει μια από τις πιο “ψυχαγωγικές πλευρές” των Σκοπίων, μάλιστα αναφέρει ότι μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί να στρέψει τα Σκόπια σε άλλη πλευρά της ιστορίας όπως η Μητέρα Τερέζα, ή κομμάτια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναγνωρίζοντας το γεγονός, ότι οι Σκοπιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να συρράψουν κομμάτια από την ιστορία άλλων.

Ζουν με τις ζωές των άλλων, γιατί οι δικές τους, τους φαίνονται βαρετές και λίγες. Τα ταξιδιωτικά άρθρα είναι ευρείας ανάγνωσης και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει μια χώρα ένας τουρίστας. Μην ξεχνάμε ότι τα αρχαία ελληνικά μνημεία, στην Τουρκία, οι Τούρκοι τα ονομάζουν "ρωμαϊκά", και πολλοί εκ των τουριστών που δεν είναι δυνατοί στην ιστορία αυτό το αποδέχονται ως αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ζούσαν εκεί, το αναγνωρίζει και ο αρθρογράφος.

Η συγκυρία με την Βουλγαρία που και αυτή έχει πέσει θύμα καταλήστεψης της ιστορίας της από τους Σκοπιανούς, δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλευτη, γιατί οι καιροί είναι πονηροί, και σύντομα θα μας "προσφερθεί" μια καινούρια "λύση" για την ονομασία, σε μια εποχή που το γεωπολιτικό μας βάρος τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω οικονομικής ισοπέδωσης.


alt



ΠΗΓΗ...defencenet.gr

Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΟΥ ΜΑΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Δυο εικοσιτετράωρα δυνατού ανέμου, του γνωστού "Μπαχοβίτη", ήταν ικανά να διαλύσουν τους κόπους και τον μόχθο όλης της χρονιάς για τους παραγωγούς κερασιών των Προμάχων.
Ο δυνατός άνεμος, που έπνεε χθες και συνεχίζει και μέχρι αυτή την ώρα,σκόρπισε όλη την παραγωγή των πρώιμων κερασιών, ενώ  έχει χτυπήσει και τις άλλες ποικιλίες, σκορπώντας απογοήτευση στους κατοίκους.

Πριν από δυο μέρες , όλοι ήταν ευχαριστημένοι από την προσδοκώμενη απόδοση, καθώς όλα τα δέντρα ήταν κατάφορτα από κεράσια και οι περισσότεροι προγραμμάτιζαν να ξεκινήσουν τη συγκομιδή από την εβδομάδα, που διανύουμε. Δυστυχώς οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν από τα στοιχεία της φύσης, τα οποία χτύπησαν την παραγωγή, την οποία κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.
Ήταν μια μεγάλη ελπίδα για τους κατοίκους, ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης θα έπαιρναν μια βαθειά ανάσα, από τα έσοδα της παραγωγής τους, αλλά δυστυχώς τα πράματα πήγαν στραβά.
Αναμένουμε τώρα  να δούμε τα αντανακλαστικά και την αντίδραση των υπευθύνων για την όσο το δυνατόν συντομότερη εκτίμηση των ζημιών και την ακόμα συντομότερη αποζημίωση, που θα δικαιούται ο κάθε παραγωγός.

"ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013" - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.



Σχεδιασμός άσκησης για την προστασία από Δασικές Πυρκαγιές με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013»

Μία σημαντική Άσκηση για την εκπαίδευση και καλύτερη δυνατή προετοιμασία των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 το πρωί, στη δασική περιοχή του Ελευθεροχωρίου και πλησίον της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Σκοπός της Άσκησης είναι η αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης και η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων που συμμετέχουν σε δράσεις αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.  

Για τον σχεδιασμό και καλύτερη οργάνωση της Άσκησης πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στην άσκηση, στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας. Τη σύσκεψη συντόνισε ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Παυλίδης, ενώ τα ειδικότερα στοιχεία του σεναρίου της Άσκησης παρουσίασε ο Διοικητής της Π.Υ. Γιαννιτσών Τσάγκαλος Κωνσταντίνος.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς απαιτεί την ενεργητική εμπλοκή των φορέων και τον άριστο συντονισμό τους. Η άσκηση περιλαμβάνει πραγματική κινητοποίηση των δυνάμεων (δεν διεξάγεται «επί χάρτου» όπως άλλες ασκήσεις, ενώ η περιοχή πραγματοποίησης επιλέχθηκε λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της και της μεγάλης σημασίας που έχει η προστασία των μαθητικών κατασκηνώσεων και των κατοικιών και λοιπών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων περιφερειακά. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού


Θέμα: Επιστράτευση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


      Η κήρυξη επιστράτευσης στον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
      Η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για την απεργία, ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.
      Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική - λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την περιφρούρηση των αγώνων, καθώς και την προοπτική της πάλης.


       ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, επειδή είναι επιτακτικό εδώ και τώρα να καταργηθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αν θα προχωρήσει άμεσα στην άρση της.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ

Θανάσης   Παφίλης




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΝΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Παρέμβαση στο Υπουργείο για τις μεγάλες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες και την καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠΑ
          Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παραβρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί (13/05/2013) ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά από πρόσκληση μελών της Ομάδας Εργασίας που επεξεργάστηκε την πρόταση Νόμου για την ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και της εν γένει λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Σημειώνεται ότι, η Ομάδα είχε συγκροτηθεί υπό την προεδρία του Βουλευτή, όταν ήταν Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
          Στη σύσκεψη, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε ακριβώς από την ηγεσία του Υπουργείου, να αποδεχθεί και να θέσει σε εφαρμογή την ανωτέρω πρόταση Νόμου, ως τη μόνη λύση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του συμπύρηνου ροδάκινου, καθώς και άλλοι δενδροκαλλιεργητές.
          Όπως τόνισε, εξ όλων των μέχρι στιγμής στοιχείων, προκύπτει ότι η ζημιά είναι τεράστια σε έκταση και μέγεθος, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών του περασμένου διμήνου και, κυρίως, του καταστροφικού παγετού της 17ης Μαρτίου. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από την πραγματογνωμοσύνη που συντάχτηκε από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και η οποία κατατέθηκε στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
          Ο κος Χαρακόπουλος, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και, γι΄ αυτό το λόγο, στο τέλος του μήνα στις πληγείσες περιοχές θα μεταβεί ο (παρευρισκόμενος  στη σύσκεψη) πρόεδρος του ΕΛΓΑ, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την έκταση της καταστροφής.
          Ζητήθηκε επίσης από τον Υπουργό, να μεριμνήσει ώστε να γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις ζημιών, καθώς επίσης, και σε εκείνους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη δηλώσεις, να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν και τώρα, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό στα ροδάκινα (νεκταρίνια, επιτραπέζια), βερίκοκα και δαμάσκηνα. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανταποκρίθηκε, και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να φροντίσει ώστε το αίτημα να ικανοποιηθεί.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης, παραβρέθηκε και στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κορασίδη, και έθεσε εκ νέου το ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση στις διαδικασίες επιστροφής του ΦΠΑ. Επανέλαβε μάλιστα – αυτό που είχε επισημάνει και σε σχετική επιστολή του – ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι, η ασφαλιστική αξία που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την πραγματική αξία των τιμολογίων.
          Ο Γ.Γ. διαβεβαίωσε ότι, για την επιστροφή του ΦΠΑ στους δενδροκαλλιεργητές, το Υπουργείο την άλλη βδομάδα, θα προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της ασφαλιστικής αξίας, προκειμένου να αρχίσει η επιστροφή στους δικαιούχους.         

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                        13/05/2013

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...