Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ; "ΝΑΙ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ.

Είναι εφικτό να ζήσει κανείς μετά θάνατον, υποστηρίζει με βεβαιότητα κορυφαίος νευροεπιστήμονας
Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα εργαστήριο δίχως παράθυρα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κόβοντας εγκεφάλους σε υπερβολικά πολύ λεπτές φέτες.
Σχέδιό του να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα φορτώσει σε ένα ρομποτοειδές σώμα.

Αυτός ο εγκέφαλος θέλει να είναι ο δικός του εγκέφαλος, με όλους τους 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του και τις 100 τρισεκατομμύρια συνάψεις του, ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσα σε διάφανη κεχριμπαρένια ρητίνη προτού πεθάνει από φυσικά αίτια.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νευροεπιστήμονα, ονόματι Κένεθ Χέιγουορθ, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ζήσει για πάντα. Για να το καταφέρει όμως αυτό, πρέπει πρώτα να πεθάνει.

Από τη στιγμή που το σώμα παύει να λειτουργεί, αρχίζει να κατατρώγει τον εαυτό του. Στόχος είναι λοιπόν η απενεργοποίηση των ενζύμων, τα οποία ευθύνονται για την καταστροφή των κυτταρικών ιστών. Αν όλα πάνε κατ' ευχή, μέχρι το 2110 η μεταφορά ή, όπως λέμε κοινώς, η φόρτωση ενός βιολογικού εγκεφάλου σε κάποιο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο πυρίτιο, θα είναι τόσο κοινή πρακτική όσο και η οφθαλμοχειρουργική επέμβαση με λέηζερ.

Το πεδίο πάνω στο οποίο εργάζονται ο Χέιγουορθ και οι συνεργάτες του αποτελεί σχετικά νέο τομέα των νευροεπιστημών, ο οποίος έχει να κάνει με τη συστηματική δομική χαρτογράφηση των νευρωνικών δικτύων του εγκεφάλου.

Τέτοιες έρευνες θα καταφέρουν κάποτε να εξηγήσουν ανθρώπινες λειτουργίες όπως η συνείδηση, η μνήμη, το συναίσθημα, ακόμη και ασθένειες, όπως ο αυτισμός, η σχιζοφρένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Η γενική θεωρία που συνοψίζει το πνεύμα της έρευνας είναι η εξής: πολύ απλά, είμαστε το ίδιο το δίκτυο των νευρωνικών συνδέσεών μας. Ο εαυτός μας και όλα όσα σκεπτόμαστε, αισθανόμαστε και πράττουμε είναι χαραγμένα στις καλωδιώσεις του εγκεφάλου μας. Σε αντίθεση με το γονιδίωμα, το οποίο δεν αλλάζει ποτέ, τα νευρωνικά δίκτυά μας διαρκώς αλλάζουν και αναδιαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας.

Μέσα όμως από τις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο τη διατήρησης του εγκεφάλου, της χαρτογράφησης των κυτταρικών ιστών και της υπολογιστικής προσομοίωσης των νευρωνικών δικτύων, ο Χέιγουορθ και η ομάδα του διαβλέπουν και κάτι παραπάνω: μία πιθανή θεραπεία για το θάνατο.

Ενδεχομένως μάλιστα ένα τέτοιο σχέδιο να γίνει πραγματικότητα πριν το τέλος αυτού του αιώνα, χάρη στις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας χαρτογράφησης ακόμη και των πλέον ασύλληπτων μικροδομών του οργανισμού.

Πώς όμως θα καταφέρει ο Χέιγουορθ να διαρρήξει το φράγμα του θανάτου;

Αφού πρώτα υποβληθεί σε ολική αναισθησία, ένα κοκτέηλ τοξικών χημικών ουσιών θα εγχυθεί στο λειτουργικό ακόμη αγγειακό σύστημά του, θανατώνοντάς τον ακαριαία, διατηρώντας ωστόσο τις πρωτείνες και τα λιπίδια του εγκεφάλου του στη θέση τους, προλαμβάνοντας έτσι τη σήψη. Έπειτα θα του χορηγηθεί σε ενέσιμη μορφή ένα διάλυμα βαρέων μετάλων το οποίο θα κάνει τις κυτταρικές μεμβράνες του ορατές κάτω από το μικροσκόπιο. Στη συνέχεια, θα αφαιρεθεί όλο το νερό από τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική του στήλη και στη θέση του θα τοποθετηθεί καθαρή πλαστική ρητίνη που θα προστατεύσει τους νευρώνες και τις συνάψεις του. Καθώς λέει ο ίδιος χαριτολογώντας, ο εγκέφαλός του θα είναι το πιο τέλεια διατηρημένο απολίθωμα στην ιστορία του πλανήτη.

Τέλος, ο πλαστικοποιημένος εγκέφαλός του θα κοπεί σε λεπτές φέτες και θα απεικονισθεί με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου ηλεκτρονίων. Ο φυσικός του εγκέφαλος θα καταστραφεί, αφήνοντας στη θέση του ένα ακριβές έκτυπο της νευρωνικής διασυνδετότητάς του.

Σε εκατό χρόνια από τώρα, οι επιστήμονες θα μπορούν να προσδιορίσουν τη λειτουργία του κάθε νευρώνα και της κάθε σύναψης του εγκεφάλου του, κάτι που θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν υπολογιστικά μία ακριβή προσομοίωση του νοητικού μηχανισμού του.

Και εφόσον η διαδικασία πλαστικοποίησης θα έχει διατηρήσει εξίσου τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης του, ο Χέιγουορθ ελπίζει ότι ο ψηφιακά αναπαραγμένος νους θα μπορεί να συνδεθεί με ένα ρομποτοειδές σώμα.

Και όλα αυτά δεν αποτελούν επιστημονική ονειροφαντασία, αλλά εφικτή πραγματικότητα που είναι θέμα χρόνου να τη δούμε να παίρνει σάρκα και οστά και για την οποία μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα από τη μελέτη του Sebastian Seung με τίτλο: Connectome: How The Brain's Wiring Makes Us Who We Are (Houghton Mifflin Harcourt).

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ.



Η Καρναβαλική Επιτροπή Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι η αποκριάτικη παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο της Αριδαίας  του 8ου Καρατζοβίτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα.
Σας περιμένουμε όλους στις 5μ.μ. να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε.....μέχρι πρωίας. 
Ξεκινάμε με τους τυμπανιστές και τις μαζορέτες από την Έδεσσα, συνεχίζουμε με τον Βασιλιά και την Βασίλισσα και την παρέλαση των αρμάτων και έπειτα στην Κεντρική Πλατεία με τον dj Γρηγορίου Χρήστο και το συγκρότημα Αφρικανικά Κρουστά.
Σας περιμένουμε όλους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ.



Ευχαριστούμε θερμά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους μας βοήθησαν και συνεχίζουν να μας βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο, στον αγώνα που κάνουμε.
Ευχόμαστε σε όλους, όλα τα καλά του Θεού!

Οικογένεια Γιάννη Ορμάνη.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ.

«Παραλιακό καφέ»… Κάτι τρέχει με το νερό





Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.savegreekwater.org

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που θα παρέχουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών είναι και η έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, με μία απλή διαδικασία.

Επειτα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα είναι δυνατό μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Αν υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση επαγγέλματος και κατοικίας, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, αν πρόκειται για αλλοδαπούς,
Αν υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο, επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου,
Το σκοπό για τον οποίο ζητείται,
Το φορέα στον οποίο θα κατατεθεί,
Το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, εάν ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού,
Τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής, εάν ζητείται για είσπραξη χρημάτων.
Στη συνέχεια, αφού η αίτηση υπογραφεί από τον ενδιαφερόμενο και βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τον υπάλληλο του ΚΕΠ, γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα. Με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του συστήματος ΕΡΜΗΣ, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ μπαίνει στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης Αποδεικτικού Ενημερότητας του συστήματος TAXISnet και συμπληρώνει, στην εμφανιζόμενη σχετική σελίδα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φυσικού ή μη φυσικού προσώπου για τον οποίο επιθυμεί τη χρήση της υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση στο σύστημα TAXISnet των απαραίτητων σχετικών ελέγχων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ εκτυπώνει και παραδίδει στον ενδιαφερόμενο το Αποδεικτικό Ενημερότητας, ή ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση αποδεικτικού μέσω διαδικτύου, όταν στο σύστημα εμφανίζεται το μήνυμα «Ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί σε ΔΟΥ για το αποδεικτικό ενημερότητας».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ 100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

Mαριούπολη Ουκρανίας, εκεί που ζουν 100.000 Ελληνες –Πώς πήγαν εκεί, από τι κινδ

Η Μαριούπολη είναι πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό 500.000 κατοίκους και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, δίπλα στην Μαύρη Θάλασσα.Εκεί ζουν σήμερα 100.000 Έλληνες.

Στην περιφέρεια της Μαριούπολης υπάρχουν 29 χωριά Ελλήνων, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ρουμαίοι και μιλούν την «ρουμέϊκου γλώσσα», η οποία είναι ελληνική. Δεν συμπίπτει, όμως, με καμιά άλλη ελληνική διάλεκτο και διαφέρει από χωριό σε χωριό.

Εφτασαν εκεί για να αποφύγουν τους Τούρκους της Κριμαίας
Οι Ρουμαίοι αυτοί είναι απόγονοι Ελλήνων μεταναστών από την Κριμαία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί από το 1778 όταν η Ρωσία επέτρεψε την οργανωμένη μετανάστευση των καταπιεζομένων Ελλήνων από τους Τούρκους, που κατείχαν τότε την Κριμαία.

Το 1778 ύστερα από διάταγμα της Αικατερίνης Β΄ της Ρωσίας, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται και η αιτία της μετανάστευσης των Ελλήνων από την Κριμαία, «για να αποφευχθεί η απειλή της υποδούλωσης και της συμφοράς όλων σας», 18 χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους και έφυγαν από το Κριμαϊκό Σουλτανάτο για να εγκατασταθούν στα όρια μιας ακατοίκητης μέχρι τότε περιοχής που ανήκε στην Ρωσική αυτοκρατορία. Την εγκατάστασή τους εκεί είχε αναλάβει ο νεαρός τότε αξιωματικός Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Σουβόροφ..
Οι Ελληνες της Αζοφικής και της Μαριούπολης, οι οποίοι δεν ανήκουν ούτε σε δεύτερη, ούτε σε τρίτη, ούτε καν σε δέκατη γενιά Ελλήνων, κατάφεραν να διατηρήσουν την γλώσσα, τα έθιμα και τις παραδόσεις της ιστορικής τους πατρίδας. Επίσης, πολύ παράξενο είναι και το γεγονός, ότι οι άνθρωποι που επί αιώνες δεν διατηρούσαν στις οικογένειές τους ούτε τις παραδόσεις των Ελλήνων, ούτε τα έθιμά τους, ούτε καν ήξεραν τη γλώσσα τους, αυτοαποκαλούνταν όμως ως Έλληνες.
Οι Ελληνες έκαναν την Μαριούπολη πόλη και κόμβο
Ως τότε, η πόλη ήταν τόπος διαμονής των Κοζάκων. Η πόλη γεννήθηκε ουσιαστικά όταν έφτασαν εκεί οι Ελληνες που έφυγαν από την Κριμαία. Ας σημειωθεί ότι οι Ελληνες είχαν εγκατασταθεί στη χερσόνησο της Κριμαίας από τον 6ο αιώνα π.Χ.
Μετά τη διάλυση της σοβιετικής ένωσης πολλοί Ελληνες της Μαριούπολης επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Ο Ελληνας πρόξενος εκεί, καθησυχάζει
 Σήμερα, με τα γεγονότα στο Κίεβο, την έκπτωση του Γιανουκόβιτς, τη νές κυβέρνηση της Ουκρανίας και την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, οι Ελληνες της Μαριούπολης ανησυχούν.
Στη νοτιοανατολική πλευρά της Ουκρανίας, όπου βρίσκεται η Μαριούπολη -περίπου 60 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα- επικρατεί ηρεμία.
"Δεν έχουν καταγραφεί ούτε έχουν υπάρξει επιθέσεις σε βάρος του ελληνικού στοιχείου. Ούτε ακραία στοιχεία έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις.
Οι Έλληνες είναι ενωμένοι. Είναι ήσυχοι και νομοταγείς πολίτες. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συντονισμό μαζί τους για οτιδήποτε χρειαστεί", δήλωσε αυτές τις ημέρες των ταραχών ο γενικός πρόξενος Μαριούπολης Δημήτρης Παπανδρέου.
"Ανησυχούν μεν και όπως κάθε Ουκρανός πολίτης είναι προβληματισμένοι για τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, αλλά δεν υπάρχει ούτε πανικός ούτε ακραίες κινήσεις, ούτε εντάσεις, ούτε τίποτα που θα μας ανησυχούσε σε μεγάλο βαθμό", επισημαίνει.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Ελλήνων ομογενών, σημείωσε πως δεν υπερβαίνουν τις 90.000 με100.000 και ότι είναι οργανωμένοι σε διάφορες κοινότητες.
"Έχουν δοθεί συστάσεις ώστε να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ακραίες ενέργειες, αν και δεν χρειαζόταν, καθώς οι ίδιοι ξέρουν τι να κάνουν.
Είμαστε σε συνεχή επαφή και διάλογο με τους υπόλοιπους συναδέλφους στα άλλα προξενεία και τους Ευρωπαίους συναδέλφους", τόνισε.
Ανέφερε ακόμα πως δεν έχει υπάρξει έως στιγμής εκδήλωση ενδιαφέροντος για επαναπατρισμό. "Ο ελληνισμός εδώ ήταν πάντοτε φιλήσυχος και προσηλωμένος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Είναι υψηλό το επίπεδο του ελληνισμού και αυτό αναγνωρίζεται από παντού. Δεν συμμετείχε ποτέ σε ακραίες πολιτικές ομάδες ή οργανώσεις σε βαθμό που να στοχοποιηθεί", υπογράμμισε.
"Η καρδιά των εξελίξεων είναι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Εκεί αποφασίζονται όλα. Οι υπόλοιπες περιοχές της Ουκρανίας θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ 223 ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 77 ΛΕΠΤΑ;

Πώς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά -Η απίστευτη τεχνολογία που βελτιώνει την ταχύτητα ανάγνωσης

H Spritz είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την ταχύτητα ανάγνωσης και σας επιτρέπει να διαβάσετε μια μεγάλη ποσότητα κειμένου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γυρνάτε διαρκώς σελίδες.
Η λογική της τεχνολογίας της Spritz είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Ετσι με το να μένουν οι λέξεις σταθερές και να διαδέχονται η μία την άλλη ο χρόνος ανάγνωσης περιορίζεται στον ελάχιστο αναγκαίο.
Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία πουλά άδειες σε άλλες εταιρείες που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στα λειτουργικά τους συστήματα, σε εφαρμογές και ιστοσελίδες.
Αλλά ρίξτε μια ματιά και μόνοι σας:
Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 250 λέξεων

350 λέξεις
500 λέξεις

Ένας αναγνώστης πανεπιστημιακού επιπέδου, τείνει να διαβάζει 200 - 400 λέξεις το λεπτό. Με την τεχνολογία Spritz μπορείτε να διαβάζετε μέχρι 1000 λέξεις το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε 77 λεπτά για να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο του Harry Potter που διαθέτει 223 σελίδες.
Οπως αναφέρει το blog της εταιρίας το μυστικό των λέξεων βρίσκεται στην τοποθέτησή τους. Δεν αρκεί απλά να είναι κεντραρισμένες, αλλά και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά η μια στην άλλη έτσι ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των ματιών.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΕΠΤΑ "ΥΠΕΡ-ΚΛΕΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΥ;

Επτά άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν πρόσβαση στα περίφημα επτά «κλειδιά», που ελέγχουν την ασφάλεια του Παγκόσμιου Ιστού [βίντεο]

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν άλλος ένας μύθος από τους πολλούς που κυκλοφορούν σχετικά με τον Παγκόσμιο Ιστό: η ιστορία λέει ότι υπάρχουν επτά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που κατέχουν τα επτά υπερ-κλειδιά, τα οποία ορίζουν τη λειτουργία ή την παύση του Ιστού.

Κι ωστόσο πρόκειται για απόλυτη πραγματικότητα: ολόκληρος ο παγκόσμιος ιστός, η λειτουργία του και η ασφάλειά του, εξαρτάται από επτά κλειδιά στα οποία έχουν πρόσβαση μονάχα επτά άτομα πάνω στον πλανήτη...

Τα κλειδιά αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, φυλασσόμενα μέσα σε υψίστης ασφαλείας θυρίδες, τις οποίες δεν μπορεί να ανοίξει ο οποιοδήποτε, αλλά τα συγκεκριμένα επτά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα με ειδική διαπίστευση.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Μπόλ «σκαλίζει» το θέμα και ακολουθεί τους μυστηριώδεις «κλειδοκράτορες» σε μυστική συνάντησή τους στο Λος Άντζελες, για να μάθει πώς ελέγχεται, αλλά και για το πώς μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε μερικά λεπτά ο παγκόσμιος ιστός.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian στο βίντεο που ακολουθεί:








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

"ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

«Πυρηνικός χειμώνας» στην Κίνα: Το νέφος εμποδίζει μέχρι και τη φωτοσύνθεση!
Η ρύπανση του Πεκίνου κάνει την πόλη σχεδόν «μη κατοικήσιμη για τον άνθρωπο»
Με "πυρηνικό χειμώνα" μοιάζει το νέφος στην Κίνα σύμφωνα με ειδικούς που επισημαίνουν ότι, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, είναι πλέον τόσο εκτεταμένη που εμποδίζει ακόμα και την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και πιθανότατα διαταράσσει την διατροφική αλυσίδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του " Russia Today" επικαλούμενη Κινέζους επιστήμονες, το τοξικό νέφος που καλύπτει πολλές περιοχές της χώρας, είναι τόσο παχύ που παραπέμπει σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές ενός πυρηνικού χειμώνα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε τουλάχιστον έξι κινεζικές επαρχίες έχει φθάσει, πλέον, σε κρίσιμο σημείο. Την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον σε 19 πόλεις της Κίνας, τα επίπεδα μόλυνσης ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που θέτει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Στο Πεκίνο, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων, ικανών να εισχωρήσουν στους πνεύμοντες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, έχει κινητοποιήσει τις αρχές .

Οπως επισημαίνουν τα κινεζικά ΜΜΕ, το τοξικό νέφος, εκτός από επιπτώσεις στην δημόσια υγεία έχει και οικονομικό αντίκτυπο . Έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εναέριες συγκοινωνίες καθηλώνοντας πολλά αεροπλάνα στο έδαφος λόγω έλλειψης ορατότητας, δρόμοι έχουν κλείσει και ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί αισθητά. Εάν οι συνθήκες αυτές συνεχιστούν, τότε σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Γεωργίας στο Πεκίνο , Χι Ντονγκξιάν, τότε η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη μ΄ έναν πυρηνικό χειμώνα.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης ανέφερε σε μια έκθεση ότι η ρύπανση του Πεκίνου έκανε την πόλη σχεδόν «μη κατοικήσιμη για τον άνθρωπο». Η κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής έχει κάνει μόνο αποσπασματικές ενέργειες.

ΠΗΓΗ...Russia Today

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Επέστρεψε ο χειμώνας για τα καλά -Καταιγίδες και νέα επιδείνωση του καιρού το απόγευμα
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Βροχές και καταιγίδες θα έχουν οι περισσότερες περιοχές. 
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ για νέα επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να φτάνουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους και ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε δυτικούς.

Νεφώσεις με βροχές που σταδιακά θα σταματήσουν και νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ με βροχές ή καταιγίδες που τη νύχτα προς Δευτέρα ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

Τα πιο αλλόκοτα επαγγέλματα που χάθηκαν -Από τον άνθρωπο-ξυπνητήρι μέχρι τους κυνηγούς αρουραίων (Φωτογραφίες)
Ποιο είναι το πιο περίεργο επάγγελμα που έχετε ακούσει; Σίγουρα η λίστα είναι μεγάλη, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί μοιάζουν εντελώς απίθανα

Είτε προκαλούν νοσταλγία όπως το επάγγελμα του γαλατά, είτε προκαλούν γέλια όπως ο κυνηγός αρουραίων, τα επαγγέλματα αυτά ανήκουν σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί:

Κορινοθέτης : Συνήθως τη δουλειά έκαναν νεαρά αγόρια που έστηναν τις κορίνες μετά από κάθε παρτίδα μπόουλινγκ



O άνθρωπος- ξυπνητήρι: Με ένα ξύλινο ρόπαλο, ή με βότσαλα χτυπούσαν τα τζάμια και τις πόρτες των πελατών τους για να τους ξυπνήσουν στην ώρα τους για να πάνε στην εργασία τους



Κόφτης Πάγου: Πριν από τις σύγχρονες τεχνικές ψύξης οι άνθρωποι έπαιρναν στα κελάρια τους μεγάλα κομμάτια πάγου τα οποία έπρεπε κάποιος να κόψει σε μικρότερα τμήματα.



O άνθρωπος -ραντάρ: Πριν αποκτήσουν κανονικά ραντάρ τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν ακουστικές συσκευές σαν αυτές για να εντοπίζουν τον ήχο των αεροσκαφών που πλησίαζαν στην περιοχή



Κυνηγός αρουραίων: Ενα επάγγελμα που δέσποζε στις ευρωπαϊκές πόλεις λόγω των υψηλών κινδύνων διάδοσης λοιμώξεων στο κοινό.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΣΤΑΥΡΟΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.



Η ζωή μας σηκώνει το αλφαβητάρι του σταυρού μας, μαθαίνουμε την πνευματική ΑλφαΒήτα στο φως της ημέρας και την κάνουμε επανάληψη στον Θεό μέσ’ την σιγαλιά της νύχτας, μεγαλωμένα παιδιά που δεν σταμάτησαν ποτέ να κάνουν αταξίες, τρέχουν,κλαίγοντας στην αγκαλιά της Μάννας Παναγιάς να βρουν στοργή και στα χέρια του Πατρός Θεού να πάρουν την συγχώρεση, απλό είναι το μετερίζι της αναβαίνουσας ζωής μας, το γεμίσαμε λίρες και τζιβαέρια σαν υπερφορτωμένη λατέρνα, χορεύουμε στις μουσικές νότες μιας ασταμάτητης βιωτικής μανιβέλας. 
Το ξύπνημα της ημέρας, είναι ευχαριστιακή κατάθεση ψυχής στα πόδια του Παντοκράτορος, ανάταση ζωής στην νέκρωση του φθαρμένου σώματος, ραψωδοί απαγγέλοντες το σάλπισμα της εγερμένης, φωτεινής αυγής, κάθε πρωί που ανατέλλει είναι μια ακόμη πιστωμένη ημέρα για μετάνοια, μια ακόμη ανανέωση χρόνου για άρδην συγχωρητικότητα, τα πρωινά έχουν την μορφή της κατάλευκης αγνότητας που αλλοιώνονται στο διάβα της ημέρας, ροδοκόκκινα μάγουλα νηπίου που χάσκει αφελώς μέσα στην μαυρίλα των μεγάλων, τα παιδιά είναι τα πρωινά της εαλωμένης αθωότητάς μας, οι γαλάζιες ποδιές με τους άσπρους γιακάδες, που δήλωναν τα πλουμιστά κάλλη του αυθόρμητης Καλημέρας στο στόμα τους.

Ξεχάσαμε την Καλημέρα και ασπαστήκαμε την Καληνύχτα, ξημέρωσε η ημέρα στο χαμογελό σου, ανέτειλε ο ήλιος στα διψασμένα μάτια σου, ένας τέτοιος Ήλιος είναι ο Χριστός, κάνει την πίκρα, σιροπιαστό γλυκό στα ροζιασμένα χέρια της μάννας, μετουσιώνει την καρβουνιασμένη καρδιά σε λαμπαδιασμένη φλόγα απαράμιλλης Πίστης.

Πίστη είναι τα πρωινά του Θεού, σμιλεύουμε το αμετανόητο Άλφα και αθλούμαστε βασανιστικά μέχρι το μετανοημένο Ωμέγα, η ζωή μας σηκώνει το αλφαβητάρι του σταυρού μας, μαθαίνουμε την πνευματική ΑλφαΒήτα στο φως της ημέρας και την κάνουμε επανάληψη στον Θεό μέσ’ την σιγαλιά της νύχτας, μεγαλωμένα παιδιά που δεν σταμάτησαν ποτέ να κάνουν αταξίες, τρέχουν, κλαίγοντας στην αγκαλιά της Μάννας Παναγιάς να βρουν στοργή και στα χέρια του Πατρός Θεού να πάρουν την συγχώρεση, απλό είναι το μετερίζι της αναβαίνουσας ζωής μας, το γεμίσαμε λίρες και τζιβαέρια σαν υπερφορτωμένη λατέρνα, χορεύουμε στις μουσικές νότες μιας ασταμάτητης βιωτικής μανιβέλας, κι αν κουραζόμαστε, δεν σταματάμε, άλλος πια διαχειρίζεται τους ρυθμούς της ζωής μας, όταν πάψουμε τον χορό στο σεντόνι του Καραγκιόζη, τότε ίσως μπορέσουμε αληθινά ελεύθεροι, να εναρμονιστούμε στωικά με τις μουσικές των αγγέλων, ν' ακούσουμε ανεκλάλητα ταξιαρχικούς ψιθύρους την ώρα που η κατάνυξη εξυψώνεται στα άστρα, να σηκωθούμε όρθιοι στο πείσμα των ανέμων, εκπληκτικά όμορφη γυναίκα η Πίστη, την θαυμάζεις ιδεοδώς στην απροσμέτρητη θωριά της, προσέχεις, μην κακοπάθει έστω και για λίγο, είναι άλλωστε τόσο εύθραυστη, συνάμα όμως και τόσο δυνατή, που χάσκεις τ' όνειρο της αέναης απόκτησής της..

Η Πίστη δεν είναι ζωγραφισμένη στα ντουβάρια και στα βιτρώ των εκκλησιών, δεν εικονίζεται στα καλογυαλισμένα μάρμαρα και στους χρυσαφένιους πολυέλεους, πολύ περισότερο δεν τά' χει καλά με την χλίδα και τον πλούτο, κουρνιάζει ησύχως σε καταπονημένους γεωργούς των αρετών, στους αγαθούς βιοπαλαιστές της μυστηριακής ζωής, αυτούς, που οι άνθρωποι αποκαλούν ανοήτως λαλημένους και τα βράδυα λιώνει σαν ταμένη, λαμπριάτικη λαμπάδα μπρος στο πρωτότυπο της χάρτινης εικόνας, για να γίνει ουρανός στην γη και Παράδεισος στον κόσμο. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Η Εθελοντική Επιτροπή του 8ου Καρατζοβιτικου Καρναβαλιού θέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που αγκαλιάσατε  και την τελευταία μας εκδήλωση,
το αποκριάτικο παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία Αριδαίας,
σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για την μεγάλη συμμετοχή σας .
Έφτασε η μεγάλη μέρα, ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  λοιπόν....
.Ξ Ε Κ Ι Ν Α Μ Ε....με την  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,
στον κεντρικό πεζόδρομο της Αριδαίας.........
........στις 17:00..... 
Σας περιμένουμε όλους μασκαρεμένους......

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...