Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΦΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Ένα φίδι μετρίου μεγέθους τρύπωσε στο αυτοκίνητο συμπολίτη μας και δεν το κουνούσε από εκεί, προκαλώντας αναταραχή και φόβο στον κάτοχο-ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην πλατεία των Προμάχων και πολλοί "ειδήμονες" έσπευσαν να βοηθήσουν. Χρησιμοποιώντας πολλά αυτοσχέδια κόλπα προσπαθούσαν επί αρκετή  ώρα να εξαναγκάσουν το φίδι να φύγει από το όχημα , αλλά οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό.
Τι κι αν τοποθέτησαν γάλα για να προσελκύσουν το ερπετό, τι κι αν το σκάλιζαν με διάφορα μπαστούνια, εκείνο έβρισκε τρόπο να παραμένει στο όχημα.
Τελικά τη λύση έδωσε κάποιος θαρραλέος κάτοικος, ο οποίος χρησιμοποίησε μια πλαστική σακούλα και αφού το απέσπασε από το αυτοκίνητο, το έβαλε στην σακούλα και το απελευθέρωσε στο φυσικό περιβάλλον, ανακουφίζοντας έτσι τον προβληματισμένο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.


ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

Πριν χαθεί για πάντα…Είναι γνωστή η ιστορία με τον Ινδιάνο παππού που μιλάει στο εγγονάκι του και του περιγράφει τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, παρομοιάζοντας τα με λύκους.

Όταν ο μικρός Ινδιάνος ρωτά ποιος από τους δύο λύκους νικά, η απάντηση του γέροντα είναι αποστομωτική… «Αυτός που ταΐζεις περισσότερο».

Η απάντηση του γέροντα θα μπορούσε να δοθεί όχι μόνο στη μάχη του καλού με το κακό αλλά και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις μέσα στη ζωή. Το βασικό όμως είναι ότι ο σοφός γέροντας μιλώντας για το καλό και το κακό γενικεύει ώστε κάθε πτυχή της ζωής που έχει τις επιλογές ανάμεσα στο καλό και στο κακό να έχει και απάντηση.

«Αυτός που ταΐζεις περισσότερο»!

Ένας γνωστός Αγιορείτης γέροντας είχε πει πως ο κάθε άνθρωπος βλέπει τη ζωή ανάλογα με το που αναλώνεται η καθημερινότητα του ή το παρόν του και πόσο τον επηρεάζει.

Δηλαδή κάποιος που πηγαίνει στην Εκκλησία έχει την εντύπωση πως όλοι πηγαίνουν στην Εκκλησία. Ανάλογα και κάποιος που πηγαίνει στα σκυλάδικα. Όπως και κάποιος άλλος που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο πρώτος βλέπει πιστούς…ο δεύτερος ξέκωλα…κι ο τρίτος άρρωστους.

Λογικό είναι το ίδιο να συμβαίνει και για τα κομματόσκυλα που αναλώνονται σε κομματικές συζητήσεις με τους συνοδοιπόρους τους ασχέτως αν κάνουν λάθος ή όχι στις εκτιμήσεις τους… που το πιθανότερο άλλωστε είναι να κάνουν λάθος όπως τόσα χρόνια έκαναν στο παρελθόν…

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σφαιρική αντίληψη της ζωής καθώς και με το πόσο επηρεάζει τον καθένα μας.

Αυτό που είναι βασικό στοιχείο αντίληψης της πραγματικότητας είναι η στοιχειώδης διάκριση όχι μόνο της καθημερινότητας μας αλλά και κατά πόσο η δική μας καθημερινότητα απασχολεί την καθημερινότητα των υπολοίπων. Καθώς και πόσο στοιχειώδης ανάγκη είναι να μπορούμε να διακρίνουμε κατά πόσο το δικό μας «πρόβλημα» είναι στην ουσία πρόβλημα ή γενικότερο πρόβλημα, ή θέλουμε να έχουμε ένα πρόβλημα για να είμαστε ζωντανοί επειδή η ίδια η ζωή δεν μας φτάνει για να τη ζήσουμε όπως είναι ή την έχουμε χάσει ασχολούμενοι με ανοησίες, και τώρα ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το λάθος μας μέσα στη γενικότερη κατάθλιψη μας.

Μέσα σε αυτή την «αδιακρισία» κάποιος που τρέφει τον κακό λύκο παροτρύνει τους γύρω του να κάνουν το ίδιο. Κάποιος άλλος που τρέφει τον καλό λύκο όμως δεν χρειάζεται να παροτρύνει κανέναν επειδή η καλοσύνη πάντα αυτοδιαφημίζεται και φαίνεται σε ένα ευτυχισμένο πρόσωπο, σε αντίθεση με την ξινίλα ενός κακού που μόνο αποστροφή φέρνει.

Έτσι οι λύκοι του γέροντα Ινδιάνου έρχονται να επιβεβαιώσουν και το μύθο του Αισώπου με την αλεπού με την κομμένη ουρά. Η αλεπού χωρίς ουρά δεν προσπαθούσε να απαλλαγεί από το κόμπλεξ της. Ήθελε κι οι υπόλοιπες να αποκτήσουν τα κόμπλεξ της…

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που παροτρύνουν στο κακό επειδή οι ίδιοι τρέφουν τον κακό λύκο, τόσο το κακό θα νικά.

Και όσο το κακό νικά, τόσες θα είναι και οι συμφορές που θα βρίσκουν την πατρίδα μας γιατί ο κακός λύκος είναι άπληστος και δεν θα σταματήσει μέχρι να κατασπαράξει κάθε ίχνος ανθρωπιάς.

Ταΐστε λοιπόν τον καλό λύκο.

Πριν χαθεί για πάντα…





ΠΗΓΗ...αἰέν ἀριστεύειν

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΤΑ ΖΟΜΠΙ.

Οι Έλληνες….Τα ζόμπι
* Θυμάμαι τον Μάιο του 2010, να μπαίνουμε στο Μνημόνιο, και το ΔΝΤ να έρχεται(μαζί με τους Ευρωπαίους) στην χώρα. Τότε όλοι είπαμε:”Ωχ, την πατήσαμε…..”, “ Καμία χώρα, δεν βγήκε όρθια, μετά την παραμονή της, υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ

* Θυμάμαι, να παίρνονται τα πρώτα μέτρα, οι πρώτες περικοπές να έρχονται, τα πρώτα λουκέτα να εμφανίζονται στους δρόμους των πόλεων, και να αρχίζουμε να αντιδρούμε. Ξανακατεβήκαμε σε απεργίες, διαδηλώσεις έστω και αραιά, μετά από…καιρό.

* Θυμάμαι τον επόμενο Μάιο, να συζητάνε για νέα μέτρα, περικοπές, και Μεσοπρόθεσμο. Τότε πάλι θυμάμαι καλέσματα στο facebook, για κατεβάσματα σε πλατείες. Και αν και δεν το πιστεύαμε, εκείνη την Τετάρτη είδαμε στις πλατείες χιλιάδες. Ξαναβρεθήκαμε με παλιούς φίλους, και είπαμε φθάνει….Ως εδώ

* Θυμάμαι κάθε μέρα, μετά να μην λυγάμε. Να είμαστε στους δρόμους, να ζητάμε την παραίτηση του ΓΑΠ, να φύγει η τρόικα. Θυμάμαι, να μην φεύγουμε από το Σύνταγμα, ακόμα και όταν τα ΜΑΤ μας έπνιγαν στα χημικά. Το Μεσοπρόθεσμο πέρασε, αλλά τους φωνάξαμε ”ΞΟΦΛΗΣΑΤΕ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ

* Θυμάμαι τον Οκτώβρη του 2011, εκεί που μας είχαν ξοφλημένους, κουρασμένους, να τους παίρνουμε στο κυνήγι στις παρελάσεις. Να παρελαύνουμε εμείς, οι πολλοί με την Ελληνική σημαία, μαζί με την σημαία του αγώνα. Να πανικοβάλλονται, να πέφτουν, να σώζονται στο τέλος με μία προδοτική συγκυβέρνηση.

* Θυμάμαι να πλησιάζουν οι εκλογές, και να βλέπουμε στον γείτονα το “θαύμα”. Τους ψήφιζα τόσα χρόνια, τώρα να με ξεγράψουν. Και τον Μάιο, το “θαύμα” να πλησιάζει. Να καλούμε φίλους, γνωστούς να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,. Να κάνουμε μικρούς, και αποτελεσματικούς προεκλογικούς αγώνες στα σπίτια μας, στις καφετέριες, στις ταβέρνες. Βρε λέγαμε, θα ξεμπερδέψουμε με αυτούς!

* Θυμάμαι τον Ιούνη, τον φόβο να επισκιάζει την χώρα. Ηλικιωμένους, αγρότες, και βολεμένους να μου επιβάλλουν μία από τα ίδια. Και άλλα μνημόνια, και άλλη εξαθλίωση. Θυμάμαι, όμως θυμωμένος να λέω: “Όσοι είμαστε, θα παλέψουμε”, “Δεν θα αυτοκτονήσουμε, θα σας τσακίσουμε”.

* Χθες το βράδυ, σκεφτόμουν, ότι εμείς, δεν είμαστε λίγοι, εμείς που δεν γουστάρουμε να ακούμε για αυτοκτονίες, για παιδιά πεινασμένα, για άνεργους που δεν έχουν φαγητό, για ανθρώπους που πεθαίνουν γιατί δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα τους. Δεν είμαστε κυρίως λίγοι, αυτοί που δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις ίδιες μας τις ζωές, να χάνουν την αξία τους, την σημασία τους, την δημιουργικότητα τους.

* Αντίθετα θεωρώ, ότι είμαστε ακόμα περισσότεροι, από αυτούς που ήμασταν τον Ιούνη του 2012. Επίσης πιστεύω, ότι η φτώχεια είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα, η ανεργία το ίδιο, η κοροϊδία από μεριάς των κυβερνώντων ακόμα μεγαλύτερη, από αυτή του ΓΑΠ. Και ενώ είμαστε περισσότεροι, ενώ βασανιζόμαστε πολύ περισσότερο από το 2011, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που κάναμε το 2011, αν και θα έπρεπε πολύ περισσότερα. Η αλήθεια είναι, ότι δεν κάνουμε ούτε τα μισά, ή μάλλον δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ!

* Την ανικανότητα να πράξουν οτιδήποτε, αδελφέ, την έχει μόνο ο ΝΕΚΡΟΣ. Ακόμα, και οι ΑΜΕΑ, μπορούν να κάνουν πολλά, ακόμα και ένα διανοητικά ανάπηρος μπορεί να κάνει κάτι, υπερβαίνοντας την απραξία. Ο νεκρός, πραγματικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

* Έτσι οδηγήθηκα στο συμπέρασμα, ότι είμαστε ΝΕΚΡΟΙ, δεν κάνουμε τίποτα.. Αλλά μετά σκέφτηκα, ότι “ΟΧΙ”, τρώμε (όσοι έχουμε ακόμα) και σέρνουμε τα κορμιά μας. ΝΑΙ αυτό το κάνουμε!

Αλλά ουσιαστικά νεκροί, που μόνο τρώνε και κουβαλάνε τα κουφάρια τους, είναι τα ΖΟΜΠΙ. Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εμείς οι Έλληνες, είμαστε ΖΟΜΠΙ. Έχουμε πεθάνει μάλλον, και απλά κινούμαστε.

Ενώ θυμάμαι πολλά, δεν θυμάμαι κάτι. Πότε πέθανα; Πότε πεθάναμε, πραγματικά; Πότε απολέσαμε την ανθρώπινη μας φύση; Πότε απαρνηθήκαμε το ένστικτο της επιβίωσης; Πότε παραβιάσαμε την αρχή, ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται με τα χρόνια, και δεν γίνεται να υποβιβάζεται; 
ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ; ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΜΕ ΖΟΜΠΙ;







Πηγή:
Άνεμος Αντίστασης


10 ΙΟΥΝΙΟΥ 323 Π.Χ. - Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σαν σήμερα στις 10 Ιουνίου 323 π.χ. πέθανε στη Βαβυλώνα ο Μέγας Αλέξανδρος – ο Μέγιστος των Ελλήνων – σε ηλικία 33 ετών.

 Ο Αλέξανδρος Γ’ γεννήθηκε το 356 π.Χ στην Πέλλα, την πρωτεύουσα τότε του Μακεδονικού βασιλείου. Ήταν γιος του Μακεδόνα Φιλίππου Β’ και της Ολυμπιάδας, Πριγκήπισσας των Μολοσσών στην Ήπειρο. Ο Μακεδονικός βασιλικός οίκος λεγόταν ‘Αργεάδες’ ή ‘Τημενίδες’. Σύμφωνα με την παράδοση ο ιδρυτής του Βασιλικού οίκου – ο οποίος σημειωτέον διαφέρει ανάλογα με την ιστορική πηγή – ήρθε στην Μακεδονία, απο το Άργος της Πελοποννήσου και ήταν απόγονος του Ηρακλή. Ήταν με λίγα λόγια, Ηρακλείδες εξ’ Άργους.
 Απο την εποχή του Αλέξανδρου Α’, που έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι ο ‘Φιλλέλην’, οι Μακεδόνες Βασιλείς μετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους ως γνωστόν μόνο Έλληνες μπορούσαν να πάρουν μέρος. Λίγο πολύ θα έχουμε ακούσει όλοι μας την ιστορία του Αλέξανδρου Α’ και την διαμαρτυρία των συναθλητών του σχετικά με το ότι ήταν βάρβαρος και δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος.. Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο Αλέξανδρος απόδειξε την Ελληνική καταγωγή του, αναφέρομενος στην ιστορία των Τημενιδών και απο τότε ποτέ δεν αμφισβητήθηκε ξανά.
Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Ο Φίλιππος Β’ ήταν γιος του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ’ και της Ευρυδίκης, πριγκήπισσας των γειτονικών Λυγκηστών. Οι Λυγκηστές παλαιότερα υπαγόντουσαν στους Μολοσσούς για αυτό τους βρίσκουμε σε ιστορικές πηγές είτε σαν Μολοσσικά έθνη, είτε σαν Λυγκηστές Μακεδόνες. Στην ουσία είχαν αναμειχτεί σε ένα μικρό βαθμό με τους Ιλλυριούς. Ο βασιλικός τους οίκος ισχυριζόταν ότι είναι Βακχιάδες απόγονοι απο την Κόρινθο και παντρευόντουσαν συχνά με μέλη γειτονικών βασιλείων. Η Ευρυδίκη για παράδειγμα ήταν κόρη του Σίρρα ήΊρρα - άλλοι τον θεωρούν Λυγκηστή και κατ’ άλλους είναι Ιλλυριός- και μιας Λυγκηστίδας πριγκήπισσας.
 Σειρά έχει τώρα η γενεαλογία του Αλέξανδρου απο την μεριά της μητέρας του, της Ηπειρώτισσας Ολυμπιάδας. Το όνομα της όπως μαθαίνουμε απο τον έγκριτο ιστορικό W. Heckel “Πολυξένη όταν ήταν παιδί, Μυρτάλη όταν παντρεύτηκε, και αργότερα μετονομάστηκε Ολυμπιάδα και Στρατονίκη“. Το όνομα Ολυμπιάδα της δόθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, ύστερα απο τηννίκη του Φίλιππου στους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα μέλη του βασιλικού οίκου των Μολοσσών, οι λεγόμενοι ‘Αιακίδες’ ισχυρίζονταν να είναι απόγονοι του γιού του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμου και της Ανδρομάχης που κατέφυγαν στην περιοχή μετέπειτα της πτώσης της Τροίας. Στην κλασσική εποχή, η καταγωγή απο φημισμένους Ομηρικούς ήρωες, όπως ο Αχιλλέας, πρόσδιδε τεράστιο κύρος στους απογόνους τους.
 Η Ολυμπιάδα ήταν κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά της Ηπείρου και της Ανασατίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά πιθανότατα Ηπειρώτισσας. Στις αρχές του 6ου αιώνα ο τύραννος της Σικυώνος Κλεισθένης θέλησε να βρει σύζυγο για την κόρη του Αγαρίστη. Κάλεσε τους καλύτερους των Ελλήνων για να αποφασίσει με ποιόν θα πάντρευε την κόρη και ανάμεσα στους μνηστήρες ήταν και ο Βασιλιάς των Μολοσσών, Άλκων. Ως τώρα εξετάσαμε την γενεαλογία του Αλέξανδρου. 
Στην συνέχεια, περνάμε σε ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα. Πως ένιωθε ο ίδιος ο Αλέξανδρος? Απ’ όλες τις ιστορικές πηγές, παίρνουμε το ίδιο μήνυμα. Ο Αλέξανδρος δεν έχανε ευκαιρία να πιστοποιεί πόσο περήφανος ήταν που ήταν Έλληνας. 
Η σούμα απο όλα αυτά είναι: Οι γονείς του είχαν Ελληνική καταγωγή. Ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα. Μιλούσε Ελληνικά. Μεγάλωσε και μορφώθηκε απο φημισμένους Έλληνες δάσκαλους και είχε σαν αγαπημένο του βιβλίο, την Ιλιάδα. Πίστευε στους ίδιους θεούς όπως και οι άλλοι Έλληνες. 
Ανέλαβε να φέρει σε πέρας και τα κατάφερε, μια εκστρατεία, βασισμένη σε μακροχρόνια έχθρα μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, σαν ‘Αρχιστράτηγος των Ελλήνων’. 
Αυτός και ο στρατός του, διέδωσαν την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, σε όλα τα έθνη απο τα οποία πέρασαν και κατα συνέπεια ο Αλέξανδρος δικαιότατα έχει παραμείνει δια μέσου των αιώνων σαν ένα σύμβολο της Ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού.








ΠΗΓΗ...http://ellinasgienniesaidenginesepote.blogspot.gr

"13" - ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ BLACK SABBATH !


ΤΟ 2013... ΦΕΡΝΕΙ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ BLACK SABBATH!

Tο νέο άλμπουμ και κύκνειο άσμα του ιστορικού συγκροτήματος BLACK SABBATH με τίτλο "13", το πρώτο εδώ και 35 χρόνια με τους Butler, Iommi και Ozzy, κυκλοφορεί σήμερα  10 Ιουνίου.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε κυρίως στο Λος Άντζελες με το γνωστό και μη εξαιρετέο παραγωγό Rick Rubin (Johnny Cash, Metallica, System Of A Down). Στα drums, στη θέση του Bill Ward, βρίσκεται ο Brad Wilk των Rage Against The Machine.

Ο Ozzy Osbourne βρέθηκε πρόσφατα στο BBC όπου συζήτησε για το νέο single της μπάντας, "God Is Dead?" και την έμπνευση πίσω από το κομμάτι:

"Ήμουν στο γραφείο κάποιου και υπήρχε ένα περιοδικό σε ένα τραπέζι που έγραφε αυτό ακριβώς, 'ο Θεός είναι νεκρός', και ξαφνικά σκέφτηκα την 11η Σεπτεμβρίου και όλες αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες και τη θρησκεία και πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο όνομα της θρησκείας. Όταν σκέφτηκα την τραγωδία που συμβαίνει όλο το χρόνο, απλά ήρθε στο κεφάλι μου. Κανείς θα νόμιζε ότι ο Θεός τους θα είχε σταματήσει τους ανθρώπους από το να πεθαίνουν στο όνομα του, γι΄ αυτό απλά άρχισα να πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται, 'Πού είναι ο Θεός; ο Θεός είναι νεκρός' και χτύπησε ακριβώς".

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα νέο βίντεο με behind-the-scenes υλικό για το πως δημιουργήθηκε το εξώφυλλο για το τελευταίο άλμπουμ των Black Sabbath "13":



Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το making of του πολυαναμενόμενου "13":



Αναλυτικά οι εκδόσεις του νέου άλμπουμ των Black Sabbath "13":
· Standard CD album
· Deluxe διπλό CD album σε ένα πολυτελές soft pack (περιλαμβάνει ένα δεύτερο CD με αποκλειστικό bonus ηχητικό υλικό)
· Vinyl: ένα 12" heavyweight (180g) βινύλιο με gatefold εξώφυλλο
· Super Deluxe Box Set : ένα περιορισμένης έκδοσης 12" clamshell box set που περιέχει: Deluxe διπλό CD album, 12" heavyweight (180g) βινύλιο με gatefold εξώφυλλο, αποκλειστικό DVD που περιέχει το "Black Sabbath - The Re-union" documentary, 5 behind the scenes videos, Download card που περιλαμβάνει αποκλειστική track by track συνέντευξη με τους Black Sabbath, αποκλειστική εκτύπωση του artwork του εξωφύλλου, 13 αποκλειστικές φωτογραφικές εκτυπώσεις και χειρόγραφους στίχους του άλμπουμ.

Links:
www.blacksabbath.com 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και αρμόδιο για τα έσοδα και τις Δ.Ο.Υ Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε την Παρασκευή, ο Γιώργος Καρασμάνης. Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν ο σχεδιασμός του Υπουργείου, για συγχώνευση των δύο τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου, των Δ.Ο.Υ. Έδεσσας και Γιαννιτσών
          Ο Βουλευτής εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, την γνωστή πανελλαδικά αποκλειστική ιδιαιτερότητα της Πέλλας – μεγαλύτερη πόλη τα Γιαννιτσά  και πρωτεύουσα η Έδεσσα – ιδιαιτερότητα την οποία η Κυβέρνηση έχει σεβαστεί και γι’  αυτό αποφάσισε να αφήσει σε αυτόνομη λειτουργία και τις δύο Δ.Ο.Υ.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε να τηρηθεί στο ακέραιο η απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να ανατρέπονται κάθε λίγο και λιγάκι.
          Ο Γενικός Γραμματέας, μετά την παράθεση των επιχειρημάτων του Γιώργου Καρασμάνη, δεσμεύτηκε ότι το θέμα της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης θα επανεξεταστεί.  



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                        10/06/2013

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ" ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ.


Τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας με χημικές ουρές. Έχουν προηγηθεί οι ψεκασμοί από αεροπλάνα που δεν δίνουν σχέδια πτήσης και είναι να απορείς γιατί δεν τα γκρεμίζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Το γεγονός ότι δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης...
Ποιοι και γιατί μας δολοφονούν; Ποιοι και γιατί μας βομβαρδίζουν...
με φόβο, αργές αντιδράσεις, πανικό και νέες μοντέρνες ασθένειες;
Γιατί πύκνωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας;

Καλεσμένοι οι καθηγητές Γούδης και Κατσαρός.Και μία πρότασις.Θα εκλείψει τελείως το θέμα αν την ώρα που πετάει ένα αεροπλάνο και εφόσον έχει απομακρυνθεί ένα άλλο αεροπλάνο στον ίδιο αεροδιάδρομο μαζέψει δείγμα και γίνει ανάλυσις.Αν το δείγμα είναι υδρατμοί εκλείπει η θεωρία ως συνωμοσιολογική.
Επίσης δείγμα σε παγετώνας κάπου στην αλάσκα έδωσε 6.000 φορές περισσότερο αλουμίνιο ενώ το ίδιο δείγμα προ 30 ετών δεν είχε δείξει τίποτα.Χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή στο ευρύτερο κοντινόν περιβάλλον.
Δείγματα αίματος εκατομμυρίων ανθρώπων δείχνουν βαρέα μέταλλα χωρίς να ζουν κοντά σε εργαστάσια.Τι γίνεται ? Πόθεν συγκεντρώνονται τα μέταλλα αυτά εις βιολογικούς οργανισμούς ? Από το νερό ? Εκ του αέρος ? 
Είναι μία ακόμα συνωμοσιολογική θεωρία ?
Βέβαια αυτά μας έλεγαν και για τις παρακολουθήσεις και βγήκε ο άνθρωπος που έφτιαξε το μηχάνημα της NSA και είπε ότι έχει κάνει παρακολουθήσεις και στην Ελλάδα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.
http://www.youtube.com/watch?v=JQax25FALGA

Τράγκας εκπομπή Ελεύθερος σκοπευτής 9/6/2013

ΕΙΝΑΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1600 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Eίναι μόλις 27 ετών και έχει σκοτώσει πάνω από 1600 ανθρώπους!
Είναι μόλις 27 ετών και ευθύνεται για τη δολοφονία περισσοτέρων από 1.600 ψυχών, αφού ανεξάρτητα εάν κάποιος χαρακτηρίζεται ως φίλος ή εχθρός, τρομοκράτης ή όχι, δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι εμείς…
Ο λόγος για τον Μπράντον Μπράιαντ, εκπαιδευμένο χειριστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχει εξουδετερώσει στη σύντομη καριέρα του, από το 2006 μέχρι το 2011, περί τους 1.626 στόχους, βλέποντας τους ανθρώπινους στόχους του να ξεψυχούν αιμορραγώντας στην γιγαντοοθόνη του κομπιούτερ του…

Είναι δηλαδή ένα παιδί που εκπαιδεύτηκε να κάνει αυτή τη δουλειά στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών και ακολούθησε το αιματοκύλισμα που περιγράψαμε. Πως είναι δυνατόν να μην υποφέρει ήδη από σοβαρές ψυχικές ασθένειες και πως είναι δυνατόν η «ψηφιοποίηση» του πολέμου να μας κάνει να θεωρούμε ότι το κόστος θα είναι μικρότερο και ο πόλεμος καθαυτός πιο «εύκολος», όταν ακούμε νεαρούς «στρατιώτες» να πάσχουν από μετατραυματικό στρες ενώ κάποιοι ίσως δεν έφυγαν και από την πατρίδα τους…

Ο νεαρός μίλησε στο NBC και περιέγραψε μια αποστολή, όπου το UAV που χειριζόταν η ομάδα του κλήθηκε να εξουδετερώσει τρεις άνδρες στο Αφγανιστάν και το έκανε με δυο πυραύλους… Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική, κόβει την ανάσα, ο ένας έτρεχε να ξεφύγει με το πόδι κομμένο, ενώ οι άλλοι δύο που αιμορραγούσαν, το κόκκινο χρώμα που κατέγραφε τη θερμότητα των σωμάτων τους στη οθόνη, μίκραινε σταδιακά, καθώς έχαναν τη ζωή τους…

Σήμερα, ανέφερε, «αν κλείσω τα μάτια μου, μπορώ να θυμηθώ και το τελευταίο pixel από την οθόνη», σε μια απόδειξη ότι κάποιες εικόνες έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό του.

ΔΙΣΤΟΜΟ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (VIDEO).


15Τα νέα από το μέτωπο ήταν καλά.


Ξημέρωνε μια ακόμα μέρα εργασίας και ελπίδας. Η μέρα της λευτεριάς και της ειρήνης κοντοζύγωνε. Τέσσερις μέρες πρίν, στις 6 Ιουνίου, οι σύμμαχοι είχαν αποβιβαστεί στη Νορμανδία.Οι Γερμανοί κατακτητές βλέποντας να φτάνει το τέλος της αυτοκρατορίας τους καταλαμβάνονται από αμόκ καταστροφής. Βγάζουν διαταγές γενοκτονίας.

"Ένας Γερμανός σκοτωμένος - πενήντα Ελληνες, δέκα Γερμανοί - ένα χωριό"

Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους ώστε να πάψουν να ενισχύουν τις οργανωμένες ανταρτικές ομάδες που δρούσαν στην περιοχή.Έτσι στα πλαίσια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εκείνο το φοβερό πρωϊνό μια φάλαγγα επτά αυτοκινήτων με γερμανούς στρατιώτες (*2ος λόχος του 2ου τάγματος του 7ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας των Ες - Ες με έδρα την Λιβαδειά), ξεκίνησε από τη Λιβαδειά με κατεύθυνση προς το Δίστομο. Από αυτά τα δύο πρώτα που προπορεύονταν αρκετά, ήταν Ελληνικά επιταγμένα, γεμάτα με Γερμανούς στρατιώτες ντυμένους μαυραγορίτες. Αυτοί θα πρωτοκτυπούσαν τους αντάρτες που ανύποπτοι θα πλησίαζαν τα αυτοκίνητα και θα ενισχύονταν από τη δύναμη που θα ακολουθούσε.

Από τον Καρακόλιθο και μετά σκορπούν το θάνατο. Σκοτώνουν πέντε και συλλαμβάνουν σαν ομήρους δώδεκα αγρότες ενώ θέριζαν.
Στη διασταύρωση Διστόμου - Αράχωβας συναντιούνται με άλλα 60 αυτοκίνητα γεμάτα Γερμανους στρατιώτες που έρχονταν από την Άμφισσα με κατεύθυνση προς το Δίστομο.
Μπαίνουν στο Δίστομο.

Οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι. Βλέποντας όμως τους ομήρους ανησυχούν. Η φάλαγγα ήταν πρωτόφαντα μεγάλη. O επικεφαλής καλεί τον Πρόεδρο και τον παπά τον χωριού από τους οποίους ζητά πληροφορίες για τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή. Μη μπορώντας να μάθουν, αφού τοποθέτησαν στα υψώματα γύρω απο το χωριό φυλάκια για τον έλεγχο και εκφοβισμό, επιδίδονται σε λεηλασίες.


Το μεσημέρι τα δύο επιταγμένα Ελληνικά αυτοκίνητα με τους μεταμφιεσμένους Γερμανούς στρατιώτες κατευθύνθηκαν προς τον 'Οσιο Λουκά. Λίγο πριν απο το χωριό Στείρι δέχθηκαν επίθεση από τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ (11ος λόχος του 3ου τάγματος, του 34ου συντάγματος), που είχε στήσει ενέδρα. Η μάχη ήταν σκληρή και κράτησε δύο ώρες περίπου. Το αντάρτικο τμήμα υποχώρησε μπροστά στον όγκο των Γερμανικών δυνάμεων που μόλις άκουσε πυροβολισμούς έφτασε στο Δίστομο. Οι απώλειες όμως των Γερμανών ήταν μεγάλες. Απο τα δύο πρώτα αυτοκίνητα σώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας οδηγός. Σκοτώθηκαν 40 Γερμανοί. στρατιώτες περίπου. Ο επικεφαλής αξιωματικός Τεο , τραυματίζεται βαριά και λίγο αργότερα στο Δίστομο ξεψυχά.
'Υστερα απο τη συμπλοκή η Γερμανική φάλαγγα επέστρεψε στο Δίστομο. Αμέσως εκτελεί τους 12 ομήρους μπροστά στο Δημoτικό Σχολείο.(φωτο δεξιά)

Κι εδώ αρχίζει η τραγωδία του Διστόμου. Οι κάτοικοι, όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν νωρίτερα από το Διάσκελο, τη μόνη αφύλακτη διάβαση, κλείνονται έντρομοι στα σπίτια τους.Τους έρημους δρόμους του χωριου διατρέχουν εξαγριωμένοι στρατιώτες με εφ' όπλου λόγχη. Μπαίνουν στα σπίτια, σκοτώνουν, καίνε, σφάζουν και βιάζουν. Γυναίκες, άνδρες, παιδιά, γέροι, γριές ακόμα και βρέφη λίγων ημερών πέρασαν από τον ίδιο τρομακτικό Γολγοθά. Απαίσιοι ακούγονται οι θρήνοι και οι οιμωγές αυτών που ξεψυχουν. Νέοι Ηρώδεις οι εκπολιτιστές του Χίτλερ μακελεύουν τα παιδάκια του Διστόμου.

Στο Δίστομο έγιναν αυτά. Θα γίνονταν κι άλλα. Μα ήρθε η νύχτα και οι δολοφόνοι φοβήθηκαν και έφυγαν. Τώρα στο χωριό απλώνεται η γαλήνη του Νεκροταφείου για πολλή ώρα.Μα σιγά - σιγά ξύπνησε το Δίστομο. Και τότε ακούστηκαν οι θρήνοι των παιδιών που έρημα κλαίγαν τους γονείς τους και οι γόοι των γερόντων. Ακούγονταν ακόμη και κάποια παράξενα γέλια και τραγούδια αυτών που παρεφρόνησαν, μπροστά στη φρίκη που έζησαν.
Μέσα στη νύχτα μικρά παιδιά πήραν τους σκοτεινούς δρόμους προσπαθώντας να φτάσουν στα κοντινά χωριά. 'Ενα καραβάνι παιδιών που γύρευε ένα ανθρώπινο χέρι για να σκουπίσει τα δάκρυα από τα μουτράκια τους και να δώσει απάντηση στο ερωτηματικό: Γιατί τους σκότωσαν;"

Τα παιδιά της, κρυμμένα στο βαρέλι, ανακαλύπτονται και γαζώνονται. Η μάνα, τρελλή από τον πόνο, περνά ώρες θρηνώντας απάνω στο τρύπιο από τις σφαίρες βαρέλι.

Από το βιβλίο του Γιάννη Μπασδέκη "ΔΙΣΤΟΜΟ" μεταφέρουμε εν συντομία τις κάτωθι πληροφορίες.
"Οι βιαιότητες συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες με ιδιαίτερη αγριότητα όπου οι Χιτλερικοί πλιατσικολόγησαν ότι είχε απομείνει όρθιο. Στις 26 Ιουνίου επανέρχονται με αποκορύφωμα τον ομαδικό βιασμό μιάς 50χρονης τυφλής και πνευματικά ανάπηρης γυναίκας αφού την χτυπούν στο πρόσωπο με τον υποκόπανο σπάζοντάς της τα δόντια και αναίσθητη όπως είναι, ξεσπούν επάνω της, το βρώμικο σαρκικό πάθος τους".

Ο Στάθης Σταθάς συνεχίζει. 
"Η σφαγή του Διστόμου ήταν ένα έγκλημα απά αυτά που ανεβάζουν τα θύματα στην τιμητική θέση των μαρτύρων και τους θύτες στην αιώνια καταφρονία.

"Αποτελεί κατάπτυστο γεγονός για τον πολιτισμό εκείνων που φιλοδόξησαν να κυβερνήσουν τον κόσμο και που κατέδειξε ότι ο μέχρι σήμερα πολιτισμός καμμιά εν γένει επίδραση δεν είχε στις εγκληματικές ψυχές τους" (Νυρεμβέργη).

Μετά τον πόλεμο και την ήττα των Γερμανών ο Διοικητής των Γερμανικών δυνάμεων που διέπραξαν το πανανθρώπινο έγκλημα του Διστόμου Χάνς Ζάμπελ * συνελήφθη στο Παρίσι και εκδόθηκε από τις Γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, ενώ όμως ήταν προφυλακισμένος και επρόκειτο να προσαχθεί σε δίκη ζητήθηκε απο την Κυβέρνηση της τοτε Δ. Γερμανίας και εστάλη σ' αυτή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει σήμερα ελεύθερος."

ΔΙΣΤΟΜΟ 1994





ΠΗΓΗ...distomo.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ 17 ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΚΕΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (VIDEO).


1Ας γίνει το σώμα μου ναός του Χριστού...Ας γίνουν τα μαλλιά μου πανύψηλα δένδρα για να ξαποσταίνουν στον ίσκιο τους οι πιστοί. Ας γίνει το αίμα μου ποτάμι να ποτίζει τη γη...




Δείτε στο  πρωτο βίντεο που ακολουθεί όλη την ιστορία του βίου της Αγίας Θεοδώρας της Αρκαδίας και το θαύμα που έγινε με το μαρτυρικό θάνατό της.  


                                               





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ


Σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Ο καύσωνας αποτελεί για τη χώρα μας ένα εποχιακό φαινόμενο που εμφανίζεται κατά τους θερινούς μήνες. Χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες σε σχέση και με άλλους ατμοσφαιρικούς παράγοντες (υψηλή υγρασία, άπνοια κ.λπ.) μπορούν να δημιουργήσουν στον ανθρώπινο οργανισμό διάφορες παθολογικές καταστάσεις ποικίλης βαρύτητας.
Το φαινόμενο του καύσωνα είναι εντονότερο στις μεγάλες πόλεις εξαιτίας των αυξημένων ρύπων στην ατμόσφαιρα. 
Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την έναρξη της θερινής περιόδου και έχοντας στόχο την προστασία των πολιτών από τις βλαπτικές συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, δίνει τις παρακάτω οδηγίες ως μέτρα προστασίας. 
Γενικές οδηγίες:
Αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Ελαφρύ ντύσιμο με ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα. Το υλικό των ενδυμάτων να είναι τέτοιο που να επιτρέπει να αερίζεται το σώμα.
Η χρήση του καπέλου επιβάλλεται όπως και τα μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου. 
Αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία, η εργασία σε ιδιαίτερα θερμούς χώρους με άπνοια και υγρασία. Το τρέξιμο και η βάδιση για πολλή ώρα, πρέπει να αποφεύγονται.
Η διατροφή να περιλαμβάνει μικρά γεύματα με λίγες θερμίδες, κυρίως λαχανικά και φρούτα. Να περιορίζονται σημαντικά οι λιπαρές τροφές.
Άφθονα υγρά ( νερό, χυμοί φρούτων) . Απαγορεύεται το αλκοόλ. Σε περίπτωση μεγάλης εφίδρωσης, συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να περιοριστούν οι απώλειες των υγρών από το σώμα.
Αποφεύγονται τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,  ιδιαίτερα αν αυτά δεν κλιματίζονται.
Πολλά χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας.
      Ιδιαίτερα:
Τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας  από το αναπνευστικό, καρδιαγγειακό, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς κ.λπ. θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου ως προς τον καύσωνα και πρέπει να πάρουν οδηγίες από τον γιατρό τους για πιο ειδικά μέτρα προφύλαξης. Ίσως απαιτηθεί τροποποίηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.
Επίσης, όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου ως προς τον καύσωνα .
Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο το δυνατόν ελαφρά. Ειδικότερα για τα βρέφη, τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να τους προσφέρονται εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό, χαμομήλι κ.λπ.
Τέλος,  αποφεύγονται οι χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις κατά τις θερμές ώρες 12 μμ – 4μμ.
Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν κλιματισμό καθώς και τα ιδρύματα που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίσουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Άλλα νοσηρά φαινόμενα –διαταραχές: 
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και διατηρεί σχετικά σταθερή τη θερμοκρασία του αλλά μέχρι ενός ορίου πέρα από το οποίο δεν μπορεί να αντιδράσει και έτσι εμφανίζονται διάφορες διαταραχές όπως:
1) Θερμική εξάντληση
Εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι μία θερμική προσβολή (στρες) . Τα συμπτώματα είναι αρχικά δυνατός πονοκέφαλος,       ίλιγγος, ατονία, αίσθημα καταβολής, λιποθυμική τάση, υπόταση και επί πλέον ναυτία και έμετος. Το δέρμα είναι ψυχρό και υγρό. Όλα αυτά οφείλονται κυρίως στην απώλεια νερού και χλωριούχου νατρίου . Η αντιμετώπιση είναι απλή:
Μεταφορά σε δροσερό και σκιερό μέρος
Χορήγηση νερού και χλωριούχου νατρίου (αλάτι).
Σε σοβαρότερη κατάσταση με ναυτία και εμετό: μεταφορά στο νοσοκομείο για την αναπλήρωση των υγρών ενδοφλέβια.
     2) Θερμοπληξία
Εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή σε συνδυασμό με υγρασία πάνω από 70%. Σε αυτές τις συνθήκες παρεμποδίζεται η εξάτμιση του ιδρώτα και η αποβολή της θερμότητας από το  σώμα. Οι παχύσαρκοι, οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, οι  αλκοολικοί και τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις προσβάλλονται ευκολότερα.
Η θεραπεία των ατόμων με θερμοπληξία πρέπει να γίνεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα.                                                                  

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ: ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης της 2ης Πρόσκλησης  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης  2.3(Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ  2007-2013.


Ανακοινώνεται ότι η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης της υπ’ αριθ. 6777/26-03-2013 (Α.Δ.Α. :ΒΕ2ΩΒ-ΘΒΘ) 2ης  Πρόσκλησης  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης  2.3(Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων»  του Μέτρου 214 του ΠΑΑ  2007-2013 παρατείνεται μέχρι 28-06-2013.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: «Τα έργα μεταφορικών υποδομών μοχλός ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
«Τα έργα στους αυτοκινητόδρομους ξεκίνησαν»
Στη διημερίδα του ΤΕΕ με θέμα «Έργα Μεταφορικών Υποδομών ως Μοχλός Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Ο κ. Σταμενίτης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για τη σημασία που έχει ο εκσυγχρονισμός των μεταφορικών υποδομών της χώρας στην προσπάθεια που γίνεται για ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο ρόλο που διαδραματίζει στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ελλήνων πολιτών. Στην ομιλία του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, ο οποίος είναι αποκλεισμένος από τα πιο σύγχρονα οδικά δίκτυα που διαθέτει η χώρα με αποτέλεσμα αυτό να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στην τοπική οικονομία.
Αναλυτική η ομιλία του Βουλευτή:
«Κυρίες και Κύριοι,
Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να συμμετέχω στον ανοιχτό διάλογο που διεξάγεται με αφορμή την οργάνωση της διημερίδας από το ΤΕΕ «Έργα μεταφορικών υποδομών ως μοχλός ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας»,  δηλαδή οι οδικοί άξονες, τα σιδηροδρομικά δίκτυα, τα λιμάνια.
Είναι πράγματι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, οι άνθρωποι που είμαστε στην παραγωγή και στην αγορά εργασίας, οι άνθρωποι που στελεχώνουμε τη δημόσια διοίκηση αλλά και εμείς οι ίδιοι ως μηχανικοί να βρισκόμαστε και να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε και να ανταλλάσουμε προβληματισμούς προγραμματισμένα και με συγκεκριμένη ατζέντα.
Είναι αναγκαίο να παρεμβαίνουμε με τρόπο δημιουργικό και προς όφελος της συνολικής δημόσιας ζωής στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση.
Είναι κοινός τόπος πια, ότι η οικονομική συγκυρία της χώρας και η κρίση που βιώνουμε, εκτός από τις δυσκολίες που συνεπάγονται σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, αποτελούν συγχρόνως μια σημαντική ευκαιρία για να αναζητήσουμε, να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως χώρα. Συγχρόνως να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, στους οποίους εμφανίζουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στα πλαίσια της συνολικής αναδιοργάνωσης της οικονομίας και της βελτίωσης αλλά και δημιουργίας παραγωγικών δομών, ο τομέας των μεταφορών αποτελεί μία βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση και ανάπτυξη επενδύσεων. Μία αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μεταφορικών έργων (εκσυγχρονισμός και επέκταση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, λιμανιών και αεροδρομίων) θα συμβάλλουν καθοριστικά στην απαιτούμενη νέα μορφή οργάνωσης της χώρας. Ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των μεταφορικών δικτύων και δομών θα διευκολύνει και τη συνολική αναδιάρθρωση των παραγωγικών διαδικασιών. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αναδείξει τη σπουδαιότητα που έχει σήμερα για τη χώρα μας η ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.
Επιπλέον, εκτός της οικονομικής διάστασης υπάρχει και η κοινωνική διάσταση. Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων μεταφορών σημαίνει ασφάλεια για τους πολίτες,  σημαίνει βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και μείωση των απαιτούμενων χρόνων μετακίνησης και βάζει τέλος στην απομόνωση πολλών περιοχών της χώρας. Επιστέφοντας στην οικονομική διάσταση, το τέλος της απομόνωσης πολλών περιοχών θα δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες τους, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό προϊόντων και υπηρεσιών συνολικά στη χώρα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών.
Επειδή προέρχομαι από μια περιφέρεια που αντιμετωπίζει για χρόνια το τεράστιο πρόβλημα της δύσκολης πρόσβασης στα αστικά κέντρα, αλλά και σε όλα τα σύγχρονα οδικά δίκτυα που διαθέτει η χώρα, έχω τη δυνατότητα να συμπεράνω τις αρνητικές συνέπειες που έχει για μια περιοχή ο αποκλεισμός. 
Ως εκ τούτου μόνο θετικά μπορούμε να δούμε και να εκτιμήσουμε τις προσπάθειες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των υπουργών του. Οι Υπουργοί, Χατζηδάκης και Καλογιάννης ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που τους έχουν δοθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά έχουν καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης.
Πρώτο μέλημά τους ήταν, η επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.   Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι, όταν πέρυσι ανέλαβε η σημερινή πολιτική ηγεσία, όλα τα έργα ήταν “στάσιμα” και  είχαν συμπληρωθεί περίπου δύο χρόνια από τότε που ουσιαστικά σταμάτησαν.

Η προσπάθεια “επανεκκίνησης” συνάντησε τεράστια εμπόδια και δυσκολίες, προβλήματα χρόνων ξεπεράστηκαν, ο στόχος επιτεύχθηκε, τα έργα ξεκίνησαν και σήμερα εκτελούνται.

Τα οφέλη αυτής της θετικής εξέλιξης, στον τομέα της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της μεγαλύτερης “κοινωνικής πληγής”, της ανεργίας, είναι τεράστια.  Αναμένεται να δημιουργηθούν 25 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ το συνολικό ποσό που θα εισρεύσει στην οικονομία μας για την υλοποίησή τους εκτιμάται περίπου στο 2% του συνολικού ΑΕΠ.

Το ίδιο επιχειρήθηκε να γίνει με πολλά άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, έργα σε όλη την Ελλάδα και πλέον έχει “ανάψει το πράσινο φως” για πάρα πολλά έργα μεταφορικών υποδομών (δρόμοι, λιμάνια, μαρίνες, βελτιώσεις αεροδρομίων) που είχαν βαλτώσει για δύο χρόνια. Μέσα σε ένα χρόνο προχωρούν πάνω από 60 έργα μεταφορικών υποδομών  συνολικού ύψους περίπου 2,5 δις.

Στην επιτυχία αυτή συντέλεσαν και οι διαρθρωτικές αλλαγές που επέτυχε το Υπουργείο στον τρόπο απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιοποίησής τους, πολλές από τις οποίες βρήκαν εφαρμογή και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα πρέπει να είναι σαφές, ξεκάθαρο, και συγκεκριμένο.
Η χρηματοδότηση των έργων των μεταφορικών υποδομών, που συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, πως θα γίνει;
Σήμερα σε αυτή την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα,  μπορεί να γίνει μόνο με δύο τρόπους :
Πρώτον, με την αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως του ΕΣΠΑ. Φυσικά, η δυνατότητα της χρησιμοποίησης του ΕΣΠΑ προϋποθέτει την παραμονή της χώρας μας στη ΕΕ και η βέλτιστη αξιοποίηση  των προγραμμάτων, την παραμονή μας στο ΕΥΡΩ .
Για αυτόν το λόγο είναι σημαντικότατη η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή ότι ένα χρόνο μετά τις εκλογές η χώρα έχει νομισματική και πολιτική σταθερότητα και δεν αμφισβητείται η παραμονή της στο ευρώ.
Δεύτερον, με τις συμβάσεις παραχώρησης, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και η κυβέρνηση πρόκειται να το χρησιμοποιήσει και αλλού, όπως στον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων.
Τώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι και η αδράνεια ανήκει στο χθες είναι η μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του χθες. Είναι αναμφισβήτητο, ότι η παραγωγή των δημοσίων έργων ήταν μία από τις κύριες αιτίες, που η χώρα έφτασε στο γκρεμό. Χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις από την πολιτική  ηγεσία και τον τεχνικό κόσμο για να αλλάξει η εικόνα .
Απαιτείται αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής έργων  για μεγαλύτερη ασφάλεια και διασφάλιση της διαφάνειας.
Η ΓΓ Δημοσίων Έργων πρέπει να μετεξελιχτεί σε κέντρο  στρατηγικής και σχεδιασμού των έργων στην χώρα  για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη.
Τα μητρώα και τα τιμολόγια των δημοσίων έργων πρέπει εμπλουτιστούν και να εκσυγχρονιστούν, να έχουν περιβαλλοντολογικό προσανατολισμό, να καταρτιστούν τιμολόγια επισκευής έργων, που δεν υπάρχουν σήμερα ώστε να  συγκεκριμενοποιηθεί το κόστος κατασκευής και το κόστος συντήρησης.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης και οι μηχανισμοί έλεγχου να είναι αξιόπιστοι, σύγχρονοι, θωρακισμένοι και εξοπλισμένοι.
Ο ρόλος του δημόσιου τομέα είναι σημαντικός σε όλες τις φάσεις παραγωγής των έργων, στον προγραμματισμό, στον σχεδιασμό, στην επίβλεψη & και της διεύθυνσης κατασκευής, στον έλεγχο ποιότητας & λειτουργίας.
Ο ρόλος αυτός πρέπει να κατοχυρώνεται, να αναβαθμίζεται αλλά και να ελέγχεται και να αξιολογείται και πρέπει να υποστηρίζεται, όπου απαιτείται.
Πρέπει να αλλάξουμε ότι δεν λειτούργησε καλά και να δώσουμε το σωστό περιεχόμενο στις έννοιες ώστε η χώρα να μην βρεθεί ποτέ ξανά στη σημερινή περιπέτεια

Η χώρα αλλάζει και αυτό είναι το πιο σημαντικό σήμερα. Οι δεσμεύσεις σταδιακά και συντονισμένα γίνονται πράξη. Η κυβέρνηση  και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχουν βάλει στόχο να εισάγουν την Ελλάδα στη νέα εποχή και είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το στοίχημα αξιοποιώντας δημιουργικά και με ασφάλεια όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε ως χώρα αλλά τις δυνατότητες που μας δίνονται όντας μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας».

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ;"

  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ:  «Τι περιμένετε για να εφαρμόσετε τον νέο Επενδυτικό Νόμο»;

          Εύλογο προβληματισμό στους επενδυτικούς κύκλους, αναστάτωση αλλά και απορίες, έχει προκαλέσει η ανεξήγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του επενδυτικού Νόμου (4146/13), που αφορά στην τροποποίηση των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/04 και 3908/11 και ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στιε 18 Απριλίου 2013.
          Το εκπληκτικό είναι ότι, ενώ έχει οριστεί και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο η 18η Ιουνίου, μέχρι σήμερα – δέκα μόλις μέρες πριν την εκπνοή της – το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο παραμένει κλειστό (!) και ουδείς εκ των ενδιαφερομένων υποψήφιων επενδυτών μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση!!
          ΕΠΕΙΔΗ, ειδικότερα σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από δεινή οικονομική κρίση και, κοινή παραδοχή είναι, ότι μονόδρομο στην αντιμετώπισή της αποτελούν οι επενδύσεις…
          ΕΠΕΙΔΗ, η ίδια φιλοσοφία του επενδυτικού Νόμου, συνίσταται ακριβώς στις ¨φαστ τρακ¨ - δηλαδή στις μη χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες (γι’ αυτό άλλωστε έθεσε και την ¨σφιχτή¨ χρονικά καταληκτική ημερομηνία της 18ηςΙουνίου…
          ΕΠΕΙΔΗ, οι δια των επενδύσεων ανάπτυξη, μπορεί να ¨φρενάρει¨ την γεωμετρική αύξηση της ανεργίας στ χώρα μας,     
          ΕΠΕΙΔΗ, εκατοντάδες είναι οι υποψήφιοι επενδυτές των οποίων η δραστηριοποίηση θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός
-         Ποιος είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος επενδυτικός Νόμος παραμένει ανεφάρμοστος;
-         Τι νόημα είχε ο ορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας της 18ης Ιουνίου, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους
-         Εάν και πότε, στα πλαίσια του ως άνω Νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους.  

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1963 ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΤΟ 1981.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...