Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Ο Δήμος Αλμωπίας γνωστοποιεί ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αριδαία, κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και για τις ώρες από 7:οο π.μ. έως 9:00 μ.μ., θα είναι στην διάθεση των δημοτών. Ο χώρος ενδείκνυται για περιπάτους όπως επίσης για την εξοικείωση των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών, με τα σήματα και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Από το Δήμο Αλμωπίας

Ο Μ.Σ. "ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" ΣΤΟ 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ!!!


Ο Μορφωτικός Σύλλογος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ” από το Γαρέφι Πέλλας έδωσε το παρόν στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, ένας ιστορικός συλλόγος που ιδρύθηκε το 1982 με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες.Με νέα άτομα σήμερα φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση του τόπου και να αναδείξει το υπέροχο παραδοσιακό χωριό του.Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το Αντάμωμα…




ΠΗΓΗ...http://entopios.gr

ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β ΑΛΛΑ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ?


Στον αρχαίο τάφο Βεργίνας δεν είναι ο Φίλιππος Β αλλά ο Μ. Αλέξανδρος;


Μετά την ιστορική ανακάλυψη του καθηγητή Μ Ανδρόνικου στο βασιλικό νεκροταφείο της Βεργίνας, η ταυτότητα του νεκρού στο βασικικό τάφο ΙΙ των αρχαίων Αιγών παραμένει υπό..
αμφισβήτηση.

Ο ιστορικός-ερευνητής Τριαντάφυλλος Παπαζώης που συγκεντρώνει πληροφορίες από διαφορετικές ιστορικές πηγές και τις μελετά εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια, ετοιμάζοντας το τρίτο του βιβλίο γύρω από το θέμα επισημαίνει:

Στο Βασιλικό Τάφο ΙΙ της Βεργίνας δεν είναι θαμμένος ο Βασιλιάς Φίλιππος ο Β. Όλα τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα βρεθεί στον τάφο συνηγορούν ότι ο νεκρός βασιλιάς μαζί με τα χρυσοποίκιλτα ευρήματα στον αρχαίο τάφο ΙΙ της Βεργίνας δεν είναι ο Φίλιππος Β αλλά οΜέγας Αλέξανδρος.

Πληθαίνουν οι αμφισβητήσεις
Δεν είναι η μοναδική φορά που κάποιος αμφισβητεί την ταυτότητα του νεκρού στο Βασιλικό Τάφο ΙΙ της Βεργίνας. Το θέμα έχει απασχολήσει αρχαιολογικά συμπόσια και ερευνητές από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψης του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας Μ Ανδρόνικου.

«Όλες οι ιστορικές πηγές της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και όχι μόνο , μας πληροφορούν ότι μετά την κατάληψη μέρους της Μακεδονίας και τη σύληση του αρχαίου βασιλικού νεκροταφείου των αρχαίων Αιγών (Βεργίνας) από το βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο το 274/273 π.Χ το συγκεκριμένο νεκροταφείο παρουσίαζε κατά τη μαρτυρία τριών αρχαίων Ελλήνων ιστορικών και ενός Λατίνου, την εξής εικόνα:

-Όλοι οι βασιλικοί τάφοι συλλήφθησαν από τους Γαλάτες του Πύρου . Τα οστά όλων των βασιλέων διασκορπίστηκαν και τα κτερίσματα όλων των τάφων αφαιρέθηκαν. Ο Πύρρος προφανώς για την ολοκλήρωση του έργου του «εγκατέστησε στις Αιγές φρουρά μισθοφόρων Γαλατών» για ένα χρόνο μέχρι την εκδίωξή του .

Στο ίδιο νεκροταφείο το 1978-80 ο καθηγητής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Μ Ανδρόνικος , ανακάλυψε τρεις βασιλικούς τάφους, εκ των οποίων οι ΙΙ και ΙΙΙ βρέθηκαν ασύλλητοι. Τον τάφο Ι τον ονόμασε «τάφο της Περσεφόνης», τον Ιιο τον απέδωσε στον Φίλιππο Β και τον ΙΙΙο τον ονόμασε «τάφο του Πρίγκηπα».

Ο καθηγητής Ανδρόνικος έγραφε ότι «εντελώς συμπτωματικά φαίνεται ότι γλίτωσε ο τάφος του Φιλίππου Β τη σύλληση. Τα αρχαία ιστορικά κείμενα όμως δεν αναφέρουν καμία εξαίρεση κανενός τάφου ούτε αυτό διαπιστώθηκε από τις ανασκαφές στον ίδιο χώρο από τον ίδιο καθηγητή».

Η ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ο καθηγητής Ανθρωπολογίας Ν Ξηροτύρης και η συνάδελφός του Franzeska Langensheidt που εκλήθησαν πρώτοι και εξέτασαν τα οστά , αποφάνθηκαν για τα ανδρικά οστά του τάφου ΙΙ ότι «από την ανθρωπολογική ανάλυση δεν προκύπτει καθαρή απόδειξη ότι τα οστά είναι του βασιλιά Φιλίππου Β» . Στην ίδια γνωμάτευση κατέληξε αργότερα και ο καθηγητής Ανθρωπολογίας Αντ Μπαρτσιώκας. Στη συνέχεια όμως εκλήθη δεύτερη επιστημονική ομάδα υπό τον Βρετανό ανατόμο Dr J Musgrave ο οποίος παρουσίασε στο ΧΙΙ Διεθνές Συνέδριο Κλασσικής Αρχαιολογίας διαφορετικά συμπεράσματα , σύμφωνα με τα οποία τα οστά της μεγάλης χρυσής λάρνακας του ΙΙ τάφου ανήκουν στο Βασιλιά Φίλιππο Β.

«Η απόδοση αυτή του τάφου ΙΙ μαζί με όλα τα ευρήματα στον Φίλιππο τον Β από τον καθηγητή Μ Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του , αποτέλεσαν μια μεγάλη ιστορική πλάνη, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς ως «Θεωρία του καθηγητή Ανδρονικου» .

Τα οστά του τάφου ΙΙ μαζί με όλα χρυσοποίκιλτα κτερίσματα που υπάρχουν σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας και προκαλούν την εθνική περηφάνεια των Πανελλήνων και τον παγκόσμιο θαυμασμό, δεν ανήκουν στον Φίλππο τον Β. Ανήκουν όμως σε άλλο μεγάλο βασιλιά που επανατάφηκε εκεί , από το Βασιλιά Αντίγονο Γονατά μετά την εκδίωξη του Πύρρου το 273 πΧ . Βάσει πολλών αποδεικτικών στοιχείων προκύπτει ότι όλα τα ευρήματα ένα προς ένα σχετίζονται άμεσα με τον Μ Αλέξανδρο και την οικογένειά του. Ο νεκρός του τάφου είναι ο Μ Αλέξανδρος» λέει ο κ Παπαζώης.

Όλα τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το μυστικό ταξίδι του νεκρού Στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Αίγυπτο, πίσω στην πατρίδα του Μακεδονία και το σχέδιο επαναταφής του στο νέο βιβλίο του ιστορικού-ερευνητή Τριαντάφυλλου Παπαζώη.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!


Το ακόλουθο κουίζ αποτελείται από 4 ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις είναι απλές και μην κατεβείτε πιο κάτω που είναι απάντηση πριν απαντήσετε στην ερώτηση..
.

1. Πως βάζουμε μια καμηλοπάρδαλη μέσα σε ένα ψυγείο;


Σωστή απάντηση: ανοίγουμε το ψυγείο, βάζουμε μέσα την καμηλοπάρδαλη, και κλείνουμε το ψυγείο.

Η ερώτηση έχει σκοπό να διαπιστώσει εάν μπορείτε να απλοποιείτε τα πράγματα σε μια προφανώς περίπλοκη κατάσταση.
2. Πως βάζουμε έναν ελέφαντα μέσα σε ένα ψυγείο;

Απαντήσατε ανοίγουμε το ψυγείο, βάζουμε μέσα τον ελέφαντα, και κλείνουμε το ψυγείο; Λάθος απάντηση.

Σωστή απάντηση: Ανοίγουμε το ψυγείο, βγάζουμε έξω τη καμηλοπάρδαλη, βάζουμε μέσα τον ελέφαντα και μετά κλείνουμε το ψυγείο.

Η ερώτηση έχει σκοπό να διαπιστώσει την ικανότητα να σκέφτεστε λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των προηγουμένων σας πράξεων.

3. Το λιοντάρι, ο βασιλιάς της ζούγκλας, καλεί σε συνέλευση όλα τα ζώα. Παρίστανται όλα εκτός από ένα, ποιό είναι αυτό;



Σωστή απάντηση: Ο ελέφαντας. Δεν θυμάστε; Τον έχετε βάλει στο ψυγείο.

Η ερώτηση αυτή έχει σκοπό να διαπιστώσει την μνήμη σας.

4. Εντάξει, ακόμα και αν δεν έχετε απαντήσει σωστά στις 3 προηγούμενες, σας μένει ακόμα μία για να δείξετε τις πραγματικές σας ικανότητες.

Πρέπει να διασχίσετε ένα ποτάμι όπου ζουν πολλοί κροκόδειλοι και δεν έχετε πλωτό μέσο να χρησιμοποιήσετε. Πως θα περάσετε απέναντι;


Σωστή απάντηση: Πηδάτε στο ποτάμι και κολυμπάτε μέχρι απέναντι. Δεν είπαμε ότι όλα τα ζώα είναι στη συνέλευση;

Αυτή η ερώτηση ελέγχει εάν διδάσκεστε από τα προηγούμενα λάθη σας.

Σύμφωνα με την Anderson Consulting Worldwide περίπου το 90% των επαγγελματιών απαντούν λάθος σε αντίθεση με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που πολλά απαντούν σωστά.

Η Anderson Consulting θεωρεί ότι αυτό καταρρίπτει την θεωρία μερικών ότι τα περισσότερα στελέχη έχουν μυαλό ενός 4χρονου!


Η NASA ΘΕΛΕΙ ΝΑ...ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΓΗ!!!




Επιστήμονες βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο για να σταματήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη: να τον…

μετακινήσουν σε ένα πιο ψυχρό σημείο του διαστήματος. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να περάσουν με δύναμη δίπλα από τη Γη μερικοί κομήτες και η τροχιά της θα μεταβληθεί. Ο κόσμος μας, τότε, θα μεταφερθεί σε ένα ασφαλέστερο και ψυχρότερο σημείο του ηλιακού μας συστήματος. Η εκπληκτική αυτή ιδέα της βελτίωσης της διαπλανητικής μας γειτονιάς είναι επινόηση μίας… ομάδας μηχανικών της NASA και Αμερικανών αστρονόμων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως το σχέδιο τους θα μπορούσε να εξασφαλίσει άλλα 6 δισεκατομμύρια χρόνια χρήσιμης ζωής στον πλανήτη μας. «Η τεχνολογία δεν είναι σε καμία περίπτωση παρατραβηγμένη,» δήλωσε ο Δρ. Γκρεγκ Λόγκλιν, από το Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA, στην Καλιφόρνια. «Πρόκειται για τις ίδιες τεχνικές που προτείνουν οι άνθρωποι προκειμένου να εκτραπεί η πορεία ενός αστεροειδή ή ενός κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη. Δεν χρειαζόμαστε απότομη ενέργεια για να μετακινήσουμε τη Γη, απλά χρειαζόμαστε λεπτότητα στον σχεδιασμό και τον χειρισμό.» Το σχέδιο, που επινόησε ο Δρ. Λόγκλιν και οι συνεργάτες του Ντον Κορικάνσκι και Φρεντ Άνταμς, απαιτεί την προσεκτική κατεύθυνση ενός κομήτη ή ενός αστεροειδούς ώστε να περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας και να μεταφέρει τμήμα της βαρυτικής του ενέργειας στη Γη. «Η ταχύτητα της τροχιάς της Γης θα αυξηθεί και έτσι ο πλανήτης μας θα μετακινηθεί σε μία υψηλότερη τροχιά, μακριά από τον Ήλιο,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λόγκλιν. Οι μηχανικοί θα κατευθύνουν τότε τον κομήτη τους ώστε να περάσει πολύ κοντά από τον Δία και τον Κρόνο και να συμβεί η ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Ο κομήτης θα πάρει ενέργεια από έναν από τους δύο αυτούς γιγάντιους πλανήτες. Στη συνέχεια, η τροχιά του θα τον γυρίσει πίσω προς τη Γη και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Βραχυπρόθεσμα, το σχέδιο αποτελεί μία ιδανική λύση στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αν και η ομάδα κατέληξε σε αυτή την ιδέα προκειμένου να προλάβει έναν πιο δραστικό κίνδυνο. Ο Ήλιος αναμένεται να υπερθερμανθεί σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια και η βιόσφαιρά μας εκτίθεται σε σοβαρότατο βαθμό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ψηθούμε. Εξ’ ου, λοιπόν, και η απόφαση της ομάδας να σώσει τη Γη. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε έναν χημικό πύραυλο σε έναν αστεροειδή ή έναν κομήτη και να τον πυροδοτήσουμε την κατάλληλη στιγμή,» πρόσθεσε ο Λόγκλιν. «Είναι βασικές αρχές της επιστήμης των πυραύλων.» Παρόλα αυτά, υπάρχουν δύο πράγματα στην όλη ιδέα που προκαλούν ανησυχία. Πρώτον, οι μηχανικοί του διαστήματος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το πώς θα κατευθύνουν τον αστεροειδή ή τον κομήτη προς τη Γη. Ακόμα και ο παραμικρός λάθος υπολογισμός στην τροχιά θα μπορούσε να τον ρίξει πάνω στη Γη -με ολέθριες συνέπειες. Είναι ένας κίνδυνος που η ομάδα αναγνωρίζει. «Η σύγκρουση ενός αντικειμένου διαμέτρου 100 χιλιομέτρων με τη Γη, σε κοσμική ταχύτητα, θα αποστείρωνε τη βιόσφαιρα, τουλάχιστον σε επίπεδο μικροβίων,» υπογραμμίζει η ομάδα σε μία μελέτη της Αστροφυσικής και της Επιστήμης το Διαστήματος. «Δεν μπορεί να δοθεί περισσότερη έμφαση στον κίνδυνο.» Τι θα γίνει, όμως, με τη Σελήνη; Εάν η Γη μετακινηθεί από την τρέχουσα θέση της, «πολύ πιθανόν η Σελήνη να απομακρυνθεί από τη Γη», με αποτέλεσμα να αναστατωθεί ριζικά το κλίμα του πλανήτη. Οι κριτικές αυτές βρίσκουν σύμφωνους τους επιστήμονες. «Η έρευνά μας έδειξε με ποιον τρόπο η Γη θα ισορροπήσει αρμονικά στο ηλιακό σύστημα,» παραδέχεται ο Λόγκλιν. «Εντούτοις, το σχέδιό μας έχει πρακτικές συνέπειες. Οι υπολογισμοί μας δείχνουν πως για να μετακινηθεί η Γη σε μία ασφαλέστερη μακρινή τροχιά, θα πρέπει να περάσει από ασταθείς ζώνες και θα χρειαστεί προσεκτική καθοδήγηση και ώθηση. Οποιοσδήποτε εξωγήινος αστρονόμος, που θα παρατηρούσε το ηλιακό μας σύστημα, θα καταλάβαινε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο και θα συνειδητοποιούσε πως υπεύθυνη για όλο αυτό είναι μία ευφυής μορφή ζωής. «Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όταν παρατηρούμε άλλα ηλιακά συστήματα και εντοπίζουμε πλανήτες γύρω από άλλους ήλιους -κάτι που τώρα έχει αρχίσει να συμβαίνει- ίσως δούμε ότι κάποιος πλανήτης έχει μετακινηθεί. Τότε θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία που θα αποδεικνύουν το έργο εξωγήινων όντων.»





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν τ’ ακρωνύμια όπως BRB, TY, AFT, τα οποία βλέπουμε συχνά στο Internet; Ιδού λοιπόν ένα πολύ χρήσιμο λεξικό του…
διαδικτύου! 

1 = One, exclamation mark
2 = To, Too or Two
2day = To day
4 = For or Four
A&F | AAF = Always And Forever
A3 = Anywhere, Anytime, Any place
AA = Alcoholics Anonymous
AAB = Average At Best
AAK = Alive And Kicking
AAMOF = As A Matter Of Fact
AAP = Always A Pleasure
AAR = At Any Rate
AFAP = As Far As Possible
AAYF = As Always, Your Friend
ABD = Already Been Done
ABΗ = Actual Bodily Harm
ABN = Asshole By Nature
ABT = Absolutely
ABT = About
ADM = All Day Long
ADMIN = Administrator
ADN = Any Day Now
AEAE = And Ever And Ever
AEAP = As Early As Possible
AFAIAC = As Far As I Am Concerned
AFAIC = As Far As I’m Concerned
AFAICS = As Far As I Can See
AFAICT = As Far As I Can Tell
AFAIK = As Far As I Know
AFAIR = As Far As I Remember
AFC = Away From Computer
AFD = All Fucking Day
AFT = About Fucking Time
AGW = All Going Well
Aight = Are you alright, Yo
ALOL = Actually Laughing Out Loud
ANY1 = Anyone
AYSOS = Are You Stupid Or Something?
B = Be
B4 = Before
Bb = Bye Bye, Goodbye
BBIAB = Be Back In A Bit
BBL = Be Back Later
BBS = Be Back Soon
BD = Big Deal
BRB = Be Right Back | Bath-Room Break
BRT = Be Right There
BTW = By The Way
C = See
CSWS = Can’t Stop, Won’t Stop
CU = See You
CUL = See You Later
Cuz = Because
CYA = See Ya
CYS = Check Your Settings
Da = The
Dat = That
Der = There
DIAF = Die In A Fire
Dunno = Don’t know
FAQ = Frequently Asked Questions
FOAD = Fuck Off And Die
FTL = For The Loss
FTUW = For The Uber Win
FTW = For The Win
FWIW = For What It’s Worth
FYI = For Your Information
G2G | GTG = Got To Go
GAL = Get A Life
GFY = Good For You
GG = Good Game | Good Going
GIYF = Google Is Your Friend
GL = Good Luck
Gonna = Going To
HAND = Have A Nice Day
HS = Holy Shit!
HTH = Hope This Helps
IACL = I Am Currently Laughing
IANAL = I Am Not A Lawyer
IANARS = I Am Not A Rocket Scientist
IC = I see
ICYDK = In Case You Didn’t Know
IDGI = I Don’t Get It
IDK = I Don’t Know
Iggy = Igloo
IIRC = If I Recall Correctly
ILY | ILU = I Love You
IMHO = In My Honest Opinion
IMNSHO = In My Not So Honest Opinion
IMO = In My Opinion
IRL = In Real Life
ITT = In This Thread
IYDMMA = If You Don’t Mind Me Asking
JJ = Just Joking
JK = Just Kidding
JOOC = Just Out Of Curiosity
JP = Just Playing
K = Okay
KK = Ok Cool | Ok Kewl
KL = Kool | Cool
Kwl = Cool
L8r = Later
LLAH = Laughing Like A Hyena
LMAO = Laughing My Ass Off
LMFAO = Laughing My Fucking Ass Off
LOL = Laugh Out Loud
LQTM = Laugh Quietly To Myself
M8 = Mate
MYOB = Mind Your Own Business
NLS = Not Life Safe
NOYB = None Of Your Business
NP = No Problem
NSFW = Not Safe For Work
NVM = Never Mind
NWS = Not Work Safe
O = Oh
O3 = Out Of Office
OGC = Man Jacking Off
OIC = Oh, I see
OJ = Only Joking
OMG = Oh My God! | Oh My Goodness!
OOC = Out Of Character
OP = Original Poster | Original Post
OT = Off Topic
PEBKAC = Problem Exists Between the Keyboard And the Chair
Pic = Picture
PITA = Pain In The Ass
Pix = Pictures
Plz | Pls = Please
PMSL = Pissing | Pissed Myself Laughing
POS = Piece Of Shit
PPL = People
PTTL = Pop To The Loo
RL = Real Life
ROFL = Rolling On the Floor Laughing
ROFLMAO = Rolling On the Floor Laughing My Ass Off
ROFLMAOL = Rolling On the Floor Laughing My Ass Out Loud
Shudda = Should Have
SMH = Shaking My Head
SO = Significant Other
SOS = Same Old Shit
Soz | Srry = Sorry
SSDD = Same Shit, Different Day
STFW = Search The Fucking Web
Sup = What’s up?
Sup homes = What’s up, friend?
SWW = Sorry, Wrong Window (typing in the wrong box)
Thnx = Thanks
Tho = Though
TIA = Thanks In Advance
TTFN = Ta Ta For Now
TTYL = Talk To You Later
TTYT = Talk To You Tomorrow
TY = Thank You
TYT = Take Your Time
U = You
W8 = Wait
Wanna = Want to
WB = Welcome Back
Wd = Well done
WDUWTA? = What Do You Want to Talk About?
Wile = While
WOOT = We Own the Other Team
WTF! = What The Fuck!
WURSC = Wow, you are so cool
YCM = You Copied Me
Ye = Yeah | Yes
YMMV = Your Mileage May Vary
Yo = Hey | Your
YSVW = You are So Very Welcome
YW= You are Welcome





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

OCTPOB-ΤΟ ΝΗΣΙ: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!




Δείτε την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους:
(Russia, 2006)
Πρωταγωνιστούν:
Dmitriy Dyuzhev, Petr Mamonov
Η ταινία είναι Ρωσσικής παραγωγής, με τίτλο OCTPOB δηλαδή Το Νησί. Τον Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε στην Ρωσία με μεγάλη επιτυχία η ταινία του ρώσου σκηνοθέτη Παύλου Λούγγιν ΤΟ ΝΗΣΙ.Η ταινία μας παρουσιάζει ένα επεισόδιο του β Παγκοσμίου πολέμου σε νησί στην λευκή θάλασσα όπου αρχίζει η τραγωδία ενός νεαρού ρώσου ναύτη που τον εξαναγκάζουν οι Γερμανοί να εκτελέσει τον αξιωματικό του για να του χαρίσουν την ζωή.

Στην συνέχεια η ταινία μας μεταφέρει στο έτος του 1974 σε ένα μοναστήρι της ιδίας περιοχής όπου ο νεαρός ναύτης ως μοναχός Ανατόλιος τώρα προσπαθεί να ξεπεράσει με την προσευχή της καρδιάς το βαθύ τραύμα της ενοχής για το αμάρτημα του φόνου.Ο σεναριογράφος Δ. Σόμπολεβ, στο ερώτημα σε ποιους απευθύνεται η ταινία σχολιάζει. Κατά την άποψη μου η ταινία απευθύνεται στους ανθρώπους για τους οποίους τα αισθήματα ενοχής έχουν κάποια σημασία, διότι η ύπαρξη αυτού του αισθήματος όπως και της συνειδήσεως επιτρέπουν στον κόσμο να βρίσκουν την ισορροπία τους.Ο σκηνοθέτης Πάβελ Λογγίν που για πρώτη φορά ασχολήθηκε με εκκλησιαστικό θέμα παρατηρεί:Ο θεατής αυτής της ταινίας είναι ο βασανισμένος άνθρωπος που δεν έχασε την ελπίδα να βρει το νόημα της ζωής.
Ακόμη μια δυνατή ταινία από τον μοσχοβίτη αρχιμάστορα Pavel Lounguine [Taxi blues, Luna park]. Το Νησί [Ostrov, 2006, 112'] επαναπροσδιορίζει την πίστη ως ιδανικό, απομονώνοντάς την σ' ένα ερημίτικο υποβλητικό και υγρό περιβάλλον. Μακριά από δόγματα και θέσφατα. Γυμνή απέναντι στις ενοχές, τις προσωπικές αμαρτίες και τα σφάλματα προς τον συνάνθρωπο. Ο Ταρκόφσκι κι ο Ρουμπλιώφ, ο Κανιέφσκι και η Μια Ανεξάρτητη Ζωή του, ο 41ος Παράλληλος και η υπερβολή, μπολιάζουν το κάδρο. Ανορθόδοξες οπτικές, τακτικές και ιδέες που αποικοδομούν το μακρινό παρελθόν και σταλάζουν γαλήνη στην ψυχή, λυτρώνοντάς την από τα δεσμά και τις ενοχές.



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!


Μπορεί μετά το συγκεκριμένο περιστατικό να χαρακτηρίζεται ως ο πιο τυχερός άνθρωπος στη Ρωσία...
ωστόσο μάλλον θα έχει εφιάλτες για κάποιο διάστημα…


Δείτε τι συνέβη.


 




ΠΗΓΗ...http://www.pinnokio.gr

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΤΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΤΑΝΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για οποιον δε το εχει ακουσει ακομα, μιλαμε για απιστευτη κομματαρα.




Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής:


Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου’.

Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Ελληνοφρένεια’, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες;

Δεν χρειάζεται. ΟΛΕΣ οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες. Το απίστευτο με την ισπανική είναι ότι επειδή η προφορά τους είναι σχεδόν ίδια με την δικιά μας, οι ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται σχεδόν ατόφιες και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ελληνικά!

Π.χ η ώρα στα αγγλικά είναι hour ενώ στα ισπανικά είναι ora! Ακριβώς ίδια. Η ιστορία στα αγγλικά είναι history ενώ στα ισπανικά historia. Ακριβώς ίδια. Οι ισπανοί και οι άγγλοι έχουν μάλιστα διατηρήσει την δασεία πού εμείς κάποτε είχαμε συμβολίζοντας την με το γράμμα h. Όταν οι ισπανοί θέλουν να πούν ‘Χρονομέτρα με’ λένε ‘Cronometra me´. Ακριβώς το ίδιο με εμάς! Τα παραδείγματα ατελείωτα.

Αν τώρα προσθέσουμε και λέξεις πού εκ πρώτης όψεως φαίνονται ισπανικές αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω την προέλευση τους διαπιστώνουμε ότι είναι ελληνικές, τότε ο κατάλογος των ελληνικώς λέξεων γίνεται πραγματικά αμέτρητος.

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού.Στίχοι μουσική Daniel Armando.

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia.

Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)
Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.

Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)







To κειμενο  ειναι αποσπασμα απο την παρακατω αναρτηση.

http://mavroseolous.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

CERN ΚΑΙ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ.


CERN και Φουκουσίμα: βίοι παράλληλοι
Τι «ακριβώς» έγινε στο κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN πριν περίπου δύο εβδομάδες; Υπάρχουν τουλάχιστον δύο απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Πρώτη απάντηση: Εντοπίστηκε ένα νέο σωματίδιο και σε περίπτωση που στο μέλλον ταυτιστεί το σωματίδιο αυτό με το σωματίδιο που προέβλεψε ο Πήτερ Χιγκς το 1964, θα ενισχυθεί η εγκυρότητα ενός σχετικά επιτυχημένου μοντέλου που ενοποιεί δύο από τις τέσσερις δυνάμεις που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη φύση. Επιπλέον, μια τέτοια ταύτιση θα είναι σοβαρό βήμα προς την κατανόηση του μηχανισμού με βάση τον οποίο απέκτησαν μάζα όλα τα σωματίδια λίγες στιγμές μετά μια αρχική έκρηξη που κατά πάσα πιθανότητα οδήγησε στη σημερινή δομή του σύμπαντος.

Δεύτερη απάντηση: Μετά από 20 χρόνια, 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τη θεωρητική και πρακτική εργασία περίπου 10.000 φυσικών, μηχανικών και τεχνικών από τουλάχιστον 165 εργαστήρια και πανεπιστήμια από 35 χώρες, ανακοινώθηκε η ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου. Ένα γιγαντιαίο εγχείρημα εκλαΐκευσης μας είχε «προετοιμάσει» εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια για την ανακάλυψη αυτήν, καθιερώνοντας -παρά τις αντιδράσεις των επιστημόνων- την ονομασία «σωματίδιο του Θεού». Η ανακάλυψη θεωρήθηκε ως θρίαμβος της επιστήμης, της ανιδιοτελούς συνεργασίας των επιστημόνων διαφορετικών εθνών, που αναζήτησαν και βρήκαν μια νέα αλήθεια και διαμόρφωσαν ένα νέο πρότυπο συνεργασίας.

Και οι δύο απαντήσεις περιέχουν πολλά στοιχεία της πραγματικότητας που βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Με μια διαφορά όμως: η πρώτη απάντηση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, παρά μόνον αν την προσλάβουμε στο πλαίσιο που σκιαγραφεί η δεύτερη απάντηση. Με άλλα λόγια, αν θέλουμε, ως πολίτες, να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται στο CERN, είμαστε υποχρεωμένοι να κατανοήσουμε το σωματίδιο που εντοπίστηκε ως μια κοινωνική κατασκευή. Αυτό δεν σημαίνει -επαναλαμβάνουμε: δεν σημαίνει- ότι στήθηκε μια κομπίνα για να «εφευρεθεί» ένα σωματίδιο που δεν υπάρχει ούτε και ότι δεν εντοπίστηκε μια νέα φυσική οντότητα.

Το σωματίδιο ως κοινωνική κατασκευή

Η κοινωνική κατασκευή του σωματιδίου σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σωματίδιο συγκροτείται σε ένα κοινωνικό πλαίσιο με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ας σημειώσουμε μονάχα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται για πρώτη φορά στα χρονικά της επιστήμης. Ποτέ άλλοτε δεν δημιουργήθηκε μια τόσο πολυμελής και αυστηρά ιεραρχημένη κοινότητα για να εκτελέσει ένα τόσο πολυδάπανο πείραμα - η μόνη, ενδεχομένως, εξαίρεση είναι η προετοιμασία της ατομικής βόμβας, όπου, όμως, ο επικεφαλής ήταν στρατηγός και έγινε σε καιρό πολέμου. Ποτέ άλλοτε δεν έγινε ένα πείραμα που είναι αδύνατον να επαναληφθεί από άλλους, αλλάζοντας, έτσι, μια καταστατική αρχή της επιστημονικής πρακτικής, αφού η δυνατότητα επανάληψης ενός πειράματος ιστορικά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γνωρίσματα της επιστημονικής δραστηριότητας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο έντονες διαμάχες για τόσες πολλές δεκαετίες σχετικά με τις συγκεκριμένες ερευνητικές κατευθύνσεις των ερευνητών που θα καταλάμβαναν θέσεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και της αντίστοιχης χρηματοδότησής τους. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε ένα τόσο συντονισμένο εκλαϊκευτικό εγχείρημα (ενδεχομένως με εξαίρεση την αποστολή στη Σελήνη) για να μας προετοιμάσει να (υπο)δεχτούμε ως συγκλονιστικής σημασίας μια εξέλιξη, η οποία ιστορικά αποτελεί ενδιαφέρουσα μεν εξέλιξη, αλλά σίγουρα όχι τη «σημαντικότερη των τελευταίων 100 ετών», όπως συνήθως προβάλλεται.

Η πρόσληψη του σωματιδίου ως κοινωνικά κατασκευασμένου δεν αποτελεί έμμεση καταγγελία για το ότι δεν διοχετεύτηκε η ενεργητικότητα και δημιουργικότητα τόσων ανθρώπων σε άλλους τομείς. Αντιθέτως, η πρόσληψη του σωματιδίου ως κοινωνική κατασκευή αποπειράται να υπογραμμίσει το ότι η κατανόηση του ρόλου και της σημασίας του είναι δυνατή μόνον αν τοποθετηθεί σε μια μήτρα που την συναπαρτίζουν τα παραπάνω στοιχεία. Το σωματίδιο είναι απόρροια συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών επιλογών ως προς το είδος και την κατεύθυνση της έρευνας στη φυσική, είναι απόρροια συγκεκριμένου συσχετισμού δυνάμεων ανάμεσα στους φυσικούς, είναι απόρροια ανελέητων ακαδημαϊκών διαμαχών, είναι απόρροια ενός εκλαϊκευτικού εγχειρήματος με στόχο την ενημέρωση των πολιτών όχι τόσο για το σωματίδιο αυτό καθεαυτό όσο για την επαναβεβαίωση του θριάμβου της επιστήμης.

Ο θρίαμβος της επιστήμης

Ένας (συγκεκριμένος) θρίαμβος, λοιπόν, της επιστήμης ήταν το μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας. Χρειαζόταν ένας θρίαμβος για να αποκατασταθεί, έστω και εν μέρει, η χαμένη τιμή της επιστήμης, αφού, παρά τις επιμέρους επιτυχίες της, η επιστήμη διέψευσε τις προσδοκίες που ή ίδια είχε καλλιεργήσει. Κυρίαρχο στοιχείο των προσδοκιών ήταν οι ουτοπίες που διατυπώθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - οι ουτοπίες που αποτέλεσαν και το απαραίτητο νομιμοποιητικό στοιχείο συγκεκριμένων αναπτυξιακών, επιστημονικών και τεχνολογικών επιλογών. Μια τέτοια ουτοπία ήταν η λεγόμενη ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας: ένας κόσμος όπου η φτηνή ενέργεια θα έφερνε τέλος στη φτώχεια και ανάπτυξη για όλες τις χώρες. Περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, από την τόσο καλά φροντισμένη εικόνα αυτής της ουτοπίας έχει μείνει ένα κουρελιασμένο είδωλό της, έχει διαμορφωθεί μια πραγματικότητα που δεν περιέχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία τού τόσο ιδανικού κόσμου που η επιστήμη είχε υποσχεθεί. Αυτή η τόσο μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στις υποσχέσεις της επιστήμης και τη σημερινή πραγματικότητα οδήγησε στον κλονισμό της πίστης πολλών ως προς τις υποσχέσεις της επιστήμης.

Όσοι είχαν επενδύσει πολιτικά, ιδεολογικά και οικονομικά σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που προέβαλλε τη συγκεκριμένη ουτοπία, είχαν την ανάγκη του (αναμενόμενου) θριάμβου στο CERN. Θα ξαναθύμιζε τις σχεδόν μαγικές ικανότητες της επιστήμης, τις σχεδόν χωρίς όρια ικανότητες της τεχνολογίας.

Η ζωή όμως τα έφερε ανάποδα.


Οι υποσχέσεις που διαψεύσθηκαν

Ο θρίαμβος του CERN ανακοινώθηκε τη ίδια μέρα που μια ανεξάρτητη επιτροπή εξαιρετικά έγκυρων επιστημόνων την οποία όρισε το ιαπωνικό Κοινοβούλιο δημοσιοποίησε την έκθεσή της σχετικά με την καταστροφή στη Φουκουσίμα. Το πόρισμά της καταγγέλλει πως για τη βιβλικών διαστάσεων καταστροφή φταίνε οι άνθρωποι και όχι η φύση. Η έκθεση σχετικά με το ατύχημα στη Φουκουσίμα είχε ελάχιστη προβολή στα ΜΜΕ, συγκριτικά με τις εξελίξεις στο CERN. Μπορεί τα ΜΜΕ να θέλησαν να προβάλουν περισσότερο το CERN ώστε ο θρίαμβος της επιστήμης να επισκιάσει το εφιαλτικό της πρόσωπο. Ή μια τέτοια προκλητική περιφρόνηση για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να οφείλεται στο ότι η Φουκουσίμα θεωρήθηκε κάτι το “σύνηθες”, κάτι που έχει κορεστεί ειδησεογραφικά, ενώ οι εξελίξεις στο CERN είναι κάτι πιο σπάνιο. Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, η κατάρρευση των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα και η συγκεκριμένη έκθεση αποτελούν τη χαριστική βολή σε μια καταρρακωμένη ουτοπία, μετά και τα πολλά πλήγματα που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Θανάσιμα πληγωμένο όμως δεν βγαίνει μόνο το μέλλον των πυρηνικών αντιδραστήρων. Μαζί με τη Φουκουσίμα κατέρρευσε ένα πολλά υποσχόμενο όραμα για το μέλλον των κοινωνιών και ένα πλέγμα υποσχέσεων που διαμορφώθηκαν στη δίνη της μεταπολεμικής παντοδυναμίας των φυσικών. Η διαχείριση των εξελίξεων στο CERN, κυρίως από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ, είναι ουσιαστικά και μια προσπάθεια να διασωθεί αυτό το όραμα.

* Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι καθηγητής Ιστορίας των επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


"ΕΝΤΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ".


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.

 Πέρα απ' το ότι δεν λέει ούτε μία φορά "Κυρία μου!".

1. Λέει τα πιο χοντρά πράγματα με τρόπο αστείο και συμπαθητικό, τη στιγμή που ο τωρινός (παλιά ήταν διαφορετικός) Λαζόπουλος τα λέει με τρόπο υστερικό και δασκαλίστικο. 

2. Είναι ακομπλεξάριστος. 

3. Λέει τα πιο χοντρά ομοφοβικά αστεία αλλά έτρεξε αμέσως να βοηθήσει το Athens Pride πριν μερικά χρόνια. 

4. Δεν μοιάζει να έχει συμφέροντα που του υπαγορεύουν τι θα πει. Ούτε καν η κομματική του ταυτότητα δεν τον επηρεάζει - σε αντίθεση με τον Λαζόπουλο που όλα του Καραμανλή τα έβρισκε καλά, όλα του ΓΑΠ κακά, όλα του Τσίπρα καλά - και πάει λέγοντας. 

5. ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΑΥΤΙΑ. Δεν είναι λαϊκιστής σαν τον Λαζόπουλο. Τα βάζει με το κοινό του με τρόπο έξυπνο και ξεκαρδιστικό. Κι όταν λέω με το κοινό του δεν εννοώ μονάχα τους Έλληνες γενικώς -τους οποίους ουδέποτε αθωώνει για να κερδίσει την εύνοιά τους- ή τους νέους (που ο Λ.Λ. χαϊδεύει θεωρώντας πως πάντα όλα σωστά τα κάνουν) αλλά τα βάζει και με όσους  είναι στο χώρο και πλήρωσαν για να τον δουν. 

6.Δεν αυτοπαρουσιάζεται ως φιλάνθρωπος.

7. Θέλει να κερδίσει τον σεβασμό των θεατών του, όχι να τον εκμαιεύσει άλλοτε με γλείψιμο, άλλοτε με μελοδραματισμούς και πιασάρικα τραγούδια. 

8. Έχει μια γλύκα. Μια ανθρώπινη γλύκα στο πώς μιλά - ακόμα κι αν λέει πράγματα τερατώδη. 

9. Δεν το παίζει θύμα. Κάνει αυστηρή αυτοκριτική στις συνεντεύξεις του. 

10. Μπορεί να λέει τα ίδια ακριβώς πράγματα με τον Λαζόπουλο, όμως με κάνει να γελάω πιο πολύ - τη στιγμή που ο Λαζόπουλος μοιάζει να τα διαβάζει αγχωτικά απ' το auto-cue και να βιάζεται να πάει στο επόμενο αστείο/κήρυγμα, ο Πανούσης σολάρει απροσποίητα, σαν να τα σκέφτεται εκείνη τη στιγμή. 

11. Έχει ωραία φωνή. Και πάρα, πάρα πολλά ωραία τραγούδια. 




[+]

Το απόσπασμα απ' την παράσταση ΜΝΙΜΟΝΙΟΥΜ που έδωσε πριν από κανά εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη, που μ' έκανε να σκεφτώ -και να συνειδητοποιήσω- όλα τα παραπάνω:




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΖΩΝ ΛΟΡΝΤ :"ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ".


Magnify Image

Ο θρύλος της ροκ μουσικής Τζον Λορντ των Deep Purple άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών σε κλινική του Λονδίνου, μετά από μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας.

Magnify Image

Ίδρυσε τη θρυλική ροκ μπάντα το 1968, παρέα με τον Ρίτσι Μπλάκμορ, τον Ροντ Έβανς, τον Ίαν Πέις και τον Νικ Σίμπερ. Παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του, το 1976, και από την ανασύστασή του το 1984 μέχρι το 2002.
Από το 1978 έως το 1984, μετείχε στους Whitesnake και συνεργάστηκε με τον Τζορτζ Χάρισον, τον Ντέιβιντ Γκίλμορ, τους Nazareth και μια σειρά άλλους μουσικούς. Υπήρξε κιμπορντίστας και συνθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος, ανάμεσα στα οποία και το ιστορικό «Smoke on the water». Σαφέστατα επηρεασμένος από την κλασσική μουσική, συνέθεσε το «Concerto For Group And Orchestra», το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το 1969 μαζί με τους Deep Purple.
«Ο Τζον πέρασε από το σκοτάδι στο φως», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των εκπροσώπων του.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!

Λίγη δροσιά στα μάτια




ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.


Μια νέα Eλληνική λίμνη σχηματίζεται





Ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών ξεκίνησε να σχηματίζεται μια νέα λίμνη, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα.

Το νερό θα καλύψει έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες.

Η δημιουργία της λίμνης αυτής θα συνεισφέρει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, την υδροδότηση των γύρω περιοχών και την τουριστική αξιοποίηση του τόπου.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

altΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει
2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές
3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

ΥΛΙΚΑ :
750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
3  κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1  κ. γ. ζάχαρη





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!

alt
Δεν έχει όριο πλεον ο... ''αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου!

Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλεον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών!!!


Για ποιόν λόγο και απο ποιούς όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας; 

Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;


Ποιοί προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλεον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;


Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;

Eμείς να προσθέσουμε ότι αν λάβουμε υπόψιν και το περιστατικό των φωνηέντων αρχίζουν και συσσωρεύονται πολλές και επικίνδυνες συμπτώσεις, όλες με ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη συρρίκνωση του ιστορικού μας και πολιτιστικού μας μεγαλείου. Όντως κάτι τρέχει στο χώρο της εκπαίδευσης.Να βγει να απαντήσει επίσημα το υπουργείο Παιδείας  για το θέμα αυτό, και τι σκοπεύει να κάνει αν ισχύει. Περιμένουμε απάντηση από τους καθ'ύλην αρμόδιους και όχι από 140 καθηγητές.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου

Κάθε 74 λεπτά σημειώνεται ένας βίαιος θάνατος

Tη θλιβερή πρωτιά της πιο επικίνδυνης χώρας του κόσμου, στην οποία κάθε 74 λεπτά σημειώνεται ένας βίαιος θάνατος, κατέχει η Ονδούρα. 

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα παντοδύναμα καρτέλ κοκαΐνης με αποτέλεσμα να παραμένει θεατής των όσων διαδραματίζονται καθημερινά, όχι μόνον στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ονδούρας. 

Το BBC βρέθηκε στην πιο «άναρχη πόλη της υφηλίου», το Σαν Πέδρο Σούλα και το ρεπορτάζ του ήταν αποκαλυπτικό. 


ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΕΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Τα δέκα κόλπα για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους καταναλωτές ακόμη και όταν δεν περιλαμβάνει το χαράτσι των ακινήτων. Ο δεκάλογος που ετοίμασε το fpress.gr αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να «ξεφουσκώσετε» την επιβάρυνση χωρίς κατ' ανάγκη να κάνετε μεγάλες θυσίες όσον αφορά στις καταναλωτικές σας συνήθειες
1. Ενεργοποιήστε το κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις
Παρά το γεγονός ότι το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας μειώθηκε στις 5000 ευρώ, η ΔΕΗ –η οποία χρησιμοποιεί ως εισοδηματικό κριτήριο το αφορολόγητο για να αποφανθεί σε ποιους θα χορηγεί το κοινωνικό τιμολόγιο και σε ποιους όχι- δεν ακολούθησε. Έτσι, όποιος δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 30% για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες που καταναλώνουν ανά τετράμηνο. Προσοχή, η συνολική κατανάλωσή τους πρέπει να κυμαίνεται από 200 έως 1400 κιλοβατώρες.
2. Ενεργοποιήστε το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη και 200 ευρώ τον χρόνο χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Ίσως να χρειαστεί να υποστείτε μια δαπάνη αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα καλώδια αλλά ακόμη και αυτό να συμβαίνει, αξίζει τον κόπο. Το καλοκαίρι, το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει από τις 23:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί. Και μόνο να σκεφτείτε πόσα χρήματα εξασφαλίζετε από το air-condition που δουλεύει όλη νύχτα για να κοιμάστε εσείς ευχάριστα, φτάνει.
3. Εγκαταστήστε χρονοδιακόπτες στις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές έτσι ώστε να λειτουργούν κατά κύριο λόγο ενόσω εφαρμόζεται το νυχτερινό ρεύμα
Από τη στιγμή που θα ακολουθήσετε τη συμβουλή Νο 2, φροντίστε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Υπάρχουν συσκευές που έχουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη οπότε θα προγραμματίσετε τη λειτουργία τους ενόσω ισχύει το νυχτερινό. Υπάρχουν άλλες συσκευές, όπως ο θερμοσίφωνας, για τις οποίες θα πρέπει να κάνετε παρέμβαση στον πίνακα του ηλεκτρικού (μην λυπηθείτε τα περίπου 80-100 ευρώ που χρειάζονται διότι θα τα κερδίσετε σε λιγότερο από έναν χρόνο). Υπάρχουν και συσκευές για τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε έναν προγραμματιστή ο οποίος να μπαίνει απευθείας στην πρίζα. Θα τους βρείτε στο εμπόριο.
4. Προτιμήστε τον ανεμιστήρα από το κλιματιστικό αν δεν επικρατούν συνθήκες ακραίου καύσωνα
Η διαφορά στην κατανάλωση είναι τεράστια και το αποτέλεσμα όσον αφορά στην ψύξη του χώρου σχεδόν το ίδιο. Άσε που υπάρχει και ένα θέμα υγείας αν είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε ένα κλιματιστικό.
5. Αντικαταστήστε και την τελευταία λάμα πυρακτώσεως
Αν δεν σας φαίνονται αρκετά τα χρήματα που απαιτούνται, προτιμήστε τις λάμπες με τεχνολογία LED οι οποίες πραγματικά μειώνουν κατακόρυφα την κατανάλωση.
6. Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας από την κοινή κατσαρόλα και πετάξτε όσες συσκευές δεν κάνουν καλή επαφή με τα μάτια της κουζίνας
Είναι δύο από τις βασικές αρχές του οικονομικού μαγειρέματος τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για να μειώσετε την χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας η οποία είναι και μια από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές του νοικοκυριού.
7. Προγραμματίστε την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα
Είναι μια επένδυση που μπορεί να χρειαστεί από 600-1000 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που θα εγκαταστήσετε. Ωστόσο, η απόσβεση θα γίνει το πολύ μέσα σε 2-3 χρόνια οπότε αξίζει τον κόπο. Αν μάλιστα συνδέσετε και άλλες συσκευές με τον ηλιακό (π.χ πλυντήριο ρούχων ή πιάτων) θα επιτύχετε ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ρεύματος και ως εκ τούτου ταχύτερη απόσβεση.
8. Ενημερώστε εγκαίρως τη ΔΕΗ για την ένδειξη του μετρητή ώστε να αποφύγετε τα φουσκωμένα «έναντι»
Αν δώσετε την ένδειξη του ρολογιού στη ΔΕΗ μέσα στο χρονικό περιθώριο που αναγράφεται επάνω στον λογαριασμό, μπορείτε να εξασφαλίσετε το ότι η χρέωση στον λογαριασμό «έναντι» θα γίνει με πραγματικά δεδομένα και όχι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η επιχείρηση ηλεκτρισμού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τα φουσκωμένα έναντι που ουσιαστικά ισοδυναμούν με άτοκο δανεισμό της ΔΕΗ (διότι πληρώνετε ένα αυξημένο ποσό τώρα και περιμένετε δύο μήνες μετά να γίνει ο συμψηφισμός με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ).
9. Αποφύγετε την αγορά ηλεκτρικών συσκευών με χαμηλή ενεργειακή βαθμολογία
Αποτελεί το «Α» και το «Ω» στην διαδικασία εξοικονόμησης χρημάτων. Συσκευές που μοιάζουν οικονομικές επειδή είναι φθηνότερες κατά την αγορά τους, στην πραγματικότητα είναι πανάκριβες επειδή θα πληρώσετε δύο και τρεις φορές τη διαφορά των χρημάτων στη ΔΕΗ.
10. «διαβάστε» το ρολόι της ΔΕΗ για να προλάβετε την υπερχρέωση
Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ένα «ύπουλο» τρόπο χρέωσης. Αν η κατανάλωσή του περάσει τις 800 κιλοβατώρες, τότε πληρώνετε ακριβά όλες τις κιλοβατώρες που έχετε καταναλώσει και όχι μόνο αυτές που θα υπερβούν τις 800 κιλοβατώρες.


ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΣΑ.


Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα “συμβάν” όπως το περιγράφει η αστυνομία μεταξύ μιας γυναίκας που μένει δίπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο χωριό Άνω Ζερβοχώρι της Νάουσας
Το “συμβάν” έγινε γύρω στις δέκα το βράδυ. Γρήγορα τα αίματα άναψαν και οι συγγενείς τις κοπέλας ήρθαν στα χέρια με κάποιους από τους κατοίκους του καταυλισμού. 

Πριν ενημερωθεί η αστυνομία στο σημείο συγκεντρώθηκαν 300 (!) κάτοικοι τόσο από το Άνω Ζερβοχώρι, όσο και από το διπλανό Αγγελοχώρι με αποτέλεσμα οι τσιγγάνοι να τραπούν σε φυγή.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι άρχισαν να κινούνται εναντίον του καταυλισμού, όπου είχαν παραμείνει περίπου 15 γυναικόπαιδα που είχαν βρει καταφύγιο σε μια από τις παράγκες.

Εκείνη την ώρα έφτασε η αστυνομία που εμπόδισε τους κατοίκους να πλησιάσουν στη συγκεκριμένη παράγκα, όμως για τις επόμενες δύο ώρες οι κάτοικοι επιδόθηκαν σε καταστροφές.

Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, καταστράφηκαν πέντε παράγκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε φορτηγά και ένα ΙΧ των τσιγγάνων.





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...