Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

"ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Δ. ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥΤα δίχτυα της υποταγής
η  τρόϊκα  έχει απλώσει
φαίνεται  έβαλε  σκοπό
να  μας  αποτελειώσει..!!

Επικίνδυνη    Πολιτική
  ο  Μπένι  φαρμόζει
& με τον ψεύτη Σαμαρά
δεν κάνουν ότι αρμόζει..!!

Έχουνε  ανοικτή  γραμμή
 με  Τρόϊκα  εντολοδόχο
δεν μπορούν να πετύχουνε
   ποτέ κανένα ... στόχο..!!

Ενώ  "άλλα"  υπόσχονται
διαψεύδονται στην πράξη
 θα  γίνει "έκρηξη" λαού
τίποτε δεν πάει εντάξει..!!

Η ανεργία "δράκουλας"
 που τρέφεται με αίμα
 να κάνεις οικογένεια
 φαντάζει  μέγα  ψέμα..!!

Επικρατεί   εξαθλίωση
το χρήμα έχει στερέψει
η Μέρκελ έβαλε σκοπό
να μας "νυκοκυρέψει"..!!

Οι δόσεις  είναι  θάνατος
μία   θηλειά που  σφίγγει
μας κόβουν την αναπνοή
& "φράζει" το λαρύγγι..!!

Οργιάζει η μετανάστευση
 μαύρη  στιγμή  και  ώρα
που για  ένα "ξεροκόματο"
οι νέοι αλλάζουν Χώρα..!!

Ατυχώς μερικοί αφελείς χαρακτηρίζουν την Μέρκελ "Νοικοκυρά" έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα πετύχει το Νοικοκύρεμα...!!
Αντιθέτως όμως αποσκοπεί στον οικονομικό μαρασμό ώστε να "πνίγεται" κάθε λαϊκή αντίδραση & σαν δούλοι ποτέ να μην αντιδρούμε.
Ευελπιστούμε ότι το τελευταίο φωτεινό αστέρι της ελπίδας ίσως αλλάξει
τα δεδομένα φωτίζοντας ξανά τον μαυρισμένο, Τροϊκανοπληγμένο ουρανό της Ιστορικής & προδομένης μας Πατρίδας...!!!
Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου
Ποιητής - Στιχουργός - Πεζογράφος
Αριδαία Νομού Πέλλας
Τρίτη 15 - 7 - 2014

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΤΟ ΜEDITERRANEAN COLLEGE, ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ 5ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ FORUM ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξή του ανακοινώνει το Mediterranean College του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, στο 5ο Διεθνές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος.
Με το μεγάλο αυτό γεγονός στηρίζει έμπρακτα γι’ ακόμη μια φορά  την ευρωπαϊκή νεολαία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Mediterranean College Thessaloniki, θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του, στο κτίριο Βιέννη(Εγνατία 2-4), τις εργασίες του forum που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από τις 10 μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Στο 5ο ‘Τhessaloniki International Forum’ θα συμμετάσχουν 168 μαθητές από 25 χώρες της Ευρώπης καθώς και 60 περίπου φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε λειτουργικές θέσεις. Οι μαθητές θα πραγματευτούν θέματα όπως η αυξανόμενη ανεργία των νέων, το περιβάλλον, η αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών των μέτρων λιτότητας και της κρίσης, η νεανική επιχειρηματικότητα, η ανισότητα των δύο φύλων στους χώρους εργασίας αλλά και η λογοκρισία του τύπου.

Όντας μέγας χορηγός του forum, πρόκειται ναι φιλοξενήσει στις αίθουσές του τις  διαδικασίες των επιτροπών.  Οι επιτροπές με τη βοήθεια έμπειρων μελών του forum που θα εκτελέσουν χρέη προέδρου, θα δημιουργήσουν ψηφίσματα σχετικά με την θεματολογία της κάθε ομάδας (13-14 Αυγούστου).


Η συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ευρωπαϊκά γεγονότα, αποτελεί ένα ακόμη επίτευγμα  στον διαρκή αγώνα για την ενίσχυση της ποιότητας σπουδών και της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης.

Μάθετε περισσότερα στο : http://www.eypgreece.org/


Μάθετε περισσότερα για το Mediterranean College του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ (Eγνατία 2-4): http://www.medcollege.edu.gr/
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ LEADER ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΥπογραφή σύμβασης ενός ακόμη έργου LEADER από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον τομέα της μεταποίησης
Διασύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με την μεταποίηση για κάλυψη αναγκών εγχώριων και διεθνών αγορών σε τοπικά προϊόντα ποιότητας

Ένα ακόμη έργο, στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκε σήμερα (30/7) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την δικαιούχο του Προγράμματος κα. Θεοδώρα Πραγκαλάκη. Το έργο αφορά την ίδρυση μίας μονάδας παραγωγής μαρμελάδας και γλυκών κουταλιού με προϋπολογισμό 258.570,00 ευρώ.Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης: «Πρόκειται για ένα έργο που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Οι μικρές μονάδες μεταποίησης, όπως η συγκεκριμένη που αφορά την παραγωγή μαρμελάδας και γλυκών, βασίζουν την παραγωγή τους στις υψηλής ποιότητας παραγωγές φρούτων και λαχανικών της περιοχής μας και έχουν πολύ καλές προοπτικές απορρόφησης στην εγχώρια, αλλά και διεθνή αγορά. Οι επισκέπτες και τουρίστες της χώρας μας αναζητούν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που βασίζονται στην ποικιλία της ελληνικής φύσης που συχνά δεν βρίσκουν. Αυτή τη ζήτηση για ποιοτικά τοπικά προϊόντα καλύπτουν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια και ενισχύονται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...