Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ 1968.

Η NASA ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.



Η NASA και τα ΜΜΕ εδώ και καιρό προετοιμάζουν τον κόσμο για την έλευση ευφυούς είδους στον πλανήτη, κοινώς για την πρώτη "επαφή".

Το εάν έχει βάση αυτή η προετοιμασία ή είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού μένει να φανεί, όμως γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη προσπάθεια εξοικείωσης του πληθυσμού, με την έλευση εξωγήινων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο






ΠΗΓΕΣ...
http://topeiraxtiri.blogspot.comhttp://www.awakengr.com
http://anoixti-matia.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com 

FINDZEBRA: ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

Εξάγει πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine επινόησε μια ασυνήθιστη φράση για να περιγράψει τις απρόσμενες διαγνώσεις.

«Όταν ακούτε βήματα πίσω σας, μην περιμένετε να δείτε μια ζέβρα», είπε. Η φράση έχει μείνει έως σήμερα,<…>

με τους γιατρούς συνήθως να χρησιμοποιούν τον όρο «ζέβρα» για να περιγράψουν μια σπάνια νόσο (συνήθως ορίζεται ως μία νόσος που εμφανίζεται σε λιγότερο από 1 στους 2.000 ανθρώπους).

Οι σπάνιες νόσοι είναι εγγενώς δύσκολο να διαγνωστούν. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τις Σπάνιες Νόσους, το 25% των διαγνώσεων καθυστερούν από 5 έως και 30 χρόνια. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι γιατροί ψάχνουν για πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνουν πιο γρήγορα τις διαγνώσεις.

Φυσικά, για αυτό το σκοπό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η εμφάνιση μηχανών αναζήτησης, όπως αυτή της Google. Ωστόσο, ο αλγόριθμος PageRank, που αποτελεί τη βάση στις αναζητήσεις της Google, δε φαίνεται να είναι αποτελεσματικός, αφού θεωρεί σημαντικές τις σελίδες εκείνες που συνδέονται με άλλες σημαντικές σελίδες. Όμως, εξ’ ορισμού, οι σπάνιες ασθένειες είναι απίθανο να συνδέονται με δημοφιλείς σελίδες του διαδικτύου.

Έτσι, ο Radu Dragusin στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, μαζί με την ομάδα του παρουσίασαν μια εναλλακτική λύση. Δημιούργησαν μία ειδική μηχανή αναζήτησης αφιερωμένη στη διάγνωση των σπάνιων νόσων, με το όνομα FindZebra, ένα όνομα βασισμένο στην κοινή ιατρική αργκό για μια σπάνια ασθένεια.

Μετά από σύγκριση των αποτελεσμάτων από τη μηχανή FindZebra με αυτά στην αντίστοιχη της Google, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σημαντικά καλύτερη στην επιστροφή σχετικών αποτελεσμάτων.

Για παράδειγμα, στο FindZebra το ερώτημα αναζήτησης «Αγόρι, φυσιολογικός τοκετός, παραμόρφωση των δύο μεγάλων δαχτύλων των ποδιών, γρήγορη ανάπτυξη του όγκου των οστών της σπονδυλικής στήλης» επιστρέφει τη σωστή διάγνωση «Fibrodysplasia ossificans progressive» ως το πρώτο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αυτή η διάγνωση δεν εμφανίζει καθόλου αποτελέσματα από οποιοδήποτε τύπο ασθένειας στην αναζήτηση της Google.

Βέβαια, το FindZebra είναι ακόμα ένα πρότζεκτ, με τον Dragusin και τους συνεργάτες του να συνεχίζουν τις εργασίες για την εξέλιξή του.

Επίσης ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό, αφού μέχρι στιγμής εμφανίζει το μήνυμα «Προσοχή! Το FindZebra είναι ένα ερευνητικό πρότζεκτ και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ιατρικό προσωπικό».





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

Νέο σύστημα χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως «πομπό» για να ανοίγει πόρτες


Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κλειδιά του σπιτιού, καθώς χρησιμοποιεί το σώμα και συγκεκριμένα το χέρι του χρήστη ως «πομπό» για το ξεκλείδωμα της εξώπορτας.

Το σύστημα BodyCom, όπως ονομάζεται, αποτελείται από μια βάση επεξεργασίας δεδομένων και αναγνώρισης του χρήστη και από φορητά τσιπάκια υπό μορφή μπρελόκ τα οποία μεταδίδουν στη βάση τον κωδικό-«κλειδί» εισόδου στο κτίριο.


O διευθυντής ανάπτυξης της Microchip, Λούτσιο ντι Τζάσιο με το ηλεκτρονικό μπρελόκ ανά χείρας

Με τη γλώσσα και το «κλειδί» του σώματος

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος Microchip Inc, με έδρα στην Αριζόνα, αυτό χρησιμοποιεί το σώμα ως πομπό για τη μετάδοση ενός ηλεκτρικού σήματος του κωδικού του ηλεκτρονικού μπρελόκ, που κουβαλά ο χρήστης π.χ. στην τσέπη του, με ένα μόνο άγγιγμα στην επιφάνεια αναγνώρισης.

Το ηλεκτρονικό μπρελόκ λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καθώς τα δεδομένα που κουβαλά «ταξιδεύουν» μέσα από το σώμα του χρήστη και φτάνουν στη βάση αναγνώρισης.


Οι επινοητές της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία BodyCom θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα εισόδων, χρηματοκιβωτίων, αυτοκινήτων, όπως επίσης και για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συναγερμών, ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμη και όπλων.

Ιταλική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην ενσωμάτωση του εν λόγω συστήματος σε κράνη, προκειμένου να διασφαλίσει τη χρήση τους από τους κατόχους μηχανών. Αν δηλαδή, ο οδηγός δεν φοράει το κράνος η μηχανή δεν θα ανταποκρίνεται.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα την κατασκευή νέων ακόμη πιο προηγμένων μοντέλων, τα οποία θα είναι σε θέση να «διαβάζουν» και προσωπικά χαρακτηριστικά της «συνδεσιμότητας» του κάθε χρήστη με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό μπρελόκ να μην μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση που κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.

«Το εύρος των εφαρμογών της τεχνολογίας BodyCom είναι πολύ μεγάλο. Η ασύρματη επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων και το ανθρώπινο σώμα αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο μετάδοσής της» εξηγεί εκπρόσωπος της Microchip.

Δείτε το βίντεο της εταιρείας γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος






ΠΗΓΗ...http://www.tovima.grhttp://www.apocalypsejohn.com

Η "ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ! 2 ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ!


.Τι οδηγεί την Γερμανία της Μέρκελ στην πασιφανή και τελικά αυτοκαταστροφική εμμονή σε αποφάσεις που οδηγούν μαθηματικά και σίγουρα στον ενταφιασμό του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης;

Οι ερμηνείες που δίδονται πολλές, οι “συνομωσιολογίες” ακόμη περισσότερες. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Γερμανία διεκδικεί επαξίως το “βραβείο” της πιο αυτοκαταστροφικής χώρας στην Ευρώπη, ίσως και στον πλανήτη! Το επιβεβαιώνουν όσοι ξέρουν καλά τους Γερμανούς,όσοι έχουν ζήσει εκεί αλλά πάνω απ΄ όλα η ίδια η ιστορία της. 

Στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι εμμονές του Χίτλερ ήταν αυτές που σταμάτησαν τον υποτιθέμενα ανίκητο στρατό του λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

Οι στρατηγοί του είχαν προτείνει στον Χίτλερ μια αστραπιαία επίθεση κατά της Μόσχας.


alt
 
Καταλαμβάνοντας τη σοβιετική πρωτεύουσα, πίστευαν άτι θα κατέστρεφαν το σημαντικότερο βιομηχανικό κέντρο και θα αποκτούσαν τον έλεγχο τον σιδηροδρομικών γραμμών ολόκληρης της χώρας.

Ο έλεγχος του σιδηροδρομικού κέντρου από τον Χίτλερ θα εμπόδιζε τις σοβιετικές ή τις συμμαχικές ενισχύσεις να λάβουν μέρος στον πόλεμο. Επί πλέον, οι στρατηγοί υποστήριζαν ότι η κατάληψη της σοβιετικής πρωτεύουσας θα υπέσκαπτε το ηθικό και θα επιτάχυνε την παράδοση τους.

Παρά τις επιτυχίες και τις εμπειρίες των στρατηγών του. ο Χίτλερ, βετεράνος δεκανεύς του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, διέταξε να γίνει η κύρια επίθεση εναντίον του Λένινγκραντ και του Στάλινγκραντ! Γιατί; Επειδή πίστευε ότι η κατάληψη αυτών των δύο πόλεων που είχαν τα ονόματα των ηγετών τους θα παρέλυε τη χώρα και θα αποκαρδίωνε τον λαό της. Η Μόσχα αποτελούσε δευτερεύοντα στόχο. Έτσι πίστευε…

Η αποφασιστικότητα των Σοβιετικών και ο χειμώνας τον διέψευσαν...

Η υπεροψία της ,η αλαζονεία και η σκληρότητά της κατέστρεψαν την Γερμανία και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η βιασύνη να τελειώσει έναν πόλεμο εναντίον όλων γρήγορα την είχαν οδηγήσει σε ενέργειες που έφεραν ακόμη και τα “ουδέτερα κράτη” εναντίον της.

alt
 
Ο πόλεμος των χαρακωμάτων χάθηκε και η Γερμανία οδηγήθηκε ταπεινωμένη στις Βερσαλλίες. Δεν έμαθε και προκάλεσε τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο αν δούμε τον εξοπλισμό που διέθετε και τον στρατό που είχε φτιάξει δεν έχασε απλώς: κατόρθωσε να τον χάσει!

Φαίνεται ότι αυτή η αυτοκαταστροφική μανία δεν λέει να εξαφανιστεί. Σήμερα στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται η Γερμανία δείχνει να μην κατανοεί ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει όλους μόνη της. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση οικονομικών για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης ότι είναι θέμα χρόνου η Γερμανία να μην έχει πια ευρωπαϊκή αγορά για να πουλήσει όχι αυτοκίνητο αλλά…ούτε ατμοσίδερο.

Το χειρότερο; Δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι αντιλαμβάνετε πως και αυτή η ισχυρή Γερμανία οδηγείται με ταχύτητα προς τη σύγκρουση με το τείχος. Όχι αυτό που γκρεμίστηκε το 1989 ,σκορπίζοντας ελπίδα σ΄ όλο το κόσμο, αλλά στο τείχος αδιαλλαξίας,αλαζονείας ,υπεροψίας και απάνθρωπης σκληρότητας που έχτισε το Βερολίνο στα συντρίμμια του.

Το κακό όμως είναι ότι πριν αυτή συνθλιβεί θα έχει καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΚΟΠΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ''ΑΛΛΑΖΕΙ'' ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΟΜΑΔΑΣ


.Παρουσιάζει τον Πόντιο Πιλάτο να έχει δείπνο με τον Ιησού πριν από τη σταύρωσή του...
  
Γραμμένο στην κοπτική γλώσσα και με ηλικία 1200 ετών ένα κείμενο, που μεταφράστηκε πρόσφατα από ολλανδό καθηγητή αφηγείται την ιστορία της σταύρωσης του Ιησού και των δραματικών γεγονότων της Μεγάλης Εδβομάδας με εντελώς διαφορετικό, από τον γνωστό μας, τρόπο. 

Και παρ΄ ότι τα λεγόμενα «απόκρυφα» θρησκευτικά κείμενα δεν είναι είδος άγνωστο, το αντίθετο μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση οι ανατροπές που περιλαμβάνει το κείμενο αλλάζουν την ιστορία.

Συγκεκριμένα το κείμενο αυτό μιλάει για τον Πόντιο Πιλάτο λέγοντας, ότι είχε δείπνο με τον Ιησού πριν από τη σταύρωσή του και ότι προσφέρθηκε να θυσιάσει το γιό του στην θέση του Ιησού! Και σαν να μην έφθαναν αυτά εξηγεί, γιατί το Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με ένα φιλί: Διότι ο Ιησούς είχε την ικανότητα να αλλάζει σχήμα, έτσι δεν ήταν εύκολο να αναγνωρισθεί.

Τέλος ημέρα της σύλληψης του Ιησού _πάντα κατά το κείμενο_ ήταν η Τρίτη το βράδυ και όχι η Πέμπτη, κάτι που όπως είναι φυσικό κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα άνω κάτω…

Η ανακάλυψη αυτού του κειμένου δεν σημαίνει φυσικά, ότι τα γεγονότα έγιναν έτσι, έχει ενδιαφέρονόμως το γεγονός, ότι κάποιοι άνθρωποι που ζούσαν εκείνη την εποχή φαίνεται ότι τα πίστευαν, όπως λέει ο Ρόλοφ βαν ντεν Μπροκ του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, ο οποίος με βάση αυτό το κείμενο έγραψε το βιβλίο « Ο Ψευδο-Κύριλλος Ιεροσολύμων για τη ζωή και το Πάθος του Ιησού».

«Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ο Πιλάτος ετοίμασε ένα τραπέζι και έφαγε με τον Ιησού την πέμπτη ημέρα της εβδομάδας. Και ο Ιησούς ευλόγησε τον Πιλάτο και ολόκληρο το σπίτι του», διαβάζει κανείς στο κείμενο. Και πιο κάτω ο Πιλάτος λέει στον Ιησού: «Καλά τότε, ιδού, η νύχτα έχει έρθει, θα μεγαλώσει και θα φύγει και όταν έρθει το πρωί και σε κατηγορήσουν σε μένα, θα τους δώσω το μοναχογιό μου, έτσι ώστε να μπορούν να τον σκοτώσουν στη θέση σου».


alt
 
Στο κείμενο εξάλλου ο Ιησούς τον παρηγορεί, λέγοντας: «Ω Πιλάτε, έχεις ήδη κριθεί άξιος μεγάλης χάρης, διότι έχεις δείξει αυτήν την αφοσίωση σε μένα». Στην συνέχεια έδειξε στον Πιλάτο πώς μπορούσε να ξεφύγει αν το ήθελε. «Ο Πιλάτος, τότε, κοίταξε τον Ιησού και, ιδού, έγινε ασώματος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολύ ώρα…», όπως λέει το κείμενο. Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Πιλάτος και η σύζυγός του είχαν οράματα εκείνο το βράδυ, που έδειχναν έναν αετό (που αντιπροσώπευε τον Ιησού) να θανατώνεται.

Σ΄ αυτό το κείμενο δηλαδή ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού φαίνεται να έγινε με τον Πόντιο Πιλάτο και όχι με τους μαθητές του. Και επιπλέον ότι ο Πιλάτος όχι απλώς δεν ένιψε τας χείρας του αλλά προσφέρθηκε και να βοηθήσει βάζοντας τον Ιησού πάνω από τον γιό του.

Αυτή η αλλιώτικη ιστορία των Παθών του Ιησού είναι γραμμένη με το όνομα του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, που έζησε κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα. Στην πραγματικότητα μάλιστα υπάρχουν μια σειρά από κείμενα, που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από ομιλίες του Αγίου Κυρίλλου, χωρίς φυσικά αυτό να είναι ακριβές.

Αντίγραφα αυτού του κειμένου πάντως βρέθηκαν σε δύο χειρόγραφα, το ένα στην Βιβλιοθήκη και Μουσείο Μόργκαν στην Νέα Υόρκη και το άλλο στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και τα δύο προερχόμενα από την Αίγυπτο όπου αγοράστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr...tovima.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ



Τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Κώστα Χατζηστεφανίδη, συνοδευόμενο από τον πρώην Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Γιώργο Παπαδόπουλο, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε σχετικά με τις τρέχουσες δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, η οποία του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να προεδρεύσει στο επικείμενο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δίον της Πιερίας (8-12 Ιουλίου 2013), και να παραβρεθεί ακολούθως στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Σιταριά Φλώρινας (13-14 Ιουλίου 2013).
«Σας θαυμάζω για το έργο σας, το οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά κατά την πενταετή παραμονή μου στις ΗΠΑ, όπου σπούδασα και εργάστηκα. Ως Πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών της Washington διαπίστωσα πως οι Έλληνες της Αμερικής είστε δέκα φορές πιο Έλληνες από όσους ζούμε εδώ και πως αγαπάτε ειλικρινά την πατρίδα. Ο παράλληλος Ελληνισμός των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων ανά τον κόσμο, με βασικούς πυλώνες τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, είναι μια δύναμη, που η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της ελληνικής Πολιτείας με την Ομογένεια της Αμερικής σε πολλαπλά επίπεδα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Κώστας Χατζηστεφανίδης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογή του στη νέα του θέση και τον ευχαρίστησε για τις πολύ καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. Ο κ. Χατζηστεφανίδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις πολιτιστικές δράσεις των 10.000 Ελλήνων των 122 συλλόγων που απαρτίζουν την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, καθώς και για τις προετοιμασίες εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου από την ελληνική Ομογένεια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.



H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, σας καλεί να παρευρεθείτε και να στηρίξετε με την παρουσία σας την εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και την ΠΕΤΑ ΑΕ, στη Βέροια, στις 29 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ (Νέα Περιφερειακή Οδός Βέροιας - Νάουσας) και ώρα έναρξης 9.00 πμ.
 Η εν λόγω ημερίδα αποτελεί τη δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013» με τίτλο:
 «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».
Στην εκπαιδευτική ημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παρουσίαση της εμπειρίας των Δήμων για τις πολιτικές Ισότητας από τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη, το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτουν η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Ισότητας και ο Οδηγός Εφαρμογής της, καθώς επίσης και οι κυριότεροι τρόποι δικτύωσης και επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς για την προώθηση των θεμάτων ισότητας στους Δήμους των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 20Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΙΤΤ 2013



Στην 20ή Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας MITT (20-23 Μαρτίου 2013), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εκπροσωπείται στην έκθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με ενιαίο εκθεσιακό χώρο για όλες τις περιφερειακές ενότητες και με στρατηγικό στόχο την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ΠΚΜ στη ρωσική αγορά.
«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε τη στοχευμένη προβολή μας σε αγορές-στόχους και με τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ρωσίας, επιδιώκουμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία τη φετινή τουριστική περίοδο. 
Προβάλλουμε στην παγκόσμια τουριστική αγορά τις φυσικές μας ομορφιές, τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας, της γης του Αγίου Όρους, του Ολύμπου και του Μ. Αλεξάνδρου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ο οικοτουρισμός. Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία έναν δημοφιλή προορισμό για δωδεκάμηνο τουρισμό, που θα ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013.



Μετά την έκδοση της με αριθμ. 279/23460/2013 ( ΦΕΚ Β΄414 ) ΚΥΑ, σας γνωρίζουμε την παράταση των προβλεπόμενων προθεσμιών ως εξής: 
1. Διάστημα υποβολής αιτήσεων φορέων εκπροσώπησης δικαιούχων ( άρθρο 5 παρ. 1) από 01-03-2013 έως 31-03-2013.
2. Ανακοίνωση οριστικού πίνακα επιλέξιμων φορέων από τις ΔΑΟΚ μέχρι το αργότερο 30-04-2013 ( άρθρο 6 παρ. 1 ).
3. Διάστημα υποβολής αιτήσεων τελικών δικαιούχων ( άρθρο 5 παρ. Β.1 και άρθρο 6 παρ. 3) από 01-05-2013 έως 31-05-2013.
4. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου συμμετοχής από τους επιλέξιμους φορείς  εκπροσώπησης δικαιούχων στις ΔΑΟΚ ( άρθρο 6 παρ. 4 ) η 15η  Ιουνίου 2013.
5. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τις ΔΑΟΚ στον ΟΠΕΚΕΠΕ του συγκεντρωτικού πίνακα του άρθρου 6 παρ. 5 , η 30η Ιουνίου 2013.
6. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του συγκεντρωτικού μητρώου τελικών δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δ/νση Εφαρμογών Η/Υ ( Δ30) ( άρθρο 6 παρ.6)
η 15η Ιουλίου 2013. 
7. Οριστικοποίηση του πίνακα τελικών δικαιούχων ( άρθρο 6 παρ. 8 ) μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2013. 
     Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι στο καταστατικό κάθε φορέα υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων, θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς η φιλανθρωπική του δραστηριότητα (άρθρο 4 παρ. Β της ΚΥΑ 279/23460/2013 – ΦΕΚ Β΄414) και ειδικότερα η σχετική με το αντικείμενο του θέματος ( δωρεάν διανομή τροφίμων στους άπορους του φορέα).

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


 
 Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας διοργανώνει εκδήλωση συλλογής τροφίμων την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας. 
  
  Η παραπάνω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στους τέσσερις Δήμους του Νομού Πέλλας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί για τις δράσεις του Δικτύου, αλλά και να προσφέρει τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Παράλληλα, στα περίπτερα ενημέρωσης θα υπάρχει έντυπο υλικό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των φορέων-μελών του Δικτύου. 

Παρασκευή 22/3  17:30-20:30                                     Σάββατο 23/3      09:00-14:00 

Στήριξε με την προσφορά σου τους δεσμούς αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην πόλη μας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...