Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.


«Ελλείψεις προσωπικού στο Τελωνείο Σκύδρας και Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών».
Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη επισκέφθηκε χθες (28/05/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού τόσο στο τελωνείο της Σκύδρας όσο και στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να μεριμνήσει άμεσα για τα δύο αυτά ζητήματα καθώς, όπως τόνισε, και οι δύο υπηρεσίες αποτελούν βασικούς πυλώνες της δημόσιας λειτουργίας που σχετίζεται με την οικονομική και εμπορευματική δραστηριότητα του Νομού Πέλλας.

Ειδικότερα για το Τελωνείο της Σκύδρας υπογράμμισε ότι η ανάγκη για επαρκή στελέχωση είναι άμεση, διότι ήδη έχει ξεκινήσει η περίοδος των νωπών φρούτων (βερίκοκα-κεράσια-ροδάκινα) και η δουλειά είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :16/2014 από 29-05-2014/09:00C)), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη (29-05-2014) στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς.
Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Πέμπτης (29-05-2014) στο Ιόνιο, τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

2. Την Παρασκευή (30-05-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που και πάλι θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

3. Το Σάββατο (31-05-2014) παρά την εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το πρωί στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχιστούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Παρακαλούνται οι πολίτες  όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. 
 Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 
Ειδικότερα: 
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ CAFE "OXYGEN"



Το νηπιαγωγειο Προμαχων σας παρακαλει να αναρτησετε μια ευχαριστηρια δηλωση προς τον ιδιοκτητη του καφε oxygen,για τη φιλοξενια του για το κερασμα σε ολα τα παιδια του νηπιαγωγειου και τους γονεις τους,υστερα απο ημερησια εκπιαδευτικη εκδρομη. 

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Το Ποτάμι στο Ν. Πέλλας κατάφερε να πάρει στις Ευρωεκλογές ποσοστό που δεν πέτυχαν άλλα κόμματα με πλήρη οργάνωση και δομή. Συγκεκριμένα, το Ποτάμι πήρε στην Έδεσσα  περίπου 7%, ενώ μικρότερα ποσοστά πήρε στις υπόλοιπες περιοχές.
 Έτσι, το συνολικό ποσοστό στο νομό διαμορφώθηκε πάνω από 5%, σε μόλις ένα μήνα και δέκα ημέρες δραστηριότητας, χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών και των φίλων του, χωρίς πόρους, με λίγα μέσα, μα με πολύ διάθεση και όραμα για κάτι καινούριο στην πολιτική ζωή της χώρας.
 Εθελοντές και φίλοι του Ποταμιού θα συναντηθούν την Κυριακή 1 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Καφέ  Brazil
Σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και η προετοιμασία για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος. 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένας γερμανός και ένας έλληνας ψαρεύουν δίπλα-δίπλα , μπερδεύονται οι πετονιές τους και όταν τις βγάζουν έξω βλέπουν ότι έχουν πιάσει ένα χρυσόψαρο .

«Εάλω η Πόλις» ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Τέσσερις θρύλοι υπάρχουν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με πρώτο και καλύτερο αυτόν για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά.  
1. Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη, άγγελος Κυρίου άρπαξε το βασιλιά και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στη Χρυσόπορτα. Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί να κατεβεί ο άγγελος στη σπηλιά, να τον ξεμαρμαρώσει. Και θα σηκωθεί πάλι ο βασιλιάς και θα μπει στην Πόλη και θα διώξει τους Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.
2. Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ
Την ώρα που μπήκαν οι Τούρκοι στην Αγια-Σοφιά δεν είχε τελειώσει ακόμα η λειτουργία. Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία πήρε αμέσως το Άγιο Δισκοπότηρο, ανέβηκε στα κατηχούμενα, εμπήκε σε μια θύρα και η θύρα έκλεισε αμέσως. Είναι θέλημα Θεού νʼ ανοίξει μόνη της η θύρα, όταν έλθει η ώρα, και θα βγει από κει ο παπάς, να τελειώσει τη λειτουργία στην Αγια-Σοφιά, όταν θα πάρουμε πίσω την Πόλη.
3. Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ
Την μέρα που πάρθηκε η Πόλη, έβαλαν σʼ ένα καράβι την Άγια Τράπεζα της Αγια-Σοφιάς, να την πάει στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.Εκεί όμως στη θάλασσα του Μαρμαρά άνοιξε το καράβι και η Άγια Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και κύματα κι αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γαλήνη, που είναι πάντα εκεί, και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.
4. ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ
Την ημέρα που έπεσε η Πόλη ένας γέροντας τηγάνιζε ψάρια, και όταν του είπαν «Εάλω η Πόλις», είπε πως για να πιστέψει πως έπεσε η Πόλη, έπρεπε να βγουν τα ψάρια από το τηγάνι. Και Ω! του θαύματος, έτσι έγινε. Πότε άραγε θα ολοκληρωθεί το τηγάνισμα των ψαριών που είναι τηγανισμένα μόνο από την μία τους πλευρά;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...