Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ.


Η θεατρική ομάδα «Θεατροκάπηλοι» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας θα παρουσιάσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Φούστα – Μπλούζα»  το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας στην Αριδαία.

ΤΑ TOP 10 WEBSITES ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.




Μισό περίπου δισεκατομμύριο(!) ιστοσελίδες μετρά ο κυβερνο-κόσμος μας και αυτές που σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις είναι οι ηγέτες της ηλεκτρονικής μας ζωής. Αναμφίβολα ψυλλιάζεσαι μερικές, βλέπε Google και Facebook, η σειρά κατάταξης ωστόσο θα σε ξαφνιάσει. Τι άλλο θα σε ξαφνιάσει; Ο συνολικός ημερήσιος αριθμός επισκεπτών! Για πάμε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ?


 
Όταν κοιτάζουμε σε μια φωτεινή επιφάνεια, βλέπουμε καμιά φορά διάφανες, μικρές φυσαλίδες να σχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Μοιάζουν με μονοκύτταρους οργανισμούς. Τι είναι;

Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ RED HOT CHILI PEPPERS.


Η πιο συγκινητική στιγμή του τελευταίου άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers, "I'm With You", είναι πιθανότατα το "Brendan's Death Song", μία μπαλάντα που το συγκρότημα έγραψε για τον εκλιπόντα φίλο τους, Brendan Mullen, ιδρυτή του ιστορικού punk club του Hollywood, "the Masque".

Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ.


Η επιγραφή του Δισπηλιού
Ο προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού βρίσκεται στη θέση Nησί, στη νότια όχθη της λίμνης της Kαστοριάς. Eντοπίστηκε το 1932, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε, και στο σημείο που χώριζε το Nησί από την όχθη της λίμνης φάνηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων. Oι συστηματικές ανασκαφές (1992 και εξής) αποκαλύπτουν τα λείψανα ενός εκτεταμένου λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Eυρώπη.

Mοναδικές πολιτιστικές πτυχές της κοινότητας του Δισπηλιού αποκαλύπτουν μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία. H πινακίδα αυτή χρονολογείται με βεβαιότητα στο 5260 π.Χ. και δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου, όπως εικάζεται και για παρόμοια σύμβολα χαραγμένα σε πηλό, που βρίσκονται σε οικισμούς της νότιας Βαλκανικής (πολιτισμός Vinca).
(ΠΗΓΗ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)
Η επιγραφή του Δισπηλιού
Η επιγραφή του Δισπηλιού 

Στη διάρκεια των ανασκαφών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δισπηλιό έχουν ανασυρθεί από τον βυθό χιλιάδες ευρήματα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα μοναδικά δείγματα που φωτίζουν τις δραστηριότητες του νεολιθικού ανθρώπου και του πολιτισμού του. Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο της συστηματικής ανασκαφής, το 1993, βρέθηκε στον βυθό της λίμνης μια ξύλινη πινακίδα με σκαλισμένα επάνω της “σήματα”, η οποία χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 στα 5260 π.Χ. 

Είναι μια πρώτη μορφή γραφής που προηγήθηκε της γραμμικής Α, η οποία επίσης ακόμη δεν έχει αποκωδικοποιηθεί; «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εδώ έχουμε μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε» λέει ο καθηγητής Χουρμουζιάδης, χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του, καθώς «για να αποκρυπτογραφήσει κανείς ένα κείμενο πρέπει δίπλα στα “σήματα” ή στα ιδεογράμματα να υπάρχει και κάτι το οποίο να του είναι ήδη γνωστό, όπως συνέβη με τον Σαμπολιόν και τη Ροζέτα, όπου επάνω στην πέτρα ήταν χαραγμένα σε αντιστοιχία τρία κείμενα: το ιερογλυφικό, το ελληνιστικό και το δημοτικό. 
Στην έφυδρη όμως πινακίδα του Δισπηλιού, στην πινακίδα δηλαδή που παρέμεινε στον βυθό της λίμνης 7.500 χρόνια, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» λέει. Ανάλογα χαράγματα με αυτά της ξύλινης πινακίδας έχουν βρεθεί και σε μικρές κεραμικές πινακίδες που επίσης κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, καλά φυλαγμένο το μυστικό τους.
(ΠΗΓΗ Εφημερίδα ΒΗΜΑ)
Ελληνική γραφή 5260 χρόνια προ Χριστού!

Στην εικόνα θα δείτε τους καθαρά ελληνικούς χαρακτήρες των γραμμάτων!!
Η επιγραφή του Δισπηλιού – Ελληνική γραφή 5260 χρόνια προ Χριστού!

Οι κάτοικοι του Δισπηλιού ζούσαν σε λιμναίες κατοικίες, αλίευαν, κυνηγούσαν και καλλιεργούσαν τη γη (βρέθηκαν απολιθωμένοι σπόροι καλλιεργημένων φυτών).
απολιθωμένοι σπόροι καλλιεργημένων φυτών

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και φλογέρα μήκους 12 εκ. που είναι σκαλισμένη στο μηριαίο οστό κάποιου μεγάλου πουλιού, ίσως κάποιου πελεκάνου, το αρχαιότερο μουσικό όργανο στο κόσμο. 

Ο Καλλίμαχος Διογένους βασιζόμενος στη γραμμική Α (περιοδικό Δαυλός τεύχος 147) σε μια προσπάθεια ανάγνωσης της επιγραφής, έδωσε το εξής κείμενο “Στον Κάστορα της Θεσπρωτίας λίμνης της δύσης(ή των δυο λιμνών) τον ήρωα”.

Συμπέρασμα - οι αυτόχθονες πρόγονοι μας είχαν αναπτύξει πλήρη πολιτισμό 5260 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. Τα ευρήματα του Δισπηλιού είναι τα αρχαιότερα οργανωμένης κοινωνίας που οι κάτοικοι της διέθεταν γραπτό κώδικα επικοινωνίας και μπορούσαν να παίξουν μουσική!





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ 99.9%.


Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού!
Ένα από τα σπουδαιότερα και πολυδάπανα πειράματα στον κόσμο φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στον στόχο του. Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN δηλώνουν κατά 99,99% σίγουροι ότι ανακάλυψαν το περιβόητο Σωματίδιο του Θεού (Higgs Boson) και αναμένεται ότι θα το ανακοινώσουν την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 σε ειδική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη DailyMail

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

15
Οι περισσότερες δυστυχώς αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο αποπροσανατολίζουν παρά διαφωτίζουν και ενημερώνουν για το μυστήριο του ευχελαίου. Το Ιερό Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ

15
Ποιον αδικώ, λέει ο πλούσιος, προστατεύοντας αυτά που μου ανήκουν;

EURO 2012: ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕ...ΒΟΥΝΤΟΥ!


Βουντού έφεραν τη νίκη της Ισπανίας στο Euro 2012
Η εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής Ισπανίας στον τελικό του Euro 2012 κατά της εθνικής ομάδας της Ιταλίας δεν οφείλεται απλά στην απόδοση των παικτών, ούτε στους χιλιάδες Ισπανούς φιλάθλους που εμψύχωναν την ομάδα από τις κερκίδες.

"ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ".


«Δεν θα ήταν η λύση ο θάνατος της αρκούδας»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου»

5 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΩΜΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ.


Οι αρχές της Ιαπωνίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την πώληση του ωμού συκωτιού στα εστιατόρια!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ 2012.ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ.


Στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της πετυχημένης εκδήλωσης του Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...